Page 1

9

9 tips voor het verhogen van datakwaliteit

tips


` Het verbeteren van datakwaliteit is een continu proces binnen elke verzekeringsmaatschappij of assurantiekantoor. Want zonder de juiste klantgegevens kun je jouw diensten minder goed aan laten sluiten op de wensen en de situatie van de klant. Maar op welke manieren kun je slim en efficiĂŤnt jouw datakwaliteit verhogen? Hier volgen negen tips.

Gepresenteerd door SparklingCRM en 4DMS


@ 1 tip

Zet een landingspagina in

Een effectieve manier om jouw klantdata te verrijken is het inzetten van een landingspagina. Het is goedkoop, efficiĂŤnt en kan herhaaldelijk ingezet worden naar eigen wensen. Via een (e-)mailing zet je jouw klanten aan om hun gegevens in te vullen op een aangewezen webpagina. Hierbij is een landingspagina het meest effectief wanneer er maar om enkele gegevens gevraagd wordt aan de klant, bijvoorbeeld het e-mailadres, een verjaardag of de communicatievoorkeuren.


2 tip

; Zorg voor betere invoermethoden Het handmatig invoeren van data is foutgevoelig. Door een juiste toepassing van ICT-ondersteuning kan het foutpercentage aanzienlijk worden teruggebracht. Een postcode-huisnummer-koppeling, waarbij de straatnamen en woonplaatsen automatisch worden opgehaald, is een simpel voorbeeld hiervan. Door - waar mogelijk - keuzelijsten te gebruiken in plaats van vrije tekst kun je de invoer van data sturen.


3 — Train je medewerkers

Jouw medewerkers staan veel in contact met klanten. 1) Het uitdragen van het belang van een goede datakwaliteit, 2) het aangeven van de relevantie en 3) het inzichtelijk maken van de kansen die het biedt, zorgt ervoor dat jouw medewerkers betrokken raken bij dit onderwerp. Door de ideeĂŤn die jouw medewerkers hebben voor het verbeteren van datakwaliteit toe te passen, wordt deze betrokkenheid nog verder gestimuleerd.

tip


4 tip

4

CreĂŤer een self-service-concept voor jouw klant Door self-service-concepten te ontwikkelen, kan ook een klant zelf in staat worden gesteld het eigen profiel te onderhouden en waar nodig uit te breiden. De klant kan herhaaldelijk worden uitgenodigd om, gelijktijdig met het aanvragen van een verzekering of bij het prolongeren, de aanwezige data te controleren en aan te vullen. Een self-service-concept is ook een goede toevoeging voor de online polismap van de klant.


Â’

Kijk goed naar de klant

tip

5

Jouw klant ontvangt wellicht een digitale nieuwsbrief. Door het (klik)gedrag van jouw klant te volgen, weet je de interesses van de klant te achterhalen. Om het (klik)gedrag van jouw klant ook daadwerkelijk te kunnen gebruiken voor verdere marketingactiviteiten of verkoopkansen, is het toevoegen van tags aan de links in de nieuwsbrief een goede zet. Door deze tags kun je onder andere de volgorde van tekstblokken automatisch aanpassen aan de interesses van de ontvanger.


6

tip

*

Maak werk van ‘bounced mails’ Elke organisatie herkent het: terugkerende brieven en bounced mails. Een teken dat er weer wijzigingen in jouw klantenbestand zijn geweest. Het gevolg is een tijdrovende klus om alle klanten met bounced mails alsnog te bereiken via de post. Gelukkig is dit een proces dat geautomatiseerd kan worden. Vraag dan meteen om het juiste e-mailadres en aanvullende gegevens voor het krijgen van een volledig klantbeeld.


7 Ă’Ă“

Maak gebruik van validatiesystemen Naast de data die jouw organisatie genereert, of probeert te verrijken, is het is ook mogelijk externe partijen te benaderen die data verzamelen en verkopen. Vaak heeft het betrekking op platte data zoals NAW-gegevens en telefoonnummers. Afhankelijk van de branche kan er ook extra informatie gekocht worden. Met validatiesystemen kan jouw klantenbestand gecontroleerd worden op juistheid, om vervolgens verrijkt te worden met de juiste gegevens.

tip


8

tip

Ga efficiĂŤnt om met CRM De contactmomenten met de klant zijn waardevolle momenten. Het vastleggen van die momenten en het in kaart brengen van de wensen en behoeftes dragen bij aan het opbouwen van een totaal klantbeeld. Een aansluitend CRM-systeem dat de gewenste gegevens van jouw klant weet vast te leggen, draagt bij aan het inzichtelijk maken van het salesproces per klant.

4 CRM


1

Benut de prolongatiemomenten Het frequente contact is er. Waarom niet meteen gebruikmaken van het prolongatiemoment voor het bijschaven van klantprofielen? Vraag dus meteen of de gegevens van jouw klant nog kloppen en bied de klant een self-service-oplossing (tip 4) om hun gegevens aan te kunnen passen indien deze niet correct zijn. Vraag tevens naar aanvullende gegevens, zodat je de juiste en daarmee hoogwaardige dienstverlening kunt leveren aan je klant.

tip

9


4DMS en SparklingCRM kunnen je helpen met het verrijken van klantdata en het verhogen van datakwaliteit. Hierbij denken wij graag mee over oplossingen op maat voor jouw verzekeringsmaatschappij of assurantiekantoor. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden (contact@4dms.nl).

Deze tips zijn tot stand gekomen in samenwerking met SparklingCRM.

www.4dms.nl

www.sparklingcrm.nl

4DMS Lorentzlaan 3 – 5, 3401 MX IJsselstein | Postbus 363, 3400 AJ IJsselstein +31 (0)30 850 18 00 | contact@4dms.nl | www.4dms.nl

Negen tips voor het verhogen van datakwaliteit  

Het verbeteren van datakwaliteit is een continu proces binnen elke verzekeringsmaatschappij of assurantiekantoor. Want zonder de juiste klan...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you