__MAIN_TEXT__

Page 15

Renishaw en Rösler halen tijdrovend handwerk grotendeels uit nabewerking AM delen

Post processing AM implantaten met aangepaste glijslijptechnologie Renishaw slaagt erin om de productietijd voor het glad maken en polijsten van schedelimplantaten drastisch te reduceren. Over het geheel genomen is het aandeel handarbeid verlaagd van vijf uur naar minder dan een uur. De crux zit mede in een speciaal ontwikkelde houder die bij het glijslijpen de kwetsbare delen van het geprint implantaat beschermt. “Traditioneel gebeurde het realiseren van een lage ruwheidswaarde op het oppervlak van deze onderdelen grotendeels manueel en was dus erg tijdrovend," zegt Andy Wescott, applicatietechnicus bij Renishaw die samen met Rösler het nieuwe proces heeft ontwikkeld.

Glijslijptechnologie

Renishaw en Rösler hebben de oplossing gevonden in de doorontwikkeling van het glijslijpproces van de Duitse machinebouwer. Rösler heeft al ruim 80 jaar ervaring in de oppervlaktebewerking en -behandeling. De 3D geprinte schedelimplantaten worden nu nabewerkt op een centrifugale slijpmachine type FKS 04 van Rösler. Hiermee worden ze geslepen en gepolijst. Het nieuwe aan het proces is echter dat de hoeveelheid handwerk fors is verminderd: van 5 uur voorheen naar nu 1 uur. Alleen de supports worden nog handmatig verwijderd en het oppervlak van het implantaat wordt licht voorgeslepen met een lamellen slijpschijf. Daarna worden de implantaten in de Rösler centrifugaal slijpinstallatie geplaatst.

Specifieke houder ontwikkeld

Renishaw heeft haar technische knowhow ingebracht om ervoor te zorgen dat het nieuwe bewerkingsproces absoluut

Door het glijslijpproces enigszins aan te passen, slagen Renishaw en Rösler erin om de mate van handwerk in het nabewerken van AM schedelimplantaten fors te verminderen.

reproduceerbare resultaten produceert. Andy Wescott: “We hebben een houder ontwikkeld die onze werkstukken nauwkeurig in de mechanische slijpmachine positioneert. In tegenstelling tot de normale toepassing bewegen de delen zich niet vrij in de slijpmassa maar worden ze in een vooraf bepaalde positie in drie verschillende soorten procesmedia ondergedompeld. Om kritische delen van het oppervlak te beschermen voor het slijpmedium, zorgt de houder er tevens voor dat de slijpende massa alleen bij die gebieden komt, die gepolijst en glad gemaakt moeten worden.“ Het resultaat is zowel een matte- als een glansafwerking direct vanaf het ruwe product.

AM onderdeel geïntegreerd proces

Net als bij het 3D printen zelf, hangt de oppervlakte afwerking in hoofdzaak af van de aanpassing van bestaande bewerkingsprocessen aan de specifieke toepassingen. “De oppervlaktebehandeling voor 3D geprinte onderdelen staat nog in de kinderschoenen, maar ik denk dat het absoluut verkeerd is om additieve fabricage als een zelfstandige productietechnologie te beschouwen”, aldus Ed Littlewood, marketing directeur van de medische en tandheelkundige afdeling van Renishaw. “Net als bij frezen moeten we betrouwbare bewerkingsprocessen ontwikkelen die aansluiten bij de additieve fabricage methode.“ De glijslijptechnologie van Rösler is zeer geschikt om de oppervlaktekwaliteit van de 3D geprinte metalen componenten te verbeteren.

print magazine november 2017

www.nl.rosler.com www.renishaw.nl

15

Profile for 54U Media BV

3D print magazine november  

Informerend en inspirerend over 3D in de industrie

3D print magazine november  

Informerend en inspirerend over 3D in de industrie

Profile for 54umedia