Page 1

Het GOEDE nieuws Journalisten:

het 4de leerjaar


Feestje IZENBERGE - We hebben heel leuke dingen gedaan op het verjaardag feestje van Julie. We hebben spelletjes gespeeld, muzikaal pak, pizza gemaakt en nog veel dingen .Het leukste vond ik pizza maken. We hebben ook verstoppertje gespeeld. En dat was iets heel leuk. Op het laatste kregen we een lolly. Maar dan was het gedaan en daarmee hebben we ons goed geamuseerd! (A.T.)

Verjaardagsfeestje IZENBERGE - Bij mij thuis,van 2u tot 5u ,was het mijn verjaardagsfeestje op 6 januari 2011. We hebben muziekaal pak gespeeld en er zaten lolly’s in. We hebben veel met Snoepie gespeeld en Snoepie was een beetje bang van al die kindjes en de muziek. We hebben ook pizza gemaakt met hesp, kaas, salami, … Die was superlekker. Na een half uurtje was de pizza klaar en we hebben we gesmuld. We hebben ook veel gezelschapspelletjes gespeeld. Toen kwamen de mama’s en de papa’s en was het jammer genoeg gedaan. (J.V.)

2


Schaatsen in Plopsaland DE PANNE - In de vakantie zijn we naar Plopsaland geweest. En we hebben twee nieuwe attracties gezien. Toen gingen we gaan schaatsen. Tijdens het schaatsen mochten we naar het vuurwerk kijken. Dat was heel leuk. Maar toen moesten we naar huis. Het was wel nog mooi te zien hoe de Coca Colavrachtwagens wegreden. Het waren net dezelfde als in de reclame. Het was een goed einde van een leuke dag! (B.D.)

Disneyland Parijs Van 6 januari tot 9 januari zijn we naar Disneyland geweest. We hebben op alle attracties gezeten. Het was tof op het kasteel. Er waren parades. Er was een groot kasteel. We zijn ook naar de toren van Aladin geweest en ook naar de trein en in de duikboot. Elke dag was er een parade. De tweede dag hoorden we dat er iemand gestorven was, dat was minder goed nieuws. We sliepen in een houten huisje. Daar hebben we ook nog gaan winkelen. (G.D.)

3


Gaan slapen Beveren – Ik ben gaan slapen bij mijn opa. Ik moest van mijn mama omdat we een fuif organiseerden. Maar ik vond dat niet zo leuk dat ik niet bij de fuif mocht blijven. Ik heb toen tv gekeken bij opa. Hij heeft ons wel een beetje verwend. Samen met mama en papa gingen we naar de klerenwinkel. Daar hebben we nieuwe broeken gekocht. We hebben ook nieuwe logo’s gekregen en elk een mooie deken en een tekening van Cars. (G.D.)

Op reis Antwerpen – We woonden daar in een hele grote caravan, met stenen en met gras. Er waren nog heel veel andere caravans. We zijn daar een week gebleven en die week hadden we veel plezier. We zijn 3 keer naar Bobbejaanland geweest, 2 keer naar de speeltuin, samen met papa en mama en Ashley. Ik heb ook met papa gevoetbald en heel soms ook met Ashley. Ik heb ook veel met de step gespeeld en daar veel gefietst. We zijn ook naar de zoo gegaan. We zagen daar apen en heel wat andere dieren. Toen we aan het rijden waren, was er een grote file en die duurde wel 2 uren. Maar ik wist gelukkig wat er was, er was een ongeval met een vrachtwagen. Dat was minder leuk, maar gelukkig was de rest allemaal super plezant! (J.V.)

4


De mooiste kerstboom Izenberge – Zoals ieder jaar hebben ze weer prijsuitreiking gedaan voor de mooiste kerstboom. Ze hebben 2 uitverkorenen gekozen. Op de eerste plaats stonden Evelien, Kris, Meredith, Gwyneth en Gwaeron Huyghebaert. Op de 2 de plaats stond Kris Page. Ze hebben daarna de kerstbomen verbrand. Er was lekkere chocomelk en koffie te krijgen. Je had ook nog cola. Er waren niet veel kinderen. Het was heel mooi en iedereen vond het heel leuk. (G.H.)

De Francefran In Frankrijk in het zwembad is er een nieuwe glijbaan die langer en sneller gaat. Een grote glijbaan, veel trappen dus‌ Een groot zwembad en een klein zwembadje voor kleinere kinderen. Er waren ook speciale zwemboeien voor kinderen die niet goed kunnen zwemmen. Er is een grote, lange springplank. De kleur van de glijbaan is groen als gras. Je kan een afspraak maken of je nog kan komen .Er zit altijd speelgoed in het water. Je mag kiezen hoe lang je er wil blijven, er is ook een buitenzwembad. Het was superleuk, ik heb veel op de glijbaan gegleden. Veel met het speelgoed gespeeld, in het buitenzwembad gezwommen en ook veel met mijn nicht in het zwembad gespeeld. Ik heb me echt goed geamuseerd! (J.D.)

De Belgen spuiten mayonaise SPANJE - In de kerstvakantie gingen we naar het winkelcentrum. In het terug keren was er een auto die ons voorbij reed. Die chauffeur was een beetje dronken . Hij stopte plots in het midden van de straat. We gingen verder, toen was hij bijna tegen ons gebotst. Toen zei papa tegen Florian: neem de mayonaise en spuit het op de auto! Florian deed het. Toen stopten we voor sigaretten voor mama en papa en we zagen die auto weer passeren. En er plakte nog altijd mayonaise aan die auto. (K.L.)

