Page 1

motori Maxi SUV

Ιανουάριος 2018

Peugeot 5008

Ford Fiesta

Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2018 για την Ελλάδα

Citroen C3 Aircross

48 ΤΕΥΧΟΣ

Best Buy Car of Europe in 2018


48

Index

ΤΕΥΧΟΣ

Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ Του Γιάννη Σταυρόπουλου

2018: Ευχές και προσδοκίες Είναι το πρώτο τεύχος μας για το 2018 και την πλούσια ύλη του τη συνοδεύουμε με τις ειλικρινείς μας ευχές προς όλους σας για Χρόνια Πολλά και Καλά, με Υγεία, Επιτυχίες και Χαρές. Δεν θα αρχίσουμε την γκρίνια, ούτε θα ανατρέξουμε στις δύσκολες στιγμές της χρονιάς που πέρασε, αφού η ζωή προχωράει μπροστά με τα καλά της και τα άσχημα και μας θέλει δυνατούς. Από την περσινή χρονιά θα κρατήσουμε ό,τι μας έδωσε ανάσες και χαρά και ήταν συνδεδεμένο με τη μεγάλη μας αγάπη, το αυτοκίνητο. Παρουσιάστηκαν πολλά νέα και καλά αυτοκίνητα, που κέρδισαν το ενδιαφέρον πολλών. Το γεγονός από μόνο του δίνει αισιοδοξία και προοπτική για καλύτερες μέρες. Και τα ηλεκτροκίνητα είχαν το μερίδιό τους στις νέες παρουσιάσεις και στην προσοχή του κοινού. Είναι σίγουρα κάτι παραπάνω από ένα trend της εποχής, πολύς κόσμος κινείται στη λογική τους και αναμένονται “μαζικά” μετά το 2020. Μας πιπίλισαν το μυαλό αρκετά με τα καλά τους, όμως τα ερωτήματα παραμένουν. Να δούμε -για αρχή- πού θα βρεθεί όλο αυτό το ρεύμα για να φορτίζουν -ταυτόχρονα- οι μπαταρίες... Στις διεθνείς παρουσιάσεις της νέας χρονιάς, η πρώτη μεγάλη φουρνιά των νέων μοντέλων αναμένεται να αποκαλυφθεί στην Έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο. Είναι η πιο σημαντική Έκθεση Αυτοκινήτου στην Ευρώπη και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε την προσέγγιση του συνόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών, τώρα που οι απουσίες σημαντικών brands έχουν γίνει καθεστώς. Κοινό μυστικό είναι ότι κάποιοι αναζητούν νέους τρόπους προβολής των μοντέλων τους, μακριά από τις φωταγωγημένες εκθέσεις. Στο εγχώριο μέτωπο, αναμένονται σύντομα τέσσερα ολοκαίνουργια μοντέλα: Ford Ecosport, Dacia Duster, Volkswagen Polo GTI και Volvo XC40. Τα οδηγήσαμε στις τέσσερις γωνιές της ηπείρου κατά τη διάρκεια των πανευρωπαϊκών παρουσιάσεών τους και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας στις επόμενες σελίδες. Στα κορυφαία γεγονότα της χρονιάς που πέρασε ήταν φυσικά και οι βραβεύσεις. Το Citroen C3 Aircross κατέκτησε τον τίτλο του “Best Buy Car of Europe in 2018” στον διαγωνισμό του AutoBest και το Ford Fiesta ανακηρύχθηκε «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2018 για την Ελλάδα». Σημαντική διάκριση και για τα δύο αυτοκίνητα. Από τις αναμενόμενες διοργανώσεις της χρονιάς που ξεκίνησε ξεχωρίζουμε μία, που δεν είναι και τόσο μακριά από τον μαγικό κόσμο της αυτοκίνησης: Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου της FIFA, που για πρώτη φορά στην εικοσάχρονη ιστορία του θα διεξαχθεί φέτος σε δύο ηπείρους, στην Ασία και την Ευρώπη. Χορηγός μετακινήσεων θα είναι η Hyundai, που θα μεταφέρει τους ποδοσφαιριστές των 32 Εθνικών Ομάδων και τους οργανωτές από τα ξενοδοχεία στα προπονητικά κέντρα και τα γήπεδα. Καλή Χρονιά να έχουμε.

Ιανουάριος 2018

www.facebook.com/

motorigr

@motorigr

4.

Ferrari Museum: Ρεκόρ επισκέψεων

6.

Calendar: Η Citroen DS τότε…

8.

Volkswagen Polo: Η γκάμα των κινητήρων

10.

Seat Arona: Το 1000άρι στην Ελλάδα

12.

AutoBest: Το βραβείο στο Citroen C3 Aircross

16.

Cover Story: Peugeot 5008 – Μέγεθος που μετράει

18.

Ford Fiesta: Aυτοκίνητο της Χρονιάς 2018 για την Ελλάδα

22.

Nέο Volvo XC40: Πρώτες εντυπώσεις από τη Βαρκελώνη

24.

Nέο Volkswagen Polo GTI: Δυνατό και πολιτισμένο

26.

Νέο Ford Ecosport: Αλλαγές ουσίας

28.

Νέο Dacia Duster: Ευκαιρία στα SUV

30.

Τοyota: Οι μικροί ζωγραφίζουν το μέλλον

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ AUTOBEST

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΟ NAVAK DRIVING ACADEMY

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΣΤΟ www.motori.gr

Iδιοκτήτης: Εκδόσεις motori E.Π.Ε. Δ. Σούτσου 24 Α, 115 21, Αθήνα, τηλ.: 210 6400281 www.motori.gr mail: motori@motori.gr ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΣΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ Αρχισυντάκτης: Γιάννης Κανουπάκης Σύνταξη: Γιώργος Ψαρράς Άρθρα: Στράτης Χατζηπαναγιώτου, Δημήτρης Σταυρόπουλος, Πέρης Χαλάτσης, Σταύρος Κ. Χαρίτος Σχεδιασμός: Εύη Ανδρουλή/ Komcorp Εκτύπωση: IRIS ΑΕΒΕ

ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΗΧΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ

2 | motori

Ιανουάριος 2018


MUSEUM

TO THE POINT

Ferrari

Του Στράτη Χατζηπαναγιώτου

ΠΆΕΙ Ο ΠΑΛΙΌΣ Ο ΧΡΌΝΟΣ... Δεν θα γιορτάσουμε, αλλά και δεν θα μιζεριάσουμε κλαίγοντας. Στο τέλος ό,τι έγινε έγινε και πάμε για ένα 2018 με προσκλήσεις και προκλήσεις. Άλλωστε, ό,τι μας αγχώνει μας πωρώνει και μας κάνει δημιουργικούς και ανταγωνιστικούς. Το οφείλουμε σε όσους πιστεύουν και στηρίζουν τον έντυπο Ειδικό Τύπο, σε όποια πλευρά του “λόφου” τούς βρεις. Είτε διαβάζουν, οπότε και η ευθύνη μας κτυπάει κόκκινο, είτε διαφημίζονται, οπότε εκείνοι έχουν απαιτήσεις και εμείς την ευθύνη της διαχείρισής τους διατηρώντας το κύρος των εντύπων και τη δική μας αξιοπρέπεια, που αρνούμαστε να διαπραγματευτούμε. Ο έντυπος Ειδικός Τύπος αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει, και σήμερα θα βρεις εξαιρετικά περιοδικά στο περίπτερο, ή όπου προσφέρονται με συνέπεια, όπως το motori, αλλά και ένθετα σε σημαντικές πολιτικές εφημερίδες. Το διαφημιστικό έσοδο επιτρέπει την επιβίωση αλλά και το κέρδος παρά το αυξημένο “τιράζ” και είναι σημαντικό ότι σοβαροί τίτλοι επέλεξαν Ειδικά περιοδικά ώστε να συνδυάσουν το κύρος τους με την αύξηση ή τη διατήρηση των πωλήσεων. Η “αγορά” στηρίζει υποδειγματικά τον χώρο, όμως το ερώτημα που τίθεται αφορά στο αν θα επαληθευτούν και αν θα αντέξουν στον χρόνο οι προβλεπόμενοι αριθμοί από το διαφημιστικό έσοδο, που προκύπτει αποκλειστικά από συγκεκριμένες αντιπροσωπείες αυτοκινήτων. Ειλικρινά μακάρι, και είμαστε οι τελευταίοι που θα αναλύσουμε κυκλοφορίες με φτηνή ή ακριβή συσκευασία, όπως και το “άλλο διαβάζω” και “άλλο ξεφυλλίζω” ή και απλώς “αδειάζω” τη σακούλα. Δεν θα αντιτεθούμε στη μάχη της σακούλας για λόγους αρχής, αφού ικανοί συνάδελφοι έχουν τη δουλειά τους, αλλά και γιατί ποτέ μη λες ποτέ. Εξελίσσονται όλα πολύ γρήγορα στον χώρο μας πλέον και το σίγουρο είναι πως ο αναγνώστης αλλά και η αγορά ξέρουν και καταλαβαίνουν, όποια συσκευασία και αν επιλέξουν, και κυρίως όσοι επιμένουν παραδοσιακά ακολουθώντας τον παλιό δρόμο, που εναλλάσσεται από Τέλεια σε Ειδική Διαδρομή - και το σχόλιο δεν αφορά στην ύλη, που είναι εξαιρετική σε όλες τις περιπτώσεις. Ενημερωθείτε από το Ίντερνετ, από τα δικά μας και όχι μόνο site, αλλά διαβάστε και εμβαθύνετε, οπότε μείνετε μαζί μας με το χαρτί που μας γοητεύει και μας ενώνει μαζί σας, θυμίζοντας και επιβεβαιώνοντας.

4 | motori

Αντικείμενο λατρείας Η επιβλητική είσοδος

Σπάει κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας το “Μuseo Ferrari”. Περισσότεροι από 500.000 επισκέπτες πέρασαν το 2017 την εντυπωσιακή του είσοδο ακολουθώντας το μήνυμα «Ζήσε το Όνειρο» που δεσπόζει σ’ αυτήν. Κείμενο: Σταύρος Xαρίτος Φωτογραφίες: Ferrari

H

δημοτικότητα της Ferrari είναι μοναδική. Η θρυλική ιταλική μάρκα κατασκευής υπεραυτοκινήτων μιλάει στην καρδιά όχι μόνο των φανατικών της αυτοκίνησης αλλά και σ’ αυτήν όσων ξέρουν να εκτιμούν το ωραίο. Τα δημιουργήματά της με σήμα το όρθιο άλογο αιχμαλωτίζουν τη φαντασία των οπαδών της και δεν είναι παράξενο ότι το “Museo Ferrari” στο Μαρανέλο, εκεί όπου «γεννιέται» κάθε Ferrari, καταγράφει συνεχώς ρεκόρ επισκεπτών. Πριν ανακοινωθούν τα στοιχεία του τελευταίου μήνα του 2017, η αύξηση των επισκεπτών σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016 έχει ξεπεράσει το 12%. Αυτό μεταφράζεται σε περισσότερους από 500.000 επισκέπτες που περιηγήθηκαν τις εγκαταστάσεις για να δουν και να θαυμάσουν από κοντά τις βολίδες του Μαρανέλο.

H Ferrari 312T του Ζιλ Βιλνέβ, του “αγαπημένου” οδηγού του Έντσο Φεράρι

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ με την πρώτη Ferrari, την 125S του 1947, με μοτέρ 1.5 V12

Ιανουάριος 2018


EUROPEAN AWARD

NEO CITROËN C3 AIRCROSS NEXT GENERATION SUV

Active Safety Brake Εντυπωσιακή Ευρυχωρία Διαιρούµενο & Ανεξάρτητα Συρόµενο Πίσω Κάθισµα 12 Συστήµατα Υποβοήθησης Citroën Advanced Comfort® 90 Συνδυασµοί Εξατοµίκευσης Έξυπνοι Aποθηκευτικοί Xώροι Έως 520 L Αποθηκευτικοί Χώροι Ασύρµατη Φόρτιση Smartphone Ανοιγόµενη Πανοραµική Ηλιοροφή Grip Control µε Hill Assist Descent

ΑΠΟ

14.950 € ΜΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ

www.citroen.gr Μικτή κατανάλωση και εκποµπές CO2 Citroën C3 AIRCROSS: από 4,0 έως 5,6 lt/100km και από 104 έως 126 gr/km.


