Page 1

G limt


To be or not to be

De naturvidenskabelige fag kan umiddelbart virke som noget, der har stor afstand til den virkelighed, vi lever i. Men sådan behøver det slet ikke at være. Den store øl- og chokoladesmagningskonkurrence viste, at de naturvidenskabelige fag er alt andet end tørre. Dette blev yderligere understreget af, at Frank Grønlund Jørgensen for andet år i træk vandt en pris, denne gang for sit ny-udviklede undervisningskoncept.


“It’s not the strongest of the species that survive, nor the most intelligent, but the one most responsive to change.� Charles Darwin


Life is good on a daily basis Vi lærer alle bedst på forskellig vis og i forskelligt tempo. Gymnasiets hverdag er derfor præget af forskellige arbejdsformer som fx gruppearbejde, fremlæggelser, foredrag, pararbejde og individuel vejledning. På den måde vil mange læringstyper blive tilgodeset og arbejdsformerne skaber variation i undervisningen. Lego Serious Play er nyeste skud på stammen til innovative arbejdsformer.


”Det er helt utroligt, hvordan man bare udvikler nye ideer, når man sidder med de klodser i hånden.”


At springe over gærder

Livet på gymnasiet er fyldt med udfordringer, der skal overvindes på forskellig vis. Om det er kanosejlads på Silkeborgsøerne eller snowboarding i de østrigske alper. Lettest er det at springe over, hvor gærdet er lavest. Men den største udfordring er også den, der styrker én personligt. Hvor man skal strække sig for at nå sit mål. Og hvem siger, at det ikke kan være sjovt?


”Lord of the boards”


Fuld af talent Alle har det i sig – et særligt talent. Det er ikke altid, man lige kan få øje på det, men det ligger og slumrer i os alle og skal bare vækkes. Nogle vækker deres talent i StudieRetningsProjektet, andre ved at udvise stor ihærdighed med deres daglige arbejde og nysgerrighed overfor verden. Endelig er der nogen, der, når de skal videreformidle deres viden til andre, pludselig blomstrer op og lægger deres talent for dagen. Fælles for os alle er, at vi tilhører hverdagens helte.


Traditioner

Som et afbræk fra dagligdagen står gymnasiets fester med Gallafesten i spidsen. Traditionerne er i højsæde, når eleverne folder sig ud i Les Lanciers, men også middagen og kåringerne har deres faste plads. Introfesten med dens mange fantasifulde udklædninger åbner årets række af gymnasiefester. Men traditioner er også til for at brydes. Festen på 3g’ernes sidste skoledag blev for første gang afholdt på skolen og kunne let gå hen og blive indledningen på en ny god tradition.


We are stardust, we are golden

Det er måske ikke Danmarks Smukkeste. Det er nok heller ikke Danmarks Største. Men det er Danmarks ældste og højest beliggende Gymnasiefestival. Og den er arrangeret alene af elever, der har lyst og mod på at prøve kræfter med så stort et arrangement. Gamle og nye elever spiller og hygger sig lørdag efter Bededag. Hvert år. Men da vi ikke kan vente et helt år på, at det bliver tid til festival igen, er der flere muligheder for at vise sin kunnen i forbindelse med diverse fællesmøder.


Zvali su je lutka i od prvog trenutka ja joj svjesno trazim pogled ona gleda, a ne da


Ud i verden

En vigtig del af den almene dannelse er det at søge viden om andre kulturer. Intet er bedre til formålet end ture til udlandet. Som væsentligt element i denne udvidelse af éns egen verden er kulturudveksling med andre lande. Gymnasiet dyrker derfor jævnligt besøg og genbesøg med vores partnerskoler i Spanien. Men også Bruxelles med sine internationale institutioner er jævnligt mål for ekskursioner. Højdepunktet for de fleste er dog nok studieturen, der i år førte klasserne til Rom, Athen, Amsterdam, Edinburgh og Paris.


”At rejse er at leve”


Express yourself Skolens musikliv udfolder sig også andre steder end i timerne. Igen i år deltog flere af skolens grupper i MGP for gymnasieelever og igen i år løb de af med flere priser. Grundstenen til denne succes bliver lagt i undervisningen, hvis kulmination er årets forårskoncert. Alle stilretninger mødes og sød musik opstår. Men også de, der ikke er oppe på scenen, har svedige hænder. Billedkunstholdenes værker bliver udstillet samme aften og bliver genstand for betragtning og vurdering. Men skønheden ligger altid i betragterens øje.


Verden ind i huset

Deluca Film blev pludselig en del af gymnasiets hverdag, da de i januar indtog store dele af skolen. Det gav mulighed for mange elever til at stifte bekendtskab med skuespilleriet, da selskabet havde brug for en del statister til optagelserne til Hedensted High. Men også andre trådte ind i vores verden og satte dybe spor. Hans Peter Tams fortalte om sin opvækst og flugt i slutningen af 2. verdenskrig, og gav begreberne angst og sult en nærværende betydning. Tom Buk-Swienty fortalte om sit arbejde med bogen og drejebogen til 1864 og ”Et letsindigt ord” og Lars Janssons Trio spillede forrygende jazz og swing. Man ser pludselig meget, når man lukker verden ind.


�Som i alle erindringer skinnede solen altid�


Sammenhold, du En vigtig del af livet på gymnasiet er mødet med andre mennesker. Det er ikke nok, blot at kende de andres navne – man skal lære deres væsen at kende. Idrætsdagen, faglige ekskursioner eller frivillig sport er med til at åbne døre ind til andre fra forskellige klasser og årgange. Og pludselig ser man det, øjet ikke kan se, og man får venner, der følger én i lang tid. Og man behøver hverken at sætte håret op eller klæde sig ud for at få dem. De tager én, som man er.


When you’re down and troubled And you need some love and care And nothing, nothing is going right Close your eyes and think of me And soon I will be there To brighten up even your darkest night


REK T OR

Johannes Grønager Tlf. 26 20 19 01

S T U D I E V EJLE D E RE Katrine Bastholm . Tlf. 60 60 94 09 Jesper Ranfelt . Tlf. 75 87 24 83

t ø rr i ng g y m nas i u m Kirkevej 20 . 7160 Tørring Tlf. 75 80 18 44 adm@toerring-gym.dk www.toerring-gym.dk

R EDA K TIO N 2015 Tanja Huus Gulmann Helle Kornum Kirsten Stammerjohann

P R O D UK TIO N Grafisk Hus Østergade 3-5 . 7323 Give Tlf. 75 73 22 44

Tørring Gymnasium årsskrift 2015  
Advertisement