Page 1

BELGIUM BRIDGE

Maart 2012

Male suada Quis Dolor set Ipsum mauris sapien vitae soldales erat

PARARELLE UNIVERSA

NAZI-UFO’S

INGO SWANN

De natuurwetenschap heeft het bestaan van parallelle universa aangetoond. Wat moeten wij ons hierbij voorstellen? Lees het op pagina 26

Was Hitler en zijn companen echt betrokken bij de fabricatie van de eerste UFO’S? Wie was Victor Schauberger? Lees het op pagina 14

Een controversiële man, op zijn zachtst gezegd maar ook een genie. Zijn boeken zijn praktisch onvindbaar geworden. Lees het op pagina 9

1


OOK IN DIT NUMMER:

INHOUDSTABEL De Symboliek van Superman. De penetratie van de geest De vliegende schotels van de Nazi’s. Parallele Universa. De echte Ché Guevara. Boekbespreking: “De vermoorde onschuld van Slobodan Milosevic”. Het genot van geld.

De echte Superman Matthew Delooze heeft wel erg aparte theorieën over hoe de werkelijkheid in mekaar zit. Hier bespreekt hij de occulte symboliek van Superman. Een archetype dat staat als een huis. Lees en verbaas U!

Het Ecovaproject. Credo Mutwa en de echte geschiedenis van Afrika. Colofon. Volgende auteurs verleenden hun bijdragen: Ingo Swann Guido Jonkers Matthew Delooze Ghislain Struys Alexander Villacampa Dave Guthman Vertaalwerk:

De echte Che Guevara

Jan Smith

Zoals steeds heeft de mythe de werkelijkheid overstegen. Wie was deze man echt? Was hij zo heldhaftig en onverschrokken als men beweert? Een ontluisterend verhaal.

William Ledent Rene Vissers Peter van Maanen

2


UPERMAN’S

Verborgen symboliek

Predictive programming achter de Superman saga

MET DE FILM ‘SUPERMAN RETURNS’ HEEFT HOLLYWOOD NOG MAAR EENS BEWEZEN DOOR WELKE OCCULTE KRACHTEN HET WORDT GEREGEERD. EEN MAN MET SUPERKRACHTEN DAALT NEER OP EEN ONSCHULDIGE PLANEET: AARDE. STRIPVERHAAL OF MEER?

3


geschriften) Ik wil me vooral concentreren op de basis symboliek die gebruikt wordt door de media, middels Superman. Superman is bekend om zijn beroemde “S“ op zijn Ik heb altijd al het kostuum. Dit is de vermoeden gehad Door Matthew officiële uitleg gegeven dat de ‘S‘, op de Delooze door Action Comics beroemdste borst in (DC Comics) die claimen Vertaald door Rene deze wereld, veel dat de S voor Superman Visser meer zou betekenen staat etc. Kennelijk kwam dan dat het alleen zijn Moeder Aarde op dit maar een initiaal zou idee. Uiteraard heeft de S zijn van de naam superman veel meer symbolische waarde of een identiteit`s stempel voor dan de kinderen, mij inbegrepen, zijn goedgevormde borst. Het geleerd werd. onderstaande artikel ontstond vorig jaar (2006) ……( Ik hoop dat je ervan geniet) Maar in de film van Superman verandert het verhaal simpelweg Ik realiseer me dat de meeste zo omdat Super’s vader de S-vorm al niet alle mensen Superman zullen draagt voordat Superman naar de kennen, daar hij één van de aarde wordt gestuurd, en dus kan beroemdste personages in de het niet zijn ‘Aardse Moeder’ Ma wereld is. Even kort, Superman`s Kent zijn, die de reden voor de S (echte naam Kal-El) werd door zijn verzonnen heeft. vader Jor-El naar de aarde Laten we eerst eens kijken naar gestuurd. Hij hield heimelijk het de symboliek van zijn vader in geheim voor zijn kunnen voor Superman “The Movie” uit 1978 zichzelf aan. (EL is een God of spiritueel leider in enkele Oude

Hoe het “fictieve” verhaal van superman een verborgen symboliek herbergt.

Wat ziet U echt?

4

JOR-EL De vader van Superman Laten we ook eens kijken naar de oorspronkelijke symboliek die gebruikt werd door Marvel Comics voor Superman`s vader Jor-El. De verschillende, maar zogenaamde officiële verhalen over Superman`s “S“ zijn hier beschikbaar voor de geïnteresseerden onder ons om verder te onderzoeken. Zon Symboliek is gekoppeld aan “Lucifer de lichtbrenger”, Lucifer is de grootste bedrieger, en ik geloof echt dat de volgelingen van Superman zwaar misleid werden over de ware betekenis van de symboliek rondom Superman. Ik veronderstel niet dat Superman de ‘duivel’ zou zijn, begrijp me niet verkeerd. Ik probeer te zeggen dat de symboliek gekoppeld is aan Zon / Slangen aanbidding. Ofwel Luciferanisme.


Wel nu dan beste lezer zie je een superman “S” of zie je een Slang ? Ik zie een Slang. Ok twijfelaars en onzekeren. Laten we eens kijken naar een oudere versie van de symboliek op de borst van Superman.

Daar ga je al .. het bevind zich reeds op zijn vader`s borst of moet ik zeggen “DE GOD VADER”?

Laten we ook eens kijken naar de oorspronkelijke symboliek die gebruikt werd door Marvel Comics voor Superman`s vader Jor-El.

De verschillende, maar zogenaamde officiële verhalen over Superman`s “S“ zijn hier beschikbaar voor de Merk op: dat de eerste, op een geïnteresseerden onder ons om omgekeerde boom lijkt en de verder te onderzoeken. Zon tweede op een omgekeerde Symboliek is gekoppeld aan piramide. De piramide kan ook symbolisch voor een boom staan. “Lucifer de lichtbrenger”, Lucifer (Bijvoorbeeld als superman naar is de grootste bedrieger, en ik beneden kijkt, naar zijn borst, is geloof echt dat de volgelingen van de vorm van de boom en de Superman zwaar misleid werden symboliek van de Slang over de ware betekenis van de gemakkelijker te zien) symboliek rondom Superman. Ik Laten we nu eens kijken naar een veronderstel niet dat Superman de ‘duivel’ zou zijn, begrijp me wat modernere superman S. niet verkeerd. Ik probeer te Wat zie zeggen dat de symboliek je een S gekoppeld is aan Zon / Slangen of zie aanbidding. Ofwel Luciferanisme. je een Ik geloof dat de ware symboliek Slang? die gebruikt wordt via de Kijk Superman strips en films, nog werkelijk de symboliek van de eens. “boom van het leven” en de Slang Wat zie je? Je kunt ook zien dat is. Er moet een reden zijn voor het de symboliek nog steeds gebruik van deze symboliek? probeert om een ??soortgelijke Waarom wordt het gebruikt in vorm te behouden gelijk aan de strips en films? oudere versies alsof de slang Dus wat betekent het? zich in een boom bevind. Laten we dieper gaan Download de foto en zet hem op Kijk hier eens naar. zijn kop (draai hem om)? Ik garandeer je dat je een slang uit een boom naar beneden ziet glijden. Om het voor iedereen die de Slangen symboliek nog niet ziet wat gemakkelijker te maken …. Kijk naar deze foto (gebruikt in een serie genaamd “Kent’s op tv”)

Nu bestaat er geen twijfel meer … toch?

5

Kijk naar de vorm … … .. Dit is de symboliek van “de Boom van het Leven” …. maar wie controleert onze boom van het leven? Wie


controleert onze groei of ontwikkeling? Dit is de symboliek van de “boom van het leven” en de Slang. Begin je de verbindingen met de symboliek van Superman te zien die in de hoofden van ALLE generaties geïmplanteerd werd die momenteel op deze planeet leven?

De boom des levens en de Heilige Vader Paus verklaart de symboliek van de kerstboom Vaticaan, 20 december 2004 (CWNews.com) – Tijdens zijn Angelus audiëntie op 19 december, sprak paus Johannes Paulus II (bio – nieuws) over de rijke symboliek van het kerstseizoen, waarbij hij zich concentreerde op de betekenis van de kerstboom die nu te zien is op het St. Peter’s Plein

De kerstboom, zei Johannes Paulus, “is een Oud gebruik dat de waarde van het leven http://www.crystalinks.com/ ophemelt,” omdat de altijd kabala.html groenblijvende boom onveranderd Kabbalistische boom des levens blijft als hij de hardheid van de in een graancirkel. winter doorstaat. Wanneer de Ik zou er graag op wijzen dat de cadeaus onder de boom worden Christelijke “Kerstmis” in principe gerangschikt, gaat de paus verder, één groot bedrog is. Ja mensen, is dat een symbool “van de boom al die “Humbuggers” hadden toch van het leven, het beeld van gelijk! Christus, met de grootste gave van God aan alle mensen”. De zeer eenvoudige

handeling, van het hebben van een boom in je huis die je versiert (engeltjes met goud, slingers enz.) met Kerstmis is inderdaad een daad van het aanbidden van de Slangen Cultus. Jij symboliseert eigenlijk de Slang in de boom, die onder de boom geschenken plaats, als een daad van aanbidding tot de Slangencultus. (Sorry dat ik je dat hier om de oren sla!) Het Slangen / Luciferanisme bedrog kent absoluut geen grenzen. De grootste van alle misleidingen, is om jou zover te krijgen iets te aanbidden wat jij niet zou willen en niet zou moeten aanbidden. Ik ga even het andere spoor op met de ‘boom van het leven’….

met elke geschikte en slimme kans. Dit omvatte zelfs de kerken of tempels van dat moment.” Dan bestaat er dus geen twijfel in moderne termen dat “Hij” de gezaghebbende katholieke kerk en andere grote religies zou aanvallen, met dezelfde kracht als ‘Hij’ dat toen-der-tijd deed, omdat deze “autoriteiten” niets anders zijn dan een propaganda machine voor de Slang dat uit pedofielen en oplichters bestaat. Kerstbomen waren er al lang voordat een man bekend als Jezus “geboren” werd. Inderdaad vraag een Christen maar eens waarom er elk jaar een boom opgemaakt wordt in hun huis (Ja ik doe het ook en heb ook geen flauw idee waarom!) Versierd met snuisterijen en cadeautjes? Wie aanbid je eigenlijk wanneer we zoiets doen?

Er zijn vele oude sprookjes over slangen in de boom, enz. en ze dateren van duizenden jaren geleden. Overweeg de Wel nu mensen geloof geen mogelijkheid dat je wellicht woord van wat ik je vertel in dit misleid wordt in het aanbidden artikel want de Paus is Gods van andere symbolische Goden in rechterhand. Hij spreekt over “Jezus” gaat hij dan niet 2005 jaar plaats van, dat je de Christelijke waarden aanbid. terug? Vergeef me dus voor het Kijk naar de foto hieronder. wijzen op de feiten hierbeneden. Dus, alstublieft, als je de uitleg Dit is oude Sumerische van de paus over de kerstboom symboliek, lang voordat Maria bij gelooft dan heeft het geen zin om dit artikel nog verder te lezen. Ik wil ‘hen’ met de Christelijke hersenspoeling in hun hoofd eraan herinneren dat “Jezus” anti Autoriteit was. Hij was niet gelovig op welke manier dan ook. Hij creëerde niet de kerken of de achterlijke regels die de massa Jozef op de proppen kwam met onderdrukken. een zeer goed excuus, dat er “boom rituelen” plaatsvonden. “Als je Jezus ziet als een “Reptielen (slang) Goden uit het Oude Midden Oosten beheersen mens en niet als “de boom van het leven”. Dit doet symboliek “dan was Hij me denken aan het versieren van het” die de Autoriteit als een kerstboom …. Jou ook?De corrupt zag. “Hij” vocht kerstboom wordt veronderstelt symbolisch te staan voor een de corruptie boos aan figuur als Christus, en “de boom

6


van het leven” volgens de paus – eerder in dit artikel vermeld. Ik zeg Bullshit, en als Superboy voor één keer eens iets eerlijks zou zeggen zou hij “Super Bullshit” zeggen! De foto hierboven werd lange tijd voordat het Nieuwe Testament bedacht werd gecreëerd. Wat mij betreft staat het symbolisch voor het aanbidden van de Slangen Cult. Creëerden de “Reptielen” of Slangen Goden “de boom van het leven” en Oogsten zij hem voor de mens? Brandmerken zij ons symbolisch, en misleiden zij ons dat wij HEN aanbidden zonder dat we het ons zelfs maar realiseren. De symboliek verteld mij dat dit waar is. In plaats van dat onze lichamen gebrand merkt worden met hun logo erop, branden ze onze geest en het onderbewuste door middel van mentaal bedrog. We geven ons onderbewuste aan hen af. Dit soort symboliek wordt gebruikt via de wil van Superman. Onderstaand een voorbeeld. Van de officiële superman site … De TV “Mega-hit” “Smallville” draait om het verkennen van de achtergrond van een held, dus was het logisch dat ze een verklaring zouden verstrekken voor de “S“-. En in feite, gaven ze twee verklaringen. In de eerste aflevering van het eerste seizoen, “Rogue”, Lex Luthor legt Clark uit dat Alexander de Grote een borst-plaat droeg tijdens de strijd, waar juwelen in ingelegd waren in de vorm van een “S” als een soort logo. Volgens Luthor, “symboliseerde het ontwerp “kracht en moed”. “Clark reageerde ironisch: “Ik zie mezelf met dat ding op de borst niet de strijd ingaan”. In de daaropvolgende seizoenen, duikt er een Kryptoniaans symbool op in de mysterieuze grotten van Smallville dat op het “S” symbool lijkt, op een achthoekige Kryptoniaanse sleutel, en uiteindelijk op Clark zelf wanneer Jor-El (of zijn geest of iemand/iets die beweert Jor-El

te zijn en/of zijn geest) het symbool in de borst van Clark brandt. Tot op heden is het onduidelijk wat het symbool vertegenwoordigt. “… ..

Dit betekent tevens dat we ook (op)geleid werden om de symboliek op dezelfde manier te vertrouwen. Wanneer een persoon de symboliek van superman ziet zal zijn of haar geest “respect = Spirituele energie” vrijlaten, bij gebrek aan een beter woord, maar deze energie gaat naar degenen die de symboliek creëerden en niet naar de fictieve Superman.

De “S” is het bekendste symbool van Superman. Onze geest is zo geconditioneerd om het te Voor mij is het niet onduidelijk. respecteren. En daarom Dus wat verondersteld de “respecteert” de overgrote symboliek nu te betekenen? Wat meerderheid van de mensen op wordt hier allemaal bedoeld? Voor deze planeet automatisch, en mij betekent dit dat de onbewust ook de symboliek. Kan meerderheid van de mensen in het “spirituele respect”, of de deze wereld onbewust “opgeleid” gedachte-energie, die gecreëerd werden om te accepteren dat wordt door zoiets als Superman, “Superman een goede en een Symbolisme of kerst rituelen op betrouwbare peer is”. Je zult geen de één of andere manier mens vinden die een slecht woord verzameld worden waardoor het over Superman zal uitspreken of een soort van in beslag genomen wel soms? Zij zullen allen spirituele energie wordt? Een onvoorwaardelijk geloven dat energie die (uit ons) gemolken Superman voor het goede staat. wordt door gevoelloze (Ik realiseer me mensen dat buitenaardse aliën boeren? Superman fictief is. Dus denk nu Uiteraard is deze energie niet dat ik mijn knikkers verloren onzichtbaar op een heb) Ik verwijs naar onbewuste vijfdebewustzijnsniveau. energieën en onderbewuste overtuigingen wanneer ik zeg dat Respecteert onze mentale conditionering bepaalde we onbewust (op)geleid werden symboliek, waardoor onze om Superman te vertrouwen.

7


GOEDE PEER?

gehoorzaamheid deze domme rituelen uitvoert waar bomen in verwikkeld zijn en op de één of andere manier onze spirituele krachten overdraagt aan degenen die niet alleen weten hoe ze een dergelijke kracht kunnen extraheren, maar ook weten hoe ze die kunnen benutten voor hun eigen gebruik? Het gebruik van de symboliek werkt ook op een vijfde bewustzijnsniveau voor diegene die problemen hebben met het begrijpen van het punt dat ik probeer te maken. Dit is eenvoudig te verklaren door gewoon te zeggen dat miljoenen mensen blindelings hun vlag van het land rechtstreeks de oorlog in volgen, of gewoon door het volgen van de kleuren van een voetbal team of een religieuze banner. De energie die gecreëerd wordt door dergelijke symboliek is enorm en mij werd verteld dat een soldaat die de vlag van zijn regiment in de strijd draagt, die zal 10 keer harder vechten dan iemand die dat niet deed. “Simpel

Dus wat verondersteld de symboliek nu te betekenen? Wat wordt hier allemaal bedoeld? Voor mij betekent dit dat de meerderheid van de mensen in deze wereld onbewust “opgeleid” werden om te accepteren dat “Superman een goede en een betrouwbare peer is”. Je zult geen mens vinden die een slecht woord over Superman zal uitspreken of wel soms?

gezegd, indien de symboliek op een vijfdebewustzijnsniveau zo krachtig is dat een individu zijn krachten kan verhogen met het 10-voudige door zich simpelweg te concentreren op de symboliek die hij op dat moment draagt, probeer je dan de uitwerking eens voor te stellen, die de onderbewuste symboliek heeft als het om miljoenen mensen gaat? “ Als deze uitwerking opgeslagen en vervolgens aangewent kan worden, stel je dan de macht eens voor, die zij (die deze energie konden verzamelen) opdoen.

8

Dat zou ze toch zeker een punt extra geven om onze wereld te mogen beheersen. zou het niet? Uiteraard heb ik nu alleen nog maar Superman en de Kerstboom als twee goede voorbeelden gebruikt van hoe de dingen, waaraan we ons levenlang onderworpen worden, tegen ons gebruikt kunnen worden zolang de ware betekenissen ervan voor ons verborgen worden gehouden. Er zijn nog veel meer voorbeelden waar ik gebruik van had kunnen maken.

