Page 1

1

10 givende aktiviteter for Hand of Hope

Walking for water I Sierra Leone må befolkningen gå langt for å få tak i vann. Å hente vann tar så lang tid at det går utover skolegang. I tillegg er ikke vannet engang rent. Hva med å oppleve dette selv for å oppnå bedre forståelse? Inviter store og små i hele bygda til å ta med seg en bøtte, og sammen gå til langt etter vann. Målet kan for eksempel være en myr. Ved myra fyller alle bøttene med vann og går tilbake. Lag gjerne et opplegg med mat og leker når alle er tilbake. En tankevekkende aktivitet der deltakeravgift, frivillige bidrag og/eller overskuddet fra ett eventuelt matsalg kan gå til Hand of Hope.

3 Fotoutstilling Mange 4H-ere er veldig glad i å fotografere. Hva med å lage en fotoutstilling der inngangspengene går til Hand of Hope? Arranger gjerne fotokurs i forkant. Tema kan være for eksempel være varmt hjerte.

5 Åpen gård / bygdedag Inviter hele bygda til en aktivitetsdag på en gård eller en naturmøteplass. Penger for aktiviteter og overskuddet fra matsalg og lignende går til Hand of Hope. Fokuser gjerne på aktiviteter knyttet til vann, slik som rotur, kanotur, vannstafett og vannquiz, eller lær hvor mye vann en ku drikker hver dag.

7 Revy Sett opp en revy og la inngangspengene gå til Hand of Hope. Eller hva med å prøve seg som gatemusikant? Øv inn Hand of Hopesangen og still dere på torget med instrumenter og sangglede.

9 Utlodding eller aksjon Mulighetene er uendelige. Ta for eksempel et stort hvitt laken og la så mange som mulig av barna og ungdommene i bygda sette fotavtrykket sitt på det med blå maling (vannets farge). Kontakt pressen og oppfordre både privatpersoner og bedrifter i nærområdet til å by på kunstverket.

2 Landart Arranger kurs i landart (kunst i naturen) med fokus på vann. Ta betalt for å vise frem kunstverkene, og gi pengene til Hand of Hope.

4 Overskuddet av årets loddsalg Hva med å la overskuddet av årets loddsalg gå til Hand of Hope? Dere kan også arrangere deres eget Hand of Hope-lotteri.

6 Stand Ha en stand utenfor den lokale matbutikken, på kjøpesenteret, utenfor turhytta eller andre steder mange mennesker passerer. Arranger gjerne quiz eller natursti med spørsmål om vann, vannmangel, bistandsarbeid og Sierra Leone. Heng opp selvlagde informasjonsplakater og opprett et hobbyverksted der barna kan perle eller tove sitt eget hjerte mot et lite bidrag til Hand of Hope.

8 Loppemarked Loppemarked kan være både morsomt og innbringende. Arranger gjerne loppemarked eller aksjon til inntekt for Hand of Hope.

10 4H-prosjekt Prøv et helt annerledes prosjekt i 2011 - ha Hand of Hope som 4H-prosjekt! Les mer på side 19. #4.2010 7

10 givende aktiviteter for Hand of Hope  

Tips til hva slags Hand of Hope aktiviteter man kan gjøre i klubben.

10 givende aktiviteter for Hand of Hope  

Tips til hva slags Hand of Hope aktiviteter man kan gjøre i klubben.