Page 1

HET FEESTJE VAN HET JAAR!

· PROGRAMMA · ZA 23 - ZO 24 SEPTEMBER


© BURn

96 KEER ROMEO EN JULIA

In totaal zijn dat 96 liefdesverklaringen, door zowel amateurs als professionals, in alle disciplines die wij aanbieden: theater, klassieke muziek, jeugdtheater, opera, jazz, circus ... Op de volgende pagina’s vind je alle Romeo’s en Julia’s, met naam en toenaam, in alfabetische volgorde.

Op 3 september 1867 speelde de eerste voorstelling in onze Schouwburg: Shakespeares Romeo en Julia. Voor deze 150ste verjaardag grijpen we terug naar die openingsvoorstelling en presenteren je een 24 uur durende marathon. Non-stop geniet je om de 15 minuten van een ‘versie’ van de beroemde balkonscène.

In het schema achteraan vind je wanneer en waar je welke act kan bekijken. Als toeschouwer geniet je van de meeste balkonscènes in de pop-up groene tuin die we, samen met de groendienst, speciaal voor de gelegenheid aanleggen. Textieldesigner Lotte Martens versiert de drie buitenbalkons bovendien met exclusieve luifels. Opgelet: sommige acts spelen enkel indoor.

Het hele weekend is het ook feest ín de Schouwburg. Op het podium is het dansen geblazen op een (bijna) 24 uur durend bal populaire met onder anderen de dj’s van Radio Modern, Mensch, Erger Je Niet!, Onkruid en dj Eddy.

© Mensch, Erger je niet!

DE NACHT IN MET ONKRUID

BAL POPULAIRE 2

Van 2.00 tot 6.00 uur zal Onkruid de volledige feestelijkheden kapen en de feestnacht op volstrekt eigen manier invullen. Ze vullen zestien balkonscènes in en brengen deze dj’s mee: KON (VS), Moodprint, Bjeor en Exalt.


© Bouchra Draoui

FAMILIEPROGRAMMA Speciaal voor (jonge) gezinnen starten we vroeg op zondagochtend. Tussen 8.00 en 12.00 uur kan je genieten van het fairtrade-ontbijt op het podium en je daarna uitleven aan de gratis knutsel-, teken- of poëzietafels. Uiteraard zijn de balkonscènes dan ook helemaal afgestemd op het jonge volkje. Feest voor het hele gezin, dus!

ONTBIJT Geniet van een exclusief ontbijtbuffet op het podium. Lekker, gevarieerd en fairtrade! zondag: 8.00, 9.00, 10.00 en 11.00 uur | duur: 1 uur €12 - €7 (-12 jaar) met reservatie: www.30CC.be 016 300 900 - onthaalbalie volledig menu op www.30CC.be

SENIORENNAMIDDAG Op zondagnamiddag (van 12.00 tot 17.00 uur) geniet je op de bühne van een uitgebreid taartenbuffet en het lokale fenomeen dj Eddy, gekend van de seniorenbals. De balkonscènes bestaan die namiddag vooral uit operette, klassieke muziek, humor en theater.

150 JAAR IN VOGELVLUCHT ACHTER DE SCHERMEN

EXPO: OM TE EREN

Kom alles te weten over de Leuvense Schouwburg, van de eerste steenlegging tot de geheimen in de artiestenloges. Je doorkruist heel het gebouw en ontdekt eindelijk wat er achter de schermen schuilt …

Deze gloednieuwe expo brengt 150 jaar Schouwburg piekfijn in beeld. Reis terug in de tijd en krijg een zicht op de meest markante jaren en het bijhorend erfgoed.

zaterdag: 16.30, 18.00, 19.30, 21.00 en 22.30 uur zondag: 9.00, 10.30, 12.00, 13.30 en 15.00 uur | duur: 1 uur gratis, met reservatie: www.30CC.be 016 300 900 - onthaalbalie 3

doorlopend | op de eretrap gratis|in samenwerking met Erfgoedcel Leuven en stadsarchief Leuven

© Stadsarchief Leuven

© Marco Mertens

150 jaar geschiedenis, dat komt niet zomaar uit de lucht vallen. 30CC toont je zijn markantste herinneringen en neemt je mee achter de schermen.


96 LIEFDESVERKLARINGEN

theater

klassiek

AKADEMIE VAN ’T LEIVES: JOSÉ LAMBRECHTS EN FLORY VLOEBERGS

ART OF DUO: HRAYR KARAPETYAN (VIOOL) EN HASMIK MANUKYAN (PIANO)

De Academie voor het Leuvens dialect bestudeert het dialect, houdt de kennis en het gebruik ervan in stand en moedigt het aan met initiatieven als het woordenboek van het Leuvens en het jaarlijks spektakel De Leivese achteneun. Verwacht een Leivese versie van den Romeo en zen Julia: woëm zen kerjeis!

Dit Leuvens muzikaal duo met Armeense roots brengt bekende fragmenten uit de suite Romeo and Juliet van Sergej Prokofjev.

buikdansen

© André Elbing

theater

BEERSMANS EN MONSEREZ

BUIKDANSSCHOOL (E)MOTION: ARTEMISIA & A-TEAM

Op zoek naar Romeo en Julia

A rose will bloom

Fijne humor, hels wapengekletter, tomeloze romantiek, eeuwenoude vetes, ontembare levensvreugde, lijken die vallen als vliegen en de grenzeloze liefde die dit alles overwint, tot in de dood. Romeo en Julia heeft alles in zich om er een echt spektakel van te maken.

Geïnspireerd door de filmversie uit 1968 (Zeffirelli) brengt dansschool (e)motion buikdansende Julia’s op het balkon, gevolgd door dansende Romeo’s op straat.

4


96 LIEFDESVERKLARINGEN

poëzie

dans

BUURTCENTRUM SINTMAARTENSDAL: ALAIN Billie Jean

Alain is al jaar en dag verbonden als vrijwilliger aan buurtcentrum SintMaartensdal. Maar hij is ook danser en superfan van Michael Jackson. Speciaal voor dit feest brengt hij de liefdesdans voor Billie Jean.

BUURTCENTRUM SINT-MAARTENSDAL: JOS EN WIM Dichterbij Overdag kan je Jos en Wim vaak vinden op de petanquebaan van buurtcentrum Sint-Maartensdal, maar dat is zeker niet hun enige talent. Ze schrijven en brengen ook poëzie: in ’t zotte en in ’t vroege! theater

© Daniela Simons

© Monique Jansen

koor

CAMPUSTONEEL

BUURTKOOR PAR(K)COEUR LOVE Songs

CampusToneel is het theatergezelschap van de KU Leuven en de daaraan verbonden hogescholen. Aan hun producties werken zowel studenten, personeelsleden als alumni mee. Ze brengen eigentijds toneel, zonder het klassieke repertoire uit het oog te verliezen. Speciaal voor deze viering geven ze hun interpretatie van de beroemde balkonscène.

Van de Zwarte Zee tot de Kaukasus, van het noorden tot het zuiden… in alle talen wordt de liefde bezongen. Par(k)coeur brengt liefdevol een repertoire van ‘liefdesliederen’ over de grenzen heen.

5


96 LIEFDESVERKLARINGEN

© Marc Baert

vendelzwaaien

theater

CARPEVENTO

CIE TARTAREN

Een vla(a)g van verliefdheid

Verleiding

Geen woorden, maar vaandels gedragen door de wind. De gevleugelde woorden van toen in een hedendaags kleedje gestoken, ‘verliefdheid’ vertolkt door kleurrijke vlaggen en kledij, op muziek van vroeger en nu.

Verleiding is een machtsspel. ‘Ik zie je graag’ kan vol onmacht zitten, een ‘ja’ betekent ook wel eens ‘nee’. De verleiding op latere leeftijd heeft veel meer lagen dan de onweerstaanbare kalverliefde.

theater

CIE TARTAREN & CIE EKSEEKO  Huwelijksaanzoek en liefdesdans Maarten en Micha hebben beiden het downsyndroom. Maarten vraagt op romantische wijze Micha ten huwelijk, overhandigt een roos en zij dansen samen een openingsdans. De vriendenspelers van Ekseeko zijn getuige en ondersteunen de liefde door hun samenzang. Scène uit I have a dream, de verzuchting van mensen met een beperking om te kunnen/mogen trouwen. 6


96 LIEFDESVERKLARINGEN

circus

CIRKUS IN BEWEGING

Chinese Mast Een eigentijds liefdesverhaal op de Chinese mast op de stoep voor de Schouwburg.

circus

circus

CIRKUS IN BEWEGING: DE MADAMMEN Romeo’s en Julia’s

Love is in the air wanneer de Julia’s hun trommels bovenhalen. Zal dirigent Romeo kunnen weerstaan aan al dat slagvaardig geweld?

percussie

CIRKUS IN BEWEGING: MOLOTOV

CIRKUS IN BEWEGING: LYAPUNOV

The roof is on fire

Boven de Bondgenotelaan wandelt een acrobaat van het balkon van de Schouwburg naar het Theaterhotel. Is dat Romeo op zoek naar Julia’s balkon?

Molotov trommelt tot het dak instort! Of toch bijna!

Slackline

7


96 LIEFDESVERKLARINGEN

muziek

koor

DE LEIVESE JOORZANGERS De Leivese Joorzangers fleuren de belangrijkste samenkomsten van de Jaartallen telkens op met een aangepast lied. De ene keer in het Algemeen Nederlands, de andere keer in het Leuvens dialect. Maar altijd op Jaartallenmaat. Voor de verjaardag van de Schouwburg brengen ze een drietal liefdesliedjes.