“Als we de paus of de media geloven dan is dit artikel een komische farce. Gelieve de paus zijn versie over de kerstboom te geloven als dat is wat je wilt.” Geloof aub de versie van Marvel Comics en de uitleg van Warner Bros voor de ware redenen achter de symboliek van Superman`s ‘S’, ondanks hun tegenstellingen, als dat is wat je wilt moet je dat doen. Ik verwacht van niemand dat hij/ zij moet geloven dat “Superman” of een “kerstboom” gebruikt zou kunnen worden tegen de mensheid op een manier zoals ik die hier beschreven heb. Kom dus uit die boom deze kerst en kijk Superman op tv. Laten we het onder ogen zien mensen alleen de grootste bedrieger, of een gladde slang, zou zo laag kunnen zinken om dergelijke dingen tegen ons te gebruiken … maakt ook niet uit, wie weet krijgen ze de paus ook nog zover om hen te onderschrijven? Matthew Delooze 03 Aug 2006


INGO SWANN: PENETRATIE VAN DE GEEST

algemeenheid wordt beschouwd door Aardlingen, dan is het in ieder geval een menselijke eigenschap die een uitstekende kans maakt de nek te worden omgedraaid nog voordat hij de kans heeft gekregen ook maar een keer te ‘knipperen met zijn alziend oog’.

Wat er ook over telepathie gezegd en gezwegen wordt, twee dingen staan als een paal boven water.

De meest voor de hand liggende verklaring hiervoor is dat telepathie de geest binnendringt – en dus vindt de ontwikkeling ervan per definitie plaats in het duister waar mogelijk sprake kan zijn van mentale geheimzinnigheid. Er moet min of meer worden toegegeven dat de meeste Aardse activiteiten nergens toe leiden, tenzij ze gestoeld zijn op een of ander model van gemotiveerde geheimhouding of verborgen agenda’s.

Ten eerste: ALS telepathie bestaat, dan is dat wel zo ongelofelijk belangrijk dat alle Aardse aannames op basis hiervan moeten worden herzien. Ten tweede: als er voldoende inzicht is verkregen over telepathie en over de wijze waarop het in zijn

INGO SWANN

BIO Ingo Swann, de man die zichzelf geen helderziende noemt maar toch bezig is op het gebied van het paranormale. Hij onderzoekt het ook. Hij is bekend als schrijver en artiest. Maar vooral van remote viewing, gedachtenlezen en BLE, buiten het lichaam treden. In 1990 schreef hij een baanbrekend boek met als titel: “Penetration”

De originele cover van het boek, waarvan je hier een extract leest. Uit de jaren 1990

Penetreert telepathie ongewild de menselijke geest?

9


Als dit vuistregel is, kan men gemakkelijk de reikwijdte en het karakter van de antitelepathische gevoelens bevroeden die vanaf de top van de sociale piramide doorsijpelen tot het niveau van het gewone volk aan de onderkant van de samenleving. Ik aarzel geen moment dit op deze wijze te beweren, omdat een groot gedeelte ervan het gevolg is van experimenten van mijn kant.

iemands gedachten binnen te dringen. Ook is het leuk te kunnen vaststellen dat de inlichtingendiensten het onderzoek sponsorden omdat ze van mening waren dat met remote viewing dingen konden worden binnengedrongen en niet de geest. Dat wil zeggen

REMOTE VIEWING Ik was bijvoorbeeld gedurende vijftien jaar betrokken bij zeer geheime ontwikkelingen op het gebied van de parapsychologie aan het prestigieuze Stanford Research Institute. Onze werkzaamheden, in casu de ontwikkeling van remote viewing, werden in belangrijke mate gefinancierd door Amerikaanse inlichtingendiensten. Hierdoor kregen wij vaak bezoek van bepaalde figuren uit Washington en belangrijke wetenschappers. De meesten gingen alleen bij mijn collega’s op bezoek en weigerden mij te ontmoeten of zelfs maar de lunch met mij te gebruiken. De reden? Hier volgt een aantal letterlijke citaten: “Ja Jezus, die vent kan mijn gedachten lezen!” of “Je moet niet te dicht bij hem in de buurt komen, hoor”.

door het feit dat ze NIET WERKEN, of omdat ze kunnen worden gebruikt bij het op het verkeerde been zetten van andere benaderingen die misschien wel zouden kunnen werken. Dientengevolge is er veel ruchtbaarheid gegeven aan het feit dat telepathie iets is van geest-tot-geest, met een zender en een ontvanger, en daardoor is telepathie verworden tot het hedendaags Aardse culturele model zoals we dat kennen. De intellectuele beeldvorming bij dit non-productieve model is zo intens en wijdverspreid dat Aardlingen letterlijk op geen andere manier over telepathie kunnen denken.

Met uitzondering van een paar experimenten in de voormalige Sovjet-Unie en China heeft het zender-ontvanger-model ook niet geleid tot bovengemiddelde resultaten. In ieder geval is de Al zouden de resultaten voornaamste reden waarom elk statistisch een beetje worden parapsychologisch onderzoek opgerekt, dan nog komt geen wordt gemarginaliseerd, als van die experimenten ook maar minderwaardig wordt in de buurt van telepathie-plus. aangeduid of onderdrukt, En toch is men over het gelegen in het feit dat ze algemeen gedurende meer dan allemaal veel te dicht bij de honderd jaar blijven gevreesde en ongewenste vasthouden aan het zendertelepathische gaven komen. En ontvanger-model. dus moet het hele gebouw van het parapsychologisch onderzoek tot de grond toe worden afgebrand en mag er niemand uit ontsnappen. De reikwijdte van de menselijke Er is een opvallende Een grappige bijkomstigheid geest omvat de kernachtige en uitzondering die wordt gebruikt hiervan is overigens dat als meest natuurlijke manier van voor het creatievere telepathie werkelijk is wat het communiceren. Met doofpotwerk. Die uitzondering is, dan is het helemaal niet oerbeelden, in plaats van met heeft te maken met de noodzakelijk om in de 'aangeleerde' taal. onmiddellijke nabijheid van een ontdekking van benaderingen van telepathie die opvallen telepaat te verkeren om dat volgens hen remote viewing viel onder het binnendringen van uitsluitend fysieke zaken en geen psychische.

BUITENAARDSE INTELLIGENTIES

10


Doordat mijn eigen kennis over telepathie groeide, vond ik het in het begin alleszins redelijk om aan te nemen dat, juist omdat telepathie kon worden gezien als een bedreiging voor alle mogelijke geheimzinnige toestanden op Aarde, diezelfde geheimzinnige toestanden met een beetje gevoel voor humor de ontwikkeling van echt effectieve binnendringende varianten van telepathie zouden kunnen herkennen. Hoogstwaarschijnlijk geldt dit tot op heden nog steeds.

Desondanks is het enige model voor de geest dat Aardlingen voor ogen staat gebaseerd op hun eigen nogal beperkte visie op de geest – en alle factoren die zij zelf liever niet willen overwegen zijn daaruit weggezuiverd. Dientengevolge projecteren Aardlingen voor het gemak het beeld van HUN eigen geest maar op die van alle mogelijke buitenaardse wezens.

omgeving van planeet Aarde. Het is daarom verrassend dat Ufologen wel het bestaan van mentale processen bij buitenaardse bevroeden en zich vol overgave verdiepen in buitenaardse werktuigen, apparatuur en technologie.

Niets van al hetgeen hierboven wordt genoemd heeft ook maar in de verste verte te maken met paranormale verschijnselen en alles weerspreekt elke In die zin is de intellectuele waarschijnlijke, positieve beeldvorming over de geest noodzaak om het anders te een wereldwijd gebeuren dat is doen – hoewel een paar uitgemond in het gegeven dat psychologen die zich specifiek hoe verder men komt op het bezighouden met onderzoek gebied van Aardse naar ontvoeringen machtsstructuren, hoe langzaamaan rekening benauwender de beeldvorming beginnen te houden met de wordt. Hier is dus sprake van factor telepathie. een betekenisvol en zeer Hierbij springen twee terzake hardnekkig verborgen doende feiten in het oog. gehouden verhaal. Wat dat ook Ten eerste zou men kunnen Als men echter het concept in moge zijn, het begint in ieder denken dat het zich afkeren geval met het feit dat de ogenschouw neemt dat van de parapsychologie Aardse wetenschappen – buitenaardse intelligenties vergelijkbaar is met feit dat filosofie, religie, sociologie en mogelijk in het bezit zijn van men zich er teveel tegen afzet. psychologie – geen steun telepathie-plus, dan kan het Aardse plaatje – dat op zich al verlenen aan onderzoek naar Ten tweede is het zo dat als ik wat men zou kunnen zo volledig lijkt – gemakkelijk een buitenaards wezen zou zijn grotere en verbazingwekkender samenvatten als ‘paranormale met hoog ontwikkelde verschijnselen’ – terwijl al die dimensies aannemen. parapsychologische Aardlingen kunnen denken dat nobele studierichtingen er wel eigenschappen (die mogelijk om bekend staan dat ze het ruimtewezens intelligentie allereerst zouden hebben fenomeen als zodanig in bezitten en zodoende geleid tot de evolutie van scherpe bewoordingen aannemen dat buitenaardse superieure technologie), ik het veroordelen. intelligentie, zoals zo vaak niet leuk zou vinden dat wordt beweerd, ‘superieur’ is Aardlingen dezelfde soort aan de menselijke. Per slot van eigenschappen zouden rekening zijn buitenaardse in ontwikkelen. En wanneer De moderne instituties in dit staat tot het bouwen van telepathie een element zou zijn machines die alle grenzen van ruimtevaarttijdperk hoeven zich van, zeg maar, het Universele echter niet druk te maken over de Aardse wetenschappelijke Bewustzijn, dan zou ik als de het bestaan van buitenaardse kennis ver te boven gaan en wiedeweerga uitdokteren hoe geesten, omdat het juist dus kan het haast niet anders diezelfde instellingen zijn die bij ik op telepathische wijze het zijn dan dat niet alleen hun menselijk bewustzijn zou technologie superieur is, maar hoog en bij laag blijven volhouden dat er niets van dien kunnen doordringen met ook hun geest. intellectuele beeldvorming aard bestaat – in ieder geval waardoor de positieve niet in de onmiddellijke

PARAPSYCHOLOGIE

11


In de hedendaagse wetenschappelijke wereld bestaat het standaard beeld over telepathie uit twee hoofden of hersenen die elkaar aankijken. De twee hoofden of hersenen moeten twee geesten voorstellen. Maar omdat niemand er nog in is geslaagd de geest in een beeld vast te leggen, is daarvoor in de plaats gekozen voor het hoofd of de hersenen. Tussen die twee hoofden of hersenen is meestal iets te zien van een paar kronkelende lijnen. Die kronkellijnen moeten de vibraties of telepathische golven voorstellen die tussen de twee hoofden heen en weer schieten. Soms wordt bij het ene hoofd vermeld dat het de ‘zender’ voorstelt, terwijl het andere als ‘ontvanger’ wordt beschouwd. Omdat telepathie wordt vereenzelvigd met gedachten worden die door de kronkellijnen voorgesteld.

aangenomen. Het geest-totgeest-concept ging al snel wijdverspreid deel uitmaken van de beeldvorming en wel in die mate dat het over de hele planeet de status verwierf van onbetwiste consensus. En consensus houdt min of meer in dat alles met betrekking tot het onderwerp in cement wordt gegoten, afgezien van de vraag of er wel of niet sprake is van een hoog waarheidsgehalte. Daarna wordt het ongelofelijk moeilijk om aan de consensus nog te tornen – zeker wanneer het gaat om een wereldwijde consensus. Wanneer het hedendaags concept van telepathie aan een onpartijdig onderzoek wordt onderworpen doemt direct al het belangrijkste probleem op dat verband houdt met de vraag waar en wat de geest nu eigenlijk is en vooral ook ALS er een geest is.

Daarnaast zien we dat het moderne concept van telepathie nauwelijks kan Het moderne idee over bogen op een langdurige telepathie gaat er ten principale historische traditie waardoor van uit dat het hele proces het als een natuurlijk onderdeel plaatsvindt tussen Geest en van onze soort kan worden Geest en dat de hersenen of in bestempeld. Je zou eigenlijk ieder geval het hoofd wordt als een archeoloog te werk verondersteld de zetel van de moeten gaan en rondsnuffelen geest zelf te zijn. Deze in de vroegste geschiedenis fundamentele gedachte lijkt om voorafgaande feiten over volstrekt logisch. telepathie boven water te krijgen. Dit beeld vertegenwoordigt echter het allereerste theoretische model van telepathie zoals dat een aantal De oude Romeinen kenden vroegere onderzoekers van de twee belangrijke termen die psyche zo’n honderd jaar blijkbaar refereerden aan twee geleden voor ogen stond. verschillende soorten

GEEST TOT GEEST

DENKPROCESSEN

Omdat het ogenschijnlijk zo ontzettend logisch leek, werd die theorie dan ook voor waar

denkprocessen. Deze gebruiken wij tot op de dag

12

PSYCHOSPION

REMOTE VIEWING Letterlijk vertaald”kijken van op afstand”. Onderwerp van vele onderzoeken door allerlei inlichtingendiensten. Hier gaat het echter niet over penetreren van de geest als wel het penetreren van voorwerpen en fysieke ruimtes. Onderzoeker Jim Marrs beschrijft het uitgebreid in zijn boek: “PSI Spionnen”.


van vandaag nog steeds, maar Deze belangrijke traditie gold op totaal andere wijze. wereldwijd en stamde van ver voor het tijdperk van de oude Het Latijnse woord ‘INTELLECTUS’ refereerde aan Romeinen en Grieken. In deze zeer oude traditie is het zeer denkprocessen tijdens de wakende toestand. Het denken wel mogelijk dat wat we tegenwoordig aanduiden met was gebaseerd op de fysieke helderziendheid, intuïtie en zintuigen, maar ook op het telepathie allemaal deel emotionele gevoel, de wil en uitmaakten van een en de besluitvorming gebaseerd hetzelfde concept en niet op waarneembaar bewijs. afzonderlijk werden Het Latijnse woord ‘INTUITUS’ beschouwd. werd gebruikt om te verwijzen Het nut van ‘INTUITUS’ was naar alles dat niet paste in de dat het de gebruikers voorzag kenmerken van ‘INTELLECTUS’, hoewel het de van informatie die zich daarbij niet afvroegen hoe ze die persoon overigens wel beïnvloedde EN datgene wat er kregen, maar er gewoon van uitgingen dat die informatie er gebeurde of hem of haar zou was. We hoeven slechts ons overkomen. eigentijdse idee van het mentale informatieverwerkingsproces Men ging er vanuit dat toe te voegen aan de ‘INTUITUS’ belangrijker was concepten van ‘INTELLECTUS’ en ‘INTUITUS’ en kunnen ons dan een aardig beeld vormen over het verleden. Maar net als de Ouden, dienen we verschillende mentale processen te onderkennen voor verschillende soorten informatie. We doen dat door aan te geven dat er sprake is van een verschil tussen: (1) informatie afkomstig uit onmiddellijke objectieve bronnen; en dan individuen, maar dat individuen wel in staat waren tot een soort intuïtief denkproces. Sommigen bezaten meer ‘INTUITUS’ dan anderen en daarom was ‘INTUITUS’ een Romeins verlengstuk van de vroege traditie van sjamanen, orakels en zieners.

informatieacquisitie processen of functies. Maar er is nog een subtiel onderscheid. Wanneer wij intellect en intuïtie beschouwen als dingen, zullen we trachten onze dingen als gereedschap of instrument in te zetten voor het verwerven van informatie. Op die manier plaatsen we het gereedschap of instrument allereerst vóór de informatie waarmee we worden verondersteld aan het werk te gaan. Omdat we intellect en intuïtie zien als dingen, gaan we er gemakshalve ook vanuit dat de Ouden dat ook deden. Maar er is overtuigend bewijs dat zij de informatie op welke manier dan ook op de eerste plaats stelden en zich niet echt een beeld vormden van eventuele ‘dingachtige’ instrumenten die nodig waren om de informatie te vergaren. Origineel artikel terug te vinden op www.wanttoknow.nl Vertaald door Jan Smith. Geplaatst door Guido Jonkers

BIBLIOGRAFIE •

(2) informatie die op subjectieve wijze is verkregen uit bronnen die niet onmiddellijk objectief zijn. Het enig belangrijke verschil tussen de oude en moderne ideeën over intellect en intuïtie is dat we ze tegenwoordig zien als DINGEN – terwijl de Ouden die aspecten beschouwden als

13

To Kiss Earth Good-bye: Adventures and Discoveries in the Nonmaterial, "Recounted by the Man who has Astounded Physicists and Parapsychologists Throughout the World", Self-help books: Everybody's Guide to Natural Esp: Unlocking the Extrasensory Power of Your Mind, Your Nostradamus Factor Accessing Your Innate Ability to See Into the Future, Psychic sexuality: The bio-psychic "anatomy" of sexual energies, 1980 book on future world events: What Will Happen to You When the Soviets Take Over? Autobiography: Penetration: The Question of Extraterrestrial and Human Telepathy.


HADDEN DE NAZI’S VLIEGENDE SCHOTELS?

Door de jaren heen weten we dat bepaalde instanties ufo's in het leven houden om alzo hun geheime projecten uit de voeren. Weer andere studies willen aantonen dat geheime agentschappen reeds vele jaren contact met buitenaardsen hebben en van hen met mondjesmaat info krijgen om zeer gesofistikeerde tuigen te bouwen. Diegenen die thuis zijn in deze onderwerpen weten dan ook dat er veel, maar nog geen sluitende bewijzen zijn dat dit realiteit is. Doch als men diep genoeg graaft, weet men ook dat het niet te ontkennen valt. Het spreekwoord zegt immers: waar rook is is vuur...

