__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Geautomatiseerd softwaretesten Selecteren, implementeren en optimaal gebruiken van uw testtool Testautomatisering noodzaak De testuitvoer op software bepaald regelmatig het kritieke pad van projecten.. Het maakt hierbij niet uit of het project op een conventionele watervalmethode wordt of op een iteratieve Agile wijze i wordt uitgevoerd.. Er is vaak te weinig tijd om een test in voldoende mate te doorlopen. Hoe omvangrijker de test, hoe meer tijdswinst en resultaat u kunt halen met het geautomatiseerd uitvoeren van de test. 2B4QA helpt u bij het selecteren van de juiste tool. Daarnaast ondersteunen wij ubij het implementeren en toepassen van deze testtool. Onze consultants hebben een gedegen testkennis en zijn gespecialiseerd in het gebruik van tools als Tosca, Cucumber, Robot Framework en Selenium.

Selecteren van geschikte testtool - - - - -

Marktscan Longlist Shortlist Proof of concept Pilot

2B4QA ondersteunt u bij het selecteren en toepassen van de juiste testtool zodat deze optimaal gebruikt wordt voor het geautomatiseerd testen. Dit om vast te stellen of het systeem correct functioneert maar ook om te bepalen of het systeem bijvoorbeeld de gewenste performance heeft of voldoende beveiligd is. Door onze jarenlange ervaring weten we op welke wijze de juiste testtool geselecteerd moet worden, maar ook om deze tool optimaal toe te passen. De door ons ontwikkelde en veelvuldig toegepaste aanpak voor toolselectie is erop gericht om de voor u meest geschikte testtool voor geautomatiseerd testen te selecteren. Of dit nu een open source oplossing is of een testtool aangeboden door een toolleverancier, de fit voor uw organisatie is ons uitgangspunt. Al tijdens het selectieproces starten we met de implementatie. Activiteiten waarvan de resultaten, ongeacht het geselecteerde testtool, bruikbaar blijven tijdens het toepassen van de testtool. Onze medewerkers zijn testprofessionals die gespecialiseerd zijn in de implementatie en het toepassen/borgen van testautomatisering. U kunt ook bij 2B4QA terecht voor bijvoorbeeld het omzetten van een handmatige regressietest naar een geautomatiseerde testuitvoering of training en coaching van uw medewerkers in geautomatiseerd testen.

Implementeren van het testtool

Toepassen van testtools

- Training personeel - Inrichting organisatie - Inrichting en tuning testtool

- Coaching en ondersteuning - Testcapaciteit - Ontwerpen, uitvoeren en onderhouden tests - Efficiencytesten zoals een performance-, load- of stresstest - Geautomatiseerd testen


Testautomatisering Meer dan testen Geautomatiseerd testen wordt nog steeds vaak ingezet met het doel om tijd en kosten te besparen. Juist het versnellen van het testen, het met meer diepgang testen en het tijd-, plaats- en persoonsonafhankelijk uitvoeren van de testen, zijn belangrijke criteria die om te kiezen voor geautomatiseerd testen en een specifieke tool. Ook het migreren van releases per jaar of per maand naar Continuous Integration / Continuous Development vereist een vergaande vorm/implementatie van geautomatiseerd testen. Of het geautomatiseerd testen wordt ingericht door het aanschaffen van een commerciĂŤle tool of door een open source testtool, belangrijk is dat uw medewerkers gemotiveerd zijn om hiermee te werken. Na implementatie van een goed werkende tool voor testautomatisering, ontstaat er voor u een robuuste en toekomst vaste situatie. 2B4QA levert direct inzetbare, klantgerichte testprofessionals met de juiste kwalificaties, vakkennis, ervaring en vaardigheden. Specialisten op hun vakgebied, die ervaren zijn in het optimaal ondersteunen van geautomatiseerd testen.

Testtooling Onze testprofessionals zijn zich bewust dat het intensieve handmatige testwerk kan worden vervangen door het gebruik/inzetten van testtools. Zij worden intensief getraind in onder andere Selenium, Cucumber, Fitnesse en Robot Framework. Daarnaast zijn al onze testprofessionals gespecialiseerd en gecertificeerd in de testtool ToscaÂŽ van onze partner Tricentis.

