Page 1

Šolsko leto: 2020/2021

Naslovnica: Ernad Lakić in Niko Bergant Uredniki: učenci 6., 7. in 8. in učiteljica Nataša Planko


OŠ 27. julij Kamnik

KRESNIČKE

2020 / 2021

Pred vami je glasilo OŠ 27. julij Kamnik. Tokrat je nekoliko druigačno, kot v preteklih letih. Prvi del je sestavljen iz prispevkov učencev, ki so vključeni v nižji izobrazbeni standard. V drugem delu pa je dodana mesečna kronika, v kateri je opisano šolsko dogajanje učencev, ki so vključeni v posebni program.

VARNO V PROMETU Kopko (maskota Komunalnega podjeja Kamnik) je že na začetku šolskega leta obiskal naše najmlajše učence. Z njimi se je pozabaval v Keršmančevem parku in jih za zabaven, a strokoven način poučil o varnem ravnanju v prometu. Z njimi je varno prečkal cesto.

GREMO NA KOLO ZA ZDRAVO TELO IN ZEMLJO Grem na kolo za zdravo telo in Zemljo, da bomo na Zemlji boljše živeli ali dihali boljši zrak… Lahko se sprehodimo do šole, če je pa daleč, se lahko pripeljemo s kolesom. Kolo ne onesnažuje okolja in je koristno, ker se tudi razmigamo. Da greš v šolo peš je boljše zato, da dobiš malo kondicije. S tem poskrbimo tudi za lepšo postavo. Ni dobro, da se peljemo z avtom, ker z dimom onesnažujemo okolje. Bolje je, ko se pelje v kombiju več otrok. Če gremo v trgovino, k prijateljici, k babici, pa lahko vzamemo skiro, rolarje, kotalke ali rolko in se s tem pripeljemo do tja. Upam, da se bo to malo zboljšalo. Potrudimo se za to.

Zelo rada kolesarim, saj s tem prevozom najmanj onesnažujem naravo. Na kolesu se razgibam in s tem grem na svež zrak. Ko grem v trgovino, grem peš. Ko grem na pot, si pripravim malico. Včasih sem s seboj vzela plastični pribor. Kasneje sem ugotovila, da s priborom z enkratno uporabo onesnažujem okolje. Za manjše onesnaževanje zdaj vzamem kovinski pribor za večkratno uporabo in s tem naredim manj škode naravi. Vrečo za smeti lahko večkrat uporabimo ali namesto navadne plastične vrečke uporabimo BIO razgradljivo vrečko, ki se hitreje razgradi Brina, 7. razred

Klara, 7. razred

2


OŠ 27. julij Kamnik

KRESNIČKE

Nastanek Zemlje, Nejc, 8. razred 3

2020 / 2021


OŠ 27. julij Kamnik

KRESNIČKE

2020 / 2021

PRI POUKU SLOVENŠČINE SMO USTVARJALI PESMI O ZEMLJI Šel sem na goro in rešil svojo moro. Šel sem v gozd in tam je stal most. Rastla je roža, pogled na nanjo me poboža. Videl sem drevo, na njem pa pero in ptič je zletel v nebo. Rib je bilo polno morja, koruze pa našem polje. Da za Zemljo poskrbimo, mi smeti ne trosimo, travo sproti kosimo, za novo kolo prosimo. učenci 7. in 9. razreda

Zemlja se vrti okoli svoje osi, nam se pa mudi. Lahko gremo na sprehod in to nam je povod. Ernadove ključe bomo poiskali, da bomo vsi veselo skakali in lahko se bomo igrali, ne bomo pa več nagajali. Luna nas ne bo nosila, Ernad pravi, da ga bo minila traparija. Da do nas pride modrost, bomo šli večkrat skozi gozd, delavci pa bodo naredili nov most. Učiteljica bo vesela, ko šola ne bo norela, še Zemlja bo zapela in se ponovno bolj mirno vrtela.

Po Zemlji teče voda, to je nam usoda. Šel sem na skalo in videl čudovito obalo. Sem vozil se s čolnom po morju in gledal po širnem obzorju. V morju plava kit, iz vode kaže rit. Ko sem odprl okno, sem želel iti na kopno. Zapeljal sem na ceste In videl tri neveste. Nato sledil je most, zagledal sem še gozd. Bil je čist zrak in padel je mrak. V Afriki so Afričani, zdi se mi, da so tam tudi vulkani. Vzpel sem se na gore in hodil vse do zore. Ko bo pred mano jama, upam, da ne bo cela drama. Počil je lonec, naše pesmice je konec.

učenci 8. razreda

učenci 6. razreda 4


OŠ 27. julij Kamnik

KRESNIČKE

JESENSKI ŠPORTNI DAN

5

2020 / 2021


OŠ 27. julij Kamnik

KRESNIČKE

2020 / 2021

USTVARJALNOST Spretne roke so sešile tudi naglavne trakove.

Pri pouku gospodinjstva so učenci šivali letos zelo popularne maske.

Preizkusili so se tudi v izdelovanju naravne kozmetike. Izdelali so mazilo za ustnice, sončno kremo in mazilo za zaščilo pred piki insektov.

6


OŠ 27. julij Kamnik

KRESNIČKE

2020 / 2021

USTVARJANJE UČENCEV 1., 2. IN 3. RAZREDA V ČASU ŠOLANJA NA DALJAVO V 1. in 2. razredu nas tudi korona virus in šolanje na daljavo nista ustavila pri ustvarjanju pri pouku likovne umetnosti. Ko se je jesen bližala koncu, smo iz gline ustvarili ježka. Otroci so se pri tem naučili gnesti in stiskati glino ter oblikovati kip iz gline. Ker smo bili ravno v času jeseni, smo se odločili, da bomo oblikovali glinenega ježa.

Šolanja na daljavo še kar ni bilo konec, mi pa smo še vedno zavzeto ustvarjali. V začetku decembra, ko se je začela prava zima, smo z učenci preko spletne strani Lahkonočnice poslušali zgodbo avtorja Žiga X Gombača z naslovom Zaljubljena snežaka. Po koncu poslušanja zgodbe pa so otroci ustvarili tudi risbe, ki so predstavljale dogajanje v zgodbi.

KUHAMO IN PEČEMO Z več ali manj uspeha se lotevamo kuhanja in pečenja. Učimo se prvih korakov in osnov v kuhinji. Nekateri učenci pridobljeno znanje potem uporabimo tudi doma in pomagamo staršem pri kuhanju. Najbolj smo veseli, če spečemo pico in palačinke Pravi mojstri pa smo že v pripravi tort, ki jih izdelamo, ko kdo praznuje rojstni dan.

7


OŠ 27. julij Kamnik

KRESNIČKE

OBISKOVANJE KNJIŽNICE Učenci od 1. do 3. razreda zelo radi obiskujemo knjižnico. Redno obiskujemo šolsko knjižnico in Matično knjižnico Franceta Balantiča v Kamniku. Odhod v knjižnico je za nas vedno znova prav poseben dogodek. Radi imamo knjige in všeč nam je, ko smo v knjižnici.

JUHUHU, ZNAMO BRATI IN PISATI Drugošolci smo se naučili brati in pisati. Še naprej se bomo trudili, da bomo postali v tem še boljši.

8

2020 / 2021


OŠ 27. julij Kamnik

KRESNIČKE

2020 / 2021

PRAZNIKI NOVO LETO Novo leto praznujemo tako, da se družimo s prijatelji in z družino. Voščimo si: Srečnega in zdravega. Nea, 6. razred Za novo leto spuščamo rakete. Spuščamo jih daleč stran od hiš. Jemo filo in ostalo. Vsi ga pijemo. Čestitamo si »srečnega in zdravega«.

Kristjan, 8. razred

Miha, 6. razred

Opisal vam bom, kako se mi je izpolnila želja. Imel sem željo, da bi imel lepe ocene. Želel sem si, da bi se uresničila. Najprej je kazalo, da se ne bo uresničila. Ko je to kazalo, da se ne bo uresničila, sem se zelo trudil, da bi se. Pospravljal sem sobo, pometel tla in pometel pajčevino. Bil sem prijazen do ljudi in do živali. Ko se mi je zazdelo, da se mi bo želja izpolnila, sem bil zelo srečen. Ampak najprej sem se moral še naprej truditi, da ne bom delal težav v šoli in doma. Bil sem zelo srečen in vesel. Darko, 9. razred

Niko, 8. razred Pred novim letom postavimo jelko in jo okrasimo. Pred novim letom je silvestovo in spuščamo rakete in petarde. Novo leto praznujemo od 31. Decembra do 2. Januarja. Za novo leto se pije šampanjec. Počakamo do polnoči in nato si voščimo. Prvega januarja veliko nazdravljamo. Nejc, 8. razred

Nea, 6. razred

9


OŠ 27. julij Kamnik

KRESNIČKE

O! KORONA KAMORKOLI GREMO, SLIŠIMO SAMO GOVORICE. O KORONA ZAGRANILA SI NAM ŽIVLJENJE OBČINE SO ZAPRTE, JOJ PRE JOJ, KAJ PA BO ZDAJ? NIKAMOR NE MOREMO ITI. KORONA, KORONA, ZAKAJ SI MOGELA PRITI K NAM? BOLJŠE BI BILO, ČE TE NE BI BILO! KJE BOMO ZDAJ BOŽIČ IN NOVO LETO PRAZNOVALI? KO KORONA BO ODŠLA, SI BOM KUPILA VINA DVA. PROSLAVILA BOM ZA DVA, KER KORONA JE ODŠLA.

2020 / 2021

Leonardo, 7. razred

Manca, 7. razred Vedno sem si želel imeti igrice na računalniku. Pisal vam bom, kako se mi je uresničila ta želja. Mamica mi je obljubila, da mi bo kupila igrice, če bom uspešno končal šolsko leto. Mamico sem ubogal. Bil sem priden v šoli, imel sem lepe ocene, pa tudi doma sem ji pomagal pospravljati in pomivati posodo. Ko sem končal šolsko leto, mi je mamica rekla, da sem si zaslužil igrice za nagrado. Potem sva šla v trgovino in jih kupila. Bil sem zelo vesel, saj sem se za to trudil celo šolsko leto. Verjel sem, da se mi bo želja uresničila, če bom poslušal mamico in bom priden. Z igricami sem zelo zadovoljen. Igram jih v svojem prostem času, da mi ni dolgčas.

Mraz zavija okoli hiše, nas pa zebe in trese. Čakamo daril, sporočil In košček potice. Zavrtimo se v krogu ob novoletnem zvoku in utecimo poku. Božič je že pred vrati, eni bi šli pa radi spati. A tja se nam ne mudi, ker zaradi božiča smo veseli vsi. Novo leto je pred nami, božič pa že za nami. Vlak gre že po železnici vzporedno z nami. Tja v hišo hitimo vsi zaspani. Mi na silvestrovo ne bomo spali, ampak bomo praznovali. Klara, 7. razred

Leon, 6. razred

Urban, 9. razred 10


OŠ 27. julij Kamnik

KRESNIČKE

2020 / 2021

PREŠERNOV DAN V petek, 5. 2. 2021, smo zadnjo uro likovne umetnosti pred slovenskim kulturnim praznikom posvetili Prešernu. Na začetku ure smo najprej poslušali slovensko himno, nato smo se pogovorili o tem, kdo je bil Prešeren in ga na koncu z ogljem upodobili.

Eneja, 2. razred

Ajna, 2. razred VELIKA NOČ

Teja, 2. razred

Za veliko noč delamo in barvamo pirhe. Zbere se cela družina, tudi dedi in babi. Ko praznujemo veliko noč, žegnjamo svojo in babičino hišo. Pravzaprav babi žegnja našo hišo. Ponavadi tudi pošiljamo voščila in zaželimo srečne in lepe praznike, oz. velikonočne praznike. Na velikonočni ponedeljek, ko smo doma, imamo pri babi in dediju velikonočni zajtrk, kosilo in večerjo.

BAJRAM

Kristina, 6. razred

Alen, 6. razred

Za bajram zjutraj vstaneš in si umiješ zobe, noge, lase. Potem čestitaš mami: Bajram šerifmubarek olsun. To pomeni, da bo zdrav in dolgo živel in da bo vse v redu. Tako čestitaš še očiju, babici, dediju, bratu in vsem naprej. Potem jemo jagenjčka, pijemo sok, vodo, kolo. Jemo še baklavo, hurmice, pito hurmica. Dobimo tudi denar.

Ko je bajram, zjutraj zgodaj vstanemo in se lepo oblečemo. Čestitamo si: Egsons bajram! Mami in oči ti dasta denar in pokličeta sorodnike. Unejs, 6. razred 11


OŠ 27. julij Kamnik

KRESNIČKE

Bajram se praznuje 13. maja. Ob bajramu jemo baklavo, čevapčiče, sadje in zelenjavo. Jemo z družino in prijatelji, nikoli sami. Gremo k prijateljem v hišo in jemo baklavo in sladkarije.

2020 / 2021

Jedli smo jagenjčka in pico. Šli smo k babici in dediju. Edis, 6. razred Zjutraj se zbudimo ob 8.00. Potem gledamo bajram. Kasneje si čestitamo, popoldne pa veliko jemo. Adel, 6. razred Za bajram smo šli v trgovino in si kupili obleke. Ko smo prišli domov, smo pojedli burek, baklavo in bonbone. Oči mi je dal denar in bonbone. Ko je prišel sosed, smo mu dali bonbone. Leonit, 6. razred Jemo baklavo, čevape, pite, bureke in še kaj. Za bajram si voščimo. Gremo do tetke in bratrancev in jim čestitamo.

Zejnie, 6. razred

Leon, 6. razred

PUST

12


OŠ 27. julij Kamnik

KRESNIČKE

2020 / 2021

MATERINSKI DAN Mami dela v Šparu v Ljubljani. Je srednje velike postave. Ima temno rdeče kratke lase. Po obrazu ima pege. Njene oči so zeleno sive barve. Večina časa nosi kratko majico in dolge hlače. Njeni hobiji so sprehodi, poslušanje glasbe, gledanje televizije. Med vikendom pospravlja po hiši. Pri njej mi je všeč, ker mi veliko pomaga in me spravi v dobro voljo. Kdaj se tudi skregava zaradi tega, ker imava različne okuse.

Moji mami je ime Anica. Ima rdeče lase. Po poklicu je čistilka. Dela v Kamniku, v zdravstvenem domu. Je zelo prijazna. Ko dobim dobro oceno, mi kupi kakšno sladkarijo. Ko me kaj boli, mi pomaga. Name ni nikoli huda. Ko ji kaj naročim iz trgovine, mi to kupi. Če pozabi, nisem jezna pa ji rečem, da je v redu. Nima rada, da je vse zmetano, ko pride domov. Vesela je, ko ji naberem šopek rož ali vse pospravim. Najbolj jo jezi, ko ji nagajajo prsti, ker si jih je odžagala. Takrat ji pomagam. Nikoli je nočem izgubiti in zapustiti, saj jo imam zelo rada. Monika, 7. razred

Mesto, Ernad, 8. razred

Brina, 7. razred Moja mami je pridna, delovna, čudovita, prijazna, srečna. Ko je slabe, volje jo rada potolažim. Mami zelo rada kuha. Ko kuha, ji rada pomagam. Manca, 7. razred 13

Moja mami je lepa. Ima dolge lase. Redko ima spete lase v čop. Je nasmejana. Kadar je jezna, se zelo razjezi. Redko je žalostna. Po poklicu je konfekcijski modelar. V službi vodi proizvodnjo. Rada kuha. Med vikendom rada pospravlja in čisti po hiši. Rada hodi peš in v hribe. Že kot majhna je dobila pike po telesu zaradi tort, bonbonov, mesa. Tega ne sme jesti. Zdaj pik nima več, a še vedno tega ne sme jesti. Kadar mi je dolgčas, na kotalkah pleše z mano, me dvigne in me zavrti. Kadar smo v stiski, nam priskoči na pomoč. Če me kdaj kdo prizadene, ji povem in mi svetuje, kaj naj naredim. Klara, 7. razred


OŠ 27. julij Kamnik

KRESNIČKE

2020 / 2021

ZAVRŽENA HRANA Leon vsakič, ko gre v trgovino, nakupi kaj, česar ne potrebuje. Ugotovil je, da vsakič precej hrane ne poje in jo vrže stran. Zato se je odločil, da bo začel pisati jedilnik. Nakupoval bo le, kar potrebuje. Že naslednji dan si je začel pisati jedilnik. Ko ga je sestavil, je odhitel v trgovino in nakupil hrano s seznama. Po enem mesecu je ugotovil, da poje vso hrano in hkrati privarčuje denar. Tako na mesec privarčuje 65€ in hkrati hrane ne zavrže. Ne norčujte se iz hrane, ker si je ne morejo vsi privoščiti. Nik, 9. razred Nekega lepega sončnega dne je Janez mamo vprašal: »Kam gredo ostanki naše hrane?« Mama mu je odgovorila, da ostanke dajejo kmetici Janki, ki z njo hrani svoje pujse. Janez je mamo vprašal: »Zakaj pa ima kmetica pujse?« »Zato, da lahko naredi klobase«. Janez se je zadovoljno nasmehnil. Tjan, 9. razred Včasih, ko imamo hrane preveč, se zgodi, da jo želimo vreči stran. Če ima hrana dolg rok trajanja, jo lahko pustimo v hladilniku in jo pojemo kasneje ali pa uporabimo za različne jedi. Pametno je, če napišemo jedilnik in nanj damo take jedi, da bomo porabili hrano, ki se ji izteka rok trajanja. Kadar ostane hrana od kosila in je ne pojemo, jo damo lahko babici ali dedku, če živita z nami. Včasih se zgodi, da jed, ki smo jo imeli za kosilo, jemo še za večerjo ali pa naslednji dan. Tako hrane ne zavržemo. Poskrbimo le, da jo pravilno shranimo. Paziti pa moramo tudi na to, da v jedi ni sestavin, ki se hitro pokvarijo, saj se s hrano, ki ni prav shranjena, lahko tudi zastrupimo. Klara, 7. razred

14

Marjan je nekega dne kupil manjšega pujska. Nabavil ga je zato, ker je preveč hrane odvrgel v smeti. Nato je vso hrano, ki jo je prej zavrgel, nesel pujsu, da jo je pojedel. Tako je bilo vseh 7 mesecev. Ko je pujs zrastel, so iz njega naredili pečenice in krvavice. Tako je ravnal pravilno s hrano in dobil od tega korist. Nato je kupil še več prašičev in je naredil farmo prašičev. Tako ni nikoli več zavrgel hrane, ki mu je ostajala. Domen, 9. razred


OŠ 27. julij Kamnik

KRESNIČKE

2020 / 2021

ZNANE OSEBE

Kralj Matjaž, Nely, 4. razred Peter Prevc se je rodil 20. 9. 1992 v Kranju. Danes je star 28 let. Visok je 178 centimetrov. Izhaja iz velike družine. Ima dva brata, Ceneta in Domna in sestro Niko in vsi so uspešni skakalci. S skakanjem se je začel ukvarjati pri 9. letih. Navdušil ga je oče, ki ga je vpisal v klub SK TRIGLAV KRANJ. Njegov rekord je 250 m dolg skok, ki ga je dosegel leta 2015. Ima veliko zlatih, srebrnih in bronastih medalj. Na novoletni turneji je dobil Zlatega orla. Šolal se je v Kranju. Danes ima tudi svojega otroka. Njegov hobi sta računalnik in odbojka. Zaposlen je v športni enoti policije. Nejc, 8. razred

Primož Roglič se je rodil 29. oktobra 1989. Velik je 177 centimetrov in težek 65 kilogramov. Živi v Trbovljah. Njegova starša sta Polde Roglič in Anita Roglič. Danes ima svojo družino. Je oče enega otroka. Šolal se je v Kranju, na Fakulteti za organizacijske vede. Ko je bil star 9 let, je začel trenirati smučarske skoke. Ko pa je bil star 25 let, je prenehal skakati in se odločil, da bo raje kolesaril. Po poklicu je kolesar. Kolesari za ekipo Jumbo Visma. Na državnih prvenstvih v Sloveniji je osvojil 1 zlato, 3 srebrne in 1 bronasto medaljo. Kolesaril je po Franciji, Španiji in Italiji. Najdaljša etapa je bila dolga 321 kilometrov. Dvakrat je že dobil dirko po Španiji. Lani je bil na dirki po Franciji drugi. Premagal ga je Slovenec Tadej Pogačar. Primož si želi, da bi naslednje leto osvojil prav Tour the France. Upam, da mu bo uspelo

Kralj Matjaž, Tilan, 4. razred Niko, 8. razred 15


OŠ 27. julij Kamnik

KRESNIČKE

Manca, 7. razred

Brina, 7. razred

Kristjan, 8. razred

Amil, 8. razred

Monika, 7. razred

Klara, 7. razred

16

2020 / 2021


OŠ 27. julij Kamnik

KRESNIČKE

GOVORNE VAJE Pri pouku imamo govorne nastope in predstavitve. Ob njih so nastali zanimivi plakati in miselni vzorci. NARAVNI POJAVI

Urban, 9. razred

Nik, 9. razred

Darko, 9. razred

Domen, 9. razred GLASBILA

Alen, 6. razred

Miha, 6. razred 17

2020 / 2021


OŠ 27. julij Kamnik

KRESNIČKE

RASTLINE

Zejnie, 6. razred

Kristina, 6. razred

Miha, 6. razred

Nea, 6. razred

Alen, 6. razred

18

2020 / 2021


OŠ 27. julij Kamnik

KRESNIČKE

2020 / 2021

HROŠČI IZ 6. RAZREDA

Miha

Leon

Leonit

Unejs

Edis

Kristina 19


OŠ 27. julij Kamnik

KRESNIČKE

2020 / 2021

ŠPORTNI DAN; atletika in plezanje Vsako leto 10. maja obeležujemo Svetovni dan gibanja, katerega namen je spodbujanje telesno dejavnosti in zviševanje deleža telesno dejavnega prebivalstva. V tem tednu se je v Kamniku nosila slovenska olimpijska bakla, na naši šoli pa smo organizirali pester športni dan. Učenci tretje triade so ga takole opisali: Dne 11. 5. 2021 smo se odpravili na plezalno steno. Obiskali smo Plezalni klub Kamnik. Najprej smo obuli čevlje za plezanje. Z magnezijem smo si namazali roke, da nam ne bi spodrsnilo. Najprej smo plezali po najmanjši steni. Ni bilo zelo lahko. Čez nekaj časa smo plezali skozi obroče in nisi smel pasti na tla. Potem smo šli na največjo steno. Moral si se prijeti za najmanjše oprimke. Zelo so nas bolele noge in roke in čevlji so nas žulili. Čez 15 minut smo plezali po lestvi in je učiteljica plezanja rekla, da moramo priti do številke sto. Pod nami je bila blazina, ki nas je varovala pred udarci, če bi slučajno padli na hrbet. Na trampolinu smo skakali v dolžino. Vsak je imel tri poizkuse. Na koncu smo popili kozarec vode in smo naredili par vaj, da smo se raztegnili. Športni dan mi je bil zelo všeč. Upam, da bomo letos imeli še kakšen dober športni dan.

V torek smo imeli športni dan. Na športnem dnevu smo plezali na plezalni steni. Preden smo odšli na stadion, smo imeli malico. Na stadionu smo igrali različne igre. Skakali smo v daljino, tekli kdo je najhitrejši in metali vortex. Potem smo odšli v šolo in delali trebušnjake. Na športnem dnevu sem se imela v redu. Upam, da bo športni dan večkrat in da bomo lahko v šolo takrat prinesli tudi svoje rekvizite. Klara, 7. razred

Niko, 8. razred

V torek smo imeli športni dan. Tekli smo na štadionu, metali vorteks, skakali v daljino in plezali. Najbolje od vsega je bilo plezanje v Alpremu. Po malici smo se odpravili na stadion metat vorteks. Po metanju vorteksa smo šli tečt na 60 metrov in na 600 metrov. Po teku smo v telovadnici delali trebušnjake in se držali na vesi. Športni dan mi je bil se kar dober. Urban, 9. razred 20


OŠ 27. julij Kamnik

KRESNIČKE

Prejšnji torek smo imeli športni dan. Najprej smo odšli v Alprem plezat. Plezali smo po lestvi in plezalni steni in bilo je zabavno. Po končanem plezanju so me bolele roke. Nato smo odšli na stadion. Najprej smo metali vorteks. Ko smo vsi vrgli, smo odšli skakat v daljino, nato pa še tekli na 60m in na 600m. Najslabše mi je bilo to, da sem moral iti teč na 600m, meni se pa ni dalo. Potem smo odšli v telovadnico na veso in trebušnjake. Potem je bilo konec športnega dne is sem odšel domov.

2020 / 2021

Na športnem dnevu mi je bilo zelo všeč. Na plezanje smo šli peš do Plezalnega kluba Kamnik. Najprej smo se slekli in sezuli čevlje. Potem smo se ogreli in obuli plezalne čevlje. Na roke smo dali magnezij in šli najprej plezat na majhno plezalno steno. Kasneje smo plezali na veliki plezalni steni. Začel sem plezati in Ajda mi je rekla, da se primem za oprimek. Med plezanjem mi je malo spodrsnilo. Plezal sem na lestvi in šel skozi obroče. Na koncu smo se raztezali in potem sem skočil na trampolin in na blazino. Bili smo tudi v telovadnici in na stadionu, a najbolj mi je bilo všeč na plezalni steni.

Domen, 9. razred Nejc, 8. razred Ko sem v torek prišla v šolo, smo šli najprej plezat. Tam smo potelovadili, da smo se ogreli. Ko smo končali s telovadbo, smo plezali po plezalni steni. Ko smo končali, smo šli na stadion, kjer smo skakali v daljino in tekli, potem pa metali vortex. Šli smo nazaj v šolo in v telovadnici delali trebušnjake in držali veso. Ko je bilo kosilo, sem pojedla in odšla domov. Najbolj mi je bil všeč tek in plezanje. Tek mi je všeč zato, ker se pripravljam za Miklavžev tek. Monika, 7. razred

Bila je plezalna stena. Pojedli smo malico. Šli smo v športni park. Všeč mi je bil tek. Šli smo nazaj šolo. Delali smo trebušnjake in veso v zgibi.

Prvo uro smo gledali film. Na stadionu smo tekli 60m in 600m. Skakali smo v daljino in metali vortex. To mi je bilo všeč. Bili smo v telovadnici, kjer smo delali trebušnjake in držali veso. To mi ni bilo všeč. Po opravljenih vajah v telovadnici smo pojedli malico. Potem smo šli proti plezalni steni. Bili smo v Plezalnem klubu Kamnik. Najbolj mi je bilo všeč plezanje. Na plezalni lestvi sem prišel do 100 in sem se potem vrgel dol na blazino. Zabavno mi je bilo skočiti na trampolin in nato na blazino Športni dan mi je bil zelo kul.

Leonardo, 7. razred Kristjan, 8. razred 21


OŠ 27. julij Kamnik

KRESNIČKE

2020 / 2021

V torek 11.5 smo se odpravili na športni dan. Zjutraj ob 6:30 sem poklical sošolca, da bi šla s kolesi. Ko sva prišla v šolo. Nato smo odšli v Alprem. Tam smo plezali po steni in po lestvi tam smo bili eno uro. Nato smo se odpravili na štadion. Ustavili smo v karščmanskem parku. Tam smo pojedli malico. Na stadionu smo metali vorteks, skok v dalino, tek na šesdeset metrov in na šest sto metrov. Odpravili smo se v šolo v soli sm delali trebušnjake in viseli na vesi.

V torek smo imeli športni dan. Imeli smo plezanje, tek, metanje vortexa, delali smo trebušnjake. Najbolj mi je bilo všeč plezanje. Najprej smo plezali na plezalni steni, kasneje smo se odpravili na stadion, kjer smo tekli na 60 in 600metrov, metali vortex in skakali v daljino. Ko smo prišli v šolo je bilo kosilo. Potem je sledilo podaljšano bivanje.

Tjan, 9. razred

V torek smo se odpravili na športni dan, kjer smo plezali, tekli, metali vortex, delali trebušnjake, držali veso in skakali v daljino. Najprej smo šli plezat na plezalno steno. Potem smo se odpravili v park, kjer smo pojedli malico. Po malici smo šli na stadion. Tam smo tekli na 60 metrov, potem pa na 600 metrov. Smo tudi skakali in metali vortex, ki se mu reče žvižgač. Po končani dejavnosti na stadionu smo se odpravili v telovadnico, kjer smo delali trebušnjake in držali veso. Ko smo končali, smo se odpravili na kosilo in po njem v podaljšano bivanje. Športni dan mi je bil všeč. Bila sem zelo utrujena.

Brina, 7. razred

Manca, 7. razred

Imeli smo športni dan, ki je potekal izven okoliša šole. Plezat smo šli na plezalno steno v klubu Kamnik. Plezali smo eno uro. Ko smo končali, smo šli v park in pojedli malico. Kasneje smo šli na štadion. Tam so nas pričakali učitelji za vorteks, skok v daljino in tek na 60 in 600m. Športni dan mi je bil še kar dober. Darko, 7. razred 22


OŠ 27. julij Kamnik

KRESNIČKE

2020 / 2021

ŠPORTNI DAN V TRAMPOLIN PARKU WOOP V šoli smo dobili malico in kosilo. Hitro smo pojedli malico, da ne bi zamudili avtobusa. Odpeljali smo se z avtobusom v Ljubljano. V Woopu smo dobili svojega učitelja Tjaša. Povedal nam je, kaj lahko delamo in kaj ne smemo. Potem smo se ogrevali in smo šli skakat v penice. Skakali smo s stolpa. Stolp je bil zelo visok. Skakali smo lahko samo na rit ali pa na hrbet. Na ozki gredi sva se dva borila s penastimi valji. Zmagal je tisti, ki je ostal na gredi. S Tjanom sva igrala košarko. Z Domnom in Markom smo bili skupaj v skupini na poligonu. Najbolj všeč mi je bilo, ko smo skakali v penice in košarka. Zelo rad bi spet šel v Woop. Adin, 5. razred V šoli smo dobili malico in kosilo. Z avtobusom smo šli v Ljubljano. Tam smo skakali na trampolinih. V Woopu smo dobili novega učitelja. Učitelj je pokazal, kako moramo skakati na trampolinih. Najprej smo se ogrevali, potem smo šli skakat na penice. Igrali smo Med dvema ognjema na trampolinih. Šli smo na stolp in tam smo skakali na hrbet. Potem smo šli nazaj v šolo. Tam mi je bilo vse zelo všeč. Mark, 4. razred

S kombijem smo prišli v šolo. Pojedli smo malico. Z avtobusom smo šli v Ljubljano v Woop. Dobili smo učitelja Tjaša. Pospremil nas je na trampoline. Ogreli smo se. Potem smo šli na trampoline. Zelo smo se zabavali. Na trampolinu smo se šli med dvema ognjema. Potem smo šli v garderobo, kjer smo se preoblekli in pojedli kosilo. Z avtobusom smo šli nazaj v Kamnik. Najbolj všeč mi je bilo, ko smo skakali v penice. Tilan, 4. razred 23

Aprila, med počitnicami, sem bil v trampolin parku. Skakal sem na trampolinih. Žogo sem metal na koš. Bilo mi je zelo všeč. Nasproti Koloseja sem igral bovling. Šel sem tudi v Escape room. Leonardo, 7. razred


OŠ 27. julij Kamnik

KRESNIČKE

V sredo smo šli v Ljubljano v Woop. V šolo smo prišli kot običajno. Pojedli smo malico in odšli do avtobusne postaje. Ko je prišel avtobus za Ljubljano, smo se odpeljali. Pred vstopom smo se razdelili v skupine. Po skupinah smo se razporedili po sobah. Ogledali smo si navodila za igre na trampolinih in se pogovorili o varnosti. Dobili smo nogavice in odšli. Najprej smo se ogreli. Potem smo šli skakat in morali pritisniti na svetleče gumbe. Kasneje je bilo tekmovanje, kdo hitreje preskoči čez ovire. Šli smo na skok v zračno blazino. Zraven je bila viseča vrv. Tam smo poskušali v zraku ujeti penico. Kjer so bile penice, se je skakalo notri. Proti koncu smo se igrali igro na način, kot Med dvema ognjema. Preden smo šli v sobe, je bil pri vhodu še en trampolin, kjer skačeš na steno. V sobi smo se odpočili in pogovorili, kako smo se imeli. Meni je bilo super. Nazaj smo prišli ob 13.00 uri in počakali, da je prišel kombi.

2020 / 2021

V sredo smo se odpravili v Woop trampolin park Ljubljana. Zjutraj smo prišli v šolo, kjer smo pojedli malico. Nato smo se odpravili na avtobusno postajo. Ko je avtobus prišel, smo šli nanj in se odpeljali v Ljubljano. Na avtobusu smo se pogovarjali, poslušali muziko. Ko smo prispeli v Ljubljano v Woopa, so nas pričakali animatorji. Nato smo se razdelili v skupine. Odpravili smo se v garderobo, kjer smo si ogledali varnostni posnetek, kako ravnati na trampolinih in šli v park na trampoline. Najprej smo se dobro ogreli, da ne bi prišlo do kakšne hude poškodbe. Ko smo se dobro ogreli, smo hodili po postajah. Šli smo skozi vse postaje. Najbolj mi je bil všeč skok v penice. Dan je zelo hitro minil, saj smo se tako zabavali, da smo pozabili na čas. Ko se je športni dan končal, smo se odpravili na avtobus in v šolo. Športni dan mi je bil najboljši in bi ga rada spet ponovila. Manca, 7. razred

Brina, 7. razred

ŠPORTNI DAN – POHOD PO OKOLICI LJUBLJANE V četrtek smo imeli športni dan. Odšli smo v Ljubljano. Tja smo se peljali z vlakom. Na začetku smo hodili po Ljubljani. Potem smo se ustavili v parku, popili in pojedli polovico malice, to pa zato, da smo pri kosilu pojedli ostalo. Nato smo se odpravili v gozd in še tam malo hodili. Tam smo se velikokrat ustavili, da smo se malo odpočili. Ko smo prišli na vrh Rožnika, do gostilne, smo se usedli in pojedli ostalo malico. Tisti, ki so imeli s seboj denar, so si lahko kaj privoščili, na primer ledeni čaj ali sendvič. Tam smo tudi malo poklepetali. Nato smo se vrnili. Ko smo odšli nazaj, smo se malo usedli in si kupili sladoled. Nato je bil čas, da smo odšli na vlak. Tam je bilo malo čudno, da smo se peljali nazaj v drugo smer v Kamnik kot pa naprej v Kamnik.

Domen, 9. razred

24


OŠ 27. julij Kamnik

KRESNIČKE

Po športnem dnevu sem bila na koncu malo utrujena, saj smo veliko hodili. Dobro mi je bilo, ko sem si kupila in jedla sladoled. Spremenila bi, da bi malo manj hodili, da ne bi bili utrujeni.

2020 / 2021

Z vlakom smo šli v Ljubljano. Srečali smo učiteljico Valerijo in šli hodit šli na Koseški bajer. Ker smo bili utrujeni, smo se spočili, popili smo vodo in šli naprej. Videli smo labode. Pojedli smo malico in šli na sladoled. Igrali smo se na igralih in se sprehodili okoli jezera. Potem smo šli nazaj domov.

Klara, 7. razred

Arta, 4. razred

DELOVNA PRAKSA V 9. RAZREDU Z delovno prakso smo začeli v mesecu maju. Pri praksi sta pomagala učitelj Janez in hišnik Robi. V ponedeljek smo najprej dokončali ovire za mini golf in palice. V torek, ko je bilo sončno vreme smo označili, kje bomo kopali. Kopali smo do kosila. Ko smo pojedli kosilo, smo imeli OPB z učiteljico Heleno. V sredo smo do konca skopali in vezali železne palice. V četrtek smo iz lesa naredili obliko za mini golf. V petek smo najprej postavili »šolango« na mesto, kjer smo skopali. Pripravili smo vse za betoniranje. Za betoniranje smo uporabljali lopato, mešalec, pesek in vodo. Ko smo imeli vse pripravljeno, smo začeli betonirati. Ko smo končali z betoniranjem, smo pomerili, če je naravnost. Kasneje smo vse stvari začeli pospravljati. Praksa je bila zanimiva, ker smo bili zunaj in poslušali glasbo. Počutil sem se dobro. Všeč mi je bilo, ker smo delali z lesom. Darko, 9. razred

Z delovno prakso smo začeli v mesecu maju. Pri praksi sta nam pomagala Janez in Robi. Prvi dan smo naredili ovire za mini golf, vmes smo naredili tudi palici. V torek smo s krampom, lopato in motiko skopali luknjo. Jaz in Darko sva naredila ogrado iz lesa. V sredo sem zjutraj odšel v trgovino po malico. Ko sem prišel nazaj, smo začeli s prakso. Nadaljevali smo s kopanjem in že začeli s pripravljanjem šolnge. V četrtek smo začeli zavezovati železo in zraven poslušali glasbo. V petek smo začeli betonirati. Tjan, 9. razred Ko smo začeli s prakso, smo označili, kje bomo kopali. Šli smo po lopate in samokolnico, nato smo šli kopat po črti, ki je bila narejena iz vrvi. Naslednji dan smo naredili kalup po domače šolnga in ga dali v že narejeno luknjo. Treba je bilo še malo odmakniti zemljo, da je kalup lepo sedel notri. Potem smo vzeli vaservago in pogledali, ali je ravno. Ko smo poravnali, smo vanjo dali železno mrežo v luknjo.Tretji dan smo začeli betonirati. Imeli smo šest vreč cementa in en kup peska. Ko smo dokončno zabetonirali, smo dokončali golf palice. Domen, 9. razred

25


OŠ 27. julij Kamnik

KRESNIČKE

Devetošolci smo imeli en teden delovne prakse. Naredili smo stezo za mini golf. Tudi slabo vreme nas ni motilo. Ko smo prišli v šolo, sva jaz in Darko pripravila orodje za delo. Ko je prišel učitelj, nam je razložil današnje delo. Ko nam, je razložil naloge, smo takoj poprijeli za delo. Jaz in učitelj sva prinesla les za šolngo, Urban pa je izmeril in razžagal les, skupaj z Darkom. Ta čas sva z Domnom še malo pokopala zemljo, ker je bilo treba še malo poravnati teren. Začeli smo sestavljati kalup. To je zgledalo tako, da smo dali skupaj lesene deske, zraven pa poseben kotnik. Kotnike smo izdelali sami in smo jih privijačili skupaj. Po dobrih 20 minutah smo končali in smo odnesli kalup v jamo. Ko smo kalup položili v jamo, smo ugotovili, da smo izkopali predolgo in preozko jamo. Nato smo dali kalup ven in poravnali jamo. Domen je zakrpal predolgo stezo, jaz sem pa izkopal, kar je bilo treba povečati. V jamo smo postavili kalup ter ga zasuli z vseh strani, da fino drži les skupaj. Naslednji dan smo betonirali. Najbolj všeč mi je bil četrti dan. Nik, 9. razred

Za delovno prakso smo se odločili, da bomo izdelali mini golf. Z delovno prakso smo začeli po prvomajskih počitnicah. V ponedeljek smo delali smo oviro na mini golf. Pripravili smo tudi orodje za torek. V torek smo označili, kje bomo kopali. Potem smo začeli kopati. V sredo smo končno vse skopali in zvozili zemljo na kup. Nato smo začeli vezati želez, da beton ne bi takoj spokal. V četrtek smo še malo skopali, kjer je bilo potrebno. Naredili smo tudi šolango. V petek je prijatelj učitelja Janeza pripeljal mešalec. Pripravili smo elektriko in vodo. Dva od učencev sta pripravila beton, dva pa sta ravnala beton. Zmešali smo okoli 10 mešalcev betona. Zmerili smo tudi sredino, kjer je stala luknja. Ko smo končali, smo oprali orodje in mešalec. Oprali smo tudi asfalt in pometli. Potem smo naložili mešalec na prikolico in pospravili vodo in elektriko Bilo mi je všeč. Naučil se nisem nič, saj sem že skoraj vse vedel. Urban, 9. razred

26

2020 / 2021


OŠ 27. julij Kamnik

KULTURNI DAN SAMOSTANU

KRESNIČKE

V

2020 / 2021

MEKINJSKEM

V ponedeljek, 24. 5. 2021, so imeli učenci 1., 2. in 3. razreda kulturni dan, ki je potekal v Mekinjskem samostanu. Iz volne so izdelali neveljskega mamuta ter narisali kamniško Veroniko.

Z avtom sem prišel v samostan v Mekinjah. Ogledali smo si stavbo. Pospremila nas je knjižničarka Sabina. Šli smo si umit roke. Pripravili smo skutin namaz z zelišči, kruh, kumare, banane z zelišči. Ko smo pojedli, smo šli peš nazaj v šolo. Tilan, 4. razred

27


OŠ 27. julij Kamnik

KRESNIČKE

Ko sem prišel v šolo, smo dobili malico. Potem smo šli v samostan Mekinje. Ko smo prišli, nas sprejela knjižničarka Sabina. Poslušali smo pravljico Žebelj v juhi. Tudi mi smo morali narediti svojo pravljico. Delali smo jo v skupinah. Kasneje smo pri gospe Tini delali skutin namaz z zelišči, ki smo jih nabrali na vrtu. Naredili smo še kumarično solato in bananino sladico. Najbolj mi je bila všeč bananina sladica. Potem smo šli nazaj v šolo.

2020 / 2021

V samostanu Mekinje smo se pogovarjali o zeliščih. Nabrali smo zelišča na vrtu. Ogledali smo si samostan. Poslušali smo pravljico Juha iz žeblja. Naredili smo svojo pravljico Juha iz škornja. Potem smo imeli malico. Po malici smo imeli kuhanje. Naredili smo skutin namaz, banano in kumarično solato. Ničesar nisem hotela poizkusiti. Potem smo se peš vrnili v šolo. Nely, 4. razred

Adin, 5. razred

Šli smo v samostan Mekinje. Šli smo peš. Tam smo poslušali knjižničarko. Gledali smo pravljico na odru. Na vrtu smo nabirali zelišča. Uporabili smo jih za pripravo hrane. Jedli smo vegansko hrano. Odprli smo dežnike in odšli nazaj v šolo. Dan mi je bilo všeč. Mark, 4. razred

28

Šli smo v samostan v Mekinjah. V samostanu smo se pogovarjali. Pojedli smo malico. Na vrtu smo se pogovarjali. Šli smo v samostanski park. V samostanu je bila včasih tudi bolnišnica. Imeli smo delavnico, kjer smo si ogledali predstavo. Bil sem zaspan in nisem nič delal. Vrnili smo se v šolo. Leonardo, 7. razred


OŠ 27. julij Kamnik

KRESNIČKE

Šli smo v samostan Mekinje. Ogledali smo si samostan in zelišča Poslušali smo pravljico Žebelj v juhi. Morali smo narediti svojo pravljico Škornjeva juha. Predstavili smo jo 6. razredu in oni so tudi nam predstavili svojo. Potem smo delali skutin namaz z zelišči in bananino sladico, ki je bila najboljša. Najbolj mi je bila všeč skuta na kruhu. Morali smo v šolo. Arta, 4. razred

2020 / 2021

V ponedeljek smo šli v Mekinje. Tam je samostan. Ko sem prišla v šolo, smo najprej pojedli malico. Šli smo v garderobo in se odpravili v Mekinje k samostanu. Ko smo prišli v samostan, smo najprej šli na vrt in vohali. Ko smo zelišča povohali, smo gledali kamišibaj gledališče Juha iz žeblja. Razdelili smo se v skupine in odšli delat svojo zgodbo. Končali smo in odšli na kosilo. Potem smo šli na samostanski vrt. Tam smo nabirali zelišča in se odpravili v jedilnico, kjer smo naredili namaz in solato. Končali smo in šli ven. Počakala sem mamo, ker sem morala k zobozdravnici. Všeč mi je bilo, ker sem se zabavala. Monika, 7. razred

NARAVOSLOVNI DAN – PIKNIK Danes bova pisali o pikniku, ki smo ga imeli v četrtek, 10. 6. 2021. V šoli smo se vsi zbrali in se prešteli, da smo videli, koliko nas je. Ko so nas učiteljice preštele, smo odšli na kombi, ki nas je peljal na Kriški bajer. Ko smo prispeli, smo se spetzbrali po razredih in pojedli malico, ki nas je že čakala. Po malici smo se razdelili v drugačne skupine. V skupinah smo se zmenili, kaj bo kdo delal. Vodja skupine je prebrala navodila, kaj moramo delati. Vodja je imela nalogo, da nam pove, kaj moramo na kakšni postaji narediti. Ko smo končali z vsemi igrami, smo se zbrali in odšli jest, kar je spekel hišnik. Pojedli smo in morali za sabo pospraviti. Ko smo vse pospravili, smo odšli nekateri domov peš, nekateri pa s kombiji. Kristina in Zejnie, 6. razred 29


OŠ 27. julij Kamnik

KRESNIČKE

V šolo sem prišel ob pol osmih. Zbrali smo se v razredu in vse uredili. Učiteljica je že v šoli povedala, da bomo na pikniku v mešanih skupinah. Nato smo odšli na dvorišče pred šolo in počakali na kombi. Na prvi kombi so šli učenci iz 7., 8. in 9. razreda. Čez 10 minut se je vrnil po nas. Najprej so šli gor ta mali učenci in tisti iz oddelka, potem pa smo šli tudi mi, saj je bil še prostor. Prišli smo na Kriški bajer. To je blizu Komende. Razdelili smo se v skupine. Vodja je bil Domen. V skupini sem bil še z Manco, Sonjo, Saro, Zejnie, Neli in Tanjo. Nato smo odšli na 1. vajo, kjer smo metali podkev. Največ točk je imela Manca. Pri 2. vaji smo zabijali žebelj s kladivom. Štopali smo, kdo porabi manj časa. Na 3. vaji smo metali vrečke. Bilo je še nekaj vaj. Po igrah smo jedli čevape. Igrali smo se z žogo, ki nam je padla v vodo. S palico smo jo rešili. Na koncu smo šli s kombijem nazaj v šolo. Jaz sem šel na avtobus. Alen, 6. razred

30

2020 / 2021


OŠ 27. julij Kamnik

KRESNIČKE

ŠOLA V NARAVI Učenci 1., 2. in 3. razreda so imeli v juniju tridnevno šolo v naravi. V Izoli so se zabavali, se igrali, peli, plesali, predvsem pa veliiiiko plavali.

31

2020 / 2021


OŠ 27. julij Kamnik

KRESNIČKE

2020 / 2021

EKSKURZIJA V PIRAN Šli smo na avtobus. Peljali smo se na morje. Šli smo v Piran. Ko smo prispeli, smo pojedli malico in se odšli kopat v morje. S pomola smo skakali v vodo. Na začetku sva se malo bala, potem pa sva se upala. Kasneje smo šli v akvarji. Videli smo morskega psa, ribe, rake in zvezde. Šli smo na sladoled, ki je bil veliko dražji kot v Kamniku. Pojedi smo ga in se vrnili k morju kopat. Ob dveh smo odšli nazaj domov. Bili smo veseli. Leon in Leonit, 6. razred

Letos smo bili na končnem izletu na morju. Z avtobusom smo se do morja vozili dve uri. Prispeli smo v Piran, se slekli in smo plavali. No, midva nisva plavala. Ves dan sva sedela na obali, jedla in pila. Plavati se nama ni dalo. Potem smo šli v akvarij, si ogledali ribe, želve in školjke. Med ribami so bile tudi piranje. Zanimive so bile meduze. Pojedli smo sladoled in se odpravili na drugo plažo. Sošolci so skakali v morje. Na pl]ži smo bili eno uro. Z avtobusom smo se vrnili domov. Edis in Unejs, 6. razred 32


OŠ 27. julij Kamnik

KRESNIČKE

Na morju mi je bilo všeč, ker: - smo skakali v vodo (Adel), - se nisem kopal (Edis), - smo šli na sladoled (Zejnie), - smo se kopali in skakali v morje s pomola (Edis), - je bilo res fajn in sem skakal (Leonit), - smo šli v muzej gledat živali (Unejs), - smo lahko skakali na glavo (Alen), - smo plavali, skakali v morje in se sprehajali po plaži (Kristina).

33

2020 / 2021


OŠ 27. julij Kamnik

KRESNIČKE

KOLESARSKI IZPIT Tudi v tem šolskem letu je nekaj učencev 5. in 6. razreda uspešno opravilo kolesarski izpit. Rešili so teoretični del ter odpeljali spretnostno vožnjo na poligonu in izpitno vožnjo na cesti.

34

2020 / 2021


OŠ 27. julij Kamnik

KRESNIČKE

DEVETOŠOLCI Letos se od nas poslavljajo Darko, Domen, Nik, Tjan in Urban. Uredili so šolski vrt.

Skupaj s sedmošolci so razmišljali, kakšne učitelje si želijo. -

-

Da bi bil za hece, prijazen in da je suh. (Tjan) Prijazen, ne nesramen in debel. (Darko) Učitelj se ne sme delati prijaznega, ampak mora biti. Ne sme preveč ukazovati in nas ne podcenjevati. Moral bi nam dovoliti telefone pri pouku. Ne sme biti zoprn in ne sme tečnariti z domačo nalogo. (Domen) Želim si prijaznega in prepričljivega učitelja. Ne sme biti strog. (Urban) Takšno učiteljico hočem, da bi bila prijazna. Hočem, da mi snov dobro razloži in nam da dolge odmore. Šli bi se igre in ne bi bila zlobna. Rada bi, da ne bi dajala domačih nalog in da bi jo spremljala sreča. (Monika)

35

2020 / 2021

Naslednje leto se bomo na njih spomnili ob pogledu na grafite, ki so jih napisali na zid šolskega dvorišča.

-

-

-

Všeč mi je učiteljica Hana, ki me uči likovno in naravoslovje. Hana ima otroka. Ime mu je Črt. Učiteljica Hana mi pomaga pri naravoslovju. (Leonardo) Učitelj mora biti tak, da se med uro pohecamo. Mora biti zabaven, sproščen in skuliran. Snov mora znati razložiti. Pri nalogah mora pomagati (Brina). Ko bom v 8. razredu, si za razredničarko želim učiteljico Ano. Ko bom v srednji šoli, si želim podobno učiteljico, kot je učiteljica Ana. Želim, da bi bila učiteljica lepa, razumna in da bi pomagala, če si v stiski. Učiteljica bi morala imeti prijazne učence, ona pa ne bi bila jezna in nesramna. Veliko bi se smejali in imeli dobre ocene (Klara).


OŠ 27. julij Kamnik

KRESNIČKE 2020 / 2021

KRIŽANKE V MOJI SOBI

1 2 3.

7 6 3 5 4

4.

5.

1.

6.

2.

Leon, 6. razred 7.

36


OŠ 27. julij Kamnik

KRESNIČKE

2020 / 2021

V RAZREDU

1.

7.

6. 4.

5.

3. 8.

2.

1.

4.

2.

3. in 7.

5.

6.

Unejs, 6. razred

37

8.


OŠ 27. julij Kamnik

KRESNIČKE

2020 / 2021

ŽIVALI

1.

7.

6. 4. 3.

5. 2.

1.

2.

4.

5.

3.

6.

7. Miha, 6. razred

38


OŠ 27. julij Kamnik

KRESNIČKE

2020 / 2021

PUST

Darko, Domen in Tjan, 9. razred .

39


OŠ 27. julij Kamnik

KRESNIČKE

Alen, 6. razred 40

2020 / 2021

Profile for OŠ 27. julij

Kresničke  

Kresničke  

Profile for 27julij
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded