Page 1

INTERTIME DEL MES Dimecres,10 de juny

ACTIVITATS ESPORTIVES A L’INTER Durant aquest curs em fet diferents activitats originals d’educació física, hem anat a l’equip 4, a la pisicina, a la platja a jugar a vóley i al camp de futbol de Sant Sadurní d’Anoia a fer rugby. Aquestes activitats les vam fer per divertir-nos. RAJOY “NO TÉ FUTUR”

Dos alumnes de l’institut Intermunicipal del Penedès

CARTELLERA

Volumen 1, nº 1

Aquest cap de semana s’estrena a la televisió la pel·licula espanyola “Ocho apellidos vascos”. Una pel·licula de comedia, que ha guanyat molts premis i ha sigut una de les millors estrenes del mes. (PÀG 9)

van sortir per Sant Sadurní d’anoia per fer un enquesta sobre la crisis d’Espanya. Els resultats deixen en molt mal lloc a l’actual president d’Espanya , Mariano Rajoy. (PÀG 7 I 8)

9 de juny, entrevistem a Ricard Garcia profesor de castellà i escritor de poesia

ANDORRA 2013-2014 “Els alumnes de l’institut INTERMUNICIPAL DEL PENÈDES van anar a Andorra de colonies”

Els alumnes de 4rt de l’Intermunicipal del Penedès van anar a Andorra el dia 7 de Maig de colònies, unes colònies on la gent s’ho va passar d’allò més bé. Van passar una setmana esquiant i fent altres activitats esportives. (PÀG 10 I 11)


PÀGINA 3

BENVINGUTS A L’INTERTIME DEL MES “LA REVISTA DEL MES ON HI TROBARÀS TO-

Qui som? INTERTIME del mes és una revista creada per informar a la gent de l’inter sobre les activitats, actualitat, problemes… Aquesta revista està formada per:

ÍNDEX Final d’un cicle (PÀG 3) Foto denuncia (PÀG 4) Esports en acció (PÀG 5)

DIRECTOR: Sergio Carbajo

Enquesta (PÀG 6 I 7)

CONSELL DE REDACCIÓ: Gerard Martinez

Cartellera (PÀG 8)

CAP DE SECCIONS: Marçal Argemí

Xerrada Publicitat (PÀG 10 I 11)

MAQUETACIÓ:: Sergi Palomero

Article Complemetari (PÀG 12)

COL·LABORADORS: Ricard Garcia, Eduardo Felipe i Jordi Castella

DIRECTOR

Colonies (PÀG 9)

Reposteria (PÀG 13)

CAP DE SECCIONS

Espectacles “BUFA-SONS” (PÀG 14)

MAQUETACIÓ

CONSELL DE REDACCIÓ

TEL: 655171596 SMS:0567 CORREU: intertimes@hotmail.es

Si voleu contactar amb nosaltres, enviar suggerencies, noticies… Truqueu al 655171596 o envían’s un SMS al 0567. I sinò encara més ràpid i més útil envian’s un correu a intertimes@hotmail.es et contestarem al instant.


PÀGINA 4

FOTO DENUNCIA “Graffitis a zones publiques” “A SANT QUÍNTI DE MEDIONA TROBEM PINTADES DE GRAFFITIS AL POLIESPORTIU” A Sant Quintí de Mediona, hem trobat "GRAFFITIS" en el poliesportiu, un lloc públic. Fer graffitis és una cosa il·legal ja que ho prohibeix la llei. Des de la meva opinió crec que els graffitis no fan mal a ningú però embruten les parets, bancs, ponts... causen mala impressió i de vegades tenen

signifcat ofensiu. És poc net queda molt brut, perquè hi ha vegades que pinten a la persiana d’una botiga i també moltes vegades hi ha insults. Com que hi ha gent que li agrada fer graffitis l’ajuntament hauria de fer un lloc on els que els agrada pintar puguin demostrar el seu art.

EL TEMPS “PREDICCIÓ DEL TEMPS AQUEST MES ” Durant aquet mes els termòmetres s’enfilaran molt, i passaran dels 34º. Farà molt bon temps pels que vulguin anar a la platja o els que vulguin passar un bon cap de setmana.


PÀGINA 4

EDITORIAL

“FINAL D’UN CICLE, DIEM ADEU A L’ESO” Tanquem un cicle i obrim la porta al futur, un futur incert, dur, difícil. Durant tot aquest temps hem intentat preparar-nos el millor possible per afrontar el que ens ve ara per davant, ara ja no tenim unes pautes per seguir, ara toca donar un pas molt important, si fallem no hi ha marxa enrere i per primer cop a la nostra vida hem de pensar més en el futur que en el present, més en si em convé o no, o si el que he triat és el que m’agrada. La gent diu que som la generació perduda, toca demostrar

que som la generació trobada.

treballar, a respectar els demés...

Si ens posem a recordar vells temps pensem en el dia que vam arribar a l’Inter, vèiem els que abans feien 4t de ESO, al principi t’intimidaven, els veies alts, grans, forts, però, el temps anava passant i t’hi anaves acostumant, i tant va passar el temps que ara s’han girat les tornes, ara som nosaltres els grans i potser inspirem els mateixos sentiments als nois i noies que ara fan 1r. L’ ESO per això no ha sigut només això, hem madurat, hem aprés a organitzar-nos per

Ens hem format com a persones i tot el que hem aprés ens servirà a la vida i per això hem d’estar agraïts a tots aquells que ho han fet possible, professors, companys, pares, gràcies!

“4rt A ADEU A L’ESO” Aquest dissabte 11 de juny s’està preparant el major festival de tot l’estiu, a Casa blanca de Subirats. A la venta samarretes commemoratives, gratis amb la compra d’aquest diari! Els organitzadors de “Biggest Festival” asseguren que será una gran ocasió per parar-ho bé i disfrutar de la compañía i la música amb els vostres amics. ———————————


PÀGINA 5

“ESPORTS EN ACCIÓ, ELS ALUMNES DE 4RT ESO FENT ESPORT A TOPE” Vam estar 40 minuts pedalejant amb descans cada 10 minuts per beure aigua, però sense deixar de pedalejar perquè et podies lesionar si deixaves

Equip 4 (SPINNING) Vam anar a l’equip 4 el 28 i 29 d’abril. El que vam fer exactament va ser pujar en una bici estàtica cada un, vam pujar i l’home que havia de monitor va explicar-nos com anava una bici de espinin.

de pedalejar de cop.

Era molt diferent a una bici estàtica normal perquè amb les de espinin s’havia de canviar la resistència que deia que si ficaves més resistència et costava mes pedalejar feies més força a la hora de pedalejar.

Zumba El que vam fer de zumba va ser fer 40 minuts també com a espinin, són diferent tipus de música que depèn com sigui lhas de ballar d’una manera més ràpida o més lenta, amb un estil diferent i fent cada vegada exercicis més difícils i diferents.

na per no lesionar-nos o escalfar una mica més.

És com fer espinin, cansa igual perquè es tracta de moure tot el cos sense parar. També descansàvem cada 10 minuts per beure aigua o per si ens cansàvem massa descansar una esto-

PROPAGANDA


ENQUESTA SOBRE LA CRISIS A ESPANYA ren que és el pitjor president que ha tingut Espanya durant els últims anys per davant d’Aznar i Zapatero. CRISIS ECONÒMICA ACTUAL A ESPANYA Per què estem en crisis? A)Per l’especulació B)Els polítics que roben C)La gent vivia per sobre de les seves possibilitats De qui penses que ha sigut la culpa d’aquesta crisi? A)Del PP B)Del PSOE C)Altres Quin partit polític creus que seria l’idoni per sortir de la crisi? A)PP B)Altres C)PSOE Creus que la crisi... A)Empitjorarà B)Millorarà C)Es mantindrà Quan penses que sortirem de la crisis? A)Entre 2014 i 2018 B)Entre 2018 i 2022 C)Més tard del 2022 Penses que haurien d’haver retallades per sortir de la crisis? A)Si B)No Si has respost que si, quines retallades? A)Sanitat B)Educació C)Pensions D)Salaris dels polítics


RAJOY NO TÉ FUTUR I ELS PETITS GUANYEN FORÇA En Sergio Carbajo i en Sergi Palomero van fer una enquesta a la gent de Sant Sadurní d’anoia, i tot i que ja esperàvem alguna cosa similar els resultats són molt desfavorables per el PP i el PSOE, i sobretot contra Mariano Rajoy. Van abordar l’enquesta preguntant el perquè d’aquesta crisis, el sentiment de traïció és veia en la gent

quan el 56’6% dels enquestats van respondre que estem en crisis perquè els polítics roben, els demés van estan dividits entre l’especulació que la gent vivia per sobre de les seves possibilitats. La gent la paga amb el PSOE i sobretot el PP, i per poder sortir de la crisis la gent creu que altres partits haurien de sortir escollits per treure’ns, apuntaven el Podem.

Pel que fa al futur la gent es mostra optimista , el 40% creuen que la crisis millorarà, i el 65% pensen que abans del 2018 ja haurem sortit de la crisis, no obstant els enquestats opinen que hauríem de sortir-ne sense retallades, a no ser que siguin en els partits polítics. Les persones del carrer no veuen futur a Mariano Rajoy com a president i consideRAJOY QUEDA BOCAVADAT PE’LS RESULTATS Aquesta és la cara que se l’hi va quedar al señor Mariano Rajoy quan va rebre la notícia, la seva popularitat a caigut moltíssim d’ençà va veure els resultats de l’enquesta, potser s’esperava una altra cosa, el que està clar és que no ha sigut el president que Espanya necesita, ha retallat en tots els sectors bàsics per viure, ha fet disminuir els sous, ha apuixat els impostos i asobre ens ha endeudat encara més. Tot i que últimament es parla de recuperació, el meu punt de vista és que hem tocat fons.


PÀGINA 6

ESPORTS EN ACCIÓ “D’EXCURSIÓ A LA PLATJA” El dia 14 de maig els alumnes i el professorat de l’escola Intermunicipal de l’alt Penedès van assistir a Vilanova per participar en un torneig de vòlei que havia organitzat el professor d’Educació Física Carles Espinac pels alumnes de 4t d’ESO. Els partits estaven dividits per diferents equips formats per a diferents alumnes de diferents classes. Estaven dividits en 3 grups: els blaus, els vermells i

els verds. El qual i constaven 4 equips per color. Els equips es disputaven la major quantitat de punts, els quals es sumarien a la nota final del trimestre per el equip que guanyes. El guanyador va ser el equip verd 2 el qual es van emportar 2 punts per a la nota final del trimestre. Desprès d’uns partits intensos els alumnes van poder relaxar-se prenent el sol i banyant-se.

“4t ESO VA A LA PSICINA” El dia 9 de maig els nois i noies de 4t d’ESO van anar a la pisina municipal de Sant Sadurní d’Anoia, una sortida organitzada pel profesor d’educació física Carles Espinac. A la pisina es van pràcticar els diferents tipus de pisines des de croll, braça, papallona… Desprès de fer unes quantes pisines vam fer unes carreras per veure qui era el més ràpid i qui tenia el millor temps, el guanyador va ser Daniel Fariñas amb un temps rècord de la seva classe 4rt A.

Van poder disfrutar d’una tarda assolellada amb tots els companys i companyes.


Conferència eduardo EDUARDO OPINA EDUARDO OPINA Els diaris no han sigut sempre tal i com els coneixem ara, no fa tants anys hi havia un únic diari i era controlat per l’estat, de manera que arribaven les noticies que interessaven a qui governava. Eduard ha deixat molt clar i crec que estareu d’acord amb ell que no és sa

que una sola empresa monopolitzi tot el sector. Un monopoli no és bo perquè una empresa que domina tot el sector controla tota la producció i el preu té molt de poder. Per això l’Eduard expressa la seva participació per la competència entre empreses que fan millorar el preu i la qualitat del producte. Tota empresa, siguin diaris, empreses de telefonia mòbil o els professors mateixos, fan el que fan per obtenir un benefici, sense benefici ningú treballaria. El benefici ara mateix està a la publicitat donat que la venta de diaris a caigut en un 40%, la part bona d’això és que els hàbits de compra de l’edició digital han pujat en un 17%.