Efficiency testen Performance testen is het vaststellen of het systeem onder een bepaalde load nog steeds efficiĂŤnt functioneert. Zoals de hoeveelheid gebruikers die het systeem tegelijk kan afhandelen in productie (loadtest), het verwerken van een maximum aantal transacties binnen een bepaalde tijdsperiode (stresstest) en de snelheid waarmee een transactie wordt afgehandeld (performance). In een testomgeving ontstaat een beeld over de snelheid van de applicatie. Lastig, of in veel gevallen onmogelijk, is het om handmatig een productieomgeving te simuleren. Hiervoor zijn testtools beschikbaar die het mogelijk maken om het gebruik van het informatiesysteem te simuleren. Op deze wijze ontstaat er een realistisch beeld van de performance. Wat gebeurt er als er in plaats van 10 gebruikers 1000 gebruikers tegelijk aanloggen? Als er niet iedere minuut een transactie moet worden afgehandeld maar honderden transacties per minuut moeten worden afgehandeld?

Geautomatiseerde testuitvoering Testautomatisering is het ondersteunen van het testproces door het automatiseren van testtaken. Er zijn verschillende testtaken die kunnen worden ondersteund, zoals geautomatiseerde test uitvoer(regressie), requirements management, defect management, test management, testdata management en testcase design. De keuze welke testtaak het beste kan worden geautomatiseerd baseren wij onder meer op de testvolwassenheid van uw organisatie. Als het testen / de testautomatisering nog in de kinderschoenen staat, is het verstandig om niet eerst testcase design op te pakken maar te beginnen met het automatiseren van de (handmatige) regressietest.


Medewerker aan het woord Performance testen loopt als een rode draad door mijn carrière. Al vanaf mijn allereerste opdracht houd ik mij bezig met deze niet functionele kant van het software testen. En ik moet zeggen, wat is er verschrikkelijk veel veranderd zeg. Laat ik even de situatie schetsen met betrekking tot mijn eerste performancetest. Deze test had ik niet gescript in een tool, nee, deze test werd uitgevoerd met de hand. Een select gezelschap van medewerkers was uitgenodigd om tijdens de middagpauze in te loggen op de website van een overheidsinstantie om hier gelijktijdig een gescript testgeval uit te voeren. Met deze test werd aangetoond dat er in ieder geval met 100 gebruikers gelijktijdig ingelogd kon worden.

Dit zijn wij Met een frisse blik geven wij opdrachtgevers inzicht in de kwaliteit van hun ICT oplossingen. Vanaf het begin van het ontwikkeltraject onderzoeken we of het product voldoet aan de eisen en wensen van de klant. Daarbij houden we alle aspecten van kwaliteitszorg in de gaten en focussen niet alleen op de functionaliteit. Tijdens dit proces nemen we de klant mee in de behaalde resultaten.

Vandaag de dag heb ik tientallen performance testen uitgevoerd, op een grote verscheidenheid aan applicaties, op verschillende omgevingen en met verschillende tools. Het belang van performance testen is met de jaren toegenomen, de wereld is veranderd en we willen onze informatie altijd en overal tot onze beschikking hebben. Ik ben mee veranderd, want als je uitspraken wilt doen over de performance van software, dan moet je zelf wel performant zijn.

Wij zijn een jong en creatief ICT bedrijf gericht op kwaliteitszorg. De ICT is een snel veranderende sector; we zorgen dat we mee blijven ontwikkelen. Dit doen we door vakinhoudelijke cursussen te volgen en te organiseren. Daarnaast werken we doorlopend aan onze communicatieve en organisatorische vaardigheden. Wij vinden het belangrijk dat we dit samen met onze collega’s doen. Zo leren we van elkaar.

Bernd Beersma, Senior Consultant


Onze Superhelden Ambitieus, leergierig en assertief

Analytisch sterk en overal inzetbaar

WO of HBO afgestudeerd

Intensieve training tot junior testprofessional

Continue uitdaging en ontwikkeling (nieuwe) skils

Voordat de opdracht start, stelt 2B4QA samen met u het gewenste resultaat vast. Gedurende het project begeleiden we de junior testprofessional intensief en sturen daar waar nodig bij. Het beoogde resultaat is en blijft uitgangspunt.

Plesmanstraat 59 Kamer 21 3905 KZ Veenendaal

info@2B4QA.nl www.2B4QA.nl +31 (0)318 240 044

Profile for 2B4QA

2B4QA geautomatiseerd softwaretesten  

2B4QA geautomatiseerd softwaretesten  

Profile for 2b4qa
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded