Page 1

De Bedrijfscoach Geef je ervaring

School of Economics Amsterdam/Diemen Bedrijfskundige Informatica


Algemeen De opleiding Bedrijfskundige Informatica INHOLLAND Diemen wil studenten goed voorbereiden op hun latere beroep, studieuitval verminderen en vooral studenten vanaf het begin van hun studie in aanraking brengen met de echte praktijk. En hoe kunnen we dat beter doen door studenten te koppelen aan een bedrijfscoach. Iemand die een vergelijkbare opleiding heeft doorlopen en werkzaam is in een van de beroepen waarvoor we opleiden. Meteen vanaf het begin van de opleiding komt de student daardoor in aanraking met hoe het in de prakijk gaat. De bedrijfscoach is een verrijking van het studieloopbaanbegeleidingsprogramma. Hiermee willen we de praktijk nog meer verbinden met de opleiding.

Wat of wie is een bedrijfscoach? De bedrijfscoach is iemand die studenten inspireert en motiveert en laat zien hoe de toekomst eruit kan zien. De bedrijfscoach is iemand met enkele jaren bedrijfservaring en bij voorkeur een BIopleiding als basis. De bedrijfscoach is natuurlijk iemand die het leuk vindt om zijn of haar ervaringen door te geven aan een nieuwe generatie. .

2 School of Economics Amsterdam/Diemen Bedrijfskundige Informatica


Werkwijze De rol van bedrijfscoach heeft de volgende invulling bij de opleiding:      

De bedrijfscoach verzorgt éénmalig een introductie op de praktijk. Hierbij is het de bedoeling dat de student twee dagen kan rondkijken / meedoen op het bedrijf van de coach. De bedrijfscoach neemt een nulmeting af volgens een door de opleiding aangeleverd model. Later kunnen student en coach samen de voortgang bijhouden. Na elke onderwijsperiode maakt de student een afspraak met zijn bedrijfscoach voor een bedrijfsbezoek. De student neemt zijn laatste studieresultaten mee om te bespreken. Indien noodzakelijk kan de student, binnen het redelijke, de bedrijfscoach benaderen voor advies. De bedrijfscoach heeft een contactpersoon bij de opleiding Twee maal per jaar organiseert de opleiding een bijeenkomst voor bedrijfscoaches met een hapje en drankje. Gemeenschappelijk kunnen dan ervaringen worden uitgewisseld. En kunnen samen met de opleiding verbeteringen worden doorgevoerd. Indien er geen klik is tussen student en bedrijfscoach wordt in overleg met de opleiding een andere koppeling geregeld .

De start In periode 4 van collegejaar 2009-2010 worden de coaches aan de eerstejaars studenten gekoppeld. Dit is een pilot voor alle deelnemers. In het nieuwe collegejaar worden alle nieuwe studenten aan een bedrijfscoach gekoppeld. Er vindt een gemeenschappelijke aftrap plaats op INHolland Diemen in aanwezigheid van alle coaches en studenten. Naast een kennismaking zullen we het doel en de opzet met elkaar bespreken. En kunnen vragen gesteld worden en eventueel zaken verduidelijkt worden. 3 School of Economics Amsterdam/Diemen Bedrijfskundige Informatica


Aanmelden Contact Boudewijn Boelman boudewijn.boelman@inholland.nl werk: 06 2111 5485 Jacqueline Meijer Jacqueline Meijer@inholland.nl werk: 06 5102 4296 Hogeschool INHOLLAND Amsterdam/Diemen Bedrijfskundige Informatica Wildenborch 6 1112 XB Diemen 020 495 1111

4 School of Economics Amsterdam/Diemen Bedrijfskundige Informatica

De BedrijfCoach Geef Je Ervaring  

De digitale Folder

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you