PRODUCTE

PREU

MARKETING MIX

DISTRIBUCIÓ

PROMOCIÓ

El que veiem il·lustrat a la imatge és el màrqueting mix; El producte és el que és vol vendre, la necessitat que cobreix, el disseny; El preu és determina segons com està el mercat, el mes, la qualitat; La promoció és el temps que estarà el producte en venta i quina posició ocuparà dins de la companyia; La distribució és decidir per a qui està enfocat el producte i els punts de venta. Com a idea final va apuntar que un producte neix, es desenvolupa i mor.


CARTELLERA Fitxa técnica: Títol: Ocho apellidos vascos Direcció: Emilio martinez-lazaro Protagonistes: Clara lago, Dani Rovira, Carmen Machi, Karra Elejalde. Any: 2014 Gènere: comèdia. Duració: 98min Aquesta pel·lícula ha sigut la més taquillera, perquè durant tota la pel·lícula estàs rient, pels diàlegs, moviments, accions escenes... És una de les poques pel·lícules en les que no pares de riure. A la gent és el que li agrada, la comèdia. El que també té de bo és que els actors són molt bons i saben ficar-se el en el paper i interpreten molt be. Tracta de un Sevillà i una Basca que acaben anant-se al llit, no arriben a fer res, entre ells no s’aguanten i no es poden veure els sevillans i el bascos. Ella se’n va sense dir res perquè no vol saber res d’ell. Ell va a

Fitxa Tècnica: Títol: El Lado bueno de las cosas Any: 2013 Duració: 122 min Gènere: comèdia, drama Comentari: Aquesta pel·lícula és original perquè tracta d’un noi que té problemes mentals que es fica nerviós quan no pot acabar una cosa o quan li diuen que no a una cosa que li agrada o que no li agrada. Viu amb els seus pares que tenen molta paciència i ja han trucat varies vegades a la policia perquè no saben com tractar-lo. Perquè llegeix un llibre i o explica en veu alta a les 3 de la matinada a la habitació dels seus pares. Aquest noi esta així de nerviós perquè la novia el va enganyar amb un altre noi i això el fica molt nerviós cada vegada que o pensa i ell va un dia que va a córrer pel carrer i dons es troba a una noia i cada vegada que surt a corre se la troba i comencen a parlar tots dos i s’ha acaben agradant i acaben sortint junts i ella l’ajuda a que no es fiqui nerviós i a calmar-lo.


CARTELLERA Títol: La vida de pi. Autor: Yann Martel Gènere: novel·la d’aventures Idioma: anglès País: Canadà Tracta d’un noi què els seus pares tenen un zoo i traslladen el zoo amb un vaixell, el vaixell naufraga. Els pares del noi moren mentre que ell, es tira a una barca que hi havia al vaixell agafada amb una corda. La descorda i la barca cau a l’aigua, aleshores el noi es tira, a dins hi havia un tigre, un mandril, una zebra i un pingüí. Tota la pel·lícula naveguen pel mar, mentre que el tigre va començant a tenir gana i comença a menjar-se els animals que hi ha dintre de la barca i el noi no vol que se’ls mengi. Arriben a una illa, només queden de supervivents el noi i el tigre i acaben tots dos desnodrits al arribar a la illa. Cadascú se’n va per una banda però el noi li hagués agradat que el tigre no hagués marxat tan ràpid sense dir-li res i sense mirar enrere a l’hora de marxar.


“CONCURS DE PASTISSOS I COQUES A L’INTER” SECCIÓ REPOSTERIA Divendres 9 de juny, Es va fer el concurs de reposteria, on van participar alguns alumnes de 4t. Els alumnes vam haver d’escollir un dels pastissos o coques que hi havia per escollir segons el seu aspecte. Desprès de fer el recompte de vots i va haver un empat entre“EL PRINCESS” i el “JONHY’S CAKE” els professors van tastar els pastissos per saber quin té el millor gust i

va guanyar el “WHITE RAINBOW” un pastís que portava cokies i formatge, un pastís molt bo. Desprès de haver dit els guanyadors els professors ens van deixar tastar els pastissos. Tots els pastissos estaven molt ben fets. Els alumnes de 4rt van fer una bona feina amb els pastissos, uns pastissos molt ben treballats i amb molt bon gust.

