Page 13

FolkJamista energiaa joensuulaisten syksyyn! Kansantanssikentän uusi hittituote FolkJam on otettu hyvin vastaan myös Joensuussa. Nuorisoseura Moto-ran Motti-harjoitussali suorastaan pursusi ensimmäisellä FolkJamtunnillaan innokkaista kokeilijoista, joita oli saapunut paikalle kolmisenkymmentä. Hiki virtasi ja tanssin ilo kohosi aivan kattoon asti ohjaaja Kaisa Partasen johdolla! Syksyn myötä iloisten jammailijoiden määrä on tasaantunut pariinkymmeneen tanssi-jaan, jotka ovat ottaneet FolkJamin omaksi lajikseen.

Mikä FolkJam? FolkJam on uusi suomalainen tanssiliikuntamuoto, jonka parissa voi kokea tanssin yhteisöllisyyden ja ilon. FolkJam on kehitelty Oulun seudun ammattikorkeakoulussa kansantanssiopettajaopiskelijoiden keskuudes-sa Niina Susan Vahtolan ideoimana ja Millan Korjan ohjaamana. Opiskelijoiden ja ohjaavien opettajien yh-teistyön hedelmänä syntyi laadukas kotimainen kuntoliikuntamuoto, jota on ryminällä viety suuren kansan tietoisuuteen ohjaajakursseja järjestämällä ja perustamalla ryhmiä eri puolille Suomea. Myös eri kuntokeskuksissa on herätty paljon julkisuudessa olleen uuden tanssiliikuntamuodon suosioon ottamalla FolkJam omiin lajivalikoimiin.

Haastetta ja mukaansatempaavaa menoa FolkJamissa käytetään monipuolisesti kansantanssin liikkeitä, ja sisältö vaihtelee muun muassa tasajakoisis-ta polkista, jenkoista ja katrilleista kolmijakoisiin valsseihin, polskiin ja hamboihin. Tunnit sisältävät sekä nopeaa ja sykettä nostattavaa menoa että rauhallista tunnelmointia mukaansatempaavan kansanmusiikin rytmittämänä. Haastetta löytyy erilaisista harjoitteista, joita voi tehdä yksilösuorituksen lisäksi pari vastape-lurina tai vaihtelevissa ryhmäkuvioissa, kuten piirissä.

Hikeä ja tekemisen meininkiä Liikuntamuotona FolkJam sopii kaikille ikään ja taitotasoon katsomatta. Myös Joensuussa on kiitelty moni-puolisia tunteja, joilla oman tekemisen tasoa voi säädellä itse. Ohjaaja Kaisa Partanen haastaakin kokeilemaan omia äärirajojaan ja kehottaa jammailijoita aika ajoin hyppäämään pois omalta mukavuusalueeltaan. Ohjaaja iloitsee siitä, kuinka sekä nuoret opiskelijat että vanhemmat

Profile for Nuorisoseurat Pohjois-Karjala

Seuralainen -tiedotelehti 2011  

Seuralainen on Pohjois-Karjalan Nuorisoseurojen Liitto ry ja Kalevan Nuorten Piiri ry

Seuralainen -tiedotelehti 2011  

Seuralainen on Pohjois-Karjalan Nuorisoseurojen Liitto ry ja Kalevan Nuorten Piiri ry

Profile for 5808
Advertisement