Page 9

Terveisiä seurakäynneiltä Pohjois-Karjalasta Pohjois-Karjalan Nuorisoseurojen Liitto ja Kalevan Nuorten Pohjois-Karjalan Piiri linjasivat vuoden 2011 toimintasuunnitelmaan seuratyöhön ja toiminnan kehittämiseen seuroissa paneutumisen. Tavoitteena oli vierailla vähintään 14 nuorisoseurassa vuoden aikana. Tähän mennessä seurakäyntejä on tehty 11, joten tavoitteen saavuttaminen on lähellä. Seurakäynneillä on tähän mennessä tavoitettu yhteensä 51 maakunnan nuorisoseuraaktiivia. Tässä jutussa maakunnan tuoreet kuulumiset!

19.1.2011 Kiteen Nuorisoseura Kiteen Nuorisoseura julkaisi oman historiansa vuonna 2009 ja historiatyön saattaminen loppuun olikin seuralle suuri ja tärkeä ponnistus. Kiteelle perustettiin yksi ensimmäisistä nuorisoseuroista Pohjois-Karjalassa vuonna 1980 ja kiteeläisten nuorisoseurojen historiaan on mahtunut paljon toimintaa ja tapahtumia. Monet varmasti muistavat nuorisoseurantalon tulipalon vuonna 1991 ja uuden talkoovoimin nousseen Huvikeskuksen vaiheet, mutta pitkässä historiassa näkyvät mm. teatteritoiminnan vahvuus ja elokuvateatteritoiminnan merkitys kuntalaisille. Kalevan Nuorten tanhukerhot kilpailivat pesäpalloa harrastavista pojista, joita oli vaikea saada mukaan toimintaan. Huvikeskus on nyt vuokrattuna, sillä omassa seuran toiminta ei riitä kattamaan talon kuluja. Johtokunnassa on mukana pitkän linjan nuorisoseura-aktiiveja, ja seurassa hoidetaan sääntömääräiset asiat. Varsinaista kerho- tai tapahtumatoimintaa seurassa ei kuitenkaan tällä hetkellä ole, vaikka keskustelua käytiinkin etenkin yläkouluikäisten toiminnantarpeista. Kiteellä lasten ja nuorten toiminnalle olisikin tilausta. Myös seuran johtokuntaan kaivattiin uusia nuoria jäseniä.

20.1.2011 Hammaslahden Nuorisoseura Hammaslahdella nuorisoseurantalo sijaitsee aitiopaikalla. Nuorisoseurantalo toimii myös kerran viikossa tilana, jossa nuoret saavat vapaasti hengailla ja pelata. Talon yläkerrassa asuu ”talonmies”, joka hoitaa myös kiinteistöä. Seuralla on ollut toimintaryhmiä niin aikuisille kuin lapsillekin, mutta tällä hetkellä seuralla ei ole omaa kerhotoimintaa. Seura tukee kuitenkin lasten ja nuorten toimintaa tarjoamalla järjestäjille tiloja. Hammaslahdella olisi kova halukkuus kehittää myös seuran omaa kerhotoimintaa ja lisätä nuorisoseurantalon käyttöastetta. Seura onkin mukana keskusseuran kerhotoiminnan kehittämishankkeessa. Alueella asuu paljon lapsiperheitä, joten lasten ja nuorten toiminnan kehittämiseen kannattaakin panostaa.

Profile for Nuorisoseurat Pohjois-Karjala

Seuralainen -tiedotelehti 2011  

Seuralainen on Pohjois-Karjalan Nuorisoseurojen Liitto ry ja Kalevan Nuorten Piiri ry

Seuralainen -tiedotelehti 2011  

Seuralainen on Pohjois-Karjalan Nuorisoseurojen Liitto ry ja Kalevan Nuorten Piiri ry

Profile for 5808
Advertisement