5


Mijn verjaardagsfeest POPERINGE - Op zondag 9 januari vierden we mijn verjaardag. Eerst hebben we gemountainbiket en dan hebben we bomen beklommen en als voorlaatste hebben we een tocht met de GPS gedaan. Als laatste reden we met en quad, het was een dag om nooit te vergeten! (M.D.) Bij Joskin. SOUMAGNE - Bij Joskin aan de Duitse grens van BelgiĂŤ was er een opendeur. Je kon kijken in de fabriek en ze waren bezig. Je kon ook naar tractors kijken en nog andere dingen. Er waren zelfs groepen met de bus! Als je met een groepwas, werd je begeleid. Dan moest je de rode pijlen volgen. Zo had je normaal alles gezien. Je kon er ook prijzen winnen en je mocht er ook iets eten. Maar dan moest je nog een hele lange reis naar huis maken. Maar dan heb je een hele lange, leuke dag gehad. (M.V.)

Plopsaland De Panne breidt uit De Panne - De komende jaren zal Plopsaland 10 verschillende attracties neerzetten. Dat konden we horen op Ketnet Freez. Daarom zullen sommige plaatsen afgesloten worden. Toen mijn papa in de piratenboot zat was hij ziek geworden, dat vonden mijn broer en ik jammer. Maar gelukkig kwam de man van de verpleegster. Hij heeft ons verder begeleid in Plopsaland. Het was toch nog een toffe dag! (M.D.)

6


Schaatsen in Veurne VEURNE - Orphee Decroos ging op 7 januari gaan schaatsen. Plots kwamen 2 vriendinnen aan, Timea en Tine. Ze riepen mijn naam aan de boord. En toen kwamen ze ook op de piste. We hebben dan samen geschaatst. Daarna zijn we van de piste gegaan. We zijn nog tot half 12 gebleven! Het was superleuk! (O.D.)

Kerstmis LEISELE- In Leisele werd er Kerstmis gevierd bij de familie Senesael. We hebben lekker gegeten en gelachen. We hebben geen kalkoen gegeten, maar rosbief met kroketjes. Het was echt heel lekker. Het was ook heel leuk, want daarna zijn we nog naar het nieuw huis gaan kijken. Ze vonden het heel mooi. Het was een hele leuke avond. (R.S.)

7


Schaatsen VEURNE - Mijn nicht en neefjes kwamen een keer bij ons langs en mijn peter zei: Gaan we niet een keer gaan schaatsen in Veurne? Na een tijdje rijden kwamen we aan. Er stond veel volk op de schaatsbaan. Mijn peter zei: Je mag hier tot 4 uur blijven. Na een uurtje of 2 zei hij: Je mag hier blijven zolang je wil! Mijn neefje Wouter had geen zin meer na al die tijd. Ik ook niet, dus waren we van de schaatsbaan en gingen we naar een café waar we iets dronken. Dan kregen we een hoofdband van cécémel. Daarna kwamen mijn zus en nichtje binnen in het café. Na een tijdje gingen we naar huis. Het was een leuke namiddag. (S.W.)

Oliver ANTWERPEN - Oliver is een weeskind…Vroeger was het ombeleefd als je meer eten vroeg. Oliver had zoveel honger dat hij het wel vroeg. Daarom verkochten ze hem voor 3 pond. Toen het tijd was om te slapen moest hij in een doodskist of buiten slapen. Hij sliep op de doodskist. Die morgen liep hij weg. Hij zag dan een jongen die aan het stelen was en hij gaf een appel. Dan heeft die jongen hem meegenomen naar zijn baas. Toen mocht hij mee gaan stelen en hij werd betrapt. Hij mocht mee naar de mensen die hem gevonden hebben. Ten slotte besloot die dief om een nieuw leven te beginnen. Eigenlijk was dat zijn opa en hij mocht daar blijven wonen. Nu leeft hij toch nog lang en gelukkig. Het was een hele mooie musical !!! (T.V.)

8


Oliver ANTWERPEN Oliver is een musical met heel veel decor en prachtige liedjes. Het wordt in een hele grote zaal gespeeld. Wij zaten bijna helemaal vanboven, achter ons waren er zelfs mensen met een verrekijker! Marco en een nicht van Tine waren ook mee. (omdat de oma van Tine ziek was en de opa wou dan niet mee) Toen de musical gedaan was, mocht je handtekeningen gaan vragen of foto’s gaan nemen. Het was super mooi! Ik ben blij dat ik het gezien heb. Als je kan, moet je zeker ook gaan kijken! (T.V.)

Leuk DE PANNE - In Plopsaland heb ik Kobe ontmoet in een show. Ik heb 2 keer op de Anubis ride gezeten, maar ook 2 keer op de Splash. We hebben bijna op alle attracties gezeten. Sommige attracties waren niet open door de wintervorst. ’s Middags hebben we een broodje gegeten. Het leukste van de dag was de draak! (T.M.)

9


De vakantie LEISELE – Op vrijdag 31 december heb ik een nieuwe trui gekregen. Ik was zo blij dat ik een zoen aan mijn broer Gillian moest geven. Ik was aan het skateboarden met mijn elementtrui en mijn elementskateboard. Ik kan een nieuwe truckje. Ik was zo blij en dan heb ik heb ik nog een rail gekregen, toen was ik blijer! En mijn broer Kjell had een funbox gemaakt. (Y.D.)

Wij hopen dat jullie genoten hebben van ons goede nieuws. Het was niet alleen belangrijk om jullie goed nieuws te brengen. Ook het lettertype, het kleurtje en eventueel ook de tekening zijn even belangrijk...

10

Goed Nieuws  

Zelfgeschreven en bewerkte krantenartikels