Page 1

EXEMPLAR GRATUIT

V@lcea | Nr. 66 | Iulie 2018

us.ro

.24pl www


plus zâmbete • Cercetătorii britanici au anunţat că la femei fidelitatea este genetică pentru că au descoperit gena fidelităţii. Cercetătorii români au răspuns că această genă era deja descoperită de ei, numai că ei o denumiseră gena urâţeniei.

• - Mă, Gheorghe, ce-i cu taurul tău, ăla care nu mai avea putere? - Îi bine, mă, i-o dat veterinaru’ tablete şi acuma îşi face treaba. - Şi cum le zice la tabletele alea, mă? - Nu ştiu, mă, cum le zice, dară au gust mentolat.

“Dragă John, nu mai pot continua relaţia cu tine. Distanţa dintre noi este mult prea mare. Trebuie să recunosc că te-am înşelat de două ori, de când ai plecat, aşa că nu e corect faţă de nici unul dintre noi să continuăm. Îmi pare rău. Te rog, înapoiază-mi fotografia pe care ţi-am trimis-o. Cu drag, Betty”. Soldatul, rănit profund de cele spuse de fată în scrisoare, le cere camarazilor săi din armată să-i dea orice fotografie cu vreo fată pe care o au la ei, fie că sunt surori, iubite sau foste iubite. Şi pe lângă fotografia cu Betty, John îi trimite acesteia toate fotografiile strânse de la amicii săi. În plic erau 57 de fotografii. Lângă ele, o scrisoare, care suna cam aşa: “Dragă Betty, îmi pare rău, însă nu îmi amintesc prea bine cine eşti. Te rog să-ţi alegi fotografia dintre cele pe care ţi le-am trimis, apoi trimite-mi restul înapoi. Ai grijă de tine, John”

• Un soldat aflat în Irak primeşte o scrisoare de despărţire de la iubita sa de acasă. În scrisoare erau insirate următoarele:

• Un caporal către plutonul său: - Văd în formaţie figuri care lipsesc! Pentru asta, o să vă ţin în soare până la miezul nopţii!

• Un om fuge de nişte canibali, care după un timp îl prind şi unul dintre ei îi spune: - Stai liniştit, noi suntem vegetarieni, mâncăm numai mărul lui Adam!

River Plazza Mall * Centru * Inima orașului tău

Ne bucurăm că avem grijă de telefoanele dumneavoastră! 4


destinaţii

Coasta Amalfi AMALFI Pe Coasta Amalfi există și orașul Amalfi. Și trebuie neapărat să îl vizitezi! Pentru domul său impresionant care și-a făcut loc printre clădirile pitorești, pentru străduțele sale întortocheate, pentru plaja cu umbrele colorate în alb și roșu care seamănă cu niște acadele, pentru creveții delicioși la cornet pe care e musai să-i încerci și pentru atmosfera absolută de vacanță tipic italienească. Poate plimbându-te astăzi prin oraș nu îți vei da seama, dar Amalfi a fost cândva o republică maritimă puternică, care se ridica la rangul altor republici importante, precum Veneția, Genoa sau Pisa. De altfel, catedrala din secolul al IX-lea spune povestea încâlcită a orașului, fiind de-a lungul timpului decorată cu elemente romane, bizantine, arabe și gotice. Mai mult, se pare că în anul 1206 au fost aduse aici de la Constantinopol moaștele Sfântului Andrei, al cărui hram îl poartă și în ziua de azi catedrala. Revenind în prezent, n-ai cum să pleci din oraș altfel decât cucerit de clădirile albe aflate una în continuarea celeilalte, până întâlnesc marea. Dacă vii cu mașina, trebuie să știi de existența unei parcări imense la ieșirea din oraș. De acolo, poți ajunge pe străduțele pitorești printr-un tunel pietonal, care mi s-a părut foarte cool. Dar există și multe bărci care fac legătura între Sorrento, Positano și Amalfi, așa că poți ajunge aici urmărind țărmul amalfitan spectaculos. www.valizacucalatori.ro

10


NOUA LOCATIE Langa PIATA CENTRALA


STIMULENT srl MOBILA

Complex GAMA str. Regina Maria nr. 7 0350 402 985 0744 574 388


plus zâmbete • Doi ciobani: - Gheorghe, am găsit o modalitate ca să nu-ţi mai miroasă urât ciorapii! - Care, mă? - Nu-i mai porţi! • - De ce mănâncă femeile Nutella cu lingura? - Pentru că pâinea îngraşă. • Bulă, în prima zi de armată. Un plutonier trece prin faţa rândului de soldaţi şi întreabă: - Ce-ai fost în viaţa civilă? Unul brutar, altul măcelar, altul electrician, fiecare după pregătire. Ajunge ofiţerul la Bulă: - Ce-ai fost în viaţa civilă? - Am fost fericit, să trăiţi! • - Ce are 2 ochi şi 150 de dinţi? - Un crocodil. - Dar ce are 2 dinţi şi 150 de ochi? - Un autobuz cu pensionari!

16

• - Trebuie să mergem în Italia, îi spune Gheorghe lui Ion. - De ce, mă Gheorghe? - Păi acolo serveşti micul dejun, după care faci sex toată dimineaţa. La prânz, o masă bogată, câteva sticle cu vin şi iar sex toată după-amiaza, apoi o cină uşoară, cu şampanie şi toate cele şi iar sex toată noaptea. - Bă, eşti nebun, e beton, de unde ştii tu toate astea? - Mi-a spus soră-mea! • Un restaurant foarte elegant. Unul dintre clienţi şi-a legat şerveţelul la gât. Şeful de sală cheamă ospătarul şi îi spune: - Atrage-i, te rog, politicos, atenţia, că aici nu se obişnuieşte aşa ceva! Ospătarul se duce la client şi-l întreabă prietenos: - Ce doriţi, ras sau tuns? • Sir se urcă pe cal invers, cu spatele în faţă... - Sir, spune John, dar nu aşa se urcă pe cal! - Taci, mă, de unde ştii tu încotro vreau să merg…


util

15 Alimentele despre care vorbim pot fi consumate în orice cantitate și la orice oră, singurul lucru de care trebuie să ținem cont e să le gătim corect (dacă trebuie gătite) și să nu adăugăm unt, ulei, sare în exces, pentru că astfel le adăugăm calorii. Popcorn sau, popular spus, floricele. Reprezintă un snack extrem de sănătos și de sărac în calorii, dacă nu le pui unt, zahăr, caramel sau alte “nebunii” care se mai adaugă peste ele pentru un plus de gust. Dacă ți-e poftă de ceva crocant, poate de… chipsuri, ronțăie tije de țelină. Sunt crocante, sunt extrem de sănătoase și nu numai că nu îngrașă, ba din contră, ajută la slăbit. Vinetele sunt unele dintre legumele cele mai bune la gust și mai prietenoase cu silueta. Totul e să le prepari la grătar sau la cuptor, cu foarte, foarte puțin ulei. Dovleceii “se comportă” exact ca vinetele, dacă îi gătești light, iar gustul lor e inegalabil. Citricele nu îngrașă, ca restul fructelor; în plus, sunt minunate pentru digestie și, datorită conținutului ridicat de vitamina C, pentru aspectul pielii. Așadar, trei beneficii dintr-o lovitură! Pepenele roșu și cel galben au efect diuretic, adică te ajută să elimini din organism apa în exces. Algele reglează organismul din punct de vedere hormonal. Castravetele conține apă în proporție de peste 90%. Este

18

alimente care nu îngrașă

ideal nu doar pentru menținerea greutății, dar și pentru slăbit! Sfecla intensifică arderea grăsimilor. Consum-o în salate, în sucuri și vei vedea rezultate în scurt timp. Ouăle sunt unele dintre cele mai sănătoase surse de proteine și nutrienți – conțin o serie de vitamine din complexul B, vitaminele A și E, acid folic, calciu, fier, fosfor, zinc și seleniu. Fierbe-le, nu le prăji ! Ananasul e recomandat în orice cură de slăbire, așadar, nu trebuie să te mire că e pe lista alimentelor care nu îngrașă. Intensifică arderile (este recomandat și după mesele copioase), are proprietăți purgative și detoxifiante. Merele și prunele te satură repede, reglează digestia și nu îngrașă. Sunt pline de vitamine C. Salata nu e recomandată degeaba în curele de slăbire, ci pentru că… nu îngrașă! Salată verde, rucola, spanac – alege orice combinație vrei și mănâncă… fix cât vrei, fără teama kilogramelor în plus. Atenție însă: nu adăuga dressing. Stafidele și merișoarele uscate (fără adaos de zahăr) reprezintă o gustare sănătoasă (sunt bogate în vitamina C) și săracă în calorii. Le poți folosi și în salate, pentru un plus de gust. Ajută și la eliminarea apei în exces din organism. Varza, broccoli și conopida sunt și ele aliatele tale în lupta cu kilogramele. Au aproape zero calorii! www.libertatea.ro


