Page 1

UNII L A T R OFE

0 25Y0 ERE

F Lat DL (99x210mm) form

nka 10 a Y u i g. Interv pa

www.phoenixgym.ro

cuzzi

‐ Jau Saună

Fat Burner - Marti, ora 19:00 -

Phoenix Spa & Wellness

Detoxifiere - un plus de energie şi bunã dispozitie - refacere rapidã

Program bazat pe tehnici de aerobic, ce reprezintã un mod eficient de a te mentine în formã.

Rebound aas (Aerobic Accelerator System) - Luni, Miercuri, Vineri - orele 19:00 -

I

074

EXEMPLAR GRATUIT

V@lcea | Nr. 44 | Septembrie 2016

LE 2959537 715

- Marti, Joi - orele 20:00 -


liber


Pastile vesele • La BAC se prezintă elevi cu diferite pregătiri. Intră primul foarte pregătit şi iese radios: - Cum a fost? îl intreabă ceilalţi. - Eee, ca între profesori. - Adică?? - Ei întrebau, eu răspundeam, ne completam... Intră al doilea şi la ieşire aceeaşi întrebare: - Cum a fost? - Ca de la profesori la elev; ei întrebau, eu răspundeam, mă mai ajutau ei... Intră al treilea şi la ieşire: - Cum a fost? - Eee, cum să fie? ca între popi. - Cum aşa? - Păi ei întrebau, eu îmi făceam cruce, eu răspundeam, ei işi făceau cruce! • Warren Buffet la un interviu e întrebat: - Care e secretul succesului dvs? - Răbdarea, prietene, răbdarea și încă o dată răbdarea. - Dar eu pot să numesc o mie de activități în care răbdarea nu te ajută nicicum.

4

- Spre exemplu?? - Hmm. Să transporți apă în sită. - Greșești; pur și simplu trebuie să aștepți iarna. • CURIOZITĂȚI ALE NATURII 1. Dacă mersul pe jos ar fi bun pentru sănătate, atunci poștașul ar fi nemuritor. 2. O balenă înoată toată ziua, mănâncă plancton, bea apă și e grasă. 3. Un iepure fuge mereu, țopăie și trăiește doar 15 ani. 4. O broască țestoasă nu fuge, abia se târăște și nu face mai nimic altceva, cu toate astea trăiește 150 de ani. •- Salut, bine că te-am întâlnit! Poţi să-mi împrumuţi 1.000 de lei? - Îmi pare rău, dar n-am bani la mine! - Dar acasă? - Acasă toţi sunt bine, sănătoşi, mulţumesc! • Borcea susține că nu este deloc imoral să facă un copil cu amanta în timpul căsătoriei pentru că de fapt face un copil cu viitoarea nevastă în timp ce este căsătorit cu fosta amantă.


Fiecare reușită începe cu decizia de a încerca!

CE ESTE COLONHIDROTERAPIA?

CONTACTAȚI‐NE


Club

�e�er��ri�������.���.��� ��.���lce�����r.���ci���nr��� www.clubwinners.ro


Interviu A avut succesul pe care ți-l doreai piesa Tell Me Lies? “Tell Me Lies” e o piesă super frumoasă și cu un potențial imens, însă, din păcate, în România, oamenii de radio nu au văzut potențialul piesei așa cum a simțit toată echipa cu care lucrez și care mă susține, respectiv Gobal Records și producătorii ei. Mult mai bine reacționează oamenii de afară. Eu înțeleg însă perfect și sistemul radio și îl accept așa cum e, deoarece cred că până la urmă succesul unui artist nu depinde numai și numai de radio. Și simt că muzica pe care o fac va ieși la suprafață și va fi iubită așa cum e ea…..poate un pic în afara standardelor radio de acum. Așa că răspunsul la întrebare e că “Tell me lies“ nu are succesul pe care mi-l doream…..ÎNCĂ. :P E povestea a doi îndrăgostiți care nu se pot iubi, pentru că aparțin unor Universuri diferite. Simți că te reprezintă? Mă reprezintă 100% pentru că e povestea mea. Muzica pe care o scriu este inspirată din ceea ce simt și trăiesc în anumite etape ale vieții mele. Muzica este o formă de vindecare și de curățare sau de exteriorizare a stărilor mele de fericire sau de exprimare a ceea ce văd sau gândesc. De ce Yanka? De unde provine această denumire? Yanka este un derivat din numele meu Anca și este un nume de origine slavă cu o însemnătate foarte frumoasă și puternică și anume se traduce prin “Dumnezeu e bun.”

YANKA

Anca Elena Petcu (născută la 4 octombrie 1982 la Galați) este o cântăreață de muzică pop-dance din România, cunoscută inițial sub numele de Mamasita și acum de Yanka. Yanka este cunoscută publicului din diferite proiecte și colaborări cu mai mulți artiști din România, dar și datorită participării în anul 2014 la concursul Vocea României, în echipa lui Tudor Chirilă. Pe lângă pasiunea pentru muzică, Yanka și-a descoperit interesul pentru un alt domeniu, actoria și a frecventat cursurile Școlii de Actorie de Film. Artista este vocea uneia dintre cele mai difuzate piese, „My Heart Is Gone”, semnată Vanotek, dar și “Jungle” și „Skip a Little Love”, iar ultima dată a lansat “Tell Me Lies”.

10

Ți-a schimbat cariera participarea la Vocea României? Din momentul în care am ales să merg la Vocea României, viața mea era într-un mare proces de schimbare, iar Vocea este una dintre cele mai puternice și frumoase experiențe care mi-a dat ocazia să mă dezvălui publicului așa cum sunt eu cu totul. E o competiție doar cu tine însuți și îți dă ocazia să înveți și să descoperi lucruri multe și suprinzătoare despre propria persoană atât timp cât alegi să iei tot…..dar absolut tot ce e mai bun din treaba asta și nu te concentrezi pe rezultat. Rezultatele unei competiții nu reflectă întotdeauna valoarea unui concurent. Dar……. DA …….Vocea României mi-a marcat într-un mod cât se poate de pozitiv cariera. Muzică sau actorie? Sau ambele împreună? Muzica e tot o formă de actorie atât timp cât nu confundăm actoria cu o formă de a te preface, ci înțelegem că este strict o altă formă de exprimare. Un actor bun nu se preface niciodată, ci construiește din interiorul său, prin resursele sale, stări autentice. Așa că ambele funcționează foarte bine împreună pentru că se completează. Pe mine actoria m-a ajutat în procesul mea de a scrie muzică. Ce proiecte vor urma pentru tine? Multă muncă în studio și multe suprize pe care încă nu vreau să le dezvălui pentru că vreau să mă asigur mai întâi că le fac să se întample și în viața reală, nu doar în mintea mea. )) Cum îți atragi fanii? Sunt cât se poate de activă pe paginile de socializare, respectiv Facebook, Instagram, Snapchat, și cât se poate de onestă cu cei care mă urmăresc și mă susțin, adică postez când simt, nu pentru că trebuie. Sunt în contact cu ei și mai nou, mi-am lansat site-ul www.iamyanka.com pe care am un blog și scriu acolo tot ce iese creativ sau despre tot ce mă inspiră. Sper ca la rândul meu să îi pot inspira și să fiu parte discretă din evoluția lor. Cred foarte mult că un artist nu are doar rolul de a străluci pe o scenă sau în reviste, ci și o responsabilitate subtilă față de cei care îl urmăresc și se lasă inspirați de el. Ce faci în timpul liber? Îți plac plimbările? Gătești? Mergi la sală? Petrec destul de mult timp eu cu mine…..ador momentele astea și mă încarc cu o energie bună pe care o dau pe scenă publicului sau în studio. Caut și creez tot felul de idei pentru clipurile mele, pentru că îmi place să mă implic în orice aspect creativ care ține de lansarea unei piese pe care o creez. Ador să gătesc sau să merg în restaurante drăguțe unde să mă răsfăț cu tot felul de combinații pentru vegetarieni sau raw vegan stuff și fac mult sport în aer liber cu antrenorul meu personal, Ionuț Vlaicu. Citesc și îmi place să dorm, mai ales că am și un mediu propice, și anume o căsuță cu trei pisici super simpatice. :P

Bogdan Diculoiu


Pastile vesele • Un tip jefuieşte o bancă, ascunde banii, dar în cele din urmă este prins. Adus în faţa judecătorului, acesta îi spune: - Dom’le, dacă dai banii înapoi, îţi voi micşora pedeapsa! - Dacă voiam să dau banii înapoi, făceam un împrumut! •- Soldat Bulă, în ce companie vrei să fii? - În compania unei femei. • Ce vede un optimist într-un cimitir? Numai plusuri! • - Eunuc! Adu-mi nevasta nr. 2. Fuge ăsta repede și o aduce. - Eunuc ! Nevasta 80 ! Ăsta aleargă iar, și o aduce și pe aceasta. Și tot așa... La un moment dat eunucul nu mai răspunde. Iese sultanul furios și-l găsește mort. Morala: Nu sexul te omoară, ci alergatul după femei. • Un domn se plimba impacientat prin fata unei maternitati. O asistenta il intreaba:

