Page 1

2016/2017

Jubileumacties

Fotowedstrijd

Al 60 jaar de leukste ideeĂŤn

pag. 17

pag. 32

pag. 5/17/20

Kaatsheuvel Loon op Zand De Moer

60 JAAR


Er zijn wel 1001 redenen om de gemeente Loon op Zand te ontdekken... Bezoek Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen, de wondere wereld van De Efteling, Landgoed Huis ter Heide en ’t Blauwe Meer / Experience Island voor een onvergetelijke indruk. Ervaar de Brabantse gemoedelijkheid en gastvrijheid in de gezellige dorpskernen Kaatsheuvel, Loon op Zand en De Moer. Geniet van top accommodaties, sfeervolle horecagelegenheden en de lokale evenementen. Benieuwd naar wat er nog meer te beleven valt? Stel uw bezoek niet langer uit, kom en ontdek hoe verrassend gezellig, bijzonder avontuurlijk en natuurlijk vertrouwd gemeente Loon op Zand is!

Beleef de vele mogelijkheden van

Loon op Zand

www.1001xloonopzand.nl


De gemeente Loon op Zand biedt bezoekers een groene, gezellige en gastvrije omgeving. De dorpen Kaatsheuvel, Loon op Zand en De Moer vormen samen de gemeente.

1001 redenen om de gemeente Loon op Zand te ontdekken…

er is veel te beleven voor jong en oud Loon op Zand is een gemeente met 1001 mogelijkheden. Bekend zijn attractiepark De Efteling, Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen en Experience Island ’t Blauwe Meer. Beleef ook de culturele evenementen en een keur aan sport- en recreatieve evenementen. Naast de vele verblijfsaccommodaties, vindt u in onze dorpskernen Kaatsheuvel, Loon op Zand en De Moer een gevarieerd aanbod aan cafés, restaurants en winkels. Restaurants en winkels met ook smaakvolle streekproducten! Geniet van 1001xLoon op Zand: het gehele jaar rond! Bezoek daarbij zeker eens het nieuwe dorpscentrum van Kaatsheuvel; het Bruisend Dorpshart. Op het Anton Pieckplein vindt u Het Klavier met onder meer de moderne bibliotheek, een nieuwe brasserie en een theater- en filmzaal. Regelmatig vinden daar voorstellingen plaats. Ook de dorpskern van Loon op Zand is een bezoek meer dan waard, met onder meer het vorig jaar geheel gerestaureerde Witte Kasteel! Voor ouderwets dorpse idylle tenslotte, bent u welkom in De Moer!

Geniet daarbij van een fietstocht of wandeling door prachtige natuur­­­­­gebieden. Zo zijn er Landgoed Huis ter Heide, de duinen, Landgoed Plantloon en het agrarische landschap. Ook voor mountainbikers, ruiters en menners zijn er mooie tochten uitgestippeld. Het VVV-­ kantoor in het centrum van Kaatsheuvel heeft een uitgebreid assortiment aan speciale wandel-, fiets- en ruiterkaarten. Daarmee maakt u kennis met de mooiste plekjes en bezienswaardigheden van de streek. Ervaar vanuit Kaatsheuvel, Loon op Zand en De Moer de Brabantse gemoedelijkheid en gastvrijheid! Er is vertier voor jong en oud. Van zwemmen bij het Blauwe Meer tot paardrijtochten vanuit de vele maneges. Van café, restaurant en terras tot midgetgolf, speeltuinen en steproutes. Niet voor niets is onze gemeente het toeristisch ­recreatieve centrum in de regio Midden-Brabant! En dat allemaal centraal gelegen tussen de grote steden Breda, ’s-Hertogenbosch en Tilburg. Deze gids helpt u op weg in de gemeente Loon op Zand. Natuurlijk kunt u ook altijd een bezoek brengen aan het VVV-kantoor, waar de informatrices u graag verder helpen met uittips, folders, souvenirs, plattegronden, hotelreserveringen, cadeaubonnen of entreekaartjes. Ik wens u graag een prettig, ontspannen verblijf toe in onze mooie gemeente! Wim Luijendijk Burgemeester gemeente Loon op Zand

INHOUD 4 7 8 12 16 20 26 30 32 34 38 40 44 46

Loon op Zand gevarieerde bestemming VVV KLM toeristische informatie Eten en drinken in het Bruisend Dorpshart in de regio Winkelen leuk om te geven en te krijgen voor ieder wat wils Natuur moment van rust ontdekkingstocht Er op uit op de fiets of te voet op het paard Zien en doen informatief en actief historie Evenementen 2016 Jubileum terugblik Overnachten dromen Kamperen campings en groepsaccommodaties Sport en spel leef je uit Plattegrond Kaatsheuvel, Loon op Zand en De Moer Wat en Waar in de gemeente Loon op Zand COLOFON Deze brochure is een uitgave van: VVV Kaatsheuvel - Loon op Zand - De Moer Peperstraat 10a, 5171 EC Kaatsheuvel Tel. 0416 277 719, Fax 0416 284 620 info@vvvkaatsheuvel.nl www.vvvkaatsheuvel.nl Ontwerp en productie: 2d studio in vorm Roulet 2, 5171 SE Kaatsheuvel Tel. 0416 674 624 info@2dstudio.nl www.2dstudio.nl Fotografie: Foto cover: Desiree Meijer Foto’s pagina 7, 20 en 47: Jan Stads / Pix4Profs DISCLAIMER De inhoud van deze brochure is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Voor eventuele onjuistheden of veranderingen kan de uitgever geen verantwoordelijkheid aanvaarden.

3


LOON OP ZAND GEVARIEERDE BESTEMMING

Loon op Zand

Als vakantiebestemming zijn Kaatsheuvel, Loon op Zand en De Moer in trek zowel voor dagtochten als voor een langer verblijf. D ­ e hotels, campings, pensions en kampeerboerderijen hebben prima accommodaties en zijn meestal fraai gesitueerd. Hier vindt men de gastvrijheid die spreekwoordelijk is voor Brabant. Ook de diverse cafés en restaurants staan hiervoor garant. Gemeente Loon op Zand: in het Hart van Brabant De gemeente Loon op Zand ligt in het Hart van Brabant. Centraal gelegen, zodat u zich ook dicht bij andere bezienswaardigheden bevindt. Moderne steden als Tilburg en Eindhoven en historisch interessante steden als Den Bosch en Breda zijn redelijk dichtbij. Midden-Brabant is ook beroemd om zijn unieke attractieparken. U treft hier niet alleen de Efteling, maar ook het Safaripark in Hilvarenbeek. U ziet, Loon op Zand leent zich ook ­uitstekend om van alles te ­ondernemen in de regio. Voor een kort of langer verblijf, voor uw rust, voor ongeëvenaard vertier of gewoon voor uw plezier: u bent welkom bij ons in Loon op Zand!

Fotowedstrijd

Maakt u de mooiste foto in onze gemeente?

Dan komt uw foto volgend jaar op de cover van de Welkom & Wegwijs.

4

Voor voorwaarden zie pagina 17.

Loon op Zand De oudste van de drie kernen is Loon op Zand, in de Middeleeuwen Venloon geheten vanwege de ruime aanwezigheid van vennen en veengronden. Van het einde van de 14de eeuw tot in de eerste helft van de 17de eeuw was de turfwinning dan ook de belangrijkste bron van inkomsten. In de 18de eeuw kwam hier de schoen- en lederindustrie op gang. Door de ligging bij het stuifzandgebied van de Loonse en Drunense Duinen ontwikkelde de plaatsnaam zich van Venloon op ’t Sandt via Loon op ’t Sandt tot Loon op Zand. Loon op Zand is een karakteristiek Brabants dorp met een oude kern. De fraai gerestaureerde, ruim 600 jaar oude kerk van St. Jans Onthoofding en Het Witte Kasteel zijn de meest markante gebouwen.


D Kaatsheuvel

De Moer

De Brabantse gemeente Loon op Zand bestaat uit de drie kerkdorpen Kaatsheuvel, Loon op Zand en De Moer, die elk een eigen karakter hebben.

Kaatsheuvel Reeds voor 1400 ontstond bij Loon op Zand een gehucht, waarvan de oudste naamsvermelding Kesthovel werd aangetroffen in een archiefstuk uit 1506. Het aantal inwoners van het latere Kaatsheuvel is vanaf 1800 onstuimig gegroeid. Met zo’n 16.600 inwoners is het nu de grootste woonkern van de gemeente. Een gezellig en dynamisch dorp met onder andere attractiepark de Efteling, moderne winkelstraten, tennisbanen, een snookercentrum en maneges. Kortom, te veel om op te noemen.

De Moer De Moer, eveneens ontstaan in de 14de eeuw, is altijd klein gebleven. Zijn naam dankt dit dorpje aan de ligging in een veengebied: ‘moer’ betekent veengrond of moerassig land. Het uitbaten van veen door het steken van turf wordt ook wel ‘uitmoeren’ genoemd. Wie de sfeer van het oude Brabant wil proeven, moet beslist een bezoek aan De Moer brengen. Het is een ideale uitvalsbasis om de landelijke en bosrijke omgeving te verkennen.

Meer lezen over de geschiedenis van de gemeente Loon op Zand: www.heemkundekringloonoptsandt.nl of www.deketsheuvel.nl

VVV Jubileumactie van e 34,95 voor

e 19,95*

* Aanbieding geldig tijdens het VVV-jubileumjaar 2016 en zolang de voorraad strekt.

5


1/1 pagina cafe du nord bij culinair centrum


VVV KLM TOERISTISCHE INFORMATIE

Bij de VVV kunt u terecht voor de meest 足uiteenlopende informatie. Zoals voor 足bijvoorbeeld busdagtochten en theater足voorstellingen. Naast een grote hoeveelheid gratis beschikbare folders en brochures, heeft het VVV-kantoor ook diverse andere artikelen, brochures en souvenirs in de 足verkoop. Tina Pijnenburg en Jacky Smit helpen u graag.

Typisch Loon op Zand

Algemeen

Efteling Entreekaart e 36,50 Cadeaubonnen in diverse coupures Ansichtkaarten van de Efteling e 0,75 - VVV Cadeaubon Efteling Souvenirs v.a. e 3,00 - VVV Dinercheque Fiets-/wandel-kunstroute Kaatsheuvel e 2,50 - VVV Giftcard Wandelroutenetwerk Loonse en Drunense Duinen e 5,00 - Nationale Bioscoopbon Themagids Loonse en Drunense Duinen e 6,00 - VVV LekkerWeg Card Pentekeningen Loon op Zand / Kaatsheuvel v.a. e 2,50 - Podium Cadeaukaart Souvenirs - Bol.com Cadeaukaart - Paraplu e 6,58 - Bongo Belevenisbon - Beeldje Schoenmaker e 22,95 - Fashioncheque - Beeldje Sara of Abraham e 12,50 Diverse fietsroutes Noord-Brabant v.a. - Canon van de gemeente Loon op Zand e 7,50 Diverse wandel- en fietsknooppuntennetwerken v.a. Wandelkaart Loonse en Drunense Duinen Topografische kaarten Stadsplattegronden v.a. ANWB Autoroutes v.a. VVV-gidsen per provincie, streek of gebied v.a. Ontdekkaart Nationaal Park Delfts blauwe artikelen v.a.

e e e e e e e e e

1,50 5,00 7,05 6,80 4,95 2,50 2,00 1,00 1,50

(Prijswijzigingen voorbehouden)

7


ETEN

IN HET BRUISEND DORPSHART

Eetcafé de Oude Leest Peperstraat 8 5171 EC Kaatsheuvel 0416-858200 info@deoudeleest.nl www.deoudeleest.nl

Chinees Specialiteiten Restaurant Hong-Kong City Gasthuisstraat 24 5171 GG Kaatsheuvel 0416-281830

Bij Anton

Eeterij Pannenkoekerij De Lakei

Anton Pieckplein 2 5171 CV Kaatsheuvel 0416-205000 www.bijanton.nl welkom@bijanton.nl

Van Heeswijkstraat 1 5171 KJ Kaatsheuvel 0416-282112 info@restauranthoteldelakei.nl www.restauranthoteldelakei.nl

Grandcafé Du Nord

Bistro De Leckernij

Anton Pieckplein 8 5175 CV Kaatsheuvel 0416-745450 info@grandcafe-dunord.nl www.grandcafe-dunord.nl

Gasthuisstraat 5 5171 GC Kaatsheuvel 0416-543524 info@leckernij.nl www.leckernij.nl

Het Bruisend Hart

Grieks Restaurant Mykonos

Hoofdpoort 1 5171 DN Kaatsheuvel 0416-544655

Gasthuisstraat 53 5171 GD Kaatsheuvel 0416-272033 Heuvelring 224 5038 CL Tilburg info@mykonoskaatsheuvel.nl www.mykonoskaatsheuvel.nl

Grieks restaurant Gasthuisstraat 53 5171 GD Kaatsheuvel Tel. 0416 27 20 33 info@mykonoskaatsheuvel.nl

www.mykonoskaatsheuvel.nl 8

Eetcafé de Oude Leest - Peperstraat 8 - 5171 EC - Kaatsheuvel 0416-858 200 - 06-23 858 248 - www.deoudeleest.nl - info@deoudeleest.nl


EN DRINKEN Op en om het Anton Pieckplein in het centrum van Kaatsheuvel bruist het. Ideaal om er te genieten van een heerlijke kop koffie (mét iets lekkers!), lunch of diner. Of om elkaar te ontmoeten in een van de hippe brasserieën voor een biertje van de tap. Maar ook in de rest van de gemeente is er een ruime keuze aan horecagelegenheden. Van culinaire specialiteitenrestaurants tot gezellige (eet)cafés en landelijk gelegen bistro’s. U kunt er aanschuiven voor streekgerechten, barbecues, buffetten, sushi, tapas, pannenkoeken of ... Op deze en de volgende pagina’s selecteerden we een aantal leuke adressen. Smakelijk!

