Page 7

La revista de 3Dnassos amb la col·laboració de la comunitat catalana del videojoc

ABRIL 2018

PARES I MARES... VIGILEU MÉS

HI HA GÈNERES PER A TOTHOM

Gran part de la culpa la tenen tant els mitjans “especialitzats” del nostre país així com els pares, mares, tutors i tutores que compren els videojocs als nens i nenes. Ara us explicarem per què creiem això.

Enllaçant amb el que estàvem dient, dins de la indústria trobem gèneres adaptats a tothom, cadascun pensat per a un públic o per a que puguin ser jugats per a tothom.

En primer lloc volem donar importància a la re- Així doncs podem destacar gèneres com el de les placomanació PEGI (Pan European Game Infor- taformes (Yoshi, Little Big Planet, Mario, Sonic...), mation) i a la seva indiscutible tasca i valor. el de conducció ( Mario Kart, Forza, Project Cars...), trencaclosques (Metroid, Hollow Knight, XeodrifInformació que es troba a cada una de les ter, Ori..), construcció ( Cities Skylines, Tropico, caixes i pàgines digitals de cada un dels produc- Prision Architect, Zoo Tycoon...), Novel•les visuals tes electrònics, que ens dóna a conèixer quina (Steins; Gate, Winter Novel, Danganronpa...) etc. és la edat apropiada per a jugar al videojoc. Aquests són alguns exemples de gèneres No pot ser que molts nens i nenes tinguin que pot jugar un públic molt ampli i que no en el seu poder el GTA V si el joc està adap- acostumen a tenir contingut per a adults. tat i pensat per a persones majors d’edat. Aquí la culpa no és de l’empresa desenvolupado- Ens hem deixat uns quants gèneres com els ra sinó de la gent que compra el producte. point and click, rogue-like o els rpg que, encara que tinguin (segons el joc i el cas) alD’aquí en podem posar mil i un casos. No po- gun contingut violent o pujat de to, no s’aprodem permetre que nens i nenes de 10 anys juguin pa al que normalment juga la gent actualment. diàriament al Battlefield, al Fortnite o a jocs que tinguin violència explícita així com possibles Nosaltres us podríem dir molts títols que serien temes relacionats amb drogues, baralles o sexe. òptims per als nens i nenes més joves però pensem que tampoc està de més que els compradors Ara bé, si ho compreu no us queixeu de que els na- i compradores de qualsevol edat us informeu nos prenen exemple i tenen actituds violentes. una mica del tema abans d’adquirir algun producte.

RESPONSABILITAT, SI US PLAU La cultura cada vegada creix més i es divideix en moltes branques però unes estan millor vistes que les altres. Sembla ser que és millor veure Fast and Furious que jugar al Player Unknown’s o llegir una novel•la policíaca que jugar al L.A Noire. Els videojocs no fan violents a ningú, potser el fet de que es puguin comprar armes i la desinformació i ignorància de molta gent ajuda a que les coses no vagin bé. Hem de fer alguna cosa perquè els videojocs deixin de veure’s com un món obscur, ple de gent ignorant i un passatemps a la altura de assassins en potència que en qualsevol moment es tornen bojos i van pegant pel carrer a tothom.

6

Revista 6Dnassos - Abril 2018  

Número d'abril de 2018 de 6Dnassos, la revista de 3Dnassos amb la col·laboració de la comunitat catalana del videojoc.

Revista 6Dnassos - Abril 2018  

Número d'abril de 2018 de 6Dnassos, la revista de 3Dnassos amb la col·laboració de la comunitat catalana del videojoc.

Advertisement