Page 4

Mikä sytyttää? Päiväkirjamerkintöjä kuluvan vuoden varrelta. 19.1.2010 Keskusseuran johtokunta kokoontuu vuoden ensimmäiseen kokoukseensa. Noin kymmenen ”välivuoden” jälkeen huomaan jälleen lupautuneeni mukaan. Epäilen omaa järkevyyttäni. Tekemistä on nytkin jo aivan riittämiin - kuinka muka osaan olla mukana sopivan aktiivisena kuitenkin itseltäni liikaa vaatimatta? Jokin kuitenkin houkuttaa. Ei merkintä cv:hen tai halu päteä johtokuntapaikoilla, ne eivät kannusta tähän. Mutta ehkä uudet toimijat niin johtokunnassa kuin työntekijänäkin voisivat poikia jotain uutta, jotain hyvää omalle seuralleni ja alueen nuorisoseuroille? Voisimmeko saada kasaan jotain ajatusta, joka poikisi oikeaa toimintaa ja vielä rahaakin siihen? Katsotaan mitä tuleman pitää, pieni kipinän poikanen on syttynyt. 20.8.2010 Kello soi klo 4.30. Suuntaan auton keulan kohti Tamperetta, tarkemmin sanoen Ylöjärveä. Nautin rauhallisesta aamuliikenteestä ja kuuntelen autostereoista kaiken maailman biisit. Ylöjärvellä odottaa koreografia-akatemia. Neljän päivän ajan tanssin opetuksen ammattilaiset, opiskelijat ja pitkän linjan harrastajaohjaajat ovat puineet kansantanssiin liittyviä aihealueita kantilta jos toiselta. Tanssittukin on, mutta tärkeintä kuitenkin on ollut vertaistuki, tunne siitä, että varsin yksinäisen työn lisäksi kuuluu johonkin suurempaan yhteisöön. Me tanssitoimikuntalaiset kuuntelemme mielenkiinnolla näiden upeiden ihmisten mietteitä. Samat asiat yhdistävät meitä: huoli ohjaajakoulutusten toteutumisesta ja ammattilaisten työllistymisestä, mietinnät kansantanssin harrastajamäärien turvaamisesta ja alan arvostuksen lisäämisestä, visiot tapahtumien kehittämisestä, ehdotukset todettujen epäkohtien korjaamisesta jne. Työntekijät liitossa ovat asiansa osaavia, nykyajassa hyvin mukana olevia huipputyyppejä. Uskon vahvasti, että yhdessä saamme pikku hiljaa asioita parempaan suuntaan. Iso kipinä on olemassa, kunhan vain päästään sanoista tekoihin.

4

Profile for Nuorisoseurat Pohjois-Karjala

Seuralainen 2010  

Seuralainen on Pohjois-Karjalan Nuorisoseurojen Liitto ry:n ja Kalevan Nuorten Pohjois-Karjalan Piiri ry:n tiedotelehti.

Seuralainen 2010  

Seuralainen on Pohjois-Karjalan Nuorisoseurojen Liitto ry:n ja Kalevan Nuorten Pohjois-Karjalan Piiri ry:n tiedotelehti.

Profile for 5808
Advertisement