Page 1

2,50€

11-06-2010

CATALUNYA TORNA A GUANYAR LA CONFIANÇA NECESSÀRIA, PER TIRA ENDAVANT L' ECONOMIA. Catalunya, torna, a poder, oferir treball, a 320 ciutadans, de Barcelona. Els quals, són 200 treballadors del país i 120 immigrants. La crisis tan dura, que s’ha patit, es veu reconfortada per el treball excel·lent que han fet, tots, sobretot per la ajuda incrementada pels ajuntaments.

L' ATUR DE MICA AMB MICA S'ACABA. La gent sense treball accepta les seves condicions més pèssimes que ara mateix està patint, però al avançament cap a un lloc de treball, va continuant cap al seu desenvolupament possible, gràcies a la constància dels treballadors i la resistència d’aquests, en no deixar-se vèncer.

El BARÇA GUANYA EL TRIPLET SENSE CAP PROBLEMA. El Barça ha demostrat un altra cop ser al millor equip del Món. Perquè s’ha disputat entre els millors equips del Mundial.


Director: Germ谩n Ferrero Consell de redacci贸: Youssef El Morabit Caps de seccions: Youssef Hssini Maquetaci贸:Youssef El Morabit,Youssef Hssini i German Ferrero Col路laboradors:Youssef El Morabit,Youssef Hssini i German Ferrero.


El 4t d'ESO, s'utilitza per adquirir, els últims coneixements bàsics i poder, després aconseguir un treball o seguir estudiant; batxillerat o un cicle formatiu. Hi ha molts cicles per fer, l’estudiant, abans té que obtenir el graduat de l’ESO, i així continua estudiant.

A més a més és el curs, en que es veu la diferencia amb la resta: 1er, 2n i 3er (cursos de l’ESO força basics). Però en el quart es treballa més, ho crec, i tant que ho crec, a causa de que els alumnes, més coherents i més treballadors, son els que ho saben, ja no pel fet que diguin els altres. Sinó per pròpia experiència.

Penso que 1er és un curs en el canvi i en el aprenentatge, més extens pels següents anys. Però es un canvi força complicat ja que amb 12 anys, encara et costa, conèixer, això la paraula “correcta”, si t'estàs coneixent; noves instal·lacions, noves persones i noves lleis; que per be o per mal tens que anar adquirint.

Això a 2n, ja no passa tan, es més difícil, però es fàcil. En aquest curs, no se ben bé que passa, però veig que els alumnes estan com molt més eufòrics i bojos. I crec que una bona part de els problemes que hi ha afora, ells tenen un a gran culpa.


En aquesta foto veiem una vorera d’un carrer d’un poble o d’una ciutat en obres, i que la gent no pot passar en aquesta vorera. Viem que nomes poden passar cotxes en aquest carrer però la gent no pot passar necessiten una mica d’espai per passar perquè si van al mig de la carretera els atropellarà un vehicle. El que poden fer és donar una volta a un altre carrer però això la gent que te prisa esta molt enfadada. En aquesta foto veiem un fanal d’un poble que les seves bombetes estan trencades i això es un problema molt greu. Perquè a la nit la gent que va pel carrer no veurà res i pot fer-se mal per exemple si cau a terra o si l'atropellà un cotxe, una moto, etc. Això necessita que posin les bombetes o que canviessin els fanals, perquè els fanals també estan a punt de caure, i si cauen poden fer molt de mal a una persona.

Aquest any a 4t d’ ESO hem tingut moltes activitats de educació física una de les primeres activitats que hem feta, a estat un torneig de rugbi en el camp de futbol de Sant Sadurní d’anoia, hem fet un torneig amb els quarts A,B,C. La segona activitat que hem fet a estat a la piscina municipal de Sant Sadurní, hem fet escalfaments i desprès hem anat a la piscina de bombolles. La tercera activitat a estat 4 sessions a l’equip 4, en l’equip quatre hem fet Spinning, Steps, Pilates, Bogy bomb (peses). La ultima activitat que hem fet és un torneig a la platja de Vilanova i la Geltrú la classificació final és el grup Vermell 1. Posició

Equip

Posició

Equip

1r

Vermell 1

Vermell 2

2n

Vermell 5

10é

Verd 5

3r

Blau 1

11é

Verd 4

12é

Blau 2

4t

Verd 1

13é

Blau 5

Blau 4

14é

Vermell 4

67éé

Verd 2

15é

Vermell 3

Verd 5

16é

Blau 3


T'AGRADA EL FUTBOL?

