Page 31

ΑΠΟΨΗ 31

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

aλαλούμ...

Τα νέα σκάνδαλα που βγαίνουν στη δημοσιότητα για την πόλη και την επαρχία μας έρχονται να δέσουν κυριολεκτικά με τη φήμη ότι είμαστε πια πρωταθλητές. ΜΙ.ΧΙ.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Βουλευτής ΔΗΣΥ Πάφου

ΖΗΝΩΝ ΨΑΘΙΤΗΣ Υπεύθυνος Τροχαίας Πάφου

«Υπό τας περιστάσεις είναι αδύνατον να δημιουργηθεί καρδιοχειρουργική κλινική στην Πάφο, αφού χρειάζεται προσωπικό, εξοπλισμός και επέκταση κτιρίου» ...Εμείς προτείνουμε να επανδρωθούν και να λειτουργούν σωστά οι υπόλοιπες κλινικές του νοσοκομείου Πάφου και ας γίνονται εγχειρήσεις καρδιάς σε άλλες πόλεις.

ΚΛΙΚ

ΜΑΡΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Εκπρόσωπος ΕΛΑΜ Πάφου

«Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έξαρση στην οδήγηση υπό την επήρρεια αλκοόλης και η τροχαία θα εντείνει τους ελέγχους της».

«Η κυβέρνηση δεν διαθέτει καμμιά πολιτική προστασίας του εδάφους και των ακτών της από παράνομες εισροές μεταναστών».

...Λίγο το άγχος, λίγο η φτώχεια και η ανεργία, λίγο η απόγοήτευση και η κακή ψυχολογία που μας προκάλεσε η κρίση, οδηγούν ανθρώπους στο ποτό.

...Ενώ οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες που διαθέτουν και πολιτικές και μέσα, τα έκαναν μούσκεμα στο θέμα και σηκώνουν τα χέρια ψηλά.

Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ

Σκέψεις και κριτική... ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ το τι πραγματικά συμβαίνει στις πρώτες συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων στους τέσσερις Δήμους της Επαρχίας μας εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι σε πολλές περιπτώσεις οι εκλεγμένοι δημοτικοί μας σύμβουλοι δεν είναι και τόσο ενημερωμένοι και για τα θέματα, αλλά, κύρια , για τις λεπτομέρειες σημαντικών θεμάτων που πρέπει να διαχειριστούν, και για τα οποία θα πρέπει να πάρουν σημαντικές αποφάσεις. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που σίγουρα θα καθορίσει πολλά στην πενταετία την οποία οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι θα υπηρετήσουν τους Δήμους από τη θέση που εκλέγηκαν. ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ, και την μη ενασχόληση, δεν μπορεί κανείς να προσφέρει, ούτε στα πρακτικά ζητήματα των αποφάσεων, ούτε καν στα θεωρητικά της ανάπτυξης θέσεων και προβληματισμών που θα οδηγήσουν και στην κατάθεση πρακτικών εισηγήσεων έτσι που να προχωρήσουν μπροστά οι Δήμοι μας. Είναι πολύ σημαντικό, οι δημοτικοί σύμβουλοι να φροντίσουν να ενημερωθούν άμεσα και να συμμετέχουν πλέον ενεργά στα των Δήμων τους. Η ΣΥΝΤΑΞΗ

Η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, δέχτηκε καταγγελίες για μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή, στην κοινότητα Στρουμπιού. Επισκεφτήκαμε την περιοχή και μετά λύπης διαπιστώσαμε ότι δεκάδες δέντρα αλλά και θάμνοι, έπεσαν θύματα στην προσπάθεια των αρχών για διαπλάτυνση αγροτικών δρόμων.