plus zâmbete • Ştiind că mă ţin toată ziua de bancuri, şeful meu mi-a trimis un sms: - Trimite-mi o glumă bună. - Acum lucrez, şefule, o să-ţi trimit mai târziu, i-am scris. - Ha-ha-ha, fantastic! Mai trimite-mi una! mi-a răspuns. • - Mă Ioane, eu tot văd la TV şi ascult la radio de bursă. Ce e aia bursă? - Păi, mă Gheo, e cam greu de explicat dar, uite îţi dau un exemplu. Tu îţi cumperi o găină care îţi face nişte ouă. Din ouăle alea ies alte găini care şi alea fac ouă. Şi din ouăle alea ies alte găini care şi ele fac ouă. Şi tot aşe până la un moment dat tu ai câteva sute de capete de găini. No, şi-atunci numa că vine o apă mare şi învolburată şi îţi ia toate găinile şi le îneacă. Ş-apăi atunci tu imediat te gândeşti… mama mă-sii de afacere, raţe trebuia să cumpăr! • Un turist în vacanţă îl întereabă pe un localnic dacă sunt crocodili în apă. Acesta îi răspunde ca nu.

22

Turistul începe să înoate şi observă nişte pete întunecate în apă, la căţiva metri de el. Se întoarce spre localnic: - Sigur nu sunt crocodili aici? - Nu, că le e frică de rechini. • - Câţi oameni lucrează aici? - Cu şeful, 10. - Dar fără şef? - Fără şef, în general, nu lucrează nimeni. • Cum faci o femeie să se simtă “marfă”? O plimbi cu TIR-ul... • Leul cheamă toate animalele şi le spune: - Cei frumoşi - în stânga, iar cei deştepţi - în dreapta. Toate animalele s-au despărţit, numai maimuţa a rămas pe loc. - Tu ce faci? - o întreabă leul. - Eu ce să fac, să mă rup în două? • Ştiţi ce avea Scufiţa Roşie în coş? Puroi!


ITLE

CLINICA REMODELARE CORPORALA

DIAGNOZA CORPORALA MASAJ ANTICELULITIC CU LPG CELLU M6Â BIOSTIMULARE CU ULTRATONE FUTURA ULTRAPRO IMPACHETARI CORPORALE RADIOFRECVENTA CU VACCUM REFIT PRESOTERAPIE EPILARE DEFINITIVA CU IPL TRATAMENTE FACIALE

SlimLine Str.Calea lui Traian, Nr.8, Bl.s9, Sc. A

0787 789 164 contact@slimlinesalon.ro

www.slimlinesalon.ro


să vorbim corect  “Noii veniţi” ori “Nou-veniţii”? Cum e corect? Una dintre luptele pe care le duc zilnic jurnaliştii români este cea cu limba română. Una dintre dificultăţile evidente este să articuleze “nou-venit”. Iată două exemple din presa din ultimele zile: “Suveranul Pontif a pledat pentru deschidere față de noii veniți și pentru speranță.”. Sursa: DCNews. “Noii veniți Achim și Golofca, titulari împotriva lui Keșeru”. Sursa: GSP (da... jurnaliştii de sport nu jurnalişti, ştiu...). Care e problema cu “noii veniţi”? În fapt este vorba de un cuvânt compus dintr-un adverb, nou, şi un adjectiv, venit, care se scrie cu cratimă, “nou-venit”. Iată ce spune DOOM 2 (20015): nou-venít  adj.  m.,  s. m.,  pl.  nou-veníți,  art.  nou-veníții;  adj.  f.,  s. f.  nou-venítă,  g.d. art. nou-venítei, pl. nou-veníte. Prin urmare, spunem:  nou-veniţii, nu  noii veniţi,  noiiveniţi ori oricum altcumva.  “A lua cunoştinţă” vs “A lua la cunoştinţă” vs “A lua la cunoştiinţă” Una dintre cele mai răspândite formulări lipsite de orice logică, atât în vorbirea curentă, cât mai ales în documentele oficiale ale administraţiei publice ori locale este “A lua la cunoştinţă”, uneori cu versiunea şi mai ridicolă “A lua la cunoştiinţă”. Uzul asiduu face dificilă “reprofilarea” vorbitorilor, am

SONORIZARE DJ SCENE LUMINI FUM GREU GHEATA CARBONICA

30

observat, la varianta corectă “Am luat cunoştinţă de”. Sună ciudat în primă instanţă, dar obişnuinţa vine cu repetiţia :) Aşadar, în esenţă: A lua cunoştinţă Folosire greşită: Am luat la cunoştinţă (uneori cunoştiinţă) conţinutul documentului. Folosire corectă:  Am luat cunoştinţă de  conţinutul documentului. Explicaţie: Expresia a lua la cunoştinţă nu are sens în limba română şi chiar dacă ea este folosită  in extenso, nu capătă corectitudine prin uzul asiduu. Cât despre cunoştiinţă, cei doi i nu se justifică; acest cuvânt este înrudit cu substantivul cunoaştere.  Foarte des auzim urarea „Să crești mare”. Ei bine, nu mai folosiți această expresie, deoarece este un pleonasm. Când crești este evident că te faci mare. Puteți să-i urați să crească eventual sănătos, fericit etc. La fel cum nu ar trebui să spuneți nici cobor jos, care este tot un pleonasm. O altă expresie pleonastică este: părerea mea personală. Părerea mea evident este și personală, nu este nevoie să specificați pentru că devine o repetiție supărătoare și o greșeală de limbă.  Cu siguranță mulți vă cereți scuze în anumite situații, deși corect este să prezentați scuze. Așadar, în situații în care greșiți în vreun fel sau altul față de cineva, veți spune: Vă prezint scuze pentru greșeala mea. – CORECT! Nicidecum nu spuneți: Vă cer scuze. – GREŞIT! A-ți cere scuze înseamnă a cere, celui față de care ai greșit, să-ți prezinte scuze. În schimb, puteți, bineînțeles, să folosiți expresia: Îmi cer iertare. – CORECT!

The soul of your party VIDEO SMART TV Tel. 0747 649 071, 0746 422 212 www.eventsbytomy.ro facebook/eventsbytomy

FOTO SISTEME

PROIECTIE VIDEO KARAOKE


www.freshclean.ro

ERVICIU -S d

CURĂȚĂTORIE CHIMICĂ PROFESIONALĂ SPĂLĂTORIE INDUSTRIALĂ

e

OITORIE CR

freshcleanvl

U

SPĂLĂM în REGIM INDUSTRIAL: • HOTEL: - lenjerii, halate, prosoape. • RESTAURANTE: - fețe de masă, huse scaune. • EVENIMENTE: - rochii de mireasă, rochii ocazie.

NO

CURĂȚĂTORIE SPĂLĂTORIE PROFESIONALĂ

• Spălare și curățare paturi, pilote, perdele, draperii • Curățăm haine de blană nobilă, blană sintetică, cojoace piele și sintetice • Curățăm geci și scurte de piele, piele întoarsă • Costume schi, geci de fulgi, veste fulgi • Parfumăm obiecte curațate chimic • Veșminte preotești, robe avocați

Tel.: 0745 10 23 72 E-mail: freshcleanvl@gmail.com  Shopping City Rm. Vâlcea · Tel: 0350 405 989 / 0745 102 372 � Program de lucru: Luni - Duminica = 10 - 22 h  Ostroveni, Family Center (vis-a-vis de Kaufland) � Tel: 0350 407 989 � Program de lucru: Luni - Vineri =9-21 h / Sâmb�t� = 9-16 h  Nord, Str. Republicii, nr. 2 (vis-a-vis de Spitalul Nou) � Tel: 0250 747 989 � Program de lucru: Luni - Vineri = 7-23h / Sâmb�t� = 8-14h  C�lim�ne�ti, Calea lui Traian nr. 401 � Tel: 0350 406 989 � Program de lucru: Luni - Vineri = 7-23h / Sâmb�t� = 8-14h


Şcoala de șoferi „STREET KINGS“

CURSURI LEGISLAȚIE AUTO

PREȚURI ACCESIBILE

street kings

ORE PRACTICĂ

SIMULARE EXAMEN TEORETIC

0748 487 926 Categoriile: B C C+E


auto McLaren 600LT: design modificat, putere sporită și masă totală redusă

www.automarket.ro

McLaren 600LT: date esențiale  Inspirat de 675LT, noul 600LT a fost gândit pentru a oferi performanțe maxime atât pe circuit, cât și pe drumurile publice. Noul supercar britanic este mai lung cu 74 mm comparativ cu versiunea 570S și dispune de un splitter frontal revizuit, de un difuzor modificat și de o aripă spate extrem de generoasă.  Mulțumită noilor elemente de caroserie din fibră de carbon, McLaren 600LT este mai ușor cu 96 de kilograme comparativ cu 570S Coupe. Masa totală a noului supercar este de 1.247 de kilograme. Totodată, accesoriile exterioare modificate plusează în dreptul capitolului aerodinamică.