CALENDAR

TO THE POINT Του Γιώργου Ψαρρά

ΚΑΡΌΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΡΊΚΥΚΛΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΌΜΟΥΣ Παραμονή Πρωτοχρονιάς, χαμηλά στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Το φανάρι είναι κόκκινο και ακριβώς μπροστά μας περιμένει ένα μεγάλο παλιό καρότσι φορτωμένο με χαρτόνια. Ένας μεγάλος λευκός σάκος, σκισμένος σε πολλά σημεία του, είναι δεμένος στο πίσω τμήμα του καροτσιού, ενώ διακρίνονται τα τσίγκινα δοχεία που περιέχει. Φυσικά το καρότσι δεν είναι αυτόνομο. Το συγκρατεί με δυσκολία ένας αδύναμος νεαρός, ο οποίος προφανώς είναι ρακοσυλλέκτης. Το φανάρι γίνεται πράσινο και τα χέρια του σφίγγουν τη σκουριασμένη εμπρός χειρολαβή, ώστε να καταφέρει να το σύρει. Οι πιο πίσω οδηγοί εκνευρισμένοι με την αργοπορία του κορνάρουν δυνατά, ενώ κάποιος τον προσπερνά από δεξιά φωνάζοντας του παράλληλα. Ο νεαρός στρίβει τελικά αριστερά προς την Πλατεία Αιγύπτου με το πολύτιμο για αυτόν φορτίο του. Δεν είναι όμως η μόνη «παραφωνία» στη γιορτινή Αθήνα. Λίγες ώρες αργότερα στην Ιερά Οδό, στο ύψος του σταθμού του Μετρό Ελαιώνας, ένα μικρό τρίκυκλο, χωρίς φώτα και πινακίδες, βγάζοντας ντουμάνια από την εξάτμισή του και παράγοντας έναν έντονο θόρυβο έχει δημιουργήσει κυκλοφοριακή συμφόρηση στο σημείο όπου ο δρόμος για μερικά μέτρα στενεύει εξαιτίας κάποιων διπλοπαρκαρισμένων λεωφορείων. Αδυνατεί να πάει πιο γρήγορα, καθώς είναι φορτωμένο μέχρι πάνω με παλιοσίδερα και χαλασμένες ηλεκτρικές συσκευές που σχηματίζουν ένα ετοιμόρροπο βουνό, το οποίο συγκρατείται μόνο από κάτι φθαρμένα σχοινιά. Στο κάθισμα αυτών των τρικύκλων συχνά στριμώχνεται μια ολόκληρη οικογένεια, που συνήθως είναι μετανάστες ή Ρομά. Τα εν λόγω οχήματα τα συναντά κανείς καθημερινά, ειδικά σε δρόμους της Δυτικής Αττικής. Ωστόσο για τους περισσότερους είναι απλά εμπόδια προς τον προορισμό τους, που τα αποφεύγουν αδιάφοροι ή βιαστικοί. Ελάχιστοι αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο που κρύβουν για την οδική ασφάλεια. Τι θα συμβεί σε περίπτωση ανατροπής ενός τέτοιου ασφυκτικά φορτωμένου οχήματος ή στην ενδεχόμενη σύγκρουσή του με ένα αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα; Τι θα συμβεί αν ένα βράδυ σταματημένο κάποιο καρότσι πλάι σε έναν κάδο απορριμμάτων δεν γίνει έγκαιρα αντιληπτό από κάποιο διερχόμενο αυτοκίνητο; Φταίνε οι άνθρωποι που τα οδηγούν, οι οποίοι παλεύουν μέσα στα σκουπίδια για να βγάλουν ένα κομμάτι ψωμί; Μήπως πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουμε να προσπερνάμε (κυριολεκτικά και μεταφορικά) αυτά τα οχήματα;

6 | motori

Citroen DS

Διαχρονική πρωτοπορία

Ένα ξεχωριστό Ημερολόγιο αφιερωμένο στην ομορφιά της αυτοκίνησης ετοίμασε η Citroen. Θέμα του η επαναστατική DS της δεκαετίας του ’50.

Κείμενο: Σταύρος Xαρίτος Φωτογραφίες: Citroen

T

ο 2018 είναι η χρονιά που ξεκινάει την καριέρα του το νέο SUV της DS Automobiles, το DS7 Crossback. Η Citroen συνδέει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον της μέσα από 12 εκπληκτικές σύγχρονες φωτογραφίες της επαναστατικής για την εποχή της DS του 1955. Πρωτοεμφανίστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι. Η φωτογράφηση έγινε στην πανέμορφη Τοσκάνη με 6 διαφορετικές DS (μεταξύ αυτών και οι εκδόσεις Pallas και Comfort με τους περιστρεφόμενους προβολείς) και μοντέλα δύο εντυπωσιακές Iταλίδες, την ξανθιά Μαρτίνα Μπιακιάντι και τη μελαχρινή Μπενεντέτα Ερμπέντι. Οι διαστάσεις του Ημερολογίου είναι 42x30 και η έκδοση περιλαμβάνει μόλις 500 αριθμημένα αντίτυπα.

Ιανουάριος 2018


R jeep


ENGINES

Volkswagen Polo

Κινητήριος δύναμη

Aπό 75 έως 200 ίππους η ισχύς των κινητήρων στο νέο Polo

Μια ματιά κάτω από το καπό του νέου Volkswagen Polo και στους κινητήρες του, που προσφέρονται σε πλούσια γκάμα και καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα αγοραστών. Κείμενο: Γιώργος Ψαρράς Φωτογραφίες: Volkswagen α ξεκινήσουμε από τον entry-level κινητήρα Με 200 ίππους

N

του Polo. Είναι ο γνωστός ατμοσφαιρικός τρικύλινδρος MPI του ενός λίτρου, ο οποίος έχει ισχύ 75 ίππων. Στόχος του είναι να κινεί με αξιοπρέπεια το Polo.

Mε turbo Ψηλότερα στην ιεραρχία των βενζινοκινητήρων βρίσκεται ο επίσης τρικύλινδρος αλλά υπερτροφοδοτούμενος «χιλιάρης» TSI, ο οποίος προσφέρεται με 95 και 115 ίππους. Στην πρώτη περίπτωση μπορούμε να πούμε ότι το Polo αποκτά περισσότερο μπρίο σε σύγκριση με τον 1.0 MPI, ενώ η ισχυρότερη έκδοση σε προδιαθέτει για αποδράσεις εκτός πόλης.

Έπεται συνέχεια Στην γκάμα βενζινοκινητήρων του Polo αναμένεται να προστεθεί ο 1.5 TSI ACT (Active Cylinder Management) των 150 ίππων με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων.

Για το τέλος αφήσαμε το πιο άγριο Polo, το GTI, το οποίο πέρα από πλούσια ισχύ έχει και άφθονη ροπή, 320 Nm, χάρη στον δίλιτρο TSI βενζινοκινητήρα. Περισσότερα για αυτήν την έκδοση σε άλλες σελίδες του τεύχους

Κιβώτια Το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG 7 σχέσεων προσφέρεται με τους κινητήρες που έχουν ισχύ άνω των 95 ίππων, ενώ για τους υπόλοιπους υπάρχουν μηχανικά κιβώτια 5 και 6 σχέσεων. Επίσης όλοι οι κινητήρες του Polo συνδυάζονται με σύστημα Start/Stop.

Επιλογή Αυτή είναι λοιπόν η γκάμα των κινητήρων του νέου Polo. Επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει, ώστε να το χαρείτε και όχι για να το βλέπετε παρκαρισμένο κάτω από το σπίτι σας.

Για πρώτη φορά το Polo κινείται με φυσικό αέριο και στη φωτογραφία διακρίνονται οι μπουκάλες για το CNG

Ένας πετρελαιοκινητήρας Αυτός είναι ο γνωστός 1.6 TDI των 95 ίππων και απευθύνεται σε όσους επιμένουν στο πετρέλαιο, καθώς το Polo θέλει να καλύπτει κάθε απαίτηση του αγοραστικού κοινού.

Φυσικό αέριο

Μόνο με 5θυρο αμάξωμα διατίθεται το νέο Polo

Για πρώτη φορά το Polo προσφέρεται και με τη συγκεκριμένη εναλλακτική μορφή ενέργειας. Ο λόγος λοιπόν για το Polo TGI, το οποίο διαθέτει τον 1.0 TSI βενζινοκινητήρα των 95 ίππων, δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας, εκπέμπει 85 γρ./χλμ. CΟ2, ενώ το πιο σημαντικό είναι ότι καταναλώνει μόνο 3,1 κιλά/100 χλμ. (σε κιλά υπολογίζεται το φυσικό αέριο)

8 | motori

Ιανουάριος 2018


TEST DRIVE

Seat Arona 1.0 TSI

Αέ ρ ας φρ ε σ κάδας ΤΕΧΝΙΚΑ ΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΡΑ Α Χ

Seat Arona 1.0 κ. ητήρας: 999 κ.ε

TSI

Κιν

ι Ισχύς: 115 ίππο Nm 0 20 Ροπή: : 182 χλμ./ώρα Τελική ταχύτητα 0: 9.8 δευτ. Επιτάχυνση 0-10 ση: Μέση κατανάλω μ. χλ 4,9 λίτρα/100 : 113 γρ./χλμ. Εκπομπές CΟ2 0 ευρώ Τιμή: από 16.50

Όμορφο και δυναμικό, θέλει να πρωταγωνιστήσει

Το Ibiza μπορεί να είναι το μοντέλο το πλέον ταυτισμένο με την ιστορία της Seat, όμως τώρα το Αrona είναι αυτό που φέρνει έναν αέρα φρεσκάδας στην ισπανική εταιρεία.

Δ

Κείμενο: : Γιάννης Σταυρόπουλος Φωτογραφίες: Seat - Χρήστος Kαραγιωργάκης

ίχρωμο, με μοτέρ βενζίνης ενός λίτρου ισχύος 115 ίππων και με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ήταν το Arona που οδηγήσαμε για πρώτη φορά επί ελληνικού εδάφους. Το αυτοκίνητο έχει χαρακτηριστικά που ταιριάζουν απόλυτα στην ελληνική αγορά. Σε κερδίζει με την απόκριση του κινητήρα, την πολύ καλή οδική του συμπεριφορά, το ακριβές τιμόνι, τον ακριβέστατο επιλογέα και με τα πολυποίκιλα gadget που μπορεί να συνοδεύσουν τον εξοπλισμό του.

Πίσω από το τιμόνι Πέραν του κινητήρα το Arona σε εντυπωσιάζει με την οδική συμπεριφορά του. Δεν επηρεάζεται από πλάγιους ανέμους, δεν χάνει την πορεία που έχει χαράξει ο οδηγός, δεν γέρνει στις στροφές παρά τα 19 εκατοστά απόστασης από το έδαφος. Οδηγώντας το καταλαβαίνεις το νόημα των λόγων του προέδρου της Seat Λούκα Ντε Μέο: «Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη ρύθμιση της ανάρτησης σε κάθε νέο μοντέλο». Είναι κάτι που διαπιστώνεις όχι μόνο στο Arona, αλλά και στο Ibiza, στο Leon και φυσικά στο Ateca. Το 3κύλινδρο μοτέρ αποδεικνύεται ένας εύστροφος φίλος, που συνδυάζεται σωστά με το «γρανάζωμα» του κιβωτίου. Τραβάει αγόγγυστα και σε προδιαθέτει να κινηθείς γρήγορα. Ο δείκτης του στροφομέτρου εύκολα μπορεί να φλερτάρει με τις υψηλές στροφές. Με καμιά διάθεση οικονομικής οδήγησης στις διαδρομές μας, η μικτή κατανάλωση

10 | motori

που έγραψε το κομπιούτερ ήταν 7,9 λίτρα/100 χλμ. Η εργοστασιακή κάτω από ιδανικές συνθήκες είναι 4,9 λίτρα.

Εσωτερικό Αν και τα σκληρά πλαστικά κυριαρχούν στο εσωτερικό η συναρμογή δείχνει να είναι προσεγμένη και η γενική εντύπωση είναι καλή. Το πιο ωραίο παιχνίδι το κάνει η έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών, που αποτελεί το διαβατήριο στη συνδεσιμότητα, στην πλοήγηση, στη μουσική, στις πληροφορίες. Σημειωτέον ότι το ταμπλό έχει έρθει αυτούσιο από το Ibiza. Η θέση του οδηγού παίρνει ψηλό βαθμό, με 5 εκ. υψηλότερη θέση οδήγησης σε σχέση με το Ibiza. Το τιμόνι είναι στη σωστή θέση και τα όργανα ευανάγνωστα. Άλλος ένας άσος είναι ο χώρος των αποσκευών, που προσφέρει 400 λίτρα με τα πίσω καθίσματα σε πλήρη ανάπτυξη. Στάνταρ είναι η ρεζέρβα, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο, ακόμα και για τα compact SUV όπως το Arona.

Εντυπωσιάζει η οδική συμπεριφορά

Έχει χαρακτήρα Σχεδιαστικά θυμίζει τον μεγάλο του αδελφό, το Ateca, αλλά κάτι οι “μαζεμένες” διαστάσεις και κάτι περισσότερο οι διχρωμίες κάνουν το Arona ζωηρό, με δικό του χαρακτήρα. Έφτασε στη χώρα μας την πλέον κατάλληλη εποχή και, όπως δείχνουν τα προσόντα του, μπορεί να φτάσει ψηλά.

Το εσωτερικό σε κοινή αισθητική με το Ibiza

Ιανουάριος 2018


AUTOBEST

Μίλησε Seat Ibiza

Citroen C3 Aircross

Ford Fiesta

Στην πλέον κατάλληλη εποχή για τη Citroen ήρθε το βραβείο Best Buy Car of Europe 2018. Δόθηκε στο νέο C3 Aircross από τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό δημοσιογραφικό οργανισμό AutoBest με 31 εκλέκτορες από ισάριθμες ευρωπαϊκές χώρες. Κείμενο: Γιάννης Σταυρόπουλος Φωτογραφίες: Autobest

12 | motori

Ιανουάριος 2018


η κάλπη Volkswagen T-Roc

Τ

ο όραμά της για τη νέα εποχή της Citroen μάς το ανέλυσε η πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Λίντα Τζάκσον στην επίσκεψή μας στο Παρίσι πριν από την ψηφοφορία. Το νέο Citroen C3 Aircross είναι ο δεύτερος πόλος στην καινούργια στρατηγική που εφαρμόζει η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία. Το C3, «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2017 για την Ελλάδα», ήταν η αρχή. Η ανάδειξη λοιπόν του νέου C3 Aircross ως “Best Buy Car of Europe 2018” ήρθε στην πλέον κατάλληλη εποχή για τους Γάλλους, που βλέπουν μία μία τις προσπάθειές τους να μετουσιώνονται σε επιτυχίες.

Η ψήφος μας Στον διαγωνισμό του AutoBest δώσαμε την ψήφο μας στον τελικό νικητή, το Citroen C3 Aircross, για πολλούς λόγους, που συμπυκνώνονται στην εξής φράση: Θεωρούμε το αυτοκίνητο ένα SUV νέας γενιάς. Ξεχωρίζει καθαρά για το design του, φέρει κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου που ταιριάζουν από πλευράς κατανάλωσης και ρύπων στην ελληνική αγορά, και

Αναλύοντας τα περί Volkswagen Τ-Roc με τον συνάδελφο από την Κύπρο Πέτρο Σουτζή

Ιανουάριος 2018

Opel Grandland X

Honda Civic.

με το έξυπνο σύστημα πρόσφυσης Grip Control μπορεί να κινηθεί πιο πέρα από εκεί όπου τελειώνει η άσφαλτος - ακόμα και σε γλιστερές επιφάνειες- με τα 5 διαφορετικά προγράμματα οδήγησης που προσφέρει. Επιπλέον είναι ένα αυτοκίνητο με έντονα χαρακτηριστικά, που ελκύουν το βλέμμα. Η Citroen έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα μοντέρνα και ζωηρά χρώματα, στις διχρωμίες και τις πολλές επιλογές εξατομίκευσης προσεγγίζοντας έτσι σύγχρονους νέους οικογενειάρχες ή και αγοραστές που θέλουν να οδηγούν ένα διαφορετικό αυτοκίνητο -με χώρους και στυλ- στη μεσαία κατηγορία των SUV. Mπορεί η Citroen να μας κλείνει πονηρά το μάτι και να μας δείχνει την πετρελαιοκίνητη έκδοση 1.6 BluHDI με τους 100 ίππους, όμως σε εμάς άρεσε και η βενζινοκίνητη έκδοση με το τρικύλινδρο μοτέρ 1.2 turbo με τους 110 ίππους.

μας επιλογές στον θεσμό «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2018 για την Ελλάδα». Το Volkswagen T-Roc μπήκε στη μάχη με όπλο το πολύ ωραίο design του. Δεν κατάφερε όμως να συγκεντρώσει βαθμούς κυρίως λόγω των πλαστικών που κυριαρχούν στο εσωτερικό του. Το Honda Civic και το Opel Grandland X, παρά το γεγονός ότι το γερμανικό μοντέλο δανείζεται μηχανικά μέρη από το Peugeot 3008 - «Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2017», δεν κέρδισε το ενδιαφέρον ούτε την προτίμηση των μελών του θεσμού. Για την Opel να σημειώσουμε εδώ ότι βρίσκεται σε μια γενική ανοικοδόμηση υπό την ομπρέλα της PSA και ουδείς γνωρίζει ποια θα είναι η πορεία που θα ακολουθήσει στο μέλλον - πέραν φυσικά του προέδρου όλου του ομίλου Κάρλος Ταβάρες. Ο τεχνοκράτης της Opel είναι φανατικός των αγώνων, οδηγεί πολύ γρήγορα και στον ελεύθερο χρόνο του Οι 6«συντηρεί» φιναλίστ μαζί στηνμε πίστα τουκλασικά Quatroruote: απότου φίλους αυτοκίνητα ομίλου PSA. C3 Με Aircross, αυτά παίρνει μέρος σε T-Roc, ιστορικούς δεξιά, Citroen Volkswagen αγώνες, όπως αυτός του Μόντε χωρίς όμως Opel Grandland X, Ford Fiesta,Κάρλο, Seat Ibiza, ιδιαίτερες τυμπανοκρουσίες, καθώς το κάνει από Civic Για τα Seat Ibiza και Ford Fiesta δεν έχουμε να καθαρή αγάπη Honda για το σπορ και όχι για να προβληθεί, συμπληρώσουμε κάτι άλλο. Και τα δύο ήταν οι πρώτες κάτι που στο κάτω κάτω δεν έχει και ανάγκη.

Οι άλλες επιλογές

Το απαραίτητο μίτινγκ, με τον Νταν Βάρντι να αναλύει την πορεία του θεσμού στα μέλη του AutoBest

Οι 6 φιναλίστ, πόλος έλξης και για το ωραίο φύλο

13 | motori


AUTOBEST

TO THE POINT Του Πέρη Χαλάτση

Oι «μούρες» των 6 φιναλίστ…

Η ΕΛΛΆΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΊΣ ΠΑΡΟΥΣΙΆΣΕΙΣ Η χρονιά που πέρασε είχε δύο εκπλήξεις για την Ελλάδα στον χώρο του αυτοκινήτου. Και ο λόγος που κάνω αυτή την αναφορά είναι γιατί οι αυτοκινητοβιομηχανίες που παρουσιάζουν στην Ευρώπη τα νέα τους μοντέλα δεν έχουν ως πρώτη επιλογή τη δική μας χώρα. Προτιμούν συνήθως την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Γαλλία ή την Ιταλία. Ωστόσο το 2017 η Porsche έκανε την αρχή. Παρουσίασε την νέα Cayenne στην Κρήτη. Μπορεί να προσκλήθηκαν αρκετοί Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι που ασχολούνται με το ρεπορτάζ του αυτοκινήτου στον Άγιο Νικόλαου Λασιθίου, όμως οι Έλληνες δημοσιογράφοι που έδωσαν το “παρών” ήταν ελάχιστοι. Από την άλλη πλευρά οι Γάλλοι της Renault, που έχουν και την ευθύνη για τα αυτοκίνητα Dacia, εμπιστεύτηκαν την Ελλάδα και έστησαν άριστα την Παγκόσμια Παρουσίαση του νέου Dacia Duster 2ης γενιάς, ενός SUV που αναμένεται να πάει αρκετά καλά σε πωλήσεις το 2018. Προσκάλεσαν 550 δημοσιογράφους από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη και πάρα πολλούς Έλληνες δημοσιογράφους. Είχαν προσκαλέσει ακόμη και εκπροσώπους του Τύπου από το Μαρόκο και την Αλγερία, αφού η αγορά των Dacia στις χώρες αυτές πηγαίνει αρκετά καλά. Το σημαντικό είναι ότι η παρουσίαση ήταν άψογη. Και όλοι όσοι προσκλήθηκαν έφυγαν από την Ελλάδα με τις καλύτερες εντυπώσεις. Οι Γάλλοι, επέλεξαν το Σούνιο, με φόντο το Ναό του Απόλλωνα, για τη συνέντευξη και τη διανυκτέρευση. Και αυτό εκτιμήθηκε από όλους. Στα σχόλιά τους οι εκπρόσωποι του Τύπου αναφέρθηκαν όχι μόνο στην άψογη φιλοξενία επί ελληνικού εδάφους αλλά και στις εκπληκτικές διαδρομές που είχαν ανακαλύψει οι Γάλλοι, και μάλιστα εντός της Αττικής. Στο road book, που ήταν όλο περασμένο στο navigation, υπήρχαν διαδρομές με όλα τα είδη δρόμου. Από Εθνική Οδό μέχρι δρόμους με συνεχόμενες στροφές αλλά και χωμάτινες διαδρομές. Ειδικά για τις εκδόσεις 4x4 η διαδρομή έγινε στα λατομεία της Πεντέλης. Άψογη εκδήλωση. Τέλεια οργάνωση. Μελέτησαν σωστά για αρκετούς μήνες τις ιδανικές διαδρομές για να γνωρίσουν οι δημοσιογράφοι το νέο τετρακίνητο SUV, που είναι εφοδιασμένο με μια σειρά προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης. Οι Γάλλοι πίστεψαν στην Ελλάδα. Μπράβο και στην ελληνική εταιρία που αντιπροσωπεύει στη χώρα μας τα αυτοκίνητα Renault και Dacia. Ελπίζουμε ότι το 2018 θα βρεθούν και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες που θα στρέψουν το ενδιαφέρον τους στη χώρα μας.

14 | motori

Στην Παβία

Φωτογραφίζοντας… Η Κάρλα, staff της πίστας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης

Για να μορφώσουν γνώμη, πριν από την ψηφοφορία τα μέλη του θεσμού οδήγησαν τα 6 υποψήφια μοντέλα στην πίστα του ιταλικού περιοδικού Quattroruote στο Βαϊράνο κοντά στην Παβία. Τα τεστ περιελάμβαναν οδήγηση σε διάφορες επιφάνειες για να διαπιστωθεί η ποιότητα κύλισης, η ηχομόνωση και η οδική συμπεριφορά. Η διαμόρφωση της πίστας ήταν ιδανική, με ποικιλία στροφών, που διαγράφονται με διαφορετικές ταχύτητες. Φυσικά μέρος της “εξέτασης” του αυτοκινήτου ήταν και οι συζητήσεις και η ανταλλαγή απόψεων με κορυφαία στελέχη των 6 αυτοκινητοβιομηχανιών, που ήταν παρόντα στη δοκιμασία. Εδώ να σημειωθεί ότι στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό του AutoBest μετέχουν αυτοκίνητα των οποίων η τιμή δεν ξεπερνά τα 20.000 ευρώ εκτός φόρων. Αφορά δηλαδή αυτοκίνητα που καλύπτουν το ευρύτερο αγοραστικό κοινό.

