Page 1

Descuiem Visuri 22 martie 2018 | La Teatru. La Călinescu


Meniu by Petrișor Tănase®

Gustare Mousse de avocado cu somon aromat Ruladă de șuncă și cașcaval Panada de pui Curcan în aspic Carne de vită uscată gătită în stil dacic pe salată stropită cu dressing de zmeură

Friptură Ruladă de curcan umplută cu mere, smochine și fistic Cartofi Dauphinoise Salată verde cu dressing de citrice

Desert Mousse de ciocolată


Ia-ți cheile care descuie cutiile visurilor Vizitează standul visurilor și, pentru o donație minimă de 50 de lei, vei primi un talon de tombolă. Spre finalul evenimentului, vei putea schimba acest talon cu o cheie magică. În sală vei descoperi 5 cutii încuiate cu lacăt. Încearcă cheia în lacătele cutiilor și dacă vei reuși să deschizi una dintre ele, primești garantat unul dintre premiile oferite cu generozitate de partenerii noști. Achiziționează mai multe chei pentru mai multe șanse de câștig.

Ce poți câștiga? Un Voucher Blue Air cu două bilete la Barcelona (dus-întors) O geantă Iutta „Regina Maria” Un voucher pentru 4 persoane la Trapped Room Escape Game O ie tradițională și un coș cu legume O ie tradițională și un coș cu produse tradiționale Banii strânși din tombolă vor susține programele PACT în 2018.


VISURI AMÂNATE Apă pentru Căsuța de Cultură din Vizurești

La doar 38 de kilometri de București, în comuna Vizurești (jud. Dâmbovița) se află o mână de oameni inimoși care au format o adevărată comunitate: au înființat un after-school cu scopul de a implica 20 de copii în activități recreative și educative. Alți 30 de copii participă de două ori pe lună la activități de dezvoltare personală, sport, ateliere de artă și meșteșuguri. Oamenii din comunitate au organizat și un Club lunar al mamelor, iar acum își doresc condiții decente pentru Căsuța de Cultură din Vizurești – singurul loc unde copiii se pot dezvolta prin ateliere de lectură, de pictură sau de lucru manual. Visul lor este să aibă suficiente fonduri pentru a construi un puț de mare adâncime care să asigure accesul la apă potabilă pentru copii, precum și o fosă septică.

O nouă generație de facilitatori De la primul contact

cu o comunitate până la implementarea unui proiect, este nevoie de cel puțin un an și jumătate. În tot acest timp, localnicii sunt susținuți și îndrumați de facilitatorii comunitari. Ei gasesc oamenii și tot ei îi ajută să formeze grupuri de inițiativă, să facă un plan pentru comunitatea lor, să identifice nevoile și solutiile cele mai potrivite. Fără ei, proiectele locale nu ar fi posibile. Un facilitator comunitar lucrează direct cu oamenii care doresc să schimbe lucrurile în bine, îi ajută să conștientizeze situația din satul/orașul lor, să pună încrederea la baza relațiilor dintre ei, să se organizeze și să lucreze voluntar împreună pentru împlinirea unui vis comun. Dar, pentru a forma un facilitator este nevoie de o metodologie extinsă și de traininguri pe teme precum dezvoltarea comunitară, managementul conflictului, tehnici și instrumente de facilitare, cunoașterea comunității, funcționarea a Administrației publice locale, strategii de advocacy sau cum se dezvoltă un proiect comunitar.


Cetățenie activă

Una din principalele probleme de care ne-am lovit în comunitățile cu care am lucrat până acum pentru dezvoltare comunitară este aceea că oamenii nu știu în general cum să combată abuzurile autorităților. De aceea, e important să facem transfer de cunoștințe către comunități pe drepturile omului, pe modalități de consultare și implicare civică, pe competențele autorităților publice și pe mecanismele disponibile pentru a combate diferitele abuzuri. Visul pe care îl sprijinim este realizarea de traininguri, ateliere și campanii pentru încurajarea cetățeniei active în comunitățile din sudul României. Un astfel de proiect e cu mai important cu cât în cele mai multe localități, oamenii se confruntă cu probleme complexe, pentru a căror soluționare e nevoie de mult efort și de abilități diferite.

Tolba pentru visuri

De-a lungul timpului, Fundația PACT a oferit sprijin constant în peste 150 de localități din sudul României, ceea ce a dus la crearea de organizații comunitare solide, capabile să lucreze în beneficiul propriilor comunități. Sprijinim aceste organizații pentru a-și analiza problemele, a-și prioritiza nevoile și a găsi soluții sustenabile. În urma acestor procese participative, oferim micro-granturi și sprijin constant pentru implementarea proiectelor. Metodele folosite sunt facilitarea comunitară, training-ul și consultanța. În cei 11 ani de existență, am oferit granturi cu o valoare totală de peste 500 000 euro pentru diverse proiecte comunitare. În 2018, vom începe să lucrăm în trei noi localități, cu scopul de a crea condițiile și abilitățile necesare dezvoltării unor adevărate comunități. Pentru a sprijini viitoarele grupuri, vom oferi câte un grant pentru un proiect din comunitate, menit să le accelereze dezvoltarea. Ceea ce ne dorim este să umplem tolba de visuri cu cele trei micro-granturi pentru comunitățile pe care le vom ajuta în 2018

Social entrepreneurship

La PACT, dorința de a dezvolta programe de sprijin a afacerilor sociale a venit dintr-o nevoie reală, identificată în comunități și anume lipsa oportunităților de angajare. Or, pentru a găsi soluții viabile și sustenabile e nevoie de o investiție în dezvoltarea abilităților de antreprenoriat a localnicilor, finanțarea afacerilor sociale și oferirea de sprijin constant. În ultimii doi ani, am oferit training de dezvoltarea afacerilor pentru 10 membri ai organizațiilor comunitare, am sprijinit 5 organizații comunitare pentru a-și elabora planurile de afaceri și am oferit granturi pentru 3 planuri de afaceri sociale, în valoare de 2500 de euro fiecare. Dar vrem să facem și mai mult, caci visul nostru este acela de a dezvolta un program care să susțină constant afacerile mici din zone rurale și orașe mici, pentru a le ajuta să devină sustenabile.


Fundația PACT contribuie la dezvoltarea sustenabilă a comunităților mici prin încurajarea, susținerea și promovarea inițiativelor locale și regionale, a parteneriatului și a responsabilității sociale. Credem că fiecare comunitate din România are curajul, încrederea și capacitatea de a avea un rol activ în a-și construi propriul viitor. Susținem oamenii cu inițiativă să construiască o viață mai bună pentru ei și pentru ceilalți membri ai comunității, în special cei mai vulnerabili. Oferim facilitare, instruire, consultanță și mici finanțări pentru proiecte comunitare, care să răspundă nevoilor locale. Din 2006, sprijinim formarea unor organizații comunitare în satele și orașele mici din sudul României. Îi încurajăm pe membrii acestor organizații să consulte comunitatea, să identifice resurse și să acționeze împreună pentru rezolvarea nevoilor locale. Am lucrat în peste 160 de comunități și am finanțat proiecte locale cu peste 500.000 de euro: locuri de joacă și programe de after-school pentru copii, campanii de responsabilizare dedicate tinerilor, un centru pentru bătrâni sau o brutărie. Aproximativ 22.000 de persoane au fost implicate în proiectele locale, iar echipa noastră de facilitatori a petrecut, în total, șase ani pe teren.

Principalele direcții de intervenție ale Fundației PACT

Dezvoltarea capacității locale

fundatiapact.ro /FundatiaPACT


comunitati


logo-uri

Brosura event  
Brosura event  
Advertisement