34

 Noul 600LT promite performanțe de top pe circuit, motiv pentru care, interiorul a primit o serie de elemente speciale. Constructorul britanic spune că noul 600LT va putea fi echipat fie cu scaunele de pe McLaren P1, fie cu cele ultra-ușoare de pe McLaren Senna (opțional). McLaren 600LT este echipat cu același motor V8 de 3.8 litri biturbo. Acum, unitatea oferă 600 de cai putere și 620 Nm (+20 Nm comparativ cu 570S Coupe). Oficialii britanici spun că au revizuit atât sistemul de răcire, cât și sistemul de evacuare.  Pentru moment, McLaren nu oferă detalii despre performanțele obținute de 600LT. În cazul lui 570S Coupe, accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 3.2 secunde, repriza 0-200 km/h se desfășoară în 9.5 secunde, iar viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 328 km/h. Noul McLaren 600LT va fi produs într-un număr limitat de exemplare (valoarea nu a fost încă anunțată), iar producția ar urma să înceapă în luna octombrie. Cel mai nou supercar produs de McLaren va fi prezentat în fața publicului în 12 iulie în cadrul Goodwood Festival of Speed.


culinar Cum faci cea mai cremoasă înghețată de fistic? Ingrediente:  150 gr fistic  3/4 de ceașcă zahăr brun  două cești de lapte  o jumătate de linguriță de esență de vanilie sau migdale  patru gălbenușuri  o ceașcă frișcă lichidă Mod de preparare: Primul pas este să decojești fisticul, care trebuie să fie cât mai puțin sărat. După care se macină fin 100 g de fistic, împreună cu jumătate din cantitatea de zahăr, potrivit gustos.ro. Într-un recipient, se amestecă gălbenușurile cu restul de zahăr și esența

38

de vanilie sau migdale. Se va obține o cremă lipicioasă, care se toarnă apoi peste lapte. Se pune laptele la foc mic și se amestecă continuu, aproximativ 10 minute, până când compoziția devine o cremă moale. După care crema astfel obținută se lasă la răcit timp de o oră, două. Peste crema rece se adaugă fisticul rămas, mărunțit și frișca lichidă. Amestecul se amestecă bine până se obține o cremă subțire. La final, crema se depozitează într-un recipient care se închide etanș și se pune la congelator. Când se servește, e poate adăuga fistic mărunțit. www.avantaje.ro


