Page 1


Hansel i Gretel obre les seves portes a la ciutat de Sabadell per oferir-te tot un món de dolços i llaminadures. Prepara’t per descubrir un nou concepte de pastisseria, botiga de llaminadures i cafè on podràs gaudir d’un ampli ventall de productes, podent-los consumir al moment o emportar-te’ls a casa. Per contagiar-te del nostre esperit llaminer, mes a mes, anirem publicant aquesta revista per posar-te al dia de totes les novetats de la nostra botiga i informar-te de diferents temes relacionats amb els productes que t’oferim.

2


Índex

Els dolços a la dieta pàgina 4

Un bon esmorçar!

Greixos: animals o vegetals?

pàgina 8

pàgina 6

pàgina 10

Ofert� d� m�! pàgina 11

3


Els dolços a la dieta Olis animals o vegetals? Llaminadures Llaminadures i caramels representen un autèntic tresor per als més petits i si fos per ells, constituirien la base de la seva alimentació. Evidentment, cap adult no permet tal aberració dietètica, encara que són pocs els que es resisteixen a no satisfer el caprici alguna vegada. Però, realment resulten tan pernicioses com diuen? En el

4

coneixement i la moderació està la resposta. Dolços i petites temptacions de colors i formes vistoses, les llaminadures atreuen la gran majoria dels nens. La seva demanda troba en els adults respostes que van des del sí permanent i el consum sense control al no taxatiu i a la impossibilitat de provar-les. Entre una actitid i altra existeix un arc d’alternatives gairebé infinit.


Mala imatge

Consum responsable

La veritat és que la fama dels caramels, xiclets i les llepolies en general és dolenta i existeixen raons reals que l’avalen. En primer lloc, són molt riques en sucre, la qual cosa incideix en l’excés de pes i l’obesitat, un problema que està assolint proporcions alarmants entre els més petits.

Qualsevol dieta saludable es basa en un concepte general: la moderació. Prohibir les llaminadures sense més faria la vida dels nens bastant més infeliç sense que amb això s’aconseguís cap millora radical de la seva qualitat de vida. Lluny d’aconsellar-les com un element indispensable de la dieta (es pot viure sense consumir-les), és just parlar de la seva composició i del què ofereixen a l’organisme.

El consum excessiu de sucre danya les dents ja que, barrejada amb la saliva, activa el desenvolupament dels microorganismes que provoquen les càries. D’altra banda hem de dir que, quan prenem llaminadures en excés s’està ocupant el lloc d’altres aliments més sans i amb més qualitat nutritiva, de tal manera que la dieta general es veu afectada i desequilibrada, i es poden produir manques vitamíniques i d’altres tipus.

El seu component principal, el sucre, resulta un enemic de la salut si es consumeix sense fre, però pres en quantitats adequades és necessari i no perjudica en cap cas. Cal recordar que la glucosa és l’aliment fonamental del cervell, li aporta l’energia que necessita. Igualment és necessària en moments concrets en què la despesa energètica del cos és molt alta.

5


Greixos animals

Greixos animals o vegetals?

6

És ben sabut que els greixos animals són poc saludables si es consumeixen en excés, a causa del seu contingut elevat en àcids grassos saturats, relacionats amb malalties cardiovasculars. Però ho és menys que alguns greixos vegetals (de palma, de palmist, de coco, de colza) són així mateix poc saludables, per la seva proporció elevada de greixos saturats. Cap mostra de les estudiades utilitza greixos animals, però sis utilitzen palma, i això fa que el seu contingut en greixos saturats (al voltant del 50% del total del greix) sigui superior al saludable (entorn del 30%-35%). El greix que van fer servir les altres dues mostres, Act II i Friper, és “oli vegetal hidrogenat”. La hidrogenació permet solidificar i convertir en untables olis vegetals com l’oliva, el gira-sol i la soja, que a temperatura ambient són líquids, convertint els insaturats en saturats.


Greixos bons El procés del que hem parlat transforma els greixos insaturats de l’oli en greixos saturats i, a més, crea nous àcids grassos, els trans, que es comporten en el nostre organisme de forma semblant, i fins i tot més perjudicial, que els greixos saturats. La diferenciació entre “greix dolent” i “greix bo” té l’origen en la seva capacitat per a

modificar els nivells de colesterol en sang. Per a acostar-nos al perfil lipídic (de distribució dels greixos) d’aquestes roses de blat de moro per a microones, s’han sumat, quan esqueia, en cada mostra la proporció de greixos saturats i la d’àcids grassos trans. Les roses amb major proporció de greixos pocs saludables són Act II (el trans del 69%) i Friper (57%).

7


Un bon esmorçar!

Dedicar-hi temps Un percentatge altíssim d’escolars, que en algunes zones arriba al 70%, no dedica el temps suficient a fer un esmorzar saludable. Aquesta primera ingesta d’aliment és fonamental per a començar el dia i representa, segons l’opinió de científics i estudis de salut, un hàbit saludable en relació amb la prevenció de riscs cardiosaludables.

8


Hansel i Gretel dóna soport a iniciatives semblants a tota la ciutat, que tracten d’acostar als col·legis la necessitat que els escolars parin atenció a la manera com esmorzen. L’activitat consisteix a oferir als alumnes una xerrada informativa, impartida per un nutricionista o farmacèutic, sobre la importància d’un bona esmorzar, per procedir després a tastar un veritable esmorzar cardiosaludable. En la xerrada se’ls explica la importància i els ingredients fonamentals d’un bon esmorzar cardiosaludable. Després es procedeix a prendre l’esmorzar al menjador del mateix col·legi amb productes de la nostra botiga. L’esmorzar consta de fruita, llet, cacau, pa, oli i embotit de gall dindi (en comptes de pernil dolç, davant la presència cada vegada més gran d’escolars musulmans als centres).

xifra que s’espera ser superada en els propers anys arribant a tots els centres escolars. Cal destacar l’escàs temps que es dedica al primer àpat del dia. El 67% dels enquestats asseguren que gasten menys de 10 minuts a esmorzar, i això implica que no esmorzen correctament, ja que per a prendre tots els aliments necessaris en l’esmorzar (llet, cacau, fruita, pa, oli i embotit de gall dindi) és imprescindible dedicar-hi almenys deu

Sóc laxant

S’estima que, més de 400 escolars participaran en aquesta activitat,

9


Visita la nostra secció de regals Dins la nostra botiga hi ha una petita secció on trobaràs diferents productes per regalar. Des de samarretes amb els nostres divertits personatges fins a tasses o gots “amb vida pròpia”. Si vols convertir els teus dolços preferits en un perfecte regal, què millor que acompanyar-los per algun d’aquests divertits objectes. No dubtis en fer-hi un cop d’ull abans de marxar!

10


11


12

Hansel i Gretel  

Magazine of a trendy sweet/cakes/cofee shop. carlescabezon.blogspot.com