CON CORAZON – LOS RECIEN CASADOS: TINEKE DOOM EN BEN DE WANDEL

Para Siempre En Mi Corazón Een muzikaal passiemoment gebracht door een bruidspaar dat elkaar de eeuwige liefde verklaart ... Latijns-Amerikaanse kleinkunst!

poëzie

familietheater

DE RIDDERSHOW: JAN EN MARC BREBAN

DIDI DE PARIS

Verliefd of niet verliefd, dat is de vraag

Ode aan de Leuvense Schouwburg

Ridder Jan en ridder Marc vinden dat het tijd is om definitief een dameshart te veroveren. Deze keer besluiten ze de handen in elkaar te slaan en gaan ze samen op zoek naar alle mogelijke manieren om een jonkvrouw te verleiden. De twee ridders kennende, loopt dat natuurlijk niet van een leien kanteel.

Gedreven dichter, auteur en performer. Hij schreef romans en verhalenbundels, waaronder Maladie d’Amour, Hors d’Oeuvre en Voyeur. In 2011 debuteerde hij als dichter met Boks. Hij werkte ook mee aan de bundel Wie hier nooit komt, mist zichzelf misschien. 8


96 LIEFDESVERKLARINGEN

© Clara Hermans

dans

f ABULEUS: MISHA DEMOUSTIER EN RUNE LEYSEN Alleen de grootste nabijheid

Een dansduet uit de voorstelling Alleen de grootste nabijheid waarin twee onbereikbare geliefden als magneten rond elkaar heen cirkelen.

FLORILEGIUM koor

Laat je verrassen door een pakkende muzikale performance van dit vocaal ensemble.

theater

Het Ongerijmde is meester in het bekoren van het grote publiek door hun herwerkingen van grote repertoirestukken, zoals van Molière of Tsjechov. Vandaag gaan ze aan de slag met Romeo en Julia, op hun eigen humoristische manier.

HET NIEUWSTEDELIJK: SARA VERTONGEN EN JONAS VAN THIELEN ACT 2 scene II

Dé beroemde balkonscène in zijn oorspronkelijke versie, of minstens in de taal waarin het geschreven werd. De een is native speaker, de ander is getraind op een Londonse theaterschool. So British ...

9

© Katrijn Van Giel

HET ONGERIJMDE: MACHTELD EN DANNY TIMMERMANS

© Jimmy Kets

© Lien Robberechts

theater


96 LIEFDESVERKLARINGEN

theater

muziek

HOLEBIHUIS VLAAMS-BRABANT De vrijwilligers van het Holebihuis versterken individuen om hun seksuele oriëntatie en genderidentiteit positief te beleven. Ze verruimen de maatschappelijke kijk via sensibilisering en acties. Speciaal voor dit verjaardagsfeest geven ze hun kijk op Romeo en Julia.

HYDROGEAN SEA Dit betoverende Belgische duo is de Romeo en Julia van de Belgische elektronicamuziek. Poppy en toegankelijk, maar ook mysterieus en sensueel. Aanrader!

© Sparrow Pix

impro

INSPINAZIE TOUTCOURT & INSPINAZIE XS Balkonscènes 2.0

De improtalenten van Inspinazie aan de haal met de romantische balkonscène ... Wat zou er gebeurd zijn als er nog iemand anders aan het balkon stond? Of wat als de blinde buurman Julia het hof zat te maken?

© VRT - Bart Musschoot

muziek

JAN HAUTEKIET EN GLORIA MONSEREZ Love songs (en andere) gezongen door pril zangtalent Gloria Monserez uit Wijgmaal. Zij wordt op piano begeleid door radiocoryfee Jan Hautekiet.

10


96 LIEFDESVERKLARINGEN

JENNIFER REGIDOR EN BENNY LAUREYN

dans

Birdland

© Selleslach

Benny en Jennifer: twee mensen met verschillende roots. Hij speelt de saxofoon en zij is een hedendaagse danseres. Wanneer hun paden kruisen, verstrengelen hun twee werelden kort met elkaar ... drijvend op de muziek van Charlie – Bird – Parker.

dans

JENNIFER REGIDOR Act 2

Een dansimprovisatie rond het thema liefde. Jennifer volgde haar dansstudies aan het Hoger Instituut voor Dans en vulde deze aan met de opleiding bij P.A.R.T.S. in Brussel. Ze is de artistieke kracht achter danscompagnie Lune en onder meer docente bij Aike Raes.

opera

(muziek)theater

JEROEN LENAERTS

JONNA

Jeroen Lenaerts is al sinds 2008 bekend als agent Tim in de dagelijkse soap Thuis op één. Maar Jeroen is ook een straffe klassieke zanger. Hij brengt Maria uit West Side Story. De verhaallijn is een vrije bewerking van Romeo en Julia en speelt zich af tussen Pools-Amerikaanse en Puerto Ricaanse straatbendes in New York.