Μεγάλη τιμή Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς να εκπροσωπούμε τη χώρα σε αυτόν τον πανευρωπαϊκό θεσμό, έχοντας την ίδια ακριβώς ψήφο με συναδέλφους που έρχονται από πολύ δυνατές αγορές, όπως αυτές της Ιταλίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Αγγλίας, Νορβηγίας, Πορτογαλίας ή Αυστρίας. Η εκπροσώπηση αφορά συνολικά 31 ευρωπαϊκά κράτη και το αποτέλεσμα έχει την ανάλογη βαρύτητα και προβολή. Είναι πραγματική εμπειρία αυτός ο ετήσιος διαγωνισμός - καθαρά επαγγελματικά αλλά και με συναισθηματική προσέγγιση, αφού γίνεσαι μέρος της επιβράβευσης των προσπαθειών εταιρειών και ανθρώπων που μόχθησαν για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Η ψήφος μας

Σε πολύ ωραίο και φιλικό περιβάλλον εκλέκτορες και στελέχη των εταιρειών αντάλλαξαν απόψεις με φόντο τα 6 μοντέλα του τελικού

Με τα δύο βραβευμένα, το Ford Fiesta, «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2018 για την Ελλάδα», και το Citroen C3 Aircross, Best Buy Car of Europe 2018

Τι ψηφίσαμε λοιπόν και που δώσαμε τους βαθμούς. Citroen C3 Aircross 47, Seat Ibiza 42, Ford Fiesta 41, Volkswagen T-Roc 39, Opel Grandland X 37, Honda Civic 34. To λόγο έχει πλέον η απονομή-gala που είναι προγραμματισμένη για τον Φεβρουάριο στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας.

«Ουρές» από Citroen C3 Aircross και Seat Ibiza

Ιανουάριος 2018


seat arona


COVER STORY

Peugeot 5008 1.6 BlueHDI ΕΑΤ 6

Επιβλητική συμμετρία

Α ΤΕΧΝΙΚΙΣΤΙΚΑ Ρ ΤΗ ΧΑΡΑΚ 08 1.6 ot 50 Peuge I ΕΑΤ 6 BlueHD

κ. .560 κ.ε ρας: 1 ή τ η ιν Κ ποι 120 ίπ Ισχύς: ρα 300 Nm χλμ./ώ Ροπή: τα: 184 η τ ύ . χ τ τα 1,9 δευ Τελική 100: 1 0 η σ υν Επιτάχ η: άλωσ καταν η Μέσ . μ 0 χλ λμ. ρα/10 4,3 λίτ 2 γρ./χ Ο 2: 11 C ς έ π μ ώ Εκπο 00 ευρ πό 34.5 Τιμή: Α

Ιδιαίτερα ασφαλές στον δρόμο

16 | motori

Ένα μεγάλο SUV, όπως και να το δεις, όπως και να το εξετάσεις. Χώροι, πρωτοποριακή σχεδίαση, προσωπικότητα και ίματζ συνυπάρχουν σε υπερθετικό βαθμό στο νέο δημιούργημα της Peugeot.

To i-cockpit, ό,τι πιο εντυπωσιακό έχει να παρουσιάσει η Peugeot στη σχεδίαση του εσωτερικού

Ιανουάριος 2018


Α

ν το 3008 ήταν το μοντέλο που έδωσε μια νέα ώθηση στη σχεδιαστική ταυτότητα της Peugeot, με το 5008 η γαλλική εταιρεία ορίζει άλλη τάξη μεγεθών σ’ αυτά που προσφέρει. Κι αυτό το κάνει ακολουθώντας το απαράμιλλο στυλ του 3008, ενός αυτοκινήτου που έχει σαρώσει τα βραβεία σε ολόκληρη την Ευρώπη

Με αριθμούς Το 5008 έρχεται με εξωτερικές διαστάσεις μήκος/ πλάτος/ύψος 4.641 χλστ./1.844 χλστ./1651 χλστ. και με χώρο αποσκευών 702 λίτρων με τα πίσω καθίσματα σε πλήρη ανάπτυξη. Ας το συγκρίνουμε με το Peugeot 3008, ώστε να έχετε μια ιδέα. Οι αντίστοιχες διαστάσεις είναι 4.447 χλστ./1.841 χλστ./1.624 χλστ., με 520 λίτρα χώρου αποσκευών. Παρατηρούμε ότι το 5008 είναι πιο μεγάλο σε όλες τις διαστάσεις. Αυτός είναι και ο σκοπός του. Να προσφέρει μεγαλύτερους χώρους αλλά και θέσεις για 7 άτομα στις 3 σειρές καθισμάτων σε διάταξη 2+3+2. Θα είναι πράγματι το 5008 το αυτοκίνητο της παρέας, της οικογένειας, της εκδρομής, της μακρινής βόλτας.

Αυτή η μάσκα... Σχεδιαστικά, το βλέμμα «γεμίζει» η «μούρη» με τη γνωστή από το 3008 μάσκα με τη μοντέρνα γραμμή, που δίνει τον τόνο. Στα πλάγια και πίσω διαφέρει από το 3008, καθώς το τελείωμα της ουράς έρχεται σε πιο κάθετες γραμμές. Ίδια σχεδίαση με το 3008 έχουν τα φώτα, με το μαύρο διακοσμητικό να ενώνει τα δύο φωτιστικά σώματα, ενώ διαφορετικής σχεδίασης είναι η πόρτα των αποσκευών και ο προφυλακτήρας.

i-cockpit Το εσωτερικό ακολουθεί πιστά την ιδέα του icockpit της Peugeot, που διαμορφώνει ένα άκρως μοντέρνο, τεχνολογικά προηγμένο και οδηγοκεντρικό περιβάλλον. Άξια αναφοράς το μικρό σε διάμετρο τιμόνι, ο ηλεκτρονικός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών, η μεγάλη οθόνη αφής 8 ιντσών, οι διακόπτες, ο ιδιαίτερος επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου και στη βάση ο περιστροφικός διακόπτης του Grip Control με τις 5 ρυθμίσεις (Normal, Snow, Mud, Sand, ESP OFF) ανάλογα με την επιφάνεια του οδοστρώματος. Είναι δε έτσι σχεδιασμένο το εσωτερικό, ώστε τόσο ο οδηγός όσο και ο συνοδηγός να έχουν τους «χώρους» τους και τις αποστάσεις τους.

τις πολλές μετακινήσεις και τις μεγάλες βόλτες με τη λογική του κατανάλωση. 7,6 λίτρα/100 χλμ. μετρήσαμε το ανώτερο στις διαδρομές μας. Το 5008 συνολικά είναι ένας δρομέας μεγάλων αποστάσεων. Πρώτα από όλα προσφέρει άνεση, η θέση οδήγησης είναι πολύ καλή, με πλήρη περιμετρική ορατότητα, τα όργανα ελέγχου βρίσκονται πιο πάνω από το τιμόνι για ανεμπόδιστη οπτική επαφή και οι ενδείξεις αλλάζουν από τα μπουτόν που βρίσκονται πάνω στο τιμόνι. Το ίδιο απλός είναι ο χειρισμός της οθόνης αφής με πρόσβαση σε διαφορετικές ενδείξεις από τα «αγωνιστικά» μπουτόν ή μπουτόν σε σχήμα πιάνου. Γενικά όλα είναι έτσι φτιαγμένα και τοποθετημένα, ώστε να γίνεται η ζωή οδηγού και επιβατών πιο εύκολη. Παρά τα 1.455 κιλά του και το μεγάλο μήκος του το αυτοκίνητο κινείται υποδειγματικά στον δρόμο. Οδηγώντας αισθάνεσαι το πόσο συμπαγές είναι αλλά και πόσο καλά λειτουργούν οι αναρτήσεις, που δεν αφήνουν σε καμία περίπτωση το πλαίσιο να παρουσιάσει ενοχλητικά φαινόμενα πλεύσης. Είναι ιδιαίτερα σταθερό ακόμα και στους πλάγιους ανέμους. Η αίσθηση του τιμονιού αποτελεί μια ακόμα έκπληξη. Ίσως βέβαια και να μην είναι για όσους γνωρίζουν το 3008. Τα καθίσματα φαρδιά και άνετα, προσφέρουν επιπλέον στο κλίμα ευρυχωρίας και άνεσης που επικρατεί στο εσωτερικό.

Συμπερασματικά Θέλουν να γράψουν ιστορία οι Γάλλοι με τα δύο αυτά μοντέλα και κατά το ήμισυ το έχουν καταφέρει. Το 3008 ήδη κατακτά το ένα βραβείο μετά το άλλο. Σειρά τώρα έχει το 5008 να συγκινήσει όσους θέλουν να προσθέσουν τους έξτρα χώρους στην εξίσωση του ξεχωριστού σχεδιασμού, του στυλ και της άνεσης. • Eυχαριστούμε θερμά το Κτήμα Casa e Campo στις Αφίδνες για τη φιλοξενία που μας παρείχε στη διάρκεια Άλλητης μιαφωτογράφησης. διχρωμία του αμαξώματος

Μηχανικό σύνολο Κείμενο: Γιάννης Σταυρόπουλος Φωτογραφίες: motori

Χώροι γηπέδου, η 3η σειρά των καθισμάτων αναδιπλώνεται στο δάπεδο των αποσκευών, έχοντας αφαιρέσει τη ρεζέρβα

Ιανουάριος 2018

Το πράσινο 5008 των φωτογραφιών φέρει πετρελαιοκινητήρα 1.600 κ.εκ. με ισχύ 120 ίππων. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων με paddles στο τιμόνι. Είναι ένα μηχανικό σύνολο που ευνοεί

Ο state of art επιλογέας και ο περιστροφικός διακόπτης του Grip Control

Ο πίνακας οργάνων γεμάτος πληροφορίες

17 | motori


AWARDS

φιεστα τίτλου

Ο πρόεδρος της Ford Ελλάς Νίκος Νοταράς ποζάρει δίπλα στο Ford Fiesta «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2018 για την Ελλάδα»

Κείμενο: Γιάννης Σταυρόπουλος Φωτογραφίες: Χρήστος Καραγιωργάκης

Το Ford Fiesta, ύστερα από σκληρή μάχη με το Seat Ibiza, κατέκτησε τον επίζηλο τίτλο «Aυτοκίνητο της Χρονιάς 2018 για την Ελλάδα».

Ένας βαθμός χώρισε το Seat Ibiza από τον νικητή, πρωτοφανής κόντρα στα χρονικά

18 | motori

Στην τρίτη θέση το Volkswagen Polo με 31 βαθμούς διαφορά

Ιανουάριος 2018


Κείμενο: Γιάννης Σταυρόπουλος - Φωτογραφίες: Χρήστος Καραγιωργάκης

H

αίθουσα στο Εκθεσιακό Κέντρο της Helexpo στη Λεωφόρο Κηφισίας ήταν γεμάτη από εκπροσώπους του Τύπου αλλά και στελέχη των εταιρειών. Εκεί θα λάμβανε χώρα όλη η διαδικασία για την ανάδειξη του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2018 για την Ελλάδα». Καινοτομία το γεγονός ότι φέτος, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, οι 25 δημοσιογράφοι - μέλη θα ψήφιζαν σε ανοικτή ψηφοφορία, όπως ακριβώς συμβαίνει στα ευρωπαϊκά Car of the Year και AutoBest.