Bruisend Dorpshart

Het centrum van Kaatsheuvel is vernieuwd! Rondom het levendige Anton Pieckplein (v.h. Nieuwe Markt) vindt u o.a. Het Klavier met theater, filmzaal en bibliotheek. Samen met de terrasjes, weekmarkt en afwisselende activiteiten is er altijd iets te beleven!

Keukengeheimen

Ontbijt, lunch of diner; u vindt in de gemeente tal van bistro’s, eetcafés en specialiteitenrestaurants. Er zijn bijvoorbeeld maar liefst 2 pannenkoekenrestaurants en 5 oosterse restaurants. Of kiest u voor de Griekse keuken?

9


ETEN EN DRINKEN IN DE REGIO Grand café/Brasserie Recreatiepark/Brasserie Het Genieten Roestelbergseweg 3 5171 RL Kaatsheuvel 0416-561575 info@hetgenieten.nl www.hetgenieten.nl

Café-Brasserie Kiosk Oranjeplein 20a 5175 BE Loon op Zand 0416-361621 info@cafedekiosk.nl www.cafedekiosk.nl

Eetcafé City Markt 5 5141 GP Waalwijk 0416-335691 www.eetcafecity.nl www.castlecity.nl

Café De Rustende Jager Oude Bosschebaan 11 5074 RC Biezenmortel 013-5111269 info@de-rustende-jager.nl www.de-rustende-jager.nl

Restaurants

Restaurant De Hoffelijke Heraut (Efteling Hotel) Horst 31 5171 RA Kaatsheuvel 0416-287111

10

De Molen Kaatsheuvel

De Gouden Laars

Vaartstraat 102 5171 JG Kaatsheuvel 0416-530230 info@demolenkaatsheuvel.nl www.demolenkaatsheuvel.nl

Kerkstraat 64 5175 BB Loon op Zand 0416-855255 info@degoudenlaars.nl www.degoudenlaars.nl

Restaurant Steakhouse Grill-ig

Wok of King

Horst 1 5171 RA Kaatsheuvel 0416-744083

Hoge Steenweg 101 5175 AH Loon op Zand 0416-361946

Café-Restaurant-Partycentrum ’t Maoske

Chin. Ind. Restaurant Kota Radja

Middelstraat 24 5176 NJ De Moer 013-5159295 info@maoske.nl www.maoske.nl

Restaurant de Landereije Lage Zandschel 17 5171 TD Kaatsheuvel 0416-282095 delandereije@joremeinshoeve.nl www.restaurantkaatsheuvel.nl

De Proeverij Kerkstraat 119-121 5161 EC Sprang-Capelle 0416-272746 deproeverij@micobar.nl www.deproeverijsprangcapelle.nl

De Zwammenberg Zijstraat 20 5176 NG De Moer 013-5156010 www.dezwammenberg.nl

Mgr. Völkerstraat 4 5171 JN Kaatsheuvel 0416-272039

Chin. Ind. Restaurant Jit Sing Van Heeswijkstraat 96 5171 KL Kaatsheuvel 0416-272109

Chinees Specialiteitenrestaurant De Mandarijn

Partycentra/partyservice Auberge De Moerse Hoeve Heibloemstraat 12 5176 NM De Moer 013-5799988 demoersehoeve@home.nl www.moersehoeve.nl

Als God in Brabant Van Haestrechtstraat 36a 5171 RE Kaatsheuvel 0416-540101

Dagelijkse Kost Kerkstraat 63 5161 EB Sprang-Capelle 0416-779026 info@dagelijksekost.nu www.dagelijksekost.nu

De Financiën Pannenkoek Party Recreatie

Hoge Steenweg 5 5175 AG Loon op Zand 0416-362282

Kasteellaan 29 5175 BC Loon op Zand 0416-361386 info@definancien.nl www.definancien.nl

Huiskamer restaurant De Giechelaar

Biercafé-RestaurantPartycenter De Roestelberg

06-40872693 www.degiechelaar.nl

Roestelbergseweg 2 5171 RL Kaatsheuvel 0416-333079 info@de-roestelberg.nl www.de-roestelberg.nl

Home bij Gladys Oranjeplein 30 5175 BX Loon op Zand 06-52664173 gladysbatten@home.nl www.homebygladys.com

Partycentrum Chalet Fontaine Hoofdstraat 4 5171 DD Kaatsheuvel 0416-272333 info@chaletfontaine.nl www.chaletfontaine.nl


Café ’t Karrewiel

Partycentrum De Hoefstal

Vaartweg 112 5106 NE Dongen-Vaart 0162-321639 info@cafetkarrewiel.nl www.cafetkarrewiel.nl

Van Haestrechtstraat 2 5171 RC Kaatsheuvel 0416-273344

Al 30 jaar de huiskamer van Waalwijk

w w w. d e m o l e n k a a t s h e u v e l . n l

En voor al uw feesten en bijeenkomsten kunt u terecht in onze schitterende zaal. www.eetcafecity.nl

• Dé huiskamer voor jong en oud. • Dinsdag t/m zondag open vanaf 10.30 uur. • Voor koffie met iets lekkers, lunch en diner. • Elke week een nieuwe “Wat de plank schaft”. (een 3 - gangen menu voor €15,-) • 7 soorten bier uit tap, ruim assortiment speciale bier uit fles, lekker voor op het terras. • In onze bovenzaal kunt u feesten en worden evenementen georganiseerd.

Oranjeplein 20a 5175 BE Loon op Zand

Tel: 0416-361621 info@cafedekiosk.nl

www.cafedekiosk.nl

Kerkstraat 63 5161 EB Sprang-Capelle T. 0416 - 779026 info@dagelijksekost.nu www.dagelijksekost.nu

Lunch - Diner - Terras - Catering Kerkstraat 64 - 5175 BB Loon op Zand - 0416-855255 www.degoudenlaars.nl - info@degoudenlaars.nl - Broodjes@degoudenlaars.nl

11


WINKELEN LEUK OM TE GEVEN EN TE KRIJGEN

VVV, dé cadeau­bonnenwinkel Op zoek naar een cadeau dat echt op prijs wordt gesteld? Denk dan eens aan een cadeaubon. Door de ontvanger altijd gewaardeerd. Zeker nu u bij de VVV winkel keuze heeft uit maar liefst 9 verschillende, leuke, originele cadeaubonnen.

1 Bioscoopbon Een gezellig avondje naar de film. Bij de VVV kunt u terecht voor het leukste cadeau in het donker. De Nationale Bioscoopbon wordt geaccepteerd bij bioscopen en filmhuizen in Nederland. 2  Bol.com Cadeaukaart

De bon die in te leveren is bij de grootste mediawinkel van Nederland.

3 Bongo Belevenisbon

Het beleveniscadeau voor elke gelegenheid. Culinaire uitjes, wellness dagjes, avontuurlijke trips en weekendjes weg. Het perfecte cadeau om iemand te bedanken of de mooie verrassing voor Moederdag en Vaderdag of het verjaardagscadeau waardoor je je extra bijzonder voelt.

4 Fashion Cheque

Style is a gift. De modecheque van Nederland is nu ook te koop bij de VVV.

5 Podium Cadeaukaart

De cadeaukaart voor theater, concert of festival.

12

6 VVV Cadeaubon

De VVV cadeaubon is de populairste cadeaubon van Nederland met meer dan 6 miljoen verkochte bonnen per jaar. Met deze cadeau­bon kunt u bijna overal terecht. U doet iemand een groot plezier met het geven van een VVV cadeaubon. De ontvanger kan dan namelijk een cadeau naar eigen wens uitzoeken. Omdat de VVV cadeaubon bijna overal wordt geaccepteerd is deze cadeaubon geschikt voor alle gelegenheden.

4

7 VVV Dinercheque

Met deze cadeaubon kan de ontvanger terecht bij zo’n 2250 restaurants. Daar­ door is er altijd in de directe omgeving te genieten van een overheerlijk diner of smakelijke lunch.

8 VVV Giftcard

De breedst besteedbare online cadeaukaart. Online only, in te leveren bij de leukste webshops!

9 VVV Lekkerweg

Het leukste overnachtingscadeau. Keuze uit onder andere hotels, bungalows, pensions en Bed & Breakfasts.

1


Proef de plaatselijke specialiteiten Bij de lokale slijterijen en bakkerijen vindt u heerlijke producten die uniek zijn voor onze gemeente. De VVV vertelt u graag over de oorsprong en verkrijgbaarheid.

6

BIER • • • • • • • •

5 8

Dobbelaer Horn’s bock Horn’s wit Kaats Witje Meibock Oktoberbock Trippelaer Turfstekersbier

BITTERDRANKJE/LIKEUR • • • • •

‘t Duinpiepertje, vanillelikeur Loons Kwartierke St. Janneke, kruidenbitter ’t Turfstekertje, kruidenbitter Un Klutske

BROOD & BANKET

9

7

• Moerse koek • Mikkemannen (september t/m december) • Sauwelaer • Schoenmakertje  • Theeturfkes (op bestelling)

2

3

13


WINKELEN VOOR IEDER WAT WILS Vrijdag koopavond

De meeste winkels zijn op vrijdag­ avond tot 21.00 u geopend, zowel in Kaatsheuvel als in Loon op Zand.

Ambianze Bloem & Sfeer

Juwelier van Grinsven

Mandemakers Keukens

LoonZ Womenswear

Hoofdstraat 28 5171 DD Kaatsheuvel 0416-853988

Hoofdstraat 63 5171 DK Kaatsheuvel 0416-277913 jwlr@home.nl www.pardeux.nl

Rechtvaart 8 5171 TA Kaatsheuvel 0416-279269 www.mandemakers.nl

Kerkstraat 54 5175 BB Loon op Zand 0416-361564

Foto Videocentrum R.P.Q. Peperstraat 14d 5171 EC Kaatsheuvel 0416-282312 info@rpq.nl www.rpq.nl

Tinello

Juwelier Van Rooij

Bevrijdingsweg 6 5171 PS Kaatsheuvel 0416-277917

Hoofdstraat 48 5171 DE Kaatsheuvel 0416-274570

Musters Oogzorg Hoofdstraat 87a 5171 DK Kaatsheuvel 0416-272360 info@mustersoogzorg.nl www.mustersoogzorg.nl

Van Haestrechtstraat 9a 5171 RB Kaatsheuvel Telefoon 0416-273021

www.theomachielsengroentenenfruit.nl Wist u dat... •

U bij ons geen rekening hoeft te houden met wachttijden?

Kerkstraat 17, 5175 BA Loon op Zand

Wij in Loon op Zand op zaterdag open zijn van 10.00 – 12.00 uur?

Openingstijden: ma t/m vr van 08.00u - 18.00u, za van 10.00u - 12.00u

Wij in Kaatsheuvel ook ’s avonds open zijn op maandag t/m vrijdag van 20.00 - 21.00 uur? (Nu ook parkeren voor de deur).

U bij ons niet onnodig van medicijnmerken hoeft te wisselen?

De winnaar zijn van de publieksprijs SERVICE AWARD Noord Brabant?

Marktstraat 3, 5171 GM Kaatsheuvel Openingstijden: ma t/m vr van 08.30u - 17.30u (tussen 12.00u en 13.00u gesloten), ‘s avonds geopend van 20.00u - 21.00u T: (0416) 36 11 90 - F: (0416) 36 52 42 E: info@apotheekdekoning.nl - www.apotheekdekoning.nl

14

Apotheek De Koning is onafhankelijk, persoonlijk en betrokken!


Keurslager William Martens

Trentzz

Oranjeplein 31 5175 BE Loon op Zand 0416-362938

Shop in Shop in de Zit-Shop (Vrijdag en zaterdag geopend) Schotsestraat 6a 5171 DT Kaatsheuvel 06-41872299

Wijnhandel slijterij Loon op Zand Oranjeplein 25 5175 BE Loon op Zand 0416-382535

Albert Heijn Gasthuisstraat 124 5171 GJ Kaatsheuvel 0416-276002 info@ahkaatsheuvel.nl

Phone Expert Peperstraat 6 5171 EC Kaatsheuvel 0416-785465 phoneexpert@hotmail.com www.phoneexpert.eu

Boerderij De Annahoeve DM

Hoofdpoort 22 5171 DN Kaatsheuvel 0416-283315

Zijstraat 25 5176 NG De Moer 013-5159163 annahoeve@elda.nl www.deannahoeve-demoer.nl

Emté

“Onze” Theo Boerderijwinkel

Poolsestraat 5-7 5171 DP Kaatsheuvel 0416-541540 Oranjeplein 47 5175 BX Loon op Zand 0416-321300

Van Haestrechtstraat 9a 5171 RB Kaatsheuvel 0416-273021 Theo.machielsen@hotmail.com theomachielsengroentenenfruit.nl

Jumbo

PHONE EXPERT KAATSHEUVEL Problemen met uw smartphone? Wij repareren alle toestellen en tablets. Onze vestiging bevindt zich aan de Peperstraat 6 5171 EC in Kaatsheuvel. De voordelen van Phone Expert op een rijtje: • Snel en vakkundig • Wij gebruiken alleen originele onderdelen • Goede prijzen • Wij verkopen abonnementen van alle providers • Accessoires voor alle telefoons

Tel: 0416-785465 | www.phoneexpert.eu

mode voor de stoere en stijlvolle vrouw Let our offline fashion inspire you! Hoofdstraat 58 5171 DE Kaatsheuvel 0416-530120

www.jijenikfashion.nl

Hoofdstraat 87a | 5171 DK Kaatsheuvel | Tel.: 0416 - 272360 | www.mustersoogzorg.nl

15


NATUUR MOMENT VAN RUST

In een afwisselende omgeving Een van de bekendste natuurgebieden van Natuurmonumenten in Midden-Brabant is het stuifzandgebied Loonse en Drunense Duinen. Samen met ‘De Brand’ van Brabants Landschap vormt het een ‘Nationaal Park’. Dit betekent dat er extra aandacht is voor natuurbehoud en natuurherstel, recreatie en natuurbeleving. Landgoed Plantloon is een bijzonder mooi gedeelte van de Loonse en Drunense Duinen.

Ontdek Natuurmonumenten beheert behalve het stuifzand ook bossen en kleinschalige akkerlandjes. Er zijn verschillende gemarkeerde wandelroutes uitgezet. ­Bij de VVV Kaatsheuvel kunt u een wandelkaart kopen waarop de routes zijn aangegeven. Of u loopt van knooppunt naar knooppunt. Over het stuifzand kunt u vrij ­wandelen, maar daarbuiten dient u op wegen en paden te blijven, zodat dieren niet verstoord en ­planten niet vertrapt worden. Honden moeten aangelijnd zijn, behalve op de honden loslooproutes. Fietsers zijn ­welkom op de vele verharde fiets­paden. Voor ATB-ers (mountainbikes) is een ­speciale route aangelegd. Ruiters kunnen gebruik maken van de aangegeven ruiterpaden (vergunningen voor MTB en ruiters verplicht).

Bossen en duinen

16

U bent ook van harte welkom om te voet of op de fiets te genieten van de natuur. U mag tussen zonsopgang en zonsondergang vrij wandelen op de daarvoor bestemde wegen en paden.

Landgoed Huis ter Heide Huis ter Heide is een afwisselend landgoed ten zuiden van de Efteling. Het bestaat uit twee delen. In het noorden liggen vooral naaldbossen en in het zuiden naast bossen ook landbouwpercelen en een vennengebied. De vennen liggen op een plaats waar enkele jaren geleden nog maïsakkers waren. Door natuurherstel heeft Natuurmonumenten hier een aantrekkelijke uitbreiding van het landgoed kunnen realiseren. Door het landgoed is een wandelroutenetwerk uitgezet. Bij de VVV Kaatsheuvel is het routenetwerk te koop.

Rondom de gemeente Loon op Zand liggen duizenden hectares natuurgebied. Ze worden beschermd en beheerd door de Vereniging Natuurmonumenten., Brabants Landschap of Staatsbosbeheer.


van e 10,voor

e 7,-*

VVV Jubileumactie oktober wandelmaand

Picknickmand mee?

Verspreid in de Loonse en Drunense Duinen zijn er diverse mooie picknickplaatsen. Onze lokale bakkers en slagers vullen graag uw mand en de VVV verstrekt u de kaart met de leukste plekjes.

IJsbaan

Fotowedstrijd

Maakt u de mooiste foto in onze gemeente?

Waterplas met klein zandstrand voor o.a. picknicken in de Loonse en Drunense Duinen aan de Waalwijksebaan. Bij vriezend weer kan er op geschaatst worden.

Scooterverhuur Brabant De Hoogt 19 5175 AX Loon op Zand 06-53111328

Duinexpres (wegtrein)

Mail uw foto vóór 31 oktober 2016 naar vvvfotowedstrijd@2dstudio.nl en win een ­digitale compactcamera*+ uw foto als ­coverfoto van Welkom & Wegwijs 2017/2108!

H. Brouwers Galgeneind 6 5176 NN De Moer 013-5159247

*Deelnemers gaan akkoord met de voorwaarden horende bij de fotowedstrijd:

Excursies Nationaal Park IVN Brabant 088-5003110 np-deloonseendrunenseduinen.nl

Max. één inzending (als .jpg) p.p., o.v.v. naam, omschrijving foto en telefoonnummer. Deelnemers geven met het inzenden toestemming hun foto te publiceren. De winnaar ontvangt uiterlijk 31 dec. 2016 per mail bericht en wordt kenbaar gemaakt op

Nationaal park De Loonse en Drunense Duinen

www.vvvkaatsheuvel.nl. De winnende foto wordt toegepast op de cover van Welkom & Wegwijs 2017/2018. De winnaar ontvangt een digitale compactcamera beschikbaar

Beheereenheid Midden-Brabant

gesteld door RPQ Kaatsheuvel. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Excursies Natuurmonumenten 013-5159345 Boswachters: Lex Querellle, 06-54295156 Frans Kapteijns, 06-54295330

Kijk voor de volledige voorwaarden op www.vvvkaatsheuvel.nl.

Natuurstrand/-bad Experience Island ‘t Blauwe Meer Baan achter de Plakken 1 5175 NP Loon op Zand 0416-365393

* Aanbieding geldig in oktober 2016 en zolang de voorraad strekt.

17


NATUUR ONTDEKKINGSTOCHT In de Brabantse Sahara In de ‘achtertuin’ van de gemeente Loon op Zand ligt een Nationaal Park waar deze gemeente best trots op mag zijn. In 2012 en 2013 is het park uitgeroepen tot leukste uitje van Brabant. Hieruit blijkt dus dat niet alleen de mensen uit de directe omgeving het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen erg waarderen, maar ook de mensen die wat verder weg wonen.

Excursies

18

Ga eens mee met de boswachter, te voet of op de fiets. Natuurmonumenten organiseert jaarlijks tientallen excursies door de natuur rond Loon op Zand, Kaatsheuvel en De Moer. Voor informatie: Beheereenheid Midden-Brabant, 013-5159345

IJsbaan

De ‘IJsbaan’ is de naam van de waterplas, gelegen in de Loonse en Drunense Duinen aan de Waalwijksebaan. Bij vorst kan er op geschaatst worden en de rest van het jaar is het - mede dankzij het zandstrandje - een heerlijke plek voor een wandeling, zonnebad of picknick.


MTB route

Voor mountainbikes is een speciale route uitgezet. Iedereen die van de route gebruik wil maken, is jaarlijks verplicht een sticker te kopen à € 12,00. Deze stickers zijn onder andere te koop bij de VVV in Kaatsheuvel en de natuurpoorten.

Nationaal Park Het is een mooi gebied waarvan het stuifzandgebied het meest bekend is. Daarnaast behoren tot dit Park; het Landgoed Plantloon, de beboste Loonse Hoek, het open landbouwgebied het Hengstven en het beek- en moeraslandschap de Brand. Kortom; een variatie aan natuurterreinen om van te snoepen!

Ruiters en menners hebben ­ bijna 100 kilometer route tot hun b­ eschikking. Per paard is een jaarvergunning van ­­ € 25,- v­ erplicht of een dagkaart van € 7,50. Deze vergunningen zijn onder andere te koop bij de toegangspoorten.

Het stuifzandgebied is zelfs één van de grootste in Europa. Rond dit gebied zijn in de 19e eeuw uitgestrekte bossen aangeplant die - in tegenstelling tot de open zandvlakte - op enkele plekken nat zijn. De Brand is een van de laatste resten Brabants broeklandschap met vochtige graslanden en moeras. Opgeteld is het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen ruim 3.500 hectare en sinds 2002 een Nationaal Park.

Activiteiten Onder leiding van ervaren Duingidsen kunt u extra genieten van dit Nationaal Park. Eens per maand wordt een excursie georganiseerd waarvoor u zich kunt aanmelden. Maar u kunt ook voor úw groep een excursie op maat of een lezing aanvragen!

Veel te doen Het Nationaal Park is het hele jaar toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang en is bijzonder geschikt om te voet te verkennen. Er zijn daarom verschillende gemarkeerde routes uitgezet, die beginnen bij de natuurpoorten. Alleen in het open stuifzandgebied mag u overal lopen. Ook als fietser komt u op de meest mooie plekken, maar zo af en toe de fiets eens aan de kant zetten is een aanrader.

Zoals u dus kunt lezen bent u van harte welkom in dit bijzondere gebied. Het Nationaal Park biedt diverse aantrekkelijke arrangementen. Ontdek, met een gids, de natuur op de fiets. Of geniet na een wandeling van een heerlijk kopje koffie met gebak. U kunt ook gaan voor een uitdagende combinatie van een mooie wandeling en het daarna zelf bereiden van een overheerlijk viergangendiner! Hoe wilt u Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen beleven? Kijk voor meer informatie op www.np-deloonseendrunenseduinen.nl

Welkom in het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen Het Nationaal Park biedt diverse aantrekkelijke arrangementen. Ontdek, met een gids, de natuur op de fiets. Of geniet na een wandeling van een heerlijk kopje koffie met gebak. U kunt ook gaan voor een uitdagende combinatie van een mooie wandeling en het daarna zelf bereiden van een overheerlijk viergangendiner! Hoe wilt u Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen beleven? Kijk voor meer informatie op www.np-deloonseendrunenseduinen.nl

VVV Kaatsheuvel is gastheer van de Loonse en Drunense Duinen

MEER INFORMATIE • Arrangementen, lezingen en excursies op maat IVN Brabant Tel. 088-5003110 • Ruitervergunningen Kantoor Natuurmonumenten Midden-Brabant Tel. 013-5159345 • Overige informatie Bezoekerscentrum Oisterwijk Tel. 013-5231800 www.np-deloonseendrunenseduinen.nl

19


ER OP UIT OP DE FIETS OF TE VOET

De bossen, heide, vennen, rivieren en ­hun bewoners wachten een nadere kennis­ making in alle rust af. ­Op de fiets of te voet; je komt tot rust in Midden-Brabant. Op de fiets cultuur opsnuiven Pittoreske dorpjes met een cafeetje en een marktplein omzoomd door lindebomen. Bijzondere musea, mystieke gebouwen; er is van alles te zien in Midden-Brabant. Bij het VVV zijn diverse fietskaarten met duidelijke routes verkrijgbaar die u mee nemen naar de drie kernen en de prachtige, afwisselend bosrijke en landelijke omgeving van onze gemeente. Stap ook eens af! Allerlei leuke bezienswaardigheden voor groot en klein zijn in Midden-Brabant te vinden. Er is van alles te doen. In het agrarisch gebied rondom de Loonse en ­Drunense Duinen zijn bijvoorbeeld diverse bedrijven gevestigd die zijn aangesloten bij het samenwerkingsverband ‘Goed bekeken, bij de Duinboeren achterom’. U kunt hier terecht voor een interessante excursie, voor overheerlijke streekproducten en zelfs voor een overnachting. U bepaalt natuurlijk zelf uw route en het aantal kilometers. Bij het VVV heeft u een ruime keuze wandel- en fietskaarten. Er zijn kaarten met duidelijke routes, maar ook kaarten op basis van het fietsroutenetwerk: u fietst dan van knooppunt naar knooppunt. Veel wandel- en fietsplezier!

