Page 38

DETTA ÄR EN INFORMATIONSSIDA FRÅN SJ

NY TIDTABELL:

Fler avgångar i rusningstid ska få fler att välja tåget Fler avgångar i rusningstid. Kortare väntetid i Västerås för resenärer på Bergslagspendeln. Fler avgångar mot Örebro och Stockholm. Det är några nyheter i den nya tidtabellen som börjar gälla 10 december. Fler avgångar i rusningstid på Tåg i Bergslagen gör det enklare att arbetspendla med tåg – och lämna bilen hemma.

FOTO: ANNA ALVERHAG

MER OCH TÄTARE TRAFIK som ska locka fler att resa och pendla med SJs tåg. Det är målet med flera nya satsningar som Tåg i Bergslagen och SJ gör nu när tidtabellen för 2018 träder i kraft 10 december. – Det känns jätteroligt att vi utökar antalet avgångar inom Tåg i Bergslagen, inte minst på tider som gör det enklare att pendla med våra tåg. Dessutom pågår redan nu planeringen av sommarens trafik för resenärerna ska drabbas så lite som möjligt av planerade banarbeten, säger Martin Drakenberg, affärschef på SJ med ansvar för TiB-trafiken.

All trafik från Dalarna mot Västerås, på den så kallade Bergslagspendeln, anpassas så bytestiderna mot Stockholm i snitt halveras mot tidigare tidtabell. Samtidigt blir avgångarna i Västerås mot Stockholm och Örebro fler. Det skapar fler möjligheter att resa med Tåg i Bergslagen och vidare. Förtätning av trafiken mellan Gävle och Falun ger bättre möjligheter att arbetspendla. Under sommaren 2018, då Trafikverket genomför många banarbeten, kommer trafiken mellan Gävle och Hallsberg att trafikeras med tåg hela sommaren. För sträckan Hallsberg-Mjölby planeras ersättningstrafik. – De nya avgångarna ökas under ­rusningstid, något som har varit mycket efterfrågat bland våra resenärer, säger Martin Drakenberg.

NÄR, VAR OCH HUR. ALLT OM DIN BILJETT MÅNGA SÄTT TILL BILJETT

RES OBEGRÄNSAT

Vårt bästa tips: Köp din biljett på vår hemsida sj.se eller i SJs app. Där får du garanterat bästa pris. Biljetterna är som billigast när de släpps, vilket sker säsongsvis. Det är även möjligt att köpa biljett ombord, men till ett lite högre pris.

Är du en spontan resenär som reser gärna och ofta? Då kanske något av våra årskort eller månadskort passar. Välj årskort om du vill ta del av hela Sverige. Reser du ofta m ­ ellan två län är vårt månadskort ett riktigt bra val. Här ingår busstrafiken där du startar och där du avslutar din resa, inom Tåg i Bergslagen-området. Smart, eller hur? Länstrafikbolagens månadskort är det bästa alternativet om du reser inom ett län eller precis över gränsen.

Vill du ha ännu fler valmöjligheter? Se här: • Våra biljettautomater • Våra ombud (Pressbyrån och 7Eleven) • SJ Service Center 0771–75 75 75 • Våra resebutiker i Stockholm, Göteborg och Malmö.

38

 5 / 2017

MISSA INTE SJ PRIO-KAFFET Missa inte chansen till en kopp gratis kaffe eller te ombord. Är du SJ Prio-medlem på grå eller svart nivå bjuder vi på kaffe eller te i kiosken som finns ombord på de flesta av våra avgångar. Självklart är det gratis att bli medlem i SJ Prio. Läs mer på sj.se/sjprio

FÖRDELAR FÖR FÖRETAGARE Om du reser i tjänsten finns det flera skäl till att bli företagskund. Med ett SJ Biz-avtal blir det enklare att boka affärsresor och ditt företag får en reseoch miljörapport varje kvartal, som visar hur stora utsläpp ni har besparat miljön genom att resa med SJ. Dessutom får ni rabatt från första resan.

DETTA FÅR DU SOM SJ PRIO-MEDLEM Det kostnadsfria medlemskapet i SJ Prio ger dig poäng på dina resor, inköp i bistron och hos våra partners. Poäng som du kan använda till nya resor, mat i bistron eller kiosken och hotellövernattningar. Förutom poäng på dina resor får du erbjudanden och förmåner bara för medlemmar. Läs mer och anmäl dig på sj.se/sjprio.

BLEV PARAPLYET KVAR? Kontakta hittegodsavdelningen på TIBhittegods@sodexo.com eller på 08-578 836 67 (mån-fre 14.00–16.30).

Hit&Dit nr5 2017  

Upplev din del av Sverige! Tema: Vinter Magasinet ligger ombord på Tåg i Bergslagens och Tågabs tåg som trafikerar nio län i Sverige

Hit&Dit nr5 2017  

Upplev din del av Sverige! Tema: Vinter Magasinet ligger ombord på Tåg i Bergslagens och Tågabs tåg som trafikerar nio län i Sverige