Page 1

motori

52 ΤΕΥΧΟΣ

Μάιος 2018

Ford GT

Ο θρύλος των σιρκουί

Travel

Ανοιξιάτικες εξορμήσεις σε λίμνες, βουνά και θάλασσες


52

Index

ΤΕΥΧΟΣ

Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ Του Γιάννη Σταυρόπουλου

Δεν “τελειώνουν” οι κινητήρες diesel Eίναι πλέον σαφές και τεκμηριωμένο από τις αυτοκινητοβιομηχανίες ότι οι κινητήρες που χρησιμοποιούν ως καύσιμο το πετρέλαιο -diesel- όχι μόνο δεν σταματούν να κατασκευάζονται, απεναντίας συνεχίζουν την εξέλιξή τους. Έχει κουράσει στη χώρα μας το θέμα με το «τέλος των diesel». Η πραγματικότητα είναι ότι απλώς δεν υφίσταται θέμα. Μάλιστα οι πρόεδροι μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών -όπως ο Τσέτσε του Ομίλου Daimler και ο Κρούγκερ του Ομίλου BMW- έχουν ταχθεί με θέρμη υπέρ των κινητήρων diesel δεσμευόμενοι στους χρήστες και στους μελλοντικούς αγοραστές αυτοκινήτων diesel ότι θα συνεχίσουν να επενδύουν στην πετρελαιοκίνηση. Στους αριθμούς τώρα. Έχει πράγματι υπάρξει μια ανακατάταξη στις πωλήσεις μεταξύ πετρελαιοκίνητων και βενζινοκίνητων μοντέλων τα τελευταία χρόνια, την υπαγόρευσαν όμως άλλοι λόγοι. Η ευρωπαϊκή αγορά έχει καταληφθεί στην κυριολεξία από τους κινητήρες του ενός λίτρου, που ξαφνικά βρήκαν θέση σε μεγάλη γκάμα μοντέλων και έγιναν ελκυστικοί για μεγάλη μερίδα αγοραστών. Το φαινόμενο επηρέασε τις πωλήσεις και ως παρεπόμενο δημιούργησε συνθήκες για εικοτολγίες. Η λογική όμως λέει ότι δεν γίνεται εν μια νυκτί να ακυρωθούν τα πάντα. Μπορεί βέβαια η ηλεκτροκίνηση -ο μεγάλος ευνοούμενος του μέλλοντος- να βρίσκεται στα high της, μπορεί οι αυτοκινητοβιομηχανίες να ασχολούνται “ζεστά” με τη νέα αυτή μορφή ενέργειας με προοπτική το 2025-2030, όμως ακούγονται και άλλες φωνές μέσα από τον χώρο. Μόλις λίγες μέρες πριν μεγαλοστέλεχος ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας δήλωνε «μεταξύ τυρού και αχλαδιού» σε συνάντηση στο Μόναχο ότι η αυτοκίνηση θα συνεχίσει ως έχει, με την ηλεκτροκίνηση να εξακολουθεί να καταλαμβάνει πολύ μικρό ποσοστό στις πωλήσεις. Μην ξεχνάμε εδώ ότι το πρώτο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι ήδη από τη δεκαετία του 1920 με δύο εγγενή προβλήματα που έπρεπε να επιλύσει: αυτονομία και κόστος. Ήδη φτάσαμε στο 2020 και τα προβλήματα παραμένουν τα ίδια. Ίσως στο κοντινό μέλλον βρουν τη λύση τους, ίσως όχι. Όποια κι αν είναι η εξέλιξη, ουδείς υποστηρίζει αυτή τη στιγμή ότι το diesel καταργείται. Τουναντίον, οι εταιρείες, που αποτελούν τους πιο σημαντικούς παίκτες στην παγκόσμια αυτοκίνηση, θα συνεχίσουν να επενδύουν στην πετρελαιοκίνηση.

Μάιος 2018

6.

Pomeroy Trophy: Εκκεντρικός αγώνας

8.

Έρευνα: Τι οδηγούν οι Ιταλίδες

10.

Lamborghini Urus: Τουρ στον κόσμο

12.

Fashion event: Μόδα και μετακινήσεις

14.

Citroen C4 Cactus: Πρώτα η άνεση

16.

Ford GT: Φόβητρο στην πίστα, μαγεία στον δρόμο

18.

Peugeot 3008 - Volvo XC 40: Διαδοχή στην κορυφή

20.

Στην Τζια με το Seat Arona 1.0 TSI

22.

Στη Λίμνη Πολυφύτου με το Skoda Superb Combi 2.0 TDI DSG

@motorigr

24.

Στο Κυπαρίσσι Λακωνίας με το Hyundai i30 Fastback 1.0 T-GDI

businessenergy.gr

26.

Στην Άνδρο με το Volvo V90 Cross Country

28.

Ράλι Κορσικής: Νικητής στην πατρίδα του ο Οζιέ

30.

Ράλι Ακρόπολις: Από τον Ιερό Βράχο η εκκίνηση

www.facebook.com/

motorigr

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | ΕΝΕΡΓΕΙΑ | ΑΓΟΡΕΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ AUTOBEST

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΟ NAVAK DRIVING ACADEMY

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΣΤΟ www.motori.gr

Iδιοκτήτης: Εκδόσεις motori E.Π.Ε. Δ. Σούτσου 24 Α, 115 21, Αθήνα, τηλ.: 210 6400281 www.motori.gr mail: motori@motori.gr ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΣΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ Σύνταξη: Γιώργος Ψαρράς, Σωτήρης Χάλλας Άρθρα: Στράτης Χατζηπαναγιώτου, Δημήτρης Σταυρόπουλος, Πέρης Χαλάτσης, Γιάννης Κανουπάκης, Σταύρος Κ. Χαρίτος Σχεδιασμός: Εύη Ανδρουλή Εκτύπωση: IRIS ΑΕΒΕ

ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΗΧΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ

4 | motori

Μάιος 2018


Μάιος 2018

5 | motori


EVENT

TO THE POINT

Toyota Yaris GRMN Του Πέρη Χαλάτση

«MERCEDES ME»: ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΉΡΙΟ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΌ ΚΌΣΜΟ Όταν ήμουν μικρό παιδί, πριν από αρκετές δεκαετίες, εντυπωσιαζόμουν βλέποντας τα αυτοκίνητα του James Bond. Και έλεγα ότι όλα αυτά τα τεχνολογικά επιτεύγματα ήταν μόνο στη φαντασία του σκηνοθέτη και δεν επρόκειτο να γίνουν πραγματικότητα. Τα χρόνια πέρασαν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες δαπάνησαν, και δαπανούν ακόμη, εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για να δημιουργήσουν αυτοκίνητα που μπορούν να «επικοινωνήσουν» με τον κάτοχό τους μέσω ενός κινητού τηλεφώνου ή ακόμη να κινηθούν χωρίς οδηγό. Για τη δεύτερη περίπτωση χρειάζεται αρκετή δουλειά γιατί δεν αρκούν μόνο τα συστήματα ενός αυτοκίνητου. Χρειάζεται άλλη χαρτογράφηση και άλλη τεχνολογική υποστήριξη από τους δορυφόρους. Ας δούμε όμως την πρώτη περίπτωση. Αυτήν όπου ιδιοκτήτης και Ι.Χ. επικοινωνούν μεταξύ τους μιλώντας μια διαφορετική γλώσσα. Τη γλώσσα της συνδεσιμότητας. Καλημέρα λοιπόν στον μαγικό ψηφιακό κόσμο . Πρόσφατα η Mercedes παρουσίασε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, το «Mercedes me», με το οποίο πλέον μπορούν όλοι οι πελάτες της να απολαμβάνουν τις ψηφιακές διευκολύνσεις που τους παρέχει η τεχνολογία. Με το σύστημα αυτό δεν χρειάζεται να κρατάς στο ημερολόγιό σου σημειώσεις για το πότε έκανες σέρβις, τι ανταλλακτικά χρησιμοποίησες και πότε πρέπει να κάνεις την επόμενη επίσκεψή σου στο συνεργείο. Ό,τι πληροφορία χρειάζεσαι μπορείς να την έχεις σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, αρκεί να ξέρεις να χειρίζεσαι καλά το κινητό σου. Γιατί όλα μπορείς να τα κάνεις από μακριά. Στο σύστημα της εφαρμογής του «Mercedes me» υπάρχουν πέντε βασικές υπηρεσίες: Move, Connect, Αssist, Finance, Ιnspire. Με την υπηρεσία Move αποκτάς εύκολα όλες τις έξυπνες λύσεις μετακινήσεων. Με την Connect μπορείς να ζητήσεις βοήθεια (αρκεί να έχεις σύνδεση στο 4G) και να γίνει τηλεδιάγνωση για το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις. Αυτοί που ξεχνούν πού στάθμευσαν το αυτοκίνητό τους, τώρα θα μπορούν να το εντοπίσουν μέσα από το κινητό τους. Μπορείς να μάθεις ενώ βρίσκεσαι ξαπλωμένος στον καναπέ του σπιτιού σου αν έχεις ξεχάσει κάποιο παράθυρο ανοικτό και να το κλείσεις χωρίς να σηκωθείς. Ή ακόμη να ενεργοποιήσεις τον συναγερμό σου. Ή να δεις αν στο ρεζερβουάρ σου έχεις καύσιμα. Με την υπηρεσία Αssist έχεις 24 ώρες το 24ωρο online πρόσβαση σε υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών. Με τη Finance μπορείς να μαθαίνεις ανά πάσα στιγμή τις ευέλικτες και ελκυστικές προσφορές χρηματοδότησης έως μεμονωμένες προσφορές χρονομίσθωσης και ασφάλισης. Τέλος με την Ιnspire είσαι πάντα ενήμερος για τις ενέργειες εξέλιξης της μάρκας, για τις καινοτομίες και μπορείς να έχεις ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον κόσμο της αυτοκίνησης. Με δυο λόγια, τώρα είσαι κάτι παραπάνω από James Bond.

6 | motori

Η Toyota συμμετείχε με δύο Yaris GRMN

Πλάι σε σπάνια αυτοκίνητα του παρελθόντος

αγωνασ Με χιούμορ Τ

Το ισχυρότερο Yaris των 210 ίππων

ο “Pomeroy Trophy”, γνωστό και ως “The Pom”, πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 1952. Στην πίστα του Σίλβερστον συγκεντρώθηκαν διάφορα ετερόκλητα μοντέλα. Ο χρόνος κατασκευής δεν έπαιζε ρόλο, ούτε ο κατασκευαστής, μοναδική προϋπόθεση για τη συμμετοχή ήταν να κινούνται νόμιμα σε δημόσιους δρόμους. Έτσι βρέθηκαν πλάι πλάι πανάκριβα supercars και μοντέλα αξίας κάτω των 230 ευρώ, που αγοράστηκαν μόνο και μόνο για να λάβουν μέρος στον αγώνα.

Οι δοκιμασίες Οι συμμετέχοντες ελέγχονται σε επίπεδο χειρισμού, επιτάχυνσης και φρεναρίσματος, ενώ πραγματοποιούν και μερικούς γρήγορους γύρους στην πίστα. Διευκρινίζεται ότι στόχος δεν είναι ένας καλός χρόνος, αλλά μια πιο “πνευματική”

Θεωρητικά είναι άλλος ένας αγώνας, οι πολλές του ιδιαιτερότητες όμως τον καθιστούν ξεχωριστό. Η Toyota συμμετείχε φέτος με το σπορ Yaris GRNM και έκλεψε την παράσταση. Κείμενο: Γιώργος Ψαρράς Φωτογραφίες: Toyota οδήγηση. Παράλληλα ελέγχονται και πρακτικότεροι τομείς, όπως η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ. Εδώ ως μέτρο χρησιμοποιούνται δυο παλιές βαλίτσες.

Το ταχύτερο Yaris Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου φέτος ανέβηκε ένας παλαίμαχος, το Thunderbug του μακρινού 1930. Είχε κινητήρα 4.2 λίτρων και χρησιμοποιούσε σασί της βρετανικής εταιρείας GN, η οποία λειτούργησε από το 1910 μέχρι το 1925. Ανάμεσα στις παλιές σιλουέτες βρέθηκε και το κορυφαίο Yaris GRMN. Mε μοτέρ 1.8 turbo, 6άρι μηχανικό κιβώτιο και ισχύ 210 ίππων άνοιξε την όρεξη πολλών... Το ζήτημα βέβαια είναι ότι η Toyota κατασκεύασε μόνο 400 από αυτά, τα οποία “έφυγαν” σε χρόνο dt. Οπότε έμεινε η όρεξη...

Στον αγώνα Pomeroy Trophy δεν υπάρχει όριο ηλικίας ή απαγορευτικό λόγω προέλευσης

Μάιος 2018


14.850€

χωρητικής τεχνολογίας 7"

ΜΙΝΙ ΜΟΚΕ ΕΠΕ Λ. ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 421 15342 ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΛ.: 210-6010339


CHOICE

TO THE POINT Του Γιάννη Κανουπάκη

SUV, amore mio!

ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΡΌΒΛΕΠΤΑ Εποχή σχετικής αστάθειας θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί η περίοδος των πρώτων μηνών του 2018 για την ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου. Ο Μάρτιος έκλεισε με μειωμένες κατά 5,3% πωλήσεις σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017, κυρίως, λόγω της μεγάλης ύφεσης στη Βρετανία, αλλά και την ελαφριά υποχώρηση της Γερμανίας και της Ιταλίας. Για το πρώτο τρίμηνο του 2018 οι πωλήσεις κράτησαν, βεβαίως, θετικό πρόσημο 0,7%, δεδομένου ότι Ιανουάριος και Φεβρουάριος έκλεισαν με αύξηση 7,1 και 4,3% αντίστοιχα, σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2017. Πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, πως και στο τρίμηνο η βρετανική αγορά παρουσίασε μεγάλη μείωση 12,1%, κυρίως λόγω της ανησυχίας για το Brexit και των μέτρων της κυβέρνησης για τα αυτοκίνητα diesel. Όντας, λοιπόν, μια από τις μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης, επηρεάζει σημαντικά τον μέσο όρο. Μικρή μείωση στο τρίμηνο, της τάξης του 1,5%, παρουσίασε επίσης και η ιταλική αγορά. Την ίδια ώρα, η αγορά στη χώρα μας έχει αυξηθεί σημαντικά τόσο σε επίπεδο τριμήνου, κατά 26,9%, όσο και σε επίπεδο μήνα, καθώς τον Μάρτιο ήταν αυξημένη κατά 17,1%. Όμως, ο όγκος των ταξινομήσεων καινούργιων επιβατικών στην Ελλάδα παραμένει μικρός με αποτέλεσμα να επηρεάζει ελάχιστα τον ευρωπαϊκό μέσο όρο… Κυρίαρχος στις συνολικές πωλήσεις στην Ευρώπη παραμένει παραδοσιακά η VW και στη χώρα μας η Toyota (εδώ και χρόνια, άλλωστε). Στο γενικότερα ασταθές περιβάλλον του κλάδου του αυτοκινήτου, που προέκυψε, κυρίως, από τις αρχές Μαρτίου, έπαιξαν ρόλο και οι απειλές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων από την Ε.Ε., κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου και καλώντας τους διαμορφωτές πολιτικής να αποφύγουν «με κάθε κόστος» έναν εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ. Δεν ήθελε πολύ για να ασκηθούν ενδοσυνεδριακά έντονες πιέσεις στις μετοχές των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών, με το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία να επηρεάζεται σημαντικά. Αναλυτές εξακολουθούν να ανησυχούν ότι ένας εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στις δύο πλευρές του Ατλαντικού θα υπονόμευε τον ρυθμό ανάπτυξης στη Γερμανία έως και μία ολόκληρη ποσοστιαία μονάδα. Σε όλο αυτό το σκηνικό, λοιπόν, μικρή σημασία έχει, πλέον, το γεγονός ότι ο πρώτος μήνας του έτους «πάτησε γκάζι» στην ευρύτερη περιοχή μας. Στην Ευρώπη το +6,8% του Ιανουαρίου, μετά τα υψηλά 10ετίας του 2017 είχε αναγνωσθεί ως στοιχείο επιτάχυνσης της ευρωπαϊκής οικονομίας. Στη Γερμανία οι πωλήσεις ήταν αυξημένες κατά 12%, ενώ στην Ισπανία κατά 20%. Για το σύνολο των αγορών της Δυτικής Ευρώπης ο Ιανουάριος ήταν ο καλύτερος μήνας από την εποχή προ της παγκόσμιας ύφεσης -η δε Ελλάδα ήταν μεταξύ των ευρωπαϊκών αγορών όπου καταγράφηκαν από τα υψηλότερα ποσοστά αύξησης πωλήσεων (37,5%). Να, όμως, που δεν επιβεβαιώθηκε, στην προκειμένη περίπτωση, ότι «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται». Υπάρχουν και απρόβλεπτα στην πορεία…

8 | motori

Τι τύπο αυτοκινήτου οδηγούν οι Ιταλίδες, τι τις συναρπάζει, τι χρώματα επιλέγουν; Οι απαντήσεις στις πιο κάτω γραμμές... Κείμενο: Σταύρος Χαρίτος Φωτογραφίες: Toyota, Range Rover, Jaguar

O

ι γυναίκες που έχουν άδεια οδήγησης στην Ιταλία είναι 17.350.000, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στη γειτονική χώρα. Αυτό το νούμερο αντιστοιχεί στο 44,4% των οδηγών με ιταλική άδεια οδήγησης. Τι επιλέγουν όμως να οδηγούν οι Ιταλίδες; Πρώτη επιλογή τα αυτοκίνητα της κατηγορίας SUV. Η διαφορετική αίσθηση που προσφέρει η πιο ψηλά τοποθετημένη θέση οδήγησης είναι κάτι που φαίνεται ότι αρέσει στις Ιταλίδες. Tα στατιστικά στοιχεία «έδειξαν» ότι για το 2017 το 63% των γυναικών επέλεξαν SUV, ενώ για τους τρεις πρώτους μήνες του 2018 το ποσοστό έχει ξεπεράσει το 60%. Σε ό,τι αφορά το καύσιμο, το 55% επιλέγει diesel και το 45% βενζίνη. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η επιλογή των εξωτερικών χρωματισμών. Στην πρώτη θέση είναι το άσπρο με 31% και ακολουθούν το γκρι μεταλλικό, το μαύρο, το κόκκινο και το μπλε.

Μάιος 2018


SUPERCAR

TO THE POINT Του Γιώργου Ψαρρά

Lamborghini Urus

ΠΡΟΣΠΕΡΝΏΝΤΑΣ ΣΤΟ ΦΑΝΆΡΙ Η ανυπομονησία είναι ένα χαρακτηριστικό που διακατέχει εμάς τους Έλληνες. Είμαστε ένας λαός που μπορεί να περάσει τρεις ώρες σε μια καφετέρια, στις καθημερινές όμως διεκπεραιωτικές μας υποχρεώσεις βιαζόμαστε πάντα. Έτσι λοιπόν κατά τη διάρκεια της αναμονής στην ουρά μιας δημόσιας υπηρεσίας, μιας τράπεζας, στο ταμείο ενός καταστήματος, στην επιβίβαση εντός αεροπλάνου/τρένου/πλοίου μάς πιάνει εκνευρισμός, ακόμα και στην περίπτωση που ο χρόνος δεν μας πιέζει. Φυσικά δεν κρύβουμε τη δυσαρέσκεια μας, αλλά την εκφράζουμε λογομαχώντας με τους υπευθύνους ή με μακροσκελείς φωναχτούς μονολόγους διαμαρτυρίας. Συχνά πάλι επιλέγουμε τη «λύση» της προσπέρασης, καθώς τρυπώνουμε πονηρά στη μέση της ουράς, προφασιζόμαστε μια δικαιολογία για να περάσουμε πρώτοι ή κλέβουμε τη σειρά του μπροστινού όταν η στοίχιση είναι άναρχη. Με παρόμοιο τρόπο συμπεριφερόμαστε και όταν οδηγούμε. Θα περιγράψουμε ένα σκηνικό που όλοι έχουμε ζήσει στους δρόμους. Ώρα αιχμής εντός της πόλης και σε κάποιο φανάρι που στρίβει αριστερά ή δεξιά έχει σχηματιστεί ουρά πολλών αυτοκινήτων, καθώς σε κάθε πράσινο που διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα περνάνε δύο, το πολύ τρία αυτοκίνητα. Η κόρνα πατιέται πριν καν σβήσει το κόκκινο, ενώ όποιος διανοηθεί να σταματήσει στο πορτοκαλί ακούει τα εξ αμάξης από τον από πίσω του. Και ενώ είσαι στο ίδιο φανάρι ακινητοποιημένος αρκετά λεπτά και η ουρά μπροστά σου μικραίνει αργά και βασανιστικά, τότε εμφανίζεται ο «μάγκας» της ασφάλτου. Αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους οδηγούς που περιμένουν τόση ώρα, τους προσπερνά προκλητικά και σταματάει στην αρχή της ουράς, στον ελάχιστο συνήθως χώρο που υπάρχει στο διάζωμα. Το κακό του παράδειγμα γρήγορα αρχίζουν να ακολουθούν και άλλοι οδηγοί με τη σκέψη «κορόιδο είμαι εγώ;», ενώ ο παραλογισμός φτάνει σε τέτοιο σημείο που συχνά δημιουργείται δεύτερη παράλληλη ουρά. Η συμπεριφορά αυτή δείχνει έλλειψη οδηγικής παιδείας και σεβασμού, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί συχνή αιτία τροχαίων ατυχημάτων. Αυτό διότι τα αυτοκίνητα που έχουν στριμωχτεί στο διάζωμα συνήθως προεξέχουν αρκετά στο αντίθετο ρεύμα ή φράζουν τον δρόμο στα οχήματα που διασχίζουν κάθετα τον δρόμο ερχόμενα από απέναντι. Αξίζει τελικά να θέτουμε τη ζωή τη δική μας και των άλλων χρηστών του δρόμου σε κίνδυνο για να φτάσουμε δέκα, το πολύ δεκαπέντε, λεπτά νωρίτερα στον προορισμό μας;

