Page 1


Имало едно време един европейски отбор по гребане


Европейците и японците се договорили всяка година да провеждат състезание по гребане. Всеки отбор се състоял от 8 човека.


И двата отбора работили усилено, за да бъдат в най-добрата си форма. В първия ден от състезанието и двата отбора били в сходни условия... Японците спечелили с преднина от 1 миля.


Финал


Настроението в европейския отбор било близо до точката на замръзване. Ръководителите твърдо решили да спечелят състезанието следващата година. Затова те привлекли екип от анализатори да наблюдават ситуацията и да препоръчат адекватно решение.


След няколко детайлни анализа, екипът установил, че японците имали 7 гребци и само един капитан.


Разбира се, отборът на европейците се състоял от 7 капитана и само един гребец.


Сблъсквайки се с такъв критичен сценарий, ръководителите посочили неочаквано решение: те наели консултантска компания, която да преструктурира европейския отбор.


След няколко месеца усилен труд, консултантите стигнали до заключението, че в европейския отбор има твърде много капитани и твърде малко гребци. На този анализ се базирало и решението, което било взето: структурата на европейския отбор трябва да бъде променена!


От този ден нататък ще има - 4 капитана в отбора, - следвани от 2 мениджъри, - един топ-мениджър и - един гребец. Освен това, те предложили да подобрят работната среда на гребеца и да му дадат повисоки доходи.


На следващата година японците спечелили с преднина от 2 мили.


Финал


В европейския отбор незабавно уволнили гребеца, а основание за това било незадоволителното му представяне.


А на мениджърите били платени бонуси за силната мотивация на отбора по време на подготвителната фаза.


Консултантската компания подготвила нов анализ, който показвал че стратегията на отбора била добра, мотивацията също, но използваните средства трябва да бъдат подобрени.


Към настоящия момент, европейският отбор работи върху дизайна на нова лодка. 

therace  

Имало едно време един европейски отбор по гребане Европейците и японците се договорили всяка година да провеждат състезание по гребане. Всек...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you