Page 1

EXEMPLAR GRATUIT

V@lcea | Nr. 69 | Octombrie 2018

us.ro

.24pl www

SIBIU, STRADA DOAMNA STANCA NR. 38

� IMOBIL LOCUIT TABULATE � A�ARTAMENTE IN EDITARE � ORICE �ORM DE CR


plus zâmbete • Client: Nu pot să intru pe internet. Suport tehnic: Aţi folosit parola corectă? Client: Da, sigur. Am văzut-o la colegul meu. Suport tehnic: Puteţi să-mi spuneţi ce parolă aţi folosit? Client: Şase steluţe. • Un turist vizitează Spania. Plimbându-se pe străzile Madridului intră în cel mai arătos restaurant. Se aşează la masă şi studiază meniul. Se apropie chelnerul şi întreabă: - Domnul ce serveşte? - Vă rog să-mi aduceţi cea mai scumpă şi mai reprezentativă mâncare spaniolă. - Avem aşa ceva, dar o să vă coste binişor. - Nu contează. Dar vă rog să fie ceva exclusivist! - Imediat! Cam într-o oră vine chelnerul şi-i aduce un tacâm generos cu două găluşte cât pumnul, ornate cu cele mai deosebite ierburi şi cel mai scump sos. Clientul le savurează din plin. Mulţumit cere nota şi zice. - Să ştiţi că n-am mai mâncat nimic mai gustos. Cum se numeşte acest fel de mâncare? - “Corida”, domnule. Găluştele alea delicioase nu sunt altceva

decât testiculele taurului sacrificat astăzi pe Plaza de Toros. Vă costă 5 mii de euro. Uimit de preţ, clientul achită, dar rămâne, totuşi, satisfăcut. Peste o lună iar vine în Spania, intră cu prima ocazie în acelaşi restaurant şi fără să aştepte meniul, strigă chelnerului cu un gest amical: - Prietene, “Corida”, te rog. Chelnerul dă din cap afirmativ şi solemn, după care îi aduce într-o oră tacâmul. De data asta găluştele erau minuscule, dar la fel de bogat ornate. Turistul nostru le-a mâncat şi a cerut nota. - 10 mii de euro! - Păi cum se poate una ca asta! se miră clientul. O lună în urmă mi-ai adus un tacâm generos şi acum îmi aduci chestia asta minusculă la un preţ dublu? - Ştiţi domnule, dumneavoastră aveţi un noroc deosebit: astăzi pe arenă a fost ucis toreadorul. • - Bulă, mâine îl voi chema pe taică-tău la şcoală să vorbim despre comportamentul tău. - Foarte bine, în sfârşit, voi afla şi eu cine-i tata!

River Plazza Mall * Centru * Inima orașului tău

Ne bucurăm că avem grijă de telefoanele dumneavoastră! 4


interviu Florin PERA Echipa de handbal feminin SCM Rm. Vâlcea a avut un start excelent de sezon, câştigând Supercupa României după victoria din deplasare cu CSM Bucureşti şi obţinând patru victorii în tot atâtea jocuri din campionat. Luna octombrie se anunţă una plină pentru echipa vâlceană, care va disputa dubla manşă din turul II preliminar al Cupei EHF, cu Kasatmonu (Turcia). Manşa tur este programată pe 14 octombrie (ora 17.30) în Sala Sporturilor Traian, iar returul se va disputa o săptămână mai târziu, în Turcia. De asemenea, pe 9 octombrie, în etapa a cincea a Ligii Naţionale, SCM va juca în Capitală derby-ul cu CSM Bucureşti.

Tânărul antrenor Florin Pera (39 ani) este unul dintre artizanii succesului din startul acestui sezon, în care SCM vizează o medalie în campionat şi accederea în grupele Cupei EHF.