10 | motori

Στο ρομαντικό Παρίσι

Κοσμογυρισμένη

Κοστίζει 250.000 ευρώ στις αγορές της Ευρώπης και φυσικά δεν γίνεται να μην τριγυρίζει στα πιο κοσμοπολίτικα μέρη. Πού ταξίδεψε λοιπόν μέσα σε 120 μέρες η εκρηκτική αυτή Ιταλίδα;

Α Μπροστά από το Κολοσσαίο στη Ρώμη

Κείμενο: Γιώργος Ψαρράς Φωτογραφίες: Lamborghini

ν και σχετικά «νεοφερμένη», η νέα Lamborghini Urus θεωρείται ήδη πολυταξιδεμένη. Από τις 4 Δεκεμβρίου του 2017 -όταν και αποκαλύφθηκε- και μέσα σε τέσσερις μόλις μήνες κατάφερε να βρεθεί σε 114 πόλεις. Ταξίδεψε λοιπόν από τη Ρώμη στο Σαν Φρανσίσκο, στη Σαγκάη, στο Τόκιο, στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στη Μόσχα, στο Ντουμπάι, στο Λος Άντζελες, στο Σίδνεϊ, και σε πολλές ακόμα μεγάλες πόλεις.

Special events

Στις γέφυρες του Λονδίνου

Σε αυτές τις πόλεις η Lamborghini δεν έχασε την ευκαιρία και διοργάνωσε μοναδικά events, όπου οι φανατικοί της μάρκας αλλά και… απλοί θαυμαστές είχαν μια πολύ στενή επαφή με την Ιταλίδα καλλονή.

Ανάμεσά τους υπήρχαν αιθέριες υπάρξεις και φυσικά αγοραστές με πολύ παχιά πορτοφόλια. Η Lamborghini αναμένει με τη νέα Urus ότι οι πωλήσεις της θα διπλασιαστούν, ενώ ήδη καταγράφει θετική αγοραστική ανταπόκριση.

Μοτέρ Για τους σκληροπυρηνικούς να αναφέρουμε ότι το ιταλικό SUV τροφοδοτείται από V8 twin-turbo κινητήρα 4.0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 650 ίππους και 850 Nm ροπής. Για την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα τα χρονόμετρα σταματούν στα 3,6 δευτ., για τα 0-200 χλμ./ώρα στα 12,8 δευτ. και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 305 χλμ./ώρα. Aπό χρώμα, πάντως, οι Ευρωπαίοι έδειξαν μια αδυναμία στο βαθύ κίτρινο...

Mε φόντο τους ουρανοξύστες στο Ντουμπάι.

Μάιος 2018


NEO CITROËN C4 CACTUS Advanced Comfort Καθίσµατα Ανάρτηση µε Progressive Hydraulic CushionsTM Σύστηµα Ειδοποίησης Ακούσιας Αλλαγής Λωρίδας Σύστηµα Εισόδου και Εκκίνησης Κινητήρα Χωρίς Κλειδί Σύστηµα Επόπτευσης Τυφλής Γωνίας Σύστηµα Αυτόµατου Φρεναρίσµατος Σύστηµα Αυτόµατου Παρκαρίσµατος Αυτόµατο Κιβώτιο Ταχυτήτων EAT6 Citroën Connect Navigation Σύστηµα Mirror Screen

ΑΠΟ

14.850 € ΜΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ *

www.citroen.gr *2

χρόνια εργοστασιακή εγγύηση συν 3 χρόνια επέκταση εργοστασιακής εγγύησης. Μικτή κατανάλωση και εκποµπές CO2 Citroën C4 CACTUS: από 3,6 έως 5,3 lt/100km και από 94 έως 119 gr/km.


FASHION

TO THE POINT

Mercedes Concept EQ

Του Τάσου Φραγκούλη

Αντισυμβατική πασαρέλα

ΔΙΑΛΈΓΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΊΡΝΕΤΕ… Με τον κόφτη να μπαίνει αυτόματα στις συντάξεις από την αρχή του 2019, τη μείωση του αφορολογήτου επίσης, τον κ. Πιτσιλή να συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τις κατασχέσεις λογαριασμών και τις εισπρακτικές εταιρείες να κουδουνίζουν τα τηλέφωνα του κοσμάκη, αναρωτιέται κανείς πόσο ρεαλιστικό είναι το να γίνουν οι εκλογές το 2019. Πληροφορούμαι ότι οι εισηγήσεις προς τον πρωθυπουργό είναι να κλείσει τα αυτιά του στις σειρήνες και να προχωρήσει κανονικά το πρόγραμμά του κάνοντας εκλογές στο τέλος της τετραετίας, δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2019. Πλην όμως, υπάρχουν και οι άλλες απόψεις κάποιων εκ των συνομιλητών του κ. Α. Τσίπρα, να γίνουν δηλαδή εκλογές στο τέλος του ερχόμενου Μαϊου, παράλληλα με τις ευρωεκλογές. Κι αυτό διότι στις ίδιες εκλογές, χάσει – κερδίσει, θα αποφύγει την ψήφο διαμαρτυρίας και το ενδεχόμενο μιας μεγάλης απόστασης από την προπορευόμενη κατά τις δημοσκοπήσεις Νέα Δημοκρατία. Διότι, αν διεξαχθούν εκλογές στο τέλος της τετραετίας και έχοντας προηγηθεί οι ευρωεκλογές, όπου ο κάθε δυσαρεστημένος θα έχει ξεσπάσει στην κάλπη, δύσκολα θα μαζευτεί μια διαφορά αρκετών πόντων από τη Ν.Δ. και τον κ. Κ. Μητσοτάκη. Το παράδειγμα της κυβέρνησης του κ. Α. Σαμαρά είναι νωπό άλλωστε… Το άλλο σενάριο θέλει τις κάλπες να στήνονται τον ερχόμενο Οκτώβριο και, κατά την άποψή του γράφοντος, το σενάριο αυτό έχει βάση. Διότι η χώρα θα έχει βγει «τυπικώς» από το μνημόνιο, επικοινωνιακά η κυβέρνηση θα μπορούσε να αξιοποιήσει το επίτευγμα και βεβαίως, δεν θα υποστεί τη «λέζα» από τις νέες περικοπές στις συντάξεις και τη μείωση του αφορολογήτου, κληρονομώντας τα στον επόμενο. Συν το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πιάσει στασίδι ενόψει μελλοντικών πολιτικών εξελίξεων. Διαλέγετε και παίρνετε…

12 | motori

Δεν ξέρουμε για τη μόδα, πάντως στην αυτοκίνηση η ανατροπή έρχεται από την ηλεκτροκίνηση, όπως την παρουσιάζει η Mercedes με το Concept EQ

Δύο ανατρεπτικά μοντέλα ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο να ανακαλύψουν τις μελλοντικές τάσεις στη μόδα και τις μετακινήσεις. Κείμενο: Γιώργος Ψαρράς Φωτογραφίες: Mercedes

Ο

λόγος για την Αμερικανίδα Σλικ Γουντς, η οποία ξεχωρίζει για την εναλλακτική της ομορφιά προβάλλοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα τατουάζ στο κορμί της, το συνήθως ξυρισμένο της κεφάλι και το χαρακτηριστικό κενό ανάμεσα στο μπροστινά της δόντια.

Στο ρεύμα της εποχής

Η Σλικ Γουντς φωτογραφίζεται και αναρωτιέται για το μέλλον συντροφιά με τη Mercedes Concept EQ

Σύμμαχος της η Mercedes Concept EQ, ένα ηλεκτροκίνητο SUV που γνωρίσαμε το 2016 στο Σαλόνι του Παρισιού. Στη γραμμή παραγωγής αναμένεται να μπει στο τέλος αυτής της δεκαετίας. Μπορεί να γεμίσει την μπαταρία της μέσω επαγωγικής φόρτισης, ενώ η αυτονομία της φτάνει τα 500 χλμ. Δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής ισχύος 407 ίππων είναι τοποθετημένοι στους δύο της άξονες χαρίζοντας της έτσι τετρακίνηση.

Ο στόχος Μέσω της διαδικτυακής καμπάνιας #WeWonder οι followers της Γουντς κλήθηκαν να ορίσουν τι σημαίνει γι’ αυτούς ομορφιά, ενώ σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Παλμ Σπρινγκς με ανθρώπους της μόδας και της μουσικής συζήτησαν για το μέλλον των μετακινήσεων. Η Mercedes Concept EQ ήταν παρούσα... Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να την οδηγήσουν στην έρημο της Καλιφόρνιας.

Πάντα στη μόδα

Άνθρωποι της μόδας και της μουσικής οραματίζονται τις μετακινήσεις του μέλλοντος

Η Μercedes είναι χορηγός σε ανάλογες πρωτοβουλίες εδώ και 23 χρόνια, ενώ το αστέρι της λάμπει στις Εβδομάδες Μόδας του Πεκίνου, του Βερολίνου, της Κωνσταντινούπολης και του Μιλάνου. Ταυτόχρονα στηρίζει ταλαντούχους νέους σχεδιαστές.

Μάιος 2018


NEW ENTRY

Citroen C4 Cactus

Οδηγός η άνεση

Κείμενο: Γιάννης Σταυρόπουλος Φωτογραφίες: motori

Με τη δεύτερη γενιά του C4 Cactus η γαλλική εταιρεία ξαναφέρνει στο προσκήνιο τονισμένα εκείνα τα χαρακτηριστικά που έκαναν διάσημα τα μοντέλα της. Το όνομα της Citroen είναι συνυφασμένο με τη σχεδιαστική πρωτοπορία, τις καινοτόμες εφαρμογές και προπαντός με την άνεση. Στο νέο C4 Cactus η άνεση είναι ανωτέρου επιπέδου και επιβεβαιώνει την παράδοση της εταιρείας. Τα φαρδιά και άνετα καθίσματα advance comfort στο εσωτερικό και το νέο είδος ανάρτησης progressive hydraulic cushions στρώνουν ένα μαγικό χαλί στις μετακινήσεις σας. Ας εστιάσουμε λοιπόν στα όσα καινούργια φέρνει το νέο Citroen C4 Cactus μέσα από τον φακό.

14 | motori

Μάιος 2018


COVER STORY

Ford GT

Αγωνιστικό δρόμου

Πρόκληση η αποκάλυψη των δύο Ford GT

“Μάγεψε” τo supercar της Ford τους Έλληνες φίλους της αυτοκίνησης. Εκτέθηκε -μαζί με την αγωνιστική του έκδοση- στους χώρους της εταιρείας στο Mall και έγινε αντικείμενο θαυμασμού.

Π

Κείμενο: Γιάννης Σταυρόπουλος Φωτογραφίες: Ford - Γιώργος Καραγιωργάκης

αρατηρώντας αυτή τη μακριά σιλουέτα δίπλα στην αγωνιστική έκδοση με τα αεροδυναμικά βοηθήματα και τον αριθμό 66 δεν μπορείς παρά να ανατρέξεις στο παρελθόν και να σκαλίσεις καταστάσεις και γεγονότα που έχουν σημαδέψει την ιστορία της μάρκας - όπως αυτός ο αριθμός.

Στο ηρωικό 1966

Ωραίες παρουσίες και η φίλη μας, που περιμένει τα racing shoes για να οδηγήσει το τέρας της Ford

16 | motori

Ο αριθμός 66 μας πηγαίνει πολύ πίσω, στο 1966, όταν τα τρία Ford GT40 με τον 7λιτρο V8 κινητήρα και ύστερα από 360 γύρους τερμάτιζαν στις τρεις πρώτες θέσεις στις 24 Ώρες του Λε Μαν. Πρώτοι οι Μπριους ΜακΛάρεν (ιδρυτής της ομώνυμης ομάδας της Formula 1) και Κρις Έιμον στο GT40 με τον αριθμό 2 και ακολούθησαν οι Ντένις Χιουλμ - Κεν Μάιλς με τον αριθμό 1 και οι Ρόνι Μπάκναν - Ντικ Χάτσερσον με τον αριθμό 5. Πίσω τους οι “μισητές” Porsche 906 με τους Τζο Σίφερ, Χανς Χέρμαν, Ρολφ Στόμελεν και φυσικά οι

Ferrari, ο μεγάλος καημός του Χένρι Φορντ ΙΙ. O τότε ισχυρός άνδρας της Ford ήθελε όσο τίποτε άλλο να κερδίσει τις Ferrari, καθώς μερικά χρόνια πριν ο ίδιος και το επιτελείο του είχαν επισκεφθεί το Μαρανέλο και προσπάθησαν -μάταια- να πείσουν τον Έντσο Φεράρι για εξαγορά.

Εξαγορά που δεν έγινε H συμφωνία δεν έγινε ποτέ και από τότε ο Χένρι Φορντ ΙΙ έβαλε σκοπό να κερδίσει τις Ferrari στον πιο διάσημο αγώνα της εποχής, στις 24 Ώρες του Λε Μαν. Μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες, το ’64 και το ’65, έφτασε η μεγάλη στιγμή της νίκης το 1966. Ήταν μια επιτυχία που σημάδεψε τη Ford και τη μετέπειτα πορεία της. Αυτή η νίκη άλλαξε την παγκόσμια στρατηγική της εταιρείας και οι αγώνες πλέον, σε όλες τους τις μορφές, συνδέθηκαν αναπόσπαστα μ’ αυτήν.

Μάιος 2018


Ford GT

Όλη αυτή την ιστορία, προσπαθειών, αγώνων και διακρίσεων, κουβαλά η χαρακτηριστική σιλουέτα του GT, πέρα από την ομοιότητα με τα θρυλικά αυτοκίνητα εκείνης της εποχής. Τώρα βέβαια το βάρους 1.385 κιλών υπεραυτοκίνητο είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα και ακολουθεί όλες τις σύγχρονες επιταγές της τεχνολογίας, όμως δεν έχει αλλάξει χαρακτήρα. Και τώρα είναι ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό αυτοκίνητο, που μπορεί να κυκλοφορήσει και στους δρόμους και να χαρίσει μοναδικές στιγμές απόλαυσης στον οδηγό του. Αυτά για την έκδοση δρόμου. Το άλλο αυτοκίνητο, το αγωνιστικό, φέρει την υπογραφή της Ford Performance, που εδρεύει στην Καλιφόρνια, και της ομάδας του Chip Ganassi Racing Team, με την οποία η Ford συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τουρισμού.

Γρήγορο σαν βέλος Το Ford GT λοιπόν είναι ό,τι πιο γρήγορο, ό,τι πιο ισχυρό έχει κατασκευάσει η Ford. Φυσικά σε ένα τέτοιο μοντέλο το ενδιαφέρον εστιάζεται και στα τεχνικά στοιχεία. Ο τοποθετημένος πίσω κινητήρας είναι τεχνολογίας EcoBoost V6, twin turbo, 3,5 λίτρων με ισχύ 647 ίππων. Έχει αλουμινένια πιστόνια και ξηρό κάρτερ λαδιού συνολικής χωρητικότητας 14,5 λίτρων. Συνδυάζεται με κιβώτιο της Getrag 7 σχέσεων διπλού συμπλέκτη και η κίνηση μεταδίδεται στον πίσω άξονα, που εξοπλίζεται με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Το αυτοκίνητο «πατάει» σε τροχούς 20 ιντσών με ελαστικά 245/35 για μπροστά και 325/30 για πίσω. Τα φρένα είναι της Brembo με 6πίστονες δαγκάνες αλουμινίου, 394 χλστ. διαμέτρου για μπροστά και 4πίστονες 360 χλστ. για πίσω. Το ρεζερβουάρ χωράει 57,5 λίτρα. Για το τέλος αφήσαμε την τελική ταχύτητα: 347 χλμ./ώρα.

Οι ωραίες παρουσίες ανέβασαν στροφές

Και από την Αθήνα... στο 24ωρο του Λε Μαν

Η εκδήλωση συνεχίστηκε στο Be Τwins. Τράβηξε το ενδιαφέρον στις μεγάλες οθόνες ο δεύτερος αγώνας ΠΑΟ - Ρεάλ

Μοναδική σιλουέτα Αυτό λοιπόν το αυτοκίνητο έφερε η ελληνική Ford για μερικές μέρες στη χώρα μας, παρέα με την αγωνιστική του έκδοση, και έδωσε ένα “ζωντανό” μήνυμα για το μέγεθος και την ιστορία της μάρκας. Τον λόγο τώρα έχουν οι φωτογραφίες από την ειδική αυτή εκδήλωση. Έκλεψε την παράσταση όταν κατέβηκε από τον ουρανό η Κατερίνα Σολδάτου Τι ιστορία έχουν γράψει στους αγώνες τα 6 πρόσωπα της φωτογραφίας... Δημήτρης Παντελεημονίτης (ιδρυτής του RS Center στη χώρα μας στα μέσα του ’70), Κώστας Στεφανής, «Ιαβέρης», Νίκος Νοταράς (έχει φορέσει κράνος και γάντια σε πολλούς και διάφορους αγώνες), Λεωνίδας Κύρκος, Γιάννης Σταυρόπουλος

«Θα φέρουμε το Fiesta R5 για έναν αγώνα;» λένε με μια φωνή οι Λεωνίδας Κύρκος και Γιάννης Σταυρόπουλος στον πρόεδρο της Ford Νίκο Νοταρά

Μάιος 2018

Χαμόγελα ευτυχίας

17 | motori


CAR OF THE YEAR

Peugeot 3008

Αλλαγή

Εντυπωσιακές και μοντέρνες οι σχεδιαστικές γραμμές του 3008

Το Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2017 για την Ευρώπη, το SUV 3008, ύστερα από μια επιτυχημένη πορεία στις διεθνείς αγορές με πολλές βραβεύσεις και διακρίσεις, παραδίδει το στέμμα στον Σουηδό εκπρόσωπο και δίνει συνέχεια στην ιστορία του θεσμού.

Τ Το φουτουριστικό i-cockpit

Κείμενο: Γιάννης Σταυρόπουλος Φωτογραφίες: Γιώργος Καραγιωργάκης

ο Peugeot 3008 ήταν το μοντέλο που άλλαξε σχεδιαστικά το ύφος της γαλλικής εταιρείας προβάλλοντας ένα πολύ δυναμικό και πρωτοποριακό στυλ, που άφηνε οριστικά στο παρελθόν την όποια συντηρητική προσέγγιση. Ειδικά το μπροστινό μέρος, η «μούρη», μαγνητίζει τα βλέμματα, το ίδιο και το «κόψιμο» της ουράς.

i-cockpit

Ο περιστροφικός διακόπτης του Advanced Grip Control

18 | motori

Στο εσωτερικό η όλη σχεδίαση φέρνει το 3008 σε άλλη διάσταση. Τη νέα φιλοσοφία η Peugeot την ονομάζει i-cockpit και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό - βραβεύτηκε εξάλλου από τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό δημοσιογραφικό οργανισμό AutoBest. Η σχεδίαση είναι σε δύο επίπεδα με αεροπορικού τύπου μπουτόν, μικρό σε διάσταση τιμόνι με ίσιο το πάνω /κάτω μέρος, ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών που προσφέρει τρία διαφορετικά στυλ προβολής για τις ενδείξεις, ενώ η έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών δεσπόζει στο κέντρο του ταμπλό με ελαφρά κλίση προς τον οδηγό.

Επιλογές Στους κινητήρες η γκάμα είναι μεγάλη με diesel και βενζίνης, που συνοδεύονται από μηχανικά 6τάχυτα κιβώτια ή αυτόματα ΕΑΤ6. Οι εκδόσεις που ταιριάζουν καλύτερα στην ελληνική αγορά είναι η βενζινοκίνητη 1.2 Pure Tech με ισχύ 130 ίππων (26.400 ευρώ) και σε diesel η 1.6 BlueHDI 100 ίππων (στην ίδια τιμή), ενώ φυσικά υπάρχουν και οι 2λιτρες εκδόσεις για όσους αναζητούν κάτι επιπλέον.

Advanced Grip Control Σημείο αναφοράς στο SUV 3008 το σύστημα μετάδοσης στον μπροστινό άξονα, που φέρει την ονομασία Advanced Grip Control και διαθέτει πέντε προγράμματα οδήγησης (Κανονικό, Χιόνι, Λάσπη, Άμμος και ESP Off). Οι ρυθμίσεις γίνονται από έναν περιστροφικό διακόπτη στη βάση της κονσόλας ανάλογα με το έδαφος στο οποίο πατάνε οι τροχοί του αυτοκινήτου. Ας πάμε όμως λίγο πιο βόρεια, καθώς εκεί μας περιμένει ο νέος νικητής του ευρωπαϊκού θεσμού Car of The Year, που είναι Σουηδός.

