Page 1

A1 Audi A1 Audi Voorsprong door techniek


Pagina Fascinatie Pagina 16

4

Ervaar de Audi A1

Techniek

Pagina 31

28

TFSI速/TDI

30

Infotainment en connectivity

32

Onderstel en besturing/veiligheid

34

Audi collection

49

Exterieur

36

S line

50

Interieur

40

Lakkleuren

51

Infotainment

41

Dakbogen

52

Assistentiesystemen

42

Stoelen/stoelbekledingen

52

Techniek

45

Hemelbekleding

54

Audi Originele Accessoires

46

Omlijstingen ventilatieroosters

56

Technische gegevens

47

Velgen/banden

58

Afmetingen

49

Uitvoeringen/pakketten

60

Audi efficiency

49

Verlichting en spiegels

61

Audi configurator, Audi tv, Audi Finance

Uitrusting

Pagina 9

Pagina 25 Het brandstofverbruik en de CO2-emissie vind je op pagina 56.


Ervaar de Audi A1

Hoe toon je karakter? Door je te ontwikkelen en daarbij jezelf te blijven. Door te doen wat nu belangrijk is en door vooruit te kijken. Door je ogen open te houden en kansen te benutten. En door de juiste keuzes te maken, zoals in de nieuwe Audi A1 rijden.

5


Ervaar de Audi A1

De Audi A1. The next big Audi. Een authentieke vormgeving. Puur karakter in het verkeer. Iets bijzonders. Je kunt de Audi A1 volledig naar wens samenstellen. Hem voorzien van moderne mediatechnologie, zodat je niets hoeft te missen. Hij heeft krachtige motoren, om altijd voorop te rijden. De Audi A1 is helemaal van deze tijd en klaar voor de toekomst.

7


Ervaar de Audi A1

Het draait om design en de functie daarvan. Om karakter en kracht en inhoud en veel voorpret om erin te rijden.

9


10

Ervaar de Audi A1

Precies zoals je 'm hebben wilt. Bepaal zelf de kleur van de dakbogen en het design van de lichtmetalen velgen.


Ervaar de Audi A1

Je ogen twinkelen. Je gevoel zegt ja. Je verstand zegt ja. Je kunt een lach niet onderdrukken. En je hart klopt iets sneller. Het is allemaal zo duidelijk.

13


14

Ervaar de Audi A1

Krachtige motoren zorgen voor plezier tijdens het rijden. De koppelrijke en zuinige TFSI速- en TDI-motoren wachten op een signaal van je rechtervoet. Er is ook een sportieve automaat: de 7-traps S tronic in de 1.4 TFSI schakelt vrijwel zonder onderbreking van de aandrijfkracht.

Het brandstofverbruik en de CO2-emissie vind je op pagina 56.


16

Ervaar de Audi A1

Een blokje om of half Europa door. Het dynamische onderstel, de sportieve en direct reagerende besturing en ESP met elektronisch sperdierentieel houden je altijd met vier wielen aan de grond.


Ervaar de Audi A1

Sta je voor rood? Leg de boel maar plat.

19


20

Ervaar de Audi A1

Energie verbruiken als dat niet nodig is? No way! Het start-stopsysteem schakelt automatisch de motor uit als de auto stilstaat, bijvoorbeeld voor een rood verkeerslicht. De Audi A1 kent nog een slimmigheid: remenergie wordt teruggewonnen en opgeslagen voor later gebruik. Zo bespaar je brandstof en het milieu, zonder dat je er iets voor hoeft te laten.


22

Ervaar de Audi A1

Premium kwaliteit tot in elk detail. Veel ruimte, goede muziek. Op een slimme manier communiceren. Premium kwaliteit, die mag je eisen. Het juiste gevoel. Kleurrijk. Alle vrijheid.


Ervaar de Audi A1

25

Beweging als inspiratiebron, zodat je altijd snelheid ervaart. Interieurdetails verwijzen subtiel naar het design van turbines, zeiljachten en vliegtuigvleugels. Belangrijk: veel items zijn naar eigen smaak aan te passen. De A1 is er als Attraction en als Ambition. Beide uitvoeringen zijn er ook met het media style pakket, waar onder andere led-interieurverlichting, een Bluetooth-aansluiting en de Audi music interface (voor iPods, USB-sticks en MP3-spelers) deel van uitmaken. Wat is er nog meer? MMIŽ navigatie plus bijvoorbeeld, een infotainmentsysteem dat in deze autoklasse uniek is. Verder fraaie stoen en lederen bekledingen, omlijstingen van de ventilatieroosters in diverse tinten en aantrekkelijke lakkleuren. Er valt veel te kiezen in de Audi A1.


26

Ervaar de Audi A1

Nog vragen?


28

TFSI®

TDI

Het motormanagement bepaalt de in te spuiten hoeveelheid brandstof en het ontstekingstijdstip naar aanleiding van de bewegingen van je rechtervoet. Normaal gesproken is de inspuitdruk tussen de 30 en 120 bar.

dynamo gekoppeld aan LIN-netwerk

tweekrings koeling

De piëzo-injectoren openen en sluiten in milliseconden en spuiten meerdere malen brandstof in de cilinders. Dit gebeurt met een druk tot wel 1.600 bar. Tijdens een inspuitcyclus worden voor een deel zeer kleine hoeveelheden ingespoten (minder dan eenduizendste gram).

1.600 bar zesvoudige hogedrukinspuiting

toerentalsensor herkent terugdraaien vanwege start-stopsysteem

geoptimaliseerde oliepomp vloeistofgekoelde intercooler in het inlaattraject

29

turbo met variabele turbinegeometrie

lichte nokkenasaandrijving bewegende delen geoptimaliseerd qua wrijving bewegende delen geoptimaliseerd qua wrijving

De voorinspuiting draagt bij aan een geleidelijke ontbranding. Dit levert een stillere en rustiger werkende motor op.

dynamo gekoppeld aan LIN-netwerk

Duizenden uren ontwikkelingstijd. Duizenden testkilometers. En waarom?

TDI

Een paar seconden wachten en je weet het.

Het begin van een revolutie die nog niet ten einde is.

In de nieuwe Audi A1 doet TFSI®-technologie zijn werk. Deze techniek combineert de voordelen van FSI®, namelijk een laag verbruik en goede prestaties, met de aanwezigheid van een turbo die voor nog meer kracht zorgt. De nieuw ontwikkelde 1.2 TFSI-motor* met 63 kW heeft een onder hoge druk gegoten aluminium onderblok met innovatieve cilinderbussen van grijs gietwerk en een onderhoudsvrije distributieketting. De lichte zuigers bewegen wrijvings-

arm op en neer en de oliecirculatie en het tweekrings koelsysteem dragen eveneens bij aan een zo goed mogelijke werking. Dat is ook aan het aangenaam lage verbruik te zien van gemiddeld slechts 5,1 l/100 km. Het maximum koppel van 160 Nm is al bij 1.500 min¯¹ beschikbaar. De sportieve 1.4 TFSI-motor levert 90 kW en is eveneens afgestemd op goede prestaties en gunstige verbruikswaarden. Het maximum koppel bedraagt 200 Nm bij 1.500 min¯¹ en de A1 haalt

* Het brandstofverbruik en de CO2-emissie vind je op pagina 56.

met deze motor een topsnelheid van 203 km/h. De vloeistofgekoelde intercooler in het inlaatspruitstuk verkleint het volume van de aangezogen lucht, wat een gunstig effect heeft op de prestaties. Audi combineert ook de S tronic met een startstopsysteem en dat is vrij bijzonder. Transmissie en start-stoptechniek zijn op elkaar afgestemd en daardoor pronkt de Audi A1 met een fraai laag verbruik.

De helft van alle Audi’s die vandaag de dag wereldwijd wordt gekocht, is een diesel. Geen wonder, want dankzij ontwikkelingen zoals commonrail-inspuiting is TDI steeds efficiënter geworden. Het is dan ook niet vreemd dat dieselmotoren hun weg naar de autosport hebben gevonden. Met succes, want in 2006 won de Audi R10 TDI als eerste diesel de 24 Uren van Le Mans. Ook de jaren erna zegevierde deze Audi.