Romeo en Julia kussen en het publiek wordt niet gespaard!

Maria

Let’s kiss

Somewhere Muziek uit West Side Story, de beroemde Romeo en Juliabewerking van Leonard Bernstein.

11


96 LIEFDESVERKLARINGEN

theater

muziek

JO ZANDERS, PNL & FABOTASTIX

JONNA & DE KETTEKEET

De Pee & Nel instant-drumbatterij De leerlingen van het 5de en 6de studiejaar van basisschool Pee & Nel zijn het schooljaar alvast stevig begonnen met enkele repetities op allerlei slagwerkinstrumenten. Ze brengen swingende grooves en worden bijgestaan door leden van FabotastiX, de drumgroep van Kinderwerking Fabota. Dit alles onder de energieke begeleiding van Leuvenaar en percussionist Jo Zanders!

Jong begonnen is half gewonnen Gewoon de balkonscène zoals ze is, maar dan door kinderen.

kindertheater

KINDERTHEATER STEKELBAARS  Jongeren en Shakespeare De jongeren van Stekelbaars brengen Shakespeare zoals nooit tevoren. De bard draait zich om in zijn graf als hij Nederlands zou verstaan. Met hun enthousiasme, geroep, getier en de naïeve passie die enkel de jeugd bezit, brengen ze Romeo en Julia terug tot leven. Julia was zelf ook maar 13 jaar oud!

theater

• Act 1: Arnout van Staeyen, Jitse Van Balen en Nina Matterne • Act 2: Stien Smets, Emily Vissenaekens en Wout Van Cuyck • Act 3: Sofie Vluymans, Sam Vanden Bosch, Jonas Sintubin en Felicia Hamal • Act 4: Ward Vanden Bosch, Heleen van Staeyen en Margot Reniers

KUNSTHUMANIORA LEMMENS Een hedendaagse liefdesverklaring van niet zo veel Romeo’s voor een heleboel Julia’s …

12


96 LIEFDESVERKLARINGEN

piano

© Marnix De Paepe

theater

LEVET SCONE Levet Scone brengt twee variantes op het eeuwenoude liefdesverhaal. De onmogelijke liefde kent immers vele gedaanten.

LIEBRECHT VANBECKEVOORT

• Act 1: #RMNJL, verboden liefde in moderne tijden - Stan Adriaens en Karen Rock

In 2007 werd Liebrecht Vanbeckevoort laureaat en publiekslieveling van de Koningin Elisabethwedstrijd. Sindsdien ging zijn carrière pijlsnel de hoogte in. Een historisch moment beleefde hij begin mei. Als eerste Belgische artiest speelde hij in de nieuwe iconische Steinway Hall in Manhattan, New York. En nu bij ons ter ere van 150 jaar Leuvense Schouwburg.

• Act 2: Vrouw van jou - Jasmien Jossart en Stien Pardon

theater

theater

LOKO MEDICA TONEEL: LEEN CAPIAU, LIEVEN VANDENBEMDEN EN MAXIME WESTHOF-JACOBS Iets met Romeo en Julia

LUCA DRAMA: BART VAN DER HEIJDEN EN TOM VIAENE

Halverwege juni en het is erg warm. De arme Julia staat uren aan een stuk, dag en nacht, op een balkon te wachten op haar geliefde Romeo. Maar Romeo zit gekluisterd aan een bureautje: blok. En toch zal hij een ladder vlechten van zoetgevooisde woorden waarlangs hij de afstand tussen hem en het balkon in een oogwenk zal overbruggen.

Bart en Tom zijn twee masterstudenten aan LUCA Drama Leuven, de toneelopleiding van LUCA School of Arts – bij Leuvenaars nog steeds beter bekend als ‘het Lemmens’. Samen brengen ze een heel eigen versie van het Romeo en Julialiefdesverhaal. Om naar uit te kijken!

13


96 LIEFDESVERKLARINGEN

theater

MELIKE TARHAN EN FERHAT ELMA

MINIEMENINSTITUUT

Romeo en Julia alla turca

Het Miniemeninstituut heeft een sterke traditie om leerlingen al doende en op een leuke manier te laten kennismaken met kunst en cultuur. Een groep enthousiastelingen onder leiding van Edelhard Moens geeft zijn interpretatie van de beroemde balkonscène.

Onmogelijke liefde, zoals bij Romeo en Julia, in de oude Turkse muziek. Melike Tarhan is geboren in Gent en afkomstig uit een Turkse familie. Ze speelde eerder in de Schouwburg met NTGent (Sneeuw) en verloor haar hart. Daarom is ze graag van de partij.

muziek

© Marco Mertens

musical

MUSICALCOMPAGNIE MITHE / MUZIEKTHEATER PROMITHEUS

NOÉMIE SCHELLENS EN ANDRIES BOONE Met de onovertroffen Andries Boone op fijngevoelige snaren brengt Noémie Schellens de openingsaria Eccomi, in lieta vesta ... O quante Volte uit I Capuleti e i Montecchi van Bellini en de aria Lascia ch’ Io pianga uit Rinaldo van Händel.

Romeo en Julia, the musical

Het verhaal van Romeo en Julia is niet alleen herwerkt als toneelstuk of film, maar is natuurlijk ook een razend populaire musical. En daar kunnen de dames en heren van Mithe en proMITHEus wel weg mee.

14

©Dieter Bacquaert

© Ton Maes

muziek


96 LIEFDESVERKLARINGEN

party

ONKRUID Dans de nacht in, in een kunstzinnige setting, zowel in de foyer als op het podium. In een intieme club van mist en licht laat Onkruid dj’s afwisselend een muzikaal verhaal vertellen. DJ’S Kon, Bjeor, Moodprint en Exalt MIST- E N LIC H TD EC O R Arnaud De Wold en Maarten Vanermen

RUSSISCHE SCHOOL ARMEN LLANASERYAN

muziek

Geniet van deze professionele pianist uit Armenië, winnaar van verschillende internationale wedstrijden.

ACCUMULATION Jonge spelers met eigen liedjes: een beetje lyrisch, een beetje grappig en altijd aangenaam om naar te luisteren.

koor

koor

SHOWKOOR AMUSE

SIN SERIO

Shake(speare)

Why Romeo said no

Showkoor AMUSE brengt het thema van Romeo en Julia terug tot leven in een ongezien hip en modern showkoorjasje.

Enkele korte ernstige koorstukjes door het vrouwenkoor.

15


96 LIEFDESVERKLARINGEN

SLAC/CONSERVATORIUM theater

theater

TONEELKLAS

Zelfgebakken brood

Romeo is dolverliefd op zijn Julia, maar moet haar iets bekennen wat haar niet zal zinnen …

Er staat een brood in de oven. Volkoren. Net nu wil iemand naar hét feestje van het jaar vertrekken, op nieuwe glitterpumps.

T E KS T E N Judith Witters, Danielle Vancuyck, Lie Hellemans, Annelies Van Damme en Stephanie Donckels

TEKS TEN Lucas Cortoos, Caroline Trouet en Gerda Bauwens

KLAS CREATIEF SCHRIJVEN

Zo werkt het niet, mijn Romeo

TROMPETENSEMBLE Sound the trumpet

muziek

© Sien Verstraeten

Trompetten zijn niet weg te denken uit het oeuvre van Shakespeare: ze kondigden nieuwe personages aan, zetten de sfeer in ceremoniële scènes en weten je in dramatische scènes recht in het hart te raken. Met een programma van klassiek, pop en filmmuziek treft het trompetensemble, onder leiding van Frankie De Kuyffer, je in het hart.

muziek

opera

ZANG- EN LUITKLAS

ZANGKLAS

De 16de en 17de eeuw waren de hoogdagen van het Engelse luitlied. Van John Dowland tot Henry Purcell, het is de perfecte muziek om klank te geven aan de brandende liefde in Romeo en Julia.

Giulietta bezingt triest haar lot terwijl ze zich klaarmaakt om te trouwen met een man waar ze niet van houdt (aria van Vincenzo Bellini). Ze fleurt op door een serenade van haar geheime liefde (aria van Eduard Lalo).

Sweeter than roses

Oh! Quante volte ti chiedo

M E T Frauke D’hoedt en Jan Baeten (zang), Walter Zwiekhorst (theorbe) en Eli Poppe (luit en theorbe)

ME T Katharina Van de Voorde en Sander Buntinx 16


96 LIEFDESVERKLARINGEN

kindertheater

SPOOR 6: PAUL BREMS, JAN VAN DEN EEDEN EN HAN LEFEVER

poëzie

Paspop

Louis heeft zijn spullen uitgestald op de plaatselijke rommelmarkt. Bij sommige van zijn dingen horen fantasierijke verhalen. Maar die kan Louis alleen vertellen met de hulp van de toeschouwers.

STIJN VRANKEN

De totale felicitatie Een totale, universele, alomvattende en multilateraal inzetbare felicitatie aan de Leuvense Schouwburg.

muziek

© Bjorn Van Wassenhove

ode

STOOMBOOT Stoomboot is van ‘t straat en heeft het op zijn nieuwste plaat dus meer over koffie, aanslagen en Donald Trump dan over onbereikbare vrouwen. Een liefdesbetuiging vol humor en zelfrelativering.

STUK-PLOEG Naar aanleiding van meer dan 20 jaar samenwerking in het kader van Dubbelspel en Dubbeldans brengen de collega’s van STUK - Huis voor Dans, Beeld & Geluid een ludiek dankwoord waarin de rijke geschiedenis van onze samenwerking aan bod komt.

17


96 LIEFDESVERKLARINGEN

muziek

a-capellakoor

THE FLAT NUTS Sprankelende klanken. Een enthousiaste én prettig gestoorde groep. Een bonte mengeling van twintigers, dertigers en veertigers. Trendy of poppy songs, maar soms ook rocknummers. Helemaal a capella gezongen door een vierstemmig ensemble, onder leiding van Lieve Van Look.

© Dries Baert

TALENTENJACHT ATHENEUM DE RING / CAMPUS REDINGENHOF / DE WIJNPERS Hotel Fabiola

Een oma ‘woont’ in Hotel Fabiola in Benidorm. Een jonge stoere gast verblijft ook in dat hotel. Tegen de verwachtingen in bloeit er een liefde …

theater

M E T Aïsha Dondeyne en Dries Baert

theater

TONEEL HEVERLEE

Rustoord ‘De Gloop’ De balkonscène in een geüpdatete versie.

THEATERCOLLECTIEF RAF: ASTRID OGIERS EN REINOUT DE KIMPE Een absurd-komische benadering van de alledaagse sleur door het ideale koppel.

18


96 LIEFDESVERKLARINGEN

theater

TONEELHUIS: KATELIJNE DAMEN Orlando

Orlando heeft als jongeman een affaire met Queen Elisabeth en na haar dood een vurige passionele relatie met de mooie Russische prinses Sasja. Ze willen samen vluchten, maar zij daagt niet op de afgesproken plek op. Toneelhuis is al vele jaren vaste gast in de Leuvense Schouwburg. Op deze manier brengen ze een ode aan deze prachtige plek waar ze met hun gezelschap al vele mooie avonden hebben beleefd.

theater

TRIVIAL MUFFINS

William Shakespeare’s ‘Romeo and Juliet’ De balkonscène in zijn originele vorm en taal: het Engels van Shakespeare, zoals het in zijn tijd uitgesproken werd!

opera

breien en haken

URBAN STITCHES & WORDS

Bloemen en romantiek Haken en breien voor de 150ste verjaardag van de Leuvense Schouwburg: bloemen, vlinders, hartjes, vogeltjes, lieveheersbeestjes ... kortom, alles wat romantisch is! Urban Stitches is een wildbrei/wildhaakproject dat met samen breien, haken en stitchen de stad versiert, mensen van alle culturen samenbrengt en een Leuvens web weeft van verstandhouding en verbroedering/verzustering.

TRIVIAL MUFFINS: HADRIEN BAUDOT, KRISTIEN NIJS EN KLEIN ORKEST Charles Gounods ‘Roméo et Juliette’

Fragmenten uit de Franse opera Roméo et Juliette van Charles Gounod, met klassieke kostuums en klein orkest. Onder meer de tenoraria Ah lève-toi, soleil en duet. 19


96 LIEFDESVERKLARINGEN

© Jacowbski

slam, breakdance,rap

koppeldans

URBAN WOORDEN/BURN

VIVAMO

De jongeren van BURn brengen het verhaal van Romeo en Julia in hun eigen interpretatie. In een zelfgemaakt muzieknummer, slam of dansstuk, geven zij hun visie weer op het alom bekende en tragische liefdesverhaal. Ervaar hoe jongeren van Leuven en omstreken kijken naar liefde, haat en vriendschap.

VIVAMO is een dansgroep voor senioren ... Iedereen is welkom! Als dansgroep tonen ze hoe onvergankelijke vriendschap er uit ziet. Genieten! ME T Marc, Josée, Anny, Joske, Maria, Alice, Engelbert, Francine, Stefanie en Leona

© Anne Van Aerschot

klassiek

ZEFIRO TORNA: ANNELIES VAN GRAMBEREN EN JURGEN DE BRUYN Alla Napolitana

Het ensemble Zefiro Torna, met de temperamentvolle sopraan Annelies Van Gramberen en de virtuoze luitist Jurgen De bruyn, presenteert pittige 16de-eeuwse canzoni villanesche alla napolitana. De zinnelijke liederen hangen samen met het sociale weefsel van de stad Napels en parodiëren karaktertypes als wellustige meiden, intrigerende courtisanes, overspelige echtgenoten, liefdeszieke grijsaards en jaloerse minnaars.

20

- Soe Nsuki -

DE PRESENTATOREN Het volledige programma met 96 liefdesverklaringen wordt je vakkundig gepresenteerd door onze presentatoren: Soe Nsuki, Marc Breban, Annelies Moons, Christophe Stienlet, Jan Hautekiet, Flory Vloebergs en Jan Sprengers.


ZATERDAG 23 SEPTEMBER ACT

LOCATIE

15u45 - 16u00 Louis Tobback

1

16u00 - 16u15 Cirkus in Beweging - Molotov

3

16u15 - 16u30 Trivial Muffins - Romeo and Juliet

1&3

16u30 - 16u45 Levet Scone - #RMNJL

1&3

16u45 - 17u00 SLAC/Conservatorium - Trompetensemble

3

17u00 - 17u15 Sin Serio

2

17u15 - 17u30 Carpevento

1

17u30 - 17u45 Art of Duo - Hrayr Karapetyan en Hasmik Manukyan

2

17u45 - 18u00 Buurtwerking Sint-Maartensdal: Alain

1

18u00 - 18u15 Buurtkoor Par(k)coeur

3

18u15 - 18u30 Cirkus in Beweging - Lyapunov

1

18u30 - 18u45 Het nieuwstedelijk

PODIUM

3

1

18u45 - 19u00 Showkoor Amuse

1&3

19u00 - 19u15 Theatercollectief RAF

1&3

19u15 - 19u30 Talentenjacht Atheneum De Ring / Campus Redingenhof / De Wijnpers

1&2

19u30 - 19u45 SLAC/Conservatorium - Zang- en luitklas 19u45 - 20u00 Stoomboot

2 1&3

20u15 - 20u30 Urban Woorden/BURn (act 1)

1&3

20u30 - 20u45 Russische School - Armen Llanaseryan

2

20u45 - 21u00 Buurtwerking Sint-Maartensdal: Jos en Wim

1

21u00 - 21u15 Het Ongerijmde

1

21u15 - 21u30 Kunsthumaniora Lemmens

1&3

21u30 - 21u45 Florilegium

Radio Modern

1

20u00 - 20u15 Buikdansschool (e)motion

1

21u45 - 22u00 Noémie Schellens en Andries Boone 22u00 - 22u15 fABULEUS

1&2 3

22u15 - 22u30 Levet Scone - Vrouw van jou

1

22u30 - 22u45 Urban Woorden/BURn (act 2)

1&3

22u45 - 23u00 Cirkus in Beweging - Chinese Mast 23u00 - 23u15 Urban Woorden/BURn (act 3)

1 1&3

23u15 - 23u30 STUK

2

23u30 - 23u45 Russische School - Accumulation

1

23u45 - 00u00 Urban Woorden/BURn (act 4)

1&3

PRESENTATIE   Soe Nsuki (15.30 - 20.00 uur) / Marc Breban (20.00 - 22.00 uur) / Annelies Moons (22.00 - 00.00 uur)

DOORLOPEND  Expo: Om te eren (eretrap) 21

Mensch, erger je niet

TIMING

15u30 - 15u45 Reuzin Fiere Margriet (Julia) en Reus Da Tong (Romeo)

1=buitenbalkon(s) 2=binnenbalkon(s) 3=straat/benedenplein 4=foyer 5=podium zaal


ZONDAG 24 SEPTEMBER ACT

LOCATIE 1

00u15 - 00u30 Jennifer Regidor en Benny Laureyn

2

00u30 - 00u45 Beersmans en Monserez

1

00u45 - 01u00 Stijn Vranken

2

01u00 - 01u15 Jennifer Regidor

2

01u15 - 01u30 LOKO Medica Toneel

2

01u30 - 01u45 Cirkus in Beweging - De Madammen

5

01u45 - 02u00 CampusToneel

2

02u00 - 02u15 Holebihuis Vlaams-Brabant (act 1)

2

PODIUM

Mensch, erger je niet

TIMING 00u00 - 00u15 LUCA Drama

02u15 - 02u30 02u30 - 02u45 Hydrogen Sea

2

02u45 - 03u00 03u00 - 03u15 Holebihuis Vlaams-Brabant (act 2)

2

03u15 - 03u30 Didi De Paris

2 Onkruid

03u30 - 03u45 03u45 - 04u00 04u00 - 04u15 04u15 - 04u30 04u30 - 04u45

2

04u45 - 05u00 05u00 - 05u15 05u15 - 05u30 05u30 - 05u45

Onkruid

05u45 - 06u00 06u00 - 06u15 06u15 - 06u30 06u30 - 06u45

1

06u45 - 07u00 07u00 - 07u15 07u15 - 07u30

1=buitenbalkon(s) 2=binnenbalkon(s) 3=straat/benedenplein 4=foyer 5=podium zaal

PRESENTATIE   Christophe Stienlet (00.00 - 04.00 uur DOORLOPEND  Expo: Om te eren (eretrap) 22


ZONDAG 24 SEPTEMBER ACT

LOCATIE

08u15 - 08u30 Jonna & De Kettekeet

2

08u30 - 08u45 Kindertheater Stekelbaars (act 1)

1

08u45 - 09u00 Inspinazie XS

2

09u00 - 09u15 Jonna - Somewhere

2

09u15 - 09u30 The Flat Nuts (act 2)

2

09u30 - 09u45 SLAC/Conservatorium - Zelfgebakken brood

1

09u45 - 10u00 Cie Tartaren

1

10u00 - 10u15 Jo Zanders, PNL & FabotastiX (act 1)

3

10u15 - 10u30 Kindertheater Stekelbaars (act 2)

1

10u30 - 10u45 Spoor 6

4

11u00 - 11u15 Kindertheater Stekelbaars (act 3)

1

11u15 - 11u30 Cie Tartaren & Cie Ekseeko

1

11u30 - 11u45 Kindertheater Stekelbaars (act 4)

1

11u45 - 12u00 Jo Zanders, PNL & FabotastiX (act 2)

3

12u00 - 12u15 Jan Hautekiet en Gloria Monserez

2

12u15 - 12u30 Miniemeninstituut

1

12u30 - 12u45 De Riddershow

3

12u45 - 13u00 Con Corazon - Los Recien Casados

2

13u00 - 13u15 Zefiro Torna

2

13u15 - 13u30 Jeroen Lenaerts

1

13u30 - 13u45 De Leivese Joorzangers

1

13u45 - 14u00 Liebrecht Vanbeckevoort

4

14u00 - 14u15 VIVAMO

Ontbijt 4

1&3

10u45 - 11u00 SLAC/Conservatorium - Zo werkt het niet, mijn Romeo

3

14u15 - 14u30 Musicalcompagnie Mithe / Muziektheater proMITHEus

1&3

14u30 - 14u45 Inspinazie Tout Court

1

14u45 - 15u00 SLAC/Conservatorium - Zangklas

2

15u00 - 15u15 Toneel Heverlee

1&3

15u15 - 15u30 Melike Tarhan en Ferhat Elma

1

15u30 - 15u45 Toneelhuis

2

16u00 - 16u15

Ontbijt 1

2

Ontbijt 2

1

08u00 - 08u15 The Flat Nuts (act 1)

Ontbijt 3

07u45 - 08u00 Jonna - Let’s kiss

15u45 - 16u00

PODIUM

1&3

dj Eddy + taartenbuffet

TIMING 07u30 - 07u45 Akademie van ‘t Leives

Trivial Muffins - Roméo et Juliette

1

16u15 - 16u30 EINDE

PRESENTATIE   Jan Hautekiet (09.00 - 12.00 uur) / Flory Vloebergs (12.00 - 14.00 uur) / Jan Sprengers (14.00 - 16.15 uur) DOORLOPEND  Expo: Om te eren (eretrap) 23

1=buitenbalkon(s) 2=binnenbalkon(s) 3=straat/ benedenplein

4=foyer 5=podium zaal


ZA 23 - ZO 24 SEPTEMBER WELKOM OP HET FEESTJE VAN HET JAAR! Dit weekend vieren we de 150ste verjaardag van de Leuvense Schouwburg met een groots en gratis volksfeest. Op het verjaardagsmenu vind je 96 balkonscènes, een pop-up groene tuin, foodtrucks, een bal populaire, familiezondag, verjaardagsontbijt, een gloednieuwe expo, rondleidingen … en nog veel meer! In dit programmaboekje vind je het volledige programma, met een handig tijdschema.

Bij deze bijzondere verjaardag horen uiteraard ook originele aandenkens. Naast de speciale herinneringsmunt die je aan het onthaal kan slaan, presenteren we ook twee unieke uitgaves.

HET MAGAZINE In het verjaardagsmagazine vertellen coryfeeën als Kommil Foo, Els Dottermans, Will Tura … wat de Schouwburg voor hen betekent. Sprekende beelden van stadsfotograaf Marco Mertens worden geflankeerd met prikkelende inzichten over het verleden, het heden en de toekomst van het gebouw. gratis | zolang de voorraad strekt

DE DVD Unieke herinneringen van artiesten, historische filmfragmenten en persoonlijke verhalen van (vaste) bewoners of medewerkers werden ook gebundeld in een documentaire film. Dit weekend gratis te bekijken op de eretrap. dvd te koop: € 5 | beperkte oplage | in samenwerking met Erfgoedcel Leuven en Fonk vzw

V.U. Schepen Denise Vandevoort, Prof. Van Overstraetenplein 1, Leuven  |  Niet op de openbare weg gooien AUB!

SOUVENIR! SOUVENIR!

150jaar schouwburg  
150jaar schouwburg  
Advertisement