Η διαδικασία της απονομής ξεκίνησε με τον πρόεδρο του θεσμού Πάνο Φιλιππακόπουλο στο βήμα

Το Τop 10 Αυτοκίνητα στο κλίμα της κρίσης -που έχει αρχίσει πλέον και συνηθίζεται, κι αυτό είναι το άσχημο της υπόθεσης- αποτελούσαν το top 10. Να τα θυμηθούμε με αλφαβητική σειρά: Ford Fiesta, Honda Civic, Hyundai i30, Kia Stonic, Nissan Micra, Renault Megane, Seat Ibiza, Skoda Kodiaq, Toyota C-HR, Volkswagen Polo.

Στην αίθουσα Σε πολύ φιλική και ωραία ατμόσφαιρα, οι εκτιμήσεις και οι προβλέψεις έδιναν και έπαιρναν. Όμως μόλις εμφανίστηκε το πρώτο αποτέλεσμα στην οθόνη όλα σταμάτησαν και σιγή κάλυψε την αίθουσα. Τα βλέμματα όλων έμειναν καρφωμένα στον πίνακα των αποτελεσμάτων και η ένταση της αναμονής ήταν τέτοια που ούτε οι ανάσες δεν ακούγονταν. Όλοι είχαν συνεπαρθεί από τα νούμερα και τις εναλλαγές τους για την πρώτη θέση. Η αγωνία άρχισε να κορυφώνεται όταν τα δύο πρώτα μοντέλα άρχισαν να αποκτούν βαθμολογική διαφορά από τους αντιπάλους τους. Ford Fiesta - Seat Ibiza, Seat Ibiza - Ford Fiesta είναι το μόνιμο μοτίβο και τα δύο αυτοκίνητα μάχονται πλέον πόντο πόντο για την επικράτηση. Απομένει ακόμα ένα ψηφοδέλτιο. Αυτό θα δώσει την πρώτη θέση στο Ford ή στο Seat, στο Ibiza ή στο Fiesta;

Ιανουάριος 2018

Νίκος Μαρτίνος (Κosmocar, Επικοινωνία), Πέρης Xαλάτσης (Now 24) και Γιάννης Σταυρόπουλος συζητούν για το αποτέλεσμα

19 | motori


AWARDS

Σύσσωμη η Volkswagen Kosmocar: Άγγελος Στεφανόπουλος (Marketing), Παναγιώτης Αικατερινίδης (Product Manager), Θανάσης Κονιστής (εμπορικός διευθυντής), Γιώργος Πολίτης (Δημόσιεις Σχέσεις), Νίκος Μαρτίνος (Επικοινωνία)

Ο Νίκος Διαμαντής της Eneos και ο Δημήτρης Kαββούρης, γενικός διευθυντής της Citroen και DS Automobiles

Σενάριο Χίτσκοκ

Ο πρόεδρος του θεσμού Πάνος Φιλιππακόπουλος, ο Πάνος Διπλαράκος (Mens Health) και η κυρία Ελένη Καρύδη της «ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου» που βραβεύτηκε για τη συμβολή της στην κυκλοφοριακή αγωγή

Η αγωνία χτυπάει κόκκινο και τελικά η οθόνη προβάλλει τα αποτελέσματα. Το Ford Fiesta ανακηρύσσεται «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2018 για την Ελλάδα» με έναν μόνο βαθμό διαφορά από το Seat Ibiza! Το απόλυτο θρίλερ. Δεν θυμόμαστε ποτέ σε άλλον διαγωνισμό -ακόμα και στην Ευρώπηο τίτλος να έχει κριθεί στον έναν βαθμό. Η διαφορά είναι θεωρητικά ανύπαρκτη, παρ’ όλα αυτά αρκετή για να δώσει την πρώτη θέση στο Fiesta. Στα αξιοσημείωτα, είναι η πρώτη φορά που μοντέλο της Ford κατακτά αυτόν τον τίτλο στη χώρα μας.

Τι ψηφίσαμε εμείς Τους περισσότερους βαθμούς τους δώσαμε στο νέο Seat Ibiza. Μας έπεισαν τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, η πολύ

καλή οδική συμπεριφορά, το σαφές σύστημα τιμονιού και γενικά η εικόνα της επάρκειας σε όλα τα σημαντικά που παρουσιάζει. Είναι αυτό που λέμε value for money επιλογή - και μη μας πείτε για τα πλαστικά στο εσωτερικό, καθώς φουλ στο πλαστικό είναι και το T-Roc, το νέο SUV της Volkswagen που φιλοδοξεί να γυρίσει σελίδα στην ιστορία της μάρκας. Με την ελάχιστη διαφορά ψηφίσαμε το Ford Fiesta, που έχει το καλύτερο σύστημα διεύθυνσης ανάμεσα τα μοντέλα της κατηγορίας. Στον πίνακα θα δείτε αναλυτικά πού δώσαμε την ψήφο μας κατά συνείδηση, μακριά από ισορροπίες και εξισώσεις. Πεποίθησή μας ήταν πάντα ότι η ψήφος πρέπει να έχει άποψη και, όπως στους αγώνες, πρέπει να πριμοδοτούνται οι πρώτοι. Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν τα ιαπωνικά λιπαντικά ποιότητος Eneos και τα εργαλεία Usag. Οργανωτής η Promauto. Και του χρόνου!

Ισμήνη Φαμπιάτου, Γιάννης Κανουπάκης

Θάνος Μπάφας (Μάρκετινγκ Νissan), Αντώνης Στιβαχτάρης (Promauto), Γιάννης Ιακωβίδης, Γιάννης Μεθενίτης (Nissan, Επικοινωνία)

20 | motori

Η κάλπη έβγαλε πρώτο το Ford Fiesta και οι Νίκος Νοταράς (πρόεδρος), Πέτρη Λογαρά (διευθύντρια Μάρκετινγκ), Γιάννης Κάττωριτς (Επικοινωνία) πανηγυρίζουν

Ιανουάριος 2018


Ο πρόεδρος της ΔΕΘ - Helexpo Τάσος Τζήκας Η Αμαλία Γιαννακοπούλου στην τελευταία εμφάνιση με τη «στολή» της Ελληνικής Opel καθώς στο τέλος του 2017 αποχώρησε από την εταιρία ύστερα από 20 χρόνια στο τιμόνι της Επικοινωνίας

Πέτρη Λογαρά, Πέτρος Τριανταφύλλης (Αuto Τρίτη)

Από αριστερά, Μαίρη Παλαιολόγου (Kia), Mυρτώ Σταθάκη, Πάρης Ποντίκας (ΕΡΤ), Bασίλης Σαρημπαλίδης (zougla.gr), Στράτης Χατζηπαναγιώτου (4Τροχοί), Χάρης Δάνδουρας (Seat, εμπορικός διευθυντής), Βάσω Χατζοπούλου (Seat, Επικοινωνία)

Πολύ καλό το φετινό έντυπο του θεσμού

H Κορίνα Βαλυράκη (Peugeot-Jeep, Επικοινωνία) ακούει μετά προσοχής τον Σπύρο Ρέκκα (Real News)

Ο πίνακας με το τι ψηφίσαμε και τους βαθμούς που δώσαμε σε κάθε αυτοκίνητο

Άποψη από την εκδήλωση

Ιανουάριος 2018

Ford Fiesta 18 Honda Civic 6 Hyundai i30 5 Kia Stonic 5 Nissan Micra 5 Renault Megan 9 Seat Ibiza 20 Skoda Kodiaq 13 Toyota C-HR 10 Volkswagen Polo 10 21 | motori


TEST DRIVE

Κύρο από κα

Volvo XC 40

Πρόκειται για ένα γνήσιο SUV, δείγμα γραφής του σουηδικού DNA, το οδηγήσαμε στη Βαρκελώνη και αποκρυπτογραφήσαμε τον χαρακτήρα του.

Α

πό τις περιπτώσεις που οι φωτογραφίες δημιουργούν ερωτηματικά. Σε προβληματίζουν και θέλεις να το γνωρίσεις, να το αξιολογήσεις. Δεν χρειάζεται να περιμένεις την άφιξή του στην Ελλάδα, το motori συμμετείχε στην ευρωπαϊκή παρουσίαση στη Βαρκελώνη. Σχολιάζεις “γιατί πάλι εδώ και όχι σ’ εμάς”, σε συνδυασμό με την ποιότητα της Volvo στην Ελλάδα, αλλά δεν είναι της στιγμής.

Το οδηγούμε στη Βαρκελώνη... Το βλέπεις σταθμευμένο και χαμογελάς. Η ζωντανή εικόνα ξεπερνάει τις φωτογραφίες. Σχολιάζεις: “Ισορροπημένο και με χαρακτήρα”, όντας φρέσκο και με άποψη, οπότε το κύρος δεν συνδυάζεται με την υπερβολή. Έχει τις σωστές διαστάσεις για την κατηγορία, όντας σαφώς μικρότερο από το XC60, και αποφεύγει τις κακοτοπιές με τα περίπου coupe άλλων κατασκευαστών κύρους. Το γκρι σιέλ αναστατώνει τις αναμνήσεις του 60άρη δοκιμαστή, αφού θυμίζει το 144 S υποστηρίζοντας το βαρύ όνομα

22 | motori

της Volvo μέσα από την ιστορία της. Το λευκό με τη μαύρη οροφή πιστοποιεί τα σημεία των καιρών με τη διχρωμία τρόπο ζωής και είναι το περίπου κόκκινο που λειτουργεί ως δώρο στους φωτογράφους. Επιλέξαμε το 2λιτρο diesel των 190 ίππων με κωδικό D4, ρίχνοντας κλεφτές ματιές στο T5, που σε αναστατώνει με τους 250 από τον δίλιτρο βενζίνη, αλλά δεν αφήνει περιθώρια για οικονομία. Στη διάθεσή μας ένας από τους καλύτερους diesel της αγοράς σε πλήρη αρμονία με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο και είναι το άψογα ρυθμισμένο σύστημα τετρακίνησης τύπου Haldex που ολοκληρώνει τις προδιαγραφές για την άψογη μετακίνηση με το απαιτούμενο ενδιαφέρον. Συνδεδεμένο με το πλαίσιο, είναι καλά δεμένο και δουλεμένο με τη νέα τους πλατφόρμα με τον κωδικό CMA (Compact Modular Platform). Ατού στον δρόμο, οπότε έχεις στο χέρι και το καλύτερο τιμόνι Volvo ever, οι ρυθμίσεις λειτουργίας του κινητήρα και όχι μόνο. Επιλέγεις και ανταποκρίνονται τα πάντα όλα, αλλά είναι η ρύθμιση comfort που θα ταιριάξει σαν γάντι στους ελληνικούς δρόμους, ενώ μας ικανοποιεί και στους άχαρους περιφερειακούς δρόμους της Βαρκελώνης.

Προσοχή στη λεπτομέρεια Άλλωστε οδηγώντας εκεί με ή χωρίς υπερβολική κίνηση έχεις τη δυνατότητα να ζήσεις με τα στοιχεία - ατού του XC40 στη μάχη με τα Χ και Q, αλλά και τις βρετανικές προτάσεις, αφαιρώντας από την εξίσωση την GLA. Στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη Volvo και από την πρώτη κιόλας ματιά είναι σαφές πως έχει δοθεί προσοχή και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Από τον TFT πίνακα οργάνων των 12,3 ιντσών έως και την οθόνη των 9 ιντσών στην κεντρική κονσόλα, τα πάντα καταφέρνουν να δημιουργούν μια ευχάριστη αίσθηση σε κάθε μετακίνηση, ενώ τη φιλοσοφία τους συνδεδεμένη με την εντιμότητά τους προδίδει η επιλογή τους τα παραπάνω να περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό. Την ίδια στιγμή το XC40 προσφέρει επίσης μια ριζικά διαφορετική προσέγγιση και στην αποθήκευση μέσα στο αυτοκίνητο. Η ευφυής εσωτερική σχεδίαση εξασφαλίζει περισσότερο λειτουργικό χώρο αποθήκευσης στις πόρτες και κάτω από τα καθίσματα, έναν ειδικό χώρο για κινητά τηλέφωνα, συμπεριλαμβανομένης παροχής ασύρματης φόρτισης,

Ιανουάριος 2018


ς πέρα τηγορίε ς

Με ξεχωριστό ύφος η μούρη

έναν πτυσσόμενο γάντζο για μικρές τσάντες κι ένα αφαιρούμενο καλαθάκι άχρηστων αντικειμένων στην κονσόλα του τούνελ.

Τεχνολογίες Όσον αφορά στην τεχνολογία, το XC40 φέρνει στην κατηγορία των κόμπακτ SUV τις βραβευμένες τεχνολογίες ασφάλειας, συνδεσιμότητας, πληροφόρησης και ψυχαγωγίας που είναι γνωστές από τις σειρές 90 και 60. Επιπροσθέτως τα χαρακτηριστικά ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού στο XC40 περιλαμβάνουν το Pilot Assist, το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης της Volvo, την τελευταία γενιά του City Safety, την τεχνολογία Run-off Road Protection για αποτροπή της εξόδου από τον δρόμο ή μετριασμό των συνεπειών της, καθώς και κάμερα 360 μοιρών, που βοηθά τον οδηγό σε μανούβρες σε μικρούς χώρους στάθμευσης. Αξίζει να τονιστεί ότι το XC40 διαθέτει και το σύστημα Cross Traffic Alert, το οποίο χρησιμοποιεί αισθητήρες ραντάρ στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου για να ελέγχει την κάθετα διερχόμενη κυκλοφορία κατά την κίνηση με όπισθεν - έξοδο από χώρο στάθμευσης και να προειδοποιεί τον οδηγό για τυχόν διέλευση άλλου οχήματος. Πλέον το σύστημα διαθέτει και αυτόματο φρενάρισμα για την αποτροπή μιας ενδεχόμενης σύγκρουσης. Φρέσκια σχεδίαση και με άποψη για το νέο Volvo XC40

Κείμενο: Στράτης Χατζηπαναγιώτου Φωτογραφίες: Volvo

και κίνηση στους εμπρός μόνο τροχούς. Με ενδιαφέρον αναμένεται ο νέος 3κύλινδρος κινητήρας βενζίνης των 1,5 λίτρων και απόδοση 156 ίππων. Με κορυφαίο βασικό εξοπλισμό, που δεν θα βρεις στα Χ και Q με αντίστοιχες τιμές.

Έκλεισε ο κύκλος... Μετά το XC 90, που “σκίζει” στις πωλήσεις σε Ευρώπη και Ελλάδα, και το εξαιρετικό XC 60, που ανταγωνίζεται στα ίσια κάθε “διάθεση” των κορυφαίων, προέκυψε το XC40. H κόμπακτ εκδοχή των παραπάνω με τα καλούδια τους να δένουν ιδανικά σε μια κατηγορία που πρέπει να χρυσώσεις για να αποκτήσεις, όταν οι Σουηδοί τα θεωρούν βασικό απαραίτητο εξοπλισμό που προδίδει τον σεβασμό που τους διακρίνει.Τι μένει; Να αντιμετωπίσουμε ως απόλυτη συνειδητή επιλογή το ύψος του σε σχέση με κομψές προτάσεις όπως το 3008 και το Evoque και να το οδηγήσουμε στην Ελλάδα. Άμεσα δίλιτρο AWD και σύντομα 1.5 FWD, οπότε θα έχει κριθεί και το COTY.

Σεμνοί και ικανοί! Οι Σουηδοί δεν έκαναν εκπτώσεις κατεβαίνοντας στη δύσκολη μικρή - μεσαία κατηγορία. Επέλεξαν μάλιστα με αυτή τους την πρόταση να σφραγίσουν την ισόβια παρουσία τους στην κατηγορία κύρους. Είναι σαφές. Θα πολεμήσουν στα ίσια, ενώ από τον Απρίλιο η παλέτα των διαθέσιμων εκδόσεων θα ενισχυθεί και με εκδόσεις με μικρότερη ισχύ

Η έγχρωμη οθόνη αφής 9 ιντσών, όλες οι λειτουργίες γίνονται από εδώ

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Volvo XC40 D4

Κινητήρας: 1.969 κ.εκ. Ισχύς: 190 ίπποι Ροπή: 400 Nm Τελική ταχύτητα: 210 χλμ./ώρα Επιτάχυνση 0-100: 7,9 δευτ. Μέση κατανάλωση: 5,1 λίτρα/100 χλμ. Εκπομπές CΟ2: 135 γρ./χλμ. Τιμή: : Δεν έχει ανακοινωθεί

Ιανουάριος 2018

Έξυπνη εσωτερική σχεδίαση με πολλούς χώρους μικροαντικειμένων αλλά και χρώμα

23 | motori


TEST DRIVE

Volkswagen Polo GTI

Σπορ μ ε σο β α ρ ό τητ ΙΚΑ ΤΕΧΝ ΡΙΣΤΙΚΑ ΚΤΗ Polo GTI n ΧΑΡΑ e

swag

Volk

κ.εκ. 1.984 : ς α τήρ Κινη ποι 200 ίπ : ς ύ α Ισχ m ./ώρ 320 N 7 χλμ : 3 ή 2 : π α Ρο υτ. ύτητ ,7 δε ή ταχ 00: 6 1 Τελικ 0 η χυνσ ση: Επιτά νάλω τ α κ α η . σ Μέ μ. 0 χλμ ρ./χλ α/10 ρ ίτ λ 134 γ : 5,9 Ο C 2 μπές ευρώ Εκπο 1.500 2 ό Απ Τιμή:

Η ώρα για την πιο γρήγορη έκδοση του Polo έφτασε και στην έρημη από τουρίστες Μαγιόρκα οδηγήσαμε το 5θυρο πλέον GTI.

Τα καρό καθίσματα, η ιστορία των GTI ξεκινάει από εδώ

24 | motori

Το ταμπλό με το Active Ιnfo Display

Ιανουάριος 2018


Τ

α καρό καθίσματα μας υποδέχονται στο εσωτερικό του νέου Polo GTΙ και η σκέψη μας πηγαίνει κατευθείαν στο μαύρο Golf GTI πρώτης γενιάς του φίλου μας Κώστα Λ. (στο μακρινό 1976), με τις λευκές γραμμές χαμηλά στις πόρτες και στην κονσόλα το πιο προηγμένο Hi-Fi της εποχής, το Pioneer.

Άλλες εποχές Σήμερα όλα έχουν αλλάξει και μόνο κάτι τέτοιες εικόνες όπως οι καρό επενδύσεις του Polo GTI μάς θυμίζουν ωραίες στιγμές του παρελθόντος. Επιστροφή όμως στη γνωριμία μας μ’ αυτό το καινούργιο GTI και το επιλέγουμε σε κόκκινο λαμπερό χρώμα, το “flash red κατά τη Volkswagen. «Σας προτείνουμε να επιλέξετε την πιο γρήγορη διαδρομή που οδηγεί στην πίστα, ώστε να έχετε περισσότερο χρόνο για οδήγηση εκεί» μας λέει η Ντιάνα, η ξανθιά Γερμανιδούλα με τα κόκκινα Adidas από την ομάδα υποστήριξης του Volkswagen event.

τα

Circuit Malliorca

Το ευχαριστηθήκαμε το Polo GTI στην πίστα της Μαγιόρκας

Κείμενο: Γιάννης Σταυρόπουλος Φωτογραφίες: Γιάννης Σταυρόπουλος - Volkswagen

Με τα ραντάρ να παραμονεύουν και τηρώντας ευλαβικά τα όρια κατευθυνόμαστε προς την πίστα. Παίρνουμε έναν παράδρομο της Εθνικής και ξαφνικά η τριπλή πόρτα της εισόδου εμφανίζεται μπροστά μας.Aνάβουμε το φλας και οδηγούμε προς τα πιτς. Όλη η πίστα είναι στα χρώματα του Polo GTI, κάτι που μας προδιαθέτει ευχάριστα για τη συνέχεια. Η πίστα έχει μήκος 3.200 μ., με 12 μέτρα πλάτος και 13 στροφές, 5 αριστερές και 8 δεξιές. Είναι έτσι σχεδιασμένη, με ποικιλία στροφών, πονηρές κατηφορικές με εναλλαγή πορείας και κλειστές ανηφορικές, ώστε το να διατηρήσεις τη σωστή τροχιά γίνεται πρόκληση. Επιλέγουμε στο driving profile τη σπορ επιλογή (από 5 διαφορετικά προγράμματα, normal, sport, eco, comfort, individual) και η πίστα «μάς ανήκει». Μπροστά μας μόνο ο εργοστασιακός οδηγός της Volkswagen μέσα σε ένα Golf R. Ήταν ένας συμπαθέστατος τύπος, που μετέχει στο Πρωτάθλημα Γερμανίας με Golf. Μόλις του είπαμε δε ότι η γνωριμία μας με τον αγωνιστικό διευθυντή της Volkswagen Motorsport Σβεν Σμιτς χρονολογείται από την εποχή που έτρεχε ως συνοδηγός του Φρέντι Λόιξ, η συζήτηση άναψε για τα καλά. Όλα αυτά βέβαια μετά την ολοκλήρωση της οδήγησης. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

200 άλογα Στην πίστα λοιπόν με το νέο Polo GTI με το 2λιτρο μοτέρ των 200 ίππων και το 6άρι διπλού συμπλέκτη DSG κιβώτιο, με paddles στο τιμόνι και ελαστικά 18 ιντσών διαστάσεων 215/40 ( στάνταρ τα 215/45-17) και η παράσταση αρχίζει. Πάρε τη δεύτερη, πάρε την τρίτη στο κιβώτιο και η πρώτη δεξιά βρίσκεται ήδη μπροστά μας. Πάνω στα kerbs η γραμμή και αρχίζουν οι γύροι. Το πλαίσιο σε κερδίζει αμέσως. Σκέφτεσαι την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί τα αυτοκίνητα με 500 εκπροσώπους των διεθνών ΜΜΕ να οργιάζουν επί 20 μέρες στο τιμόνι τους και παρ’ όλα αυτά τα βλέπεις να είναι λες και βγήκαν από το κουτί. Εντυπωσιακά τα φρένα με τις κόκκινες δαγκάνες τους. Παρά το “κυνήγι” και τα φρεναρίσματα της τελευταίας στιγμής δεν έχασαν ποτέ την αποτελεσματικότητά τους. Το τιμόνι είναι ακριβές, ξέρεις τι κάνουν ανά πάσα ώρα οι τροχοί. Οι αλλαγές στο κιβώτιο λόγω ρύθμισης που αφορά την προστασία των ημιαξονίων και των γραναζιών, παρουσιάζει μια υστέρηση, που όμως δεν ενοχλεί. Οι βόλτες όμως στην πίστα κάποια στιγμή τελείωσαν και πήραμε τον δρόμο για το Puerto de Soller παίζοντας με τις αλλαγές των ταχυτήτων και πιέζοντας ακόμα πιο βαθιά το πεντάλ του γκαζιού με τον φόβο πάντα του ραντάρ. Στον δρόμο το Polo GTI δείχνει τον διττό του χαρακτήρα. Μπορείς να κινείσαι ήρεμα χαζεύοντας το μαύρο με κόκκινες ενδείξεις active info display και, αν βρεθείς σε δρόμο με στροφές που θα σου ανοίξει την όρεξη, να πατήσεις πιο βαθιά το γκάζι και να ευχαριστηθείς πραγματικά τη διαδρομή. Σύμμαχοί σου θα είναι το στιβαρό πλαίσιο (148 χλστ. η απόσταση από το έδαφος, 15 χλστ. λιγότερη σε σχέση με το απλό Polo) και η δύναμη 200 ίππων, που εμφανίζεται πολιτισμένα, χωρίς εξάρσεις.

Άλλη μια διχρωμία του αμαξώματος

Έκπληξη

Ποια είναι όμως η έκπληξη που μας επιφυλάσσει το νέo Polo GTI; Θα κοστίζει 21.500 ευρώ, με 6άρι μηχανικό κιβώτιο. Η τιμή θεωρείται πολύ καλή για όλα αυτά που προσφέρει το αυτοκίνητο. Μόνο αρνητικό -όχι για όλους φυσικά- το 2λιτρο μοτέρ. Το αυτοκίνητο αναμένεται στη χώρα μας τον Φεβρουάριο.

Volkswagen Polo GTI R5

GTI, ένα logo μια ιστορία

Ιανουάριος 2018

Χαζεύοντας στην πίστα της Μαγιόρκας τον νέο πρωταγωνιστή στην κατηγορία R5, το Polo GTI. Μοτέρ 1.600 κ.εκ. με 272 ίππους, 5άρι κιβώτιο σειριακό της Sadev και κίνηση σε όλους τους τροχούς Από το καλοκαίρι του 2018 στη διάθεση των ομάδων και στις Ειδικές Διαδρομές του κόσμου.

25 | motori


TEST DRIVE

Ford EcoSport

Πολύπλ ευρη εξέλιξη Πήραμε την πρωινή πτήση για Λισσαβώνα, καθώς στο αεροδρόμιο της πορτογαλικής πρωτεύουσας μας περίμενε το ανανεωμένο Ford EcoSport για μια πρώτη γνωριμία.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ford EcoSport 1.5 EcoBlue AWD

Κινητήρας: 1.499 κ.εκ. Ισχύς: 125 ίπποι Ροπή: 300 Nm Τελική ταχύτητα: 180 χλμ./ώρα Επιτάχυνση 0-100: 10,9 δευτ. Μέση κατανάλωση: 4,5 λίτρα/100 χλμ. Εκπομπές CΟ2: 119 γρ./χλμ. Τιμή: : Δεν έχει ανακοινωθεί

Κείμενο: Γιώργος Ψαρράς Φωτογραφίες: Ford

Πιο όμορφο, ποιοτικό και εργονομικό το εσωτερικό

26 | motori

H ρεζέρβα στην εξωτερική πλευρά της πόρτας των αποσκευών εξακολουθεί να είναι προαιρετική

Ιανουάριος 2018


Η

εξωτερική εικόνα του EcoSport δεν διαταράχθηκε σημαντικά. Συγκεκριμένα, επεμβάσεις έγιναν στους προφυλακτήρες, στους προβολείς ομίχλης, στο καπό, που απέκτησε ένα κεντρικό «νεύρο», στη μεγαλύτερη γρίλια της τραπεζοειδούς μάσκας, στους εμπρός προβολείς δύο επιπέδων και στα LED φώτα ημέρας. Για πρώτη φορά το EcoSport παίζει με τα δημοφιλή παιχνίδια διχρωμίας στο αμάξωμά του, ενώ η ρεζέρβα τοποθετείται προαιρετικά στην πόρτα του χώρου αποσκευών, όπως και στο Ecosport πρώτης γενιάς. Σημειώστε ακόμα την προσθήκη της έκδοση ST-Line, που δίνει μια πιο δυναμική αμφίεση στο EcoSport.

Εσωτερική ανατροπή Το σκηνικό στα ενδότερα του EcoSport άλλαξε άρδην και παραπέμπει σε μεγάλο βαθμό σε αυτό του νέου Fiesta. Αναβαθμισμένη είναι η ποιότητα των υλικών, καθώς τα σκληρά πλαστικά έχουν δώσει τη θέση τους σε μαλακότερα, κυρίως στο επάνω τμήμα του ταμπλό. Αυτό που σίγουρα έλειπε ήταν η προσθήκη της οθόνης αφής (6,5 ή 8 ιντσών). Οι πίσω επιβάτες έχουν κάπως περιορισμένο χώρο για τα πόδια τους, αλλά αρκετό αέρα για τα κεφάλια τους. Το πορτμπαγκάζ προσφέρει 334 λίτρα, ενώ η πόρτα εξακολουθεί να ανοίγει από δεξιά προς τα αριστερά.

Νέος πετρελαιοκινητήρας Ο λόγος για τον τετρακύλινδρο τεχνολογίας EcoBlue των

Ιανουάριος 2018

1.5 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 125 ίππους και στη χώρα μας θα είναι διαθέσιμος από τα μέσα του 2018. Έχει αρκετά γραμμική λειτουργία, δεν είναι θορυβώδης, ενώ καταγράψαμε με διάφορα στυλ οδήγησης κατανάλωση έως 8,5 λίτρα/100 χλμ. Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων θα υπάρχει επίσης και ο γνωστός 1.5 TDCi των 100 ίππων. Περνάμε στους βενζινοκινητήρες, όπου ο EcoBoost του ενός λίτρου θα παράγει για το EcoSport 125 και 140 ίππους, ενώ από τα μέσα της νέας χρόνιας θα υπάρξει και έκδοση 100 ίππων.

Τετρακίνητο πλέον Πιο άνετα εκτός ασφάλτου θα μπορεί να κινηθεί το EcoSport, καθώς απέκτησε σύστημα έξυπνης τετρακίνησης, που κατανέμει τη ροπή ανάμεσα στους εμπρός και πίσω τροχούς σε ποσοστό 50/50 σε λιγότερο από 20 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Η τετρακίνηση συνδυάζεται με τον νέο πετρελαιοκινητήρα 1.5 EcoBlue και μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων.

λακκούβες δεν διαταράσσεται σημαντικά. Παράλληλα το σύστημα διεύθυνσης είναι πιο σαφές και πιο μεστό σε πληροφόρηση. Συνολικά η ποιότητα κύλισης του EcoSport είναι αυτή που του δίνει ένα προβάδισμα απέναντι στον ανταγωνισμό.

Άφιξη - συμπέρασμα Στη χώρα μας το EcoSport αναμένεται στα μέσα Ιανουαρίου στις εκδόσεις Business, Titanium και ST-Line, ενώ οι τιμές του δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί. Τα προσόντα που θα προβάλλει είναι η πιο δυναμική του εικόνα, η μεγαλύτερη ορμή του για περιπέτεια, η αναβαθμισμένη ποιότητα και η πλούσια γκάμα κινητήρων και εξοπλισμού. Επομένως θα κάνει σίγουρα δυναμική είσοδο στην απαιτητική κατηγορία των κόμπακτ crossover.

Ωριμότερο οδηγικά Διαπιστώσατε ότι το EcoSport έχει πιο οδηγοκεντρικό χαρακτήρα, κάτι που το κάνει να εναρμονίζεται περισσότερο με τη φιλοσοφία της Ford. Επεμβάσεις έχουν πραγματοποιηθεί στην ανάρτηση, ενώ, έχοντας την έκδοση ST-Line στη διάθεσή μας, διαπιστώσαμε ότι είναι λίγο πιο «σφιχτή» και έτσι οι κλίσεις στις στροφές ήταν αρκετά συγκρατημένες, ενώ η άνεση πάνω από

Η οθόνη αφής των 8 ιντσών

27 | motori


TEST DRIVE

Νέο Dacia Duster

Πε ρι σσό τ ερο SU V

Οι κινητήρες που παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι ο βενζινοκινητήρας των 1.200 κ.εκ. turbo με 125 ίππους σε 4x2 και 4x4 με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο καθώς και ο πετρελαιοκινητήρας των 1.500 κ.εκ. με 90 ίππους και 110, επίσης σε 2κίνητες ή 4κίνητες εκδόσεις με 6άρι μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο. Υπάρχει και ατμοσφαιρικός βενζίνης 1.6.

Για 45 ημέρες 550 δημοσιογράφοι «όργωσαν» τους δρόμους της Αττικής στην παγκόσμια παρουσίαση του νέου Duster που

E

ντυπωσιακή η παγκόσμια παρουσίαση επί ελληνικού εδάφους και αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές όχι μόνο γιατί τίμησαν την Ελλάδα με την παγκόσμια παρουσίαση του νέου Dacia Duster στη χώρα μας, αλλά γιατί έκαναν έναν τέλειο συνδυασμό, που περιελάμβανε οδήγηση σε όλα τα είδη δρόμου αλλά και χαλάρωση με φόντο τον ναό του Απόλλωνα στο Σούνιο.

Υψηλός βαθμός Κατά γενική ομολογία -και είναι σχόλια ξένων δημοσιογράφων- η παρουσίαση αυτή παίρνει άριστα. Γιατί σε μια παρουσίαση δεν είναι μόνο να κάνεις μερικά χιλιόμετρα και να παρακολουθήσεις την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Ο όλος συνδυασμός μετράει. Οι ξένοι βρήκαν πολύ καλές τις διαδρομές, που δεν είχαν κίνηση, είτε βρισκόσουν σε ασφάλτινα κομμάτια είτε σε χωμάτινα.

Στο τιμόνι Oδηγήσαμε το νέο Dacia Duster αρχικά στις δικίνητες εκδόσεις με κινητήρα πετρελαίου και βενζίνης τόσο με το χειροκίνητο κιβώτιο των 6 σχέσεων όσο και με το αυτόματο κιβώτιο. Οδηγήσαμε ακόμη την έκδοση 4x4 με κινητήρα πετρελαίου στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα μέσα στο επιβλητικό τοπίο στο λατομείο Πεντέλης. Ήταν πραγματικά

28 | motori

Κείμενο: Πέρης Χαλάτσης Φωτογραφίες: Dacia έξυπνη η ιδέα να στηθεί η off road διαδρομή μέσα στο μαρμάρινο βουνό.

Πρώτη δοκιμή Όταν ξεκινάς να κάνεις μια διαδρομή με ένα αυτοκίνητο που έχει ρουμάνικες ρίζες, έχεις κάποιους ενδοιασμούς. Είσαι κάπως προβληματισμένος. Θα σας πούμε όμως πως όλοι οι ενδοιασμοί «έσβησαν» με τα πρώτα χιλιόμετρα που γράψαμε. Το νέο Duster 2ης γενιάς, είναι ένα αυθεντικό SUV, που θα πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία του. Κέρδισε αμέσως την εμπιστοσύνη όχι μόνο τη δική μας αλλά και των ξένων συναδέλφων, ειδικά από την Γερμανία, με τους οποίους ανταλλάξαμε απόψεις κατά τη διάρκεια του δείπνου.

Στον δρόμο Οι αναρτήσεις και ο τρόπος με τον οποίο στρίβει είναι αυτό που θα εκτιμήσει ο οδηγός. Το εντυπωσιακό όμως είναι το κράτημα που έχει -ακόμη και στις δικίνητες εκδόσεις- στις χωμάτινες διαδρομές. Το τιμόνι είναι ελαφρύ, αλλά «δίνει» πληροφορίες. Οι αναρτήσεις είναι αυτές που «επιτρέπουν» στο Duster να περνάει πάνω από τα νεροφαγώματα χωρίς να μεταφέρει κραδασμούς στους επιβάτες. Σύμμαχοί μας ήταν οι τροχοί των 17 ιντσών, παρά το γεγονός ότι τα ελαστικά που φορούσε ήταν 70% για άσφαλτο και 30% για χώμα.

Όλα καινούργια Ας περάσουμε όμως στο εσωτερικό του αυτοκινήτου με την καμπίνα, που είναι πλήρως επανασχεδιασμένη. Η θέση οδήγησης είναι σωστή και δεν κουράζει. Το κάθισμα του οδηγού, που είναι μεγαλύτερο κατά 20 χλστ. σε σχέση με το Duster 1ης γενιάς, προσφέρει καλή πλευρική στήριξη, έχει πολλαπλές ρυθμίσεις, ακόμη και για την οσφυϊκή μοίρα. Ο οδηγός μπορεί να ρυθμίζει εύκολα την οθόνη, που έχει έρθει όσο πιο κοντά γίνεται στο μάτι του οδηγού, όπως επίσης τα τρία κυκλικά χειριστήρια του αυτόματου κλιματισμού, που βρίσκονται στο κέντρο του ταμπλό. Η κεντρική κονσόλα έχει επανασχεδιαστεί και έχει αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους, ενώ οι νέοι διακόπτες είναι τύπου piano. Το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί και ηχεία τεχνολογίας bicone μεγαλύτερης διαμέτρου (165 χλστ.) για βελτιωμένη ποιότητα ήχου.