Care ar fi secretul pentru acest start de sezon excelent? Florin Pera: Am legat 15 victorii în pregătire şi jocurile oficiale, avem consistenţă în joc, dar echipa poate şi mai mult! Echipa are un moral extraordinar după această perioadă şi vom face tot ceea ce depinde de noi pentru a arăta aceeaşi constanţă şi atitudine. Atitudinea ne-a ajutat foarte mult, au fost meciuri foarte dificile şi care s-au câştigat pe ambiţie, consecvenţă, sper să continuăm pe aceeaşi linie. La Vâlcea este un climat propice pentru performanţă, meritul cel mai mare îl are primarul Mircia Gutău, care a transmis un mesaj clar, de stabilitate financiară, iar conducerea clubului a creat toate condiţiile. Ce urmează pentru SCM? Florin Pera: Ne dorim să jucăm din ce în ce mai bine şi să legăm în continuare victoriile. Sper să ne recuperăm şi jucătoarele accidentate, felicit fetele că s-au mobilizat şi au obţinut rezultate care arată forma şi rezultatele pozitive de până acum. Eu pun foarte mult accent pe forţa grupului, sper ca victoriile să ne aducă satisfacţii şi să mai aducem trofee la Rm.Vâlcea. Nu este deloc uşor, luăm lucrurile pas cu pas, dar eu sunt optimist, dacă fetele sunt unite, eu cred că SCM îşi va realiza toate obiectivele de performanţă propuse. Este publicul al optulea jucător? Florin Pera: Publicul nostru este minunat, ne susţine la fiecare joc. Îi asigur pe suporterii vâlceni că echipa SCM intra la fiecare joc să joace cu inima şi până la ultima picătură de energie cu gândul la victorie. Ştiu cât de mult îşi doresc fanii noptri reyulttae, toate performanţele Oltchimului nu pot fi uitate uşor şi toată lumea îşi dorelte ca handbalul să revină acolo unde îi este locul, în vârful Ligi Naţionale şi în prim plan european. Costel Ungureanu

10


Şcoala de șoferi „STREET KINGS“

CURSURI LEGISLAȚIE AUTO

PREȚURI ACCESIBILE

street kings

ORE PRACTICĂ

SIMULARE EXAMEN TEORETIC

0748 487 926

Categoriile: B C C+E


2011

B EST EQUIPMENT LNE

2012

B EST EQUIPMENT LNE

2013

B EST EQUIPMENT LNE

2014

B EST EQUIPMENT LNE


plus zâmbete • Ce înseamnă o gravidă pentru un canibal? - Un ou Kinder cu surprize • Publicitate într-un magazin: “Şampon Amnezia: uiţi de mătreaţă!” • O domnişoară, la o petrecere, este întrebată de chelner: - Mai doriţi un pahar de whisky? - Nu, mulţumesc, îmi face rău la picioare! - Adică? Vă amorţesc? - Nu, mi se desfac! • Examen la fizică, subiectul: fenomenul ionizării. La sfârşitul examenului, o blondă o întreabă pe colega ei de bancă din timpul examenului: - Tu ai ştiut? - Perfect! răspunde aceasta. - Să-ţi dea Dumnezeu sănătate, zice blonda, înseamnă că am ştiut şi eu, pentru că am copiat cuvânt cu cuvânt de la tine. Enervată şi îngrijorată, bruneta care ştiuse îi spune blondei: - Cum ai putut face una ca asta, acum o să ne prindă şi o să ne pice pe amândouă!

16

- Fii serioasă, îi răspunde blonda care copiase, n-o să se prindă nimeni, pentru că am mai schimbat şi eu pe ici, pe colo. De exemplu, unde tu ai pus Ion, eu am pus Gheorghe! • În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, pe o clădire din Londra a fost lipit următorul afiş: “Înrolaţi-vă în armată la paraşutişti. În ziua de azi e mai periculos să traversezi strada decât să te arunci cu paraşuta.” Sub afiş cineva adăugase: “Mi-ar plăcea să mă înrolez, dar biroul de recrutări e de cealaltă parte a străzii..” • Ziarul de sâmbătă scrie pe prima pagină: “Babă violată în pădurea Băneasa!”. Luni în acelaşi ziar articolul principal anunţă: “Invazie de babe în pădurea Băneasa!” • “Ieri, în piaţa centrală a oraşului, trupele speciale au dispersat o demonstraţie a masochiştilor. Plăcerea a fost enormă, în ambele tabere!”