LLISTA DE GUANYADORS: EL MILLOR ASPECTE: PRINCESS I JONHY’S CAKE EL MILLOR GUST: WHITE RAINBOW EL MÉS ORGINAL: LEOPARDOMG

PASTISSOS GUANYADORS

PRINCESS

WHITE RAINBOW

LEOPARDOMG

LA NUEVA MARCA CHUPA CHUPA, TIENE UN SABOR ÚNICO Y ESPECIAL QUE HACE RECORDAR A LOS MAYORES SU MEJOR INFANCIA. COMPRALO YA Y CHUPA CHUPA SIN PARAR.


“BUFA-SONS UN GRUP AMB MOLTA IMAGINACIÓ ARRIBA A L’INTER” El divendres 6 de juny el grup bufa -sons va venir a l’institut intermunicipal. En Xavi Lozano i els seus dos acompanyants ens van fer el concert molt entretingut i divertit. El concert es basava en instruments, però no instruments qualsevol. En Xavi Lozano ens va ensenyar que no només podem tocar música amb qualsevol cosa. En Xavi va demostrar que amb un totxo podem fer música, també ho va de-

mostrar amb una escombra, un tub, muleta… Va ser un concert diferent, un concert on aprens que en música es tot tocar, amb qualsevol cosa. El Xavi Lozano va vindre amb dos companys: Guillem Aguilar, que tocava la mandola, el baix, el motxello i percussió. I en Marc Vila tocava la bateria, la percussió , kalimba i que presentava i el que tocava era el Xavi Lozano

“BUFA-SONS EN ACCIÓ”

GUILLEM AGUILAR

XAVI LOZANO

MARC VILA


“ VIATJEM A VIC” Passem un bon cap de semana a Vic Cap de setmana a vic: aquet fi de setmana anem a vic , primer de tot vaig a agafar un taxi per anar-hi, el primer dia lo que vaig fer va ser,anar a el hotel i deixar les coses que porto per 3 dies de estar a vic, deixo la maleta i col·loco la roba dins dels armaris. Lo segon que vaig fer va ser el divendres mes tard de deixar les coses a el hotel va ser donar una volta petita i anar a dinar a el hotel i fer la digestió, reposar el menjar amb

tranquil·litat , dormo una estona. Surto al carrer a comprar aigua per si tinc set i no tinc per veure perquè fins la hora de esmorzar , dinar, sopar, no pots veure ni menjar. Es fan ja desprès de donar una volta i sapiguer on estan les tendes i les coses a vic. Vaig a sopar al hotel i a dormir a veure tranquil·lament la televisió a la habitació.

El dissabte, comencem en aixecar -me per anar a esmorzar a el hotel, mes tard de haver dinat, vaig a la piscina. Vaig a el hotel una altre cop a canviar-me de roba i descansar una estona a la habitació. Ja es fa la hora de dinar i vaig a el hotel. Estic a la habitació i me espero a que no faci tanta calor i surto a donar una volta però mes gran per tot el poble, es fa la hora de sopar i vaig a el hotel a sopar, es la hora de

“FEM VISITA TURÍSTICA PER VIC, UN POBLE AMB MOLTS LLOCS D’INTERÈS”

MERCAT DE VIC

TEMPLE ROMÀ DE VIC EL PERRO DE LOS SEGUROS QUE TE PROTEGE A TI Y A TU FAMILIA


“ RUGBY” ANEM AL CAMP DE FUTBOL DE SANT SADURNÍ A PRÀCTICAR RUGBY I A DESCARREGAR L’ADRENALINA El rugby va estar molt be una altre cosa nova que no vam fer durant el curs. Va ser molt divertit, vam fer diferents partits amb equips diferents. Allà al camp de futbol es podia esprintar tranquil·lament perquè es jugava millor que aquí al pati. I es podia xutar fort i no es colava com aquí al Inter, xutes fluix i la envia’s a fora colada. Alguns van arribar tard, mes tard de les 8:30h. Alguns va vindre amb cotxe, amb

moto, caminant etc... Al equip vaig anar amb bastants de classe perquè era lo ideal i lo que volíem. Vam fer tres partits els nen i les nenes, alguns partits es van parar per violència hi ha alguns que vam jugar com si portéssim jugant tota la vida i nomes havíem jugat un o dos partits a les classes de educació física si ens haguéssim preparat o haguéssim jugat mes partits no ha-

gués passat lo de parar el partit per violència. La gent es queixava de que no podien jugar millor perquè no ho havien practicat lo de placar i caure be a la hora de que et bloquin.