14


THULE

Het "Thule  Gesellscha,"  werd   op  17  augustus  1918  opgericht   door  Rudolf  von  Serbo=endorf.   (Zijn  echte  naam  was  Rudolf   Glauer).  Hij  verbleef  in  Turkije,   waar  hij  ook  werd  geïniBeerd   als  Vrijmetselaar,  geschoold  in   occulCsme,  IslamiCsche   MysCek,  alchemie,  de  leer  der   Rosenkruisers  en  nog  zoveel   meer. De  originele  naam  was   Studiengruppe  für   Germanisches  Altertum  =   Studiegroep  voor  Germaanse   Oudheid,  maar  het  begon  al   gauw  anB-­‐republikeinse  en   anB-­‐semiBsche  propaganda  te   verspreiden.  Eind  1918  werd   een  beweging  gevormd  om  de   Thuliaanse  ideeën  te  promoten   onder  arbeiders  en  een   tegengewicht  te  vormen  tegen   het  Marxisme  -­‐  de  PoliBeke   Kring  van  Arbeiders,  met  de   Thulist  Karl  Harrer  als   voorziPer. Hieruit  kwam  de  Duitse   ArbeidersparCj  DAP  voort  in   1919.  Een  jaar  later  werd  dit  de   NSDAP  onder  leiding  van  Adolf   Hitler.

Hiervoor moeten we terug gaan naar W.O.II, maar zeker naar de jaren daarvoor. Wie dit stuk geschiedenis goed kent, weet dat Adolf Hitler en zijn nazi kompanen erg esoterisch aangelegd waren.

Leslie & George Adamski) en De Man van Mars (Cedric Allingham). Je weet wel, de Pool-Amerikaan die vliegende schotels zag, fotografeerde én zelfs persoonlijk contact had met een "Marsiaan". (Voor de zeer jonge lezers: De belevenissen van Adamski speelden Het occulte, mystieke, was voor zich af in de begin jaren 1950…) hen blijkbaar erg belangrijk. Hoewel hij zeer omstreden werd Anderzijds weten we ook dat de door critici, debunkers, kreeg hij Duitsers hun wapens veel beter destijds wel een audiëntie van de waren dan die van hun vijanden. toenmalige Koningin van Nederland Ook weten wij dat de nazi's de {Koningin Juliana}, om er zijn ufo eersten waren die gebruik maakten ervaringen te gaan vertellen.) van straalmotoren. Niet alleen voor Ik hoor je al denken: 'Wat hebben hun vliegende bommen, maar ook de nazi schotels en Adamski voor hun vliegtuigen. Maar blijkbaar gemeen?' Wel dat ga ik hier beschikten de Duitsers over nog trachten te bewijzen. En geloof mij, een toestel dat veel opzien baarde, het heeft me bloed, zweet en tranen doch bijna niet geweten, namelijk, gekost om de puzzelstukken in vliegende schotels. Hoewel dit elkaar te leggen. ook omstreden wordt denk ik toch Zoals reeds eerder gezegd, zijn niet dat de nazi's over dergelijke tuigen alle ufo's ET's. En misschien wel beschikten. Ik wist dit reeds lang, minder dan de meesten onder ons doch de gedachte om ooit een wel durven toegeven. artikel daarover te schrijven bleef Daar ik steeds achter de waarheid met mijmeringen. Tot ik terug aan zoek en die dan ook bekend maak, de boeken van George Adamski is het niet meer dan juist ook nu dit dacht. Zoals bijvoorbeeld: Flying te doen. Saucers Have Landed (Desmond Hoe de Duitsers aan hun vliegende

Foto uit 1945 van het Haunebu II model

15


schotels kwamen, daarvoor moeten we ons even buigen over een Geheime Orde.

Beobachter, die later zoals gezegd de Völkischer Beobachter werd. Het is bekend dat het Thule Genootschap nauw verbonden Het had Thulisten als Rudolf was met de Geheime Hess, die we allen kennen, en Germanenorde. De Alfred Rosenberg in de top van Germanenorde was een geheim de partij. (Alfred Rosenberg: genootschap in het begin van de geboren op 12 januari 1893, uit 20E eeuw in Duitsland. De orde, Baltisch-Duitse {Estlandse} opgericht in 1912 door ouders. Door de Russische verschillende prominente Duitse Revolutie die hij van dichtbij occultisten en wier symbool de meemaakte, werd hij een antiswastika was, had een communist. Hij was ook een felle hiërarchische broederschapstructuur die leek anti-semiet. In 1923 werd Rosenberg hoofdredacteur van de op de Vrijmetselaars. De orde onderwees hun geïnitieerden Völkischer Beobachter krant. nationalistische ideologieën van Dat was de partijkrant van de de superioriteit van het NSDAP. Hij ageerde ook sterk nordische ras, anti-semitisme tegen het Joden- en alsmede magische filosofieën. Christendom. Sommigen zeggen dat toen de DAP (later de Nazi Partij) onder leiderschap van Hitler stond, het een politiek front vormde voor de organisatie. Inderdaad weerspiegelde het vele ideologieën, inclusief het symbool van de swastika. Het Thule Genootschap, een ander geheim genootschap met gelijkende ideologieën en symbolen was er ook nauw mee verbonden. Met de overwinning van de Nazi Partij werd de occulte traditie in het Derde Rijk voornamelijk voortgezet door de SS, wiens Reichsführer, Himmler, een enthousiaste student van het Alfred Rosenberg occulte was. In 1935 werd een occult onderzoekscentrum van de Serbottendorf stelde: "Thule SS opgericht, met aan het hoofd leden waren de eersten tot wie Hitler zich wendde en die zich het SS kolonel Wolfram von Sievers. Het occulte onderzoek bracht de eerst met hem associeerden." SS onderzoekers helemaal naar De swastika vlag, aangenomen Tibet. Sievers liet het Tantrische door de NSDAP, was bedacht Gebed, de Bardo Thodol, lezen door een andere Thulist, dr. bij zijn lichaam na zijn executie te Krohn. (Swastika: is een Nüremberg. Tibetanen symbool van de god van de zon en de schepping. Ook Het nationaal socialisme en het Derde Rijk vertegenwoordigden het symbool van de Ariërs). Hun een poging van zeer esoterische persorgaan was de Münchener

16

Adepten opnieuw een cultuur te vestigen, gebaseerd op de wetten der natuur, tegen de gevestigde krachten van anti leven. Er was niet iets zo ambitieus geprobeerd sedert de oprichting van de Amerikaanse Republiek door Vrijmetselaars. De Grondslag van wat het Thule Gesellschaft geloofde was als volgt. Thule was een legendarisch eiland ver in het noorden, vergelijkbaar met Atlantis, en zogenaamd het centrum van een verloren zeer hoge beschaving, maar niet alle geheimen van die beschaving waren vernietigd. De overgeblevenen werden bewaakt door oude, hoog-intelligente wezens (vergelijkbaar met de Meesters van de Theosofie of de {Grote} Witte Broederschap). De geïnitieerden konden met deze wezens contact maken door middel van magisch-mystieke rituelen. De Meesters of Ouden konden naar verluid de geïnitieerden begiftigen met bovennatuurlijke kracht en energie. Het doel was om met behulp van deze energieën een ras van supermensen te creëren van "Arische" oorsprong, die alle "inferieure" rassen zouden vernietigen. Het nu volgende moet ik schrijven uit mijn hoofd t.t.z. ik had voor dit artikel zoveel materiaal verzameld en/of opgeslagen, maar helaas is er een stuk verloren gegaan. Ik heb dagen gezocht op het internet, maar vond de bewuste stukken niet meer terug. Ik hoop dat jullie mij dit zullen vergeven en hetgeen ik nu ga schrijven zullen aanvaarden… Ergens in de begin jaren 1920 , dus '21 - '23, had Adolf Hitler en Himmler een afspraak met enkele


mensen van het Thule Genootschap in Wenen. Ik dacht twee mannen en een vrouw. Dié zouden toen aan Hitler plannen én uitleg hebben verschaft voor de bouw van de vliegende schotels. De vrouw zoals ik dacht, zou een medium zijn geweest die telepatisch in contact stond met buitenaardse wezens. En van dié wezens bekwam zij deze plannen. Zoals gezegd ben ik de juiste info verloren. In de hoop ze terug te vinden, stootte ik op andere gegevens, die toch hoogst frappant zijn in dit stuk geschiedenis. Blijkbaar was Jozef Rulof ten tijde van W.O.II een van de hoogste zieners en medium, die ten dienste stond van de nazi's. Hij werd naar het schijnt bijgestaan door zijn meesters van het licht, Alcar en Zelanus. Nog een ziener voor de nazi's dook op, namelijk; Karl Maria Willegut. Volgens deze ziener zou het Arisch ras teruggaan tot 228.000 v.J.Chr. Toen zou de wereld bevolkt zijn geweest door reuzen. (Ook in de Bijbel staan ze beschreven en worden daarin Nefilims genoemd).

kanselier van Duitsland werd, werd de elf jaar oude metafysische wetenschap van Het Thule Thule-Vril verstrengd met officiële logo ruggesteun van de staat. De voortdurende ontwikkelingsprogramma's voor de schotels begonnen met de Rundflugzeug (RFZ), rond vliegtuig, een reeks vliegtuigen die vleugels gebruikten, ontwikkeld door W.O. Schumann van de Technische Universiteit van Munchen en werkte aan het geheimzinnige JMF van 1922-'24. In 1934 werden de eerste RFZ Nazi-UFO’s. schijven gebouwd, RFZeenheden 1-3. Voor deze reeksen Waarschijnlijk ligt het meest werden de Schumann vleugels verkeerd begrepen en gebruikt maar vaak met problematische van alle aards gebaseerde schijftechnologieën in rampzalige resultaten. De allereerste schijf, RFZ-1, het hart van de Duitse kwam slechts 60 meter hoog schotelprogramma's die begonnen bij de geboorte van de vooraleer de controle verloren ging. NSDAP, volle dertien jaar vòòr Piloot Lothar Waiz die de Hitler aan de macht kwam als machine testte nabij Aradoleider van het Derde Rijk. Zoals we reeds weten was de aanvang Brandenburg zei achteraf dat de van deze programma's het machine al snel begon te tuimelen occulte Thule, maar ook het Vril en te spinnen. Het werd kompleet Genootschap en andere geheime stuurloos en stortte neer. groeperingen zoals het DHvSS = Het staartgedeelte weigerde te Die Herren von Schwarzen Stein functioneren. (De Mannen van de Zwarte Steen), dat terug ging tot het Dit alles lijkt misschien erg bizar en ongeloofwaardig, doch bedenk begin van de twintigste eeuw van de Oude Duitse klasse, namelijk dat het niet onmogelijk is. de Teutonen. Zo werd het eerste Voordat ik van start ga met het schijfvormig voorwerp dat rond eigenlijke artikel over de nazi De RFZ-1 vliegende schotels, wil ik je nog 1922 in Duitsland gebouwd werd Om niet te ontgoochelen werd de het volgende meegeven. zelfs géén vliegend tuig maar een RFZ-2 hetzelfde jaar gebouwd en Nu nog vinden wij gelijkaardige interdimantionale vliegmachine bereikte een matig succes. groeperingen terug en zelfs in in schijfvorm, het Dit was een licht bewapende België. Te Overijse bestaat een JensetsFlugmachine (JFM) schijf met twee MG groep 'Thule'. Thule kent zelfs - uit vervlogen tijden - gebouwd machinegeweren als geschut. Zij internationale vertakkingen. We door Thule-Vril met het gebruik werden gebruikt voor vinden ze terug in Duitsland van geheime zakenfondsen. (Privé verkenningsvluchten in 1940. (Kassel en Horn.) en in Frankrijk te geld.) (Naar het schijnt boven de Britse Parijs en in Zwitserland te Bern en Toen Adolf Hitler (Thule lid samen eilanden en de Atlantische Genève. In België zijn ze te met Goering, Himmler en oceaan.) verschillende andere top nazi's) kennen onder de naam Thule Soladites.

17


“Top Secret� Nazidocumentatie daterend uit de jaren 40 van vorige eeuw.

!

18


Deze eenheid kreeg de taak het ontwikkelen van de Haunebu en Vril ontwerpen die gebruik maakten van de eerste elektromagnetische aandrijfsystemen ter wereld: de Vril en Thule Triebswerke. Deze systemen waren afhankelijk van een vrije RFZ-2 met MG geschut energie omvormer van Hans Coler, die verbonden was met De RFZ 3, 4 en 6 waren allen een Van de Graaf-generator en prototypes die groter en een Vortex Dynamo van Marconi krachtiger werden in elk (een grote sferische tank met afzonderlijk model. Zij werden kwik, om krachtige gebouwd tussen 1934 en 1940. elektromagnetische velden te De RFZ-5 werd herdoopt tot ontwikkelen die de zwaartekracht Haunebu in 1939 en de RFZ-7 opwekt). werd de Vril-1 jager in 1941. Velen vroegen zich dikwijls af toen Deze hoogstaande schijven de oorlog in 1939 begon, waarom werden door Himmler's SS over Duitsland deze geavanceerde en het hoofd gezien, vooral het unieke machines in luchtaanvallen technisch gedeelte van de eenheid E-IV (ontwerpplaats 4) die nog niet gebruikten. De ontworpen werd om verschillende eenvoudige waarheid ligt in het feit dat deze toestellen, ondanks alternatieve energieĂŤn te hun superieure prestaties t.o.v. verkennen. conventionele pistonTechnische gegevens van de aangedreven tuigen en jets, niet Haunebu echt geschikt waren voor een

Werken onder dwang Vele bekwame ingenieurs moesten onder de dwang van de SS meewerken aan diverse projecten. Van onder naar boven: Henri Coanda, Viktor Schauberger, Rudolf Schriever.

!

Krantenartikel uit 1944 over de Foo-Fighters

19


bruikbare rol, behalve voor de fundamentele transporten en verkenningswerken. De sterke elektromagnetische motoren waren moeilijk te controleren en vereisten een ingewikkeld navigatiesysteem om te vliegen. Omdat maximum snelheid en afstand ongelooflijk waren in die tijd konden de vluchtgegevens van de schijven er niet op hopen de hoge prestaties zoals de Me Bf 109 of de F190 te imitern. Er was zeer weinig plaats voor zowel offensieve als defensieve bewapening in deze ontwerpen, behalve voor enkele experimentele lichte MG en MK kannonnen, die bewezen dat zij onpraktisch waren bij het vliegen, en een eerder groot experimenteel (donder) krachtstraalkanon. Deze wapens droegen bij tot zware destabilisatie van de schijven en werden soms verwijderd of vervangen door lichte automatische geweren. De schijflichamen zelf waren niet in staat enig zwaargeschut te dragen, noch intern noch extern. (Geen bommen, raketten of granaten). En konden enkel bochten maken van 22,5 - 45 en 90 graden. Niettegenstaande ging de SS door met een agressieve politiek van diefstal, gedwongen coöperatie en sterke interne ontwikkeling van deze types machines als gevolg van de toenemende bombardementen van de geallieerden waardoor het opstijgen en landen zeer gevaarlijk werd. VTOL = Vertical Take Off and Landing, werd gezien als een logische oplossing voor het probleem. Als de SS een productiemachine kon ontwikkelen dat in de toekomst kon bewapend worden (met kanonnen, granaten of zelfs elektrostatische wapens) zou Duitsland de luchtoorlog kunnen

!

doen keren. Om de tijd voor het vinden van VTOL oplossingen in te korten stal de SS alles uit het Duitse patentkantoor en alle anderen in bezet Europa. De personen met aeronautische bekwaamheid, genoeg om bij te dragen aan de SS inspanningen werden ofwel gearresteerd of gedwongen deel te nemen aan de programma's, onder hen Viktor Schauberger uit Oostenrijk en Henri Coanda uit Roemenië. Hoewel de SS bijkomende slavenarbeiders eiste van bewapeningsminister Albert Speer, wist Speer zelf niet waarvoor de arbeiders in het project gebruikt zouden worden. Inderdaad, Speer werd opzettelijk buiten het SS ontwikkelingsprogramma gehouden om veiligheidsredenen en mede door het feit dat de SS "een staat binnen een staat" was, met zijn eigen productiemogelijkheden… Oorlogsmateriaal, wetenschappers en techniekers; slaven werkkrachten en de kennis van de geheime Derde Rijk militaire bases buiten Duitsland, waar de schijven getest en opgeslagen waren. Hiervan werd Viktor Schauberger de belangrijkste leider als gevolg van zijn hoog onconventioneel gebruik van vloeibaar vortextechnologie die geperfectioneerd werd, terwijl hij vastgehouden werd in Mauthausen. Oorspronkelijk bestemd voor een stomme bioonderzeeër werden de vreemde Repulsin schijfvormige motoren ook opgenomen bij de vliegtuigen. Heinkel was de eerste die de vroege resultaten ontving van de motortesten maar weigerde erop te reageren, net zoals de

20

Luftwaffe weigerde te reageren op de eerste Jet-vlucht van Heinkel, de He 178, drie dagen vòòr het begin van W.O.II. Een jaar na de bestudering van de Repulsin motor, model A, stelde één van Heinkels eigen ingenieurs, Rudolf Schriever genaamd, zijn eigen versie voor: Flugkreisel = vliegende ring, dat gebruik maakte van conventionele jetmotoren in plaats van de Repulsin schijfmotor. Het ontwerp werd hem door de SS afgenomen en overgedragen aan een team van wetenschappers voor derdere bestudering en een constructie van een groot vliegend prototype. Het team bestond uit dr.Richard Miethe, Klaus Habermohl, en dr.Guiseppe Belluzo die naar voor kwam met zijn eigen ontwerp voor een straal aangedreven vliegende bom en turboproject.

Flugkreisel Ondertussen startte BMW = Beiërische Motor Werke, die de turbojets voor Heinkel moest leveren, met de werken aan een gelijkaardig ontwerp als de Flugkreisel maar met het gebruik van haar eigen BMW 003 jet motoren. Deze machines, Flugrad genoemd (gevleugelde wielen) waren geen echte schijfvormige tuigen maar jet molenwiekvliegtuigen, met gebruik van de BMW 003 met een straalstuurafwijking om kracht te


geven aan een meervoudige schijfmotor. Deze tuigen werden op veel kleinere schaal gebouwd dan de Flugkreisel van Schriever. Zo ging het werk verder van 1941 tot '45 met de constructie van prototypes, beginnend in 1943. Onstabiliteit werd echter nooit echt opgelost in vorige ontwerpen. Slechts één schijf, een BMW Flugelrad II V-2 (of V-3) zou mogelijk een vlucht kunnen doen in april 1945. Schrievers eigen ontwerp begon vorm te krijgen in '42 en vloog in '43. Het vloog met jetkracht geleverd door drie aaneengehechte speciale kerosineverbrandende motoren die schijfmotor aandreven alsook twee kerosinejets die vastgemaakt waren aan het lichaam voor stuwing voorwaarts en horizontale stabiliteit. De vluchteigenschappen werden goed bevonden maar toen besliste de SS om abrupt het ontwerp van Schriever's jet ontwerp te laten vallen ten voordele van Miethe's versie die de grote schijfvormige rotorbladen elimineerde die aangedreven werden door jet motoren voor de vloeibare Vortex motor van Schauberger, maar op grotere schaal. Toen Schauberger door de SS teruggebracht werd naar Oostenrijk in 1944, steeg het Miethe prototype hetzelfde jaar de lucht in boven de Baltische zee. Zijn gelijkenis met het Repulsin model B was onmiskenbaar, behalve voor het toevoegen van een koepelvormige cockpit bovenaan en waterdraineringspijpen naar het roer van het tuig in plaats van aan de onderkant. Terzelfdertijd vond een privaat waagstuk plaats, met de steun van het Algemeen Luchtvaartministerie Udet, in Leibzig. Arthur Sack, die de aandacht trok van Udet in 1939

!

met zijn A.S.1 cirkelvormig luchtmodel, kreeg toestemming en enkele fondsen om een bemande grootschalige versie te maken van zijn model. Sack nam de uitdaging aan en bouwde nog vier modellen van toenemende afmetingen. Toen de A.S.5 demonstreerde dat het basisconcept gezond was, begon de constructie van een bemande versie begin '44 van de A.S.6

NAZI-TOY

Sack's toestel, de A.S.6 Binnen de maand was het vreemde, meestal houten tuig dat de beginsdelen bevatte van een Me Bf 108 aan het taxiën en maakte pogingen om te vliegen. Maar het project was gedoemd van bij de start met een minderwaardige motor en geplaagd met constructieproblemen zodat het tuig enkel kon sputteren en hobbelen, maar nooit vliegen! Door de gedurige bombardementen was de SS verplicht nog meer drastische maatregelen te nemen, door het lanceren van onbemande onderscheppers vanuit het Zwarte Woud. Deze schijven werden bekend als de sputterende Feuerball wapens, soms ironisch beschouwd als het mysterieuze V-7 wapen, (waarvoor nooit een bestemming was). De WNF Feuerball = Wiener Neustadter Flugzeugwerk was afhankelijk van een raketmotor voor de lancering, een pluimvormige sensor voor luchtdetectie en een elektrostatisch veldwapen dat

21

Nazi -Ufo in speelgoedland Alhoewel het idee dat de Nazi’s over Ufo’s beschikken nog niet de main stream media heeft bereikt maar wel gretig door Hollywood werd aangewend heeft nu ook de speelgoedwereld een nieuwe niche ontdekt. De speelgoedwereld voor volwassenen wel te verstaan. Het collectief bewustzijn wordt op deze manier voorbereid op...?


Wikipedia De term nazi-ufo (Duits: Feuerball, Diskus, Haunebu, Hauneburg-Geräte, VRIL, Kugelblitz, Andromeda-Geräte, Flugkreisel, Kugelwaffe, ook wel Reichsflugscheibe) verwijst naar claims betreffende geavanceerde vliegtuigen of zelfs ruimtevaartuigen die nazi-Duitsland vlak voor en gedurende de Tweede Wereldoorlog ontwikkeld en gebouwd zou hebben. Deze theoretisch superieure toestellen kwamen echter te laat om nog van invloed te zijn op de oorlog. Sommigen geloven dat in ondergrondse complexen en bunkers in Neuschwabenland in Antarctica gevluchte ex-nazi's na de oorlog zijn doorgegaan met het ontwikkelen van deze technologie. Ook zouden volgens sommige verhalen de Amerikanen de nazi-ufotechnologie en de geleerden die hieraan werkten hebben buitgemaakt in het kader van Operatie Paperclip en deze in geheime basis zoals Area-51 verder hebben ontwikkeld. De naoorlogse 'ufogolf' zou terug te voeren zijn op geheime 'nazi-ufotechnologie' die toen ver genoeg doorontwikkeld was om door het Amerikaanse leger uitgetest te worden. Ook hedendaagse ufo's zouden hier op terug te voeren zijn. Deze verhalen duiken vaak op in neonazikringen en in verhalen over samenzweringstheorieën maar worden door de meeste historici afgewezen als bedrog of fantasie. Mogelijk zijn ze afgeleid van de verhalen over de wel historisch bewezen wunderwaffen die de nazi's ontwikkelden aan het eind van de oorlog.

De bewijzen zijn overweldigend, de skeptici minder skeptisch... uitgevonden was bij Messerschmitt in Oberrammergrau om in te zetten in de aanval. De productie van deze tuigen werd aanvankelijk uitgevoerd door WNF onder SS bestuur. Omdat de schijven chemicaliën verbrandden rond de ring om een elektrostatisch veld te doen ontstaan, nodig om De geallieerde bommenwerpers en radar te ontredderen, werd het tuig vlug bijgenaamd: FOO Fighter, zo genoemd door de geallieerden die het brandend halo-wapen dag en nacht op zich toe zagen komen.

Natuurlijk nam het WNF het brandend effect ook waar en gaven hun wapen de bijnaam: de WNF Feuerball. De vuurbal kwelde het 415e eskadron van november 1944 tot april '45. Op dat ogenblik werd de productie overgedragen aan Zeppelin Werke dat haar uitgebreidde wapen Kugelblitz (lichtbal) ging noemen. De geallieerden leken verward door deze wapens die in orde van afmeting van klein naar groot gingen en aanvielen per stuk of met meerdere.

Foto van FOO Fighters (lichtgevende bollen) FOO was een overgenomen woord van het Frans voor vuur (Feu) en van de Smokey Stover strip = rokerige hooi strook, van een stuntelige brandweerman die zelf brand stichtte. (Blijkbaar een Amerikaans gezegde dat niet echt te vertalen valt.)

!

Vrij duidelijke foto van de Kugelblitz

22


SCHWABENLAND Tienduizend vrouwen... In het jaar voor het begin van W.O.II stuurde Duitsland een expeditie naar Antartica om een lokatie te verkennen voor een militaire basis aldaar. De Duitsers vonden zulk een lokatie in het voormalige Queen Maudland en noemden het voortaan Schwabenland. Daar werd in het geheim tussen 1942-'43 een basis gebouwd in de MuhligHofmann Bergen, basis 221 (of station 211). Tijdens de oorlog, vooral het latere gedeelte, maakten Duitse U-boten regelmatig trips naar de Zuid-Atlantic, Zuid-Amerika en Antartica. Duitsland installeerde ook drijvende meteorologische boeien in de Antarctische wateren en weerstations op eilanden tussen Antartica en de punt van Zuid-Amerika. De SS RuSHA (ras- en vestingsbureau) begon in '42 vrouwen van Arische oorsprong weg te halen, enkel uit de Oekraïne met de bedoeling ze te transporteren naar basis 211. Tienduizend vrouwen tussen 17 en 24 jaar werden gerecruteerd voor het project samen met 2500 Waffen SS soldaten die dienst deden in Rusland. Het doel van deze machtige onderneming was een kolonie te creëren op basis 211, geschikt voor bewoning en de voortdurende ontwikkeling van de Thule-Vril technologie.

!

De Duitsers droegen nog bij tot deze verwarring door nog twee wapens(?) toe te voegen aan de Feuerball/Kugelblitz, namelijk zeepblazen en kogelwapens. Zeepblazen waren grote weerkundige balonnen waaraan metalen strips hingen om alzo de radar van de geallieerden te verstoren. Hun grote ronde vorm en metaalachtig omhulsel werden in het daglicht weerkaatst en gaven de indruk van een schijnende bol, gezien als zijnde een vuurbal. Samen met de zeepblazen werden zuiver sferische probes gelanceerd als psychologisch wapen. Deze Kugelwapens speelden een spelletje met de geallieerde bommenwerpers en alzo verwarring brachten in een echte bedreiging van de grote naderende Kugelblitz schijven. Maar in de lente van 1945 was de oorlog hopeloos verloren en de meeste van de overgebleven programma's werden gestopt. Henri Coanda werd in Parijs gearresteerd in 1940 en gedwongen te werken aan een schijf onder toezicht van de SS. Zijn ontwerp voor een lensvormige schijf op basis van zijn eigen Coanda effect was een meesterwerk van het jetschijf ontwerp. Maar omdat er twaalf Jumo 004 jets nodig waren om de grote machine aan te drijven kwam het project nooit door de windtunnelfase. Eveneens werd de onafhankelijke Omega schijf gebruik makend van twee Pabst ramjets en acht Argus lift fans beparkt tot een schaalmodel van 1/10. Dr. Alexander Lippisch studeerde ook schijf aerodynamica in 1941 maar was

23

te zwaar betrokken met de Me 153 Komeet en DM-1 programma's (deltavliegers), om nog meer gedetailleerde concepten vrij te geven over de Gottingen K1253 cirkelvormige vleugel profielen. De broeders Horten ook experten, bestudeerden die designs, maar werkten er nooit aan in naziDuitsland. Dat deden zij voor de Amerikaanse regering na de oorlog in 1945-'46 met de productie van wat men nu denkt het toestel te zijn dat neerstortte bij Roswell in 1947, een parabolisch spionagetuig dat gedragen werd door een grote weerkundige ballon. Met het oog op een dreigende mislukking vernietigde BMW al haar Flugelrads en mogelijk ook de Flugkreisel van Schriever die getest werd op dezelfde faciliteit. De schijf van Miethe kan veroverd zijn toen Miethe naar Canada ging om te werken aan de AVROontwerpen. Habermohl werd door de Russen gevangen genomen terwijl dr. Belluzzo terug naar Italië ging. De helpers van Schauberger werden opgepakt door de geallieerden terijl de meeste nog steeds intact zijnde SS rapporten in beslag genomen werden door de Britten die na de oorlog probeerden een werk ontwerp te maken via AVRO Canada met eventuele VS bijstand. Een veel minder bekende Peenemunde schijfproject onder leiding van Heinrich Fleissner was de laatste schotel die opsteeg vanuit Berlijn op het einde van april 1945 op een officiële missie. Maar details over


de Dusenscheibe blijven omhuld in een mysterie. Ondertussen werden de vuurbalaanvallen die stopten in april '45 in duitsland, hervat in Japan in augustus '45, een technologische transfert van Duitsland naar Japan via U-boten. De Japanners hadden echter een

Detail foto van Haunebu II

CONCLUSIE gebrek aan deze documentarie voor het wapen en lanceerden er slechts enkele.

Aan de hand van deze gegevens mogen we concluderen dat de Duitsers over vliegende schotels beschikten.

Blijkbaar was dit een zeer goed bewaard geheim voor de Er werd gezegd dat de Japanners buitenwereld na de oorlog. bang waren voor dit duivels ding, Werner von Braun en zijn team en vernietigden de overgebleven werd in het geniep overgebracht vuurballen door ze te dynamiteren naar de US om daar verder te in een kuil. Uit fotografisch bewijs werken aan het blijkt ook dat de Kugelwaffen rakettenprogramma. Maar verzonden werden naar Japan in anderzijds werden de Sally bommenwerpers, wetenschappers van de waarschijnlijk voor testvluchten. schotelprogramma's ook in het grootste geheim overgebracht naar de States. Met inbegrip van Maar het verhaal van het Derde de tuigen en plannen. Het is dus Rijk eindigde zoals het begon. Wat met de geheimzinnige Thule- best mogelijk dat zij nu nog steeds schotels bouwen in het Vril schijven die eigenlijk maar in grootste geheim. Misschien op kleine getale werden gebouwd? Area 51? En misschien zijn het Rond '45 vlogen slechts enkele dié tuigen die wereldwijd voor Haunebu II en Vril 7 schijven. Vril ufowaarnemingen blijven zorgen? had zelfs de Vril 8 'Odin' getest Ik weet dat ik mij met deze stelling en mogelijk zelfs de niet populair maak bij de echte gestroomlijnde Vril 9 'Abjager'. believers, maar anderzijds dan Deze tuigen werden niet weer wel met de critici. vernietigd maar geëvacueerd Het zij zo. Ik kan er ook niet vanaf maart 1945 naar een veilig omheen. U moet begrijpen dat de plek voor geallieerde US zulke technologie niet zou bombardementen of verovering. door de vingers laten glippen, niet? Nu meer dan 60 jaar na de oorlog kan het best zijn dat de US al andere type schotels bouwen en testen, die niets vermoedende

!

24

burgers de indruk laten wekken iets buitenaards te zien. Maar anderzijds wil ik er ook meteen aan toevoegen waarom moet dit na meer dan een halve eeuw nog steeds in het geheim gebeuren? Slagen zij er nog steeds niet in om deze tuigen naar behoren te bouwen en of te besturen? Hier moet ik het antwoord schuldig blijven. Dus als we alles samenvatten, zou het best kunnen dat de meeste ufo (schotel) waarnemingen niets meer zijn dan toestellen van aardse makelij. Doch er schuilt een 'maar' in. Zelfs een grote maar. Als we even terugblikken naar het begin van dit artikel, namelijk naar het Thule genootschap, leren we dat al de gegevens voor de bouw en aandrijving van deze schotels, van aliens kwamen. Want het medium van het Thule genootschap kreeg deze informatie via telepatische weg van buitenaardsen. Hieruit moeten we dan ook concluderen dat wij de ET's niet geheel kunnen uitsluiten. Dus het mysterie blijft bestaan… Ghislain Struys

GHISLAIN STRUYS, is jarenlang UFOonderzoeker, bestuurslid en PRman van BUFON geweest. Na een moedige, maar hopeloze strijd tegen een agressieve en slepende ziekte is Ghislain op 7 mei 2009 overleden. www.ufo.be


GEORGE ADAMSKI: SENSATIEJAGER? Om ons standpunt hierin te verduidelijken, gaan we eens een kijkje nemen bij de beweringen van George Adamski. In de jaren 1950 deed deze man verscheidene opmerkelijke waarnemingen. Hij zag regelmatig vliegende schotels en fotografeerde die ook. In het boek: De Man van Mars, blijkt dat Adamski ook persoonlijk contact had met een zogenaamde alien, komende volgens zijn eigen zeggen, van de planeet Mars! Was hij een sensatiejager? Wilde hij snel geld verdienen met z'n boeken en meer verdienen dan zijn hot-dog kraampje opbracht? Misschien. Het is mogelijk dat er in al zijn ervaringen wat leugens schuil gingen. Dat wil ik niet betwisten. Maar ik denk te mogen stellen dat Adamski op de vliegende schotels van de ex-nazi's stuitte die proefvluchten ondernamen. Is dit uit de lucht gegrepen? Ik denk het niet, want als wij de foto van de Adamski schotel vergelijken met de Duitse Vril, zien we heel wat overeenkomsten. Foto van de Adamski schotel

Daarbij verklaarde Adamski ooit dat zo'n alien zijn schotel aan het herstellen was, omdat er kleine mankementen aan waren en even later terug opsteeg. Hierbij heb ik toch mijn bedenkingen. Niet dat hij zou gelogen hebben over die alien, Marsiaan. Maar wel om de vraag of het wel een echte alien was? Adamski mocht een foto van de Marsiaan nemen, maar slechts van achteren, niet het aangezicht. En dat ergert mij steeds. Als iemand een alien mag fotograferen of filmen, is dat steevast langs achter, opzij, maar nooit frontaal. Dan besluipt mij al het idee dat het nep is. Doch ik bestudeerde de foto van de Marsiaan meermaals. Hoewel ik iets meende te herkennen, wist ik eigenlijk niet wat. Tot ik aan dit artikel begon. Toen schoot het mij te binnen… Ik denk dat die vermeende alien een Duitser is. Waarom? Foto van de zogenaamde Marsiaan van Adamski

Vooreerst zijn gestalte, vrij groot en slank. Maar het frappanste is zijn haarsnit. Als ik die vergelijk met oude foto's van nazi soldaten tijdens de oorlog, viel het mij op dat deze "alien" kort opgeschoren haar heeft, net zoals de Duitse soldaten. En een zéér belangrijk, bijkomend gegeven is het volgende: Adamski bleek ook een of meerdere keren gesproken te hebben met die Marsiaan. En hij merkte op dat de alien Engels sprak, maar met een speciaal accent dat leek op Duits! Dit alles maakt dat ik Adamski geloof in zekere mate, maar dat ik ook geloof dat vele zogenaamde ufo's van aardse makelij zijn. (GS)

!

25


Kelder

PARALELLE UNIVERSA

Sommige wetenschappers denken dat het universum gelijktijdig bestaat met talloze anderen. Pure sciencefiction, of wetenschappelijk onderbouwd? De Amerikaanse student Quinn Mallory heeft in zijn kelder een machine die hem een nog nooit eerder vertoonde reis laat maken. Als hij hem aanzet opent het apparaat een tunnel in het tijd-ruimtecontinuüm waar Mallory doorheen kan. Aan de andere kant bevindt hij zich in een bijna identieke stad, maar in een ander universum.

Wat zou het betekenen indien er ontelbare versies van jezelf zouden bestaan? Sommige wetenschappers denken dat waar Mallory doorheen kan. Aan de het universum gelijktijdig bestaat andere kant bevindt hij zich in een met talloze anderen. Pure bijna identieke stad, maar in science-fiction, of een ander universum. wetenschappelijk onderbouwd? Wat is realiteit? Quinn Mallory bestaat niet echt, en zijn machine om naar verschillende universa De Amerikaanse student Quinn te reizen is het uitgangspunt van de tvMallory heeft in zijn kelder een serie Sliders. Toch zijn Mallory's ongelooflijke reizen gebaseerd op een echte machine die hem een nog nooit wetenschappelijke theorie, de hypothese van de eerder vertoonde reis laat maken. Als zogenoemde "parallelle universa". Dit omstreden hij hem aanzet opent het apparaat een idee werd ontwikkeld in een poging om een aantal terugkerende problemen in de theoretische tunnel in het tijd-ruimte-continuüm natuurkunde op te lossen. Als de theorie juist is, en

QUIN MALLORY

!

BEVRIEZEN

DUBBELGANGERS

DROMEN

“Als je iets in een bepaalde staat bestudeert, dan is de theorie dat het universum in tweeën splitst,” Volgens deze theorie bevriest het universum tijdens een observatie en zien we slechts één werkelijkheid.

Eén van de concepten van de serie “Sliders”was het bestaan van dubbelgangers. Op veel parallelle werelden kwamen de Sliders alternatieve versies van zichzelf tegen.

Zijn dromen een vorm van parallelle werkelijkheid die we nog niet echt kunnen begrijpen?

26


toestanden van dat deeltje beschrijft). De golffuncties van de elektronen in een atoom, bijvoorbeeld, stellen een natuurkundige in staat om met ongelooflijke nauwkeurigheid de energie en de positie van elektronen vast te stellen. De wiskunde van de kwantummechanica in het algemeen, en de golffuncties in het bijzonder, beschrijven de wereld zo nauwkeurig dat de geldigheid van de theorie niet ter discussie staat.

EEN ANDERE AARDE Aan het begin van Another Earth kom je te weten dat er dichtbij de aarde een planeet met mogelijk leven is ontdekt. Nou is dat op zich al bijzonder, maar wat deze ontdekking extra bijzonder maakt, is dat de betreffende planeet zich richting de aarde begeeft. Naarmate de planeet dichterbij komt blijkt het een exact spiegelbeeld van de aarde te zijn. Another Earth is een karakterdrama rond het gegeven dat er een tweede aarde, een spiegelbeeld van onze aarde, aan de hemel is verschenen. Spil van het verhaal is de omgang tussen Rhoda, die vier jaar geleden een ongeluk veroorzaakte, en John, die het betreffende ongeluk overleefde.

!

Maar tegelijkertijd veroorzaakt de theorie een aantal merkwaardige paradoxen, die de natuurkundigen tot filosoferen dwingt en tot onderzoek naar de aard van de werkelijkheid. Zo blijkt bijvoorbeeld, golffunctie niet alleen een manier is om de mogelijke toestanden van een niets in de wiskunde die aan de deeltje te beschrijven: het deeltje moderne natuurkunde ten moet tegelijkertijd in alle grondslag ligt staat dat in de weg, toestanden bestaan. Dit betekent dan zijn ook reizen tussen deze dat het letterlijk op twee plaatsen veronderstelde universa mogelijk. tegelijk kan zijn, een conclusie die dwars tegen het gezonde De theorie van de parallelle verstand en alle ervaring ingaat. universa werd in 1957 voor het eerst opgeworpen door Hugh Maar de theorie van de parallelle Everett III, aan de Amerikaanse universa kan deze paradoxen Princeton-universiteit. Hij zag dit oplossen. Wanneer er door een idee als de enige mogelijk golffunctie een aantal oplossing voor bepaalde verschillende mogelijkheden voor paradoxen die centraal staan in een systeem worden beschreven, de quantum-theorie, een van de zegt de theorie, bestaan ze alle, twee steunpilaren van de naar het universum deelt zich moderne natuurkunde. De steeds weer op, zodat iedere quantum-theorie, die in het begin mogelijkheid zijn bestaan vindt in van de eeuw werd ontwikkeld een ander universum. Dit betekent door vooruitstrevende dat het aantal universa in het natuurkundigen in diverse landen verloop van de tijd gigantisch is is een bijzonder effectieve manier geworden. De theorie voorspelt om het gedrag te beschrijven en dan ook dat er een ontelbaar te voorspellen van materie in zijn aantal universa is die samen kleinste vorm, zoals moleculen, plaats bieden aan alle mogelijke atomen en subatomaire deeltjes. toestanden van alle mogelijke bestaande deeltjes. GEWELDIGE ONTDEKKING In 1926 ontdekte de briljante Oostenrijkse natuurkundige Ernst Schrödinger een van de belangrijkste aspecten van de kwantumtheorie: de golffunctie. Ieder deeltje heeft zijn eigen golffunctie (een wiskundige vergelijking die alle mogelijke

27

Een manier om naar de theorie van de parallelle universa te kijken is je voor te stellen dat het universum zelf een golffunctie heeft, zodat het universum waarin wij ons bevinden slechts een van de ontelbare mogelijke toestanden is van dit ultieme universum. Sommige parallelle


universa zullen op dat van ons lijken, terwijl andere heel verschillend zullen zijn. Dit is dus de oorsprong van de theorie Maar is het ook echt mogelijk? Een recente enquete onder theoretisch natuurkundigen liet zien dat meer dan de helft van hen bereid is om privé of in het openbaar te verklaren dat zij de mogelijkheid van parallelle

universa als realistisch zien. Dit leidt tot een volgende vraag: zou het mogelijk zijn om tussen deze universa te reizen, of ermee te communiceren? Op het eerste gezicht lijkt zulk contact onmogelijk, omdat de verschillende universa bestaan in verschillende dimensies van tijd en ruimte. Maar in de jaren 60 werd er een methode geopperd om reizen en communiceren mogelijk te maken. De sleutel

tot deze opwindende ontwikkeling lag bij een andere steunpilaar van de moderne natuurkunde, de beroemde relativiteitstheorie van Albert Einstein.

GEKROMDE TIJD-RUIMTE Volgens deze theorie kan tijdruimte (Einsteins "vierde dimensie")gebogen raken door ieder voorwerp met massa. Een heel groot voorwerp, zoals een ster, buigt de tijd-ruimte

!

aanzienlijk. Als een ster aan het einde van zijn leven ineenstort trekt de zwaartekracht de materie waarvan zij is gemaakt naar binnen, en perst deze samen in een relatief kleine ruimte, waarbij de dichtheid tot onvoorstelbare waarden wordt opgevoerd, hetgeen de tijd-ruimte eromheen doet krommen. Als de dichte massa een zwaartekrachtveld heeft geschapen dat zo heftig is

dat zelfs licht er niet aan kan ontsnappen, wordt de ster een zwart gat. Veel natuurkundigen geloven dat de afwijkingen die hierdoor worden veroorzaakt in het tijdruimte-continuüm ons toegang zouden kunnen verschaffen tot parallelle universa. Een dergelijke reis zou plaatsvinden door wormgaten, tunnels in de ruimtetijd die twee zwarte gaten in verschillende universa met elkaar verbinden. Hoewel er nog nooit zo'n wormgat is ontdekt, dacht men wel, zodra het bestaan hiervan werd geopperd, dat de heftige krachten die zich binnen de zwarte gaten ophouden iedere aanstaande reiziger zouden wegvagen. Maar een aantal vooraanstaande theoretici gelooft nu dat de reis misschien toch mogelijk is, als het zwarte gat ronddraait.   GESPLETEN PERSOONLIJKHEDEN

28

Het bestaan van parallelle universa heeft ook diepgaande implicaties voor ons persoonlijke leven. Als de hypothese juist is dan bestaat er een oneindige hoeveelheid kopieën van iedereen die nu leeft, die alle in een verschillend universum wonen. Alles wat mogelijk is moet ergens bestaan. Het logische gevolg van deze redenering is dat wij steeds wanneer we een beslissing nemen, de richting van het universum kiezen waarin we leven, terwijl zich in parallelle universa andere versies van de realiteit ontvouwen. In sommige universa is eenieder van ons premier of president van het land, en in andere bestaat er helemaal geen regering meer omdat de wereld zich in een nucleaire winter heeft gestort. Op een dag is het misschien mogelijk om met de andere versies van onszelf contact te leggen en te ontdekken wat er met ons gebeurd zou zijn als we vroeg in ons leven andere beslissingen hadden genomen. In sommige opzichten geeft deze theorie ons allemaal een ontzagwekkende verantwoordelijkheid, omdat wij allen steeds het universum scheppen waarin we leven. En hoe zit het met de versies van jouw persoon die in andere universa bestaan, lijken die wel op jou? Wat zijn de implicaties voor onze ideeën over identiteit? REIZEN IN DE TIJD Er bestaan ook ideeën dat wormgaten ons niet alleen in de ruimte maar ook in de tijd kunnen laten reizen. Het zou mogelijk moeten zijn om naar een vroeger tijdstip in een ander, of in ons eigen universum te reizen. Een bekende paradox in verband met reizen in de tijd staat bekend als de "Grootmoeder-paradox". Wat gebeurt er als iemand terug reist


Uittredingen

“ELKE NIET GEMAAKTE KEUZE CREËERT EEN PARALLEL UNIVERSUM”

In zijn goed gedocumenteerde bestseller “Uittredingen”(1960) vertelt Robert Monroe dat hij tijdens een van zijn vele astrale projecties terechtkwam in een wereld die heel veel op de onze leek. De energiebronnen waren echter totaal anders.

Er zijn verschillende poorten naar parallelle werelden. Wie zoekt, wie vindt... in de tijd en de dood van zijn grootmoeder veroorzaakt toen zij nog een kind was? Dat betekent immers dat de reiziger nooit geboren is geworden en niet terug in de tijd heeft kunnen reizen om zijn grootmoeder om te brengen...

de onze bevinden. slechts gescheiden door de dikte van een atoom of nog minder.

Vreemd genoeg is dit volgens de wiskunde de meest waarschijnlijke theorie, vooral ten aanzien van de universa die het Parallele Deze paradox kan worden opgelost met het meest op het onze lijken. Dus als de idee van de parallelle universa. Als er theorie juist is, bestaan er talloze andere dimensie= 5de steeds nieuwe universa ontstaan wanneer versies van jou, die op dit moment dimensie er een nieuwe keuze wordt gemaakt, ongeveer dezelfde ruimte innemen. bestaan er naast het verleden van ons eigen Misschien leest een van hen een artikel universum nog talloze andere. Als iemand in dat op dit punt eindigt. Of misschien op dit staat zou zijn om naar het verleden te reizen om zijn punt. Nou ja, alles is in principe mogelijk. grootmoeder dood te schieten, dan zou er door die Voor meer informatie over Parallelle Universa, gebeurtenis vanzelf een parallel universum ontstaan. En daar zou de criminele tijdreiziger dan in raden wij dit artikel aan: verdwijnen, om de toekomst te beïnvloeden in een Parallelle Universums door J. Smits ander universum dan dat van hemzelf. KWELLENDE VRAAG De belangrijkste vraag over parallelle universa is: waar zijn ze precies? het antwoord is dat ze in andere dimensies bestaan, waardoor de vraag zijn betekenis verliest in de termen van de drie dimensies van ruimte en de ene dimensie van tijd waarin wij leven. De andere universa bestaan wellicht als luchtbellen die los rondzweven, geheel op zichzelf en niet verbonden met andere. Maar er is ook een theorie dat alle universa zich direct naast

!

29


DE MYTHE ERNESTO “CHE” GUEVARA De held van de “golden sixties” executeerde persoonlijk minstens 180 gevangenen. Ernesto "Che" Guevara - een van de meest meedogenloze en moordzuchtige personen die de twintigste eeuw gekend heeft - was in werkelijkheid een aanstichter van onderdrukking. De communistische revolutie, die de aanleiding was voor zo veel lijden in de 20e eeuw, was het doel van de Guevara agenda. Voor Guevara lag de Een psychopaat oplossing van de als revolutionair... wereldproblematiek, zo zei hij zo vaak, ten oosten van het ijzeren gordijn, en hij zou niets laten om zijn doel van De hedendaagse wereldwijde "bevrijding" te tienercultuur heeft zich bereiken. Voor velen is Che verscheidene iconen Guevara dan wel een aangemeten, die vooral onze vanzelfsprekend pop-icoon, die rebellerende aard gedragen wordt op kleding, weergeven. Het is bijna gevierd wordt als rebel, en instinctief dat tieners een stijl gepronkt wordt als held van de zoeken die verschilt met mensheid, maar voor vele onze traditionele opvoeding anderen is Che een manifestatie van slechtheid op en die breekt door de aarde. Degenen die werkelijk kettingen van de door ons ervaren onderdrukking. Maar de tijd van Guevara kennen en hoe zouden we reageren als weten waar hij voor stond, zijn ons verteld werd dat een van bekend met zijn betrokkenheid bij de sociaal-politieke de iconen die we gekozen hebben als symbool van onze vernietiging van Cuba en bij het opzetten van de beruchte tienerstrijd tegen traditie en gevangenis La Cabana. onderdrukking - Che Guevara - in werkelijkheid vocht tegen onze ideologie?

!

30

Guevara’s jonge jaren waren geenszins uniek of opmerkelijk tot zijn deelname aan de omverwerping van Fulgenio Batista, de voormalige president van Cuba. Hij werd geboren in een Argentijnse rijke socialistische bovenklasse familie, die hem zijn eerste kennismaking gaf met de ideeën van het communisme, socialisme, en de linkse filosofie. Guevara studeerde als geneeskunde student aan de Universiteit van Buenos Aires om na vier maanden al uit te vallen, volgens de documenten van de huidige Universiteit van Buenos Aires. Hij vertrok naar Guatemala om een communistisch leger te beginnen, maar vluchtte naar Mexico stad toen hij geen vrijwilligers kon rekruteren. In Mexico stad ontmoette hij de Castro broers, die een communistische revolutie aan het voorbereiden waren, en was hij daarna al vlug ingescheept naar Cuba. In Cuba pleegde Ernesto zijn ergste misdaden tegen de mensenrechten en kreeg hij al snel zijn moorddadige imago. Desertie was wijdverspreid in het nieuwe revolutionaire leger maar Ernesto Guevara vatte dat niet licht op en ging regelmatig met een guerrilla groep op zoek naar de deserteurs. Desertie is in de meeste moderne landen een misdaad waar de doodstraf op


staat, maar de aanpak van Ernesto was uniek in zijn wreedheid. Wanneer de deserteurs werden gevonden, werden ze gekneveld, vastgebonden, en van dichtbij doodgeschoten door Ernesto Guevara zelf. Meestal werden de deserteurs niet direct gedood maar vreselijk gemarteld om een afgrijselijke dood te sterven.

om Guevara en de nieuwe regering af te wijzen. Om deze verbale weerstand tegen zijn autoriteit te stoppen, beviel Guevara dat alle gevangenen voortaan gekneveld moesten worden voor hun executie. Dit om de slachtoffers onder controle te houden en zijn macht over de plaatselijke bevolking te handhaven. Op Guevara’s lange lijst van misdaden in La Cabana wordt verder gerapporteerd dat hij er “Guevara is volgens geen enkele standaard plezier in had om regelmatig de kelen door te snijden van een held, noch een gevangenen die aan het slapen acceptabel icoon voor waren. Na La Cabana ging een generatie die zo Guevara naar Bolivia om zich daar al snel over te geven aan gepassioneerd Bolivia en de VS, terwijl hij riep onderdrukking "Ik ben Che, ik ben voor jullie verwierp.” levend meer waard dan dood." Dit was het laffe einde van het Na de geslaagde overname moorddadige leven van van Cuba’s overheid begonnen Ernesto Guevara. In zijn laatste Guevara’s troepen een momenten was hij niets meer uitgebreide campagne tegen dan een lafaard die niet Cubaanse andersdenkenden dezelfde dood tegemoet met de oprichting van een van durfde te zien die hij zelf hedendaags meest beruchte gegeven had aan talloze gevangenissen, La Cabana. jongeren. Guevara was de voornaamste bestuurder en executeur van Ernesto Guevara’s leven is de gevangenis. In de bevlekt met mismanagement, gevangenis werden een paar oneer, schendingen van de duizend politieke gevangenen mensenrechten en vastgehouden - mensen die koelbloedige moorden. het oneens waren met de Guevara is volgens geen nieuwe regering. Gevangenen enkele standaard een held, werden er een voor een uit hun noch een acceptabel icoon barakken gehaald, voor een generatie die zo geparadeerd rond de gepassioneerd onderdrukking gevangenis, bestookt en verwierp. Ernesto werd misbruikt in het bijzijn van hun gedreven door het idee dat hij familie voordat ze uiteindelijk op een dag de massa onder van dichtbij werden zijn ijzeren grip zou controleren doodgeschoten. en het communistische rijk naar het westen zou brengen. De slachtoffers van La Cabana schreeuwden vaak "Viva Cuba libre!" vlak voor hun executie

!

31

ZIJN DOOD

Wie leeft bij het zwaard... Kwade tongen beweren dat de executie van Che werd bevolen door Castro hemzelf. Het officiële verhaal luidt dat de Boliviaanse president de order gaf en dat het werd uitgevoerd door een Boliviaanse sergeant, aangeduid via lottrekking. De executie zelf was heel slordig want de voormalige moordenaar-revolutionair werd maar liefst negen maal geraakt: vijf maal in de benen (!) een kogel in de arm, schouder, borst en de keel. Opmerkelijk: men kreeg de ogen van de dode Che niet gesloten. Volgens de sergeant in kwestie wier identiteit tot 2007 geheim is kunnen blijven zou Che gesmeekt hebben om zijn leven en dus niet de heldhaftige woorden hebben uitgesproken zoals: “Schiet lafaard het is alleen maar een mens die je doodschiet”.


“De stad New York verdient een atoombom in deze revolutionaire strijd. In deze strijd moeten we dood van miljoenen niet schuwen om de overwinning te behalen..” Che Guevara

Zijn droom is vervaagd en zijn onderdrukkende ideologie is in het vuur gegooid. Als we als nieuwe generatie iconen willen hebben, laten we die dan zorgvuldig kiezen. Laat ons iconen kiezen die autoriteit en onderdrukking verwerpen in plaats van ondersteunen. Guevara’s beeltenis is een schande in de menselijke geschiedenis en is er een waar de mensheid zeker zonder kan.

geweld is eigenlijk een nederlaag, want hij is slechts tijdelijk." Dit moeten we allen in gedachte houden. (Alexander Villacampa) De auteur is zoon van Cubaanse vluchtelingen en studeert economie aan The University of Florida. Dit artikel verscheen eerder in het krantje van zijn high school. Vertaling door Peter van Maanen voor Stichting MeerVrijheid.

Toch is het bijna een passend einde dat het Guevara icoon opgenomen is in precies die zaken waar hij zijn hele leven tegen vocht: de kapitalistische machine en de Verenigde Staten van Amerika. Mahatma Gandhi schreef eens " een overwinning die bereikt is met

“Omdat kinderen zuivere voeding verdienen en een zuivere, leefbare planeet.” Pure Food for Children Foundation vzw

32


PARADOX Bekend is geworden dat er in het bloed van Milosevic, sporen gevonden zijn van rifampicine, en de toxioloog, D.R.A.Uges, liet in zijn rapport weten dat dit de stof moest zijn, die de werking van de medicijnen voor de te hoge bloeddruk, neutraliseerden. Na uitkomst van dit onderzoek, werd door het hoofd van het klinisch farmaceutisch toxicologisch laboratorium van de Haagse ziekenhuizen, D.J.Touw, geconcludeerd dat Milosevic deze stof gebruikt zou hebben om zijn ziektebeeld te continueren, om zo het proces te vertragen. Tot dusver lijkt dit allemaal heel logisch, en het zou dus betekenen dat door de stof de bloeddruk niet omlaag ging, en uiteindelijk een hartaanval, Milosevic fataal zou zijn geweest. Toch zijn er een aantal vreemde gebeurtenissen, die vraagtekens over deze theorie opwerpen. Als het werkelijk zo is dat Milosevic zelf deze stof tot zich heeft genomen (volgens Del Ponte), waarom beweerd D.J.Touw dan dat een leek deze stof niet tot zich toe kan dienen, maar dat dit door een bekwaam medisch opgeleid persoon dient te gebeuren? Deze laatste spreekt zich dus tegen, of het tribunaal heeft niet helemaal opgelet, want het lijkt mij sterk dat er personen bij Milosevic in de buurt konden komen die in opdracht van Milosevic zelf, die stoffen hebben kunnen leveren en/of toe hebben kunnen dienen.

De vermoorde onschuld van Slobodan Milosevic

hoofdaanklager Carla del Ponte wel eens moeilijk zouden kunnen maken, zeker gezien het feit dat haar getuigen voornamelijk valse verklaringen hebben afgelegd.

“Het zou beter zijn als Milosevic tijdens het proces op de beklaagdenbank sterft. Als het hele proces namelijk tot een einde zal komen dan is het zeer goed mogelijk dat hij voor een relatief kleine misdaad wordt veroordeeld”, verklaarde de adviseur van het Joegoslavië Tribunaal James Gow al in 2004. De Russische generaal Leonid BOEKBESPREKING Iwaschov verklaarde: “Slobodan Milosevic was de enige man die glashelder kon getuigen van de rol van Verenigde Staten tijdens de Het Joegoslavië tribunaal: de bloedige desintegratie van vermoorde onschuld van Joegoslavië in de jaren Slobodan Milosevic - Robin negentig - volledig en tot in de Ruiter detail.” Wie vermoordde Slobodan Werd Milosevic misschien het Milosevic en...waarom? zwijgen opgelegd voordat hij de rol van de Verenigde Staten De voormalige president van en de NAVO pijnlijk bloot zou Joegoslavië zou zichzelf hebben vergiftigd in zijn cel van leggen? Dit boek opent de de zwaar bewaakte gevangenis ogen voor de werkelijke feiten in Scheveningen. Zijn advocaat en motieven voor wat de dood Zdenko Tomanovic verklaarde van Milosevic en de oorlogen op de Balkan aangaat als eerste dat Milosevic geen natuurlijke dood gestorven Dankzij zijn directe was. En er zijn genoeg feiten internationale connecties en waaruit blijkt dat het niet om zijn ongeëvenaarde zelfmoord ging … geopolitieke inzicht en buitengewone feitenkennis laat De bewijsvoering van het de auteur een helder licht Joegoslavië Tribunaal in Den Haag stond er zeer slecht voor. schijnen op de feitelijke achtergronden van de Het werd gaandeweg steeds Balkanoorlogen en het proces duidelijker dat de aanklacht niet eens het papier waard was tegen Slobodan Milosevic. waarop het geschreven stond. Lees de feiten en oordeel zelf En Milosevic stond op het punt 224 pagina's belangrijke getuigen op te roepen die het de

33


Geld op zichzelf is neutraal...

HET GENOT VAN GELD... Is geld de grote boze wolf uit ons Aardse sprookje of zijn wij het zelf die in de eerste plaats zelf het geld als middel hebben gecreëerd en het vervolgens zijn gaan gebruiken, maar ook misbruiken? Geld hebben is een heerlijk gevoel. Het geeft vrijheid en plezier als je er zeker van bent dat het onuitputtelijk is. Bedenk maar eens wat je allemaal met geld kunt doen als je er genoeg van hebt. Geen zorgen over materiële zaken, hoe je de eindjes aan elkaar moet knopen. Altijd een degelijk dak boven je hoofd en de keus om gezonde voeding te kopen. Een comfortabele auto om je te kunnen verplaatsen. Genoeg geld om anderen te verwennen en te ondersteunen die niet genoeg hebben van dat spul

En als je de behoefte voelt om mooie en interessante reizen te maken dan doe je dat gewoon. Wil je werken dan doe je dat voor je plezier en niet om dat het verplicht moet. En natuurlijk familie, vrienden en anderen het allerbeste geven wat hun welzijn en welbevinden verhoogd. Ik kan een heel boek vol schrijven met wensen die wij als wereldbevolking hebben maar die onvervuld blijven omdat wij, de grote meerderheid, niet genoeg van dat spul hebben en daardoor Een van de hogepriesters van gefrustreerd raken. het kapitalistisch gedachtengoed is Warren Buffet. En dan bedoel ik niet dat wij Hij schreef verscheidene boeken gigantische en onmogelijke wensen hebben. Maar gewoon de met als hoofdthema: snel rijk wens van bijvoorbeeld een ouder worden. De realiteit is echter anders: alleen de die haar kinderen het beste gunt geprivilegieerden worden echt in onderdak, gezond eten en rijk. Uitzonderingen bevestigen drinken, sport en spel en een de regel.

34


opleiding die de talenten van een kind tot bloei brengen waardoor die kan ontdekken hoe die is en wat hij kan. En om vervolgens deze talenten dienstbaar te maken voor de samenleving. En natuurlijk hebben wij het op het moment hier minder slecht dan in een arm land, hoewel ook Nederland en België kampt met een verborgen en stijgende armoede en gebrek voor velen. Vooral nu de crisis wreed om zich heen grijpt. Daarnaast is de Benelux klein in vergelijking met al die andere arme landen die het heel erg moeilijk hebben. Die zijn wel in de grootste meerderheid. Kijk daar eens goed naar en aarzel niet om buiten jouw comfort zone te treden. Wat gaan we met geld doen? Middel of Doel?

RAAR! Raar eigenlijk dat wij, de meeste wereldburgers, niet genoeg geld hebben terwijl geld uit niets gecreëerd wordt en uitgeleend wordt tegen absurde rentes, waarbij ook discriminatie plaats vind aan wie en welk land het geleend wordt.

“ Raar dat wij nog steeds

geloven in de oude ingestampte leugen dat geld schaars is en dat je in bloed zweet en tranen ervoor moet werken terwijl het spul uit het niets geschapen wordt door banken die privaat bezit zijn...”

het systeem waarop het is gebaseerd. Economen zullen wel glimlachen als zij dit lezen want zij geloven nog steeds in hun oude theorieën die zij op school en op de universiteit hebben geleerd. Terwijl deze theorieën allang overboord zijn gegooid door de private banken die geld creëren vanuit het niets en de macht hebben landen en bevolkingen te maken en te breken.

zien als er geen vuilnismannen/ vrouwen waren. Mijn complimenten voor hen. Laat dat ook eens een keer gezegd zijn! Wij geloven echter nog steeds in de waanzin van het verrotte geldsysteem.

“ Ik vraag mij niet meer

af welke gekken of idioten dit systeem waar geld op gebaseerd is bedacht hebben. Dat weet ik onderhand wel en ik ben er nog steeds verbolgen hierover.”

Ooit werd door bepaalde mensen bedacht dat geld een schaars goed is. Ooit werd bedacht dat de een meer dan de ander moet hebben van dat spul. Ooit werd er bedacht dat ik als vuilnisman minder van dat spul krijg in vergelijking met een Maar wat ik mij nu veel meer wetenschapper. afvraag is wat maakt dat wij in deze krankzinnige waanzin blijven Allemaal bedacht door bepaalde geloven. Het is gewoon te gek mensen om zodoende voor woorden waarom wij dit concurrentie te creëren, ambitie, systeem nog steeds prestatiedrang, onderscheid, discriminatie en verdeel en heers. ondersteunen terwijl het zoveel stuk maakt en zo vele levens Het werd ons met de paplepel vernietigd. ingegoten en wij geloofden het. En nu nog gebeurt het ingieten door ouders van nu. Is dit herkenbaar voor jou?

GELD IS NIET SCHAARS..

Veel en hard werken want dan pas hoor je erbij is ons geloof. Wat je doet maakt niet uit. Ook al ben je Later als je groot bent moet je gaan studeren zodat je een goede er niet gelukkig mee om in een baan te zitten die niet bij je past baan krijgt waarmee je veel geld en je depressief en ongelukkig kunt verdienen in plaats van terwijl je opgroeit, gaan wij kijken maakt. Zweten zodat anderen kunnen zien dat je iets doet om naar jouw talenten zodat je deze geld te verdienen, daar gaat het kunt laten open bloeien om een om in deze tijd. gelukkig en voldaan leven te leiden samen met anderen waarbij “ Geld, het machtige geld niet belangrijk is. Als klein lekkere spul waar wij op kind werd mij al gevraagd wat ik later wilde worden in plaats van jagen en over lijken wie en hoe ik wenste te zijn.

VUILNISMAN

gaan. Ook als het niet

En als ik zei vuilnisman, omdat het nodig is. Dat doen wij gezwaai met die zakken mij Raar dat er in de Bijbel heerlijk leek, dan keek iedereen onszelf aan omdat wij geschreven staat dat wij in het verschrikt op en schaamde men zweet des aanschijn ons brood onze macht aan politici, zich voor mijn antwoord. zullen verdienen, terwijl er ergens Vuilnisman? Dat was toch het de belastingdienst, anders staat dat God Liefde is. minste wat er was. Een ieder zou multinationals en banken Raar dat het meeste geld op de mij met de nek aankijken en ik wereld besteedt wordt voor het hebben weggegeven, die kon een luxe leventje wel maken en aanschaffen van vergeten. Wat dat betreft was ik ook over lijken gaan.” oorlogstuig en oorlogvoering. reeds afgeschreven en werd er Niet jouw schulden meer kunnen Ik plaats meer en meer stevig op mij ingepraat. Ik vraag betalen betekent een krankzinnige vraagtekens bij het geldverhaal en mij af hoe het er buiten uit zou

35


SCHAARSTE?

afbetalingsregeling, uit huis gezet worden, er niet meer bij horen, terwijl de schuld jou, je leven lang blijft achtervolgen. En nog meer van dit soort rare onderdrukkende machtswellustige regelingen als je niet voldoet aan de normen van deze instellingen die er met toestemming van ons zijn! Al zijn wij dat vergeten.

Geld als alibi De meest winstgevende industrie is de wapenindustrie die haar tentakels wereldwijd in de aderen van het collectief heeft geslagen. Voor geld worden vrouwen en kinderen aan flarden geschoten met “high tech” materiaal dat niet miljoenen, maar miljarden dollars kost. Geld is een alibi om landen binnen te vallen en te gaan plunderen , stelen, moorden en verkrachten. Geld is een alibi om de meest gruwelijke handelingen uit te voeren. En hoe meer schaarste er zogenaamd is , hoe weerzinwekkender het alibi. Schaarste is kunstmatig gecreëerd door diegenen die leven in overvloed.

Als je niet werkt omdat je om wat voor reden dan ook niet kunt, kun je het wel vergeten, dan moet je tevreden zijn met het kleine beetje wat je krijgt toegeworpen. In de Benelux hebben wij nog recht op een uitkering die alleen maar meer en meer wordt uitgekleed. In andere landen creperen mensen omdat zij dat geldspul niet hebben en helemaal niets toegeworpen krijgen. Deze mensen zijn bij voorbaat kansloos. En dat komt omdat wij mensen nog steeds geloven in een waanzinnig systeem waarbij geld schaars is en macht heeft. En daarnaast dat wij mensen nog steeds zo gericht zijn op ons eigen belang en hebzucht, dat wij weigeren na te denken over het ongelijkwaardige, respectloze, onverantwoordelijke systeem waar geld op gebaseerd is. Zoals een aantal van ons weigeren te kijken naar ons eigen onverantwoordelijk, respectloos gedrag en onze ware aard verstoppen onder een lelijk en gierig masker wat niet wil delen.

DE OORZAAK VAN DE FINANCIËLE CRISIS.. Er vinden thans onderzoeken plaats over de financiële crisis. Likkebaardend zitten wij voor de buis om te genieten van het spel van schuldigen aanwijzen en de straf die zij verdienen. Wederom vallen wij in de valkuil van daders en slachtoffers in plaats van te onderzoeken of dit achterlijke systeem waar geld op gebaseerd is nog wel past in deze tijd. Of

36

voelen wij ons nog steeds dader en/ of slachtoffer? Hoe lang gaat het nog duren voordat het tot ons doordringt dat wij ook kunnen kiezen voor een heel ander systeem dat gericht is op gelijkwaardigheid en respect? Gelijkwaardigheid en respect wat wij verdienen. Hoe lang gaat het nog duren voordat het tot ons doordringt dat wij een keus hebben, al wordt er door idioten beweerd dat het niet zo is? Wij zijn geschapen naar het evenbeeld van God. Als God geld zo belangrijk vond dan had Hij ons wel geboren laten worden met een tas vol met dat spul. Maar dat deed Hij niet. Hij heeft ons namelijk alles gegeven om een menswaardig en liefdevol bestaan te kunnen leiden. Genoeg aarde, zonder grenzen, om te verbouwen voor ons allemaal. Genoeg talenten om onszelf helemaal tot ontwikkeling te brengen. Meer dan genoeg water en sappige vruchten om onze dorst te lessen. Meer dan genoeg ruimte om voor een ieder van ons een huis te bouwen. Er is genoeg, meer dan genoeg voor ons allemaal. Maar wij zijn rare wezens en in plaats van alles natuurlijk te laten, hebben wij grenzen gecreëerd en een mondiaal verrot systeem aangenomen wat ons in een wurggreep houdt. En wat het nog triester maakt is dat wij er nog steeds in geloven. Zo diep zit het geworteld in ons denken. Wij geloven zelfs dat er sprake is van een bevolkingsoverschot. Ook een praatje om ons onder de duim te houden. Evenals het klimaatschandaal wat nergens anders op gebaseerd is dan op leugens om ons een schuldgevoel aan te praten waardoor wij meer kunnen gaan betalen. Hoeveel oorlogen zijn er al niet uitgevochten in de naam van geld, macht en hebzucht. Hoeveel mensen zijn er al overleden in de naam van oorlog, macht, geld en


hebzucht. Hoeveel mensen en mensenkinderen zijn er al gestorven omdat zij geen geld hadden voor behuizing, voeding en of water te kopen. Miljarden in de afgelopen decennia. Dat is een getal met heel veel nullen. En toch blijven wij vasthouden aan een achterlijk en achterhaald systeem.

Ons niet te laten afleiden door polarisatie wat sommige politici nu doen en bevolkingsgroepen demoniseren. Nu gaat het er om elkaar alles te gunnen wat wijzelf zo graag wensen. Met name: Kennis, Overvloed, Vrede en Liefde. Nu is de tijd om er te zijn voor elkaar in een ander Wat bezielt ons toch? De duivel? systeem wat ons doet groeien in plaats van te onderdrukken en te Alles voor een en God voor ons verdelen. Een systeem wat ons allen? Ongelijkheid, egoïsme, hebzucht, onverantwoordelijkheid, bevestigd in gelijkwaardigheid en respect voor elkaar omdat wij eigenbelang, gierigheid, arrogantie, doorgeslagen macht? mens zijn. En of vermoeidheid, Het veranderen ligt bij ons, het moedeloosheid, blindheid, ver van volk, de wereldbevolking en mijn bed show? Tot het ons begint bij onszelf door na te gaan overkomt, hier in deze uithoek van denken in wat voor de wereld? systeem wij leven en werken. Om ons En toch, wij, vervolgens Nederlanders en Belgen serieus af te verdienen veel beter. Geld maakt ons vragen of dit het Een uitzondering blind voor de systeem is daargelaten zijn wij werkelijke waarden waarin wij ook vredelievende gelukkig zijn en van het leven. mensen die anderen onze nazaten graag helpen. Die gunnen en keihard werken en toewensen. ondanks onze betweterigheid een warm hart “Er zal grote hebben en een liefdevolle inborst. Dat, die liefdevolle inborst, tegenstand zijn om dit zouden wij wat meer mogen systeem omver te tonen in plaats van bang te zijn werpen en tot de bodem voor anderen.

HOE GAAN WE VERANDEREN?

te vernietigen. Geen mens wil graag veranderen en toch is verandering het enige wat kan maken dat wij zullen overleven en tot elkaar kunnen komen als gelijkwaardige wezens.”

Indien wij nu niet met zijn allen aangeven dat wij iets anders willen dan dit moordende systeem, zal het allemaal zo blijven en zeker nog krankzinniger worden. Als wij niet zorgen voor totale afbraak van dit systeem zullen wij allemaal, op een handje vol rijken na, terugvallen in grote armoede, verdriet en angst. Denk niet dat de ellende jou niet kan overkomen. Kijk naar de vele Het gaat er nu om dat wij de verantwoordelijkheid nemen voor (rijke) Amerikanen die nu tot de het doen ontstaan van iets geheel bedelstaf zijn veroordeeld. Dat kan ook hier gebeuren, als het al nieuw. Dat kunnen wij als wij de niet gebeurd. Europese landen handen ineen slaan en stoppen met denken in termen van jij en ik, zoals Griekenland, Portugal, mijn en dijn, maar gaan denken in Letland en Spanje hakken al met dit bijltje. Het is echt heel dichtbij termen van wij en dat wij allen ons. Uiteindelijk zullen wij als dezelfde soort wezens zijn, ongeacht opleiding, afkomst, ras, Europees volk de boel weer geloof, kleur en ga zo maar door. moeten opknappen en niet de

37

ARMOEDE

In welvarend Vlaanderen leven 15% van de gezinnen onder de armoedegrens. Drie op tien kinderen groeien op in een kansarm gezin. En het gaat steeds meer bergaf. Dat bewijzen de statistieken en wordt bevestigd door-wat men eufemistisch-trends noemt...


politici of banken, maar wij met ons zuur verdiende belastinggeld!