util

40

moduri in care poti folosi bicarbonatul

In mod sigur stiai deja ca poti folosit bicarbonatul de sodiu pentru ingrijirea personala, dar sigur vei gasi mai jos si moduri de folosire a bicarbonatului pe care nu le cunosteai: 13. Curata cada, chiuveta, faianta si gresia Pentru a curatat eficient si sigur cada, chiuveta, faianta si gresia, presara bicarbonat de sodiu pe suprafetele mentionate si curata cu o carpa moale umeda, frecand bine. Clateste cu apa si usuca suprafetele stergandu-le cu o carpa uscata. In cazul in care ai nevoie de mai multa putere de curatare pentru suprafetele respective, poti prepara o pasta din bicarbonat de sodiu, sare si sapun lichid cu care sa acoperi suprafetele, lasand pasta sa actioneze 10-20 de minute, apoi clatesti si stergi. 14. Spala vasele Adauga 2 linguri de bicarbonat de sodiu in detergentul de vase si spala vasele cu solutia astfel obtinuta pentru a inlatura mai usor grasimea de pe vase, tigai sau oale. In cazul vaselor in care ai gatit mancare grasa, lasa-le la inmuiat cu apa, detergent si bicarbonat de sodiu pentru cel putin 20 de minute inainte de a incerca sa le speli cu aceeasi solutie preparata. Daca ai o cratita de care s-a prins mancarea cand ai gatit, dupa ce ai inmuiat ca mai sus, varsa apa si presara mult bicarbonat de sodiu usvat si freaca suprafata arsa cu un burete de vase curat si nu foarte ud.

22

15. Improspateaza buretele de spalat vase Ai imbacsit buretele de spalat vase si miroase urat, insa nu il poti arunca deoarece nu ai altul in casa? Inmoaie buretele intr-o solutie obtinuta din 250 ml apa calda si 4 linguri de bicarbonat de sodiu. Lasa buretele in solutie cel putin o ora, apoi clateste-l si foloseste-l. 16. Curata cuptorul cu microunde Probabil ca ai observat si tu ca, uneori, dupa ce folosesti cuptorul cu microunde pentru a incalzi anumite feluri de mancare, in interiorul acestuia raman resturi alimentare si un miros neplacut. Dizolva 2-3 linguri de bicarbonat de sodiu intr-o cana cu apa calda si curata cu un burete interiorul cuptorului. Clateste bine cu apa curata. 17. Curata obiectele din argint Foloseste o pasta facuta din 3 parti de bicarbonat de sodiu si o parte apa. Freaca bine obiectele din argint cu o carpa moale sau un burete. Clateste bine obiectele cu apa curata si sterge-le cu o carpa uscata. 18. Curata ibricele, cafetierele si ceainicele Inlatura petele de cafea si ceai spaland cafetierele, ceainicele si ibricele cu o solutie facuta din 50 de grame de bicarbonat de sodiu si 250 ml apa calda. In cazul petelor mai persistent, incearca sa lasi la inmuiat vasele respective peste noapte cu solutia preparata la care adaugi putin detergent de vase. www.qbebe.ro (vom continua in numarul viitor)


www.freshclean.ro

ERVICIU -S d

CURĂȚĂTORIE CHIMICĂ PROFESIONALĂ SPĂLĂTORIE INDUSTRIALĂ

e

OITORIE CR

freshcleanvl

U

SPĂLĂM în REGIM INDUSTRIAL: • HOTEL: - lenjerii, halate, prosoape. • RESTAURANTE: - fețe de masă, huse scaune. • EVENIMENTE: - rochii de mireasă, rochii ocazie.

NO

CURĂȚĂTORIE SPĂLĂTORIE PROFESIONALĂ

• Spălare și curățare paturi, pilote, perdele, draperii • Curățăm haine de blană nobilă, blană sintetică, cojoace piele și sintetice • Curățăm geci și scurte de piele, piele întoarsă • Costume schi, geci de fulgi, veste fulgi • Parfumăm obiecte curațate chimic • Veșminte preotești, robe avocați

Tel.: 0745 10 23 72 E-mail: freshcleanvl@gmail.com  Shopping City Rm. Vâlcea · Tel: 0350 405 989 / 0745 102 372 � Program de lucru: Luni - Duminica = 10 - 22 h  Ostroveni, Family Center (vis-a-vis de Kaufland) � Tel: 0350 407 989 � Program de lucru: Luni - Vineri =9-21 h / Sâmb�t� = 9-16 h  Nord, Str. Republicii, nr. 2 (vis-a-vis de Spitalul Nou) � Tel: 0250 747 989 � Program de lucru: Luni - Vineri = 7-23h / Sâmb�t� = 8-14h  C�lim�ne�ti, Calea lui Traian nr. 401 � Tel: 0350 406 989 � Program de lucru: Luni - Vineri = 7-23h / Sâmb�t� = 8-14h


culinar Gogoșarii umpluți cu varză roșie / albă

Ingrediente:  5 kg gogoșari  2 verze roșii / albe  1/2 țelină  2 morcovi  500 ml oțet  4 lg zahăr  hrean  boabe de piper  foi de dafin  sare