MediaNav Evolution Έτσι ονομάζεται το σύστημα πολυμέσων, που, εκτός από την πλοήγηση, διαθέτει κάμερα οπισθοπορείας, αλλά και για όταν κινείται μπροστά ή όταν κινείται σε ανηφορικά κατηφορικά κομμάτια σε off road διαδρομή. Με το πάτημα ενός κουμπιού μπορεί να γίνει χρήση και των καμερών που υπάρχουν στους καθρέφτες και από εκεί μπορεί ο οδηγός να δει πού βρίσκονται οι τροχοί του. Αυτό βοηθάει πολύ στο παρκάρισμα κατά τη διάρκεια των ελιγμών. Το

Ιανουάριος 2018


ΤΕΧΝΙΚ ΧΑΡΑΚΤΗΡ Α ΙΣΤΙΚΑ D

acia Duste r dCi 1.5 Κινητήρας: 1.461 κ.εκ. Ισχύς: 110 ίπποι Ροπή: 260 Nm Τελική ταχύ τητα: 171 χλ μ./ώρα Επιτάχυνσ η 0-100: 11 ,9 δευτ. Μέση κατα νάλωση: 4,5 λίτρα/1 00 χλμ. Εκπομπές CΟ : 116 γρ 2 ./χλμ. Τιμή: Δεν έχ ει ανακοιν ωθεί

Η απόσταση από το έδαφος είναι 210 χλστ., με γωνία προσέγγισης 30°, γωνία διαφυγής 34° (33° έκδοση 4WD) και γωνία ράμπας 21°

έκαναν οι Γάλλοι επί ελληνικού εδάφους. σύστημα ενεργοποιείται αυτόματα με την επιλογή της όπισθεν και αν ο οδηγός επιλέξει την 1η ταχύτητα, στην οθόνη προβάλλεται η εικόνα από την εμπρός κάμερα. Ο χώρος αποσκευών κάτω από την εταζέρα είναι 478 λίτρα για την έκδοση 2WD. Η ρεζέρβα βρίσκεται κάτω από το πάτωμα του πορτ μπαγκάζ. Όταν φτάσετε με το Duster για πρώτη φορά σε μια μεγάλη κατηφόρα, όπου η κλίση θεωρητικά είναι απαγορευτική, ενδεχομένως να τρομάξετε. Αυτό θα γίνει μόνο την πρώτη φορά. Μέχρι να εμπιστευτείτε το σύστημα Hill Descent Control. Πατώντας το κουμπί μπορείτε, ή με την πρώτη ταχύτητα στο κιβώτιο ή χρησιμοποιώντας τη «νεκρά», να κατεβείτε την «απαγορευτική» κατηφόρα χωρίς να κάνετε απολύτως τίποτα. Το ηλεκτρονικό σύστημα επενεργεί στα φρένα του οχήματος και παρέχει εξαιρετική σταθερότητα. Ο συνδυασμός των συστημάτων Hill Start Assist και Hill Descent Control κάνει την οδήγηση σε δρόμους με μεγάλη κλίση εύκολη και ασφαλή.

Η τιμή Χρησιμοποιήσαμε όλες τις τεχνικές με τις “παγίδες”, υποσχεθήκαμε ότι δεν πρόκειται να το πούμε σε κανέναν και τελικά πειστήκαμε ότι ακόμη και οι ίδιοι οι Γάλλοι δεν γνωρίζουν τις τιμές του νέου Dacia. Όχι για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη. Η ελληνική αντιπροσωπεία γνωρίζει μόνο ότι θα οριστικοποιήσουν τις τιμές λίγες ημέρες πριν έρθει στη χώρα μας το ολοκαίνουργιο SUV της Dacia.

Ιανουάριος 2018

Πλήρης η ανανέωση στο εσωτερικό

29 | motori


Last Page

Τoyota

TO THE POINT

Μικροί σχεδιαστές

Του Τάσου Φραγκούλη

Η ΥΠΟΚΡΙΣΊΑ ΤΗΣ ΣΑΚΟΎΛΑΣ Και ξαφνικά η σακούλα του σούπερ μάρκετ έγινε βασικό θέμα συζήτησης και μέτρο περιβαλλοντικής ευαισθησίας του καθενός μας. Η καθιέρωση του τέλους των τεσσάρων λεπτών, μετέτρεψε με μιας την πλαστική σακούλα από είδος πρώτης ανάγκης σε πολυτέλεια και παράλληλα τους χρήστες της σε άκαρδους εχθρούς του περιβάλλοντος και τελικά του ίδιου του πλανήτη. Σε σημείο που όταν ψωνίζω από το σούπερ μάρκετ και πληρώνω τα τέσσερα λεπτά, να νιώθω υπεύθυνος για την υπερθέρμανση και την κλιματική αλλαγή. Παράλληλα προσπαθώ να σκεφτώ εναλλακτικές, αλλά βλέπω ότι η μόνη λύση που προσφέρεται είναι η αγορά της σακούλας. Και με μιας μεταμορφώνομαι σε έναν συνειδητοποιημένο καταναλωτή. Σε μια χώρα που η ανακύκλωση είναι είδος πολυτελείας και που η εικόνα των λεηλατημένων κάδων, αποτελεί ντεκόρ κάθε δρόμου, είναι τουλάχιστον αστείο να καλούμαστε να καταργήσουμε τις πλαστικές σακούλες για περιβαλλοντικούς λόγους. ΥΓ.1 Το περιβάλλον το επιβαρύνει η χρήση πλαστικών ή η κακή διαχείρισή τους μετά; ΥΓ. 2 Την ίδια ώρα παλεύουμε να συνεχίσουμε τη χρήση λιγνίτη.

Του Σταύρου Κ. Χαρίτου

ΜΕΤΆ ΤΟΝ ΠΆΤΟ, Ο ΑΦΡΌΣ Aύξηση 20% στις κρατήσεις για διαμονή Ελλήνων στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε πόλεις του εξωτερικού. Overbooking τα Ζαγοροχώρια, το Μέτσοβο, το Πήλιο και οι λοιπές ορεινές περιοχές. Η Αθήνα ήταν μία άδεια πόλη τα Χριστούγεννα. Παρ’ όλ’ αυτά δεν έπεφτε καρφίτσα σε μπουζούκια και ξενοδοχεία. Αν αυτά δεν είναι απτά δείγματα ότι κάτι διαφορετικό ξημερώνει το 2018, τότε τι είναι; Το μόνο που έχω να καταθέσω ως επαγγελματίας που παρακολουθεί την οικονομία από πολύ κοντά είναι ότι θα συνεχίσουμε να βράζουμε στο ζουμί μας. Έχουμε δεν έχουμε θα πληρώνουμε τους φόρους μας. Όσο «δεν μπορούμε» η Εφορία έχει τον τρόπο να πάρει από τους λογαριασμούς μας ότι της λείπει. Διότι το είναι να φύγει αυτή η αχλή της μιζέριας από πάνω μας και από την χώρια. Αυτή η κακομοιριά του τίποτα δεν πάει καλά, φταίει ο ένας και ο άλλος. Και για να γίνω πιο σαφής, δεν ομιλώ περί οικονομικού θαύματος, απλώς φτάσαμε στο λεγόμενο σημείο μηδέν. Πιάσαμε πάτο. Το μόνο που απομένει είναι να αναδυθούμε προς τα πάνω. Με 2,6% ανάπτυξη φέτος και κάτι περισσότερο από 3% του χρόνου. Δεν μιλάμε για οικονομικό «μπουμ». Δεν μπορεί να υπάρξει αυτό όσο δεν γίνονται μεταρρυθμίσεις και μάλιστα γρήγορες, ταχείες, χωρίς εξηγήσεις από τους κυβερνώντες. Πιάσαμε πάτο και ελπίζουμε στο διαφορετικό, το φωτεινό και το αίσιο για φέτος. Καλή χρονιά!

30 | motori

Επετειακό χαρακτήρα έχει φέτος ο επιτυχημένος Διεθνής Διαγωνισμός Ζωγραφικής της Toyota για παιδιά, καθώς συμπληρώνει 10 χρόνια διοργάνωσης. Κείμενο: Γιώργος Ψαρράς Φωτογραφίες: Toyota

Η

ιαπωνική εταιρεία για ακόμα μια φορά καλεί τους μικρούς της φίλους να οραματιστούν με την αστείρευτη φαντασία τους, που εμπεριέχει αθωότητα και ειλικρίνεια, το αυτοκίνητο των ονείρων τους, έτσι όπως θα ήθελαν να το δουν στο μέλλον.

Διαγωνισμός Στόχος του διαγωνισμού είναι να αντληθούν σχεδιαστικές ιδέες από την πιο φρέσκια πηγή έμπνευσης που υπάρχει στον κόσμο, τα παιδιά, ενώ ταυτόχρονα αυτά θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια συναρπαστική και δημιουργική εμπειρία, αλλά και να αναπτύξουν έναν υγιή ανταγωνισμό με συνομηλίκους τους από 64 χώρες. Δυναμικό “παρών” στον διαγωνισμό δίνει και πάλι η Toyota Ελλάς, αφού τα τελευταία χρόνια λαμβάνει ενθουσιώδη ανταπόκριση από τα εγχώρια ταλέντα. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς και οι μικροί μας αναγνώστες σημειώστε ότι ο ελληνικός διαγωνισμός ξεκίνησε στις 11 Δεκεμβρίου 2017 ολοκληρώνεται στις 25

Φεβρουαρίου 2018.

Ηλικίες

Οι ηλικιακές ομάδες που λαμβάνουν μέρος στον διαγωνισμό χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: από 8 ετών και κάτω, από 8 έως11 ετών και από 12 έως15 ετών. Από τον πανελλαδικό διαγωνισμό θα βραβευθούν τα 3 καλύτερα έργα από κάθε ηλικιακή ομάδα (συνολικά 9 έργα), τα οποία στη συνέχεια θα λάβουν μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό. Οι τρεις νικητές (χρυσός, αργυρός, χάλκινος) του διαγωνισμού, συνοδευόμενοι από έναν εκ των γονέων ή έναν εκ των νομίμων κηδεμόνων τους, θα μεταβούν στην Ιαπωνία για να συμμετάσχουν στην τελική απονομή βράβευσης τον Αύγουστο του 2018. Τα έργα των λιλιπούτειων καλλιτεχνών υποβάλλονται στο Δίκτυο των Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων της Toyota σε όλη την Ελλάδα ή στέλνονται ταχυδρομικά στη διεύθυνση Toyota Ελλάς ΑΒΕΕ Εθνικής Αντιστάσεως 48, Τ.Κ.15231 Χαλάνδρι. Καλή επιτυχία.

Ιανουάριος 2018


www.4troxoi.gr

Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ ΧΤΥΠΑΕΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΆ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΆ ΜΠΛΕ! > > ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ALPINE A110 ΣΕ ΔΡΟΜΟ & ΠΙΣΤΑ

ΜΕ ΤΗΝ ALFA ROMEO STELVIO QUADRIFOGLIO > > ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ JEBEL JAIS ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΕΜΙΡΑΤΩΝ

ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΆΔΡΟΜΕΣ > > ΑUDI TT RS vs BMW M2 > > ΑUDI RS3 vs MERCEDES-ΑΜG A45

ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ > > TOYOTA C-HR 1.2T - VW T-ROC 1.0 TSI > > FIAT PANDA 1.2 - KIA PICANTO 1.0 MPI PEUGEOT 108 TOP 1.0 VTi - SKODA CITIGO 1.0

ΟΔΗΓΟΥΜΕ > > VW POLO GTI > > AUDI A8 > > KIA STINGER > > DACIA DUSTER > > FORD ECOSPORT

ΜΗΝ ΧΆΣ ΤΟ ΕΙΣ

ΆΡΙΣΤΕΙΆ 2017-2018 > > ΤΑ 9 ΜΟΝΤΕΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ «ΚΛΙΚ»


Τεύχος 48 - Ιανουάριος 2018  
Τεύχος 48 - Ιανουάριος 2018  
Advertisement