Page 8

Vuoden tunnustukset 2015 Nuorisoseurat Pohjois-Karjala Vuoden nuorisoseura Pohjois-Karjalassa

Hammaslahden nuorisoseurantalo yhdessäoloa. Lapinlahdella on vuoden aikana järjestetty perinteisiä diskoja lapsille, mikä sen parempaa! Pohjanmaalla kokeilivat jopa drive-in elokuvaa nuorisoseurantalon pihalla – tässä voisi olla kokeilemisen arvoinen idea tännekin! Myös nuorisoseurantalon ympäristön rakentaminen yhteisön tarpeisiin on näkynyt viime vuosina: Höljäkässä rakennettiin seurantalon viereen areena, jossa kesäteatteritoiminnan lisäksi pidetään kylän oma rockfestivaali ja Lehmossa nuorisoseuran tontille rakennettiin puolestaan tenniskenttä palvelemaan koko kylää ja koulua. Kivilahdessa nuorisoseurantalo toimi toteuttamispaikkana, Kylätalo-hankkeelle, jossa talosta kehitettiin palvelupistettä kyläläisille. Iloinen voi

olla myös nuorisoseurojen välisestä yhteistyöstä: leirejä on järjestetty naapuriseuran nuorisoseurantalolla ja Motora vieraili kyläkiertueella Hammaslahdessa. Nämä kaikki ovat hienoja avauksia ja ideoita - saa varastaa! Pidetään valo palamassa nuorisoseurantalon ikkunasta ja ovet avoinna, kehitetään yhteistyössä nuorisoseurantaloista nykypäivän kansalaisareenoja!

Henna Liiri ja Teemu Kuvaja

Hammaslahden Nuorisoseura Nuorisoseura on pitkän hiljaiselon jälkeen lähtenyt kehittämään toimintaansa ja aloittanut nuorisoseurantalolla nuorisotilatoiminnan. Nuorisoseura vastaa yhtenä iltana viikossa toiminnasta talkoovoimin ja Joensuun kaupunki tuottaa nuorisoseurantalolle toisen nuorten illan. Nuorisoseuran puheenjohtaja Timo Hartikainen on ottanut aktiivisen otteen nuorisoseuran kehittämisessä ja on osallistunut seuran edustajana myös alueen kehittämiseen. Nuorisoseurantalon korjausprojekti on saatettu alulle ja nuorisoseurantalo on muodostunut muutenkin tärkeäksi kokoontumispaikaksi hammaslahtelaisille kaupungin karsiessa julkisia tiloja. Nuorisoseuran talous on vaikeiden aikojen jälkeen saatu nousuun. Seurassa on hyvä tekemisen meininki, ja nuorisoseura on ollut myös innokkaasti mukana yhteistyökumppanina.

Vuoden pohjoiskarjalainen nuorisoseurateko

Marko Nygrénin vapaaehtoistoiminta ja varainkeruu Nuorisoseura Motorassa Nuorisoseura Motoran johtokunnan jäsen ja harrastajan vanhempi Marko Nygrén on monen vuoden ajan järjestänyt Motoran Vinhakoille erilaisia talkoita ja siinä sivussa ovat muutkin Motoran ryhmät voineet tarpeen mukaan osallistua talkoisiin. Markolla on taito hankkia talkoita ja organisoida ne hyvin. Hänellä on erinomainen taito tiedottaa asioista vanhempia ja koota vanhempien joukko tekemään yhteisiä talkoita. Hän on järjestänyt useana vuonna mm. narikkatalkoot, lipunmyynti, Prisman inventaariot, keksien, karkkien ja sukkien myyntiä sekä arpajaiset ja hankkinut Motoralle sponsoreita sekä organisoinut seuran järjestysmiestoimintaa.

Vuoden nuorisoseuralainen PohjoisKarjalassa

Kati Okkonen, Lipinlahden Nuorisoseura Kati Okkonen on Lipinlahden Nuorisoseuran puheenjohtaja ja aktiivi, joka puhaltaa virtaa koko porukkaan. Lipinlahdella on tehty monenmoista tempausta ja reissua - aina lapset ja lasten toiminta edellä! Aktiivinen ja iloinen Kati ylläpitää nuorisoseuran fb-ryhmää, josta on helppo pysyä kärryillä nuorisoseuran toiminnasta. Kati on kiinnostunut seuran toiminnan kehittämisestä.

14

15

Profile for Nuorisoseurat Pohjois-Karjala

Seuralainen 2015  

Nuorisoseurat Pohjois-Karjalan vuosittain ilmestyvä jäsenlehti, joka summaa yhteen maakunnan nuorisoseuratapahtumat vuodelta.

Seuralainen 2015  

Nuorisoseurat Pohjois-Karjalan vuosittain ilmestyvä jäsenlehti, joka summaa yhteen maakunnan nuorisoseuratapahtumat vuodelta.

Profile for 5808
Advertisement