Mod de preprare Se spala bine gogoșarii și se scobesc, se îndepărtează cotorul și semințele, se verifică să nu fie stricați în interior. Se toacă varză, se rad morcovii și țelina și se amestecă toate trei, se pune sare după gust, să fie puțin mai sărat decât la o salată. Se lasă o oră apoi se umplu gogoșarii, se îndeasă cât mai bine. Se așează într-un borcan de 5 l, se pun foile de dafin, hreanul curățat și tăiat bucați, boabe de piper. Se fierbe oțetul cu zahărul, 3 l de apă și 4 lg de sare și se toarnă fierbinte peste gogosari. Se capseaza gogoșarii în otet, se pun la loc răcoros și uscat. Gogoșarii umpluți cu varză roșie se servesc alături de friptură. Poftă Bună! www.culinar.ro

28


Amado Beauty Center

Pachet hot slim �t - 20 �edin�e - 450 lei

� 10 �edin�e termocuverta - la alegere împachet�ri cu cofein�, alege marine, n�mol Marea Moart� - 40 min. � 10 �edin�e electrostimulare - 40 min. CADOU - 5 împachet�ri cu para�n� pentru mâini. Produse profesionale de la #YAMUNA

Pachet remodelare - 10 �edin�e de masa� anticelulitic cu geluri #YAMUNA, acum la 350 lei (reducere 100 lei)

10 �edin�e de electrostimulare, 45 minute - 150 lei (reducere 100 lei) 10 �edin�e de termocuverta cu împachetare ceai verde/ cofein�/ alge - doar 250 lei (reducere 100 lei) Amado Beauty Center by Marina Programări: 0768 891 004 0744 459 006 Strada Buna Vestire, nr. 31, Râmnicu Vâlcea


plus zâmbete • Cele mai des întâlnite expresii înainte de trecerea în nefiinţă: - Nu e ceea ce pare, e numai o colegă de serviciu… - A, e numai un pistol de jucarie! - Numai peste cadavrul meu! - Aruncă-mi odată toporul ăla! - E destul de adâncă apa. Sar eu prima dată. - Pe aici băieţi, nu este mocirlă! - Dacă îmi crapă iarăşi Windows-ul, mă împuşc. - Mamă, ce chelie urâtă ai! - Dacă apeşi butonul ăla, eu mor! - Hei, de ce apare acolo numărătoare inversă? - Rechinaş, rechinaş… - Sunteţi concediat… - Focurile de artificii arată mult mai bine de aici, de aproape… - Bună ziua, suntem de la Garda Financiară… - Să nu zici că te temi de ea! E numai o femeie amărâtă… - Ce miroase a gaz şi ce întuneric e… - I Love Windows 7! - Tată, de ce mi-ai pus mărul pe cap? - Uite! Acum nu mai curentează uscătorul de păr! - Bine, iubire. încă o dată, dar dup-aia ne culcăm… - Nu soţul tău a venit, dragoste?

34

- Şi acum voi coborî cu bicicleta până la parter. - Tu?! Cu aşa o faţă? - Atenţie, cade pomul! Nu încolo… - Uită-te la prostul ăla! Vara să culegi mure îmbrăcat în blană! - Ador cum ştii să găteşti tu ciupercile! - Rezist şi cinci minute sub apă dacă vrei! - Sper că nevastă-mea nu-i acasă! - Pe care pedală trebuie să apăs în curbă? - Dreapta liber. • Vizitîndu-l acasă pe directorul unei fabrici de produse anticoncepţionale, musafirul vede mişunînd prin încăpere vreo 20 de ţînci. - Bine, dragă, dar toţi mărunţeii ăştia sunt ai tăi? Asta e publicitatea pe care ţi-ai găsit s-o faci produselor tale? - Vorbeşti prostii! Nu-i vorba de publicitate. Astea sunt reclamaţiile! • Bună ziua, sutiene numărul zero aveţi? - Nu, dar vă putem oferi alifie contra bubelor.


auto

BMW Z4

BMW Z4 este gata de debutul european de la Salonul Auto de la Paris. Modelul german a fost deja expus în fața unui public restrâns, însă începutul lunii octombrie îl va aduce în fața jurnaliștilor. Totusi, BMW a furnizat informații suplimentare despre noul său roadster și a publicat și o galerie foto generoasă. De data aceasta, BMW Z4 este expus într-o nuanță de gri. Prima variantă de BMW Z4 expusă a fost M40i First Edition. În afară de această versiune, BMW Z4 este oferit și cu alte două motoare alimentate cu benzină. Primul este sDrive20i și are un motor de 2.0 litri care asigură 197 CP și 320 Nm. Puterea maximă a acestuia este oferită între 4.500 și 6.500 rpm. Cuplul maxim este atins încă de la 1.450 rpm. Versiunea mijlocie din gama Z4 este numită sDrive30i și are un motor de 2.0 litri acre asigură 258 CP încă de la la 5.000 de rotații pe minut. Cuplul maxim, de 400 Nm este asigurat încă de la 1.550 rotații pe minut. Accelerația de la 0 la 100 km/h este

realziată în 5.4 secunde, cu 1.2 mai rapid decât modelul de bază, iar viteza maximă urcă până la 250 km/h, unde este limitată electronic. Spre comparație, vârful gamei, M40i, are un motor turbo de 3.0 litri care oferă 340 CP și 500 Nm. Este cu 0.9 secunde mai rapid până la 100 km/h decât modelul mijlociu din gamă. Viteza maximă este limitată electronic tot la 250 km/h și pentru această versiune. De notat faptul că BMW Z4 este oferit cu Launch Control indiferent de versiunea aleasă. Tot în materie de dotări opționale, noul Z4 este oferit cu un sistem care citește indicatoarele rutiere, avertizează șoferul dacă depășește liniile de demarcare ale benzii de rulare, cu un tempomat adaptiv cu funcție Stop&Go și cu un Head-Up Display. Cel din urmă este o premieră pentru gama Z de la BMW. Atât ceasurile de bord, cât și unitatea multimedia au ecrane cu diagonala de 10.25 inch. Iar software-ul acestui sistem va putea fi actualizat de la distanță, de fiecare dată când apare o nouă variantă compatibilă. Portbagajul este semnificativ mai mare, de 281 de litri. Noul Z4 este construit la uzina Magna Steyr din Austria, iar producția de serie demarează în martie 2019.

www.auto-build.ro

36


să vorbim corect Greșit: Din cauza vremii însorite a fost o recolă bună. Corect: Datorită vremii însorite a fost o recoltă bună. Greșit: Dătorita lui s-a ajuns atât de rău Corect: Din cauza lui s-a ajuns atât de rău Greșit: pe gratis Corect: gratis

Greșit: jicnire Corect: jignire

Greșit: ân camera Corect: în camera

Greșit: salar Corect: salariu

De pe Facebook adunate: Greșit: sper să îl înțelegem cu toți Corect: sper sa îl înțelegem cu toții

Greșit: Se merită să cumpăr…? Corect: Merită să cumpăr…? Greșit: dezăpezire Corect: deszăpezire

Greșit: Cartea care o citesc Corect: Cartea pe care o citesc

Greșit: păienjen Corect: păianjen

Greșit: monstră Corect: mostră Greșit: branconaj Corect: braconaj

Greșit: antecameră (camera de așteptare situată la intrarea într-un birou, cabinet) Corect: anticameră Exista și antecameră care înseamnă: camera de precombustie

Greșit: De ce copii de la colegul? Corect: De ce copiezi de la colegul?

Greșit: în fața la bloc Corect: în fața blocului

SONORIZARE DJ SCENE LUMINI FUM GREU GHEATA CARBONICA

38

Greșit: Lumea știe nu mai să judece Corect: Lumea știe doar să judece; Corect: numai (în acest context) Nu mai se folosește, ca de ex., în situația când există negație: Nu mai vreau… Greșit: mai bine a-r urmării Corect: mai bine ar urmari Greșit: vre-un / vre-o Corect: vreun / vreo Greșit: dragele mele Corect: dragile mele - drag (masculin) și dragă (feminin) au aceeași formă de plural - dragi.

