Page 1

2970vakantie actief

Vrijetijdsaanbod Schilde en ‘s-Gravenwezel

Paasvakantie › jeugdactiviteiten

Paasvakantie › sportkampen

Zomervakantie› sportkampen

Start inschrijvingen: maandag 10 maart om 10 uur

schilde.grabbis.be


vakantie­brochure • Jeugdactiviteiten voor de paasvakantie • Sportkampen voor de paasvakantie en de zomervakantie

Gewijzigd inschrijfsysteem maak nu al een nieuw gezinsaccount aan

schilde.grabbis.be

Inschrijvingen startertn op om 10 uur. maandag 10 maa

Iedereen moet een nieuw account aanmaken. Aanmelden via het oude systeem kan niet meer.

Contactpunt inschrijven en betalen Evenementenloket Turnhoutsebaan 200, Schilde 03 380 16 83 evenementen@schilde.be

Contactpunten inlichtingen activiteiten dienst sport & gezondheid en dienst gezin & welzijn Eugeen Dierckxlaan 24, Schilde 03 380 07 40 en 03 380 07 47 erbeweegtwat@schilde.be en jeugddienst@schilde.be


Een nieuw gezinsaccount aanmaken, kunt u nu al doen 1. Aanmaak gezinsaccount (dit doet u zelf) of voogd. 1. De basis voor een gezinsaccount zijn de gegevens van mama, papa het aanmaken voor gebruikt ook later worden s gegeven de want in, urig nauwke Voer alles van fiscale attesten. 2. Voeg nu de gegevens van uw kinderen toe aan dit gezinsaccount. 2. Registratie gezinsaccount (dit doet de gemeente) 1. De gemeente kijkt uw gegevens na. 2. U krijgt een bevestiging. 3. Controleer uw mailbox reerd. 1. U krijgt een e-mail met de bevestiging dat uw account werd geregist ten. activitei voor en inschrijv u kunt uur 2. Vanaf maandag 10 maart 2014 om 10

Kinderen inschrijven voor activiteiten Inschrijven kan op 2 manieren: 1. Online inschrijven via schilde.grabbis.be 1. Aanmelden met gezinsaccount . Aanmelden doet u met de naam en voornaam van een van uw kinderen dochter. of zoon uw Het paswoord is de geboortedatum van 2. Kinderen gelijktijdig inschrijven ten. U kunt uw kinderen gelijktijdig inschrijven voor verschillende activitei zal u het selectievakje Als uw kind voor een bepaalde activiteit niet de juiste leeftijd heeft, niet kunnen aanvinken. 3. Overzicht inschrijvingen en bevestigen wilt inschrijven. U krijgt een overzicht van de activiteiten waarvoor u uw kinderen ingen. Kijk dit goed na voor u bevestigt. Doe eventueel aanpass Bevestig de inschrijving. 4. Betalen U krijgt een e-mail met de vraag om de inschrijvingen te betalen. Betaal onmiddellijk.

2. Inschrijven ter plaatse op het evenementenloket meteen bij het reserveren. U kunt ook inschrijven bij het evenementenloket. Dan betaalt u Betalen is ook mogelijk met bancontact.

Let op:

• Bent u geen internetheld? Neem dan contact op met het evenementenloket. • Het OCMW kan een deel van de kostprijs van deze activiteiten terugbetalen (laagste inkomens). 18. Meer informatie: OCMW, Turnhoutsebaan 67, Schilde, 03 383 62

2 3


Speelpleinen paasvakantie

maandag 7 april tot donderdag 17 april 2014


rd e t e b Ver ept rec

Vakantiewerking Schilde in een nieuw jasje De dienst gezin en welzijn tovert tijdens de schoolvakanties weer heel wat spel en avontuur uit de hoge hoed. Hoewel het aanbod voor kinderen en jongeren van 4 tot 12 jaar grotendeels hetzelfde blijft, zit alles vanaf dit jaar in een nieuw jasje. De activiteiten, speelpleinen en opvang zijn nu nog beter op elkaar afgestemd. Voortaan spreken we niet meer over ‘Kadee’ of ‘speelpasactiviteiten’. En toch blijven de vakanties TOP! Hoe werkt dat dan?

Wat-te-doen Boeiende spelactiviteiten, creatieve workshops, spannende uitstappen, toffe voorstellingen,…er staat weer heel wat lekkers op het menu. Naast de geprogrammeerde activiteiten is er ook meer dan voldoende ruimte en materiaal op de speelpleinen om gewoon zelf je eigen ding te doen. Wil je bouwen, knutselen, bewegen, gamen, lezen of spelen… het kan allemaal in ons mini-speeldorp!

Alles op één plek en van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Alle vakantie-activiteiten vinden plaats op dezelfde locatie, namelijk het speelplein. Op deze manier moeten deelnemers zich niet langer verplaatsen tussen verschillende activiteiten en locaties. Ook de kinderopvang is vanaf nu op het speelplein te vinden. Tijdens de paasvakantie is iedereen tussen 4 en 12 jaar welkom op Speelplein Schilde in de Jos aan ‘t Parkske.

Speelplein Schilde Eugeen Dierckxlaan 24 2970 Schilde

3


Nieuw recept speelpleinen (4-12 jaar)

Zoals we eerder al aanhaalden krijgt de speelpleinwerking vanaf dit jaar een nieuw jasje. Het vaste wekelijkse programma wordt min of meer behouden. Met uitstappen op dinsdag, voorstellingen op donderdag en verschillende georganiseerde workshops. Helemaal nieuw is het fantastische mini-speeldorp met verschillende en telkens anders ingerichte ruimtes.

Ben je een echte boekenwurm of heb je zin om rustig te genieten? Dan voel je je zeker thuis in onze snoezelbibliotheek. Is bouwen echt je ding? Kom dan zeker een kijkje nemen in onze gloednieuwe bouwhoek. Knutselfanaat? Actieveling? Fervent gamer? Er is voor elk wat wils in ons mini-speeldorp! Eten Op de speelpleinen wordt een vieruurtje voorzien. Boterhammen en een drankje moeten de kinderen zelf meebrengen, liefst in een brooddoos.

Wat?

Wat kost het? Kies je een voormiddag met vooropvang, dan betaal je 2 keer 3 euro. Dus in totaal 6 euro. Een hele dag speelplein met naopvang, maar zonder vooropvang kost 9 euro. Voor een daguitstap betaal je 20 euro. Dat wordt 23 euro met vooropvang.

Wanneer?

Vooropvang

Waar?

Prijs

8 – 10 uur

joS

3 euro

Speelplein voormiddag

10 – 13 uur

joS

3 euro

Speelplein namiddag

13 – 16 uur

joS

3 euro

Naopvang

16 – 18 uur

joS

3 euro

Maandag 7 april

8 - 10 uur vooropvang

10 - 13 uur speelpleinwerking

13 -16 uur speelpleinwerking

16 -18 uur naopvang

Dinsdag 8 april

8 – 10 uur vooropvang

10 - 13 uur speelpleinwerking

13 – 16 uur speelpleinwerking

16 -18 uur naopvang

Dinsdag 8 april

8u – 10 uur vooropvang

Prijs: 20 euro

Woensdag 9 april

8 – 10 uur vooropvang

Workshop: Striptekenen

13 -16 uur speelpleinwerking

16 -18 uur naopvang

Donderdag 10 april

8 - 10 uur vooropvang

10 – 13 uur speelpleinwerking

Voorstelling: Mijnheer Neus vertelt

16 -18 uur naopvang

Vrijdag 11 april

8 - 10 uur vooropvang

10 - 13 uur speelpleinwerking

13 -16 uur speelpleinwerking

16 -18 uur naopvang

Maandag 14 april

8 - 10 uur vooropvang

10 - 13 uur speelpleinwerking

13 -16 uur speelpleinwerking

16 -18 uur naopvang

Dinsdag 15 april

8 - 10 uur vooropvang

10 - 13 uur speelpleinwerking

13 -16 uur speelpleinwerking

16 -18 uur naopvang

Dinsdag 15 april

8 - 10 uur vooropvang

8.15 - 17.45 uur Uitstap: ‘De Beekse Bergen’ Prijs: 20 euro

8.45-18 uur Uitstap: Efteling


Woensdag 16 april

8 - 10 uur vooropvang

Workshop: Sjorren

13 -16 uur speelpleinwerking

16 -18 uur naopvang

Donderdag 17 april

8 - 10 uur vooropvang

10 - 13 uur speelpleinwerking

13 -16 uur speelpleinwerking

16 -18 uur naopvang

Vrijdag 18 april

gesloten

Al deze activiteiten gaan door in het jongerenontmoetingscentrum (joS), Eugeen Diercklaan 24, Schilde. Dit is ook de vertrek- en aankomstplaats voor uitstappen.

Ook de tienerwerking werd grondig door elkaar geschud, zodat vraag en aanbod nu meer in dezelfde lijn liggen. De benamingen ‘lummels’ en ‘lummelhoek’ gooien we overboord. We gaan dus op zoek naar een nieuwe naam. En aan wie kunnen we dat beter vragen dan aan de tieners zelf…

zoek mee naar een nieuwe naam

Nieuw recept tienerwerking (12-15 jaar)

Heb jij een fantastisch idee voor een nieuwe naam? Of bruist je brein van inspiratie? Laat het ons zeker weten via soetkin.gielen@schilde.be of jeugddienst@schilde.be. Zit je op Facebook? Dan kun je ons ook contacteren op https://www.facebook.com/jeugddienst.schilde. Zoals de voorbije jaren staat er elke dinsdag een uitstap op het programma. Daarnaast kun je telkens op woensdag en donderdag in het zaaltje naast de Jos terecht voor fenomenale workshops. Met andere woorden: plezier gegarandeerd! Dinsdag 8 april

