__MAIN_TEXT__

Page 37

voor lasercladden al langer vrij groot is. Qua mechanische eigenschappen haalt men met een H13 staal een yield strength van 1400 MPa in verticale richting en 1477 MPa in horizontale richting. Een smeeddeel heeft een YS van 1385 MPa in alle richtingen. Jong Keun Lim zegt wel dat men de overspray nog verder wil verminderen. Het poeder kan wel hergebruikt worden zolang het niet gemengd is.

5-assig concept

Dankzij de beide camera’s links en rechts van de nozzle kan Insstek de laagopbouw nauwkeurig monitoren.

3 legeringen in één werkstuk

Insstek bouwt in de meeste machine standaard 3 materiaalcilinders in. Jong Keun Lim legt uit dat hiermee zowel verschillende materialen in één werkstuk toegepast kunnen worden, graduele overgangen mogelijk zijn en alsook eigen legeringen gemaakt kunnen worden tijdens het 3D printproces. Insstek plaatst eind dit jaar een aangepaste machine bij de universiteit van Erlangen (D) met 4 cilinders. De Duitse wetenschappers onderzoeken hiermee de materiaaleigenschappen in combinatie met en de beste parameterinstellingen voor bepaalde legeringen. Deze kennis wordt straks beschikbaar gesteld aan de Europese klanten. Ook gaan ze nieuwe materiaaleigenschappen ontwikkelen. Tijdens het open huis bij GLM in Grefrath (D), de AM partner van Dormac, toonde de fabrikant de mogelijkheden om verschillende legeringen in één werkstuk te combineren. Van een euromunt werd eerst de buitenste contour van koper geprint; deze werd opgevuld met RVS. Hier over heen werd weer met koper de 1 geprint. De poedertoevoer is eveneens een eigen ontwikkeling. Deze is nauwkeuriger dan in andere machines, aldus Lim. “Onze toleranties zijn beter en we wisselen sneller van het ene naar het andere materiaal.” Insstek gebruikt standaard metaalpoeders. De DMT technologie kent een lager poederverbruik dan andere 3D metaalprinttechieken. Daarnaast wijst Lim er op dat de poeders voor dit proces goedkoper zijn, omdat het aanbod

Een van de redenen waarom de universiteit van Erlangen voor de technologie van Insstek heeft gekozen, is dat de Koreaanse fabrikant de 3D metaalprinter ook in een 5-assige uitvoering bouwt. In feite wordt het werkstuk opgespannen op een draaizwenktafel uit een CNC freesmachine. Hierdoor is geen supportmateriaal nodig als een overhang geprint wordt. Binnen één laag van het werkstuk kan de printrichting anders zijn door het kantelen van het werkstuk. Omdat de opspanning van het werkstuk een klassieke klem uit de freesmachine kan zijn, kan Insstek ook matrijzen en andere gereedschappen repareren. De overgang tussen het substraat en de opgebouwde laag is homogeen. De opspanning kan later weer overgenomen worden in de CNC machine voor de nabewerking.

Inwendige koelkanalen

Met laser metal deposition is het moeilijk om inwendige koelkanalen te printen, bijvoorbeeld in spuitgietmatrijzen. Bij poederbedmachines fungeert het losse poeder als support. Insstek lost dit op met wat men zelf noemt een ‘coupon’. Eigenlijk grijpt men terug naar een hybride proces. Jong Keun Lim: “Waarom zou je een matrijs of een gereedschap volledig 3D printen. CNC frezen van de basis gaat sneller en is veel goedkoper. Daarop printen wij alleen het complexe deel, bijvoorbeeld met de koelkanalen. Hiermee minimaliseren we de kosten.” Om kanalen te printen gebruikt men zogenaamde coupons. Jong Keun Lim: “We maken dan met een andere technologie of 3D printen een klein hulpstuk om het kanaal mee af te sluiten. Dat plaatsen we op het onderste deel van het werkstuk en daarover heen printen we materiaal. Doordat we een volledig homogeen materiaal maken, wordt de coupon volledig in het werkstuk geïntegreerd. Als je wilt, kunnen we de wanden van de koelkanalen zelfs van een ander materiaal maken.” Door de coupons te frezen, ontstaan er gladde oppervlakken aan de inwendige koelkanalen. Voor het programmeren levert Insstek een aangepaste Magics versie van Materialise mee. De Koreaanse fabrikant werkt ook samen met het Franse Z3DLAB France aan materiaalontwikkeling voor de luchtvaart en medische toepassingen.

De twee witte stippen op de zwarte vlakken geven het monitoren van de laagdikte weer. Via het laservermogen wordt bijgestuurd.

print magazine november 2017

37

Profile for 54U Media BV

3D print magazine november  

Informerend en inspirerend over 3D in de industrie

3D print magazine november  

Informerend en inspirerend over 3D in de industrie

Profile for 54umedia