In de Audi A1 is een 1.6 TDI-motor* met 77 kW te vinden. De commonrail-inspuiting werkt met vier injectoren en zorgt voor goede prestaties, rijcomfort en een aangenaam geluid. Het verbruik beperkt zich tot slechts 3,9 l/100 km. Ook de emissiewaarden zijn indrukwekkend: 103 g/km. Vanzelfsprekend voldoet deze motor aan de Euro-5-norm.

* Het brandstofverbruik en de CO2-emissie vind je op pagina 56.


30

Infotainment en connectivity

Bluetooth: de optionele telefoonvoorbereiding functioneert als een handsfree installatie. Het systeem herkent automatisch aangekoppelde toestellen en neemt dan je instellingen en contacten over.

Car: op het startscherm zie je drie hoofdmenu's (voor de bestuurder, auto-instellingen en service) van waaruit je afzonderlijke functies kunt wijzigen.

Navigatiesysteem: het optionele navigatiesysteem toont altijd eerst het bovenste kaartniveau. Daarna kun je verder zoeken naar bezienswaardigheden, tankstations of restaurants. De navigatie is ook met gesproken commando's te bedienen.

Media: het optionele systeem kan informatie van externe mediadragers zoals een MP3speler weergeven. Ook is een 20 GB harddisk ingebouwd. De muziek op je mobiele telefoon kun je via Bluetooth afspelen.

MMI速 navigatie plus:

Alles wat mogelijk is en nog een beetje meer. Van buiten is het misschien niet de grootste, maar van binnen merk je daar niets van. De optionele multimediavoorzieningen in de Audi A1 doen niet onder voor die uit veel grotere auto's. Met MMI速 navigatie plus is veel mogelijk. Onderdeel van MMI navigatie plus is het hogeresolutie 6,5-inch TFT-kleurenscherm dat uit de

bovenkant van het dashboard omhoogklapt. Op die plek is het scherm goed af te lezen. De zeer duidelijke 3D-kaarten zijn ingekleurd met topografiekleuren en je kunt uit drie alternatieve routes kiezen. Ook toont het scherm desgewenst bezienswaardigheden en interessante POI's zoals tankstations of restaurants.

Het systeem is ook met spraakbediening te activeren. Eerst even op de spreekknop op het multifunctionele lederen stuurwiel drukken en daarna een volledig adres noemen. In een mum van tijd wijst de auto je de juiste weg.

Menu: de grafische menuweergave is overzichtelijk en vergemakkelijkt de bediening.

Het optionele navigatiepakket bestaat uit het connectivity-pakket en 2D-navigatie.

Connectivity-pakket: kies hiervoor en je Audi A1 heeft een Bluetooth-aansluiting, de Audi music interface, Bluetooth audio streaming, een 32 GB SDHC-kaartlezer en navigatievoorbereiding.


32

Onderstel en besturing

Veiligheid

dynamische besturing

ESP met elektronisch sperdifferentieel

staal

airbags

Dynamisch onderstel, elektrohydraulische besturing, ESP en S tronic.

Grootlichtassistent, airbags, ISOFIX.

Dat is sportief rijden.

Dat is relaxed rijden.

Het dynamische onderstel van de nieuwe Audi A1 zorgt voor sportieve, agiele en koersvaste rijeigenschappen en een hoog rijcomfort. De veren en dempers van de McPherson-voorwielophanging reageren direct op de conditie van de weg. Dankzij de directe stuuroverbrengingsverhouding volgt de auto meteen elke stuurbeweging op. De torsie-achteras met volledig nieuwe geleidingslagers draagt bij aan de goede richtingsstabiliteit en koersvastheid. Deze auto rijdt zeer dynamisch en is bijzonder comfortabel.

De elektrohydraulische stuurbekrachtiging werkt snelheidsafhankelijk. De Audi-technici hebben aan het ESP een elektronisch sperdifferentieel toegevoegd. ESP zorgt er met gerichte remingrepen voor dat het aandrijfkoppel naar wielen met voldoende grip gaat. Dit verbetert de tractie, bijvoorbeeld in bochten. Daarmee rij je niet alleen veilig, maar ook nauwkeurig en ontspannen.

De S tronic transmissie met dubbele koppeling in de 1.4 TFSI biedt het comfort van een automaat en de sportiviteit van een handbak. De volgende versnelling staat altijd klaar, waardoor je vrijwel zonder onderbreking van de trekkracht, schokvrij en snel schakelt.

Als het om veiligheid en bescherming in het verkeer gaat, staat bij Audi de mens centraal. Daarom hebben we systemen ontwikkeld die vooruitkijken, die je tijdens het rijden ondersteunen en die je helpen om ongevallen te voorkomen. Hiertoe behoren ook nieuwe tests om technische vernieuwingen uit te proberen. Zo hebben we de virtual test drive bedacht. Bestuurders krijgen een videobril op en rijden een virtueel traject. Intussen zien zij door de bril obstakels en andere verkeersdeelnemers opdoemen. In korte tijd kunnen wij zo veel kritieke situaties nabootsen.

zijairbags

Een voorbeeld van een assistentiesysteem is de optionele grootlichtassistent. Als de camera van de grootlichtassistent andere verkeersdeelnemers herkent, switcht het systeem automatisch van grootlicht naar dimlicht. Ook in de Audi A1: het elektronische stabiliseringsprogramma ESP, dat de koersvastheid verbetert. Fullsize airbags en in de stoelen ge誰ntegreerde thorax-bekken-airbags voorin. Hoofdairbags voor alle inzittenden. ISOFIXkinderzitjesbevestiging achterin en naar wens

33

flankbescherming in de portieren

een uitschakelbare passagiersairbag om ook voorin een kinderstoeltje te kunnen plaatsen. Plus vanzelfsprekend driepunts rolgordels met spankrachtbegrenzers, gordelspanners voorin en gordeldraagherkenning voor alle zitplaatsen.


34

Audi collection

Je auto ziet er goed uit. Hoe zit het met jou? De Audi A1 collection heeft een geheel eigen stijl. Kleurrijk, jong, dynamisch en opvallend. De kleuren scubablauw, teakbruin en misanorood zijn van de A1 afkomstig, net zoals de kwaliteit. Deze kleding is duurzaam en modern. Kijk voor meer informatie in de speciale Audi collection catalogus, af te halen bij je Audi-dealer.


36

S line

Sportief, zelfverzekerd, stijlvol: S line.

Door in een Audi A1 te rijden, maak je duidelijk dat je van sportieve auto’s houdt. Met de S line uitvoeringen versterk je de dynamische uitstraling van je Audi A1. De uitrusting bestaat uit items die het fraaie design benadrukken, het interieur een sportief tintje geven en de wegligging aanpassen. Kies ook voor extra sportiviteit, met de S line uitvoeringen van quattro GmbH.

S line exterieur Bumpers, luchtroosters in de voorbumper en diffusorgedeelte in de achterbumper In een sportief design Dorpels In carrosseriekleur Grille zwart hoogglans Platinagrijs gelakt middenstuk van de voorspoiler en platinagrijs gelakt diffusorgedeelte in de achterbumper Instaplijsten Met S line aanduiding S line aanduiding Op de voorspatborden S line achterklepspoiler Mistlampen Standaard op de Ambition Verchroomde uitlaatsierstukken Afhankelijk van de motorisering enkel of dubbel

Standaarduitrusting

Meeruitvoering

Sportieve voorbumper en zwart hoogglans grille

S line achterklepspoiler


38

S line

Stoelbekledingen

Stof Sprint/leder zwart

Optionele S sportstoelen met zwarte stof Sprint/leder, jetgrijze stiksels en S line reliëflogo.

S line¹ Gegoten lichtmetalen velgen Maat 7,5 J x 17, banden 215/40 R 17, in 5-dubbelspaak design. Optie: maat 7,5 J x 18, banden 225/35 R 18, in 7-dubbelspaak design of 5-arm rotor design, titaniumkleurig en gepolijst

S line lederen sportstuurwiel Driespaaks, bekleed met zwart leder en voorzien van S line logo. Optie: S line multifunctioneel driespaaks lederen sportstuurwiel met of zonder schakelpaddels, bekleed met zwart leder en voorzien van S line logo

S line sportonderstel Van quattro GmbH met dynamischere afstelling

Versnellingspookknop Van geperforeerd zwart leder

S line aanduiding Op de voorspatborden

Je kunt kiezen uit de volgende stoelbekledingen en lakkleuren:

Instaplijsten Met S line aanduiding Interieur, dashboard en hemelbekleding Zwart, met jetgrijze stiksels op de bekleding, het lederen sportstuurwiel, de versnellingspookmanchet en de middenconsole. Vloermatten jetgrijs afgebiesd

Leder zijdenappa zwart

Middenconsole In mono.pur zwart Omlijstingen ventilatieroosters Zwart hoogglans. Optie: aluminiumkleurig Aluminiumkleurige interieurdetails

Optionele aluminiumkleurige omlijstingen van de ventilatieroosters.

Sportstoelen voorin Optie: S sportstoelen voorin

Extra lakkleuropties

Sportstoelen met zwarte stof Sprint/leder, jetgrijze stiksels en S line reliëflogo. Zwarte middenconsole in mono.pur met jetgrijze stiksels. Omlijstingen ventilatieroosters in zwart hoogglans.

Gegoten lichtmetalen velgen in 5-dubbelspaak design.

Daytonagrijs pareleffect

¹ Alleen voor de Ambition.

Stoelbekleding stof Sprint/leder voor sportstoelen en S sportstoelen of leder zijdenappa voor S sportstoelen Altijd in het zwart met jetgrijze stiksels en met S line reliëflogo op de leuningen van de voorstoelen Lakkleuren Alle lakkleuren en de speciale kleur Daytonagrijs pareleffect


Lakkleuren, contrastkleuren voor de dakbogen

Kleuren: dit zijn de combinaties De dakbogen zijn een uniek designdetail van de nieuwe Audi A1. Ze domineren het beeld en benadrukken het silhouet van de auto. De dakbogen zijn er in carrosseriekleur en in

IJszilver metallic

Scubablauw metallic

Phantomzwart pareleffect

Dakbogen in contrastkleur

Amalfiwit

Brillantschwarz

IJszilver metallic

Daytonagrijs pareleffect Cumulusblauw

Teakbruin metallic

Briljantzwart

Shirazrood metallic

Standaarduitrusting

Meeruitvoering

Sphericblauw metallic

Misanorood pareleffect

M is a pa nor re oo le d ff ec t

n pa tom re z le wa ff ec rt t

Ph a

he m ricb et la al u lic w

Sp

ub m abl et au al w lic

Sc

ira m zro et od al lic

Sh

kb m ru et in al lic

Lakkleur carrosserie Amalfiwit

Te a

it

contrastkleur. Elke combinatie geeft weer een ander eect, waardoor je de A1 precies die uitstraling kunt geven die jij het mooiste vindt.

Am al fi w

40


42

Stoelen/stoelbekledingen

Standaard stoelen voorin, bekleed met stof Spirit Van beide voorstoelen zijn de lengterichting, rugleuning en hoofdsteunen handmatig instelbaar, van de bestuurdersstoel ook de zithoogte. Handmatig instelbare gordelhoogte

Standaarduitrusting

Meeruitvoering

Stof Spirit zwart Standaard in de Attraction

Stof Intense zwart Standaard in combinatie met het media style pakket

Leder Milano zwart Optie in combinatie met het media style pakket

Stof Spirit titaniumgrijs Standaard in de Attraction

Stof Intense titaniumgrijs Standaard in combinatie met het media style pakket

Leder Milano titaniumgrijs Optie in combinatie met het media style pakket

Stof Intense fluweelbeige Standaard in combinatie met het media style pakket

Leder Milano fluweelbeige Optie in combinatie met het media style pakket

Standaard stoelen voorin, bekleed met stof Intense Van beide voorstoelen zijn de lengterichting, rugleuning en hoofdsteunen instelbaar, van de bestuurdersstoel ook de zithoogte. Handmatig instelbare gordelhoogte


44

Stoelen/stoelbekledingen, hemelbekleding

Stof Spirit Stoelmiddenbanen bekleed met zwarte of titaniumgrijze stof Spirit, zijwangen bekleed met zwarte of titaniumgrijze stof in unikleur. Standaard in de Attraction, alleen leverbaar in combinatie met standaard stoelen voorin

Stof Heartbeat zwart/zwart, met contrasterende stiksels Standaard in de Ambition

Stof Intense zwart/zwart, met contrasterende stiksels Standaard in combinatie met het media style pakket

Leder Milano zwart/zwart, met contrasterende stiksels

Stof Heartbeat Stoelmiddenbanen bekleed met zwarte, titaniumgrijze of wasabigroene stof Heartbeat, zijwangen bekleed met zwarte stof in unikleur. Designelementen van de stoelen in zwart, titaniumgrijs of wasabigroen mono.pur met contrasterende stiksels. Standaard in de Ambition, alleen leverbaar in combinatie met sportstoelen voorin Stof Intense Stoelmiddenbanen bekleed met zwarte, titaniumgrijze of fluweelbeige stof Intense, zijwangen van sportstoelen bekleed met zwarte stof in unikleur, van standaard stoelen in zwarte, titaniumgrijze of fluweelbeige stof in unikleur. Designelementen van de stoelen in zwart, titaniumgrijs of fluweelbeige, op de sportstoelen met contrasterende stiksels. Standaard exclusief in combinatie met het media style pakket

Stof Heartbeat titaniumgrijs/zwart, met contrasterende stiksels Standaard in de Ambition

Stof Intense titaniumgrijs/zwart, met contrasterende stiksels Standaard in combinatie met het media style pakket

Leder Milano titaniumgrijs/zwart, met contrasterende stiksels

Leder Milano Stoelen en hoofdsteunmiddenbanen bekleed met leder Milano. Optie voor de Ambition en in combinatie met het media style pakket. Keuze uit de volgende stoelen en kleuren: Standaard stoelen voorin: in combinatie met het media style pakket zwart, titaniumgrijs of fluweelbeige Sportstoelen voorin: in de Ambition of in combinatie met het media style pakket zwarte, titaniumgrijze of rode stoelmiddenbanen en zwarte zijwangen, met contrasterende stiksels

Sportstoelen voorin, bekleed met stof Heartbeat Met grotere zijwangen voor extra zijdelingse steun in bochten. Van beide voorstoelen zijn de lengterichting, rugleuning, zithoogte en hoofdsteunen handmatig verstelbaar. Voorzien van in twee richtingen handmatig instelbare lendensteunen. Standaard in de Ambition, optie in de Attraction in combinatie met het media style pakket

Standaarduitrusting

Meeruitvoering

Stof Heartbeat wasabigroen/zwart, met contrasterende stiksels Standaard in de Ambition

Stof Intense fluweelbeige/zwart, met contrasterende stiksels Standaard in combinatie met het media style pakket

Leder Milano rood/zwart, met contrasterende stiksels

Stoelpakket In hoogte verstelbare passagiersstoel, inclusief comfortinstap. Standaard in combinatie met sportstoelen, optie met standaard stoelen Hemelbekleding Zwarte stof, inclusief zwarte aanbouwdelen. Alleen leverbaar in combinatie met het led-lichtpakket


46

Omlijstingen ventilatieroosters, velgen/banden

Titaniumgrijs hoogglans

Wasabigroen hoogglans

De gekleurde omlijstingen van de ventilatieroosters zijn een goed voorbeeld van je eigen stijlkeuzes in de Audi A1.

Wit hoogglans

Fluweelbeige hoogglans

Zwart mat Standaard in de Attraction

Rood hoogglans

Standaarduitrusting

Zwart hoogglans Standaard in de Ambition

Meeruitvoering

Audi exclusive aluminiumkleur. Van quattro GmbH

Stalen velgen met wieldoppen Maat 6 J x 15, banden 185/60 R 15. Exclusief voor de 1.2 TFSI Attraction. Maat 6,5 J x 15, banden 205/55 R 15. Exclusief voor de Attraction, niet leverbaar in combinatie met de 1.2 TFSI

Gegoten lichtmetalen velgen in 7-arm design Maat 6,5 J x 15, banden 205/55 R 15. Exclusief voor de Attraction

Gegoten lichtmetalen velgen in 7-arm dynamiek design Maat 7 J x 16, banden 215/45 R 16. Exclusief voor de Ambition

Audi exclusive gegoten lichtmetalen velgen in 5-dubbelspaak design Maat 7,5 J x 17, banden 215/40 R 17. Van quattro GmbH

Gegoten lichtmetalen velgen in 6-gat design Gedeeltelijk gepolijst. Maat 6,5 J x 15, banden 205/55 R 15. Exclusief voor de Attraction

Gegoten lichtmetalen velgen in 5-spaak V-design Antraciet, gedeeltelijk gepolijst. Maat 7,5 J x 17, banden 215/40 R 17

Audi exclusive gegoten lichtmetalen velgen in 7-dubbelspaak design Maat 7,5 J x 18, banden 225/35 R 18. Van quattro GmbH

Gegoten lichtmetalen velgen in 10-spaak design Maat 7 J x 16, banden 215/45 R 16

Gegoten lichtmetalen velgen in 5-arm design Met decoratieve elementen. Maat 7,5 J x 17, banden 215/40 R 17

Audi exclusive gegoten lichtmetalen velgen in 5-arm rotor design Titaniumkleurig, gepolijst. Maat 7,5 J x 18, banden 225/35 R 18. Van quattro GmbH


48

Velgen/banden, uitvoeringen, verlichting en spiegels, exterieur

All-season banden In Nederland niet als meeruitvoering af fabriek leverbaar. Je Audi-dealer kan wel vierseizoenenbanden als accessoire leveren Run-flat banden In Nederland niet als meeruitvoering af fabriek leverbaar. Je Audi-dealer kan wel banden met noodloopeigenschappen als accessoire leveren In Nederland niet als meeruitvoering af fabriek leverbaar. Je Audi-dealer levert wel velgen met winterbanden via Audi Originele Accessoires

Diefstalwerende wielbouten Alleen los te draaien met bijgeleverde adapter Bandenreparatieset Met 12-volt compressor en bandendichtmiddel. Max. toegestane snelheid 80 km/h Bandenspanningscontrolesysteem Waarschuwt met een waarschuwingssymbool en geluidsignaal voor drukverlies in één of meer banden. Je ziet in het bestuurdersinformatiesysteem om welke band het gaat. Ook met dit systeem is het verstandig om regelmatig de bandenspanning te controleren Boordgereedschap In de bagageruimte

In Nederland niet als meeruitvoering af fabriek leverbaar. Je Audi-dealer levert wel velgen met winterbanden via Audi Originele Accessoires

Uitvoeringen

▪ ▪ ▪ ▪ ▪

▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪

Attraction Stof Spirit Driespaaks lederen sportstuurwiel Omlijstingen ventilatieroosters zwart mat Stalen velgen met wieldoppen. Maat 6,5 J x 15, 6 J x 15 onder de 1.2 TFSI Dynamisch onderstel Ambition Sportstoelen voorin inclusief in twee richtingen instelbare lendensteunen en het stoelpakket Stoelpakket Stof Heartbeat Driespaaks lederen sportstuurwiel Omlijstingen ventilatieroosters zwart hoogglans Aluminiumkleurige interieurdetails Gegoten lichtmetalen velgen in 7-arm dynamiek design, maat 7 J x 16 Sportonderstel (je kunt ook voor het standaard onderstel kiezen) Mistlampen Bestuurdersinformatiesysteem Hoogglans uitlaatsierstuk(ken)

Pakket Krik In de bagageruimte

media style pakket Optie voor zowel de Attraction als de Ambition ▪ Radio concert incl. 6,5-inch TFT-kleurenscherm ▪ Connectivity-pakket Alleen leverbaar in combinatie met een bestuurdersinformatiesysteem en een multifunctioneel lederen sportstuurwiel ▪ Stof Intense ▪ Uitgebreide kleurige interieurdetails mono.pur ▪ Omlijstingen ventilatieroosters in interieurkleur ▪ LED-lichtpakket

Verlichting Koplampen Halogeen achter helder glas. Elektrisch instelbare lichtbundelhoogte. Parkeerlicht. Dagrijverlichting Xenon plus Koplampen met duurzame gasontladingstechniek voor dim- en grootlicht. Daarmee wordt de weg zeer goed en gelijkmatig verlicht, zowel dichtbij als veraf. De lichtkleur lijkt op daglicht. De automatische dynamische hoogteregeling voorkomt verblinding van tegemoetkomend verkeer. Energiezuinige led-dagrijverlichting en led-achterlichten. Koplampreinigingsinstallatie Grootlichtassistent Herkent binnen de systeemgrenzen automatisch koplampen van tegemoetkomend verkeer, achterlichten en bebouwing. Schakelt automatisch tussen grootlicht en dimlicht, afhankelijk van de verkeerssituatie. Alleen leverbaar in combinatie met het bestuurdersinformatiesysteem en een automatisch dimmende binnenspiegel met licht-/regensensor Interieurverlichting Vertraagd dovend. Reageert op beide portieren. Bagageruimteverlichting LED-lichtpakket LED-verlichting voor: interieurverlichting, leeslampjes voorin, ambienteverlichting, voetenruimte voorin, portierhendels, make-up spiegels, instapverlichting en portierarmsteunen. Conventionele verlichting in het dashboardkastje Achterlichten Rood. Witte achteruitrijlampen. Mistachterlichten. Innovatief lichtdesign LED-achterlichten Rem- en achterlichten met leds. Het nieuwe lichtdesign zorgt voor een driedimensionaal zwevend effect. Conventionele achteruitrijlampen en mistachterlichten

Mistlampen Geïntegreerd in de voorbumper. Standaard op de Ambition Richtingaanwijzers Met inhaalfunctie: door de hendel kort aan te raken, knipperen de richtingaanwijzers drie keer Adaptieve remlichten Knipperende remlichten tijdens een noodstop, om achteropkomend verkeer te waarschuwen. Zodra de auto stilstaat, automatisch inschakelen van de alarmknipperlichten Koplampreinigingsinstallatie Werkt met water onder hoge druk, voor een betere verlichting en goed zicht. Standaard in combinatie met Xenon plus koplampen Licht-/regensensor Automatisch in- en uitschakelen van de autoverlichting en de ruitenwissers. Regeling van de coming home-/ leaving homefunctie. Inclusief voorruit met grijze band aan de bovenzijde

Buitenspiegels Elektrisch verstelbaar. Met asferisch spiegelglas Buitenspiegels naar keuze: verwarmbaar, incl. verwarmbare ruitensproeiers verwarmbaar en elektrisch inklapbaar Spiegelbehuizingen In carrosseriekleur Audi exclusive buitenspiegels in de kleur van de dakbogen Van quattro GmbH

Binnenspiegel automatisch dimmend, inclusief licht-/regensensor en een voorruit met een grijze band aan de bovenzijde Meeruitvoering

Glazen panoramadak Elektrisch te openen (kantelen/schuiven). Automatische loop tijdens openen en sluiten. Getint glas met traploos handmatig instelbaar zonnescherm. Comfortsluiting van buitenaf via de centrale portiervergrendeling en de afstandsbediening. Zorgt door de ruime lichtinval voor een nog aangenamere sfeer in het interieur. Een goede akoestiek als het dak voor een deel of helemaal geopend is, mede ook dankzij de geïntegreerde windgeleider. Alleen leverbaar in combinatie met het led-lichtpakket, het navigatiepakket of MMI® navigatie plus

Openen en sluiten Centrale portiervergrendeling Met radiografische afstandsbediening in de inklapbare autosleutel. Autolock-functie Radiografische afstandsbediening Voor de centrale vergrendeling, geïntegreerd in de autosleutel. Voor het openen en sluiten van portieren, ramen, achterklep en tankklep. Met roulerende code en controlelampje in de sleutel om te zien of de auto is afgesloten

Spiegels

Binnenspiegel Dimbaar, in de kleur van de hemelbekleding

Standaarduitrusting

Daken

Comfortsleutel Toegangssysteem, schakelt ook de startblokkering in/ uit. Je hoeft de sleutel alleen bij je te hebben. Starten/ uitschakelen van de motor met de start-stopknop in de middenconsole, openen van de auto via het bestuurdersportier of de achterklep, afsluiten via het bestuurdersportier Elektronische startblokkering Geïntegreerd in het motormanagement. Automatische activering met de autosleutel


50

Exterieur, interieur, infotainment

Diefstalalarm Inclusief uitschakelbare interieurbeveiliging en uitschakelbare wegsleepbeveiliging met hellingshoeksensor. Sirene met eigen stroomvoorziening. Bewaakt motorkap, achterklep en portieren

Uitlaatsierstukken In hoogglans op de Ambition. Enkelvoudig op de 1.2 TFSI en 1.6 TDI en dubbel op de 1.4 TFSI

Contactslot Elektronisch. Autosleutel die onderhoudsgegevens opslaat

Neerklapbare achterbankleuning Asymmetrisch gedeeld neerklapbaar (⅓, ⅔ of volledig) Stoelverwarming voorin Verwarmt zitting en rugleuning, van sportstoelen ook de zijwangen. Per stoel in twee standen instelbaar

Ramen Warmtewerend glas In alle ramen

Middenarmsteun voorin Hellingshoek instelbaar. Met opbergvak

Voorruit Met grijze band aan de bovenzijde

Hoofdsteunen voorin Handmatig in hoogte verstelbaar

Achterruitverwarming Met tijdschakelaar. Er lopen extra verwarmingsdraden ter hoogte van de ruitenwisser Ruitenwissers Met twee snelheden, interval met vier standen, tipwiscontact, wis-wasautomaat en parkeerstand voor een langere gebruiksduur van de wisserbladen. Achterruitwisser met wis-wasautomaat en automatisch wissen bij inschakelen van de achteruitversnelling (als de ruitenwissers voor aanstaan) Zonnekleppen Beweegbaar naar boven/beneden en opzij. Links en rechts met make-up spiegel achter een klepje

Overige exterieuruitrusting Trekhaakvoorbereiding Bedrading. De trekhaak is leverbaar via Audi Originele Accessoires. Alleen leverbaar in combinatie met het bagageruimtepakket Audi singleframe grille Eendelige sierlijst om de grille die is voorzien van Audiringen

Standaarduitrusting

Stoelen/zitcomfort

Meeruitvoering

Hoofdsteunen achterin Op de buitenste zitplaatsen. Handmatig in hoogte verstelbaar ISOFIX kinderzitjesbevestiging achterin Bevestigingsmethode volgens ISO-norm voor het op een praktische manier plaatsen van kinderzitjes. Kinderzitjes leverbaar via Audi Originele Accessoires Uitschakelbare passagiersairbag

Stuurwielen/versnellingspoken/bediening Driespaaks sportstuurwiel Met fullsize airbag. Standaard in de Attraction Driespaaks lederen sportstuurwiel Met fullsize airbag. Standaard in de Ambition Multifunctioneel driespaaks lederen sportstuurwiel Met fullsize airbag. Voor de bediening van de optionele Audi radio en, indien aanwezig, de spraakbediening, telefoon, Audi music interface en navigatie. Alleen leverbaar in combinatie met het bestuurdersinformatiesysteem

Multifunctioneel driespaaks lederen sportstuurwiel met schakelpaddels Met fullsize airbag. Voor de bediening van de optionele Audi radio en, indien aanwezig, de spraakbediening, telefoon, Audi music interface en navigatie. Voorzien van schakelpaddels voor handmatig schakelen in combinatie met de S tronic. Alleen leverbaar in combinatie met het bestuurdersinformatiesysteem Audi exclusive lederen stuurwiel Leverbaar in alle Audi exclusive kleuren. Voor de stiksels is er keuze uit diverse Audi exclusive kleuren. Van quattro GmbH Audi exclusive aluminium versnellingspookknop Van quattro GmbH Audi exclusive bedieningselementen Met Audi exclusive leder bekleed stuurwiel, versnellingspook-/transmissiehendelknop en versnellingspook-/ transmissiehendelmanchet. Leverbaar in alle Audi exclusive kleuren. Voor de stiksels is er keuze uit diverse Audi exclusive kleuren. Van quattro GmbH

Klimaatbeheersing Ventilatie en verwarming Aanjager met vier snelheden. Vier ronde, afzonderlijk instelbare ventilatieroosters in het dashboard. Uitstroomopeningen bij de voorruit en zijramen voor ontwasemen. Uitstroomopeningen in de voetenruimtes voor- en achterin. Handmatige recirculatiestand. Stof-/ pollenfilter Handmatig bedienbare airconditioning Koelt en verwarmt het interieur via vier ventilatieroosters in het dashboard, uitstroomopeningen in de voetenruimtes voor- en achterin en luchtroosters onder de voorruit en bij de zijramen. Met handmatige recirculatiestand, stof-/pollenfilter, aanjager met vier snelheden en handmatig instelbare luchtverdeling

Automatische airconditioning Met zonlichtafhankelijke werking. Regelt elektronisch de luchttemperatuur, -hoeveelheid en -verdeling. Met automatische recirculatiestand, licht-/regen- en vochtsensor, combifilter, snelheidsafhankelijke regeling van de binnenstromende lucht, knop voor snel ruiten ontdooien, voetenruimteverwarming/-ventilatie achterin

Bagage en opbergen Opbergvakken In de portieren en zijpanelen en in de middenconsole Dashboardkastje Aan passagierszijde. Grote inhoud Opbergpakket Opberglade onder de bestuurdersstoel, net in de voetenruimte van de voorpassagier, twee multifixeerpunten links en rechts achterin, een afsluitbaar dashboardkastje, een open opbergruimte met drie bekerhouders in het midden van de achterbank Bagageogen Vier, in de bagageruimte. Voor het vastzetten van bagage. Tevens bevestigingspunten voor het optionele combinet Ski-/snowboardfoedraal Handig om lange voorwerpen mee te nemen, zoals maximaal vier paar ski’s van 2 meter of twee snowboards Bagageruimteafdekking Uitneembaar Bagageruimtepakket Dit bestaat uit een 12-volt aansluiting, een combinet dat op de bagagevloer is te bevestigen, opbergvakken onder de bagagevloer, een spanband aan de linker zijkant, een extra lampje en multifixeerpunten links en rechts

Overige interieuruitrusting Vloerbekleding Van delour, afgestemd op de interieurkleur Vloermatten voorin Van velours, afgestemd op de kleur van het tapijt Vloermatten voor- en achterin Van velours, afgestemd op de kleur van het tapijt Elektrisch bedienbare ramen Met inklembeveiliging. In één keer openen/sluiten en comfortschakeling via de centrale vergrendeling Middenconsole Met twee bekerhouders en een opbergvak Aansteker en asbak In de middenconsole voorin Plafondhandgrepen Weggewerkt in de hemelbekleding. Veren gedempt weer terug 12-volt aansluiting In de middenconsole Aluminiumkleurige interieurdetails Aluminiumkleurige delen van de portierhendels in het interieur, de portierarmsteunen, het dashboardkastje, de aircobediening en de lichtschakelaar. Inclusief instaplijsten met aluminium segmenten. Standaard in de Ambition

Uitgebreide kleurige interieurdetails mono.pur Het design onderaan de middenconsole en van de portierarmsteunen wordt extra benadrukt met gekleurde details (die bij de kleur van de stoelbekleding passen) en fraaie materialen, inclusief contrasterende stiksels. Hierdoor oogt het interieur nog sportiever. Is onderdeel van het media style pakket en een optie in de Ambition Uitgebreide kleurige interieurdetails met Audi exclusive leder Het onderste deel van de middenconsole en de portierarmsteunen zijn bekleed met leder, voorzien van contrasterende stiksels. Het leder en de stiksels zijn leverbaar in alle Audi exclusive kleuren. Van quattro GmbH

MMI® en navigatie Navigatiepakket Dit omvat het connectivity-pakket (Audi music interface, Bluetooth-aansluiting met Bluetooth audio streaming en een extra 32 GB SDHC-kaartlezer) plus SD-kaart-navigatie voor Europa. Kaartweergave op een 6,5-inch kleurenscherm. Bedienbaar via radio concert, een multifunctioneel lederen sportstuur of spraakbediening. Alleen leverbaar in combinatie met radio concert, een bestuurdersinformatiesysteem en een multifunctioneel lederen sportstuur Navigatie-SD-kaart Met navigatiedata (voor zover gedigitaliseerd) voor Albanië, België, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Gibraltar, Griekenland, Groenland, Groot-Brittannië, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Malta, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noord-Ierland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, San Marino, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije, Vaticaanstad, Wit-Rusland, Zweden en Zwitserland

MMI® navigatie plus Harddisk-navigatie met 6,5-inch hogeresolutie kleurenscherm met hoogwaardige topografische kaartweergave, bezienswaardigheden en stedelijke modellen in 3D. Keuze uit drie alternatieve routes. Met de joystickfunctie van de druk/draaiknop over de kaart bewegen. Routeinformatie op split-screen (wegsituaties, POI’s langs de snelwegen, TMC op de route). Detailkaarten van kruisingen en rijstrookaanbeveling. Dynamische routebegeleiding (indien beschikbaar). Bestemmingsinvoer met gesproken commando’s, waarbij u in hele zinnen kunt spreken. Voorlezen van TMC-meldingen. Pijlweergave in bestuurdersinformatiesysteem. Radio met drievoudige tuner, phasediversity en 20 GB jukebox. Ondersteunt MP3, WMA, AAC en MPEG-4 muziek- en videodvd’s. Twee SDHC-kaartlezers (maximaal 32 GB). Audi music interface voor de aansluiting van een Apple iPod vanaf de vierde generatie, Apple iPhone (muziekweergave), USB-sticks en MP3-spelers. Bluetooth-aansluiting met Bluetooth audio streaming en acht passieve luidsprekers met een totaal vermogen van 80 watt. Alleen leverbaar in combinatie met het bestuurdersinformatiesysteem en een multifunctioneel sportstuur Navigatie-harddisk Met navigatiedata (voor zover gedigitaliseerd) voor Andorra, België, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Gibraltar, Griekenland, GrootBrittannië, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Monaco, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Rusland, San Marino, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Vaticaanstad, Zweden en Zwitserland Bestuurdersinformatiesysteem Met wit 3,5-inch TFT-monochroom display in het directe blikveld van de bestuurder. Toont de radiofrequentie of de zender-/titelnaam, MMI®-informatie zoals navigatie, gps-klok of het telefoonmenu (indien aanwezig), boordcomputergegevens en niet gesloten portieren en achterklep. Digitale snelheidsweergave. Het efficiencyprogramma helpt je met de weergave van verbruiksoverzichten, stroomverbruikers, een schakelindicator en tips voor een zuinigere rijstijl. Standaard in de Ambition

Audio Radio chorus Met cd-speler, ook geschikt voor MP3, monochroom 3-inch display, dynamische zenderlijst, 24 voorkeuzestations, FM/AM-ontvangst, vier passieve luidsprekers voorin, snelheidsafhankelijke volumeregeling. Totaal vermogen 40 watt Radio concert Met cd-speler en SDHC-kaartlezer, beide geschikt voor MP3, WMA en AAC. Separaat 6,5-inch TFT-kleurenscherm, MMI®-bedieningsconcept, AUX-IN, dynamische zenderlijst, phase diversity, vijftig voorkeuzestations, FM/AM-ontvangst, snelheidsafhankelijke volumeregeling, TP-memo onder het rijden, acht passieve luidsprekers voor- en achterin, totaal vermogen 80 watt Digitale radio-ontvangst (DAB) Om naar digitale zenders te luisteren, als aanvulling op de analoge ontvangst. De dubbele DAB-tuner (alleen in combinatie met MMI® navigatie plus) zoekt op de achtergrond continu naar alternatieve ontvangstfrequenties van de gekozen zender en tegelijkertijd wordt de zenderlijst geactualiseerd. Digitale ontvangst is afhankelijk van de plaatselijke beschikbaarheid van een digitaal ontvangstsignaal. Geen ontvangst van DAB+. Niet leverbaar in combinatie met radio chorus Audi sound system Tien luidsprekers inclusief een centerspeaker in het dashboard en een subwoofer in de reservewielbak. Totaal vermogen 180 watt. Zeskanaals versterker. Niet leverbaar in combinatie met radio chorus


52

Infotainment, assistentiesystemen, techniek

BOSE Surround Sound Surround soundweergave via veertien luidsprekers, inclusief een centerspeaker in het dashboard en een subwoofer in de reservewielbak. Een bijzonder designdetail is dat de luidsprekers voorin lijken te zweven. Dit effect is bereikt met indirecte led-verlichting. Audiopilot voor snelheidsafhankelijke volumeregeling. Tienkanaals versterker met een totaal vermogen van 465 watt. Krachtige en exacte basweergave, vrijwel levensechte sound met een natuurlijke klankkleur en een ruimtelijk effect. Dit geluidssysteem is optimaal afgestemd op de akoestiek in de auto. In combinatie met MMI® navigatie plus weergave van 5.1 surround sound. Niet leverbaar in combinatie met radio chorus CD-wisselaar In het dashboardkastje, voor zes cd’s (ook met MP3- en WMA-bestanden). Met schokbeveiliging. Gemakkelijk toegankelijk, zonder magazijn: elke cd is afzonderlijk laad- en verwisselbaar. Ondersteunt UDF-bestanden. Het is niet mogelijk om muziekbestanden af te spelen die via DRM tegen kopiëren zijn beveiligd. Niet leverbaar in combinatie met radio chorus

Telefoon en overige communicatie Telefoonvoorbereiding basis (Bluetooth) Om Bluetooth-telefoons met de auto te verbinden. Handsfree bellen via de microfoon. Alleen leverbaar in combinatie met het bestuurdersinformatiesysteem en niet in combinatie met radio chorus Telefoonvoorbereiding (Bluetooth) incl. middenarmsteun voorin Met handsfreefunctie en spraakbediening van de telefoonfuncties. Voorbereid op een toestelspecifieke houder/lader van Audi Originele Accessoires. Verbonden met de auto-antenne. Bedienbaar via MMI® navigatie plus, radio concert of spraakbediening. Vraag je Audidealer naar adapters en informatie over geschikte toestellen of kijk in de toesteldatabase op www.audi.nl. Alleen leverbaar in combinatie met radio concert, het connectivity-pakket, het navigatiepakket of MMI navigatie plus en het multifunctionele lederen sportstuurwiel

Standaarduitrusting

Meeruitvoering

Connectivity-pakket Bestaande uit een Bluetooth-aansluiting voor Bluetoothtelefoons, de Audi music interface (voor de aansluiting van een Apple iPod vanaf de vierde generatie, Apple iPhone (muziekweergave), USB-sticks en MP3spelers), Bluetooth audio streaming, navigatievoorbereiding (de navigatiefunctie en bijbehorende kaarten zijn verkrijgbaar via Audi Originele Accessoires) en een 32 GB SDHC-kaartlezer. Alleen leverbaar in combinatie met radio concert en een multifunctioneel lederen sportstuur Adapterkabelset voor de Audi music interface Bestaande uit twee verbindingskabels om een iPod/ iPhone of opslagmedium/mediaplayer op de USBpoort (type A) aan te sluiten. Andere adapterkabels zijn verkrijgbaar via Audi Originele Accessoires

Assistentiesystemen Wegrijassistent Nadat bij stilstand het rempedaal langere tijd is ingedrukt, blijft de opgebouwde remdruk na het loslaten van het pedaal voor korte tijd behouden. Door deze automatische remingreep kun je op hellingen comfortabel wegrijden zonder dat de auto terugrolt. Standaard in combinatie met S tronic Parkeerhulp achter Vergemakkelijkt inparkeren door met een geluidsignaal aan te geven hoeveel ruimte er achter de auto is. Meting door ultrasone sensoren die onopvallend in de achterbumper zijn geïntegreerd Parkeerhulp plus Akoestische en grafische weergave van de ruimte voor en achter de auto. Weergave op het display. Niet leverbaar in combinatie met radio chorus Cruise control Houdt elke snelheid vanaf circa 30 km/h vast, zover de prestaties van de motor of de remmende werking op de motor dit toelaten. Bediening via eigen stuurhendel. Weergave van de ingestelde snelheid in het bestuurdersinformatiesysteem. Alleen leverbaar in combinatie met het bestuurdersinformatiesysteem

Onderstel/remmen Dynamisch onderstel Voor een uitstekende rijdynamiek en goed rijcomfort. McPherson voorwielophanging. De torsie-achteras met een nieuw type geleidingslagers biedt een zeer goede stabiliteit, zowel in zijdelingse richting als bij rechtuitrijden. Standaard op de Attraction Sportonderstel Met straffere vering en demping. Voor sportieve rijeigenschappen en een goede feedback. Standaard op de Ambition S line sportonderstel Extra sportieve vering-/dempingafstelling. Van quattro GmbH

Middendisplay Weergave van koelvloeistoftemperatuur en brandstofvoorraad, elektronische kilometer- en dagteller, waarschuwings- en controlelampjes, serviceintervalmelder en digitale klok Instrumentenpaneel Met regelbare verlichting, toerenteller en snelheidsmeter met disproportionele schaalverdeling Veiligheidsstuurkolom Als aanvulling op de beschermende werking van veiligheidsgordel en airbags Veiligheidsgordels Driepunts rolgordels voor alle zitplaatsen, met spankrachtbegrenzers. Voorin voorzien van pyrotechnische gordelspanners

Techniek/veiligheid Carrosserie Verzinkt (volledig verzinkt op roestgevoelige plaatsen), zelfdragend en aan de bodemgroep gelast. Voorgeprogrammeerde kreukelzones voor en achter. Twaalf jaar garantie tegen doorroesten van binnenuit Flankbescherming Bestaande uit buigsterke beschermingsbalken in de portieren en opzij versterkte carrosseriestructuur, met name de B-stijlen en dorpels Fullsize airbags Voor bestuurder en voorpassagier. Zijairbags voorin geïntegreerd in de rugleuningen van de voorstoelen. Het hoofdairbagsysteem beschermt bij een aanrijding van opzij. Deze airbags ontvouwen langs de portierramen, ter bescherming van de voor- en achterinzittenden Integraal hoofdsteunsysteem Bij een aanrijding van achteren vangen de stoelen dankzij hun vormgeving het bovenlichaam beter op en ondersteunen zij het hoofd meer dan conventionele hoofdsteunen. Daardoor verbetert de beschermende werking en is er minder kans op een whiplash

Gordeldraagherkenning Voor alle zitplaatsen. Een geluidsignaal en waarschuwingssymbool wijzen erop als iemand voorin de gordel niet omheeft. Een waarschuwingssymbool achterin gaat aan als een achterpassagier de gordel losmaakt Waarschuwings- en controlelampjes O.a. voor airbags, ABS, ESP/ASR, aangetrokken handrem, EDS-elektronica, dynamo, verlichting, grootlicht, richtingaanwijzers, remsysteem, motoroliedruk, geopende achterklep, motorelektronica, voorgloeien (TDI) Gevarendriehoek Bevestigd aan de binnenzijde van de achterklep EHBO-set Onder de bagagevloer Aandrijfslipregeling ASR Voorkomt het doorslippen van de aangedreven wielen door het motorvermogen te verminderen. Zorgt zo voor extra stabiliteit en verbeterde tractie Elektronisch sperdifferentieel EDS Deze wegrijhulp remt automatisch een op gladde ondergrond doorslippend aangedreven wiel af en zorgt zo voor maximale tractie

ESP met elektronisch sperdifferentieel Het elektronische stabiliseringsprogramma ESP zorgt door gericht afremmen van de afzonderlijke wielen en ingrepen in het motormanagement voor meer stabiliteit in bepaalde rijomstandigheden. Inclusief hydraulische remassistent. De elektronische sperwerking verdeelt de aandrijfkrachten afhankelijk van de omstandigheden met gerichte remingrepen over de wielen. In bochten zorgt de sperfunctie voor actief tegensturen. Hierdoor verbetert de tractie en dynamiek en stuurt de auto precies. Ook is de auto tijdens het sturen extra wendbaar Stuurbekrachtiging Reageert sportief-direct. Werkt elektrohydraulisch en snelheidsafhankelijk. Energiebesparende werking. Koersstabiliserende schuurstraal Handgeschakelde versnellingsbak Volledig gesynchroniseerd. Hydraulisch bediende enkelschijfs drogeplaatkoppeling met asbestvrije platen. Tweemassa-vliegwiel S tronic 7-traps versnellingsbak die sneller schakelt, vrijwel zonder merkbare onderbreking van de aandrijfkracht. Bedienbaar met de optionele schakelpaddels achter het stuurwiel of met de transmissiehendel. Ook voorzien van een automaatfunctie Voorwielaandrijving Elektronisch sperdifferentieel EDS via remingreep op de aangedreven wielen. Aandrijfslipregeling ASR. Elektronisch stabiliseringsprogramma ESP met remassistent Energieterugwinning Door de dynamospanning te verhogen, wordt tijdens remmen of uitrollen bewegingsenergie omgezet in elektrische energie. Dankzij deze stroom hoeft de dynamo tijdens de eerstvolgende acceleratie minder hard te werken en dat scheelt tot 3% brandstof

Start-stopsysteem Vermindert het brandstofverbruik en de CO2-emissie door uitzetten van de motor bij stilstand, zoals voor een verkeerslicht. Door het koppelingspedaal in te trappen (met handbak) of het rempedaal los te laten (S tronic) slaat de motor meteen weer aan. Uitschakelbaar met een druk op de knop


54

Audi Originele AccessoiresÂŽ

2

The next big Audi is bij voorbaat een winnaar.

De Audi A1 doet het goed in de stad, maar zoals bij elke Audi zit er pure autosport in zijn genen. Met items van Audi Originele Accessoires versterk je dit uitdagende en atletische karakter. Klaar voor de start? Go!

1

4

1 competition kit aerodynamics Sportiever, dus nog meer plezier, en gestroomlijnder. De competition kit aerodynamics bestaat uit een voorspoilerlip, dynamische dorpels, een achterdiusor en verchroomde sportuitlaatsierstukken. Gegoten lichtmetalen velgen in 5-arm polygoon design, gepolijst, zwart of antraciet Buitengewoon opvallende velgen voor je A1 in de maat 7,5 J x 18 voor 225/35 R 18-banden. 2 competition kit achterspoiler Vestigt extra de aandacht op het sportieve design van de Audi A1. De grote achterspoiler is een functionele en optische aanvulling op de competition kit aerodynamics. Gegoten lichtmetalen velgen in 5-V-spaak design Dynamiek onder je auto met deze velgen in de maat 7,5 J x 17 voor 215/40 R 17-banden.

3 Fietsendrager voor op de trekhaak Afsluitbare drager voor twee fietsen. De maximale draaglast is 50 kg. Optioneel: uitbreidingsset voor een derde fiets. Dankzij de eenvoudige steekbevestiging snel te monteren. Kantelbaar, zodat je ook met fietsen achterop de achterklep kunt openen. Ook de trekhaak is leverbaar via Audi Originele Accessoires. 4 competition kit legends interior en competition kit legends interior plus Met de competition kit legends interior en interior plus geef je het interieur van je Audi A1 een volledig eigen stijl. De set bestaat uit sportieve panelen voor de ventilatieroosters, middenconsole, portiergrepen en binnenspiegel. Ook de vloermatten in bijpassende styling zijn onderdeel van de kit. De competition kit legends interior plus is nog uitgebreider en omvat ook een opvallend begoniarood lederen sportstuur, versnellingspookknop en handremgreep.

3


56

Technische gegevens

A1 1.2 TFSI8

Type

A1 1.4 TFSI

A1 1.6 TDI

Viercilinder-in-lijn benzinemotor met directe inspuiting en turbo

Viercilinder-in-lijn benzinemotor met directe inspuiting en turbo

Viercilinder-in-lijn dieselmotor met commonrail-inspuiting en turbo

Cilinderinhoud in cm³ (kleppen per cilinder)

1197 (2)

1390 (4)

1598 (4)

Max. vermogen¹ in kW bij min¯¹

63/4800

90/5000

77/4400

Max. koppel in Nm bij min¯¹

160/1500–3500

200/1500–4000

250/1500–2500

Aandrijving

Voorwielen

Voorwielen

Voorwielen

Transmissie

5 versnellingen, handgeschakeld

7-traps S tronic

5 versnellingen, handgeschakeld

Velgen²

Stalen velgen 6 J x 15

Stalen velgen 6 J x 15

Stalen velgen 6 J x 15

Banden²

185/60 R 15

205/55 R 15

205/55 R 15

Leeggewicht³ in kg

1115

1200

1215

Max. totaalgewicht in kg

1490

1575

1590

Max. daklast/kogeldruk in kg

75/50

75/50

75/50

Tankinhoud ca. in l

45

45

45

Topsnelheid in km/h

180

203

190

Acceleratie 0–100 km/h in s

11,7

8,9

10,5

Brandstof

Euro 955

Euro 955

Diesel6

Brandstofverbruik7 in l/100 km in bebouwde kom buiten bebouwde kom gemiddeld

6,2 4,4 5,1

6,5 (6,5)9 4,6 (4,4)9 5,3 (5,2)9

4,7 3,5 3,9

CO₂-emissie7 in g/km

143 103 118

150 (150)9 106 (102)9 122 (119)9

121 92 103

Euro 5

Euro 5

Euro 5

Motorbouwwijze

Aandrijving/wielen

Gewichten/inhouden

¹ Deze waarde is bepaald met de voorgeschreven meetmethode (volgens de actuele versie van richtlijn 80/1269/ EEG). ² Op de Ambition 7 J x 16 gegoten lichtmetalen velgen met 215/45 R 16 banden. ³ Leeggewicht met de tank voor 90% gevuld, een bestuurder (68 kg) en bagage (7 kg), gemeten volgens de actuele versie van richtlijn 92/21/EEG. Door meeruitvoeringen kan zowel het leeggewicht als de luchtweerstandscoëfficiënt worden verhoogd, waardoor het laadvermogen en de topsnelheid dienovereenkomstig afnemen. ⁴ Het brandstofverbruik en de CO2-emissie zijn niet alleen afhankelijk van de efficiency waarmee de auto de brandstof benut, maar ook van de rijstijl van de bestuurder en andere niet-technische factoren. CO2 is het drijfgas dat hoofdzakelijk verantwoordelijk is voor de opwarming van de aarde. ⁵ Wij raden het gebruik van zwavelvrije Euro 95 aan. Indien niet beschikbaar, is ook het gebruik van zwavelvrije Normaal 91 mogelijk. Gevolg is dat het vermogen iets afneemt. ⁶ Wij raden het gebruik van zwavelvrije diesel aan. Indien niet beschikbaar, is ook het gebruik van zwavelhoudende diesel mogelijk. ⁷ De waarden zijn bepaald met de voorgeschreven meetmethode. De waarden hebben geen betrekking op één bepaalde auto en zijn ook niet gekoppeld aan ons aanbod, maar dienen alleen om een vergelijking te kunnen maken tussen de verschillende uitvoeringen. ⁸ Vraag uw Audi-dealer vanaf wanneer deze uitvoering leverbaar is.

Prestaties/verbruik4

Emissienorm

Toelichting

in bebouwde kom buiten bebouwde kom gemiddeld

⁹ Op de A1 1.4 TFSI 119 g/km zijn niet leverbaar: het glazen panoramadak, 18-inch gegoten lichtmetalen velgen en BOSE Surround Sound.

Goed om te weten Onderhoudsinspectie aan de hand van de serviceintervalmelding.


58

Afmetingen

* 925

663

1416

101

4*

Audi A1

677

2469 3954

633

921

922

808

1266

1740

1335

1477

1471 1906

Afmetingen in millimeters. Afmetingen gemeten van onbeladen auto. Inhoud bagageruimte 270/920 l (gemeten volgens de VDA-methode met blokken van 200 x 100 x 50 mm). Tweede waarde: met neergeklapte achterbankleuning en belading tot aan het dak. Draaicirkel ca. 10,6 m. *Maximale hoofdruimte.


60

Audi efficiency, Audi configurator, Audi tv, Audi Finance

Bij Audi krijg je veel meer dan een Audi.

Efficiency is in elke Audi standaard.

De keuze voor Audi is een keuze voor een merk dat meer biedt: individualiteit, exclusiviteit en passie voor techniek en auto’s.

De slogan ‘Voorsprong door techniek’ brengt een verplichting met zich mee. Dat betekent ook nadenken over elke druppel brandstof. Al vele jaren staan onze modellen bol van innovaties op het vlak van efficiency. Denk aan de TDI-, FSI®- en TFSI®-motoren, ingenieuze

versnellingsbakken en het Audi Space Frame (ASF). Om het energieverbruik steeds verder te reduceren, combineren we brandstofbesparende maatregelen en passen die aan elk model aan. Kortom, er zit systeem in onze efficiency, merkbreed en per model. Dat leidt

tot overtuigende successen. Zo zit de CO2uitstoot van veel Audi-uitvoeringen onder de 140 g/km. Dat zet zoden aan de dijk om emissies te beperken. Net zo belangrijk is het gegeven dat het merendeel van alle nieuwe Audi’s aan de strenge Euro 5-norm voldoet.

Genoeg bewijzen van de uitgebreide knowhow van Audi. Wij voelen ons elke dag opnieuw aangespoord om sportiviteit en efficiency met elkaar te verenigen.

Audi configurator

Audi tv

Audi Finance

Met onze Audi configurator stel je je eigen Audi volledig naar wens samen. Alle actuele modellen, motoren, lakkleuren, velgen en uitrustingen zijn aanwezig. > www.audi.nl

Op Audi tv maak je kennis met allerlei facetten van het merk. Zo kun je er reportages zien over onze automodellen en technische innovaties. Ook evenementen op het gebied van autosport, historie, cultuur en lifestyle komen aan bod. Op de site staan regelmatig nieuwe items, dus een bezoek is altijd de moeite waard. > www.audi.tv

De bewuste stap naar een heldere en doordachte financiering. Audi Finance biedt je drie aantrekkelijke varianten: Audi Business Finance, Audi Personal Finance en Audi Personal Credit. Audi Business Finance is een financieringsvorm voor ondernemers, gebaseerd op financial lease. Je kunt de auto op de balans plaatsen en afschrijving en rentekosten zijn fiscaal aftrekbaar. Audi Personal Finance is een aflopend termijnkrediet, speciaal bestemd voor particulieren. Audi Personal Credit is een doorlopend krediet waarvan je zelf de aflossing bepaalt en waarmee je bedragen ook weer kunt opnemen. > www.audi.nl


Pon’s Automobielhandel B.V. Leusden www.audi.nl Geldig vanaf mei 2010 Printed in Germany 033/1133.10.33

De in deze brochure afgebeelde en beschreven modellen zijn voor een deel uitgerust met tegen meerprijs leverbare meeruitvoeringen. De gegevens over leveringsprogramma, uiterlijk, prestaties, afmetingen en gewichten, brandstofverbruik en bedrijfskosten komen overeen met de beschikbare gegevens op het moment van ter perse gaan van deze brochure. Afwijkingen in kleuren en vormen van de afbeeldingen, vergissingen en drukfouten voorbehouden. De informatie over uitrusting en technische gegevens heeft betrekking op auto’s voor de Nederlandse markt. Wijzigingen voorbehouden. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van AUDI AG is nadruk van deze brochure of delen ervan verboden. Het papier van deze brochure is vervaardigd van chloorvrij gebleekte cellulose.

2010_audi_a1_brochure_nl  

2010_audi_a1_brochure_nl

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you