TOY ΠΕΡΤΙΤΖΗ Περτίζτη, τα περτικαφκά, Ούλλα, να τα συνάξεις και τους φακούς της επαφής, για πάντα να πετάξεις! Τζι’ ακόμα, εις το μπούκκωμαν, να τρως διπλές τες φέττες, για να μπορείς να τζυνηάς, τους περτικαφκοκλέφτες. Τζι’ αν άξιππα, προμουττιστείς, «μη κακον», μες στ’ αρκάτσιν, τζιούριν θα σου κάμομεν ωρκόπλουμον κονάτζιν! ΚΑΛΛΙΣΤΡΑΤΗΣ

Ενέργειες Δήμου Γεροσκήπου για Διάσωση & Αξιοποίηση Αγροκτήματος Γεροκηπιάς Με στόχο την ενημέρωση του κοινού και ιδιαίτερα των δημοτών Γεροσκήπου γύρω από το πιο πάνω θέμα, δίνουμε συνοπτικά στη δημοσιότητα την ακόλουθη πληροφόρηση: 1) Το τεμάχιο, στο οποίο βρίσκεται το κτιριακό συγκρότημα του Αγροκτήματος της Γεροκηπιάς, αποτελεί ιδιοκτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας και έχει εκμισθωθεί στον Δήμο Γεροσκήπου για αξιοποίηση το 2001, μετά από αίτημα της τοπικής μας αρχής. 2) Το 2004 τα κτίρια του συμπλέγματος κηρύχθηκαν «διατηρητέες οικοδομές» με διάταγμα του Υπουργού Εσωτερικών, μετά από αίτημα του Δήμου Γεροσκήπου. 3) Ο Δήμος Γεροσκήπου προκήρυξε το 2011 αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την αξιοποίηση του αγροκτήματος και τη μετατροπή του σ’ ένα δυναμικό, σύγχρονο, βιώσιμο και πολυ-λειτουργικό πολιτιστικό χώρο τοπικής και υπερτοπικής σημασίας. Ο διαγωνισμός

ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2013 και ο Δήμος Γεροσκήπου κάλυψε το μεγαλύτερο κόστος του, παρόλο που το έργο καθορίστηκε ως πολεοδομικό (το κράτος δε συμπεριέλαβε σχετική δαπάνη στους κρατικούς προϋπολογισμούς). Για τις ανάγκες του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, ο Δήμος κατέβαλε το ποσό των €213.973,00 (το δε κράτος €97.600,00). 4) Από τότε ο Δήμος Γεροσκήπου προσπαθεί να εξεύρει τους πόρους που απαιτούνται για να ανοίξει ο δρόμος της αξιοποίησης του Αγροκτήματος, με πρώτο βήμα την ετοιμασία των κατασκευαστικών σχεδίων. Δυστυχώς, παρά τα διαβήματα του Δήμου, το έργο δε συμπεριλήφθηκε στους κρατικούς προϋπολογισμούς των τελευταίων ετών, ενώ η δυνατότητα διεκδίκησης κονδυλίων από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ε.Ε. 2014-2020 εξανεμίστηκε, καθώς δικαιούχοι είναι μόνον οι μεγάλοι αστικοί δήμοι της Κύπρου.

5) Μπροστά σε αυτό το σκηνικό και με στόχο τη διάσωση των κτηρίων, ο Δήμος έχει συμπεριλάβει στους προϋπολογισμούς του ποσό €20.000,00, έχει καταγράψει με λεπτομέρεια τις σωστικές εργασίες που είναι απαραίτητες, ενώ έχει απευθυνθεί σε όλα τα αρμόδια υπουργεία, ζητώντας την ενεργό εμπλοκή τους. 6) Ανάμεσα στ’ άλλα, ο Δήμος έχει απευθυνθεί στο Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως (Τομέα Διατήρησης), ζητώντας τη συνεργασία του για τη λήψη μέτρων αντιστήριξης των κτιρίων του Αγροκτήματος. Ο Δήμος Γεροσκήπου διαβεβαιώνει τους δημότες ότι κάνει ότι περνά από το χέρι του, έτσι ώστε, σε μια πρώτη φάση, να διασώσει τα κτήρια από την οριστική κατάρρευση. Παράλληλα, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία για την εξασφάλιση των κονδυλίων που θα συμβάλουν στην υλοποίηση της μελέτης αξιοποίησης του Αγροκτήματος.

Profile for Μάριος Ευριπίδου

18 2 17  

18 2 17  

Profile for 70265
Advertisement