horoscop BERBEC • 21 martie - 19 aprilie Casa iubirii Berbecului este bine activată de planete în iulie 2018, așa că nu ai șanse să te plictisești în amor. Prima decadă a lunii iulie 2018 poate fi marcată de neînțelegeri și discuții în contradictoriu legate de intimitate, de fidelitate și de implicarea în viața de cuplu. Din punct de vedere financiar se pot întâmpla multe – și nu toate bune, dacă nu ești atent la cât cheltui pe distracții și petreceri sau dacă te tentează cumva speculații financiare pe termen scurt. Se recomandă să îți revizuiești cu atenție stilul de viață și să reduci nopțile nedormite și eventualele excese. Este momentul să adopți un stil de viață mai sănătos. TAUR • 20 aprilie - 20 mai Luna iulie 2018 se anunță furtunoasă din punct de vedere sentimental. Poți să consideri că această perioadă este o invitație să te gândești la soarta relațiilor tale și la impactul acestora asupra alegerilor pe care le faci și asupra direcției în viață. Subiectul banilor este sensibil în iulie 2018, iar în încercările tale de a obține siguranță financiară riști să destabilizezi anumite relații personale și profesionale importante. În luna iulie, cel mai mare dușman al tău sunt propriile temeri sau neliniști mai vechi, care îți pot umbri capacitatea de decizie. Se recomandă să te străduiești să-ți păstrezi optimismul, fiindcă situația se va însenina în curând. GEMENI • 21 mai - 20 iunie Perechea de viață pare dispusă să te sprijine, să îți dea încredere în tine, dar tu ai tendința să fii nemulțumit de orice și de oricine. Este momentul cel mai bun pentru a te ocupa de probleme financiare mai vechi și de reorganizarea cheltuielilor. În ultimele patru zile ale lunii s-ar putea să apară tensiuni în relațiile cu colegii de muncă și eastrolog.ro îți recomandă să fii foarte atent la afirmațiile pe care le faci și să nu fii încăpățânat. Dacă apar neplăceri legate de sănătate, este indicat să nu le treci cu vederea și să mergi la medic fără întârziere. Atenție în deplasări, fiindcă ești mai predispus la accidente! RAC • 21 iunie - 23 iulie Până la 23 iulie 2018 Soarele se găsește chiar în Rac, în opoziție cu Saturn și cu Pluton, retrograde în casa parteneriatelor. Prin urmare, viața de cuplu tinde să fie agitată, cu dispute și confruntări de voințe și de forțe. Racii care nu au loc de muncă, ar putea avea mai mult noroc să găsească ceva, dar nu neapărat la înălțimea așteptărilor sau nu neapărat ceva care să le convină pe termen lung. Se recomandă să petreci mai mult timp cu familia, cu copiii (dacă ai), să vizitezi locurile natale, dacă nu ai mai făcut-o de multă vreme. De asemenea, nu ți-ar strica un control amănunțit al stării de sănătate. LEU • 24 iulie - 23 august Ți-e greu să ajungi la un limbaj comun cu ceilalți și se recomandă mai multă flexibilitate și deschidere pentru a putea readuce echilibrul în căsnicie. Probabil că dușmanul cel mai mare al relațiilor tale amoroase este orgoliul. Situația financiară rămâne una dintre prioritățile tale și în iulie 2018, doar că tinzi să fii mai tensionat și mai certăreț decât de obicei. Se poate să te simți mai obosit și mai nervos, mai ales dacă încerci să forțezi un proiect profesional care pare înțepenit. Fii răbdător și în relațiile amoroase și în plan profesional! Cu țâfne și crize de autoritate nu ajungi nicăieri. FECIOARA • 24 august - 23 septembrie În prima decadă din iulie 2018 ai tendința să fii excesiv de suspicios și rău de gură și riști să îl jignești pe cel drag fără motive întemeiate. Ar fi bine să lași deoparte presupunerile și atitudinea de știe-tot. Se poate să ai uneori impresia că muncești fără folos, că nu obții tocmai rezultatele la care te aștepți. Poate că ar fi bine să îți revizuiești așteptările, pentru că acestea ar putea izvorî din teama că nu ești suficient de bun. Stresul îți poate da peste cap digestia, așa că ai face bine să fii mai atent la alimentație și la orele de odihnă. Te-ar putea ajuta un supliment de vitamine, mai ales cu complexul B. Mare atenție la nervozitate!