“DIVERSIÓ I ADRENALINA AL MÀXIM”

OFERTA ESPECIAL

OFERTA ESPECIAL DEL MES, 3x2 EN LLET PASCAL. LA LLET MÉS BONA DE LA COMARCA.


PÀGINA

ENTRETENIMENT


CONTRA PORTADA

PÀGINA

ENTREVISTA “Avui entrevistem al senyor Ricard Garcia, un escriptor de poesia de molta qualitat i profesor de llengua castellana” Dia 9 de Juny entrevistem al senyor Ricard Garcia, per preguntar-li sobre els seus llibres i sobre la seva infància. Ell ens va respondre amb molta sinceritat i seriositat. Li vam preguntar si escriure llibres ho fa com un hobby o un treball i ens va respondre “Ni com un hobby ni com un treball. Escriure poesia apareix com una necessitat quan ets jove i desprès, si ho segueixes fent, agafa un caràcter en què t’exigeixes fer-ho cada vegada millor”. Ell ens va contestar totes les preguntes les quals veureu a la següent pàgina.

ATENCIÓN!

“HA LLEGADO EL NUEVO QUITA MANCHAS! SCV-8 LIMPIA HASTA LA ÚLTIMA MANCHA!”


PÀGINA

PREGUNTAS ¿Cómo fue tu infancia? ¿En tu tiempo libre que haces? ¿Qué estudios tienes? ¿Escribir libros lo haces como un hobby o trabajo? ¿Has ganado algún premio? ¿Cuántos libros has publicado? ¿Has tenido éxito con tus libros? ¿Tienes algún libro nuevo? ¿También escribes en Internet? ¿A parte de escribir libros haces alguna cosa más? 1)Va ser molt divertida, excepte l’escola perquè quan jo anava a l’escola el mestre ens pegava molt. En canvi, quan no havíem d’anar a l’escola jugàvem per les vinyes i els camps a fer cabanes . 2)En el meu temps lliure faig moltes coses diferents, m’agrada molt anar al cinema i al teatre. També m’agrada la natura i sovint vaig a fer observació ornitològica, i també m’agrada molt llegir. 3)Sóc llicenciat en filologia hispànica, i desprès d’acabar la carrera he anat fent cursos de postgrau i altres coses sempre relacionades amb l’ensenyament i la literatura. 4)Ni com un hobby ni com un treball. Escriure poesia apareix com una necessitat quan ets jove i desprès, si ho segueixes fent, agafa un caràcter en què t’exigeixes fer-ho cada vegada millor. 5)Sí, el primer premi el vaig guanyar quan tenia 18 anys, i desprès, molt més tard he guanyat els premis que m`han permès publicar els meus llibres. 6)He publicat 3 llibres de poesia. El primer es titula “Els contorns del xiprer”, el segon “De secreta vida” i el tercer “El llibre que llegies”. També he publicat poemes en diverses antologies. 7)Pels poetes és molt difícil tenir èxit perquè es ven molt poca poesia, però jo estic content de la difusió que han tingut els meus llibres, tant per les bones crítiques com per les vendes, per exemple de l’últim se n’ha venut gairebé tota l’edició. 8)Sí,tinc un nou llibre de poesia que estic mirant d’editar-lo i si tot va bé espero que surti el proper any. 9)Sí, l’altre dia em van dir que sóc un escriptor 2.0 perquè escric en un bloc que és diu Cupressus sempervirens des de l’agost de 2004. 10)En l’àmbit de la literatura també em dedico a dirigir tallers de poesia, de redacció de blocs o a fer recitals poètics, a participar en jurats literaris i últimament també he publicat articles de crítica literària.

14a3  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you