8.45 – 18 uur Uitstap: Efteling

20 euro

Woensdag 9 april

14 – 17 uur Workshop: Striptekenen

3 euro

Donderdag 10 april

10 – 17 uur Workshop: URBAN LIFE elementen van de hiphopscène: MC’ing

3 euro

13 – 16 uur Workshop: URBAN LIFE elementen van de hiphopscène: Streetdance

Dinsdag 15 april

8.15 – 17.45 uur Uitstap: Safaripark en speelland De Beekse Bergen

Woensdag 16 april

14 - 17 uur Workshop: Skate happening

Donderdag 17 april

14 – 17 uur Workshop: Improvisatietheater

3 euro 20 euro gratis 3 euro

Al deze activiteiten gaan door in het jongerenontmoetingscentrum (joS), Eugeen Diercklaan 24, Schilde. Dit is ook de vertrek- en aankomstplaats voor uitstappen.

4


Ook zomervakantie wordt voor iedereen spannend opnieuw met een programma voor 4-12 jarigen en aparte activiteiten voor 12-15 jarigen Hou je alvast klaar voor volgende activiteiten • verschillende crea- en tekenworkshops • een voormiddagje sjorren als een echte scout • ondergedompeld worden in de wereld van de volksdans • je inleven in je eigen theaterspel • uitblinken in je kookkunsten • een echte gezelschapspelvoormiddag • … en nog veel meer Uiteraard zijn er al verschillende uitstappen gepland. Zo gaan we zeker naar de Hengelhoef en Toverland. Bovendien staan er weer een aantal geweldige theatervoorstellingen op het menu. Ons programma is duidelijk niet te versmaden, mis het dus zeker niet.

Een bijkomend speelplein in de zomer Tijdens de grote vakantie zal ook speelplein Wezel aan de scouts van ’s-Gravenwezel de deuren openen. Twee speelpleinen dus, voor nog meer speelplezier. Hou 2970 info in het oog Alle informatie over het zomerprogramma vindt u in 2970 info van mei – juni. Er komt dus geen aparte brochure.


Fruit, het ideale e j t r o o d n e s s tu Uw kinderen gaan op sportkamp of nemen deel aan avonturendagen… Kortom ze bewegen. Tussendoortjes zorgen voor voldoende energie om een hele dag door actief te zijn. Geef hen een lekkere portie fruit mee en zorg dat ze zich heel de dag goed voelen!

Ik zeg het fier en luid:

Ik eet elke

dag

twee keer fruit!

Verantwoordelijke uitgever:

Een portie is gelijk aan ongeveer 125 gram, dat is • 1 groot stuk fruit (appel, peer, banaan, sinaasappel, perzik, …) • of 2 stuks middelgroot fruit (kiwi, mandarijn, …) • of één handvol of een dessertschaaltje klein fruit (aardbeien, bessen, …) Meer informatie?

viasano.be Stichtende partner

Affiche Viasano Fruits NL neutre.indd 1

10/12/12 12:14

5


Sportkampen Paasvakantie maandag 7 april tot donderdag 17 april 2014


Sportkampen Afspraken • Alle kampen worden begeleid door professionele sportmonitoren. • Het kamp start en eindigt op de afgesproken uren. Wees op tijd! • Algemene benodigdheden - Sportieve kledij - Hele dag kamp: lunchpakket, gezonde tussendoortjes en voldoende drank - Halve dag kamp: een gezond tussendoortje en voldoende drank • Warm en droog in combinatie met sporten: Tijdens de zomermaanden is het belangrijk om voldoende te drinken. Geef daarom zeker een fles water of gevulde drinkbus mee. Op de meeste plaatsen kunnen lege drinkbussen met leidingwater worden gevuld. • Verhoogde UV-index, verminderde luchtkwaliteit in combinatie met sporten: Onze begeleiders houden hier rekening mee en passen het tempo aan waar nodig. Ze zorgen ook voor voldoende afwisseling zon/schaduw. Toch blijft een goede bescherming belangrijk. Zorg altijd minstens voor bescherming van het hoofd (hoed/pet) en voorzie zonnecrème met hoge beschermingsfactor.

Uitgebreide voor- en naopvang bij sportkampen (enkel waar dit specifiek vermeld staat) • Hele dag sportkampen - Kampen die lopen van 9 tot 16 uur: opvang van 8 tot 17 uur • Halve dag sportkampen - Kampen die lopen van 9 tot 12 uur: opvang van 8 tot 12.30 uur - Kampen die lopen van 13 tot 16 uur: opvang van 12.30 tot 17 uur - Na 17 uur is er geen opvang en kinderen kunnen niet naar het speelplein worden gebracht. U haalt uw kinderen dus op voor 17 uur.

!

aar

Halve dag sportkampen neerb combi leinen combineren met speel­pleinen speelp (enkel waar dit specifiek vermeld staat) • Verplaatsingen tussen het sportkamp en de speelpleinen (met de wagen of te voet) zijn in de prijs begrepen. Uiteraard geldt dit enkel als uw zoon of dochter is ingeschreven voor een halve dag sportkamp én voor een halve dag speelpleinen • Een halve dag sportkamp kan dus perfect met het speelplein worden gecombineerd. Waar zet u de kinderen af en waar haalt u ze weer op? Twee voorbeelden: Sportkamp voormiddag Een kind dat tijdens de voormiddag aan het ‘Gevechtssportkamp’ deelneemt, kan in de namiddag naar het speelplein van Schilde of ’s-Gravenwezel worden gebracht. U zet uw kind af aan het sportkamp maar haalt hem of haar op aan het opgegeven speelplein. Sportkamp namiddag Een kind dat in de voormiddag wordt opgevangen op het speelplein kan in de namiddag worden gebracht naar ‘Trampoline en Tumblingkamp 2’. U zet uw kind af aan het speelplein, maar haalt het weer op bij het sportkamp.

!

!

6


Sportkampen Pasen

Balsportenkamp

Maandag 7 april – vrijdag 11 april

WAAR

WANNEER

VOOR WIE

PRIJS

SH Vennebos

9 tot 12 uur

°2007-°2001

40 euro

Omschrijving: Tijdens deze week komen allerlei verschillende balsporten aan bod. Er is een uitgebreide keuze aan bekende, maar ook aan minder bekende balsporten. Als je graag sport en beweegt, dan is dit afwisselende kamp zeker iets voor jou!

ar neerba combi leinen speelp

Benodigdheden: Binnen- en buitensportschoenen

ar neerba combi leinen speelp

Alles op wielen

Maandag 7 april – vrijdag 11 april WAAR

WANNEER

VOOR WIE

PRIJS

SH Vennebos

13 tot 16 uur

°2007-°2001

40 euro

Omschrijving: Als je je graag op wielen voortbeweegt, kies dan voor dit kamp. Je leert technieken en trucjes, ‘op wielen’: rollerblades, waveboards, eenwielers of steps. Je kunt je ook amuseren op de gekke fietsen. Plezier gegarandeerd! Benodigdheden: Binnen- en buitensportschoenen

7


Combi Balsportenkamp + alles op wielen

Maandag 7 april – vrijdag 11 april

WAAR

WANNEER

VOOR WIE

PRIJS

SH Vennebos

9 tot 16 uur

°2007-°2001

80 euro

Omschrijving: Tijdens deze week komen allerlei verschillende balsporten aan bod. Er is een uitgebreide keuze aan bekende, maar ook aan minder bekende balsporten. Als je graag sport en beweegt, dan is dit afwisselende kamp zeker iets voor jou! Als je je graag op wielen voortbeweegt, kies dan voor dit kamp. Je leert technieken en trucjes, ‘op wielen’: rollerblades, waveboards eenwielers of steps. Je kunt je ook amuseren op de gekke fietsen. Plezier gegarandeerd! Benodigdheden: Binnen- en buitensportschoenen

Roei-initiatie

Maandag 14 april

WAAR

WANNEER

VOOR WIE

PRIJS

Netekanaal

9.30 tot 12.30 uur

°2004-°1999

GRATIS

Omschrijving: Tijdens deze initiatie leer je wat het echte roeien allemaal inhoudt. Je krijgt deskundige begeleiding van onze geweldige roeitrainers. Zwembrevet van 200m is noodzakelijk. Benodigdheden: Zwemspullen, handdoek, kleding en schoenen die nat mogen worden. Bescherming tegen de zon: hoed of pet, zonnecrème met hoge beschermingsfactor


Kleutersportkamp

Maandag 14 april – donderdag 17 april

WAAR

WANNEER

VOOR WIE

PRIJS

TZ De Wingerd

9 tot 12 uur

°2010-°2008

32 euro

Omschrijving: Tijdens het kleutersportkamp leert uw zoon of dochter, op een speelse manier, creatief omgaan met lichaam, ruimte en ritme. Door het aanbieden van uitdagende, thematische bewegingsvormen (circus, dieren, piraten, …) wordt de basis gelegd als voorbereiding op een latere meer gerichte sportbeoefening.

r eerbaa n i b m co leinen speelp

Benodigdheden: Binnensportschoenen of turnpantoffels

Circuskamp

Maandag 14 april - donderdag 17 april WAAR

WANNEER

VOOR WIE

PRIJS

TZ De Wingerd

13 tot 16 uur

°2007-°2001

32 euro

Omschrijving: Onder leiding van een ervaren circusartiest leer je verschillende circustrucjes zoals jongleren, acrobatie, ballopen, eenwieleren, enz. Wil je je graag verdiepen in de wondere wereld van het circus, dan moet je zeker deelnemen aan dit sportkamp! Benodigdheden: Binnensportschoenen of turnpantoffels

Locaties sportkampen

ar neerba i b m o c leinen speelp

• SH Vennebos: Sporthal KA Vennebos, Hoevedreef z/n, 2970 Schilde • Netekanaal: Netekanaal Nederviersel (Zandhoven) – begin van het jaagpad richting Duffel (rechteroever net voorbij sluis Nederviersel en voorbij metalen autosnelwegbrug) • TZ De Wingerd: Turnzaal De Wingerd, Wijnegemsteenweg (inrit naast nr 18), 2970 ’s-Gravenwezel

8


Sportkampen zomervakantie dinsdag 1 juli - vrijdag 29 augustus 2014


Sportkampen Zomer

Avonturendag Survival Dinsdag 1 juli

WAAR

WANNEER

VOOR WIE

PRIJS

Dienst sport en gezondheid

9 tot 17 uur

°2004-°1999

20 euro

Omschrijving: Je begint de dag met een oriëntatieloop in het avonturenpark. Probeer daarna recht te blijven op het hoogteparcours en vervolg met de hindernissentocht. Daarna wanen we ons soldaten en proberen we de paracommandopiste (leeuwenkooi, Japanse ladder, …) te overleven. Afsluiten doen we met een verfrissende vlottentocht! Het is duidelijk, een dag vol avontuur. Benodigdheden: Buitensportschoenen met goed geprofileerde zolen Reservekledij en reserveschoenen, handdoek Bescherming tegen de zon: hoed of pet, zonnecrème met hoge beschermingsfactor

Avonturendag Combi BMX-parcours + Boogschieten

Woensdag 2 juli

WAAR

WANNEER

VOOR WIE

PRIJS

Dienst sport en gezondheid

9.15 tot 16 uur

°2004-°1999

20 euro

Omschrijving: Wie van een stevige portie spektakel houdt, kan zich vandaag uitleven. We gaan met de fiets op tocht naar het BMX-parcours. Hier krijgen we door professionele BMX-trainers initiatie op deze uitdagende omloop. Daarna fietsen we naar de workshop boogschieten. Hier zullen we met verschillende soorten bogen leren omgaan. Benodigdheden: Fiets en fietshelm Lange broek, shirt met lange mouwen, handschoenen, stevige sportschoenen. Opgelet: zonder lange broek of lange mouwen mag je niet BMX-en!

9


Avonturendag : Surfers Paradise Donderdag 3 juli

WAAR

WANNEER

VOOR WIE

PRIJS

Dienst sport en gezondheid

8.30 tot 18 uur

°2004-°1999

20 euro

Omschrijving: Golfsurfen in combinatie met stand up paddle boarding, beachkiten, kayak, mountainbiken in het Zwin, …? Je krijgt een enorme variatie aan zee- en strandsporten! Vandaag moet je zeker mee. Welke sporten we gaan doen hangt af van het weer. Zwembrevet 200m is noodzakelijk. Benodigdheden: Zwemspullen, handdoek en schoenen die nat mogen worden, regenkledij. Bescherming tegen de zon: hoed of pet, zonnecrème met hoge beschermingsfactor

Kleutersport-driedaagse Maandag 7 juli – woensdag 9 juli

WAAR

WANNEER

VOOR WIE

PRIJS

TZ De Wingerd

9 tot 16 uur

°2011-°2008

50 euro

Omschrijving: Tijdens de kleutersport-driedaagse leert uw zoon of dochter op een speelse manier creatief om te gaan met lichaam, ruimte en ritme. Door het aanbieden van uitdagende, thematische bewegingsvormen (circus, dieren, piraten, …) wordt de basis gelegd als voorbereiding op een latere meer gerichte sportbeoefening. Deze sportieve activiteiten worden afgewisseld met rustigere momenten met knutselen en voorlezen. Ook het project ‘de proefkampioen’ wordt opgenomen in het kamp. Dit houdt in dat de kleuters hun smaak verder ontwikkelen door te experimenteren met voeding. Benodigdheden: Binnensportschoenen of turnpantoffels

Circuskamp

Maandag 14 juli – vrijdag 18 juli

WAAR

WANNEER

VOOR WIE

PRIJS

TZ De Wingerd

9 tot 16 uur

°2008-°2001

80 euro


Omschrijving: Onder leiding van een ervaren circusartiest leer je verschillende circustrucjes zoals jongleren, acrobatie, ballopen, eenwieleren. Wil je je graag verdiepen in de wondere wereld van het circus, dan moet je zeker deelnemen aan dit sportkamp. Vrijdag om 15u is er een toon- en probeermoment. Ouders, grootouders en vrienden zijn van harte welkom! Benodigdheden: Binnen- en buitensportschoenen

Tenniskamp 1

Dinsdag 22 juli – vrijdag 25 juli WAAR

WANNEER

VOOR WIE

PRIJS

TC Brabo

10 tot 12 uur

°2009-°2006

24 euro

Omschrijving: Wil je graag de sfeer van de tenniswereld opsnuiven? Dan is dit het ideale zomerkamp! De belangrijkste tennistechnieken worden op een speelse manier aangeleerd. Dit sportkamp gaat volledig door in openlucht. Neem bij regenweer contact op met de club op het nummer 03 384 07 09. Lessen die niet kunnen doorgaan omwille van de weersomstandigheden proberen we in te halen. Benodigdheden: Sportieve kledij aangepast aan de weersomstandigheden Buitensportschoenen met vlakke zool Bescherming tegen de zon: hoed of pet, zonnecrème met hoge beschermingsfactor

Tenniskamp 2

Dinsdag 22 juli – vrijdag 25 juli

WAAR

WANNEER

VOOR WIE

PRIJS

TC Brabo

14 tot 16 uur

°2005-°2001

24 euro

Omschrijving: Wil je graag de sfeer van de tenniswereld opsnuiven? Dan is dit het ideale zomerkamp! De belangrijkste tennistechnieken worden op een speelse manier aangeleerd. Dit sportkamp gaat volledig door in openlucht. Neem bij regenweer contact op met de club op het nummer 03 384 07 09. Lessen die niet kunnen doorgaan omwille van de weersomstandigheden proberen we in te halen. Benodigdheden: Sportieve kledij aangepast aan de weersomstandigheden Buitensportschoenen met vlakke zool Bescherming tegen de zon: hoed of pet, zonnecrème met hoge beschermingsfactor

10


Golf- en Omnisportkamp Dinsdag 22 juli – vrijdag 25 juli

WAAR

WANNEER

VOOR WIE

PRIJS

TZ De Wingerd Vrijdag: Rinkven Golfclub

9 tot 16 uur

°2008-°2001

64 euro

Omschrijving: Tijdens dit kamp leer je golfen aan de hand van verschillende leuke spelletjes. De termen grip en swing zullen na het kamp niet langer onbekend zijn. Het golfen wordt afgewisseld met omnisport. En op vrijdag sluiten we af met een unieke uitstap naar Rinkven Golfclub, waar we door een echte ‘pro’ worden begeleid. Benodigdheden: Binnen- en buitensportschoenen

Balsportenkamp

Maandag 28 juli – vrijdag 1 augustus

WAAR

WANNEER

VOOR WIE

PRIJS

SH Vennebos

9 tot 12 uur

°2008-°2001

40 euro

Omschrijving: Tijdens deze week komen allerlei verschillende balsporten aan bod. Er is een uitgebreide keuze aan bekende, maar ook aan minder bekende balsporten. Als je graag sport en beweegt, dan is dit afwisselende kamp zeker iets voor jou!

ar neerba combi leinen speelp

Benodigdheden: Binnen- en buitensportschoenen

Oriëntatieloop en bosspelen

Maandag 28 juli – vrijdag 1 augustus

WAAR

WANNEER

VOOR WIE

PRIJS

SH Vennebos

13 tot 16 uur

°2008-°2001

40 euro

Omschrijving: Vind je niet altijd je weg terug? Dan is dit de ideale manier om je oriëntatievermogen te testen en te verbeteren. Op een speelse manier ga je op zoek naar schatten. Aan de hand van verschillende opdrachten kun je tips en/of letters verzamelen, waardoor je de weg naar de schat kunt vinden.


Tijdens deze week worden verschillende varianten van oriëntatieloop afgewisseld met leuke bosspelen. Benodigdheden: Binnen- en buitensportschoenen

ar neerba combi leinen speelp

Combi Balsportenkamp + Oriëntatieloop en bosspelen Maandag 28 juli – vrijdag 1 augustus

WAAR

WANNEER

VOOR WIE

PRIJS

SH Vennebos

9 tot 16 uur

°2008-°2001

80 euro

Omschrijving: Balsporten: Tijdens deze week komen allerlei verschillende balsporten aan bod. Er is een uitgebreide keuze aan bekende, maar ook aan minder bekende balsporten. Als je graag sport en beweegt, dan is dit afwisselende kamp zeker iets voor jou! Oriëntatieloop en bosspelen: Vind je niet altijd je weg terug? Dan is dit de ideale manier om je oriëntatievermogen te testen en te verbeteren. Op een speelse manier ga je op zoek naar schatten. Aan de hand van verschillende opdrachten kun je tips en/of letters verzamelen, waardoor je de weg naar de schat kunt vinden. Tijdens deze week worden verschillende varianten van oriëntatieloop afgewisseld met leuke bosspelen. Benodigdheden: Binnen- en buitensportschoenen

Omnisport- en taalkamp Frans ism Taalkabaal

Maandag 28 juli – vrijdag 1 augustus

WAAR

WANNEER

VOOR WIE

PRIJS

TZ De Wingerd

9 tot 16 uur

°2008-°2001

80 euro

Omschrijving: Bonjour! Ben jij een sportieveling die ook graag een nieuwe taal leert? Dan ben je hier aan het juiste adres.Beweeg-ensportactiviteitenenFranseleswisselenelkaaraf.Viaeenspeelse,leukeencreatieve aanpak leer je communiceren in het Frans. We spelen met taal om je spreekdurf en je taalvaardigheid te stimuleren. Je wordt begeleid door een dynamisch en enthousiast taal- en sportteam. Zij zorgen ervoor dat je een leerrijke, sportieve vakantieweek beleeft met boeiende activiteiten. Op het einde van de week kan je je verworven talenkennis tonen aan je ouders in ‘Un vrai spectacle’. A bientôt! Benodigdheden: Binnen- en buitensportschoenen

11


Trampoline en tumblingkamp 1 1 Maandag 4 augustus – vrijdag 8 augustus

WAAR

WANNEER

VOOR WIE

PRIJS

TZ De Wingerd

9 tot 12 uur

°2008-°2005

40 euro

Omschrijving: Als een echte gymnast leer je tumblen op een airtrack (lange opblaasbare mat). Je kunt je ook uitleven op de trampoline en de verschillende andere turntoestellen. Wil je ook eens proeven van dit leuke en kwaliteitsvolle kamp? Schrijf je dan snel in!!

ar neerba combi leinen speelp

Benodigdheden: Binnensportschoenen of turnpantoffels

Trampoline en tumblingkamp 2 1 Maandag 4 augustus – vrijdag 8 augustus

WAAR

WANNEER

VOOR WIE

PRIJS

TZ De Wingerd

13 tot 16 uur

°2004-°2001

40 euro

Omschrijving: Als een echte gymnast leer je tumblen op een airtrack (lange opblaasbare mat). Je kunt je ook uitleven op de trampoline en de verschillende andere turntoestellen. Wil je ook eens proeven van dit leuke en kwaliteitsvolle kamp? Schrijf je dan snel in!

ar neerba combi leinen speelp

Benodigdheden: Binnensportschoenen of turnpantoffels

Kleutersport-driedaagse

Maandag 11 augustus – woensdag 13 augustus

WAAR

WANNEER

VOOR WIE

PRIJS

TZ De Wingerd

9 tot 16 uur

°2011-°2008

50 euro

Omschrijving: Tijdens de kleutersport-driedaagse leert uw zoon of dochter op een speelse manier creatief om te gaan met lichaam, ruimte en ritme. Door het aanbieden van uitdagende, thematische bewegingsvormen (circus, dieren, piraten, …) wordt de basis gelegd als voorbereiding tot een latere meer gerichte sportbeoefening. Deze sportieve activiteiten worden afgewisseld met rustigere momenten met knutselen en voorlezen. Ook het project ‘de proefkampioen’ wordt opgenomen in het kamp. Dit houdt in dat de kleuters hun smaak verder ontwikkelen door te experimenteren met voeding.


Benodigdheden: Binnensportschoenen of turnpantoffels

Circuskamp

Maandag 18 augustus – vrijdag 22 augustus

WAAR

WANNEER

VOOR WIE

PRIJS

TZ De Wingerd

9 tot 16 uur

°2008-°2001

80 euro

Omschrijving: Onder leiding van een ervaren circusartiest leer je verschillende circustrucjes zoals jongleren, acrobatie, ballopen, eenwieleren. Wil je je graag verdiepen in de wondere wereld van het circus, dan moet je zeker deelnemen aan dit sportkamp. Vrijdag om 15u is er een toon- en probeermoment. Ouders, grootouders en vrienden zijn van harte welkom! Benodigdheden: Binnen- en buitensportschoenen

Gevechtsportkamp

Maandag 18 augustus – vrijdag 22 augustus WAAR

WANNEER

VOOR WIE

PRIJS

SH Vennebos

9 tot 12 uur

°2008-°2001

40 euro

Omschrijving: Vorig jaar voor het eerst gelanceerd en onmiddellijk een succesnummer. Daarom bieden we dit sportkamp graag opnieuw aan. Een mix van verschillende zelfverdedigingssporten staat op het programma. Ook laten we je op een leuke manier kennismaken met de nobele schermsport. Veel variatie in één kamp! Benodigdheden: T-shirt met lange mouwen en broek met lange pijpen

ar neerba combi leinen speelp

12


Danskamp

Maandag 25 augustus – vrijdag 29 augustus

WAAR

WANNEER

VOOR WIE

PRIJS

SH Vennebos

9 tot 16 uur

°2005-°1999

80 euro

Omschrijving: Hip-hop, jazz, clipdance en cheerleading staan dit jaar op het programma van het danskamp. Iedere dag krijg je elke dans aangeboden voor een periode van 85 minuten. Laat je danskriebels maar komen! Vrijdag om 15u is er een toonmoment. Ouders, grootouders en vrienden zijn van harte welkom! Benodigdheden: Binnensportschoenen/dansschoenen met zachte zolen

Schaakkamp!

Maandag 25 augustus – woensdag 27 augustus WAAR

WANNEER

VOOR WIE

PRIJS

Oranjerie

14 tot 16.30 uur

°2005-°1999

15 euro

Omschrijving: Schakenbestaatuittactischeflankmanoeuvres,stuggeverdedigingslinies,verraderlijkeoffersenheel veel plezier. Een kamp voor zowel volslagen beginners als voor gevorderden.

Locaties sportkampen

• • • • • •

dienst sport en gezondheid: Eugeen Dierckxlaan 24, 2970 Schilde SH Vennebos: Sporthal KA Vennebos, Hoevedreef z/n, 2970 Schilde TZ De Wingerd: Turnzaal De Wingerd, Wijnegemsteenweg (inrit naast nr 18), 2970 ’s-Gravenwezel TC Brabo: TC Brabo, Riemstraat 76, 2970 Schilde Oranjerie: De Pont 45, 2970 Schilde Rinkven Golfclub: Sint-Jobsteenweg 120, 2970 ‘s-Gravenwezel


13


Wat is waar Plattegrond Schilde T AA

TR

S EL

P

KA

LINDENSTRAAT HO

EN

2

LA

CE

CO

ST

EU

D

VA

ND

B

TSE

LA

EL

EV

OU

NH

R TU

AN

4

RE

4

D VE

H

KE

OE

VE

EG

RT

FO

RT

FO

NT

EG

W

W

RE

LD

LD

VE

VE

NT

Turnhoutsebaan 200

H

H

SC

PI

RE

DE

DE

Evenementenloket

EF

RE

JD

I OR

T

S PA

SC

TO

S PA

EF

RE

JD RI

PI

EF REEF EELDRE KASTEELDKAST

PU

OF

M

OE

H

AN

FLA

HO

N TTE

N LAA

NH

TTE

PU

M

HO

RN

EF

EF

E DR

KE

AN

BA

TU

N AA

P

SE UT

D

TR

EN

NH

AN

BA

SE

T OU

R TU

ES

NC

CIE

R

NS

GE

EU

N

AA

EB

S UT

HO

RN

TU

AN

XLA

CK

R DIE

AN

KX

RC

DIE

N GEE

N

GEE

EU

LINDENSTRAAT

ELEI

T CI AAS ON TR LSC OH

AN

KERK

HO

2

1

BA

AT RA

E

H

T

ST

SC

HO

SE

UT

HO

N UR

1

N

A BA

S UT

RN

TU

ELEI

OL

P

KA

KERK

SC

T AA

TR

S EL

NT

DE

PO

NT

3

DE

PO

3

1

1 2

2

Evenementenloket Turnhoutsebaan 200, Schilde 03 380 16 83 hilde.be nten@scket evenemeentenlo Evenem

utsebaan 200, Schilde Turnho Jeugdcentrum (joS) 83 380 03 n Schilde speelplei16 en welzijn gezin dienst schilde.be evenementen@ dienst sport en gezondheid Eugeen Dierckxlaan 24, Schilde

Jeugdcentrum (joS) speelplein Schilde

3

Oranjerie De Pont 45, Schilde

4

s ie Sporthal Vennebo 3 eef Oranjer z/n, Schilde Hoevedr

De Pont 45, Schilde

4

Sporthal Vennebos Hoevedreef z/n, Schilde


0m

Plattegrond 2`s-Gravenwezel 640 m

schaal ± 1/16.000

C 2

1

2

Turnzaal - De Wingerd Wijnegemsteenweg z/n (inrit naast nr 18)

‘s-Gravenwezel

Rinkven Golfclub Sint-Jobsteenweg 120, 's-Gravenweze l

F8

F12

AED

S

F10 S

F13

F11

F7 G

KERKSTRA

I

LEI

VEL

KASTE

ELPAD

I

DE PELI

DLE

F6

AED

GILLES

DLE

EN

VEL

EIK

1

PAUFRANS WE LSL EI

AT

D

AED

WE SINT-JOBSTEEN

S

S

I

CHYLE

Locaties die buiten het plan vallen • •

2

TC Brabo: Tennisclub Brabo, Riemstraat 76, Schilde Netekanaal: Netekanaal Nederviersel (Zandhoven) – begin van het jaagpad richting Duffel (rechteroever net voorbij sluis Nederviersel en voorbij metalen autosnelwegbrug)

3

4

27 14

5


Word animator voor onze jeugdactiviteiten?

Meer informatie dienst gezin en welzijn 03 380 07 47 of jeugddienst@schilde.be

Jij bent zo’n gekke vogel die graag kinderen aan het lachen maakt, in? kampen bouwt of je als een koning thuis voelt op een speelple jou! voor Dan is animator worden iets ezin en Zin in een vakantie vol spelplezier? Wat extra zakgeld nodig? De dienst g welzijn heeft hiervoor alle nodige informatie. en! Heb je het virus helemaal te pakken? Vraag dan naar de animatorcursuss dag. per euro 30 naar euro 20 van ing vergoed Zo verhoog je je van het Wist je trouwens dat je na het volgen van zo’n cursus tot 150 euro inschrijvingsgeld terugkrijgt van de gemeente? Waar wacht je nog op?

V.U.: Dirk Bauwens, Amazonenlaan 9, 2970 Schilde

Jij bent/wordt 16 in 2014?

2970 actief - vakantie  

Vrijetijdsaanbod van het gemeentebestuur van Schilde.

2970 actief - vakantie  

Vrijetijdsaanbod van het gemeentebestuur van Schilde.

Advertisement