Μάιος 2018


CAR OF THE YEAR

Volvo XC40

σκυτάλης

Με βραβείο ξεκινάει την καριέρα του το νέο XC40

Είναι η πρώτη φορά που μοντέλο της σουηδικής εταιρείας ανακηρύσσεται Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ευρώπη. Το νέο XC40 κατέκτησε την κορυφή για το 2018 και έδωσε άλλη προοπτική στη διεθνή του καριέρα.

Τ

Κείμενο: Γιάννης Σταυρόπουλος Φωτογραφίες: Γιώργος Καραγιωργάκης

ο νέο premium SUV της Volvo βασίζεται στην καινούργια πλατφόρμα της εταιρείας, που αρχικά αναπτύχθηκε για ηλεκτρικά μοντέλα. Η όλη δομή του αμαξώματος ακολουθεί τη φιλοσοφία προηγμένης ασφάλειας της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας, που έχει βάλει στόχο από το 2020 και μετά σε περιπτώσεις συγκρούσεων να μην υπάρχει κανένας σοβαρός τραυματισμός ή θάνατος σε επιβάτες των αυτοκινήτων της.

Τablet

Διχρωμίες

Μοτέρ

Είναι επίσης το πρώτο Volvo, μετά από πολλά χρόνια, που θα προσφέρεται με διαφορετικό χρώμα στην οροφή από το υπόλοιπο αμάξωμα. Το ταμπλό (αφρώδες πλαστικό στις περισσότερες επιφάνειες), οι χειρολαβές και φυσικά ο state of the art επιλογέας του (αυτόματου) κιβωτίου αποτελούν σχεδιαστικές αναφορές στο εσωτερικό. Τα συρματόσχοινα είναι πλέον παρελθόν στη λειτουργία του κιβωτίου, όλα γίνονται μέσω ηλεκτρονικών συστημάτων (drive by wire). Γι’ αυτόν τον λόγο όταν περνάς από την επιλογή “D” στην όπισθεν “R” και πάλι στο “Drive” “D” χρειάζεται να μετακινήσεις δύο φορές τον μικρό, όμορφο επιλογέα.

Το νέο XC40 θα είναι το πρώτο μοντέλο της Volvo που θα διατίθεται με το καινούργιο 3κύλινδρο μοτέρ βενζίνης 1.500 κ.εκ. με ισχύ 156 ίππων, έκδοση που ταιριάζει απόλυτα στη χώρα μας. Η έκδοση αυτή με την ονομασία Τ3 ξεκινάει από τα 30.713 ευρώ. Η έκδοση με την κίνηση σε όλους τους τροχούς κλείνει το μάτι στους φίλους της περιπέτειας, ενώ οι εραστές της γρήγορης οδήγησης θα βρουν αυτό που ζητάνε στο D4 με diesel 2λιτρο μοτέρ 190 ίππων ή στο βενζινοκίνητο T5, επίσης με 2λιτρο μοτέρ απόδοσης 247 ίππων. Κιβώτια χειροκίνητα 6 σχέσεων ή 8άρια αυτόματα. Eτσι λοιπόν αποχαιρετούμε το Peugeot 3008 και υποδεχόμαστε στον θρόνο του θεσμού το premium Volvo XC 40.

Μάιος 2018

Στο ταμπλό κυριαρχεί η κάθετη οθόνη αφής 9 ιντσών, που ενσωματώνει όλες τις λειτουργίες (ΗiFi, Bluetooth, Νavi, Clima) και καταργεί τα πολλά μπουτόν και τους διακόπτες. Ο ηλεκτρονικός πίνακας οργάνων είναι 12,3 ιντσών και αλλάζει γραφικά αναλόγως της οδηγικής επιλογής (drive mode από το δεξί μπουτόν κάτω από την οθόνη).

Προσέξτε την οθόνη αφής 9 ιντσών σε σχήμα tablet

O state of the art επιλογέας

19 | motori


TRAVEL

Tζια Ιδανική για weekend

ΤΕ ΧΑΡΑΚΧΝΙΚΑ ΤΗΡΙΣΤ Seat A

rona 1

ΙΚΑ

.0 TSI

Κινητή ρας: 9 99 κ.εκ Ισχύς: 115 ίπ π οι Ροπή: 200 N m Τελική ταχύτη τα: 18 Επιτάχ 2 χλμ./ υνση 0 ώρα 100: 9 Μέση ,8 δευτ. καταν άλωση 4,9 λίτ : ρα/10 0 χλμ. Εκπομ πές CΟ 2 : 113 γ Τιμή: Α ρ./χλμ πό 16.5 . 00 ευρ ώ

Στους παραδοσιακούς πύργους στον Κούνδουρο

Ανήκει στις Κυκλάδες κι όμως απέχει μια ανάσα από το λιμάνι του Λαυρίου. Τη γυρίσαμε οδηγώντας το Seat Arona 1.0 TSI. Ξεκουραζόμαστε στον δρόμο προς τον Κούνδουρο

20 | motori

Kείμενο - Φωτογραφίες: Γιάννης Σταυρόπουλος

Μάιος 2018


E

ίναι φορές που περνάς πολύ καλύτερα σε “τουριστικά” μέρη εκτός περιόδου, γιατί τότε γίνονται πολυσύχναστα και πολύβουα και οι περιηγήσεις παίρνουν άλλο χαρακτήρα. Αυτή όμως είναι η μαγεία των εποχών. Κάθε μια έχει τις χάρες της.

Ο πύργος της Αγίας Mαρίνας, που αναστηλώνεται

Με το Arona Έτσι λοιπόν παρέα με το δίχρωμο Seat Arona 1.0 με τους 115 ίππους αποδράσαμε στην Τζιά ένα δροσερό weekend της άνοιξης. Από το λιμάνι του Λαυρίου η απόσταση είναι γύρω στη μια ώρα. Το κόστος των εισιτηρίων κάτι παραπάνω από 100 ευρώ τα δύο άτομα, με αυτοκίνητο. Η Κορησσία είναι το λιμάνι όπου δένουν τα πλοία της γραμμής και είναι ένα από τα μεγαλύτερα προστατευμένα φυσικά λιμάνια της Μεσογείου.

Eξορμήσεις Από την Κορησσία ξεκινούν οι αναζητήσεις. Το νησί διαθέτει καλό οδικό δίκτυο, με εξίσου καλή οδική σήμανση, που σε βγάζει από τα δύσκολα. Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Ιουλίδα, στην ενδοχώρα. Αφήνετε το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ και περπατάτε στα γραφικά σοκάκια. Θα βρείτε παραδοσιακές ταβερνούλες με νόστιμο φαγητό και café-bar με θέα στο πράσινο της ενδοχώρας. Από τις πιο ωραίες περιοχές, ο Κούνδουρος. Εδώ είναι εμφανής η «κόντρα» ανάμεσα στα σπίτια και τις ακριβές κατασκευές. Το Βουρκάρι πολύ τουριστικό, έτσι όπως το είδαμε, τα χωριουδάκια στην ενδοχώρα είχαν άλλο χρώμα αυθεντικότητας.

Στον Κούνδουρο το ξενοδοχειακό συγκρότημα, που ανακατασκευάζεται

Ο πύργος της Αγίας Μαρίνας Σας συνιστούμε μια στάση στον πύργο της Αγίας Μαρίνας του 4ου αιώνα, ο οποίος αναστηλώνεται χρόνια τώρα και ακόμα να ολοκληρωθεί το έργο. Βρίσκεται στον δρόμο προς Ποίσσες - Κούνδουρο. Την Τζια τη γυρίσαμε με το νέο Seat Arona με τον βενζινοκινητήρα του ενός λίτρου. 115 ίπποι στη διάθεσή μας, 6άρι κιβώτιο και κίνηση στον μπροστινό άξονα. Αποδείχθηκε καλός φίλος παντού, ακόμα και στις «εξερευνήσεις» μας σε περιοχές με δύσκολες χωμάτινες προσβάσεις από τη χειμερινή κακοκαιρία.  Μια απ’ αυτές το Σπαθί, με ωραία και μεγάλη παραλία. Η μέση κατανάλωση δεν ξεπέρασε τα 7,4 λίτρα/100 χλμ., ενώ, όπου και αν γυρίσαμε, οι σωστές διαστάσεις του αυτοκινήτου δεν μας δυσκόλεψαν, ακόμα και σε κάτι περίεργα «μονοπάτια». Ο χώρος των αποσκευών προσφέρει 400 λίτρα. Το ευχαριστηθήκαμε το νέο SUV της Seat και είδαμε κι εμείς ότι λόγω διαστάσεων ταιριάζει καλύτερα στην ελληνική αγορά από το μεγαλύτερο και ακριβότερο Ateca. 

Η Ιουλίδα, η πρωτεύουσα του νησιού

Το Γιαλισκάρι, σχεδόν απέναντι από την Κορησσία

Καλή η σήμανση

Πολλές οι εκκλησίες και τα μοναστήρια


TRAVEL

κοζάνη Απόβαση στη Με το Superb Combi 2.0 TDI DSG, τη ναυαρχίδα της Skoda στην station wagon εκδοχή της, επισκεφθήκαμε την τεχνητή λίμνη του ποταμού Αλιάκμονα στην Κοζάνη και πήραμε μια ιδέα από το οικοσύστημα που έχει δημιουργηθεί εκεί. Κείμενο - Φωτογραφίες: Γιώργος Ψαρράς

Ξ

εκινάμε λοιπόν την εξερεύνηση της λίμνης παραμερίζοντας τις καλαμιές και σπάζοντας την απόλυτη σιωπή μέσα στην πυκνή ομίχλη, που έκανε το τοπίο ακόμα πιο μυστηριώδες.

Συντεταγμένες Βρισκόμαστε 447 χλμ. μακριά από την Αθήνα, 20 χλμ. έξω από την Κοζάνη, 6 χλμ. από τον Δήμο Σερβίων - Βελβεντού, ενώ η Ελασσόνα, από όπου ξεκινήσαμε, απέχει περίπου 70 χλμ.

Έργο της ΔΕΗ Το

1973

κατασκευάστηκε

στον

Αλιάκμονα,

τον

μεγαλύτερο ποταμό στην Ελλάδα, το υδροηλεκτρικό φράγμα Πολυφύτου, Το ύψους 112 μέτρων φράγμα έδωσε και το όνομά του στην τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε. Εκεί έχουν βρει καταφύγιο διάφορα είδη πουλιών όπως το σκουφοβουτηχτάρι, ο μελισσοφάγος, ο κορμοράνος, η νερόκοτα, ο σταχτοτσικνιάς, η φαλαρίδα και το μαυροβουτηχτάρι. Αρκετά είδη ψαριών επίσης ζουν στα νερά της. Η λίμνη ωστόσο κρύβει και κινδύνους. Μια πινακίδα μας προειδοποιεί ότι η στάθμη μεταβάλλεται, τα πρανή κατολισθαίνουν και ο βυθός σχηματίζει βούρκο.

Παραβάτες Η ΔΕΗ έχει επιτρέψει στους κατοίκους της περιοχής να εκμεταλλεύονται τη λίμνη για αλιευτικούς και τουριστικούς σκοπούς. Ωστόσο κατά καιρούς έχουν υπάρξει καταγγελίες για υπεραλίευση από παράνομους ψαράδες, οι ειδικοί έχουν χτυπήσει τον

ΙΚΑ ΤΕΧΝ ΡΙΣΤΙΚΑ ΚΤΗ a ΧΑΡΑ

Skod DSG .0 TDI mbi 2 o C rb κ Supe 68 κ.ε ς: 1.9 α ρ ή Κινητ ίπποι : 150 ς ύ χ Ισ ώρα Nm χλμ./ : 340 : 216 Ροπή α τ η τ υτ. ταχύ ,0 δε 00: 9 Τελική 1 0 η χυνσ Επιτά ωση: ανάλ τ α κ η σ έ μ. Μ μ. 00 χλ ρ./χλ ρα/1 ίτ λ 5 125 γ 4, : Ο C 2 μπές υρώ Εκπο .900 ε ό π 31 Α : ή Τιμ

Η Υψηλή Γέφυρα των Σερβίων έχει μήκος 1.372 μέτρα

22 | motori

Το Superb Combi τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα

Εκκλησάκι στον οικισμό Νεράιδα

Μνημείο για όσους αντιστάθηκαν στους κατακτητές

Μάιος 2018


η Λίμνη Πολυφύτου κώδωνα τoυ κινδύνου για τη στάθμη του νερού που χαμηλώνει, ενώ κι εμείς διαπιστώσαμε από κοντά ότι τριγύρω υπάρχουν σκουπίδια και πλαστικά.

Μήκος 1.372 μέτρα Φυσικά δεν αναφερόμαστε στο μήκος του Superb Combi, αλλά αυτό της Υψηλής Γέφυρας των Σερβίων, η οποία διασχίζει τη λίμνη, αποτελεί τμήμα της Εθνικής Οδού Κοζάνης - Λάρισας, έχει πλάτος 13,5 μέτρα, δύο αντίθετες λωρίδες κυκλοφορίας και συνοδεύεται από τη μικρότερη γέφυρα του Ρυμνίου.

Η Νεράιδα της λίμνης Μην πάει ο νους σας σε κάποιο ξωτικό που συναντήσαμε... Πρόκειται για τον οικισμό Νεράιδα του Δήμου Σερβίων - Βελβεντού, ο οποίος βρίσκεται

σε ύψωμα και παρέχει απεριόριστη θέα προς τη λίμνη και τη γέφυρα. Οι τιμές εκεί τόσο για τον καφέ όσο και για το φαγητό είναι αρκετά προσιτές, ενώ οι κάτοικοι μας κέρδισαν με την ευγένειά τους. Έπειτα κατηφορίσαμε προς τον Ναυτικό Όμιλο Κοζάνης. Μας είχε προσελκύσει, βλέποντας την από ψηλά, η πλωτή εξέδρα που βρίσκεται μπροστά του και μια δεμένη βαρκούλα, που ήταν σαν να μας προσκαλούσε για μια βόλτα στη λίμνη.

Οικογενειακή λιμουζίνα Με μήκος που αγγίζει τα 4.856 χλστ. και αχανές πορτμπαγκάζ 660 έως 1.650 λίτρων (-41 λίτρα όταν επιλέγεις την απαραίτητη κανονική ρεζέρβα) και άφθονους χώρους -κυρίως για τα πόδια των πίσω επιβατών (μεταξόνιο 2.841 χλστ.)- το Superb Combi ικανοποιεί απόλυτα όσους έχουν μεγάλες μεταφορικές ανάγκες, όπως οι οικογενειάρχες. Και όλα αυτά τα

προσφέρει χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα και στον σύγχρονο εξοπλισμό.

Άλλα λιμάνια Με το Superb Combi θα «σαλπάρουμε» και για κάποια ακόμα τεχνητή λίμνη, από τις 26 που βρίσκονται στην Ελλάδα, χωρίς να έχουμε αποφασίσει ακόμα σε ποια. Σημασία άλλωστε δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι και αυτό με το Superb Combi σίγουρα θα είναι οικονομικό, καθώς στη διαδρομή μας καταγράψαμε μόλις 5,6 λίτρα/100 χλμ. Το αυτοκίνητο είναι επίσης άνετο και ξεκούραστο χάρη στο αυτόματο κιβώτιο DSG των 6 σχέσεων και την απορροφητική ανάρτηση με άξονα πολλαπλών συνδέσμων πίσω. Δεν υπάρχει ίχνος ταλαντώσεων του αμαξώματος στο ταξίδι ούτε εισβολή αεροδυναμικών θορύβων, ακόμα και σε υψηλές ταχύτητες. Πραγματική “ναυαρχίδα” στον δρόμο.

Ποιοτικό το εσωτερικό του Superb Combi με μαλακά πλαστικά στο ταμπλό

Με κατεύθυνση προς την Υψηλή Γέφυρα των Σερβίων

Μάιος 2018

Τα είδη των πουλιών που μπορείς να συναντήσεις στη λίμνη

Η μέση κατανάλωση στον αυτοκινητόδρομο δεν ξεπέρασε τα 5,6 λίτρα/100 χλμ. με οικονομική οδήγηση, σε all around διαδρομές έφτασε τα 7,4 λίτρα

Με το Skoda Superb Combi φτάσαμε πολύ κοντά στην όχθη της Λίμνης Πολυφύτου

23 | motori


TRAVEL

Κυπαρίσσι Λακωνίας ο άγνωστος παράδεισος

Στον μώλο του γραφικού Κυπαρισσίου

Mε το άρτι αφιχθέν στη χώρα μας Hyundai i30 Fastback 1.0 T-GDI ταξιδεύουμε στο κρυφό στολίδι της Πελοποννήσου και παίρνουμε μια ιδέα από τις δυνατότητές του σε πολλών ειδών διαδρομές. ΤΕΧΝΙΚΑ ΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣ Fastback Hyundai i30 1.0 T-GDI

Οικονομικό αποδείχτηκε το i30 Fastback, με την κατανάλωση να βρίσκεται στα 7,1 λτ./100 χλμ.

8 κ.εκ Κινητήρας: 99 ι πο ίπ 0 Ισχύς: 12 m N Ροπή: 171 /ώρα τα: 188 χλμ. Τελική ταχύτη δευτ. 0-100: 11,5 Επιτάχυνση λωση: Μέση κατανά 0 χλμ. 5,2 λίτρα/10 χλμ. Ο : 120 γρ./ Εκπομπές C 2 ρώ .650 ευ Τιμή: Από 17

Σ

Κείμενο - Φωτογραφίες: Σωτήρης Χάλλας

το Κυπαρίσσι Λακωνίας δεν θα πας τυχαία ούτε θα περάσεις “κατά λάθος”. Θα πρέπει να έχεις ψαχτεί. Στοχευμένα, που λέμε, γιατί το να φτάσεις εκεί είναι μια μικρή περιπέτεια, πολύ ευχάριστη όμως. Το Κυπαρίσσι είναι ένα από τα βορειότερα χωριά του Νομού Λακωνίας. Είναι χτισμένο στην ανατολική μεριά του Πάρνωνα πάνω στο κύμα και ατενίζει το Μυρτώο Πέλαγος. Τις περισσότερες μέρες, αν κοιτάξεις ελαφρώς βόρεια, θα δεις τις Σπέτσες και τη Σπετσοπούλα, νησιά με τα οποία συνδεόταν ακτοπλοϊκώς μέχρι το 2002.

Η Μικρή Άμμος στα δεξιά και ο λεγόμενος πύργος, που είναι χτισμένος κυριολεκτικά επάνω στο κύμα

24 | motori

Μάιος 2018


Προς Σπάρτη Η απόστασή του από την Αθήνα είναι 330 χιλιόμετρα και το ταξίδι διαρκεί περίπου 4 ώρες με το κόστος των διοδίων να ανέρχεται σε 13.55 ευρώ (αν χρησιμοποιηθεί η Αττική Οδός υπολογίστε επιπλέον 2.80 ευρώ). Για να φτάσεις στο Κυπαρίσσι ξεκινώντας από την Αθήνα ακολουθείς την Εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου με πορεία προς Σπάρτη. Από τη Σπάρτη ανεβαίνεις τον Πάρνωνα και διασχίζεις τα χωριά Γεράκι, Αλεποχώρι, Άγιος Δημήτριος και Χάρακας.

Μέσα στη φύση Όταν οδηγείς στον επαρχιακό δρόμο μετά τη Σπάρτη, υπάρχουν σημεία όπου νομίζεις ότι έχεις χαθεί, καθώς ο δρόμος έχει αρκετές στροφές και σε ορισμένα σημεία το μάτι σου βλέπει μόνο φύση και κανένα ίχνος πολιτισμού. Και ενώ οι στροφές διαδέχονται η μία την άλλη και νομίζεις ότι δεν θα φτάσεις ποτέ, ξαφνικά, μετά από μια αριστερή στροφή βρίσκεσαι στο λεγόμενο ξέφωτο, ένα σημείο όπου ο δρόμος αρχίζει να κατηφορίζει και στα δεξιά σου έχεις “πιάτο” το Πέλαγος. Φυσικά δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι ιδανικό για να κάνετε στάση για φωτογραφίες, καθώς η θέα δεν περιγράφεται με λόγια.

Η θέα της Παραλίας και της Μεγάλης Άμμου από τη Μητρόπολη Γραφικά καφενεδάκια σε κάνουν να νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε νησί

To Κυπαρίσσι μπροστά μας Φτάνοντας στο ξέφωτο σημαίνει ότι πλέον είσαι πάρα πολύ κοντά στον προορισμό σου. Κατηφορίζοντας θα συναντήσεις μία ταμπέλα που σε καλωσορίζει στο χωριό και λίγο μετά βλέπεις τα πρώτα σπίτια. Εδώ είναι η Βρύση, ο πρώτος από τους τρεις οικισμούς που αποτελούν το Κυπαρίσσι. Συνεχίζοντας για λίγο ακόμα φτάνεις σε ένα σταυροδρόμι από όπου ξεκινάει η Παραλία που είναι και ο κεντρικός οικισμός. Ο τρίτος οικισμός είναι η Μητρόπολη αλλά με τα χρόνια οι δύο οικισμοί έχουν σχεδόν ενωθεί. Στην Παραλία και στη Μητρόπολη θα βρείτε και τις περισσότερες επιλογές για φαγητό και διαμονή.

Με το Hyundai Το Κυπαρίσσι το επισκεφθήκαμε με το νέο Hyundai i30 Fastback, το οποίο αποδείχτηκε εξαιρετικός σύντροφος στο ταξίδι μας. Το ίδιο καλό ήταν το i30 Fastback και στο επαρχιακό δίκτυο, όπου η αίσθηση που αποκομίζει ο οδηγός είναι ότι το πλαίσιο μπορεί να ανταποκριθεί σε πολύ περισσότερους ίππους από τους 120 του υπερτροφοδοτούμενου βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1.0 λίτρου (ροπή 171 Nm). Άλλωστε, αυτό το πλαίσιο χρησιμοποιεί και η κορυφαία έκδοση N του i30, που αποδίδει 275 ίππους. Ακόμα πολύ θετική αίσθηση μας άφησε ο επιλογέας του χειροκίνητου κιβωτίου 6 ταχυτήτων, που επιτρέπει οι αλλαγές να γίνονται χωρίς καθυστέρηση.

Αρκετοί από τους ντόπιους ασχολούνται με την αλιεία

Αύρα θετική Ένας ακόμα τομέας στον οποίο ικανοποιεί το i30 Fastback είναι το τιμόνι, το οποίο μπορεί να είναι λίγο πιο βαρύ από όσο θα θέλαμε, όμως σου μεταφέρει περισσότερη πληροφορία. Λόγω σχεδιασμού της ουράς η ορατότητα στο πίσω μέρος περιορίζεται κάπως. Βέβαια η κεκλιμένη γραμμή της οροφής προσθέτει πόντους τόσο στην εικόνα του, που είναι πιο σπορτίφ, όσο και στην πρακτικότητα, καθώς η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών αυξάνεται στα 450 λίτρα σε σχέση με τα 390 της hatchback έκδοσης, κάτι που αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμο σε ένα μακρινό ταξίδι. Εκτός από τα παραπάνω το i30 Fastback αποδείχθηκε και οικονομικό, καθώς η μικτή του κατανάλωση ήταν 7.1 λτ./100 χλμ. (6.0 λτ./100 χλμ. στον αυτοκινητόδρομο), παρά το γεγονός ότι στο κομμάτι μετά τη Σπάρτη η ανηφορική διαδρομή σε συνδυασμό με τις στροφές αναγκάζουν κάθε αυτοκίνητο να καταναλώνει περισσότερο. Μάλιστα το τρικύλινδρο σύνολο εντυπωσιάζει, καθώς, όταν του το ζητήσεις, είναι πρόθυμο να στροφάρει μέχρι ψηλά και να κινήσει σβέλτα το αμάξωμα των 1.242 κιλών.

Η παραλία στην Αγία Κυριακή Κατηφορίζοντας τις τελευταίες στροφές του δρόμου

Οθόνη αφής Στο εσωτερικό η εικόνα σε κερδίζει αμέσως, αφού τα υλικά είναι πολύ καλά, με την παρουσία μαλακού πλαστικού να κάνει την έκπληξη και την οθόνη αφής των 8 ιντσών να τραβάει το βλέμμα. Ακόμα μόνο θετικά σχόλια μπορεί να προκαλέσει η εργονομία, καθώς οι διάφοροι διακόπτες είναι όσοι και όπου χρειάζονται. Αυτό είναι το νέο μέλος στην οικογένεια του i30, με σχεδιαστική προσέγγιση που εισάγεται για πρώτη φορά σε μοντέλο της Hyundai.

Μάιος 2018

25 | motori


TRAVEL

Άνδροσ η αρχόντισσα του Αιγαίου ΤΕΧ ΧΑΡΑΚ ΝΙΚΑ ΤΗΡΙΣΤΙΚ Vo lvo V90

Α

Cross C ountry D5 AW D Κινητήρ ας: 1.9 69 κ.εκ Ισχύς: 235 ίππ ο ι Ροπή: 480 Nm Τελική τ αχύτητ α: 230 Επιτάχυ χλμ./ώ ρα νση 0-1 00: 7,5 Μέση κ δευτ. ατανάλ ωση: 5,3 λίτρ α/100 χ λμ. Εκπομπ ές CΟ : 1 39 γρ./ 2 Τιμή: Α χλμ. πό 62.1 70 ευρώ

Με φόντο το εκκλησάκι του Αγίου Κυπριανού στο Κυπρί

Με τον Σουηδό premium δρομέα εξερευνήσαμε κάθε γωνιά του νησιού. Το Volvo V90 Cross Country στην έκδοση D5 AWD με τον τεράστιο χώρο αποσκευών αποδεικνύεται ιδανικό γι’ αυτού του είδους τις περιηγήσεις.

Στο Κόρθι

26 | motori

Κείμενο - Φωτογραφίες: Γιάννης Σταυρόπουλος

Μάιος 2018


Η

Άνδρος είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων μετά τη Νάξο. Απέχει από το λιμάνι της Ραφήνας δύο ώρες, με την απόσταση να καλύπτεται από συμβατικά πλοία. Είναι «οικογενειακό» νησί, χωρίς έντονο night life. Μπορείτε να περάσετε όμορφα και χαλαρά με ωραίες εκδρομές στα χωριά της ενδοχώρας και να απολαύσετε τη φύση και το αιγαιοπελαγίτικο τοπίο. Οι κοσμικότητες και η παρέλαση celebrities που χαρακτηρίζουν άλλα νησιά εδώ απουσιάζουν.

Ο Ο Πύργος Πύργος του του Αγίου Αγίου Πέτρου, Πέτρου, μνημείο μνημείο κυκλαδικής κυκλαδικής ιστορίας ιστορίας

Nήσος έκπαγλος

Η πλατεία Καΐρη στη Χώρα

Αυτή είναι η Άνδρος του Γαυρίου, της Χώρας, του Κορθίου, της φρουτάλιας (παραδοσιακή ομελέτα) και των αμυγδαλωτών. Ξεχωρίζει για το πολύ πράσινο, τα άφθονα τρεχούμενα νερά και τις αμέτρητες παραλίες της. Από τον Ανδρέα Εμπειρίκο έχει χαρακτηριστεί ως «η νήσος έκπαγλος, η βασιλίς του Αιγαίου». Η Χώρα είναι η πρωτεύουσα του νησιού και απέχει από το λιμάνι του Γαυρίου 33 χλμ. (στενός και κουραστικός ο δρόμος). Σημείο αναφοράς εδώ το Μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, το οποίο κατά την καλοκαιρινή περίοδο φιλοξενεί έργα γνωστών καλλιτεχνών, όπως και το Μουσείο Κυδωνιέως, λίγα μόλις μέτρα από τον πεζόδρομο.

Βολτάροντας στην παραλία του Κορθίου. Εμφανή τα σημάδια του χρόνου στα κτίρια

Με το Volvo Την Άνδρο την εξερευνήσαμε με το πετρελαιοκίνητο (ποιος είπε ότι τα diesel πεθαίνουν; Απεναντίας...) Volvo V90 Cross Country D5 AWD με το twin turbo μοτέρ των 2λίτρων με τους 235 ίππους, αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, κίνηση σε όλους τους τροχούς, απόσταση από το έδαφος 210 χλστ. και τιμόνι με 2,9 στροφές από άκρη σε άκρη. Eίναι εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο ταξιδεύει το σουηδικό premium αυτοκίνητο. Σημαντικό ρόλο στην πολύ καλή και ασφαλή οδική συμπεριφορά του παίζει η μπροστινή ανάρτηση με τα διπλά ψαλίδια (και τρεις επιλογές ως προς την αίσθηση του τιμονιού).

Το λιμανάκι στο Μπατσί

Διαστάσεις Το αυτοκίνητο είναι μεγάλο. Οι εξωτερικές διαστάσεις σε μήκος/πλάτος/ύψος είναι στα 4.939 χλστ./1.879 χλστ./1.543 χλστ., με 680 λίτρα χώρο αποσκευών, το καπό να ανοιγοκλείνει ηλεκτρικά και με στάνταρ ρεζέρβα. Μπορεί λοιπόν να κερδίζει το αυτοκίνητο τους φίλους που αναζητούν χώρους, το ίδιο όμως εντυπωσιάζει με το εσωτερικό του. Εδώ δεσπόζει η μεγάλη έγχρωμη οθόνη αφής σχήματος tablet 9 ιντσών, που ενσωματώνει τις ρυθμίσεις των λειτουργιών και καταργεί όλους τους διακόπτες. Το Hi-Fi της Bowers & Wilkins μετατρέπει το εσωτερικό σε αίθουσα μουσικής, οι επενδύσεις στα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα με τις μνήμες είναι δερμάτινες, ενώ οι προβολείς με τα φώτα LED ακολουθούν το τόξο του τιμονιού και κάνουν τη νύχτα μέρα. Το μοτέρ με τη ροπή των 480 Nm από τις 1.750 σ.α.λ. «ξυρίζει» κάθε φορά που πατάς το πεντάλ του γκαζιού τη δύναμη αναλαμβάνει να βγάλει στον δρόμο το πολύ καλό 8άρι κιβώτιο. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 5 διαφορετικά συστήματα οδήγησης: Eco, Comfort, Dynamic, Off Road και Individual. Η κατανάλωση -με βαρύ το δεξί μας πόδι- φάνηκε στο κομπιούτερ στα 9,4 λίτρα/100 χλμ.

Αρχοντικά στη Χώρα Διαδρομές

Η νύχτα ξεκινάει το παιχνίδι της σε πεζόδρομο της Χώρας

H μεγάλη κάμερα οπισθοπορείας

Αντί επιλόγου Το V90 Cross Country D5 AWD συνδυάζει χώρους, πολυτέλεια, ασφάλεια και πολλά πολλά σύγχρονα gadgets. Πώς θα το χαρακτηρίζαμε; Όπως ακριβώς το χαρακτήρισε ένας καλός φίλος, μεγαλοστέλεχος σε γερμανική εταιρεία στην Κολωνία: Αυτοκίνητο για “μερακλήδες”, που βλέπουν τη ζωή αλλιώς.

Μάιος 2018

Ποιοτικό εσωτερικό φουλ στο gadget, όπως προστάζει η εποχή

27 | motori


WRC Πρώτοι στην κατηγορία WRC 2 οι Κοπέτσι Ντρέσλερ με το Skoda Fabia R5

Σαμπάνια γι Πανάξια νίκη για τους Οζιέ - Ινγκρασιά με το Ford Fiesta WRC. Έδειξαν ότι είναι μια κλάση πάνω από όλους τους άλλους εργοστασιακούς συνδυασμούς.

Ταλαιπωρήθηκαν από το μοτέρ του Hyundai i20 WRC οι Νεβίλ Γκιλσούλ στην Power Stage, αλλά δεν έχασαν την 3η θέση

Για τρίτη συνεχή χρονιά ο Μικ εγκαταλείπει από έξοδο στην ίδια Ειδική Διαδρομή

Πολύ καλή η επίδοση των Τάνακ - Γιερβόεγια με το Toyota Yaris WRC. Ολοκλήρωσαν στη 2η θέση.

Μια Ειδική Διαδρομή έκαναν οι Λεμπ - Ελενά με το Citroen C3 WRC. Στη δεύτερη εγκατέλειψαν και άφησαν πολύ νωρίς μόνους στην κορυφή τους Οζιέ - Ινγκρασιά.

28 | motori

Στον αγώνα της πατρίδας τους οι Οζιέ - Ινγκρασιά πήραν μια καθαρή νίκη με το Ford Fiesta WRC και έφτασαν τις τρεις στους τέσσερις πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος. Ο Λάτβαλα είναι αγχωμένος και δεν αποφεύγει τα λάθη. Εγκατέλειψε για δεύτερο συνεχή αγώνα.

Κείμενο: Γιάννης Σταυρόπουλος Φωτογραφίες: reporter images, WRC Teams

Μάιος 2018


Ράλι Κορσικής

ια τον Οζιέ

Oι Λάπι Φερμ με το Toyota Yaris WRC πρώτοι στην Power Stage.

Επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια του WRC για τον Φιλ Μιλς μετά από 8 χρόνια. Στην 5η θέση με το Ford Fiesta WRC ως συνοδηγός του Έβανς. Oι Σόρδο - Ντελ Μπάριο έφεραν μετά από έναν ήσυχο αγώνα το Hyundai i20 WRC στην 4η θέση

Α

νοιχτούς λογαριασμούς από το Ράλι Μεξικού άφησαν οι νικητές Οζιέ - Ινγκρασιά (μετά το Μεξικό τα Fiesta WRC πέρασαν από την αεροδυναμική σήραγγα της Ford Performance στην Καλιφόρνια ) με τους Λεμπ - Ελενά (προηγούντο μέχρι την 14η από τις 22 Ειδικές Διαδρομές). Το Ράλι της Κορσικής ήταν μια ευκαιρία για ξεκαθάρισμα. Στο πρώτο ασφάλτινο ράλι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος λοιπόν, στο ράλι των 10.000 στροφών, η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο διήρκεσε μόνο μια Ειδική Διαδρομή, την πρώτη των 49 χλμ., όπου ο Οζιέ ήταν ταχύτερος του Λεμπ. Στη δεύτερη ο Λεμπ είχε έξοδο, στη συνέχεια ο Οζιέ απέκτησε απόσταση ασφαλείας από τα άλλα πληρώματα και ο αγώνας για την κορυφή είχε ήδη κριθεί στο τέλος του πρώτου σκέλους.

εργοστασιακό Ford Fiesta WRC έχοντας για συνοδηγό τον Φιλ Μιλς (παγκόσμιος πρωταθλητής το 2003 στο πλευρό του Πέτερ Σόλμπεργκ), που αντικατέστησε τον χειρουργημένο Μπάριτ. Για τον Μιλς ήταν ο πρώτος αγώνας στο WRC μετά από 8 χρόνια.

Power Stage

Ταχύτεροι στην τελευταία Ειδική Διαδρομή του αγώνα με τους έξτρα βαθμούς οι Λάπι - Φερμ με το τρίτο Toyota Yaris WRC, μπροστά από Λεμπ, Οζιέ, Μικ, Τάνακ. Πρόβλημα παρουσίασε το μοτέρ στο Hyundai του Νεβίλ. Tου έκοψε ρυθμό, όμως, ευτυχώς για εκείνον, δεν του στέρησε τη θέση του στη γενική κατάταξη.

Ο Τάνακ και οι λοιποί

Eγκαταλείψεις

Για τη συνέχεια οι Γάλλοι, χωρίς να απειλούνται, ήταν απλοί θεατές στην πολύ καλή επίδοση των Τάνακ - Γιερβόεγια, που σκαρφάλωσαν στη 2η θέση με το Toyota Υaris WRC. Τα δύο Hyundai i20 WRC με τους Νεβίλ - Γκιλσούλ και Σόρδο - Ντελ Μπάριο βρέθηκαν στις θέσεις 3 και 4.

Για τη Citroen Racing το Ράλι της Κορσικής δεν είχε την επιθυμητή εξέλιξη. Μετά τον Λεμπ, από έξοδο εγκατέλειψαν οι Μικ -για τρίτη χρονιά στην ίδια Ειδική Διαδρομή με το C3 WRC- και Λεφέβρ με το καινούργιο C3 R5. Από έξοδο επίσης βρέθηκε εκτός αγώνα και ο Λάτβαλα με το τρίτο Toyota Yaris WRC (τι θα γίνει με τον Φινλανδό, γιατί δεν του βγαίνει η συνταγή;). Η συνέχεια στα σκληρά χώματα της Αργεντινής 2629 Απριλίου.

Επανεμφάνιση

Στην 5η θέση τερμάτισε ο Έβανς με το άλλο

Μάιος 2018

Πρώτη εμφάνιση σε αγώνα του WRC για το νέο Citroen C3 R5 με τους Λεφέβρ - Μορό, που εγκατέλειψαν από έξοδο

29 | motori


ΕRC

Ράλι Ακρόπολις Ξυπνά μνήμες

Στο ρομαντικό Παρίσι

Μέρες δόξας του παρελθόντος φιλοδοξεί να επαναφέρει το φετινό Ράλι Ακρόπολις, με τα αυτοκίνητα να παίρνουν εκκίνηση κάτω από τον Ιερό Βράχο. Κείμενο: Γιάννης Σταυρόπουλος

T

ην Παρασκευή 1 Ιουνίου στις 11 το πρωί κάτω από τον Ιερό Βράχο θα εκκινήσει το πρώτο αυτοκίνητο του φετινού αγώνα, που θα έχει 12 Ειδικές Διαδρομές, όλες χωμάτινες, μοιρασμένες σε τρία σκέλη συνολικού μήκους 237,74 χλμ. Μετά την εκκίνηση οι συμμετέχοντες θα κατευθυνθούν προς τον Ιππόδρομο στο Μαρκόπουλο, όπου θα διεξαχθεί η 1η Ειδική Διαδρομή, η Υπερειδική, μήκους 2,45 χλμ.

Εισιτήριο Για το αν θα είναι ελεύθερη ή όχι η είσοδος των θεατών δεν έχει ακόμα παρθεί οριστική απόφαση, όμως όλα δείχνουν ότι θα είναι με εισιτήριο - γύρω στα 10 ευρώ το άτομο. Μετά την Υπερειδική τα αυτοκίνητα θα κατευθυνθούν προς τη Θήβα για τη 2η Ειδική Διαδρομή του αγώνα, τη μεγαλύτερη, μήκους 30,53 χλμ. Ακόμα κάτι που φέρνει στο μυαλό την εποχή που το ράλι προσμετρούσε στο WRC. Μετά την Ειδική Διαδρομή της «Θήβας» οι αγωνιζόμενοι θα κατευθυνθούν στη Λαμία (όπου και το κέντρο του αγώνα) και στον χώρο της Έκθεσης για το service και τη νυχτερινή ανασυγκρότηση. Στη Λαμία είναι προγραμματισμένος και ο

30 | motori

τερματισμός την Κυριακή 3 Ιουνίου.

2ο σκέλος Το Σάββατο 2 Ιουνίου διεξάγεται το σκέλος με τα περισσότερα χιλιόμετρα. Περιλαμβάνει τρεις επαναλαμβανόμενες Ειδικές Διαδρομές μήκους 123,76 χλμ., τις εξής: «Νέα Άμφισσα» 14,28 χλμ., «Δροσοχώρι» 25,10 χλμ. και «Παλαιοχώρι Μενδενίτσα» 22,50 χλμ. Μετά την ολοκλήρωση και των έξι Ειδικών Διαδρομών τα αγωνιστικά θα κατευθυνθούν και πάλι στη Λαμία, στον χώρο της Έκθεσης, για το service και τη βραδινή ανασυγκρότηση.

3ο σκέλος Το τρίτο σκέλος της Κυριακής 3 Ιουνίου περιλαμβάνει δύο επαναλαμβανόμενες Ειδικές Διαδρομές, τη «Γραμμένη» 21,97 χλμ και τη «Δίβρη» 18,53 χλμ., με τον τερματισμό να είναι προγραμματισμένος για τις 15.04 στον χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας. Mε φόντο τους ουρανοξύστες Το Ράλι Ακρόπολις είναι ο τρίτος αγώνας στο Ντουμπάι. του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Μάιος 2018


ADVERTORIAL

Ford Fiesta

LL oo vv ee tt hh ee rr oo aa dd again again

Μάιος 2018

Τ

ο νέο Ford Fiesta ανακηρύχθηκε «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2018 για την Ελλάδα» και “σκίζει” στις πωλήσεις στη χώρα μας -όπου το συνοδεύει αυτός ο επίζηλος τίτλος- αλλά και στις ευρωπαϊκές αγορές. Είναι το μοναδικό αυτοκίνητο της κατηγορίας που διατίθεται με αμάξωμα 3 ή 5 θυρών και σας δίνει ακόμα μία -σημαντικήεπιλογή. Πολλαπλές επιλογές που θα καλύψουν κάθε επιθυμία σάς δίνει και η γκάμα των κινητήρων. Ο πολυβραβευμένος για την υψηλή του τεχνολογία EcoBoost βενζίνης σάς προσφέρει δύναμη με 100, 125 και 140 ίππους, ενώ ο εξελιγμένος πετρελαίου TDCI έχει ατού την πολύ χαμηλή κατανάλωση. Στο εσωτερικό η μεγάλη έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών σάς δίνει τη δυνατότητα ελέγχου του συστήματος H-Fi και πλοήγησης, ενώ σας παρέχει σύνδεση με Apple Car και Android - με φωνητικές μάλιστα εντολές. Βρίσκεται σε άλλη διάσταση το νέο Ford Fiesta με το όμορφο, νεανικό σχήμα του και τις νέες τεχνολογίες που διαθέτει. Μια σειρά από προηγμένα συστήματα, όπως αυτά της επιτήρησης τυφλών σημείων, της επαγρύπνησης οδηγού, ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας, της σταθερής ταχύτητας, ελέγχου της απόστασης και του φρεναρίσματος αλλά και της αυτόματης ενεργοποίησης της μεγάλης σκάλας των προβολέων, κάνουν την οδήγηση πιο ευχάριστη και κυρίως πιο ασφαλή. Δεν λείπουν φυσικά και οι “ειδικές” εκδόσεις από την γκάμα του νέου Fiesta. To κορυφαίο Fiesta ST εντυπωσιάζει με τον σπορτίφ χαρακτήρα και τις επιδόσεις του, ενώ το Fiesta Active με την αυξημένη απόσταση από το έδαφος προσκαλεί για περιπέτεια. Αυτή είναι η Ford, αυτό είναι το νέο Fiesta. Μια σύγχρονη αντίληψη για την αυτοκίνηση, για σύγχρονους ανθρώπους. www.ford.gr

31 | motori


32x25 KAROQ.pdf

1

26/4/18

4:01 µ.µ.

Τεύχος 52 - Μάιος 2018  

Motori.gr

Τεύχος 52 - Μάιος 2018  

Motori.gr

Advertisement