Page 3

Toiminnanjohtajan vuosikatsaus Vuoden 2015 Kohokohtia

T

aas on takana yksi toimintavuosi. Elokuussa tuli kuluneeksi neljä vuotta siitä, kun aloitin työt toiminnanjohtajana PohjoisKarjalassa. Olemme kokeneet monia muutoksia matkalla ja koko ajan kehittäneet toimintaa eteenpäin. Tässä muutama mukava muisto vuoden 2015 varrelta!

kettaneille tai mieleen painuneille esityksille tai esiintyjille.

kansantanssikatselmuksessa Nuorisoseura Motoran ryhmät menestyivät loistavasti! Tanssimylly oli onnistunut osoitus uuden verkostomaisen työskentelyn tuloksista järjestössä, ja oli hienoa olla mukana toteuttamassa laadukasta tapahtumaa. Verkostoituminen, nuorisoseuratyön esilletuominen ja nuorisoseurojen edunvalvonta on ollut myös yksi teemoistamme tänä vuonna. Esittelimme toimintaamme mm. Kiteen Your Move -tapahtumassa, sain ilokseni olla mukana Järjestöjalostamossa ja valittiinpa minut myös Joensuun KAKE –hankkeen toimikuntaan.

Alkuvuodesta toimistolla oli kova kuhina, kun kaksi opiskelijaa suoritti harjoittelujaksojaan aluetoimistolla. nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaopiskelija Sanna Korhonen ja HUMAK:in yhteisöpedagogiopiskelija Katri Mäkisalo olivat suuri apu ja kantoivat myös ansiokkaasti vastuunsa asioiden toteuttamisessa. Suuri ilonpäivä koitti myös keväällä, kun saimme tiedon RAY:n myöntämästä avustuksesta Hyvä Duuni –hankkeelle, jota Suomen Nuorisoseurat toteuttaa vuosina 2015-2017 osana Paikka auki -ohjelmaa. Hankkeessa palkataan työttömiä nuoria järjestöjen hyvinvointia edistäviin tehtäviin. Pohjois-Karjalan aluetoimisto Joensuussa on yhtenä hankkeen toteutuspaikoista ja syyskuun alusta palkkasimmekin Teemu Kuvajan nuorisoohjaajaksi aluetoimistolle. Teemu suorittaa samalla oppisopimuksella nuoriso- ja vapaaajanohjaaja tutkintoa Suomen Nuoriso-opistolle Mikkeliin.

Tanssimyräkkä Tänä vuonna sain osallistua kaksiin nuorisoseurojen vuosijuhliin. Maaliskuussa juhlistettiin nuoren Honkalammen Nuorisoseuran kolmekymppisiä Roukalahdessa. Ihailin vain, miten moneen seuran sakki taipuukin: tanssit, näytelmät, puheet, järjestelyt – kaikki hoitui porukalla. Lehmon Nuorisoseura vietti puolestaan toukokuussa 110-vuotisjuhliaan perinteisin menoin Seurapihassa. Oli ilo, että juhlaan oli kutsuttu esiintyjiä naapuriseuroista seuran oman taitavan pikkupelimannin lisäksi ja illan kruunasi vielä Maarianvaaran Nuorisoseurojen Höpelöhumujen Kylägaala iltamineen. Näissä bileissä on myös hienointa se, että tärkeän vapaaehtoistyön tekijöitä palkitaan - Onnea ansiomerkkien saajille! Huhtikuussa Tampereella järjestetyssä ensimmäisessä Tanssimylly valtakunnallisessa

Tanssimyräkkä lasten ja nuorten tanssikatselmus järjestettiin jo kolmatta kertaa Joensuussa. Helmikuussa järjestettyyn katselmukseen osallistui 18 esitystä ja 170 nuorta maakunnan tanssinharrastajaa. Kaikkiaan tapahtumaan osallistui yli 300 henkilöä. Raatilaisina toimivat Elina Selamo (freelance tanssija, Joensuu), Anna-Kristiina Oja (tanssinopettaja AMK, Helsinki), Hiski Hämäläinen (tanssinopettaja, Lappeenranta) sekä Leila Tikka (tanssinopettaja AMK, Imatra). Suullisten palautteiden lisäksi antoi raati ensimmäistä kertaa kunniamainintoja ansioituneille, kos-

4

RIEMU Lastenkulttuurikiertueen tiimiläiset Elokuussa aloitettiin myös Itä-Suomen yhteinen KNoppi -ohjaajakoulutus Joensuun jaksolla. Knopin kouluttaminen on ehdottomasti yksi lempityötehtävistäni ja tälläkin kertaa nämä innokkaat ja fiksut nuoret tekivät vaikutuksen omalla osallistumisellaan! On myös hienoa seurata nuorten kasvua ohjaajina. Kaikki koulutetut pääsivät heti hommiin omissa nuorisoseuroissaan ja Tanssimaniassa lokakuussa vaihdettiin kuulumisia vuoden 2013 knoppilaisten kanssa.

Pohjois-Karjala oli myös mukana levittämässä nuorisoseurojen uutta menestyskonseptia: Luova lava lapsille -leirejä maakuntaan. Leirit suunniteltiin toteutettaviksi Joensuun seudulla yhteistyössä paikallisten nuorisoseurojen kanssa, mutta harmiksemme leirit jouduttiin perumaan vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Valtakunnallisesti leirejä järjestettiin kuitenkin lähes 50 ja menestystarina jatkuu. Pohjois-Karjalassakin otetaan uusiksi vuonna 2016 – Tervetuloa mukaan kansanmusiikinja tanssin leireille Rääkkylään Kihausviikolla! RIEMU Lastenkulttuurikiertue kiersi elosyyskuussa kolmella alakoululla: Rantakylässä, Tuupovaarassa ja Ylämyllyllä. Tarjosimme elämyksen 625 koululaiselle ja saimme kiitettävää palautetta toteutuksesta. Ohjaajatiimiimme kuului tänä vuonna Tero Sarkkinen (teatteri-ilmaisu), Miika Nuutinen (sirkus), Henna Sairanen (baletti), Niko Pentikäinen (kansanmusiikki) ja Henna Liiri (kansantanssi). Saimme avustusta kiertueen toteuttamiseen Joensuun ja Liperin kunnilta.

KNoppilaisia

5

Profile for Nuorisoseurat Pohjois-Karjala

Seuralainen 2015  

Nuorisoseurat Pohjois-Karjalan vuosittain ilmestyvä jäsenlehti, joka summaa yhteen maakunnan nuorisoseuratapahtumat vuodelta.

Seuralainen 2015  

Nuorisoseurat Pohjois-Karjalan vuosittain ilmestyvä jäsenlehti, joka summaa yhteen maakunnan nuorisoseuratapahtumat vuodelta.

Profile for 5808
Advertisement