Stap uit dat kromme denken dat een ieder moet werken voor zijn Het is nog steeds een grote geld. Er zijn situaties waarheid om de wereld te veranderen door eerst bij jezelf te die wij niet kennen waar anderen mee beginnen. Luister dus heel goed kampen en daardoor naar jezelf als je dooddoeners geen werk hebben. gebruikt of smoesjes om niet te Geef en vraag of willen veranderen. verwacht niets terug, Maak het bespreekbaar bij en met maar geef omdat anderen. Help hen de ogen te het geven alleen openen. Maak een bewuste keus al jouw hart Onderzoek het en ga voor gelijkheid en samen vervult met delen en gun! huidige geldsysteem blijheid. Doe het anoniem en en hoe het in elkaar “Stap uit de verstikkende met zit... bescheidenheid cocon van egoïsme en zodat je ego niet eigenbelang en stel je gestreeld hoeft te Heel veel succes, wijsheid en open voor anderen en worden. liefde wens ik je toe in deze het algemeen belang. nieuwe dimensie van zijn. “ En als je geen geld

Wacht niet tot een ander die stap maakt maar begin zelf uit te reiken naar ieder ander levend wezen...“

Laat je niet in de maling nemen door politici maar wijs hun op hun verantwoordelijkheid dat zij in het pluche zitten voor ons en behoren uit te voeren wat wij willen wat goed is voor ons algemeen welzijn en welbevinden. Wat een leugens en bedriegerij. Het is zeer triest gesteld met onze politici over de hele wereld. Het handjevol wat in de massa verloren gaat die het beste voor ons welzijn over hebben daar gelaten. Daarom is het van belang dat wij het heft in eigen handen nemen en geen concessies meer doen aan wat wij als volk van Nederland en de wereld belangrijk vinden en wat in ons aller belang en allerhoogste welzijn is. Als je dit leest en veel van dat spul hebt wat geld heet geef dan aan degene die weinig hebben of gebrek leiden. Alle kleine beetjes helpen en let op, hou het gewoon heel dichtbij huis. Er is altijd een familielid, vriend, voedselbank, collega, buur, vreemdeling of kennis die de centjes moet omkeren.

hebt om te geven, geef dan van je vriendelijkheid en liefde en wees dankbaar dat je de gelegenheid hebt om te kunnen delen. Dat is de nieuwe levenshouding, die kan maken dat alles recht getrokken kan worden wat nu ziekelijk misvormt en lelijk is. Het is deze levenshouding die kan maken dat wij een samenleving worden die gelijkheid in-en uitademt in saamhorigheid, vrede, liefde en overvloed.”

Ik zal het op prijs stellen als je dit schrijven wilt delen met anderen. Dave Guthman Geplaatst door Guido Jonkers Oorspronkelijk artikel op www.Wanttoknow.nl

Alsjeblieft gelijk(w)aardig wezen, geef en begin vandaag met nadenken en onderzoek. Onderzoek hoe zaken in de wereld in elkaar steken. Zet vooroordelen opzij, stel je open en durf buiten kaders te gaan. Luister naar jouw intuïtie ook al is het soms eng.

                            

38


HET ECOVAPROJECT

De ecologische waarde zal berekend worden op basis van meerdere studies en parameters zoals de waarde van intacte ecosystemen, wouden, oceanen en klimaatsstabiliteit, de meerwaarde van organische landbouw en ecologisch uitgebalanceerde residentiële omgevingen, enz…

ECOVA staat voor: Earth Community Value & Ecological  Dit zal de overgang mogelijk maken naar een duurzame high tech Value. vrijetijdssamenleving met een Met het Ecovaproject willen we een uitgebalanceerde vorm van overvloed voor bewustzijnsverandering op gang brengen iedereen. ten aanzien van onze gezamenlijke toekomst. ‘To get ourselves out of our current mess and create the world we want, we must De kern van ons project bestaat uit het reboot the economy with a new, valuesintroduceren van een monetair alternatief based operating system designed to dat zowel de eerste echte support social and environmental balance vrijemarkteconomie garandeert als and the creation of real, living wealth.’ wereldwijde sociale, economische en David Korten, source: Yesmagazine ecologische zekerheid. We stellen namelijk voor de actuele waarde van de basiseconomie en van het ecosysteem om te zetten in legaal, schuldvrij geld. De basis- of prosumenten-economie bestaat uit al het onbetaald werk waarop zowel de mondiale samenleving als de formele economie steunen. Die basiseconomie vertegenwoordigt ruim de helft van alle economische activiteit.  De waarde van deze ‘verborgen helft’ van de economie wordt ongeveer even hoog geschat als het Bruto Wereld Product van de formele economie. 

www.ecovaproject.org

39


Het echte Afrika

CREDO MUTWA EN DE GESCHIEDENIS VAN AFRIKA

In deel 1 kon U lezen dat deze uitzonderlijke Afrikaanse sjamaan zelf het slachtoffer was geworden van wat men een “alien abduction” pleegt te noemen maar vooral bekend om zijn enorme kennis over de echte geschiedenis van Afrika.

Tweede deel van het interview met Credo Mutwa, de Afrikaanse sjamaan. Meneer, in het land genaamd Zimbabwe, waar ik in 1959 Yeti, maar die heeft met een totaal verschillende mijn ontmoeting met de Mantindane had, is er ook een huidskleur. ander wezen. Het is werkelijk het meest eigenaardige/ verassende. Ik heb het één keer gezien, samen met Niemand kan mij aansmeren dat een groep anderen: zwarten en blanken. Het is buitenaardsen niet bestaan. Wie dat zegt Mutwa een enorm wezen, de vorm van een gorilla, maar moet mij maar eens verklaren vanwaar verzamelde toch verschillend ervan, de gorilla stapt zowel het gat komt in mijn bil. En waarom ik getuigenissen uit op zijn voeten als op de gewrichten van zijn na geslachtsgemeenschap met het vingers. vreemde schepsel, jarenlang geen meer dan 500 normale seks kon hebben met een Afrikaanse Het wezen waar ik van spreek meet ongeveer 2 aardse vrouw, vanwege de stank in mijn stammen m.60 hoog en geblokt als een gorilla, maar het lijf geslachtsdeel. Als het zuiver inbeelding is zeer sterk. Brede schouders, dikke nek. Hij is was, vanwaar dan deze tastbare littekens & bedekt met een zeer dikke, grove vacht –als geen ander kenmerken, nu nog steeds zichtbaar? Dat mogen wild dier in Afrika. deze ‘afwijzers’ mij dan wel eens uitleggen. Het is een humanoïde schepsel, met billen, benen, voeten, armen, handen die helemaal gelijken op die ban de mens, met slechts als verschil het enorme kastanjebruine vacht. Het wezen is in Zimbawe gekend onder de naam Ogo. Waargenomen door talrijke mensen en generaties lang. Enkelen ook hier in Zuid-Afrika, in geïsoleerde stukken in bergachtige brousse. En deze Ogo is precies wat de Noord-Amerikaanse indianen de Sasquatch of Bigfoot noemen.

Alles wijst schijnt erop te wijzen dat de zn. ‘buitenaardse wezens’ feitelijk de planeet delen met ons, en bovendien tot alles in staat zijn. Meneer, we moeten dat dus echt verder onderzoeken, en wie daarover verder nadenkt ziet een naderende ‘veldslag’ onvermijdelijk.

Waarover hebben we het eigenlijk? Meneer, zo’n 30, 40 jaar terug was er weinig sprake van of ongerustheid over het (leef)“milieu”, de leven ondersteunende natuur. Geen protest over de blanke jagers die de Afrikaanse wilde In feite is het volgens mij ook nog hetzelfde schepsel, als dieren per duizenden hier kwamen decimeren. Weinig ook meermaals gesignaleerd in Nepal en de Himalaya, de mensen waren verontrust over de vernietiging van het

40


regenwoud in Afrika of elders. Even weinig waren verontrust bij het massale testen en de ruime verspreiding van de atoomwapens (USA, Engeland, Rusland, Frankrijk, en méér...) Vandaag kan het wel eens voorvallen dat een jager op groot wild in een klasse-hotel al eens gehoond word. Hij word niet meer aanzien als een held, maar als een moordenaar van dieren en natuur. Vandaag zijn er mannen en vrouwen die om natuur en dieren en de vrede te redden bereid zijn hun eigen leven op te offeren.

Afrika bekend onder de naam Amariri. Een geweldig uitgestrekt land in het westen. Zij weigerden de Chitauli te gehoorzamen.

AFRIKA

Ze weigerden hun kinderen aan de Chitauli op te offeren. Ze weigerden ter glorie van de Chitauli-goden om onderling tussen de stammen te vechten. Volgens de overlevering stuurden de Chitauli als wraak vuur vanuit de hemel. Ze haalden vuur vanuit de zon en vernietigden deze grote beschaving. Ze veroorzaakten aardbevingen, overstromingen en vernietigden deze grote beschaving van ‘het rode volk met de lange groene haren’, het eerste volk op deze aarde. De Chitauli lieten slechts weinigen van hen ontsnappen en zouden bereid zijn om dat in een nabije toekomst opnieuw te doen.

Meneer, dat betekent toch wel wat . Het betekent dat, na gedurende duizenden jaren te zijn overheerst door de buitenaardsen, de mensen serieus weerstand beginnen te bieden. De mensen beginnen zich in te zetten voor het voortbestaan van deze wereld. Maar de buitenaardsen, de Chitauli, de Mantindane –hoe je ze ook noemt- zullen zich niet zomaar [Martin> Ik heb uw gedicht laten doen. Ze zullen ons straffen, gelezen. In uw wens vernoemt u de zoals ze dat eeuwen terug al deden. naam Jabulon. Hunt u hierover iets zeggen? De buitenaardsen hebben destijds een hele natie uitgeroeid, hier in [Credo> Meneer, Jabulon is een zeer eigenaardige God. We

“Chitauli’s haalden vuur vanuit de zon...”

De Chitauli De Afrikaanse Zulukrijgers waren onverschrokken maar geen match voor de Chitauli krijgers waarvan, volgens Credo Mutwa een exact evenbeeld werd getoond in de filmmythologie “Star Wars”. Chitauli krijgers hebben hoornen in tegenstelling tot Chitauli van adel die een kam over het hoofd hebben.

41


veronderstellen dat het de leider van de Chitauli is. Tot mijn verwondering blijken het echter vooral blanke groepen te zijn die de Jabulon-cultus eren. Wij zwarten weten al sinds eeuwen van de Jabulon-cultus, maar ik ben vooral verrast door de Jabulon – verering door bepaalde groepen blanken. Zo zijn er vele aanwijzingen en getuigenissen dat dit het geval is in de vrijmetselarij, en algemener bij ook anderen die verantwoordelijk gesteld worden voor ‘menige onaangename zaken die ons te beurt vielen’. Wij denken dus dat Jabulon een Chitauli leider is. En één van de Afrikaanse benamingen voor die figuur is ook Umbaba Samahongo – “de heer koning, de grootvader met de verschrikkelijke ogen”- want wij geloven dat Jabulon een oog bezit waarmee hij je dood als hij je bekijkt. Meneer, men zegt dat de Umbada op de vlucht is gegaan na een machtsstrijd met één van zijn zonen, en zo in Midden-Afrika is terecht gekomen, waar hij zich terugtrok in een diepe ondergrondse caverne. Zo is er ook het ongelofelijke verhaal van ‘maanbergen’ in Zaïre, waar een koperen stad zou zijn van duizenden blinkende woningen en de residentie van Umbaba of Jabulon.

Soweto (nabij Johannesburg) verbleef. Het betrof een groepje priesters uit Tibet. Eén ervan kent u wellicht, zijn naam is Akyong Rimpoché. Het is één van de vooraanstaande Tibetaanse monniken, samen met de Dalaï Lama uitgezet door de Chinezen. En één van de vragen die hij stelde was deze:

Zeer vreemd meneer –ik weet niet of dit past in het kader van uw tijdschrift- maar er zijn zeer pakkende en merkwaardige verhalen omtrent dit thema, en waar ik geen touw aan kan vastknopen. (enkele minuten onderbreking) [Credo> Allô. [Martin> Ja, Credo. Ik wou je zeggen dat ik het zeer waardeer dat je ruim de tijd neemt om over dit thema met ons te communiceren, en ik stel me voor dat het niet zo gemakkelijk is dit klaar uit te leggen. [Credo> Ik waardeer de eer en de gelegenheid die ik krijg dat eens wat uitgebreider uit de doeken te doen. Ik weet hoe de blanken in het algemeen op dit thema reageren.

“Kent u soms een geheime stad in Afrika, een koperen stad ?”

Ik antwoordde: “Akyong, u beschrijft UMBABA, de ondergrondse stad van de onzichtbare god. Hoe kom je daarbij?” Volgens Akyong, groot kenner van de Tibetaanse geschiedenis en nauwgezet onderzoeker, heeft lang terug een grote Lama Tibet verlaten met een En deze god wacht op de dag dat de groep discipelen, de reis was een aarde zal verlost zijn van de mensen zoektocht naar deze geheime zodat hij en zijn Chitauli volk aan de koperen stad. Ze zijn nooit oppervlakte kunnen komen en van de teruggekomen en niemand heeft ooit zonnewarmte kunnen genieten. iets van ze gehoord. Meneer, op een dag kreeg ik een merkwaardig bezoek toen ik in

mannetjes die hier op zoek waren naar de stad UMBABA, de stad waar niemand levend van terugkomt.

Maar er zijn inderdaad in Centraal Afrika verhalen rond de kleine gele

42

Meneer, ik weet dat het op deze manier publiekelijk wellicht nogal belachelijk zal overkomen, maar, het is een feit meneer: ONS VOLK IS AAN HET UITSTERVEN. Niet alleen hebben we de problemen van drugs en verslaving, alsook veralgemening van de criminaliteit, zo ongeveer 1000 maal sterker dan voorheen, AIDS enz, en daarbovenop de Mysterieuze lokale problemen van Zuid-Afrika. Kan ik daarover nog iets zeggen? [Martin> Jazeker, ga je gang. [Credo> Meneer, in onze cultuur is het zeer onbeleefd om steeds het woord te nemen en de andere niet in de gelegenheid te stellen om te antwoorden. Uit respect voor uw blad en uw lezers, zou ik daarom willen vragen of in de Amerikaanse cultuur of overlevering zo geen


overeenkomstige verhalen zijn als hier, meer bepaald ivm verdoken en curieuze ondergrondse constructies, die hier zo’n eigenaardige effecten sorteren. [Martin> Jazeker, ook hier doe meerdere soortgelijke verhalen de ronde. En, effectief, een tijdschrift waaraan ik tot voor kort meewerkte heeft recentelijk daaraan een speciale editie gewijd over inclusief over ‘de plaatsen’ Niet alleen dat, . . . [Credo> Ha, juist zoals hier dus, en al talrijke jaren. Onlangs heb ik mijn grootmoeder nog zo’n recent verhaal overgebracht. Ze nam het wel aan, maar de andere toehoorders niet. Ziet u, meneer, ik zit geklemd tussen de twee werelden, de mystieke Afrikaanse wereld, en de hedendaagse moderne wereld, en als zodanig moet ik opletten wat ik zeg en hoe ik het zeg. Maar zo’n 5 jaar terug leefde ik in het kleine stadje Masikeng, een beroemd historisch stadje uit de Boerenkrijg van 1899-1902. Het is hier dat de ( ondertussen wereldwijde) Scoutsbeweging ontstond, opgericht door de bekende kapitein (Baden) Powell, wereldwijd bekend. Ik kreeg daar in Masinkeng menig bezoek van allerlei stammen en mensen van beider geslacht, velen totaal ongeletterd. Ze beklaagden er zich over dat hun familieleden zomaar verdwenen, en vroegen mij te raden of uit te zoeken wat daarachter steekt of waar die zouden kunnen zijn. Het gaat hier om individuele gevallen, mensen die met mekaar in geen relatie staan. Mijn eerste vraag was steeds waar precies en in welke omstandigheden. Eén van die verhalen was het volgende. Niet ver van Masikeng is een beroemde plek die wij het Las Vegas van Afrika noemen, het in de streek bekende complex CasinoHotel genaamd Sun City. [Martin> Ja. [Credo> Er werd mij verteld dat diep onder Sun City ‘grootscheepse speciale mijn-operaties’ bezig zijn,

waarbij een groot aantal arbeiders betrokken zijn. Maar aanzienlijke aantallen van deze mensen schijnen ook zomaar te verdwijnen, komen niet terug thuis, terwijl toch hun salaris gewoon verder wordt overgemaakt aan de familie.

in mijn land mysterieuze zaken en verdwijningen plaatshebben met een zware weerslag op de omliggende bevolking.