10% korting *

VVV Jubileumactie Mei fietsmaand

* Aanbieding geldig op Falk Fietskaart #17 en #18 in mei 2016 en zolang de voorraad strekt.

20


Fietsverhuur Post fietsen

Verzetstraat 13 5171 GC Kaatsheuvel 0416-283084 info@postfietsen.nl www.postfietsen.nl

FietsFIX

Wijziging?

(Ook mountainbikes, tandems en fietstransport) Hoge Steenweg 37 5175 AG Loon op Zand 0416-851851 info@fietsfix.com www.fietsfix.com

Recreatiepark/Brasserie Het Genieten Roestelbergseweg 3 5171 RL Kaatsheuvel 0416-561575 info@hetgenieten.nl www.hetgenieten.nl

De Rustende Jager (Ook mountainbikes, tandems en fietstransport) Oude Bosschebaan 11 5074 RC Biezemortel 013-5111269 info@de-rustende-jager.nl www.de-rustende-jager.nl

Duinexpress

Op een leuke manier de omgeving verkennen? Pak de Duinexpress, leuk voor jong en oud! Ook uitstekend geschikt voor mindervaliden. Bij de VVV vertellen we u er alles over.

21


ER OP UIT OP HET PAARD In het natuurgebied De Loonse en Drunense Duinen kunt u (met ruitervergunning) paardrijden op de ruiterpaden en het stuifzand. Ook voor onervaren ruiters zijn er onder begeleiding mogelijkheden.

Huifkar- en koetsritten Paardensportcentrum Manege Pullens

Huifkartochten Van Haestrechtstraat 36a 5171 RC Kaatsheuvel 0416-540101 info@manegepullens.nl www.manegepullens.nl

Koetsverhuur Moleneind 13 5175 NZ Loon op Zand 06-17167240 info@koetsverhuur.com www.koetsverhuur.com

22

Manege Van Loon

De Suikerberg

Hitmobiel, Hittax en Huifkartochten Kloosterstraat 119 5175 PB Loon op Zand 0416-361519 info@herbergmanegevanloon.nl www.herbergmanegevanloon.nl

Koetsritjes en Huifkartochten met paarden Baden Powellweg 1 5175 PC Loon op Zand 06-55732287 info@suikerberg.nl www.suikerberg.nl

‘t Kraanven

Maneges

Huifkartochten Kraanven 25 5175 PE Loon op Zand 0416-361479 info@kraanven.nl www.kraanven.nl

Kloosterstraat 119 5175 PB Loon op Zand 0416-361519 info@herbergmanegevanloon.nl www.herbergmanegevanloon.nl

Manege Van Loon

Paardensportcentrum Manege Pullens Van Haestrechtstraat 36a 5171 RC Kaatsheuvel 0416-540101 info@manegepullens.nl www.manegepullens.nl

Manege Duyksehoef Duiksehoef 6 5175 PG Loon op Zand 0416-272789 mandh@xs4all.nl www.manegeduiksehoef.nl


Nostalgische koetsrit

Door bossen en lanen, langs korenvelden en Het Witte Kasteel. Koetsverhuur.com | info@koetsverhuur.com | T +31 (0)617167240

Honger als een paard Onderweg pauzeert u gewoon bij een van de prachtig gelegen restaurants! Inlichtingen: VVV Kaatsheuvel.

www.herbergmanegevanloon.nl info@herbergmanegevanloon.nl Loon op Zand 0416 36 15 19

Hittax, huifkar- en koetsritten

Voor bejaarden, kleine kinderen en gehandicapten is een rondrit in de hitmobiel (geschakelde koetsjes) of een huifkar mogelijk. Onervaren ruiters kunnen paard­ rijden met hittax. Inlichtingen: VVV Kaatsheuvel.

Manege ʻDuykse-Hoefʼ Jan Sars

Duikse Hoef 6, 5175 PG Loon op Zand, Tel. 0416-27 27 89

MANEGE - PENSION - HANDEL EN AFRICHTINGSTAL Uw adres voor groeps- en privé-lessen en buitenritten door Loonse en Drunense duinen. Dit alles onder leiding van een gediplomeerd instructeur. Tijdens de zomermaanden gezellige ruiterkampen

www.manegeduiksehoef.nl

23


Rechtvaart 3c Kaatsheuvel tel 0416 54 31 06

Entree € 6,Ouders altijd gratis!

www.hetganzenest.nl

Hét Pannenkoekenrestaurant met • • • • • • •

ZIEN E INFORMATIEF EN ACTIEF

Eindeloos binnen- en buitenplezier

Een ruime buitenspeeltuin & speelweide Diverse recreatieve activiteiten Een eigen partycentrum Een leuke binnenspeelgelegenheid Meerdere ruime terrassen Twee skelterbanen & twee air-trampolines Voldoende parkeergelegenheid

T 0416-361386 • info@definancien.nl • www.definancien.nl

VVV NL app, de leukste tips in je broekzak De VVV NL app is superhandig voor iedereen en bovendien helemaal gratis. Waar je ook bent, de VVV NL app biedt je­­altijd de leukste tips en ideeën. Voor bijvoorbeeld een dagje weg of avondje uit. Met de VVV NL app heb je dus altijd en overal je eigen VVV op zak. Snel, gemakkelijk en actueel. Ga je mee iets leuks doen? De VVV app bepaalt aan de hand van het GPS–­ signaal waar je bent en informeert je over attracties, ­evenementen, bezienswaardigheden, activiteiten, restaurants, winkelen en uitgaan. Waar wacht je nog op? Download de VVV NL app nu voor iOS en Android en ontdek zelf de leukste mogelijkheden voor een dagje weg of avondje uit. De leukste musea, de mooiste bezienswaardigheden, de nieuwste winkels, de beste hotels, de gezelligste markten en de lekkerste restaurants: met de VVV NL app zijn ze nooit ver weg.

Ga dus eens vaker iets leuks doen, want met de VVV NL app heb je altijd en overal de leukste tips binn handbereik!

De Zwammenberg •  •  •  • 

Restaurant - Terras  Mini camping Exotische paddestoelen Excursies

Fam. Jansma Zijstraat 20 5176 NG De Moer Tel: 013-5156010 Website: www.dezwammenberg.nl E-mail: info@dezwammenberg.nl

26

 •    Activiteiten •  Wandel- en fietsroutes •  A-la-carte en feesten •  Jeu de boulesbaan

Arrangementen voor families, natuurliefhebbers, groepen en bedrijven.


EN DOEN Speeltuinen

Recreatiepark/Brasserie Het Genieten (Met waterspeeltuin) Roestelbergseweg 3 5171 RL Kaatsheuvel 0416-561575 info@hetgenieten.nl www.hetgenieten.nl

De Financiën Pannenkoek Party Recreatie Kasteellaan 29 5175 BC Loon op Zand 0416-361386 info@definancien.nl www.definancien.nl

’t Ganzenest (Binnen- & buitenkinderparadijs) Rechtvaart 3c 5171 TA Kaatsheuvel 0416-543106 speeltuin@hetganzenest.nl www.hetganzenest.nl

Speelboerderij De Vossenberg Tilburgsebaan 42 5126 PH Gilze 0161-456686 spelendevos@devossenberg.nl www.devossenberg.nl

Efteling Europalaan 1 5171 KW Kaatsheuvel Informatielijn: 0416-537777 www.efteling.com

Kasteel

Het Witte Kasteel Rondleidingen na afspraak Kasteellaan 17 5175 BC Loon op Zand 0416-858858 info@hetwittekasteel.nl www.hetwittekasteel.nl

Kerken

Bedrijven te bezoeken

Erasstraat 6 5171 VH Kaatsheuvel 0416-272517

(Vanaf 10 pers) Marktstraat 40a 5171 GP Kaatsheuvel 0416-275666

H. Martelaren van Gorkum

St. Jan de Dooper Hoofdstraat 34 5171 DD Kaatsheuvel 0416-272517

Bierbrouwerij De 3 Horne

De Zwammenberg

Oranjeplein 1 5175 BE Loon op Zand 0416-361215

(Vanaf 10 pers) Het bedrijf teelt voornamelijk oesterzwammen en shii-take. Zijstraat 20 5176 NG De Moer 013-5156010 www.dezwammenberg.nl

H. Joachim

Graanmolen De Couwenberg

Middelstraat 28 5176 NJ De Moer 013-5159415

(Alleen op afspraak) Vaartstraat 102 5171 JG Kaatsheuvel 0416-530230 www.demolenkaatsheuvel.nl

St. Jans Onthoofding

Musea

Nederlands Leder- en Schoenenmuseum Elzenweg 25 5144 MB Waalwijk 0416-332738 info@schoenenmuseum.nl www.schoenenmuseum.nl

De Looierij Kerkstraat 33 5101 BB Dongen 0162-387194 info@delooierij.nl www.delooierij.nl

Museum “De jaren ’40-’45 en de jaren Nederlands Indië” Loon op Zand Bezichtiging op afspraak. 0416-361525

Sterrenwacht Sterrenwacht

Sterrenwacht Orion v. Grevenbrouckstraat 40 5175 AV Loon op Zand 0416-363456

Dagelijkse kost Kookstudio / bonbonworkshop Kerkstraat 63 5161 EB Sprang-Capelle 0416-779026 info@dagelijksekost.nu www.dagelijksekost.nu

Blauwe Bessen Kwekerij Hil en de Moer Capelsedreef 1b 5171 NB Kaatsheuvel 0416-333085 www.blauwebessen-hil-en-moer.nl Zelfplukken van blauwe bessen: Capelseweg 1 5165 RB Waspik

Aspergeboerderij Van Iersel Schoorstraat 63A 5071 RC Udenhout 013-5113404 p.van.iersel@planet.nl www.aspergeboerderijvaniersel.nl

De Langendam ‘t Vaartje 108 5165 ND Waspik 0416-312568 info@delangendam.com www.delangendam.com

27


ZIEN EN DOEN HISTORIE Schoenen en stuifzand Stuifzand is niet nodig voor het maken van schoenen. Toch waren de Loonse en Drunense Duinen, het grootste stuifzandgebied van Noordwest-Europa, belangrijk voor de leder- en schoenindustrie. In dit natuurgebied groeiden immers veel eikenbomen. De eikenschors, ook wel ‘eek’ of ‘run’ genoemd, was een prima looistof, voor het looien van leer. Strategische ligging Door de strategische ligging ten zuiden van sappige graslanden waar koeien naar hartenlust konden grazen en door hun functie als leverancier van looistoffen maakten de Loonse en Drunense Duinen de leder- en schoenindustrie in dit stuk van Brabant mede mogelijk. Dat er in de buurt veel kleine riviertjes en stroompjes aanwezig waren, was een groot pluspunt. Stromend water was voor leerlooiers onontbeerlijk. Hiermee spoelden ze alle conserveringszouten uit de huiden. Na het looien werden de huiden nog een keer gewassen. Zo gingen de looistoffen er uit. Walkvat In de leerlooierij van het Nederlands Leder en Schoenen Museum in Waalwijk krijgen bezoekers uitleg over het hele looiproces. Van het begin, hoe de huiden worden ontdaan van vlees, vet en haren, tot het eind, het uiteindelijk looien van het leer, in bijvoorbeeld een (eiken)houten walkvat. Het walkvat is een soort grote was­ machine waarin de huiden met de looistoffen werden rondgedraaid. Daarnaast is ook het uiteindelijke eindproduct, schoenen, volop te bewonderen. Want wat is een Schoenen Museum zonder schoenen? Het Nederlands Leder en Schoenen Museum is een leerzaam en interessant museum, voor een leuk dagje uit en perfect te combineren met een wandeltocht door het Nationaal Park. Het museum heeft de bezoeker veel te bieden: wisselende tentoonstellingen en exposities, de vaste schoenencollectie, een rijke verzameling zadels en hamen, een bijzondere afdeling met goudleer, in de school­ vakanties creatieve workshops voor kinderen, speurtochten, kinderfeestjes en er zijn geregeld rondleidingen en demonstraties. Maak kennis met deze bijzondere wereld van leder en schoenen.

Regenachtige dag?

ject 28

Elzenweg 25 5144 MB Waalwijk T +31 (0)416 332738 www.schoenenmuseum.nl

Ook binnen is er gelukkig veel te doen. Bezoek een van de musea, ambachtelijke bedrijven of historische gebouwen zoals de kerken, de molen of Het Witte Kasteel. Laat de kinderen plezier maken in de overdekte kinderspeeltuinen, speel snooker of bowling of ga juist relaxen in de sauna.