ETS DE L'EQUIP DEL BARÇA?

18%

24%

SI

SI

NO

NO 76%

82%

CREUS QUE EL BARÇA, LA TEMPORADA QUE VE PODRIA GUANYAR UN TRIPLET?

CREUS QUE EL BARÇA ÉS EL MILLOR EQUIP DEL MÓN?

12%

8

SI

SI NO

53%

NO

88%

CREUS QUE FITXARAN EL CESC FABRIGUES?

EL MESI ÉS EL TEU JUGADOR PREFERIT?

41%

47%

SI

SI

53%

NO 59%

CREUS QUE EL DAVID VILA SERÀ EL "PITXITXI" DE LA TEMPORADA 2010/2011?

35% SI NO 65%

NO


Cornellà de Llobregat Llobregat Acec 3D 902197279.cc llobregat (quatre camins S/N) Alicia en el país de las maravillas 18:00, 18:15 Robin Hood 16:00, 17:00 Iron Man 16:20, 19:00, 22:00, 00:30 LES ESTRENES Alicia en el país de las maravillas Titulo: Alicia en el país de las maravillas País: EE.UU Año: 2010 Director: Tim Burton Interpretos: Johnny Deep y Anne Hathaway Resumen: Alicia es una joven de 19 años que regresa al mundo donde Soe adentró siendo una niña para reunirse con sus antiguos conejo Blanco, Tweedledum, la Oruga, el gato de Cheshire y, por el Sombrero Loco. Allí encontrará su verdadero destino.

mágico amigos: el supuesto,

Iron Man 2 Titulo: Iron Man 2 País: EE.UU Año: 2009 Director: Jon Favreau Interpretos: Robert Dawney Jr. Y Don Cheadle. Resumen: el mundo sabe que el multimillonario Tony Iron Man, el superhéroe enmascarado. A pesar de las nes por parte del gobierno, la prensa y la opinion pura que comparta su tecnologia, Tony es reaccio porque esa información pueda caer manos indeseables.

Strark es presioblica pateme que

Robin Hood Titulo: Robin Hood Pais: EE.UU Año: 2010 Director: Ridley Scott Interpretos: Jake Gyllenhaal y Gemma Arterton Resumen: un príncipe rebelde de sus fuerzas a regañadientes a una misteriosa princesa, y se enfrentan juntos a fuerzasa oscuras para salvaguardar una antigua daga capaz de liberar las arenas del tiempo, un regalo de los dioses que puede invertir el tiempo y permitir que quien lo pasea domine el mundo.


El desert resum: un dia un noi quan es va llevar es trobava malament. Un cop es va tancar el puny s'ha li va perdre el dolor que tenia. Va anar a l'hospital i quan va tornar els hi va explicar els seus amics el que havia passat, pero ningú el creía, menys la seva anima que li va posar un guant a la perque no el podi obrir.

El principi de la saviesa resum: En una casa hi havia un jardí i un jardiner treballava en aquest jardí. Un dia el jardiner estava cavant el jardí i va trobar una mà esquerra d'una persona, en un dels dits d'aquella mà hi havia un anell d'or. No va voler avisar la policia. Va comprar una gerra de vidre i va guardar-hi la mà i va enganxar un avís. Va venir un home que havia perdut un vis i li va li explicar que es va enamorar amb una noia, pero al final es va morir de tristesa. Un home tranquil va pujar el tren i li va explicar a un home que havia sigut un lladre i que havia saltat a un jardí i li van caure uns documents. Explica tot el que van trobar al jardí. al jardí van trobar una mà, un vis i uns documents. Què aniries a buscar tú al jardí del conte? Jo aniria a buscar fruites.

Els catalans pel món resum: un català va anar a Birmània i es va trobar amb un lloro català. Van anar a una festa i el lloro li va explicar la seva historia. Explica que vol dir el titol del conte. Vol dir que si un català va a un país i es troba amb una altre català. Que faries si et trobessis a tu mateix al carrer? Li preguntaria que m'expliques la seva historia.

Feblesa de carácter resum: un dia un senyor quan es va despertar va sentir un soroll que venia del seu despatx i quan va anar a veure qui era es va trobar un senyor. Li va dir que era un lladre i li va explicar que havia tingut una dona però la dona es va cansar del seu ensopiment i s'en va a veure amb el senyor del tercer pis. Aquest senyor que va trobar el lladre el seu despatx s'en va a robar amb ell perque li agrada la feina que fa. Què és l'amo de la casa? L'amo de la casa és el senyor Calders, ciutadà, contribuent i honorable. Busca al diccionari aquestes paraules: espollava, taujar, tedi,Ensopiment i contribuent. Espollava: deixar a algú injustament sense alguna cosa que abans tenia. Taujar: Tedi: sensació que es té quan alguna cosa avorreix o cansa. Ensopiment: ganes de dormir o estat del qui està endormiscat. Contribuent: persona que paga impostos.

Un crim Anomena tot alló que t'agi sorprès al conte. Un senyor va tenir relacions formals amb una noia de Reus. Un dia li va dir quan es casarà amb ella. Ell li va dir que tenia un negoci d'olis i s'ha d'esperar. Un dia van anar al teatre i allà la va matar. Quan va venir la policia va demanar desculpes, la policia no el van porta a la presó, però li van ficar una multa. Trobes que els arguments són valids? No, perque per matar una persona no pot ser que la policia no et posen a la presó.


“ Va de castells” FER ATIVITA FÍSICA UTILIZANT LS CASELLERS. Es molt fàcil, amb el que varem fer ahir ens varem ficar força en marxa i varem fer força esforç, sobretot els que tenien més massa muscular i la tenien desenvolupada, eren els que aguantaven els altres, els més prims anaven pujant sense cap problem . Va estar mol bé!!!!.

EN QUE HA CONSISTIT EL TALLER. El taller ha consistit en saber i aprendre, com es feia una estructura bàsica dels castellers, amb les eines, que érem totes les persones de 4t Eso, suficients com per fer, una pinya. Increïble no? Doncs en veritat, es necisita, força més gent. A nosaltres ens ven ensenyar, primer unes quantes pràctiques físic– esportives; les manilles, de dos en dos, el foldreque eren 3 i per acabar ens van ensenyar, a estar cadascú en la posició correcte per fer sencera tota la pinya.

Tenir bona condició física, “ valoració”. Sí, tenim que tindre una bona condició física, per què així podem fer diverses coses, per ex, pujar a la gent, aguantar de cap a peus una persona amb les mans etc. A més a més, es necessita una bona condició física, més saber totes les possibilitats ,que hi ha de formes apreses en els castellers! A causa, també es té que tenir en compte, que cal tenir una bona salut, tot te que ser complert.

A l’article hi hauran d’aparèixer els diferent CONCEPTES TEÒRICS sobre castells que us explicaran el taller. Base: Per fer la base o pinya, primer esposa el mig, el que pot aguantar més força, després continuem amb un cercle de persones, el més petit ( primer cercle) , un altre inter mig encara i per finalitzar un altre grup de persones molt més gran. Ja que aguantaran el grup inter mig.

Foldre: Crec que un foldre, és un grup de persones agafades entre si dels braços i les mans, en una posició de la següent: primer agafem un braç amb un altre fins l’espatlla, i l’altre el braç esquerre agafat de l’altre braç, anant per dintre i agafat del muscle. Que serveix per poder fer una estructura de esfondrament en tots els castellers. Manilles: Es de dos persones en dos, agafats del braç dreta amb el altre braç, i el altre braç esquerre amb l’altre esquerre, tots dos agafats del muscle.