- Asteptati un copil, domnule ? - Nu, asa sunt eu, gras. • Spermatozoidul nou născut își întreabă tatăl: - Tati, eu ce trebuie să fac ? - Fiule, trebuie să înoți repede până la o pată mare și neagră. Aceea e d-na ovul și trebuie să intri în ea. Micul spermatozoid înoată repede și ajunge la o pată mare și neagră: - Dumneavoastră sunteți d-na ovul ? - Nu, eu sunt d-na carie.

SHOWROOM: Rm. Valcea, Scuar Mircea cel Bătrân, nr. 2-6, Bloc M, Parter

• • • •

Uși de interior Dressing-uri Parchet Lambriuri

• Șeminee și sobe pe lemn sau pelet • Centrale termice pe lemn sau pelet griluri și pietre de grădină

16

• Copertine • Pergole • Sticlă • Cristal • Obloane


Publicitate

20


Util Politia , Româna vã recomandã: Iată câteva recomandări ale Poliției Române, adresate celor care vor să cumpere online diverse bunuri, pentru a evita surprizele neplăcute:  Verifică dacă site-ul este de încredere , dacă oferă date de identificare complete (contact, adresă, cod de înregistrare fiscală ș.a), opinii ale altor cumpărători, condiţii de livrare şi de garanţie etc.  Înainte de a introduce numărul cărţii de credit pe un site de comerţ online, verifică dacă site-ul solicitat este unul securizat (de tipul https:// ), pentru că atacurile informatice de tip phishing urmăresc colectarea de informaţii personale, precum numerele de cont şi de card, codurile folosite ș.a.  Nu completa niciun formular online în care ți se cer datele personale și nu deschide emailuri de tip SPAM.  Verifică de fiecare dată lista tranzacţiilor efectuate cu cartea de credit, pentru a preîntâmpina eventualele plăți suplimentare.  Folosește un serviciu de curier, cu plata ramburs,

22

ce permite deschiderea coletului la primire, asigurându-te astfel că ai plătit pentru ce ai comandat.  Acordă o atenţie deosebită tranzacţiilor în care sunt implicate persoane din alte ţări, întrucât procedurile de returnare a bunului sau banilor sunt mai complicate.  Înainte de cumpărare, trebuie determinate taxele de transport şi condiţiile de garanţie.


HOTEL

3 Săli de evenimente, Hotel, Restaurant


Publicitate TRATAMENTE NON INVAZIVE DE ULTIMĂ GENERAȚIE:  EXILIS ELITE - remodelare corporală și facială  Drenaj Limfatic - Lymphastim  Oxigen hiperbaric de puritate medicală 98%  Microdermabraziune cu pulbere de Diamant  Radiofrecvență  Micropen  Spatulă Ultrasonică  Lift Express – Fitness facial computerizat  Detox SPA

MAKE-up PROFESIONAL PENSAT | STILIZAT sprâncene

26

Calea lui Traian 162, bl. 26, parter (pe alee lângă Clinica Rapitest)

alinamakeupvalcea@gmail.com www.alinacosmetics.ro


Publicitate

28


Caricatura Pastile lunii vesele

30


COMPLEXUL TURISTIC

Situat la ieșirea din defileul văii Oltului într-un peisaj de vis, Complexul Turistic CASA ROMANEASCA*** din stațiunea balneoclimaterică Călimanești - Căciulata își primește cu ospitalitatea binecunoscută turiștii aflați în căutarea unui loc ce îmbină spiritul tradițional cu mijloacele moderne de cazare și multiple facilități, oferindu-vă momente de neuitat. • EVENIMENTE ARTISTICE DE EXCEPȚIE (artiști și formații muzicale de mare notorietate)

• EVENIMENTE PRIVATE, petreceri, team-building-uri, etc.

• HOTEL 3* 90 locuri de cazare, Internet Wi-Fi gratuit

• RESTAURANT Cramă cu specific românesc - 220 locuri; Muzică live (Marți – Duminică) - 3 Terase de sezon - 200 locuri

• ȘTRAND CU APĂ TERMALĂ, Hidromasaj și jacuzzi (plajă 600 locuri)

• PISCINĂ ACOPERITĂ • SALĂ DE CONFERINȚE (80 locuri)

Calea lui Traian 597; Cãlimãneºti-Cãciulata Tel.: 0250.751.707; 0786.720.720

 E-mail: rezervari@casa-romaneasca.ro Casa Romaneasca


Pastile vesele • Pe un panou publicitar este prezentat un om aflat la marginea unei prăpăstii și mesajul : “Mergi cu incredere inainte ....de restul ne ocupăm noi !!! “ Panoul publicitar apartine unei firme de pompe funebre ...

• Două colege de servici. Una venea mereu îmbrăcată corespunzător vremii, cealaltă nu. -Fată, cum ști mereu cum să te îmbraci? Când e soare îți iei pălărie, când plouă îți iei umbrela... -Păi e simplu... În fiecare dimineață mă uit sub cearceaf să văd cum îi stă așezată lu’ bărbatumiu! Dacă e pe partea stângă înseamnă că plouă! Dacă e pe partea dreaptă înseamnă că e frumos afară! -Păi și dacă e sculată? -Păi aia e vreme să ieși din casă ? •- Soldat Bulă, în ce companie vrei să fii? - În compania unei femei.

www.osero.ro Osero Ferestre Si Usi Jaluzele Rolete Rulouri exterioare din aluminiu Usi de garaj Automatizari porti Copertine si Marchize

32

• Un tren foarte aglomerat, toate locurile ocupate. Intră Bulă într-un compartiment și întreabă: - Cine a pierdut 100$? Toți tac. Bulă, iar: - Cine a pierdut 100$? O bătrânică: - Vai, tinere, cred că eu i-am pierdut. Bulă: - Atunci ce mai aștepți, du-te și-i caută! • În metrou, o duduie indignată îl apostrofează pe un negru care stătea liniştit pe scaun: - La noi, în România, doamnele stau pe scaun, iar tinerii ca tine stau în picioare! - La noi, în Africa, băieţii ca mine stau în jurul focului, iar doamnele ca tine stau în cazan, la fiert!


In curand comenzi ON-LINE

I R A R V I L E CENTRU D Respectam calitatea si cantitatea, iar pretul mic si timpul scurt de livrare sunt atuurile noastre!

0747 0350 0744 0744

875 411 161 199

045 999 892 818

Ostroveni, str. Mihai Eminescu 39 (zona Tic-Tac, vis-a-vis de Liceul Ferdinand)


Restaurant

Pizzerie

nr. 162 ã d o 238 rbei V Str. S, ti ri: 0748 702 55 ervã 18 1 Nr. rez 0350 4


Inedit Ce nu stiai despre strãnut... , Dacă strănut înseamnă că sunt bolnav/ă? Nu neapărat. Într-adevăr, strănutul este una dintre manifestările afecţiunilor respiratorii, însă acesta poate fi provocat şi de alți factori. Alergia la anumite substanțe. Alergia la anumite substanțe, precum polenul sau părul de animale ne poate face să strănutăm. De ce se întâmplă acest lucru? Pentru că în urma inhalării acestor compuși este afectat tractul respirator superior și atunci strănutăm mai des. Mirosurile puternice. De asemenea, anumite substanțe iritante sunt cauze ale strănutului. Și aici putem să amintim mirosurile puternice, piperul, praful și multe altele. Schimbările de temperatură. De asemenea, schimbările de temperatură provoacă strănutul. Care este legătura dintre cele două? Temperatura este un factor iritant, iar trecerea de la cald la rece sau invers poate favoriza apariția strănutului. Putem observa acest lucru și atunci când dăm drumul la aerul condiționat. Cât e de periculos un strănut? Un studiu efectuat de un medic britanic și prezentat de

38

Daily Mail a arătat că, într-o zona aglomerată, un strănut poate infecta mai mult de 150 de persoane. Asta dacă cel care strănută nu o face într-un șervețel. În timpul unui strănut, peste 100.000 de mici particule de salivă ajung în aer. Cum scăpăm de strănut? USTUROI. Există numeroase remedii naturiste împotriva strănutului frecvent. Printre acestea regăsim usturoiul. Însă, ca să obțineți rezultatul dorit trebuie consumat crud. CEAI DE MUȘEȚEL. De asemenea, dacă strănuți des este recomandat să bei o ceaşcă de ceai de muşeţel. Muşeţelul este un antihistaminic natural şi un sedativ uşor. MIERE ȘI LĂMÂIE.  Și aceste două produse te pot ajuta să scapi de strănut. Iată ce trebuie să faci: adaugă miere şi lămâie într-o cană cu ceai.Ce mai poți face? Când îţi vine să strănuţi, apasă cu limba în spatele incisivilor centrali superiori. Presează tare, până când senzaţia de strănut dispare. Sursa: www.clicksanatate.com


Ştiai cã... …95% din persoane pot scrie în mesaje lucruri pe care nu ar putea să le spună, în mod normal, altei persoane? …s-a constatat că faimoasa Mona Lisa nu are sprâncene? Cercetătorii au descoperit că Leonardo da Vinci îi făcuse, în primă fază, sprâncene. …primul și singurul desen animat nominalizat la Oscar a fost “Frumoasa și Bestia”, creat de Disney? Filmul a fost nominalizat în anul 1991. …Isaac Newton a iubit mult pisicile și este inventatorul ușiței rabatabile pentru animăluțe? …oasele din corpul uman nu sunt albe, ci bej sau maronii? Oasele din muzee sunt albe pentru că au fost fierte în apă şi curăţate.

38 42

…13% din populaţia lumii este stângace? … peştera Scărişoara, din munţii Bihor, judeţul Alba, adăposteşte cel mai mare gheţar subteran din România şi al doilea gheţar subteran ca mărime din Europa, după cel din peştera Eisriesenwelt din Austria? …sunetul pe care îl auzim când punem o scoică la ureche nu este al mării, ci al sângelui care circulă în interiorul urechii? … suma numerelor de pe oricare două feţe opuse ale unui zar este întotdeauna 7? … România este prima ţară din lume cu producţie de petrol înregistrată statistic (1857), cu exploatări între văile râurilor Prahova şi Trotuş? … o tonă de hârtie reciclată salvează de la tăiere 15 arbori maturi? … este nevoie de 42 de boabe de cafea pentru a prepara un espresso?


Ristorante

D’AMICI

Calitate, stil, rafinament

Râmnicu Vâlcea, str. Regina Maria nr. 5 Tel. 0350 420 777 ; 0766 612 323


CEL M

AI MI

9 5 1,

C TAR

IF DIN

ORAȘ


Horoscop Berbec Jupiter face ca relația existentă să înflorească, sau îți poate aduce o nouă iubire, dacă asta cauți. De obicei, când Jupiter se află în casa cuplului, oamenii se îndrăgostesc, se logodesc, se căsătoresc sau au frumoase realizări comune. Începe o perioadă propice pentru Berbeci în ceea ce privește colaborările, parteneriatele de afaceri, contractele. Se poate să fie și o perioadă în care ai de alergat pentru documente medicale sau în care trebuie să reiei niște investigații sau tratamente. Sfat:Socializează, fă-ți noi cunoștințe, noi prieteni! Taur Luna septembrie 2016 se anunță relativ complicată pentru viața sentimentală a Taurilor. Lucrurile nu prea decurg conform planului... În ceea ce privește finanțele, la finele lunii septembrie 2016 se încheie o perioadă care pentru Tauri a însemnat presiune, obligații mărite sau complicații. Până atunci, însă, mai ai ceva de tras, așa că este recomandat să ai grijă de bani.    Ai contacte excelente cu mediul medical, cu terapeuții, instructorii, dieteticienii etc. Sfat: Fii creativ(ă), atât în profesie, cât și în activitățile de hobby! Gemeni Intervalul are un foarte mare potențial amoros, dar favorizează în special sexul și legăturile libere, fără obligații.  În septembrie 2016 se poate să nu ai cea mai bună eficiență, să-ți fie greu să te concentrezi și să ai unele probleme cu organizarea. În plus, relațiile parteneriale ale Gemenilor par a fi aspre sau încordate, ceea ce îngreunează cooperarea și munca de echipă. Ești într-o formă fizică bună, dar traversezi o perioadă destul de stresantă. Sfat: Abordează situațiile cu răbdare, simț practic și stăpânire de sine! Rac Septembrie 2016 este o lună pe placul tău. Fericirea radiază mai ales asupra căminului și familiei, care-ți sunt, prin natura zodiei, foarte dragi. În septembrie 2016, rolul comunicării în viața de cuplu a Racilor este mai important decât de obicei.  Construiești cu spor, efectele muncii sunt vizibile, eforturile sunt bine canalizate, acțiunile sunt coerente. S-ar putea chiar să începi să prinzi curaj pentru a face unele schimbări la care te gândești de o vreme... În plan financiar, este recomandat să-ți cântărești bine deciziile. Sfat: Cumpără-ți ceva frumos pentru casă! Leu Perioada rămâne pasională, dar încordată, iar iubirea poate presupune asumarea unor riscuri. Deși nu te frământă cine știe ce ambiții, cărările îți sunt cumva netezite, așa că, în mare, ai satisfacții în ceea ce întreprinzi. Ești într-o formă fizică satisfăcătoare. În ceea ce privește moralul, însă, în septembrie 2016 se ridică până în înaltul cerului. Ești de un optimism contagios, ai simțul umorului și răspândești în jur voie-bună. Sfat: Dacă se poate, lasă deciziile financiare importante pentru ultima decadă a lunii! Fecioară Acum, impactul vieții relaționale nu mai este la fel de pregnant dar, în schimb, relațiile tind să se armonizeze, să capete mai multă fluență. Statutul social este important și tinde să se amelioreze sau să se consolideze. Cariera cere să fie supusă unei (re)evaluări atente. s-ar putea ca în primele două decade din septembrie 2016 să nu te simți chiar foarte confortabil în pielea ta. Nu se pune problema rezistenței fizice, care este OK, ci cea a rezistenței nervoase, a capacității de concentrare, de ordonare și organizare. Sfat: Ai nevoie de calm și răbdare, fiindcă unele lucruri nu ies bine din prima.

Balanţă Septembrie 2016 este o lună fericită pentru Balanțe.Viața în doi înflorește, iar dacă nu ai încă un suflet drag alături, acum sunt șanse să-l întâlnești. Ai curajul să inițiezi proiecte care altă dată ți se păreau prea îndrăznețe, simți nevoia să te extinzi, să faci lucruri deosebite. Eclipsa de Lună din 16 septembrie 2016 anunță o surpriză sau o schimbare de situație în plan profesional. Sfat: Străduiește-te să-ți organizezi agenda cât mai bine și să îți concentrezi forțele pe cele mai importante obiective! Scorpion În primele două decade din septembrie 2016, astrele nu sunt prea generoase cu viața sentimentală a Scorpionilor. Configurația poate provoca dezamăgire, însingurare, îndepărtare sau, pur și simplu, o perioadă în care nu se întâmplă mare lucru. Există o excepție: sub aceasta influență poate înflori o iubire secretă sau interzisă. Finanțele Scorpionilor se impun atenției cu prioritate în luna septembrie 2016. Fii pregătit(ă) să mai faci față unor încurcături, fiindcă apele se limpezesc abia spre finele lunii. Sfat: În chestiunile importante, bizuie-te pe propriile forțe și nu conta pe ceilalți! Săgetător Se poate să ai așteptări mari de la partener/parteneră, să ridici ștacheta cam sus. Indiferent cum, un lucru e sigur: septembrie 2016 încurajează participarea cuplului la diverse petreceri și activități sociale, iar grupul, organizațiile și activitățile colective sunt favorabile vieții sentimentale.  Ambițiile sunt mari și există un însemnat potențial de succes, dar unele lucruri trebuie reexaminate, regândite, reorganizate. Este posibil să revină în actualitate o situație mai veche sau să reiei un proiect întrerupt sau abandonat. Sfat: Dai dovadă de multă voință și perseverență, dar nu ți-ar strica să fii mai maleabil(ă). Capricorn Nu este o perioadă grozavă pentru a lua decizii, pentru a face propuneri, pentru a deschide discuții importante ori pentru a încerca să lămurești o situație. Dacă încerci, riști ca totul să se încâlcească și mai tare sau să rămână în coadă de pește. Din fericire, Venus, planeta iubirii, este foarte bine plasată, așa că dragostea învinge.  Deschide șampania! Pe 9 septembrie 2016 Jupiter, Marele Benefic, pășește glorios în casa carierei Capricornului. Urmează un an și o lună de oportunități și realizări. Sfat: Nu rata nicio ocazie de a ieși în public! Poți cunoaște oameni importanți pentru viitorul tău. Vărsător Pentru a-ți feri relația de intemperii, în septembrie 2016 este foarte important să încerci ca lucrurile să fie cât mai clare, cât mai limpezi, să eviți situațiile echivoce și, mai ales, să fii cât mai lucid(ă) și realist(ă). Este recomandat să ai mare grijă ce faci cu banii, unde-i pui, cum îi cheltuiești, în ce îi investești. De fapt, nu prea este momentul potrivit pentru inițiative de afaceri sau pentru mișcări financiare importante. Încearcă să duci o viață cât mai ordonată, fără excese și excentricități! Sfat: Citește o carte de psihologie, de astrologie sau de ocultism! Sau măcar o carte polițistă. Peşti Fii flexibil(ă), dar fără să faci compromisuri prea mari, și păstrează-ți mintea limpede, ca să poți face alegerile corecte!De fapt, luna septembrie 2016 nu prea este o perioadă potrivită pentru a face alegeri importante. Peisajul se poate schimba, iar ce este valabil azi, mâine poate să nu mai fie.  Luna septembrie 2016 poate aduce deja o creștere a veniturilor Peștilor. Este recomandat să te îngrijești cu mare atenție și să-ți faci controale medicale pentru orice te supără. Sfat: Organizează-te, fă-ți calcule, fă-ți strategii, nu lăsa nimic la voia întâmplării! Sursa:

48


Pastile vesele • Un preot tânăr în practică îl întreabă pe mentorul său... - Părinte, îți place cum spovedesc, e bine, încep să mă pricep? - Da fiule, ești foarte bun, dar când vin fete tinere și povestesc, nu mai zice și tu uauuu,...zi și tu vai, vai ,vai...   • Într-un birou unde lucrau numai femei a izbucnit o ceartă.  A fost chemat șeful serviciului. Ca să pună capăt scandalului, șeful a cerut liniște, apoi a spus: - Să înceapă cine e mai în vârstă.  În acel moment se făcu tăcere. • Un scoțian la toaletă își face nevoile. Între timp din buzunarul lui cade o liră în toaletă. Se uită la liră și se întreabă dacă merită să-și murdărească mâinile.  După un timp de gândire… scoate 10 lire din buzunar și le aruncă in toaletă, spunând: - Acum, da… merită să-ți murdărești mâinile pentru 11 lire. • Un bătrân de 75 de ani, merge la spital să facă o analiză a spermei. Doctorul îi dă un borcan și-i spune: - Ia borcanul ăsta și vino cu analiza mâine!

52

A doua zi, batrânul apare, cu borcanul la fel de curat și gol ca în ziua trecută. Doctorul întreabă ce s-a întâmplat, iar bătrânul explică: - Știți, doctore, uite ce-am pățit:  - Prima dată am încercat cu dreapta, apoi cu stânga și nimic. Apoi am chemat-o pe nevastă-mea. A încercat și ea și cu mâna dreaptă, și cu mâna stângă, apoi cu gura: prima dată cu proteza, apoi fără proteză și tot nimic.  - Apoi am chemat-o pe vecina de alături: a încercat și ea și cu amândouă mâinile și cu gura și tot fără rezultat.  Doctorul era șocat: - Ai chemat-o pe vecina....????, Iar bătrânul răspunde: - Da și oricât ne-am chinuit, n-am reușit să deschidem borcanul! • Stewardesa către un călător: - Doriţi cina? - Ce pot să aleg? - Da sau nu.


Auto

Intră sau nu în serie? Escala Concept

anunță noua filosofie de design a mărcii americane În ciuda faptului că arată ca un sedan gata să fie introdus în versiunea de serie, Cadillac Escala Concept nu este confirmat ca model de producție. În schimb, americanii vor preleva de pe acest prototip liniile de design și le vor insera pe viitoarele modele ale mărcii. Conform declarațiilor președintelui Cadillac, Johan De Nysschen, noul concept este lansat pentru a prezenta o avanpremieră a liniilor pe care modelele mărcii le vor adopta de acum înainte. Nu știm dacă prototipul sedan va anunța un viitor model de serie, însă este cert că acesta a fost construit pentru a fi în același timp o mașină "dedicată șoferului" și "un sedan pretențios", fiind cu 15 centimetri mai mare decât CT6, cea mai mare berlină din gama oferită de Cadillac în Statele Unite. "Es-

cala este un concept care se lansează având două obiective. În primul rând, este o declarație a intențiilor de design pe care le avem în ceea ce privește viitoarele modele Cadillac. Apoi, Escala îmbunătățește caracterul aspirațional al mărcii, semnalând reîntoarcerea mărcii n vârful zonei premium", spune De Nysschen. Interesant este faptul că sub capota conceptului nu regăsim vreun motor experimental hibird sau electric, ci un V8 Twin-Turbo de 4.2 litri care poate intra în modul Active Fuel Management, dezactivând patru dintre cilindri la viteze de croazieră pentru a economisi carburant.

Sursa: www.automarket.ro

56


Publicitate

58


Pastile vesele • Culmea calculatoarelor? Să goneşti musca de pe ecran cu cursorul de la mouse. • Arheologii englezi sapă vreo 10 metri și găsesc fire de cupru. Trag concluzia: - Anglosaxonii comunicau prin telefon încă de acum 500 de ani.  Sapă și nemții la ei și găsesc niște firișoare de sticlă, la vreo 50 de m adâncime. Trag concluzia: - Germanicii comunicau prin fibra de sticlă încă de acum 1000 de ani. Sapă și românii. Nu găsesc nimic nici la 10 m, nici la 100 m, nici la 1000 m, nici la 10,000 m... Trag concluzia: - Dacii au comunicat wireless dintotdeauna. • La un magazin de electronice: “Aş dori să returnez acest aparat foto, toate selfie-urile ies în ceaţă!”... spune, foarte indignată, o stafie. • Un moldovean şi un oltean erau într-o barcă şi mâncau peşte. Moldoveanul mânca doar capetele peştilor şi olteanul îl întreabă: - De ce mănânci numai capetele la peşti? - Ca să devin mai deştept!

Calea lui Traian 145 vis-a-vis de {coala cu Ceas

60

Rezerv#ri [i comenzi 0747 087 476 / 0722 559 226

efectul pokemon...

Uite am o idee: îţi vând şi ţie ca să devii deştept, la 50 de lei kilogramul! - Dar nu e scump măi? apreciază olteanul. - Dacă vrei să devii deştept nu e scump… - Bine! și olteanul a cumpărat capetele de peşti şi le-a mâncat, apoi a adăugat: - Mă, eu cred că m-ai păcălit! - Păi vezi, nici nu le-ai terminat bine şi ai devenit mai deştept! • Un scoţian aduce acasă un coş cu căpşuni. Ia una din ele şi o dă fiului său zicându-i: - Ia fiule! restul au acelaşi gust.


Publicitate

62


Cinema SEPTEMBRIE

River Plaza Mall, et. 3, Râmnicu Vâlcea

•The BFG – Uriaşul prietenos• •Collide – Coliziunea• •Hands of Stone – Pumni de piatră• •Sieranevada• •Ratchet and Clank – Cavalerii galaxiei • •The Last King• •Sully – Miracolul de pe râul Hudson • •I.T.• •Nerve – Adevăr sau provocare• •Selfie 69• •Bridget Jone's Baby – Bridget Jones însărcinată• •The Magnificent Seven – Cei Şapte Magnifici• •Storks – Berzele• •Deepwater Horizon – Eroi în largul mării• •Miss Peregrine's Home for Peculiars – Copii Peregrine: Între două lumi•

Rezervări: Tel.: 0350 41 77 55 online: www.line-cinema.ro

64


          


Contact Ediția de Vâlcea · Publicație lunară GRATUITĂ editată de S.C. ELCOS Prest S.R.L.

Din CUPRINS: Pastile vesele ............................ pag. 4 l 16 l 32 l 52 Interviu .................................................... pag. 10 Util ........................................................... pag. 22 Caricatura lunii........................................... pag. 30 Inedit ......................................................... pag. 38 Ştiai că ...................................................... pag. 42 Modă & Frumuseţe ................................ pag. 44-45 Horoscop ................................................... pag. 48 Auto .......................................................... pag. 56 Cinema...................................................... pag. 64

DESCOPERIȚI-NE și pe:

www.24plus.ro

24 plus

contact@24plus.ro Vă stăm la dispoziție:

0745.537 715; 0744.623 879

Toate drepturile asupra materialelor din revistă sunt rezervate, ele aparținând 24 Plus. Reproducerea totală sau parțială a conținutului nu se poate face fără acordul scris al 24 Plus. 24 Plus nu își asumă responsabilitatea pentru conținutul materialelor publicitare și pentru modificările de programe survenite ulterior intrării în tipar. Responsabilitatea exactității informațiilor este exclusiv a instituțiilor și/sau a societăților care furnizează. Datele cu caracter personal culese prin intermediul revistei sunt păstrate confidențial și prelucrate conform Legii nr. 677/ 21.11.2001.

66


24 Plus Valcea, nr. 44, Septembrie 2016  

www.24plus.ro

Advertisement