Page 1

Frustie en Krustie

Er waren eens 2 elfjes Frustie en Krustie. Die woonden in het dorpje ElfeziĂŤ


ElfeziĂŤrs werden beschermd door hun koningin. Op een dag was de koningin erg ziek Niemand kon haar genezen.


Plots had de koning een droom . Hij wou kost wat kost de koningin genezen. Hij moest 5 ruiters sturen op zoek naar tovenaar Hatjie.


In zijn droom maakte hij een lange reis vol met gevaren. Zwarte ruiters ,reuzen,draken,mensen die veranderden in tomaten. Telkens moest hij weer vluchten.

De 5 ruiters begonnen aan hun lange reis


Iets later kwamen ze aan hun 1ste vijand. Het waren levende planten die alle elfen opaten. Het werd een eng gevecht waarbij niemand wist wie er ging winnen . De 1ste ruiter werd opgegeten.


De ruiters trokken terug .Ze waren zeer droevig omdat 1 van de ruiters was opgepeuzeld en ze bedachten een plan om de planten te vernietigen.

Ze verstopten zich achter een grote rots. Ze zouden wachten tot de planten honger hadden. En dan toeslaan.


Ze hadden de planten verslagen en gewonnen. Maar ten kostte van een ridder . Ze reden te paard verder.


Ze kwamen aan hun 2de hindernis Het waren reuzen. Ze voelden de aarde trillen . Toen zagen ze een reuzenvoet . Ze keken omhoog en zagen de reus . Ze hadden dikke pech want de reus had trek. Hij nam 2 ridders en at ze direct op . Daarna probeerde hij de andere ridders te vertrappen Maar ze hielden hun zwaarden boven hun hoofd. Waardoor de reus pijn had aan zijn voet.


Ze gingen verder . Plotseling zagen ze in de verte het huis van tovenaar hatjie. Maar ze wisten niet dat ze achtervolgd werden door slechte ruiters op draken . En plotseling zagen ze de draken. Ze reden snel weg. Ze moesten oppassen voor het vuur. Toen ze aankwamen stuurde de tovenaar hen allemaal weg .


Hij gaf ze de toverdrank en daarna gingen ze terug naar huis . Ze gaven het aan de koningin en ze leefden nog lang en gelukkig.

Geschreven door Kai, Michiel en Bram

Frusitie en Krustie  

kleuterverhaal

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you