Page 1

Noutăţi din

Primăvara 2014

ÎN ACEASTĂ EDIŢIE: ŞTIRI *Parteneri în Misiune *Şcoala Altfel

ROAGĂ-TE

*Dizabilităţile ca binecuvântare *Români până la capăt *Bus4Life *Slujind împreună

Parteneri în Misiune Misonari şi lideri de biserici s-au întâlnit la Sovata pentru câteva zile pentru a împărtăşi experienţe şi a găsi modalităţi noi prin care Biserica din România să fie implicată în Marea Chemare până la marginile Pământului! În poza de mai jos participanţii la conferinţă se roagă pentru reprezentanţii organizaţiilor misionare din România. În organizaţia PIM sunt înscrise 23 de organizaţii care au ajutat apx 200 de români să plece ca misionari pe termen lung peste hotarele ţării noastre!

DĂRUIEŞTE

*O masă pentru săraci *Cât costă un măgar? *Combustibil pentru LH

MERGI

*Ce faci la vară?

Şcoala Altfel OM BOOKS

Am început şi distribuţia de cărţi online. Pentru lista de recomandări puteţi accesa site-ul ro.om.org sau Pagina de facebook.com/ OMRomaniaBOOKS Iar pentru comenzi: ombooks.ro@om.org

ŞTIRI

După ce anul trecut Învăţătoarele de la Şcoala germană din Codlea, BV, au spus tuturor despre felul în care OM lucrează cu copiii, directoarea ne-a invitat să revenim şi anul acesta. De data aceasta pentru toţi copiii şcolii primare şi a grădiniţei! Împreună cu voluntarii de la Biserica Betel din Codlea am organizat competiţii sportive pentru a încuraja copiii să mai uite de computere şi tablete şi să regăsească bucuria mişcării, a competiţiilor sportive şi mai ales a lecţiilor de viaţă care pot fi învăţate din acestea. Caracterul şi disciplina se cizelează prin sport!

OM ROMANIA Str. Morii, Nr. 109, Ghimbav, BV Tel: (004) 0268-253-613 | info.ro@om.org | www.ro.om.org


ROAGĂ-TE

Dizabilităţile ca binecuvântare

Am cunoscut-o pe Roxi la întâlnirea Grupului de Suport pentru Familiile care au copii cu Dizabilităţi organizată în Petroşani, HD, unde OM în parteneriat cu Fundaţia Joni&Friends am fost invitaţi să participăm la program. Roxi s-a născut fără palme. Toţi cei din jur i-au spus că nu are nici o şansă să meargă la şcoală pentru că nu va putea învăţa să scrie. Dar Roxi e o luptătoare! S-a rugat în fiecare zi lui Dumnezeu să o ajute să intre la liceu! Îi plăcea foarte mult să înveţe! Şi Dumnezeu a folosit-o pe Roxi să arate lumii că El este cu ea indiferent de ce spun ceilalţi! Roxi nu numai că a ajuns la liceu, dar astăzi ea urmează cursurile Facultăţii de Design din Timişoara! Ea îşi foloseşte mâinile, aşa cum i le-a dat Dumnezeu, pentru a-L slăvi pe El în tot ce face!

Bus4Life Caravana Cărţilor va călători din nou prin România la sfârşitul lunii Mai! De data aceasta într-o zonă nouă unde nu am mai fost până acum, şi anume zona Clujului. Ştim că aici există multe biserici care organizează multe evenimente aşa că nu vrem să facem şi noi acelaşi lucru, ci vom încerca să ne focalizăm mai mult pe a motiva şi împărtăşi experienţe cu cei interesaţi de misiune. *Rugaţi-vă ca mulţi creştini să fie provocaţi să facă un nou pas în credinţă şi să se implice în misiune până la marginile pământului! *Rugaţi-vă pentru şoferul Esa, Luminiţa şi echipa!

Români până la capăt Cei trei români care sunt acum pe vaporul Logos Hope tocmai au sosit împreună cu echipajul în Japonia! O nouă zonă pe mapamond, o nouă cultură, o noua provocare! Dar ei sunt fericiţi să fie parte din planul pe care Dumnezeu îl are cu această lucrare minunată! Japonia este o ţară închisă Evangheliei, iar permisiunea de a intra cu vaporul misionar a fost obţinută cu greu! Ultima vizită a vapoarelor OM în Japonia a avut loc cu mulţi mulţi ani în urmă! *Rugaţi-vă pentru Oliviana (care este de 1 an şi 5 luni pe vapor), Cristian (de 10 luni pe vapor) şi Diana (care are 5 luni pe vapor) să fie o binecuvântare pentru oamenii din Japonia! *Rugaţi-vă pentru oraşele Nagasaki şi Kanazawa!

Slujind împreună O veste minunată din Asia Centrală este că Mariana şi-a găsit jumătatea! Ruslan este originar din ţara inimii Marianei şi slujeşte acolo ca profesor de sport. Cei doi îşi vor uni destinele în România la începutul lunii Iulie. *Rugaţi-vă pentru ca pregătirile de nuntă să meargă bine şi pentru ca ziua lor specială să fie mult binecuvântată de Domnul! *Rugaţi-vă pentru viitorul lor în slujire ca împreună să înfăptuiască lucruri mari în numele Domnului în Asia Centrală, acolo unde El i-a chemat să îi fie martori!


DĂRUIEŞTE 3000 Euro

1740 Euro

O masă pentru săraci După cum ştiţi, încercăm să oferim săptămânal o masă caldă săracilor din sudul României. Deja aceasta are loc în două sate unde Biserica locală şi-a deschis uşile pentru a-i primi pe aceştia în mijlocul lor! Dorinţa noastră este ca anul acesta să putem să oferim această masă caldă şi în alte două sate dacă Dumnezeu ne va ajuta! Pentru aceasta avem nevoie să strângem un buget de 3000 de Euro până la sfârşitul lunii Mai! Până acum avem 1740 Euro! Dacă ţi-ar plăcea să oferi şi tu un ajutor financiar o poţi face în contul nostru specificând “pentru Masa pentru Săraci”!

Cât costă un măgar? Sora Daneza (stânga), cele două fete minore ale ei şi bărbatul ei necredincios locuiesc la marginea satului Sterea în condiţii incredibil de mizerabile. O dată pe săptămână merg la groapa de gunoi din sudul Bucureştiului, căutând mâncare. Acolo sora Daneza a găsit şi geaca pe care o poartă. Cu câteva luni în urmă, pe neaşteptate i-a murit calul. Era singura sa sursă de câştig: transportând lemne, fân şi chiar persoane. Biserica locală a avut dorinţa de a o ajuta să facă rost de un măgar pentru un nou început. Dar din cauză că aceşti oameni sunt extrem de săraci, nu şi-au permis să strângă toţi banii pentru a cumpăra măgarul. În urma scrisorii de rugăciune pe care am trimis-o prietenilor OM-ului, oameni cu inima mare au dăruit familiei sorei Daneza nu doar măgarul din imagine, ci şi o căruţă nouă cu care ei să-şi poată câştiga existenţa! Bucuria lor a fost de nedescris!

Pentru ca Logos Hope să navigheze o milă nautică, el consumă combustibil în valoare de 80 de Euro. Pe lângă combustibilul folosit pentru a duce vaporul din port în port, o altă cantitate de combustibil este necesară pentru generatoarele de electricitate - care este folosită pentru iluminat şi toate celelate dispozitive necesare vieţii şi lucrării misionare la bord. Fără donaţiile creştinilor din toată lumea, vaporul nostru nu ar putea funcţiona la capacitatea maximă! Daca vrei să faci şi tu să faci parte din această echipă de suport poţi trimite chiar acum o donaţie în contul nostru, specificând “combustibil pentru Logos Hope”


Ţi-ar plăcea să te implici în

MISIUNE pe termen scurt

2014

România & Republica Moldova IUNIE

08 - 21 MD

1. Trekking - mergând pe jos din sat în sat 2. Construcţii - într-un singur sat 3. River - călătorind pe Nistru din sat în sat 4. Village - evanghelizare într-un singur sat

25 IUNIE - 08 IULIE MD

1. Trekking - mergând pe jos din sat în sat 2. Construcţii - într-un singur sat 3. Horse*Cart - cu căruţa din sat în sat 4. River - călătorind pe Nistru din sat în sat 5. Village - evanghelizare într-un singur sat

IULIE

AUGUST

13 - 26 MD

1. Trekking - mergând pe jos din sat în sat 2. Construcţii - într-un singur sat 3. Horse*Cart - cu căruţa din sat în sat 4. River - călătorind pe Nistru din sat în sat 5. Village - evanghelizare într-un singur sat

14 - 23 RO 14 - 30 RO

1. Gypsies - evanghelizare într-un sat de ţigani 1. Gypsies - evanghelizare într-un sat de ţigani

03 - 16 MD 04 - 14 RO

1. Trekking - mergând pe jos din sat în sat 2. Construcţii - într-un singur sat 3. River - călătorind pe Nistru din sat în sat 4. Village - evanghelizare într-un singur sat 1. Biking - călătorind pe biciclete din sat în sat

?

MERGI

Ce faci la VARĂ?

În Lume

AFRICA

29 IUNIE - 9 IULIE Africa de Sud şi Lesotho *Poţi alege mai multe opţiuni în această perioadă: Evanghelizare în sate, în oraş, prin Sport, etc.

ASIA

21 IUNIE - 5 IULIE *Programul se numeşte OUT OF THE COMFORT Z ONE. Poţi alege în această perioadă una din ţările: Tailanda Taiwan Filipine Nepal Myanmar Laos Japonia Indonezia Malaezia sau Cambodia

AMERICA DE SUD

11-25 IUNIE Brazilia *Evanghelizare în apropierea stadionelor participante la Campionatul Mondial de Fotbal

ORIENTUL MIJLOCIU

4 - 14 AUGUST *Distribuire de Biblii

Dacă eşti interesat să mergi într-o altă ţară sau pe Logos Hope contactează-ne! OM lucrează în peste 120 de ţări în toată lumea!

info.ro@om.org

www.ro.om.org

Ne puteţi găsi şi pe: facebook/Om Romania Sau la adresa: Str.Morii 109 GHIMBAV,BV; Tel: 004 0268-253-613

Dacă doriţi a sprijini financiar unul din aceste proiecte sau pe unul din voluntarii care slujesc în România sau peste hotare, o puteți face prin internet banking sau deplasându-vă la o reprezentanţă Raiffeisen Bank şi depunând suma dorită în contul de lei: RO36RZBR0000060001980582, sucursala Ghimbav. Vă rugăm să specificaţi: Numele dvs + proiectul sau misionarul pe care vreţi să-l sprijiniţi. Mulțumim!

Romania stiri primavara 2014  
Advertisement