__MAIN_TEXT__

Page 7

De snijmessen op deze snijwals worden additief vervaardigd op de Mazak Integrex AM machine.

Herstellen na slijtage

Mazak lost dit op met de hybride machine. Als de messen versleten zijn, wordt de complete snijwals uit de machine genomen en vervangen door een tweede exemplaar. Ondertussen worden op de Integrex machine de snijmessen additief hersteld en weer nabewerkt. Voor de producent van verpakkingen betekent het wisselen van een complexe walsrol minder machinestilstand dan bij het vervangen van enkele elementen. Daarnaast worden geen kostbare gereedschappen weggegooid.

Multi materialen

Een van de mogelijkheden van de 3D metal deposition is dat verschillende metaallegeringen in ĂŠĂŠn werkstuk toegepast kunnen worden. In de poedertoevoer wordt de ene legering dan vervangen door de andere. Elk materiaal heeft door zijn standtijd een toepassing. De hybride Mazak Integrex i-300S AM.

www.mazakeu.be

Slijtdelen herstellen

In het voorbeeld van de snijwals gaat het om de snijmessen die op de bestaande wals worden 3D geprint. In dezelfde opspanning worden ze nabewerkt. De messen worden gebruikt om onder andere verpakkingsmaterialen te snijden. Het voordeel van de hybride technologie is dat de snijmessen, die sterk aan slijtage onderhevig zijn, na verloop van tijd hersteld kunnen worden. Met de huidige productietechniek van de snijwalsen kan dat niet. Daarom zijn deze opgebouwd uit tal van elementen. Is een snijelement versleten, dan wordt handmatig het element vervangen. Het oude, versleten element wordt weggegooid. Dat betekent stilstand van de productielijn. Bovendien is het een arbeidsintensief proces. Daarnaast wordt een kostbaar gereedschap in zijn geheel vervangen, terwijl slechts een klein onderdeel ervan - de messen - versleten zijn.

print magazine november 2017

Mazak past tegenwoordig ook Wire Arc technologie in de 5-assige Variaxis toe om 3D metaalprinten en CNC verspanen te combineren.

7

Profile for 54U Media BV

3D print magazine november  

Informerend en inspirerend over 3D in de industrie

3D print magazine november  

Informerend en inspirerend over 3D in de industrie

Profile for 54umedia