__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Professional Softwaretester Junior Test Professionals 2B4QA beschikt over goed opgeleide testprofessionals die staan te popelen om bij u aan de slag te gaan. Door onze jarenlange ervaring met het opleiden en begeleiden van jonge testprofessionals, weten we dat naast ICT en testspecifieke trainingen, een afgeronde WO/HBO studie noodzakelijk is. Belangrijke competenties zijn analytisch vemogen, nauwkeurigheid, stressbestendigheid en communicatieve vaardigheden. Daarnaast zijn onze jonge testprofessionals in staat om binnen het project zowel de business te begrijpen, alsook te ondersteunen bij de acceptatie van het systeem.

Carrière springplank In de ICT is een groeiend tekort aan goede testprofessionals. Doet uw systeem wat het moet doen? Is het ook betrouwbaar en beveiligd tegen onbedoeld gebruik?

De speciaal ontwikkelde, intensieve opleiding wordt gegeven door ervaren docenten, veelal eigen medewerkers. Vanzelfsprekend staat testen centraal en moet zowel het TMapÂŽ als het ISTQB Foundation certificaat worden behaald. De theorie wordt vanaf dag 1 van de basisopleiding in de praktijk toegepast. Hierdoor krijgt de testprofessional direct ervaring met de praktijk, waardoor hij of zij na de basisopleiding ook feitelijk in staat is om als volwaardig tester aan de slag te gaan.

2B4QA geeft invulling aan deze vraag door hoog opgeleide jonge mensen een intensieve training in onder meer testen, agile/scrum en testautomatisering te geven. Onze docenten combineren de laatste kennis met toepasbare werkervaring.

In een high-performance traject worden onze professionals ingezet op de testvoorbereiding en de geautomatiseerde uitvoering van een regressietest op een wereldwijd HRsysteem.

Onze professionals hebben gedegen testkennis en zijn direct inzetbaar in uw project.

Selecteren van geschikte kandidaten - - - - -

Competenties Branchekennis WBO / HBO Commitment Ambitie

Basisopleiding - - - - - - -

Tmap / ISTQB Testtechnieken Testtooling Agile Scrum Tosca Competentietraining

Detachering - - - -

Projecten bij de klant Inhoudelijke begeleiding Coaching on the job Sturing


De basisopleiding Meer dan detachering Het testen van software komt in een nieuwe levensfase die kansen biedt voor zowel testers als opdrachtgevers. De tijd dat testen enkel op een zeer arbeidsintensieve, handmatige manier wordt uitgevoerd, ligt voor een belangrijk deel achter ons. In een Agile/Scrum omgeving is testen een onderdeel van het ontwikkeltraject en dus niet meer een laatste activiteit in projecten. Samen met de ontwikkelaars en de businessmedewerker wordt de kwaliteit van de software vastgesteld. 2B4QA levert direct inzetbare, klantgerichte testprofessionals met de juiste kwalificaties, vakkennis, ervaring en vaardigheden. Onze professionals worden zowel vakinhoudelijk, opdrachtgericht als persoonlijk begeleid. Het welzijn van onze professional en de kwaliteit van uw systeem zijn belangrijk voor ons.

Testen, testen en testen Vanzelfsprekend is testen de kern van de basisopleiding. Niet enkel aantonen dat het gewenste kennisniveau is bereikt door onder meer het behalen van de certificaten TMapŽ Suite – Test Engineer, ISTQBŽ foundation, PSM-1 en Tosca testtooling, maar ook werkervaring opdoen! De training is gericht op het kunnen toepassen van de theorie in de praktijk en dus niet enkel het klaarstomen voor een certificaat.

Agile en Scrum De meeste projecten worden tegenwoordig in een Agile/ Scrum omgeving uitgevoerd. Zowel de trainingsvorm als het opleiden en certificeren tot professional scrummaster, zorgt dat de junior testprofessional op de Agile/Scrum wijze kan functioneren. Ook de Prince2 methode wordt behandeld om in watervaltrajecten te kunnen functioneren.

Testtooling Belangrijk is dat de testprofessional kan testen, daarnaast dat hij ook weet hoe het intensieve handmatige testwerk kan worden vervangen door het gebruik van testtools. Wij trainen al onze professionals in het gebruiken en toepassen van geautomatiseerde testtools, waaronder Selenium/Fitnesse. Als Tosca specialist binnen Nederland en partner van Tricentis is het vanzelfsprekend dat wij onze medewerkers opleiden in Tosca. Natuurlijk trainen wij onze testprofessional ook in performancetesten en securitytesten.

Communicatieve vaardigheden Presentatievaardigheden, vergadertechnieken, modereren van groepsessies, social skills, stand-up meetings en schriftelijke vaardigheden zijn competenties die ruim aan bod komen.

Development

SOFTWARE TESTING

Als moderne tester is het noodzakelijk dat je zowel met ontwikkelaars als met de business goed kan communiceren. Inleiding programmeren algemeen, inleiding systeemontwerp, inleiding infrastructuur, programmeren (Java) en databases (SQL) zijn dan ook onderdelen van de basisopleiding.


Medewerker aan het woord Performance testen loopt als een rode draad door mijn carrière. Al vanaf mijn allereerste opdracht houd ik mij bezig met deze niet functionele kant van het software testen. En ik moet zeggen, wat is er verschrikkelijk veel veranderd zeg. Laat ik even de situatie schetsen met betrekking tot mijn eerste performancetest. Deze test had ik niet gescript in een tool, nee, deze test werd uitgevoerd met de hand. Een select gezelschap van medewerkers was uitgenodigd om tijdens de middagpauze in te loggen op de website van een overheidsinstantie om hier gelijktijdig een gescript testgeval uit te voeren. Met deze test werd aangetoond dat er in ieder geval met 100 gebruikers gelijktijdig ingelogd kon worden.

Dit zijn wij Met een frisse blik geven wij opdrachtgevers inzicht in de kwaliteit van hun ICT oplossingen. Vanaf het begin van het ontwikkeltraject onderzoeken we of het product voldoet aan de eisen en wensen van de klant. Daarbij houden we alle aspecten van kwaliteitszorg in de gaten en focussen niet alleen op de functionaliteit. Tijdens dit proces nemen we de klant mee in de behaalde resultaten.

Vandaag de dag heb ik tientallen performance testen uitgevoerd, op een grote verscheidenheid aan applicaties, op verschillende omgevingen en met verschillende tools. Het belang van performance testen is met de jaren toegenomen, de wereld is veranderd en we willen onze informatie altijd en overal tot onze beschikking hebben. Ik ben mee veranderd, want als je uitspraken wilt doen over de performance van software, dan moet je zelf wel performant zijn.

Wij zijn een jong en creatief ICT bedrijf gericht op kwaliteitszorg. De ICT is een snel veranderende sector; we zorgen dat we mee blijven ontwikkelen. Dit doen we door vakinhoudelijke cursussen te volgen en te organiseren. Daarnaast werken we doorlopend aan onze communicatieve en organisatorische vaardigheden. Wij vinden het belangrijk dat we dit samen met onze collega’s doen. Zo leren we van elkaar.

Bernd Beersma, Senior Consultant


Onze Superhelden Ambitieus, leergierig en assertief

Analytisch sterk en overal inzetbaar

WO of HBO afgestudeerd

Intensieve training tot junior testprofessional

Continue uitdaging en ontwikkeling (nieuwe) skils

Voordat de opdracht start, stelt 2B4QA samen met u het gewenste resultaat vast. Gedurende het project begeleiden we de junior testprofessional intensief en sturen daar waar nodig bij. Het beoogde resultaat is en blijft uitgangspunt.

Plesmanstraat 59 Kamer 21 3905 KZ Veenendaal

info@2B4QA.nl www.2B4QA.nl +31 (0)318 - 240 044

Profile for 2B4QA

2B4QA professional softwaretester  

Junior Test Professionals

2B4QA professional softwaretester  

Junior Test Professionals

Profile for 2b4qa
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded