Page 102

Quickdraw

Skapa eller förbättra

G 100

armins Quickdraw Contours, är en kostnadsfri funktion som snabbt och enkelt skapar personliga HD kartor med 30 cm konturer på vattnet. Quickdraw Contours resultat syns direkt på din kompatibla sjökortsplotter med ekolod och kartorna kan sparas privat eller delas med andra kostnadsfritt. – Det här är ett bra sätt att komplettera Garmins kartalternativ och förbättra din upplevelse på vattnet, säger Dan Bartel, försäljningschef på Garmin International. – Med Quickdraw Contours behöver du inte längre oroa dig för att du inte har karttäckning över din insjö eller annat vatten. Det krävs ingen expertis och du kan fiska samtidigt som kartan skapas.   Quickdraw Contours är enkelt ett använda. När funktionen väl är på kan du direkt se konturer med etiketter som genereras direkt på skärmen samtidigt som båten rör sig. Resultatet är snabbt och exakt och kan ses i realtid eller skapas i bakgrunden för att användas vid ett senare tillfälle. Quickdraw Contours visar tydligt var användbar djupinformation har samlats in och var luckor finns, så att du

enkelt kan se var det saknas data. För att få karta ännu mer komplett kan du med Quickdraw Contours skapa egna platser (POI) och waypoints. Platserna kan användas för att notera intressant information, och waypoints kan läggas ut för att markera en favoritplats för framtida referens.

 Den insamlade datan kan lagras på ett SDeller microSD-kort, eller på ett Garmin BlueChart® g2 och Bluechart g2 Vision® kort. När Quickdraw Contours data har samlats in, kan du välja att dela det med andra genom att helt enkelt kopiera filerna till ett annat kort, eller så kan de välja att behålla det privat. Kartorna är dina och du väljer vad du vill göra med dem. 
Den här funktionen finns på den nya echoMAP Chirp-serien, och kommer dessutom finnas tillgänglig som en gratis uppdatering till alla andra enheter i echoMAP- och många i GPSMAP-serien. Den kan användas tillsammans med alla ekolodsgivare, däribland Garmin Panoptix™, HD-ID™, DownVü, och NMEA 2000 givare. Om du vill veta mer om Quickdraw Contures besök garmin.com/marine2016. 

Magasin Mitt Fiske #8 2015  
Magasin Mitt Fiske #8 2015