La setmana de colonies (Youssef Hssini)

Cuina: Crònica: L’oriol llavina és un cuiner,l’any passat va ser el millor cuiner de Catalunya,l'oriol llavina te 32 anys té un restaurant a Gelida es diu el Cigró d’od’or ,també comparteix un restaurant amb un amic seu que es diu Lluís. Ell va fer una carrera de cuiner.

Critica: L’oriol Llavina és un bon cuiner,es famós per els seus plats per això va ser el millor cuiner de Catalunya.

LLOGER ELS MILLORS MO- VENDO UN COTCHE TOS DE LA HISTORIA PER MY GUAPA DE BUEN 60€ EL DIA. ESTADO ES DE 2006 MARCA SEAT LEON LO VENDO POR 15.000€


1.

Formació sobre els músics: formació, instruments, etc

Dades Objectives Diferents instruments: Xavi Bateria: Marc Guitarra: Guillem Dades subj. Crec, que faltarien més instruments i més temps, per poder fer un grup més gran i molt més divers, amb els instruments molt més carecterístics, però també inventats. 2. Quin tipus d’espectacle han vist ( estil, concepte de l’espectacle). Hem vist un espectacle, on l’estil era molt divers i molt agradable pel que fa, també estava actualitzat. Penso, que el concert de ahir, tenien molts instruments originals i alguns d’inventats, però faltaba més varietat musical. El concepte del espectacle era que es posible i innovador, toca diferents instruments i Així poder són iguals, els dels instruments d’actualitat. El concepte de l’espectacles, jo crec que pot ser faltaba més participació per part nostra. 3. Fer la crònica del concert:explicar que ha pasta a l’escenari, l’ordre en que els músics han anat fent les coses, etc. Dades objectives Primer els musics, ens van ensanyar a fer una presebtació. Després van començar a trovar amb els insrtuments i ens van demostrar l’habilitat que tenien i els apareéis inovadors. Hom es va anomar i va aplaudir per què poguesin tocar millor.


El cap de setmana vam buscar informació sobre vic i vam fer un publicher, vam penjar fotos de vic i vam escriure l'informació del poble de vic. A la sortida de vic hi vam anar el 20 d'octubre, vam fer un recorregut i vam apuntar com es deien aquests llocs i també vam fer unes preguntes a una persona d'allà a vic i eren un mínim de 5 perguntes sobre el poble de vic. També vam apuntar noms d'uns restaurants. Les 5 preguntes són: 1.La festa de vic se celebra el 5 de juliol? Sí. 2.el riu que passa per vic es diu Meder? Sí 3.El lloc més important de vic es la plaça major? Sí. 4.es viscut a vic 90 anys? No. 5.el carrer més llarg de vic és el carrer nou? Sí 6.el mercadal es va construir fa 2 o 3 sigles? Sí 7.El nom de vic be de la comarca i els pobles del volten? Sí 8.la plaça més coneguda de Vic és la plaça major? Sí.


Reportge de Andorra ( Colònies) Dilluns a dos quarts de vuit del matí ( 7.30) varem sortir amb la motxilla ben plena i carregada, vam anar carregant en el porta– equipatges com si anéssim al Sàhara. Llavors vem arrencar i vam marxar amb tot, vam parar al parada d’Isona, penso ara mateix, no ho ser del cert entrarem i menjarem com morts de fam, més tard vam continuar fins arribar a l’hotel, on ens varen donar les habitacions que els professors ja tenien previstes. Vam pujar a la segona planta fins a l’habitació 512. Dimarts esmorzàvem, com cada dia de 8:30 a 9:30, i marxàvem cap a pistes a aprendre a esquiar. Jo ja estava força nerviós com quan vaig arribar a la pista principal, i em vaig negar completament a esquiar, a causa que tenia por d’esquiar vaig relliscar i fins i tot gairebé caic. No se que em va passar, però tenia molta por, semblava un gos sense amo. Arribat el mig dia dinarem, i per sort o per causa del destí se’m va començar a esvair de mica en mica. Així doncs, les pràctiques eren de 16:00 a 17:00. Dimecres, com per art de màgia a l’arribar a les pistes era tot un crack i en sabia més que cap altre. Segur que en aquell precís millor era el millor, segur!.

Però no tot m’anava tant bé, de vegades queia. Tot això passava al matí des de les 9:30 fins les 10:30. Vam dinar, com sempre. A la tarda vaig baixar a les pistes blaves, amb força èxit i sense cap mena de dubte. Vam acabar i vam tornar les coses: els esquís, els pals i el casc. Vam arribar a l’Hotel i allà vam jugar a futbol. Finalment vaig poder sopar. Un cop, havent sopat, vam anar a Caldea un bon lloc per a pensar i passar-s'ho molt bé. No nomes això, sinó que em va encantar i vam arribar una mica tard a l’Hotel, sobre les 23:30. De seguida vam anar a dormir. Dijous era l’últim dia de pràctiques a les pistes d’Andorra. Aquell dia vam seguir les rutines de sempre. Jo vaig intentar baixar la pista vermella, però sempre hi ha una primera vegada per tot i vaig caure a terra perquè encara no en sabia. M’havien d’ensenyar a baixar poc a poc la pista vermella. Arribat al vespre vam sopar i dormir com de costum. Divendres ens vam acomiadar, com quan es deixa un lloc agradable i amb melancolia. Jo en el fons ja tenia ganes de tornar i veure la meva família. Vam esperar a ser-hi tots i quan ja va ser l’hora vam marxar.


VISITA A LES CAVES CASTELLBLANCH 21 DE MAIG DE 2010 ALUMNES DE L’AULA D’ACOLLIDA ESCOLA INTERMUNICIPAL DEL PENEDÈS. Amb l’objectiu de conèixer empreses de la comarca del Penedès hem anat a visitar unes caves de Sant Sadurní. El Penedès és el principal productor de cava de tot el món, a Sant Sadurní hi ha més de 80 caves, per això s’anomena la capital del cava. Els alumnes de 4t de l’Aula d’Acollida hem preparat unes preguntes sobre la fàbrica de Castellblanch: 1.Quina persona va fundar l’empresa i en quin any? La persona que va fundar l’empresa va ser Jeroni Parera, a l’any 1908. 2.Quin és el propietari actualment? El propietari actualment és Freixenet. 3.Quants treballadors treballen a l’empresa? Quants homes i quantes dones? En l’empresa treballen 188 homes i 18 dones. 4. Hi ha treballadors estrangers? De quins països? Si, hi ha dos treballadors estrangers un de França i un altre de Perú. 5. Quantes hores treballen a la setmana? Els treballadors treballen 40h setmanals. 6. Quantes vacances tenen els treballadors? Els treballadors tenen 1 mes de vacances. 7. Quantes ampolles fabrica a l’any? Castellblanch fabriquen a l’any 400.000 ampolles. 8. Quantes empreses/fàbriques té Castellblanch? Castellblanch, Canals i Nubiola. 9. A quins països ven cava? Alemanya, Brasil,etc 10. Quins productes utilitza per elaborar el cava? Raïm, llevats, sucre. 11. Quant de temps necessita una ampolla de cava per poder-la beure? Com a mínim 9 mesos i com a màxim 5 anys. 12.Quants tipus de cava té la marca Castellblanch? Semisec sec, brut, brut nature.


Preguntes i Respostes de la emigració: 1. Com et dius? Jo em dic Sara. 2. Quants anys tens? Tinc 19 anys. 3. Quant de temps portes aquí? Porto 13 anys. 4. On i quan vas nèixer? Vaig nèixer a Tanger, el 15/09/1990 5. On vivies? Vivia a Tanger a la ciutat. 6. On vius ara? Ara visc a Sant Llorenç d’Hortons. 7. Per quin motiu vas emigrar? Vem amigrar perque els meus pares vivien aquí, em van arreglar els papers i vaig vindre aquí. 8. Desde on vas emigrar? Vaig emigrar des de Tanger. 9. En quin mitja de transport vas emigrar? Per creuar el Mediterrani en vaixell però després en cotxe per arribar fins a Barcelona. 10. Quins estudis tens? Primaria, Secundaria, Cicles informatius.

Newfrom  
Newfrom  

Treball d'investigació 4tC inter 2010

Advertisement