42

BALANTA • 24 septembrie - 23 octombrie Este posibil ca relația cu perechea de viață să devină încordată și să se arunce vorbe grele cu multă ușurință. Deciziile legate de viitorul comun vă dau bătăi de cap, mai ales când se pune problema folosirii banilor comuni sau a oricărui tip de resurse comune. Frământările și preocupările legate de viitorul tău profesional pot avea efecte nedorite asupra vieții de familie, dacă nu îți faci timp și pentru cei dragi. Se recomandă să nu te zgârcești în ceea ce privește sănătatea și să apelezi la sfatul unui specialist dacă este nevoie. Nu te lăsa influențat de părerile prietenilor despre problemele tale! SCORPION • 23 octombrie - 22 noiembrie Luna iulie 2018 te găsește într-o dispoziție romantică, idealistă, dar perechea de viață și/sau viața de cuplu, în general, par să intre într-o perioadă de instabilitate. În luna iulie 2018, activitatea profesională a Scorpionilor este intensă și se preconizează tensiuni și enervări. S-ar putea să constați că reușești cu greu să te faci înțeles de partenerii de afaceri sau de superiorii ierarhici. Este important să înțelegi în ce măsură strădaniile tale sunt eficiente. În unele cazuri s-ar putea constata că rezultatele obținute nu prea merită efortul depus. Ai grijă ce ești dispus să sacrifici pentru a avansa în plan profesional! Nu te lăsa tentat de titluri care nu au alt rost decât să-ți gâdile orgoliul! SAGETATOR • 23 noiembrie - 21 decembrie În dragoste, nimic nu merge de la sine în iulie 2017, iar tensiunile tind să se accentueze. Săgetătorii necăsătoriți pot avea dificultăți în a aborda o persoană pe care doresc să o cucerească. Fac ce fac și comit gafe, spun ce nu trebuie sau ajung ușor la certuri. Este o perioadă foarte bună pentru a face ordine în plan financiar, pentru a te gândi serios la competențele pe care le ai, la resursele de care dispui în mod real și la modul în care le folosești pentru a te pune în valoare și pentru a-ți câștiga sau consolida independența financiară. Planifică-ți cu grijă bugetul și privește lucrurile pe termen lung! Evită deciziile financiare majore și amână deocamdată negocierile! CAPRICORN • 22 decembrie - 19 ianuarie Viața amoroasă a Capricornilor este palpitantă în iunie 2018 și promite răsturnări de situație și surprize, dar ar putea fi presărată cu conflicte, dispute și crize de gelozie. Din punct de vedere profesional par să te avantajeze parteneriatele de afaceri și colaborările. Dacă ai o afacere proprie, este recomandabil să analizezi cu atenție ofertele comerciale pe care le primești. Dacă ești angajat, s-ar putea să constați că este dificil să intri în grațiile superiorilor. Este recomandabil să nu neglijezi problemele de sănătate mai vechi. Tratează cu seriozitate situațiile care implică bunuri și bugete comune, dar evită să provoci conflicte! Păstrează-ți cumpătul! VARSATOR • 20 ianuarie - 18 februarie Dacă ești căsătorit, eastrolog.ro îți sugerează să îți inviți perechea într-o călătorie, la o expoziție sau la teatru. Dacă ești în căutarea iubirii, ai putea să fii atras de o persoană din străinătate sau care are legătură cu mediul universitar ori cu justiția. Ar fi bine să tatonezi cu răbdare posibilitățile de muncă în străinătate și să încerci să îți dai seama dacă studiile pe care le faci corespund cu ceea ce se caută pe piața muncii. Prietenii pot fi un sprijin de nădejde în momentele de criză și îți ridică moralul ori te îndrumă spre medici cu experiență, dacă este cazul. Fii atent la o predispoziție spre accidentări și pusee de tensiune! PESTI • 19 februarie - 20 martie Se recomandă mare prudență dacă te simți atras de un coleg sau o colegă. În ciuda predispozițiilor tale romantice, riști să fii tratat cu refuz. În plan profesional și financiar se impun o serie de schimbări pe care poate că nu ești pregătit să le faci, dar nu prea ai de ales. În ceea ce privește banii, în luna iulie stai mai bine și ai mai mult de câștigat din asocieri, din colaborări cu prietenii sau din venituri pasive, decât prin muncă directă, de unul singur. Este recomandat să ai grijă la alimentație, să faci mai multă mișcare și să nu iei calmante dacă nu ți le-a prescris un medic. Ocupă-te de eventualele datorii. Sursa:

site-ul de astrologie Nr. 1 din România.


plus zâmbete • De ce sunt prezervativele transparente? Păi, pentru săracii spermatozoizi. Dacă tot nu pot ieşi, măcar să vadă ceva din peisaj… •- Cât trăiesc boii? - Nu ştiu, dar de ce, te simţi rău? • Un tip, rupt de beat, iese dintr-un bar. Se duce în parcare şi începe să pipăie maşinile pe plafon. Un şofer îl vede şi-l întreabă: – Ce faci, frate, ce cauţi? – Îmi caut maşina, zice beţivul, clătinându-se pe picioare. – Păi şi de ce le pipăi pe plafon, ce, nu sunt toate la fel? – Ntz! A mea are girofar! • Dacă aţi scăpat telefonul în apă, puneţi-l într-un vas cu orez. În timpul nopţii, orezul va atrage chinezii care vor repara telefonul. • Cioc, cioc. - Cine-i?

46

- Sunt eu, iubito, dragostea vieţii tale. - Neeeeee, ciocolata nu vorbeşte! • Într-un restaurant, în timp ce servea masa, un client îl observă pe câinele patronului care se uita cam supărat la el şi, din când în când, mai şi mârâia. - Chelner, ce are câinele ăsta cu mine? - Ne confruntăm cu o criză de veselă, domnule, şi tocmai şi-a recunoscut farfuria. • Discuţie între două prietene bune: - Fată, ştii, eu niciodată nu mi-am înşelat iubitul... - Dragă, tu acum te lauzi sau te plângi? • Promoţie inedită în baruri! La trei beri fără alcool cumpărate, primeşti o jucărie. Bulă, la reuniunea de 20 de ani, se adresează foştilor lui dascăli: - Stimaţii mei profesori, mă tot frământă o întrebare: chiar atât de imbecil eram, de mă tot lăsaţi corijent? - Vaaai, se poate, domnule ministru?


plus zâmbete • Soţul şi soţia aveau un câine rău. Se hotărăsc să scape de el. Soţul ia câinele se urcă în maşina şi-l duce la câteva străzi distanţă, îl lasă acolo. Se întoarce soţul acasă şi peste 2 ore, hop şi câinele la uşă. A doua zi, se urcă soţul în maşină, ia câinele şi-l duce în alt cartier. Se întoarce acasă, peste 2 ore, iar apare câinele la uşă. A treia zi, ia ăsta câinele îl bagă în maşină, da ture prin oraş, o ia pe tot felul de străzi, se învârte… Lasă câinele se urca în maşină şi pleacă. Peste 2 ore sună telefonul în casă. Răspunde nevasta… Soţul: – Nevastă, s-a întors câinele acasă? Nevasta: – Da, s-a întors. Soţul: – Dă-l la telefon că m-am pierdut. • Un puşti de 5 ani către tatăl lui: - Tată, să ştii că m-am decis: când o să fiu mare vreau să lucrez la Polul Nord. Dar până atunci trebuie să mă antrenezi! - Bine, puiule, dar cum ar trebui eu să te antrenez? - Cumpărându-mi o îngheţată în fiecare zi!

50

• În apartamentul unei familii care în iarna asta a cerut decuplarea de la centrala care furniza energie termică şi electrică, un reporter întreabă: - Ce faceţi dacă vă este frig? - Ne strângem în jurul lumânării. - Dar dacă este foarte frig? - Ne apropiem şi mai mult de ea. - Dar dacă este ger cu temperatură sub -20 C? - În acest caz, aprindem lumânarea. • O bancnotă de un leu şi una de cinci sute sute de lei se întâlnesc: - Şi... ce-ai mai făcut? întreabă cea de 1 leu. - Eh, păi prin cazinouri, am fost şi într-o croazieră pe Dunăre, m-am plimbat apoi cu o tipă bună prin mall-urile din Bucureşti, am fost şi prin provincie la Pietroasele, am fost şi pe la munte, de-astea... Tu, care mai e viaţa ta? - Hmm, cele obişnuite... biserică, biserică, biserică.. • - Cum se înmulţesc proştii?

- Îngrijorător!.


cinema IULIE

River Plaza Mall, et. 3, Râmnicu Vâlcea

 Ant-Man and the Wasp   TAG: Dă-o mai departe   Budapest Noir   Skyscraper   Hotel Transilvania 3: Monştrii în Vacanţă   The Equalizer 2   Mamma Mia! Here We Go Again   Incredibles 2   Adrift- Supravieţuind pe mare 

Rezervări: Tel.: 0350 41 77 55 online: www.line-cinema.ro

52


contact Ediția de Vâlcea · Publicație lunară GRATUITĂ editată de S.C. ELCOS Prest S.R.L.

Din CUPRINS:

DESCOPERIȚI-NE și pe:

Plus zâmbete ........................ pag. 4 l 16 l 22 l 46 l 50 Destinații .................................................... pag. 10

www.24plus.ro

24 plus

Util ............................................................. pag. 18 Auto ........................................................... pag. 34 Să vorbim corect .......................................... pag. 30

contact@24plus.ro Vă stăm la dispoziție:

Culinar ........................................................ pag. 38 Horoscop .................................................... pag. 42

0745.537 715

Cinema........................................................ pag. 52 Toate drepturile asupra materialelor din revistă sunt rezervate, ele aparținând 24 Plus. Reproducerea totală sau parțială a conținutului nu se poate face fără acordul scris al 24 Plus. 24 Plus nu își asumă responsabilitatea pentru conținutul materialelor publicitare și pentru modificările de programe survenite ulterior intrării în tipar. Responsabilitatea exactității informațiilor este exclusiv a instituțiilor și/sau a societăților care furnizează. Datele cu caracter personal culese prin intermediul revistei sunt păstrate confidențial și prelucrate conform Legii nr. 677/ 21.11.2001.

54


TUTTO PORCELANATO 20.000

gresie și faianță import Italia Vâlcea, localitatea Mihãeşti nr. 31, sat Bârseşti, la 1 km de Platforma chimicã Oltchim spre Bãile Govora (intersectia “Plute”)

adezivi și tapet 1.000

STONE STEEL FIRE

ONESILV PREST

Prelucrãm:

GRANIT • MARMURA • PIATRA

Vâlcea, str. Tudor Vladimirescu 24A, Bãile Govora Fix: +40/350525107 Tel: +40/770449019 +40/787761601 email: conesilvprest@gmail.com www.conesilv.ro

24 Plus iulie 2018  
24 Plus iulie 2018  
Advertisement