EEN SCHITTEREND DAGJE UIT

Binnen- en buitenpret Tilburgsebaan 42, 5126 PH Gilze Telefoon 0161 45 66 86 www.devossenberg.net

Ouders en begeleiders

Gratis

Kom ook eens timmeren en/of schilderen op onze knutselzolder

V Schoen

V Kunstobject

Elzenweg 25 5144 MB Waalwijk T +31 (0)416 332738 www.schoenenmuseum.nl

K ti

Te gek zo’n speelplek

Recreatiepark Brasserie Het Genieten Kon het maar het hele jaar vakantie zijn. In het immer gezellige en bourgondische Brabant ligt Recreatiepark en Brasserie Het Genieten. Dé plek om, inderdaad flink te genieten. Van een lekkere maaltijd, een drankje en een gezellige middag op het terras, terwijl de kids zandkastelen bouwen en kliederen met water in de waterspeeltuin. Of om in de zomer of het voor- en naseizoen uw vakantie door te brengen. Heerlijk ontspannen tijdens het kamperen, in een comfortabele verhuuraccommodatie of een knusse pipowagen met moderne, goed verzorgde faciliteiten binnen handbereik. Geniet van het bourgondische leven. Inderdaad! Nergens kunt u zó genieten als bij Het Genieten! Noud en Marian Megens Roestelbergseweg 3 5171 RL Kaatsheuvel 0416-561575 www.hetgenieten.nl

29


EVENEMENTEN IN DE GEMEENTE LOON OP ZAND

April

Mei

Juni

Juli

10 april Wielerronde Kaatsheuvel

5 mei Bevrijdingsvuur Estafette

1 t/m 3 juni Avonddriedaagse Kaatsheuvel

Elke middag Openkerk St. Jan Kaatsheuvel

3 en 4 juni Loon Stars Loon op Zand

1 t/m 5 juli Kermis Kaatsheuvel

27 april Koningsdag Oranjevieringen

Opendag aspergeboerderij Udenhout (zie advertentie hieronder) 5 t/m 8 mei Kermis Loon op Zand 7 mei Fairytale Loon op Zand

Rondleiding Het Witte Kasteel

Elke zondag vertelt een gids over verleden, heden en toekomst van het prachtige gerenoveerde kasteel en koetshuis. Deelname is op afspraak. Ook mogelijk i.c.m. lunch, brunch of high tea.

9 t/m 12 mei Avondvierdaagse Loon op Zand

3 juli Knapzakroute Loon op Zand

8 juni Buitenspeeldag 12 juni Zicht op Loon Kunstmarkt Loon op Zand

6, 13, 20 en 27 juli Leder & Schoenen Museum, tussen 14:00 en 16:00 uur boeiende demonstraties Waalwijk 24 juli Zomerbraderie en Pasar Malam Kaatsheuvel

14 en 15 mei Moers Pinksterweekend De Moer 14 t/m 16 mei Spring concours Kaatsheuvel 16 mei Festival Wereldwijd Loon op Zand 26 mei t/m 29 mei Pleinfestival Kaatsheuvel

Weekmarkten

30

Elke vrijdag zijn er 2 gezellige markten met gevarieerde kramen: 13.00u - 17.00 u in Kaatsheuvel, Anton Pieckplein. 09.00u - 12.00 u in Loon op Zand, Looiershof en Oranjeplein.

Asperge van De lekkerste

boerderij Iersel

asperges uit Udenhout

Verse asperges

Dagelijks geopend (in april, mei en juni) vanaf 9.00 uur Schoorstraat 63 | 5071 RC Udenhout | T (013) 511 34 04 www.aspergeboerderijvaniersel.nl


N 2016

Sprookjesmusical De Gelaarsde kat

Kom vanaf september genieten van de nieuwste sprookjes­musical De gelaarsde Kat. Een swingende voor­ stelling vol kattenkwaad voor de hele familie in het Efteling Theater!

Augustus

September

Oktober

December

Elke middag Openkerk St. Jan Kaatsheuvel

2 t/m 4 september Kraokfestival Loon op Zand

9 oktober Autocross De Moer

3, 10, 17, 24 en 31 augustus Leder & Schoenen Museum, tussen 14:00 en 16:00 uur boeiende demonstraties Waalwijk

4 september Oldtimerdag Dongen Vaart

22 en 23 oktober Fototentoonstelling Heemkundekring Kaatsheuvel

8 t/m 11 december Kersthuis Waalwijk

10 en 11 september 80 van de Langstraat

November

13, 20 en 27 augustus Dorpswandeling Heemkundekring Loon op Zand

11 september 80 van de Langstraatontbijt Kaatsheuvel

14 augustus Summer of Hippiness Loon op Zand 27 augustus Trekkertrek Kaatsheuvel

11, 12 september: Monumentenweekend 18 september Loon Presenteert Loon op Zand 24 september Burendag

4 t/m 6 november Internationale sierduivententoonstelling Loon op Zand 6 november Starriders Country Festival Kaatsheuvel

Kerstperiode Kerststal Gasthuisstraat, Kaatsheuvel Kerststal St. Jan, Kaatsheuvel 26 december Rommelmarkt Kaatsheuvel 31 december Oud- en nieuwjaarsparty’s

13 november Sinterklaasintocht Loon op Zand Verlichte Sinterklaasintocht Kaatsheuvel

31


JUBILEUM TERUGBLIK

1

Zoekt u een actieve invulling voor groepsweekend? Een ontspannen avond voor twee? Een leuk cadeau voor uw buur? Al 60 jaar de leukste ideeën Zestig jaren, drie locaties en tientallen trouwe medewerkers verder is er veel veranderd bij de VVV Kaatsheuvel - Loon op Zand - De Moer. Maar er is ook veel hetzelfde gebleven: nog steeds staan de VVV-informatrices inwoner én bezoeker met raad en daad te woord. Ze verzamelen graag voor u de leukste dagjes uit, de gezelligste horeca, de boeiendste routes, het slimste vervoer, de toegankelijkste plekken, de verrassendste adressen en de mooiste cadeaus. De VVV heeft altijd aandacht gehad voor de informatieverstrekking en producten, verkrijgbaar in de VVV-winkel: ‘Neem de tijd voor Loon op Zand’. ­ 1  VVV-voorzitter Olav Vugts overhandigde begin jaren negentig het nieuwe promotiemateriaal aan burgemeester Van Dun. De ‘Loon-op-Zandloper’ was in de 2  negentiger jaren één van de vele typische geschenken in de VVV-winkel Nieuwe Markt, Kaatsheuvel. Op 23 mei 3  1989 werd het noodlokaal van de VVV verplaatst. Wandel, fiets -en autokaarten horen 4  nog steeds tot de meest gevraagde artikelen bij de VVV. Deze historische fietsroute werd samengesteld door Heemkundekring De Ketsheuvel, die nog steeds erg actief is. ‘Groeten uit….’ De VVV verkocht eind 5  twintigste eeuw volop ansichtkaarten met kenmerkende foto’s van de omgeving. De jaarlijkse editie van het VVV6  magazine Welkom & Wegwijs gaat met haar tijd mee.

32

4


Kaatsheuvel Loon op Zand De Moer

2

60 JAAR 3

Kaatsheuvel Loon op Zand De Moer

60 JAAR

Kaatsheuvel Loon op Zand De Moer

60 JAAR

5

6

33


OVERN DROMEN

Lage Zandschel 17, 5171 TD Kaatsheuvel. Tel. 0416-274527 / 282095 • • • • •

Gevestigd in en bij 18e-eeuwse boerderij. Knusse kamers met o.a bedstee, whirlpool of douche en toilet. Restaurant met culinaire gerechten, menu’s en wijnen. Eigen gratis parkeerplaats en groot tuinterras. Boerenontbijt met zelfgebakken brood.

www.restaurantkaatsheuvel.nl | www.joremeinshoeve.nl info@joremeinshoeve.nl | delanderije@joremeinshoeve.nl

lobelia bed & breakfast Pastoor Kampstraat 24 5176 NP De Moer Tel. 013-5159472 of 06-53541942 lobelia@hotmail.nl www.bedandbreakfast.nl FEESTEN | BRUILOFTEN | B&B VERGADERINGEN | LUNCHES HIGH-TEA | RONDLEIDINGEN CONDOLEANCES | CONCERTEN VOORSTELLINGEN | TUINEN TENTOONSTELLINGEN CAFE “HET KOETSHUIS” OPEN OP ZONDAG | 10.00 TOT 17.00 KASTEELLAAN 17 | 5175 BC | LOON OP ZAND 0416-858858 | INFO@HETWITTEKASTEEL.NL WWW.HETWITTEKASTEEL.NL

Vakantieappartementen Geniet van de rust en ruimte in onze mooie appartementen Fam. Broeders Pastoor Kampstraat 20 5176 NP De Moer tel. 013 – 5159593 buitenverblijven@home.nl

34

VVV Lekkerweg

Het leukste overnachtingscadeau, keuze uit o.a. hotels, bungalows, pensions en Bed & Breakfasts. Inlichtingen: VVV Kaatsheuvel


NACHTEN Gemeente Loon op Zand biedt volop mogelijkheden om te overnachten. Verblijft u graag in een authentieke auberge, een persoonlijke B&B, een comfortabel hotel, een complete bungalow of kiest u liever iets er tussen in? Er is keuze genoeg in Loon op Zand.

Appartementen

Bee & Bee Kaatsheuvel Mevr. Boelen Majoor

Pastoor Kampstraat 20 5156 NP De Moer 013-5159593 buitenverblijven@home.nl

Burgemeester Fievezlaan 2 5171 JV Kaatsheuvel 0416-277761

J. Broeders

’t Maoske Middelstraat 24 5176 NJ De Moer 013-5159295 info@maoske.nl www.maoske.nl

Bed & Breakfast Halte-7

Vossenbergselaan 7 5171 CA Kaatsheuvel 06-19268404 www.halte-7.nl

De Giechelaar Kloosterstraat 21 5175 BG Loon op Zand 06-40872693 info@degiechelaar.nl www.degiechelaar.nl

B&B Het Witte Kasteel Kasteellaan 17 5175 BC Loon op Zand 0416-858858 info@hetwittekasteel.nl www. hetwittekasteel.nl

De Vier Heemskinderen Kraanven 23 5176 PE Loon op Zand 0416-361579

B & B Achterom Land van Kleef 2 5175 BT Loon op Zand 0416-690215

De Hooge Hoeve Julianalaan 15 5161 BA Sprang-Capelle 0416-273413 06-20745176

B&B Lobelia

Heb je weleens in een bedstee geslapen? In een knusse bedstee, hoog in een toren of in een boerderij; het is heerlijk slapen in Kaatsheuvel, Loon op Zand en De Moer!

Pastoor Kampstraat 24 517 6 NP De Moer 013-5159472 lobelia@hotmail.nl

35


OVERNACHTEN Hotels

Hotel De Kroon Gasthuisstraat 140 5171 GJ Kaatsheuvel 0416-273567 info@hotelkaatsheuvel.nl www.hotelkaatsheuvel.nl

Hotel-Restaurant De Joremeinshoeve Lage Zandschel 17 5171 TD Kaatsheuvel 0416-274527 info@joremeinshoeve.nl www.joremeinshoeve.nl

Efteling Hotel Horst 31 5171 RA Kaatsheuvel 0416-287111 www.efteling.com

Eeterij Pannenkoekerij De Lakei Van Heeswijkstraat 1 5171 KJ Kaatsheuvel 0416-282112 info@restauranthoteldelakei.nl www.restauranthoteldelakei.nl

Auberge De Moerse Hoeve Heibloemstraat 12 5176 NM De Moer 013-5799988 demoersehoeve@home.nl www.moersehoeve.nl

Herberg-Manege Van Loon Kloosterstraat 119 5175 PB Loon op Zand 0416-361519 info@herbergmanegevanloon.nl www.herbergmanegevanloon.nl

Dagelijkse Kost

Kerkstraat 63 5161 EB Sprang-Capelle 0416-779026 info@dagelijksekost.nu www.dagelijksekost.nu

Bungalows

De Roestelberg (Boomgalows) Roestelbergseweg 2 5171 RL Kaatsheuvel 0416-333079 www.de-roestelberg.nl

Efteling Bosrijk Eftelingsestraat 7 5171 RP Kaatsheuvel 0416-537777

De Klokkenweide Klokkenlaan 37 5175 NV Loon op Zand 0416-362034 06-51639110 www.klokkenweide.nl

Vakantiehuisje “Beukenhorst” Kasteellaan 19 5175 BC Loon op Zand 06-53762483 info@beukenhorst.nu www.beukenhorst.nu

De Suikerberg Baden Powellweg 1 5175 PC Loon op Zand 06-21845854 info@desuikerberg.nl www.suikerberg.nl

Partycentrum ’t Maoske De Moer • • • • •

Gezellig café met terras voor een kop koffie, lunch & diner Gelegen vlakbij de Lobelia Huis ter Heide fiets- en wandelroute Feestlocatie met verschillende zalen voor grote en kleine feesten Volledig verzorgde catering en partyverhuur Slijterij & Cafetaria

Erik en Tom de Bie • Middelstraat 24 • 5176 NJ De Moer • 013 - 515 92 95 • info@maoske.nl • www.maoske.nl

36


37


KAMPEREN CAMPINGS EN GROEPSACCOMMODATIES

Campings

Recreatiepark Droomgaard (Met binnen- en buitenbad) Van Haestrechtstraat 24 5171 RL Kaatsheuvel 0416-272794 info@droomgaard.nl www.droomgaard.nl

Voor groepen van 10 tot 200 personen Zoekt u onderdak voor een kleine of grote groep? De regio biedt ­allerlei leuke groepsaccom­ modaties met bijvoorbeeld blokhutten, grote vakantiehuizen of boerderijen.

Recreatiepark/Brasserie Het Genieten (Met waterspeeltuin) Roestelbergseweg 3 5171 RL Kaatsheuvel 0416-561575 info@hetgenieten.nl www.hetgenieten.nl

Camping Duinlust (Met buitenbad) Duinlaan 1 5171 RN Kaatsheuvel 0416-272775

Mini-camping De Hoefstal Horst 7a 5171 RA Kaatsheuvel 06-53228086 campingdehoefstal@home.nl www.campingdehoefstal.nl

Kamperen in een echte pipowagen!

38

Kamperen in een pipowagen, in een schaapskooi of tussen koeien is een ervaring die u niet snel zult vergeten. Het kan! Vraag de VVV maar naar de vele verrassende overnachtingsmogelijkheden.

Mini-camping De Zwammenberg Zijstraat 20 5176 NG De Moer 013-5156010 info@dezwammenberg.nl www.dezwammenberg.nl

Mini-camping De Klokkenweide

Mini-camping Bernehoeve

Klokkenlaan 37 5175 NV Loon op Zand 0416-362034 informatie@klokkenweide.nl www.klokkenweide.nl

Bernsehoef 9 5171 PJ Kaatsheuvel 0416-273207

Mini-camping ’t Kraanven (Ook groepsaccommodatie en huifkarverhuur) Kraanven 25 5175 PE Loon op Zand 0416-361479 info@kraanven.nl www.kraanven.nl

Mini-camping de Kraanvensche Berg Kraanven 41 5175 PE Loon op Zand 06-20642537

Boerderijcamping Biologisch melkveebedrijf Van Loon’s Hoekske Van Haestrechtstraat 17a 5171 RB Kaatsheuvel 0416-335758/06-20935679

Mini-camping De Zandley Schoorstraat 30 5071 RC Udenhout 013-5110023 camping@dezandley.nl www.dezandley.nl

Mini-camping Le Silence Zijstraat 23 5176 NG De Moer 013-5159246

Boerderijcamping De Kommer (Tevens paardenpension) Udenhoutseweg 1 5175 NX Loon op Zand 0416-361583

Groepsaccommodaties Arbeid Adelt

Galgeneind 6 5176 NN De Moer 013-5159247 info@arbeid-adelt.nl www.arbeid-adelt.nl

De Duikse Hoef Duiksehoef 8 5175 PG Loon op Zand 0416-272010 info@deduiksehoef.nl www.deduiksehoef.nl


De Klokkenweide

‘t Kuijpershoefke

Klokkenlaan 37 5175 NV Loon op Zand 0416-362034 informatie@klokkenweide.nl www.klokkenweide.nl

Land van Kleef 6a 5175 BT Loon op Zand 0416-362423

’t Kraanven Kraanven 25 5175 PE Loon op Zand 0416-361479 info@kraanven.nl www.kraanven.nl

Herberg Van Loon Kloosterstraat 119 5175 PB Loon op Zand 0416-361519 info@herbergmanegevanloon.nl www.herbergmanegevanloon.nl

De Suikerberg Baden Powellweg 1 5175 PC Loon op Zand 06-21845854 info@suikerberg.nl www.suikerberg.nl

De Binnenheide Loonse Molenstraat 49 5175 PS Loon op Zand 0416-361779

Land van Kleef Land van Kleef 6 5175 BT Loon op Zand 0416-361272

De Mussenberg Berkenlaan 42 5175 BM Loon op Zand 0416-361402

’t Moertje Galgeneind 4 5176 NN De Moer 013-5159233

• Blokhutten vakantiehuizen • Groepsaccommodatie • Mini camping De Klokkenweide • Klokkenlaan 37 • 5175 NV Loon op Zand Tel: (0416) 36 20 34 • Mobiel 06 51 63 91 10 E-mail: informatie@klokkenweide.nl • www.klokkenweide.nl

Camping de Hoefstal Kaatsheuvel Gelegen bij de Efteling Ideaal voor campers telefoon 06-53228086

www.campingdehoefstal.nl

De Moerderij Middelstraat 64 5176 NK De Moer 06-41819523 vakantie@demoerderij.nl demoerderijgroepsaccommodatie.nl

39


SPORT EN SPEL LEEF JE UIT Bowlingbaan

Biercafé, Restaurant en Partycenter De Roestelberg

Sauna

Prof. Van ’t Hoffweg 14 5141 NS Waalwijk 0416-794511 info@dolfinowaalwijk.nl www.dolfinowaalwijk.nl

(Indoor biljartgolf) Roestelbergseweg 2 5171 RL Kaatsheuvel 0416-333079 info@de-roestelberg.nl www.de-roestelberg.nl

Kerkstraat 36 5175 BB Loon op Zand 0416-361374

Dolfino

Golfbaan

Efteling Golfpark Veldstraat 6 5175 NB De Moer 0416-288399 18-holesbaan, drivingrange en par 3 oefenholes. Geopend: dagelijks bij daglicht. Clubhuis en restaurant gehele jaar geopend.

Gildeschieten

Gilde St. Hubertus Klokkenlaan 21 5175 NV Loon op Zand 0416-363754

Jeu de boules

Sportpark De Klokkenberg Klokkenlaan 27 5175 NV Loon op Zand 0416-362072

Midgetgolf

Recreatiepark Droomgaard Van Haestrechtstraat 24 5171 RC Kaatsheuvel 0416-272794 info@droomgaard.nl www.droomgaard.nl

Recreatiepark/Brasserie Het Genieten (Met waterspeeltuin) Roestelbergseweg 3 5171 RL Kaatsheuvel 0416-561575 info@hetgenieten.nl www.hetgenieten.nl

40

De Financiën Pannenkoek Party Recreatie Kasteellaan 29 5175 BC Loon op Zand 0416-361386 info@definancien.nl www.definancien.nl

Café ’t Karrewiel (Karregolf) Vaartweg 112 5106 NE Dongen-Vaart 0162-321639 info@cafetkarrewiel.nl www.cafetkarrewiel.nl

Outdoor/survival activiteiten

Calten Houwing outdoor Diverse locaties 013-5900322/06-55175292 survival.calten-houwing@hccnet.nl www.outdoor-caltenhouwing.nl

Easy Fun Events Hoofdstraat 4 5171 DD Kaatsheuvel 06-42058690 info@easyfunevents.nl www.easyfunevents.nl

Snooker

‘t Snooker Snooker, pool, biljartcafé Hoofdpoort 108, (ingang Sprangsestraat) 5171 DN Kaatsheuvel 0416-858976

Sportcentrum Vital

Tennisbanen

Sportpark Eikendijk Eikendijk 1 5171 RG Kaatsheuvel 0416-280803

De Werft Huygenstraat 73 5171 EP Kaatsheuvel 0416-274096

Recreatiepark Droomgaard Van Haestrechtstraat 24 5171 RC Kaatsheuvel 0416-272794 info@droomgaard.nl www.droomgaard.nl

Zwembaden

Zwembad & -school Vital Kerkstraat 36 5175 BB Loon op Zand 0416-361374 (Klein binnenbad 5,5 x 10m. Open op afspraak. Zomervakantie gesloten.

Gemeentelijk zwembad Zidewinde Julianalaan 3 5161 BA Sprang Capelle 0416-272277

Overdekt zwembad Olympia Drunenseweg 11 5143 NE Waalwijk 0416-683555

Zwembad De Droomgaard Van Haestrechtstraat 24 5171 RC Kaatsheuvel 0416-272794 info@droomgaard.nl www.droomgaard.nl

Zwembad-fitness-sauna De Vennen Deken Batenburgstraat 2 5104 CR Dongen 0162-319999

Zwembad Groene Wellen Groenstraat 39 5071 EA Udenhout 013-5112368


L ouders gratis!

Fraaie MTB-route

Tussen zonsopgang en -ondergang kunt u in het natuurgebied De Loonse en Drunense Duinen gebruik maken van de mountainbike-route (25,3 km). U bent dan verplicht om op helm of frame zichtbaar een geldige sticker (â‚Ź 12,00 p.j.) te dragen. Inlichtingen: VVV Kaatsheuvel

Skatebanen

In Kaatsheuvel is een skatebaan waar je je lekker uit kunt leven.

Dubbelspel?

Tennisbanen op onze sportparken zijn ook voor u als toerist te huur. Maak daarvoor vooraf een afspraak.

41


•  grond-, weg- en waterbouw •  transport

Middelstraat 10 5176 NJ De Moer Tel. 013515 94 44

Postbus 214 5170 AE  Kaatsheuvel Fax 013515 96 00

Ons mobiele adviesteam

komt graag naar u toe!

Advies over uw dagelijkse bankzaken gewoon bij u thuis! Vindt u het prettig om bij u thuis een adviseur te spreken? Dat kan! Onze collega Maurice geeft u thuis graag uitleg over uw dagelijkse bankzaken.

www.rabobank.nl/delangstraat


* (re)creatie * In een gemeente waar je heerlijk kunt recreĂŤren ontstaan de beste creaties. Met opmerkelijke reclameconcepten en treffende vormgeving bereiken we jouw doelgroep. Ook ver buiten de regio.

Welkom bij 2d studio in vorm in Kaatsheuvel | T 0416 674 624 | www.2dstudio.nl

Keizersveer 15 | Postbus 150 | 4940 AD Raamsdonksveer T 0162 - 512551 | F 0162 - 522279 | www.schapers.nl

43


KE

R

R

WE G

RI

R K

O GHLN.

T

TRA A

T

TRA A

WIE LS

1

WE G

KE

WIE LSTR AA T

-

SWEENSSTR.

EL

WIE LS

CAPELSESTR AAT

CAPELSESTR AAT JULIANA-

STEEG

-

KE

Het Geniet

N

DE

RI

WEG

BA

K KEG EL

-

WAALWIJKSE-

SE-

DIJKBAAN SERI SWEENSSTR. W.LSES CANPE BINNE K TRAAT

IJ K

W

ERG ELB

261

KN R A A N V E N S E N A KT RI A O A N N A V A E L NP S A E R K L H E I D E STR AAT L O O N S E D U I N E N H E I D E Duiksehoef WEG

BAAN

BAAN N DE BA ELL WEG POW

SEDUIK

VEN LOO N-

BANT-

EL

FEL

ST

EF TELINGSET

ZIJ-

REEF

KEG EL

KD

-

SWEENSSTR.

EL

ME L

SE ERG ELB

AT

RA

ST

N A N T26I O N A A L Restaurant P A R de K Roestelberg L O O N A T I O N L O O N S E D U I N E N STR AA T L O O N S E D U

HORS

KEG EL

ROE

ST

DIJK

SE ERG ELB

DIJKBAAN

K

EIKEN-

D R

Loons Hoekje

W RO EEG N L AA DUIN

AT RA

T W AALWIJK SEHORS

WAALWIJKSE-

HORS T

N LAA DUIN

DIJK H OGE V. JE V. ZANDE DM BERG EL K DIJ K

ECH T VAN HAE STR

T CH T S HAE STRE Manege AN Efteling VDe Let op Pullens situatie N261 Droomgaard gewijzigd in 2015

De Efteling

OEF

ST K

HORS T

Loons Hoekje

DIJK

AN

N261

De Efteling H

WEG

EIKEN-

WEG

BERNSE-

LA A N

HOE F

AT

LA DUIN

K. AK

T HORS

STR AA T

D u i k s e h oEFeTE f LINGSE-

R AA

DIJK

STEEG

K

EIKEN-

TI LBURGSE-

EN HORS T V

K

. KK

LE

NA

EF TELINGSEHEI A K

R OEF AA H EURO PA-

DIJK H OE ROE JE A T Z NDAA DE BERG TR ECH T S

Efteling LA A N

EUROPA-De

MEER-

W-. MEER

IJD I N GS-

VAN HAE STR

W.

DIJK

JE ZANDDE BERG

B EVR

WEG

SE-

H OE

. STR DU IN

HEI A K

De Efteling

JN

LE

BERNSE-

JN

VE

HEUVELSTR.

BERNSE-

DR EEFSEWEG M AR

MAR

LA A N

K

I-

RSED MOE ZIJ-

HE

G

IJD I N GS-

HEI A K

EUROPA-

HEUVELSTR.

DE ROEI

R AA

BEVR

. KK

BINNENW.

VE

TILBURGSERDIST

EG

TILBURGSE-

MEER-

R.

W NT BA RA

N.

D.

. STR D U IN

NA

LE

NSEWEG

WE

N.

CALECHE

EL

CALECHE W.

EL

B EVR IJ STRAA VABE T N LGI EDI N GSD. ANTONIUSSTR.

VE

REEF

STRA AT

BAA N NSEWEG UITER R AAN DR EEFSEWEG B

N

VAN

RA KAAT . SSTR DU IN TAN J

NJ

KAATSHEUVEL De Efteling

DE ROEI

K

JN

DR EEFSEWEG DONGE

BAA

NHARDSTR.

T RAMPAD

MAR

HEUVELSTR.

LSED CAPE

DE ROEI

ERAS-

.

D. OUDE ST

V

GROENEWOUDLAAN

KAATSHEUVEL, LOON OP ZAND EN DE MOER L o o n s Hoekje KAATSHEUVEL KAATSHEUVEL

HOGE H C ZANDS

NW NE

T RAMPAD

BERNHARDSTR.

KAMILLE

HE L

SC ZAND

ST BELGI E RAA T . W R ECHTVAAR E L ANTONIUSSTR. E . TNDSCH E ZA EW RECHTVAART LAG W EU NI HOGE H C E ZANDS HOGST H BEZLG DS CRAA T ANI E . EW RECHTV AART ANTONIUSSTR. W RAAT ST EU I ERASSTRAAT N

BIN

ILLE

ARDSTR.

K

E

LAG

VAN

TR A KAAT ST A

CALECHE

NJ E E NOORDELRNALLE .

LAAN DIJ K EK RO

N

PLATTEGROND

LISITTR CHEW TEAD ATI ANDS JK GE Z2E WIT TEDIJ K DIJ

KA T ST A

T SPOORBAANW.

SprangCapelle HE

K

LE

DIJ

T RAMPAD

EUWEVAART

ENPAD

E

V P

P

L

ORION

P

H YD

EE F

LAAN KKEN KLO

FINANTIEN

CIRKEL-

H YD BN.

ORION

RAA T VI JF -

R ST

LV EDWE BOS EN BEEM RST G RAA T VI JF -

LV E

KA

KA LV E

KA

TR .

RS

KA LV E

FINANTIEN

BOS EN BEEMDWEG

V

MIDDEN-

L

H YD

ORION

LAAN KKEN KLO

W

A LA

BOS EN BEEMDWEG

ENNLA DA MNID KKE KLO

BN.

EE F

BRABANT V

L

BRABAN T

MIDDEN-

E NB AA

CIRKEL- BN. FINANTIEN

E NB AA

ATLAS-

R

.

.

.

Z I EN HU

AN

LA

. STR

WEG LD

W

S

EG

W

NG

DO

TR

STOKHASSE LT-

Z I EN HU

WEG LD

I

STOKHASSE LT-

MIDDEN-BRABANT-

I

VLO E

.

ST OS IN

TR

-

MIDDEN-BRABANTAN LA

WEG LD

VLO E

I

SS

SE EN

R

ot

CIRKEL-

E NB AA

EIND

EIND

EIND

N

EI

N.

LB KE

N LE

CIR

N.

VLO E

STOKHASSE LT. WEG LBN MIDDEINR-KBERABANTC

LB KE CIR

D PA

VOL DIJK

N LOONS TR LE MO

IN

slo

S TR .

LAAN

NE LE

WEG

D LAA N PA

D

PA

kel

Loo Za

NSE LOO

DE -

-

On

MOLENNSE G LOO

KASTEEL-

Loon op Zand

HEI

KASTEEL-

LAAN -

RS

DE H EI WEG

BAAN

DE IN SP

TUS SEN-

BAAN

NG

DO

.

ST OS IN

TR

-

SE

EN

SS

NG

DO

ATLAS-

E ELLW POW

Loon op Zand

RS

DE IN SP

DE HEIUS S T EN-

KASTEEL-

OP

AN

P OO UW L BLA

RS

DE IN SP

BAAN

2E. SLUISWEG

R.

BAAN

BA

O UW L BLA

TE A RS BA EE R S A

DW

F H OE

OP

TUS SEN-

AN BA

RAAT

ST LOEM

T RA A

HEIB

T RA A

AT

STRA LOEM

BISARSTEEG

MPST PAST. K A

BISARSTEEG

MPST PAST. K A

STRAAT

T RA A

HEIB

T

G TILBURG

TE RS BAA EE R S A

DW

F H OE

TE RS BAA EE R S A

O UW L BLA

STRAAT

AN

BA

REEF

AL PA

RSED

MPST PAST. K A

EG SW BOARSTEEG BIS

EF

EDRE

De Moer

De Moer

44

EDUIKS -

MOE

STRAAT

EG TW

AR

VA

Moer

DW

FL H OAEA P

AL

ZIJ-

PA

PAALSTRAAT

BRA

VELDST R A

SEDUIK

STR AAT AT VELDST R A K R A A N V E N S E N A A SB H E I D E L DWAR Duiksehoef N .K STE RSBAA Z IJS TR. EER KLL E DWA T S VEN . E Z IJS TR. EER EG L-OO L W S I N JK N M RS De Duikse Hoef PA LIJ ND RI D LDE N KR AT Kraanven D VO KAP LG GD E VELDST RAANVE N A K K K r a a n v e n R A ANVEN AE R D H N AT RA A ST W ANV PAAL KR A ANVEN EN AN LOO A B S DERDE R L T WA NS KLOOSTERS . K T RAA STE D DWARSDERDE Z IJS TR. EER K DWARSBN. LIJ BN. N PAD KP E D E AD V KR K r aSTaRnAvATe n AN Manege DE AAN EL T OU KR AANVEN VEN van Loon ST R AA BERGZwammenberg NIE BERGSTRAAT DERDE RA STRAAT UWEW ʻt Kraanven DELT IDGDELME KLOOSTERST RAA RA STRAAT DWARSHU KO AT STRA M MIDDELMOIDDELST. D. B LE E MO RT N- BN. ST. D. L U EN BAAN SS T BAAN TR Mole ST R AA . ʻt Maoske BERGA STRAAT V.D R M STRAAT MIDDELMIDDELO ST. ST NEIND SEHU ST MO GE RA I L N D E EA S Het Witte B AT ST LEG ER EN RA LG Kasteel T N NAT GA Plakkeven D US BAAN ST N Plakkeven R. Let op De Financiën G L situatie N261 G A L G E N E I N D NGA gewijzigd in 2015 LG GEEG De M HOUTSE STRAAT G A L G E N E I N D EIND SLW ENGA O BO ES N ST G GA ED. PLAKKEN KlokkenBN. ACHTER L G R L . A T HOUTSEW DEN EIN GA GA wiede KEN BN.AACHTER D. PULAK N DS E N UDENHOUTSEW RUWE BOS S ES DE Arbeid Adelt Vijfhuizen N Plakkeven D TR.BA AN AC HTER SE S R UW E O D E V EED B BA AN AC HTER Leikeven GERE 201 ED 0 Leikeven G 201E N E I N D L TRA G A L G N0 AT GA STRA HOUT GE AT AL G BN. ACHTER D. P LAKKEN SEW. OUT H DEN U VE N Noorderplas RUWE BOSS E VE Vi j f h u i z e n Noorderp BA AN AC HTER DE B URG Leikeven De Moerse Hoeve EME K o u w e n b e r g DE VOS ES B URG SEN TE STRA EME K OUW ENBG. BERG RL Kouwenb VOS ES AT SEN SEWEG ET TE HELIO BERG BUR Quirijnstok SCH RL GE SEWEG ET HELIO . ER W ME SCH TW M ES EG ER W. VE TTW TE M ER Noorderplas EG R H M T OER C R S E T RH H E C L B E S . U R T G RH GEME ST ARO LE K o u w e n b e r g DE ES B UV R. PO SSEN G. TE ST EA. BERG LL RL UR B R R u g dKiOU j kW ENBG. BE G S . E EWEG HELIO U S B HE IJP TSC PAD . BU Quir N X E R -

STRAAT


STEEG-

I

GR

G WE ET

R GR M

MARGR IE

ELBERG

TWE G

DIST

Giersbergen

GIERS BERG SBERGEN MARGR GIER SEIETW EG

EG TW IE

N

BAA GIERS

BERG

SE-

Giersbergen

H O O G E

O N S E E N D R U N E N S E D U I N E N A A L P A R K L O O N S E E N D R U N E N S E U I N E N

IET

R GR

M

MAR

GIERSBERGEN

MA

IET

LIMIETPAD

IET

R GR

Giersbergen

RG R

STEEG-

ten

M

STR.

TOREN-

ERF

OO R D

TWE G

T MARGRIE

STEEG-

M

EG NW

K

AR G

RI

A

MARGR IE

G WE ET

DUI

FELLE N-

OO R D

RT LINKE

DUINWE

R

ERF TORENDUINWEG

K

MARGRIET

ERT LINK

ERWEG

VL

A

MARGRIET

FELLE N-

A

ERWEG

Roeivijver

H E I D E

HONDERDBUND

HONDERDBUND

EG

OO R D

D R U N E N S E H E I D E

WEG

JF

EG

LLEN-

H E I D E KERST E D R U N KELINN

HI

I

EG

Roeivijver

NW DUI

R U N E N S E

DUIN

TORENNG

DE I

ERF K

SC

NW DUI

DIJ

LAAN

K

SPORT-

ME L

HO GE

DRUNEN

Roeivijver

EW

PORT-

LAAN

WEG

D DE ZE E KOOI HO ERWEG G AKKE HONDERDBUND ER SCLN. HI JF

ENL AAN

LAAN

AU I R

RT-

WEG HO G - DE WAAL IJ NE S C R I N G HIJF H EI DIJK

G

OP

O

N

AAL-

Lange Wiel

D

D .

H SBERGEN E I D E GIER

N

BAA

GIE HRSEBER I D E G SE-

H O O G E

S

BO

D U I N E N E

D OU

DE

BA

H O O G E H E I D E

N

NT KA

L O O N S E E N D R U N E N S E D U I N E N

BA N A

Laar

AT RA

A AN

E N HOUTSE-

EI DE H

DE SE EL RUNS V O GORT I JZ G WE

De Zandkant

UD

SE NT

Weide Blik j BAAN lei OUDE BOSSCHE Z and De Stamhoeve

KA

P

B

A AN

B

EE F

DE ND ZA RUNS V OORT

G EE ST SE G RG WE BE SE JS GI NT KA AT AND RA Z ST G E SE EL SEW MMANT GONDK ZA

E ST SE RG BE

CH

SS

O JEDE B GU EO

JS GI

N. EB

TG AA

R Den G JE EL EG EG E Hoek T W S NT E E BU UDLOOHN K O C SEOE SBcOShSo o r s t r a a t H

O EB UD leij O De Rustende JagerZ and

R ST SE

SIM

E D UD HE OU C SS BO

O

Heikan EI BAAN SCHHE DE OUDE BOD SE OU

BAAN

. BN

C SS

EL

E

OSSCHE BAAN EB

ST

T AA TR

D e Sn VENL T OON ST H o e kRAAT

OU

OUDE BOSSCHE

HE

MM

EG SW RIM G L

N. EB

E BAAN BOSSCH

H

SC

OS

B DE

DE OU GO

VEN LOO AAT NST

STR

OR HO

N-

E UD HE O C SS BO

E BAAN BOSSCH

R.

EG SW RIM G L

VEN LOO N-

SC

S G OR R. WE ELL HO POW SC

VEN LOO NST T

DE OU

DIS

KLEIN LAAR

T DE REIJ

W .

DE

T DE REIJ

SE

45

IJK

S

NT

IKA

HE

JE

AA NT

W.

IE

NB

LL EN

JE

AN T

MO L

EN

BA

.

RG IE W

RG

JE

AA NT

NB

.

MO LE

OR R TL GI N. EW

SP

BRE M

S

NT

H LEN OEFSTR M SPO AA OR T TL N.

VE

OR TL N.

SP

TR .

LD S

VE

BRE M

AT

LD ST R.

LD ST R.

VE

AT

IJ OEFS ENHN TR AA T

QU

MO LE

N DE US

H LEN OEFSTR A

IKA

P

AT

M OL

V ATIJF -

N

IJ

K

A

HE

OL NM

ITE

T BOCH AKK

HOE

QU

A

E KAR AT TR

'T

AN TBOCH AKK.

BA

KS HOE K IJ

HT

W AL

. STR

EBAAN NS DE N. AT US RA EB HE ST NS LEN DE MO US EN HE IT KR E

K

NS

IJ

E OL NM

W AL

HE

P

AAT

REIJT

SE

N.

HTS AC W.

ITE

N. . SW EB NS OVE K DE

US

HE

HTSW AC .

EB NS

RST R

Biezenmortel

WINKEL TR.

DE

US

HE

HTSW AC .

KR E

VE

SE

G EE

SE

ST

WINKEL TR.

E

EG TE

IJ N KA L

ELS

DS

ES

'T

AN BASEK IJ IJK W W AL AL WA

QU

Biezen

WINKEL TR.

EG TE

AN

S OT CH

SE IJK

LW

Udenhout

A WA

SE Z I EN IJK HU ALW WA

R.

Biezenmortel

E ST GI JZ

ES

BR

AS

Udenhout

E NS A LOONS TR LE MO

ST

-

G EE

ST

G EE ST E G DS EE AN ST BR SE RG

BE

T AA

S OT CH AS

E

ST

T STR A A G EE

SE

E NS A LOONS TR LE MO

IN

STR. E N S RA

NE LE

T STR A A

S TR .

ENE MOL

Udenhout

ER

JS GI EG

TR ES

LS

ME

DS

OT CH AS H SC

AN

BR

H T STR A A SC ATOLENM NTSREA S LOO OR HO H SC

SC

on op nd

OM

R.

AT RA

AT EG De Runsvoor ST RA K SW j EIM TE SEi ST S O e R U l T H D G AAT E N HOUTSE N KLOOSTERS Z and EL T RAspergeBU boerderij ESS M Schoorstraat RI EL Den OO RT LLSaEa r KLEIN SLIJKHOEF LG G RTE MO E OO E J R T H o e k N SLLIJKHOEF Zandley EG W AAR RAA MO ZE TR EN TE BIE LOO S S Z T E I K NSE N E B T RA OK BU HO AA AT AT TR KOK .HKUOK . D A S . T S BE R ES c h o o r s t r a a t K Beukenhof O T K R S ELS ST. D. E T S OO e n s t rTUaSaS t SLIJKHOEF TS OR R T M SU M o l e - nstraat T R. O N U E P H N Z De Brand OR T - IE EG OE OG B PU D. C CORPU W W ENi n k e l s OR Hoeve T GR W c h e HO . C I O D . N . T D KE ORPUT A V. T. V . D.MKOK deWI GR EG MO O ST. . V.D. C Boslust NK ST LS W TRA H o o g hW o ui nt k e l s c h e H o e k M Mertel RT OK TE ST E IN EL EG S EL ST. D. K E S E K O S H K H oek SE WI RT T IM T. EL T S EL O W KI ST NKE SE E EY E M T S M oGRl eO n sDt r a a t . LS W ST W OO EY E . EU UT ST GR HO NNI AT DE E H.Do. CuOtRsPeRs t r a a t . M o r t e l O OG ND R W A P O O DEI V UT H o uDt s e s t r a a t EL T G W i nM k eolrstcehl e H T NKD ST. . V.D. C HOUTSEG PA ST EEL L MO Gu t EE STRAAT H o o g h o D W H o e k S R E T A W i n k e l TE P K S W. L MB E S INK ILIM W i n k e l JKSW T. EL A TE IL KU W I ILSE B M U E A V i j f h u i z e n ROO KU R K Y IL EG WE ST G Leemkuilen KU . TW IEU Leemku K AT G DE R N H o u t sKe us itlr a a t Mortel ND WE BE Kuil TSE STRAAT EK EL K r e i t e n m o l e n O D H E NE PA Kreitenmolen E E EN A LL N EG W i n k eSEl BAAN TR HO B e r k h o e k AILJ-ACH R B EN KS SW M TL AR U A HA T K K O L H N I O B e r k h o e k JAOCEK LSTRA ENSEBAIJANL . plas KS KU ST HAAR R BERKH HTL N. O EG OEK Leemkuilen T W ST BERKH STR. N TW A E IR V E K O K u i l . H T W R S ST ZE e r g DE A IR ER AA EVEN T ERS TR K OUWSENBG. H o l l e nBe i n d S K r e iEtBeN.n m o l ZeEnSHEO E H e u v eRlAt Aj e EP K E RH G E S S J N EN T I . E BU Q u iRrAi j n s t o k EOns S Heuveltje H B ND UW Erf EP R LE SE B r e m SE AL GEM SW SC E T HOe r k h o e k EG HHOEL DIJK WEG W B W AN K J S E A BA U B r e m C Z W S- C ESK HTL IJ HAAR AL O ENSE HO WEG OLO T HOLS R N. KS LIV ZW OEK IJ TRA O ST ER MOE G OLI E RSW BERKH R T LI E E R G . VI E W W HO H e i k a n tOEVENSTRS . A RS IR EG TR KS H T S W S J T E A R. I H e i k a n t Z EC N RA - KS A F T S R O S E H R R SHollen E BE J T . T AT BE RK P I I r i j n s t o k R u g d i j k ST Heuveltje N R N G F E


WAT EN WAAR IN DE GEMEENTE LOON OP ZAND

Kaatsheuvel Loon op Zand De Moer Appartement • Attractiepark • Bed & Breakfast • • • Boswachter • • Bungalow • • Camping • • • Café • • • Duinexpres • Fietsroute • • • Fietsverhuur • • Fitness • • Fotograaf • Golfbaan • • Groepsaccommodatie • • • Historische gebouwen • • • Hotel • • Huifkarverhuur • • Jeu de boules • Kasteel • Klimwand • Manege • • Markt/week • • Midgetgolf • • Molen • Mountainbike • Natuurgebied • • • Outdoor en indoor Survival • • Quad, motorbike, en thrillseeking activiteiten • Restaurant • • • Sauna • • Snooker • Speeltuin • • Sterrenwacht • Taxi • • Tennis • • • Trekkershutten • VVV • Wandelroute • • • Water/recreatiegebied • Zwembad • •

Bouwbedrijven Hazenberg b.v.

Middelstraat 10 5176 NJ De Moer 013-5159444

AK Deur & Interieur Poolsestraat 10-12 5171 DP Kaatsheuvel 0416-272614 info@akkaatsheuvel.nl www.akkaatsheuvel.nl

Schapers Oome Brabant Groen Keizersveer 15 4941 TA Raamsdonksveer 0162-512551 www.schapers.nl

Installatiebedrijf Pim Geimer Kloosterstraat 8a 5175 WL Loon op Zand info@geimerinstallatie.nl www.geimerinstallatie.nl 06-54992149

46


Apotheken

Bibliotheken

Kerkstraat 17 5175 BA Loon op Zand 0416-361190 info@apotheekdekoning.nl www.apotheekdekoning.nl

Het Klavier Anton Pieckplein 1 5171 CV Kaatsheuvel 0416-274379

Apotheek De Koning

Apotheek De Koning Marktstraat 3 5171 GM Kaatsheuvel 0416-361190 info@apotheekdekoning.nl www.apotheekdekoning.nl

Artsen/tandartsen/ ziekenhuizen/ dierenartsen Vraag op uw verblijfadres naar adres en telefoonnummer van de dichtstbijzijnde huisarts en tandarts.

Huisartsenpost Centraal dienstnummer voor avond-, nacht- en weekenddienst 0900-3322222 (€ 0,10 per min)

Ziekenhuis ETZ Tweesteden Dr. Deelenlaan 5 5042 AD Tilburg

Openbare Bibliotheek Kaatsheuvel

Kloosterstraat 2 5175 BJ Loon op Zand 0416-363868

Tilburgseweg 23 b 5161 ME Sprang-Capelle Geopend: ma t/m vrij van 9.00 uur tot 17.00 uur, 24 uur per dag telefonisch bereikbaar: 0900-8844.

Bureau Burgerzaken/ Gemeentewinkel Kaatsheuvel Het Klavier

Anton Pieckplein 5 5171 CV Kaatsheuvel 0416-669100 www.rabobank.nl/delangstraat

Postkantoren Hoofdstraat 78 5171 DE Kaatsheuvel 0416-283322

Brandweer

Taxi’s

Kaatsheuvel Bernsehoef 10 5171 PJ Kaatsheuvel

Luxemburgstraat 13 5171 PK Kaatsheuvel 0416-530000

Brandweerkazerne

Busdiensten

Rabobank Kaatsheuvel

Team Waalwijk Loon op Zand

Anton Pieckplein 1 5171 CV Kaatsheuvel 0416-289111 Koopavond De meeste winkels in Kaatsheuvel en Loon op Zand zijn op vrijdagavond tot 21.00 uur geopend.

Kasteellaan 2 5141 BM Waalwijk

Bank

Anton Pieckplein 1 5171 CV Kaatsheuvel 0416-289111

Politie

Ziekenhuis ETZ Waalwijk

Eerste Zeine 112 5144 AM Waalwijk 0416-334000 Uitsluitend na telefonische afspraak.

Gemeentekantoor ­Kaatsheuvel Het Klavier

Openbare Bibliotheek Loon op Zand

Loon op Zand De Hoogt 5175 AX Loon op Zand

Dierenkliniek De Langstraat

Gemeentehuis

Arriva 136 Tilburg - Kaatsheuvel Waalwijk - Den Bosch (plus tussenliggende plaatsen) Volans lijn 300 Tilburg - Kaatsheuvel Waalwijk - Den Bosch Volans lijn 301 Tilburg - Kaatsheuvel Waalwijk – Drunen- Den Bosch Buurtbus Lijn 205 Oisterwijk - Biezenmortel Udenhout - Loon op Zand – Kaatsheuvel - De Moer - Dongen

Oranjeplein 24 5175 BE Loon op Zand 0416-660167

Wilt u iets leuks gaan doen? Nog niet in deze brochure gevonden wat u zoekt? Of wilt u gewoon wat meer weten over onze gemeente? De informatrices van de VVV zijn graag bereid om u verder wegwijs te maken. Ook op www.vvvkaatsheuvel.nl vindt u alles wat de gemeente Loon op Zand u te bieden heeft en ook meer over de Efteling en het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Kijk ook eens op www.vvv.nl en www.visitbrabant.nl  VVV Kaatsheuvel - Loon op Zand De Moer Peperstraat 10a 5171 EC Kaatsheuvel 0416-277719 info@vvvkaatsheuvel.nl www.vvvkaatsheuvel.nl

Taxibedrijf van den Hout Geopend: ma. di. t/m vr. za.

13.00 - 17.00 uur 09.00 - 12.30 uur 13.00 - 17.00 uur 10.00 - 16.00 uur

Alarmnummer

112

Politie (geen spoed)

0900-8844 Bankpasjes blokkeren na diefstal

0800-0313 47


DE ONGEKENDE MOGELIJKHEDEN VAN

MANDEMAKERS KEUKENS

Al meer dan 35 jaar zetten Ben en Stefan Mandemakers de trend en zijn zij toonaangevend op het gebied van keukendesign. Naast de eigen M-collectie voert Mandemakers Keukens ook de topmerken Barletti, New Classic, SieMatic en Ariadne at Home. De keukens van Mandemakers zijn in alle opzichten inspirerend. Bovendien is er vaak meer mogelijk dan u denkt. Neem bijvoorbeeld deze SieMatic Urban, die in verschillende kleuren, materialen en opstellingen verkrijgbaar is. Zo is er voor elke smaak en elke woning een geschikt model. Laat u ook adviseren en kom naar één van onze showrooms. Wilt u meer weten? Kijk dan op: www.mandemakers.nl STEFAN EN BEN MANDEMAKERS

BARENDRECHT, BEUNINGEN, GRONINGEN, KAATSHEUVEL, WATERINGEN, WOERDEN, ZUTPHEN EN ZWOLLE.

VVV Welkom&wegwijs 2016/2017  
VVV Welkom&wegwijs 2016/2017  
Advertisement