Nog iets meneer, iets wat de Chitauli graag doen in hun ondergrondse grotten, waar vele vuren constant Ik heb toen dat fenomeen eens aan de gang worden gehouden. Bij nagegaan en, meneer, ik heb het als een bepaalde ziekte van een Chitauli een domoor afgedaan en niet is er veel huidverlies en komt er geloofd. vlees helemaal bloot. Er word dan Maar nog later kwamen meerdere van jacht gemaakt op een jong meisje. zulke verhalen mij ter ore, want als Een Chitauli knecht brengt het meisje een Afrikaan een serieus probleem mee naar de ondergrondse basis. Het heeft komt dat verhaal uiteindelijk meisje wordt handen en voeten toch terecht bij de sangoma die het gebonden, omwikkeld in een gouden moet uitpluizen en ontrafelen. deken en verplicht naast de zieke Chitauli te slapen. Gedurende weken Ik vertel u nu een ander verhaal, met wordt ze goed gevoed en verzorgd, een choquerende waarheid. Het maar ze blijft handen & voeten betreft een constructie aan de andere gebonden, en wordt slechts af en toe kant van Zuid Afrika, in Botswana. ‘gelucht’ om haar wat te ontlasten. Als de Chitauli na enige weken Amerikanen werkten aan een soort tekenen van beterschap toont wordt geheime vliegbasis voor moderne het meisje zo ‘gemanipuleerd’ dat ze toestellen. Zij huurden Afrikaanse een (valse) kans ziet om te werkkrachten die een soort eed van ontsnappen. geheimhouding moesten zweren. En Ze vlucht dan, maar wordt lange tijd weer ‘mysterieuze’ verdwijningen. gevolgd door vliegende Het betrof weer simpele, niet metaalachtige schepsels en wordt opgeleide personen. Eerst kon ik het gevat na maximale uitputting en ook weer niet geloven. En schrik. familieleden die vragen kwamen stellen liepen weer tegen een koude Dan wordt ze op een soort offerblok marmeren muur van stilte. gelegd, een soort platte rots, wordt brutaal vermoord en haar bloed wordt Toen ben ik het zelf nader gaan door de zieke Chitauli gedronken, die onderzoeken. Mede doordat rond die geneest. Maar ze wordt niet geslacht tijd deed ook het verhaal opkwam dat vóór ze werkelijk in paniek is, want een Zuid-Afrikaans jachttoestel een dan zal haar bloed de zieke Chitauli Ufo had neergeschoten. Het niet genezen. jachttoestel in kwestie was van deze (geheime) basis opgestegen . . . Deze manier van jacht op een slachtoffer was ook een praktijk van De basis in kwestie was gemakkelijk vroegere Afrikaanse kannibalen. vinden, niet ondergronds maar In Zoeloeland tot vorige eeuw bleef gewoon aan de oppervlakte. Maar het bij kannibalen in stand gehouden ook gevreesd: de mensen weten dat worden om mensen te eten na ze te wie te dicht komt gewoon ‘verdwijnt’. hebben opgejaagd en geslacht. Zelfs Ook de man die mij er naar toe leidde nu nog kan men in vertrouwelijke weigerde een dichte benadering. Het gesprekken vernemen dat opgejaagd bleef dus bij een benadering op mensenvlees, opgejaagd en gelopen afstand. Bizar meneer, want er zijn over lange afstand, veel beter smaakt wel meerdere militaire basis in Afrika dan mensen die zomaar gedood en Botswana, maar deze in kwestie worden. boezemt de lokale bevolking diepgaande schrik in. Zelfs nu weet Welnu, meneer, nog onlangs was er ik nog steeds niet precies waarom, hier in Zuid-Afrika nog zo’n ttz. wat er precies gebeurd. Maar verdwijningszaak, en de gerechtelijke zeker is dat procedure ervan is nog lopend. Het

43


Verdwijnende kinderen De Chitauli’s of reptielachtigen gebruiken jonge kinderen als voedsel. Niet alleen in Afrika maar over de hele wereld verdwijnen talloze kinderen die voor deze doeleinden zouden worden aangewend? Offerrituelen met kinderen in Afrika zijn nog steeds schering en inslag.

Wezens die we hier Chitauli, Mantindane of Midzimu noemen... betrof schoolgaande meisjes. Elk van hen was in hun omgeving erkend als hoog getalenteerd, hetzij spiritueel, hetzij intellectueel. Het betreft 5 meisjes, het was een grote mediazaak in de kranten, en ook de blanken hebben mij gevraagd de zaak mee te helpen onderzoeken. Een dag bracht een blanke mij een speelgoedje van caoutchouc dat tot één van de slachtoffers behoorde. Ik nam het in de hand en zag dat de ogen van het speeltje bleken te bewegen. Het was alsof het speeltje, een dinosaurtje gewoon weende. Ik zei tegen de blanke: “Het kind is dood, ik voel het. Wat kan ik nog doen?”

En inderdaad mijn jongste zoon werd brutaal neergestoken, bijna vermoord, door een mysterieuze kliek, waarvan mijn vrienden later beweerden dat het blanken waren. Daarom ben ik er ook mee gestopt, meneer.

De verdwijnende kinderen zijn intelligent en begaafd...

De blanke man, een Tv-producer, nam het speeltje, wat schoolboeken, en vertrok. Het meisje werd wat later teruggevonden, ondiep begraven onder een rotsblok naast een weg. Anderen verzochten mij ook om hulp inzake verdwenen kinderen. Leven ze nog of zijn ze dood? Meneer, vóór ik iets kon beginnen, kreeg ik telefonische verwittigingen van boze blanken om mij niet met deze zaken te bemoeien; bedreigingen dat als ik daar niet mee zou stoppen zouden mijn vrouw en familieleden zuur op hun gelaat krijgen en één voor één vermoord worden.

Er is mij gezegd, vanuit geloofwaardige bron, dat er in Zuid-Afrika sprake is van bijna elke maand méér dan duizend verdwijningen. Verdwijningen zonder terugkeer. In dagbladmiddens wordt dat die deze kwestie gelinkt aan kinderprostitutie door misdaadbendes. Maar dat denk ik niet. Als je de achtergronden van deze kinderen bekijkt zijn het alvast geen straatkinderen. Het zijn eerder speciale en uitzonderlijk begaafde kinderen. [Martin> Als u het over «de grijzen» had noemde u hen Chitauli. En u noemde ze ook hagedis-achtige. Maar, verbeter mij als ik me vergis, beschreef u ze ook als groot, slank met een groot hoofd en grote ogen ? [Credo> Ja meneer. Ze zijn groot. Ze stappen –hoe zal ik zeggen- niet vloeiend maar eerder bruusk/in schokjes als blijft er in hun beweging of in hun benen soms iets

44


DAVID ICKE

haperen. Maar de Chitauli stappen zeer vloeiend en gracieus, gelijk bomen die zachtjes wiegen in de wind. Ook zij zijn groot, met grote hoofden. Sommigen hebben hoorns rondom hun hoofd. Nog iets verbazend. Recent kwam hier in Zuid Afrika een film uit genaamd “Star Wars” en daarin komt een personage voor dat PRECIES lijkt op een echte Chitauli – met die hoorns rondom zijn hoofd. Dat zijn Chitauli – krijgers.

voorhoofd zeer groot, nogal bol. En ze ogen zéér zéér intelligent. [Martin> Ik vernam ook dat ze zeer gebiedend zijn en gericht op een politiek van ‘verdeel om te heersen’ die hen heel goed schijnt te lukken. [Credo> Ja meneer, dat is precies wat ze doen. De mensen (hun slachtoffers) de ene tegen de andere opzetten. Ik zou u hiervan vele en ook enkele amusante voorbeelden kunnen geven, in het Afrikaans, hoe deze Chitauli de mensen trachten te ‘verdelen’. Weet u, ze zijn in het bijzonder tuk op . . . religieuze fanatiekelingen.

De koninklijke Chitauli hebben geen hoorns op hun hoofd, maar een donkere hanenkam lopend van hoog op het voorhoofd tot op de rug. Er werd mij gezegd dat het heel gracieuze wezens zijn. En aan de pink hebben ze een zeer scherpe klauw, die ze gebruiken bij het [Martin> (Lacht) openrijten van de neus om mensenhersens te drinken bij één van [Credo> Ja, zij die zich verdrinken in hun rituelen. teveel godsdienstigheid zijn populair bij de Chitauli. [Martin> Wat is de kleur van hun huid? [Martin> Ik vraag mij af of de [Credo> De huid is niet roos, eerder Chitauli hier in Amerika zo talrijk wit, meer als papier of bepaalde aanwezig zijn, mede door de kartons. En ontegenzeggelijk bedekt talrijke Amerikaanse ondergrondse met schubben zoals reptielen. Het vliegbasissen ! Hier in de Amerika is het aantal van verdwenen

Shapeshifter’s world David Icke is de man die Credo Mutwa introduceerde in de westerse wereld. Hij is een bekende en controversiële klokkenluider die voor het eerst met de theorie kwam van “shape shiftende” reptielen in menselijke gedaante. Volgens Icke zitten er in het establishment vele “reptielachtigen”...

Yeti’s werden in Hollywood beroemd door Star Wars maar worden Ogo genoemd in Afrika...

45


personen zo astronomisch hoog dat de gewoonlijke en eenvoudigste uitleg ‘handel in blanke slavinnen’ hoogst onvoldoende is als antwoord!

zou u zeggen dat het hagedisachtige waren achter deze schelpen ? [Credo> Ja meneer. Juist. Ik zal u zeggen waarom. Er is hier in Afrika een slang genaamd mamba.

[Credo> Het is iets dat nadrukkelijker onderzocht dient te worden. Meneer, [Martin> Ja, zeer dodelijk. wenst u nog een laatste vraag te stellen? [Credo> Het is één van de giftigste dieren hier op aarde. Wel, het zijn [Martin> Ja. Ik had nog even willen PRECIES de ogen van een Chitauli of terugkomen op de ‘koperen stad’. een Mantindane. Evenzo de python. Het lijkt erop dat die Jabulon het Ook de ogen van een krokodil zijn equivalent is van wat wij hier in het zeer ET-achtig, maar ze zijn niet zo westen Satan noemen. betoverend als die van een mamba of een python. Stel u de ogen voor van [Credo> Ja, dat lijkt mij ook zo. Het een python, 10x vergroot, dan hebt u is de chef van de Chitauli. En, zoals de aanblik van een Chitauli. Satan, verblijft hij ondergronds tussen aangehouden vuren om hem warm te [Martin> Er wordt gezegd, en ik houden. Want, wordt ons gezegd, na denk dat het waar is, dat er een de lange oorlog met God zijn deze oorlog bezig is -hier op deze wezens koudbloedig geworden en zij planeet- tussen het Licht en de verafschuwen glaciale temperaturen. Duisternis, tussen Goed en Vandaar de permanente nood aan Kwaad. mensenbloed en vuur, daar waar ze verblijven. [Credo> Ja meneer. Zeker. [Martin> In de recente videocassette van David Icke word gezegd dat de reptielachtige van uiterlijk kunnen veranderen, om zich niet te verraden, en ook daarvoor bloed moeten ‘consumeren’ om een humanoïde uitzicht te kunnen voorbrengen. En er schijnt iets te zijn met de mogelijk blonde kleur van de haren. Maar ik weet niet wat . . . [Credo> Ja. Met Mr. David Icke hebben we het daarover gehad meneer. Hij zei me dat vooral personen met goudachtig haar bij de Chitauli gewenste slachtoffers zijn. Maar ook hier zijn niet alle personen zwartharig. Natuurlijke rosharige Afrikanen worden hier als heilig of sacraal bestempeld. Ze worden als zeer spiritueel gezien. Men noemt ze allbeamers. Ze zijn geliefde prooien voor offers en rituelen, vooral op het moment van maturiteit, zowel vrouwelijk als mannelijk. [Martin> En nu, als u hun ware ogen kon zien achter de uitwendige ogen van ‘de grijzen’

[Martin> Maar er is voorzeker een God in het Universum, in ZIJN universum , een God van Licht en Gerechtigheid. [Credo> Ja. [Martin> Hoe ziet u in uw cultuur de interventie of de rol van deze God middels zijn ‘Gasten’ –zijn schepselen of ‘vertegenwoordigers’? Gans dit “gevecht” is nogal beangstigend. Toch moet er wellicht een soort ‘evenwicht’ zijn en dus hoop, ook hier beneden op onze planeet aarde in de zin ‘wat boven is is ook onder’. Kunt u daar uw visie op geven ? Ik zou met zo’n boodschap van hoop dit interview willen afsluiten. [Credo> Ja. Graag. Meneer, er IS hoop. Kijk. Allereerst er is een God boven ons allemaal. En deze God is veel reëler, werkelijk, als de meesten onder ons aannemen of vermoeden. God is niet de imaginatie ontsproten uit één of ander brein van een arm schepsel uit de prehistorie. God bestaat meneer. Maar tussen hem en

46

ons staan creaturen die beweren zelf god te zijn. En wij moeten ons van hen ontdoen om dichter bij God te komen. Meneer ik heb een lang en zeer vreemd en wonderlijk leven achter de rug. En ik kan u zeggen, er is een God en hij komt tussen. Evenwel wij zien deze tussenkomst als traag en schuchter, maar zie: wie bekommerde zich 30 jaar terug om het milieu, en zie waar we nu staan. Vanwaar dan deze betrokkenheid? Vandaag ook een geweldige beweging voor vrouwen- en kinderrechten. Vanwaar deze emancipatie? Zeker niet van de Chitauli, deze diabolische entiteiten. Inzichten, veerkracht en moed komen van goddelijke krachten die op de achtergrond inwerken maar ons sterk maken en bereid de diabolische krachten te weerstaan en bevechten. Ziet u meneer, God lijkt in onze ogen ‘traag’ omdat Hij in een gans andere tijdssfeer ‘werkt/tussenkomt’ als de onze. Maar hij is er en komt tussen. En het is ook Hij die, voor de eerste maal in ons bestaan, ons bewust maakt dat wij in deze wereld niet alleen zijn, dat wij zelf -in onze zielook verantwoordelijk zijn voor onze daden. En dat wij deze ET’s –die al eeuwen met ons de draak steken en ons misbruiken- moeten neutraliseren. Het mensenras heeft nooit een wezenlijke vooruitgang gekend omdat ondergrondse krachten ons weerhielden Onze legitieme plaats in het universum te bekleden. Ik hen het hier over de Chitauli, de Mantindane, de Midzimu. . . We moeten ermee ophouden deze creaturen als ‘bovenmenselijk’ te beschouwen. Het zijn slechts parasieten, zij hebben ons nodig, maar niet omgekeerd. En slechts een idioot of onwetende kan tegenwoordig nog beweren dat wij hier op aarde de enige soort intelligente wezens zijn. In gans Afrika zijn is er overweldigend bewijs dat lang geleden menselijke giganten op deze planeet aanwezig


waren, in de tijd van de dinosaurus. Daarvan zijn genoeg voetafdrukken in graniet gevonden, zo’n 1,80x1m dimensie. Waar zijn deze reuzen naartoe? Wie weet hebben de dinosaurussen zelf een intelligent ras ontwikkeld, een ras dat ons voorhoud dat ze van een verre planeet komen.

[Credo> We zullen overwinnen, zeker, maar de sceptici dienen op te houden dat allemaal in het belachelijke te trekken, en te stoppen met die schepsels goden te noemen. Er is slechts één principe dat ons geschapen heeft, en zeker geen bedriegers die zich wegstoppen ons opjagen en ons bloed drinken.

[Note de l'éditeur: Rick Martin peut être joint directement à l'adresse électronique rickm@tminet.com ou en écrivant à: Rick Martin c/o The SPECTRUM Newspaper, 9101 West Sahara Ave., PMB 158, Las Vegas, NV 89117.]

Er is hoop, er is sterke en lichtende hoop. Een Christuskind is in elk van ons aan het ontwaken. Maar deze ‘geboorte’ gaat gepaard met een groot gevaar, met elk sterven van ‘de oude man in ons’ en de komst van het licht zal de vijand méér en méér in de richting van wanhoop en wanhoopsdaden geduwd worden. Maar de vijand zal fouten maken en overwonnen worden. Wij zullen winnen, in naam van het Licht. Meneer, dat is wat ik denk, en dat zal ik blijven denken tot mijn laatste adem.

[Martin> Ja, zeer juist. Credo, ik ben u zeer erkentelijk voor uw indrukwekkende moed en levenswerk, en de heldere en openhartige wijze waarop u dat met ons wilde delen. Het in deze tijden inderdaad totaal ongepast om die dingen geheim te houden maar hoog tijd om open en bloot de waarheid te verkondigen. En wat betreft de ‘ongelovigen’ of de dezen die de mogelijkheid van deze feiten reeds vooraf botweg wegwuiven: Jammer voor hen.

Copyright (c)  Rick  Martin  –  The   Spectrum,  All  rights  reserved http://www.spectrumnews10.com/

[Martin> En dat is een ideale gedachte om dit interview mee af te sluiten. Volledigheidshalve wil ik er nog aan toevoegen dat ik sinds 1974 heel wat ruimtetuigen heb gezien, maar niet van dichtbij, in de hemel of van binnenin. . .in het Oregon-gebergte beleefde ik de ervaring van Bigfootvoetstappen . . . [Credo> Ha, ha! [Martin> ... dicht bij een rivier waar we op camping waren. Ik hoorde de Bigfoot s ‘nachts in de bergen, hun kreten. [Credo> Ha , ja ! Zie je wel. [Martin> ...van de ene berg naar de ander. Dat heb ik zelf beleefd. Ik WEET dat het realiteit is. [Credo> Ja meneer. Dan weet ik dat ik spreek met een strijdmakker, en ik zeg : «we zullen overwinnen», zoals de Amerikaanse marines riepen tijdens de Tweede Wereldoorlog. [Martin> Ja, en ook tijdens de oorlog in Vietnam.

[Credo> Zeer juist. En ook de mensen voorlichten dat ze niets te vrezen hebben. Als we van een een consistent onderzoek en werkelijkheid vertrekken zou deze informatie openlijk naar buiten moeten komen en voor alle mensen beschikbaar dienen gesteld, terwijl nog steeds het omgekeerde gebeurd: de verkondigers van de waarheid worden vervolgd en vermoord. Dat is het ware drama en dat moet stoppen. Dat is het standpunt dat ik hieromtrent inneem, en in ben zeker, dat is eveneens het standpunt van David en wellicht ook het uwe. Schrik hebben is dodelijk voor de waarheid en haar verspreiding. Het is nu absoluut het moment om openlijk en vrij over deze dingen te spreken, een gezamenlijk besef hieromtrent te ontwikkelen en deze kwestie z’n verdiende prioriteit te geven. Hartelijk dank meneer, ik ben u zeer dankbaar voor deze tribune. [Martin> Zeer zeker. Credo, hartelijk dank.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

47

[Traduction: Daniel  Maury]  

www.metatech.org,

COLOFON BELGIUM BRIDGE is een uitgave van HumaniaCratia ebvba E-mail: Bridge.redactie@gmail.com Hoofdredacteur: R.VAN DAMME Medewerkers: William LEDENT M.TROCH Verschijnt zeswekelijks in digitale vorm Abonnement is KOSTELOOS Website: www.belgiumbridge.com Disclaimer: de redactie is het niet noodzakelijk eens met de inhoud van dit magazine met uitzondering van de bijdragen van de redactie zelf. Zij kan dan ook niet verantwoordelijk gesteld worden voor bijdragen door derden.

Belgium Bridge  

Tweemaandelijks E-zine