The soul of your party VIDEO SMART TV Tel. 0747 649 071, 0746 422 212 www.eventsbytomy.ro facebook/eventsbytomy

FOTO SISTEME

PROIECTIE VIDEO KARAOKE


horoscop BERBEC • 21 martie - 19 aprilie Viața amoroasă a Berbecilor este intensă în octombrie 2018, uneori poate chiar extremă. Pot avea loc despărțiri și împăcări, reluarea unor legături cu persoane din trecut sau revenirea în actualitate a unor probleme nerezolvate la vremea lor. Până la 31 octombrie, Venus îți tranzitează retrograd casa resurselor comune, a taxelor și impozitelor, a creditelor și a finanțărilor, a premiilor, a cadourilor și a moștenirilor. Berbecii care au probleme mai vechi de sănătate, pot descoperi ceva util legat de tratamentul acestora, în ultimele zile ale lunii. Nu te lăsa atras de manevre necinstite sau de metode mai “șmecherești” de câștig! TAUR • 20 aprilie - 20 mai În ceea ce îi privește pe Taurii celibatari, aceștia pot nimeri în situații dintre cele mai ciudate și mai intense. Fie se îndrăgostesc lulea și visează la nuntă, dar persoana iubită nu prea vrea, fie au chef de aventuri fără nicio obligație, dar dau peste persoane care vor să ajungă imediat la ofițerul stării civile. Dacă vrei să schimbi locul de muncă, te-ar putea avantaja să reiei legătura cu un fost angajator. Dacă ești în postura de a face angajări sau cauți colaboratori, îți sugerăm să cauți în lista celor cu care ai mai lucrat și cărora le cunoști deja plusurile și minusurile. Înarmează-te cu timp și răbdare pentru a-ți susține punctul de vedere! GEMENI • 21 mai - 20 iunie Se pare că de-o vreme ești exigent în amor, poate chiar cusurgiu. Ar fi bine să te întrebi dacă, la rândul tău, poți oferi ceea ce pretinzi de la ceilalți. Gemenii aflați în căutarea iubirii sau la început de relație, se pot confrunta în octombrie 2018 cu situații mai încâlcite, dar finalul lunii îi ajută să găsească măcar soluții temporare pentru problemele apărute. Este recomandat să favorizezi investițiile pe termen lung și să apelezi la sfaturile unor specialiști, atunci când nu te pricepi. Investițiile speculative în speranța unor câștiguri rapide sunt mai mult decât riscante! RAC • 21 iunie - 23 iulie Potențialul sentimental rămâne foarte bun în luna octombrie, dar poate da naștere unor obsesii și frământări sufletești. Agitație mare în luna octombrie 2018, atât în plan profesional, cât și în plan financiar. Racii care au probleme mai vechi de sănătate se pot confrunta în octombrie 2018 cu neplăceri sau cu agravarea unor simptome. Prin urmare, este foarte important să îți menajezi echilibrul psihic și emoțional, pentru că și de el depinde rezistența fizică. Prietenii sau anumite persoane din anturaj te pot împinge pe o cale greșită. Ai grijă cui acorzi încredere! LEU • 24 iulie - 23 august Se poate ca uneori să ai impresia că viața de cuplu îți consumă prea multă energie, mai ales dacă ai o căsnicie cu vechime, în care s-au adunat tensiuni de-a lungul vremii. Cuplurile care funcționează armonios și-ar putea pune problema să aibă un copil sau să se mute într-o casă mai mare ori să reamenajeze spațiul de locuit, dacă familia urmează să se mărească. S-ar putea să ai parte de stres și să simți că te ajunge oboseala dar, cel puțin, poți avea satisfacția unor performanțe profesionale de invidiat. În vâltoarea evenimentelor din plan profesional, nu uita de familie! Îți poate fi un sprijin de nădejde. FECIOARA • 24 august - 23 septembrie În octombrie 2018, Fecioarele sunt mai sociabile. Dacă ești celibatar, ai putea face cunoștință cu o persoană interesantă. Dacă ești căsătorit, întâlnirile cu rudele, cu colegii și cu amicii te salvează de “singurătatea în doi”, de plictiseală alături de perechea ta. n plan profesional ai putea avea multe realizări, mai ales în asociere sau în colaborare cu alții. Este momentul să îți pui în valoare cunoștințele și chiar să le îmbogățești. În plan profesional, asigură-te că îți susții drepturile și că ți se recunosc valoarea și competența. Lasă modestia și fă un pas decisiv în față!

44

BALANTA • 24 septembrie - 23 octombrie Se poate spune că în octombrie 2018 ești mai preocupat de propria persoană și de propria valoare, ceea ce ți-ar putea creea dificultăți în relațiile cu ceilalți, în special cele sentimentale. Este posibil ca perechea de viață să aibă impresia că este pusă în inferioritate, așa că se pot naște ușor certuri și episoade neplăcute. Este momentul să îmbrățișezi moderația și să nu te lași pe mâna prietenilor în chestiuni bănești. Dacă apar mici probleme de sănătate, pot fi tratate mai repede cu produse naturiste, ușoare. Fă tot posibilul să nu depășești resursele de care dispui! De asemenea, evită să dai bani cu împrumut amicilor! SCORPION • 23 octombrie - 22 noiembrie Scorpionii celibatari nu prea se înghesuie să înceapă noi relații, tocmai din cauza temerilor legate de asumarea unor angajamente pe termen lung. Se pare, însă, că exerciți un farmec aparte și atragi sexul opus. Unii Scorpioni ar putea avea parte de răsturnări bruște din funcție, mai ales dacă au comis abuzuri ori dacă au încălcat clauze contractuale sau chiar legea. În octombrie 2018 relațiile se pot dovedi mari consumatoare de energie, atât în plan personal, cât și profesional. Trăirile pot fi intense, obositoare, stresante. Ar fi un moment bun să îți stabilești un alt ritm de viață, mai molcom, în ciuda presiunilor din exterior. Evită să fii dominator și arogant! SAGETATOR • 23 noiembrie - 21 decembrie Dacă faci parte dintr-un cuplu care nu mai este funcțional de multă vreme, este posibil să ajungeți împreună la concluzia că o despărțire ar fi în avantajul ambilor. Dacă ești angajat, ar fi bine să respecți cu strictețe ordinea ierarhică și să nu te apuci s-o faci pe șeful cu cine nu trebuie. Este contraindicat să iei decizii de capul tău, fără să te consulți cu superiorii, mai ales în a doua jumătate a lunii. Din punct de vedere financiar, lucrurile par să se aranjeze, chiar dacă nu lipsesc disputele și reproșurile. Optimismul rămâne arma ta secretă, mai ales atunci când ești decis să te autodepășești. Dacă nemulțumirile profesionale sunt prea mari, tatonează cu răbdare piața muncii și nu te grăbi să schimbi locul de muncă! CAPRICORN • 22 decembrie - 19 ianuarie Este vremea să îți reevaluezi colaborările profesionale, proiectele de grup, să verifici dacă grupurile socio-profesionale din care faci parte te mai reprezintă. De asemenea, merită să acorzi mai multă atenție proiectelor online și să îți alegi cu grijă colaboratorii și metodele de promovare. Anumite aspecte tehnice îți pot da bătăi de cap și ești nevoit să dai dovadă de răbdare, fiindcă lucrurile nu se mișcă atât de repede pe cât ai vrea. Veniturile din activitățile profesionale pot să sufere întârzieri și chiar să genereze întârzieri în cascadă ale plăților pe care le ai de făcut la rândul tău. Călătoriile îți pot creea probleme. Se recomandă prudență și atenție în alegerea destinațiilor. VARSATOR • 20 ianuarie - 18 februarie Intrigile nu lipsesc din tabloul lunii, nici relațiile secrete, dar este recomandat să te gândești bine înainte să-ți pui în pericol căsnicia sau relația amoroasă în care ești deja implicat. Este posibil să ia naștere o rivalitate profesională dură, neconstructivă, cu un asociat, colaborator sau coleg, ori chiar cu perechea de viață. Recomandarea este să tratezi situația cu prudență maximă. Ai tendința să îți neglijezi starea de sănătate. Chiar și o răceală de sezon ar trebui tratată cu seriozitate, ca să nu te trezești că ești scos din circuit timp de câteva zile. Fii mai tolerant față de opiniile și dorințele celorlalți, mai ales ale perechii de viață! PESTI • 19 februarie - 20 martie Pentru mulți Pești, luna octombrie ar putea marca o perioadă de reconectare cu persoana iubită și de regăsire a pasiunii, o perioadă în care reînvie atracția fizică, erotismul și dorința de a crea împreună un spațiu în care să vă simțiți în siguranță. Banii te pot aduce și în conflict cu un prieten sau cu un grup. Dacă nu ai loc de muncă și ești nevoit să te tot îndatorezi, este recomandabil să te mulțumești deocamdată cu un job care, deși nu pare grozav și ar putea fi doar temporar, te ajută să depășești momentul de criză. Dacă vrei să fii luat în serios în viața de cuplu, tratează-ți cu respect parterenul. Sursa:

site-ul de astrologie Nr. 1 din România.


plus zâmbete

• Un ţăran se întoarce de la oraş şi povesteşte despre un sex-shop pe care l-a vizitat. Le povesteşte consătenilor despre femeile gonflabile care se comercializau acolo. Cineva, curios, îl întreabă dacă nu erau şi bărbaţi gonflabili. - Nu am văzut bărbaţi gonflabili, cred că nu le veniseră, dar aduseseră piese de schimb.

• - Alo! - Da. - Vino până la noi! - De ce? - Nu mai merge imprimanta! - Ce nu face? - Nu mai are curent! - Cum?! - Da, nu mai are curent! - Cum aţi observat ca nu are curent? - Îmi apare pe calculator… - Ce? - Îmi apare pe calculator mesajul: “current printer is unavailable“.

• Discuţie pe chat între un băiat şi o fată. Fata: - Tu ce computer ai? - Păi, am procesor Intel Core i7, de 3,3 Ghz, Windows 7 64 bit, 8 Gb RAM, placă video nVidia GTX 690 B, 1 Terra HDD, dar tu? - Eu am un laptop. Roz. Cu luminiţe...

• Aflat la o rudă în Bucureşti, un oltean iese dimineaţa pe balcon să-şi scuture rogojina. Din neatenţie, se apleacă prea mult şi cade. Speriaţi, trecătorii se adună în jurul lui. - Ce s-a întîmplat? întreabă unul. - Nu ştiu, neică, abia picai şi eu, răspunse olteanul.

• - Şi vreţi să spuneţi că soţul dumneavoastră s-a spânzurat? o întreabă judecătorul pe tânăra văduvă. - Da, domnule judecător, răspunde aceasta. - Şi cum explicaţi atunci mulţimea de cucuie pe care le are? - S-a spânzurat cu un elastic...

46


evenimente 20 octombrie Concert - Nu Face Nimic

6 octombrie ANTRACT - lansare album 10 octombrie Comedy Show cu Doru Octavian Dumitru 12 octombrie

21 octombrie Calea lui Traian nr. 158A Rezervări: 0761.312655

14 octombrie

26 octombrie Concert - E-an-na 27 octombrie

13 octombrie

15 octombrie Stand-Up cu Maria si Mincu 19 octombrie Concert - Partizan și WildSide

48

29 octombrie Stand Up Comedy - Costel


contact Ediția de Vâlcea · Publicație lunară GRATUITĂ editată de S.C. ELCOS Prest S.R.L.

Din CUPRINS:

DESCOPERIȚI-NE și pe:

Plus zâmbete .............................. pag. 4 l 16 l 34 l 46 Interviu ...................................................... pag. 40

www.24plus.ro

24 plus

Util ............................................................. pag. 22 Culinar ........................................................ pag. 28 Auto ........................................................... pag. 36

contact@24plus.ro Vă stăm la dispoziție:

Să vorbim corect .......................................... pag. 38 Horoscop .................................................... pag. 44

0745.537 715

Evenimente ................................................ pag. 48 Toate drepturile asupra materialelor din revistă sunt rezervate, ele aparținând 24 Plus. Reproducerea totală sau parțială a conținutului nu se poate face fără acordul scris al 24 Plus. 24 Plus nu își asumă responsabilitatea pentru conținutul materialelor publicitare și pentru modificările de programe survenite ulterior intrării în tipar. Responsabilitatea exactității informațiilor este exclusiv a instituțiilor și/sau a societăților care furnizează. Datele cu caracter personal culese prin intermediul revistei sunt păstrate confidențial și prelucrate conform Legii nr. 677/ 21.11.2001.

50


TUTTO PORCELANATO 20.000

gresie și faianță import Italia Vâlcea, localitatea Mihãeşti nr. 31, sat Bârseşti, la 1 km de Platforma chimicã Oltchim spre Bãile Govora (intersectia “Plute”)

adezivi și tapet 1.000

STONE STEEL FIRE

ONESILV PREST

Prelucrãm:

GRANIT • MARMURA • PIATRA

Vâlcea, str. Tudor Vladimirescu 24A, Bãile Govora Fix: +40/350525107 Tel: +40/770449019 +40/787761601 email: conesilvprest@gmail.com www.conesilv.ro


24 Plus -nr 69 octombrie 2018  
24 Plus -nr 69 octombrie 2018  
Advertisement