Page 1

EXEMPLAR GRATUIT

0 1 . pag


Pastile vesele • TOP NUME AMUZANTE - partea a IV-a 53. Mioara Ciobanu 54. Adina Coadăgalbenă 55. Vasile Grămadă 56. Tonchievici Gasparel Mimi 57. Dumitrescu Cireşel 58. Ion Ştefan cel Mare 59. Ion Mariano Monamour 60. Gânscă Gicu Agenor 61. Păsărică Alexandru – Dick 62. Ilegitim Vasile 63. Ilegitim Silviu Adrian 64. Chichihăzan Driada Afrodita 65. Acsente Bolesc 66. Jenel Copilău 67. Marcello Borcan 68. Toni Greblă 69. Epifanie Amohnoaie 70. Franţ Ţandără 71. Graţiela Leocardia Gavrilescu 72. Wilhelmina Arz 73. Marin Capdefier 74. Creangă Crenguţa

4

• Patru prietene hotărăsc să își spună defectele lor -Prima: Eu sunt cam ușuratică! -A doua: Eu sunt bețivă! -A treia: Eu le am cu furatul! -A patra: Ați pus-o! Eu sunt bârfitoare! • Bulă se duce la poştă să trimită o scrisoare în străinătate. -Par avion?, îl întreabă funcţionarul. Bulă îl priveşte uimit şi apoi răspunde: -Nu, nu păreţi! • Circumcizia a fost inventată de evrei în perioada de sclavie din Egipt. Privind activitatea grădinarilor egipteni, evreii au observat că dacă taie varful unui ram, din acesta începe să crească cel puțin două mai puternice! În ciuda numeroaselor eșecuri, evreii perseverează, continuând experimentele până în zilele noastre! • Vând ieftin cod genetic – livrarea și instalarea gratis. • Proverbiala: Ai carte, ai parte. Ai bani, ai fani.


Dealer Ford Rm. Valcea Dealer Ford Tg. Jiu Calea București nr. 70 Tel.: 0250 730 013 ford.valcea@primexprod.ro

| primexprod |


Interviu

Emilia Musalã ’

Emilia Mușală a moștenit talentul muzical de la părinți, care cântau muzică populară. La 12 ani a înregistrat prima melodie, iar la 18 ani a plecat în Germania unde a semnat primul contract cu o casă de discuri. A făcut timp de șapte ani turul lumii pe un vas de croazieră, unde a fost cântareață. După participarea la Vocea României, își dedică tot timpul muzicii.

Vacanta perfectã ’ este întotdeauna la soare, pe malul mãrii Cum a descoperit mama ta că ai voce? Nu mama a descoperit ci băieții din Taraf în timp ce înregistrau un disc la Electrecord. Și pentru mama a fost o surpriză. Cum este să îți petreci timpul pe un vas de croazieră? Este un alt fel de armată. Am carnet de marinar atestat de Hamburg :) Însă este inedit să te trezești în fiecare zi în alt oraș și să faci înconjurul lumii, să cunoști atâtea popoare și obiceiuri. Ai un band, “The Gentlemen”, alături de patru parteneri. Ce ne poți spune despre viața în echipă? E mai greu decât o carieră solo? Cătălin, Dragoș, Doru și Filip sunt a doua mea familie, petrec oricum mai mult timp cu ei decât cu familia :) Este o responsabilitate mai mare,

10

însă munca în echipă este cu mult mai frumoasă când ai oameni deosebiți și muzicieni buni alături. Te gândeai să îți lansezi și o firmă de evenimente. Ce proiecte de viitor mai ai? Anul trecut am deschis "Events by Emilia". De mulți ani aveam asta în plan pentru că sunt un bun organizator și am o experiență de câteva sute de evenimente în spate. Ador să iau parte la momente importante din viața oamenilor. Am multe proiecte în paralel însă cel de suflet rămâne bandul meu "The Gentlemen". Cum arată vacanța perfectă? Și alături de cine? Vacanța perfectă este întotdeauna la soare, pe malul mării. Alături de prieteni momentan pentru că nu mi-a "furat" nimeni inima....încă :))

Te-ar fi tentat și o carieră în modeling? Am avut o tentativă până la 18 ani pentru că mă "obliga" sora mea să particip la concursuri, însă drumul meu era clar în muzică. Mergi la sală? Merg la sală doar să mă relaxez atunci când am timp, dar în schimb sunt foarte strictă în ce privește alimentația. Și pe scenă tot sport faci pentru că depui efort și descarci adrenalină. Ce anume ți-ai dori să încerci nou? Foarte bună întrebarea :) Anul acesta mi-am făcut o listă cu tot ce nu am făcut până acum. Și anume câteva sporturi extreme pe care nu am avut timp să le încerc și nici curaj. Aștept să vină căldura ca să pot zbura cu parapanta :)

Bogdan Diculoiu


Pastile vesele • Intră un rus într-un bar din Germania. Cere o bere, barmanul așează pe bar un cartonaș (un suport de pahar) și, peste el, așează o halbă. Bea rusul berea. O cere pe a doua. Barmanul se uită pe bar. Nici urmă de cartonaș. Pune alt cartonaș pe bar și halba deasupra. Rusul bea și o cere pe a treia. Se uită barmanul pe bar. Cartonașul a dispărut. Se gândește puțin barmanul: - “Ăsta mă lasă fără cartonașe ... Îi pun berea direct pe bar.” Așa și face. Bea rusul berea, se uită sub halba goală, și zice: - Niet biscuit???

Fie-ți zecele aproape, lasă proful să se culce. Peste-a fizicii probleme, elevul șterge tabla lună, Totu-i vis și armonie, când se sună.

• Somnoroase profesoare, pe la clase se adună, Se ascund după catedră, noapte bună! Și elevii toți suspină, catalogul negru tace, Chiar și creta de pe tablă, somnu-și face. Un elev iese la tablă printre cifre să se-ncurce,

• – Ți-am zis să nu mai mănânci prăjituri că nu sunt sănătoase! – Ba sunt sănătoase, mi-a zis doctorul! – Care doctor?! – Dr. Oetker!

16

...in misiune, sub acoperire...


CABINET COLONHIDROTERAPIE

Colonhidroterapia este cea mai completă, simplă și sigură metodă de deto�i�iere a organismului. Prin folosirea apei �iltrate, puri�icate și sterilizate, colonul este curățat de impurități, hidratat și toni�iat. Procedura stimulează și îmbunătățește abilitatea naturală a corpului de a se reface și de a se întări.


Publicitate

20


Pastile vesele • Femeia de serviciu, proaspăt violată, descrie polițistului cum s-a desfășurat fapta: - M-am trezit maică față în față cu făptașul , pe coridor... - Bine, dar de ce nu ai încercat să fugi?!? - Pai unde să fug, maică? În stânga perete, în dreapta perete, în spate d-abia spălasem... • O adolescentă, luată mai mult cu forţa de mă-sa, ajunge în cabinetul ginecologului. A bătrână rămâne în sala de aşteptare, puştoaica intră în cabinet unde, după o discuţie preliminară şi completarea fişei individuale, medicul o invită să se dezbrace şi să urce pe capră, pentru consultaţie, dar se loveşte de refuzul fetei, datorat timidităţii: – Domnule doctor, nu pot să mă dezbrac, mi-e ruşine să mi se vadă păsărica. Să ştiţi că păsărica mea nu a fost văzută de nimeni şi nici nu vreau să îmi vadă cineva păsărica. O convinse medicul până la urmă şi o urcă pe capră unde începu s-o examineze. Pe măsură ce o atingea, în egală măsură lua fata “foc”, aşa ca, nu peste mult timp, se aprinse rău de tot, îl trase pe ginecolog peste ea, apoi căzură de pe capră şi…

22

după o vreme… ciufulit, cu hainele smulse de pe el, ameţit şi dezechilibrându-se, ginecologul apăru de sub capră, se uită la puştoaică şi spuse: – Fata mea, niciodată, dar ascultă-mă cu atenţie, niciodată să nu-i mai spui unui bărbat că ai între picioare o păsărică! Ăla e vultur curat! • La poliţie: - Deci, hoţul v-a furat cerceii, brăţara de aur şi lănţişorul de la gât? - Da, domnule poliţist. - Şi de ce nu aţi strigat după ajutor? - Riscam ca hoţul să-mi vadă şi dinţii de aur… • - Ce are Brad Pitt prea scurt, Schwartzenegger prea lung, Madona nu are , iar Papa nu-l prea folosește? - ....... - Numele de familie, dar îmi place cum gândiți :)) • Sincer eu nu am înțeles niciodată chestia asta: când împlinești anii stingi lumânările și când mori… ți le aprind!


Caricatura lunii

28

Daniela Dumitrascu


Pastile vesele • Balade din popor Ciocolata Veronica, Face mică găurica, Nu mai intră nici furnica. Vreți să cuceriți femeia, Folosiți săpunul Cheia. Ciocolata Pitic, Vă face voinic. Nu mai fumați țigări Kent, Că vă lasă impotent. Vreți să deveniți bărbați, Fumați doar țigări Carpați. Dacă bei țuică de prună, Orice-babă-ți pare bună. Vinul dulce de Cotnari, Vă transformă-n armăsari. În cămin la medicină, Nicio fată nu-i virgină. Dacă mergi la medicină, Să-ți iei și-o penicilină.

30

• Domn onest, om serios, Este oprit de-un puști nervos, Cu o țigară ruptă-n două Și, ani avea, vreo opt sau nouă. -Alo! Colega, dă-mi un foc! Vreau să aprind acest chiștoc. -De ce fumezi tu, măi nepoate? -Păi...nu mai am stupefiante. Și știi ceva?Anul trecut, Eu chiar și dragoste-am făcut. -Fugi mă, de-aici!! Și ai și ejaculat?! -Nu mai știu frate,eram muci de beat. • Când îţi spun că te ador Tu mă iei peste picior Ce-aş putea să-ţi spun eu oare Să mă iei între picioare? • În general, bărbaţii bagă banii în găuri, excepţie fac ginecologii şi dentiştii care scot bani din ele.


Publicitate

34


Ştiai cã... ...orașele ocupă doar 2% din suprafața pământului, dar consumă 75% din resurse?

...memoria unui cal este mai mare decât a unui elefant? Calul nu uită niciodată!

...6 Turnuri Eiffel ar putea fi construite cu metalul care ar putea fi recuperat prin colectarea tuturor dozelor de aluminiu consumate în Franţa, pe parcursul unui an?

...în Roma Antică, articolele vestimentare de culoare mov erau exclusiv rezervate împăraților și magistraților?

...prima revistă de modă a fost publicată în Germania anului 1586? ...un bărbat obişnuit ejaculează în timpul vieţii aproximativ 17 litri de spermă? ...după ce boabele de cafea sunt decofeinizate, producătorii de cafea vând cafeina companiilor farmaceutice sau producătoare de băuturi răcoritoare? ... “Castor oil”- ingredient folosit mai ales în rujuri și glosuri de buze reprezintă de fapt ulei de ricin (în niciun caz “ulei de castor”)? ...părul din sprâncene durează 3-5 luni înainte de a cădea și o geană are o viață de 150 de zile?

16 36

...până după cel de-al Doilea Război Mondial, femeilor nu le era permis să poarte pantaloni scurți? ...oamenii sunt mai sinceri atunci când sunt obosiţi? ...atunci când gândesc în altă limbă, oamenii au tendinţa să fie mai logici? ...nicio persoană oarbă nu a fost diagnosticată vreodată cu schizofrenie? ...cimpanzeii şi  coţofenele  sunt  singurele animale care îşi pot recunoaşte imaginea într-o oglindă? ...leul românesc provine din secolul XVII, atunci când ţările româneşti foloseau ca monedă talerii olandezi pe care era gravat un leu?


Publicitate

38


Pastile vesele • Într-o seară, săptămâna trecută, eu și soția mea eram în pat. După ceva timp eu am început să mă încălzesc.... când ea a zis: - Nu pot acuma, nu sunt dispusă... aș fi vrut numai să mă ții în brațe.  Am întrebat: - Cum? Ce ai acum?  Iar ea a zis cuvinte de care fiecărui bărbat de pe planeta îi este teamă să le audă.   - Tu, pur și simplu nu înțelegi nevoile mele emoționale pe care le am ca femeie, ca să pot să-ți îndeplinesc nevoile tale  fizice... ca bărbat!  La privirea mea nelămurită, ea a răspuns:  - Chiar nu poți să mă iubești așa cum sunt, și nu numai din cauza celor ce fac cu tine în pat? Înțelegând că în seara aceea nu va fi nimic, m-am întors și am adormit.  În ziua următoare l-am sunat pe șeful meu și mi-am luat o zi liberă, ca să petrec timpul cu ea. Am luat masa afară, iar apoi am dus-o într-un centru comercial mare la secțiunea cu haine de damă. Am însoțit-o. Nu a putut să se hotărască ce să aleagă, astfel că am zis să le luăm pe toate. A vrut și pantofi, care să se asorteze cu costumele, astfel că i-am zis să aleagă câte o pereche pentru fiecare costum.

40

Am ajuns și la secțiunea cu bijuterii, unde i-am luat cercei  cu briliante. Ce să vă zic... era tare entuziasmată. Precis s-a gândit că sunt la un pas de faliment. A crezut că mă pune la probă când a cerut să-i iau și o fustiță de tenis deși nu a jucat tenis niciodată...  - Da, sigur, iubita.  Aproape că era în extaz. Zâmbindu-mi, în sfârșit a zis:   - Cred că asta ar fi totul... Putem merge să plătim la casă.   Eu, abia m-am abținut când i-am zis:   - Nu pot acuma, nu sunt dispus.   A devenit într-o clipă palidă, fața i-a “căzut” și a zis:   - Cum?   - Am vrut numai să ții aceste lucruri în brațe ceva  timp... Tu pur și simplu nu înțelegi problemele mele financiare pe care le am ca bărbat, ca să fiu în stare să îndeplinesc nevoile tale pe care le ai ca femeie? Și tocmai atunci când privirea ei s-a oprit asupra mea ca și cum ar fi vrut să mă omoare, am adăugat:  - Chiar nu poți să mă iubești așa cum sunt? • Am deszăpezit până acum două mașini și mă apuc de a treia. Cu puțin noroc, poate o nimeresc naibii pe a mea.


Publicitate

42


Horoscop BERBEC • 21 martie - 19 aprilie Februarie 2017 este o lună fulminantă, cu evenimente ce pot fi magnifice sau dramatice, dar sigur imprevizibile, inevitabile, incontrolabile. Excesul de energie care inundă zodia Berbecului în luna februarie 2017 se traduce printr-o năvalnică poftă de acțiune, cu efecte miraculoase în plan profesional. Ai forță, ambiție și inițiativă, ai o mentalitate de lider, de învingător. Iar astrele te ajută să izbândești. Fă sport, fă amor nebun, dansează, luptă pentru ceva! În orice caz, este recomandat să-ți consumi energia în modalități care nu presupun riscuri. Sfat: Fixează-ți niște obiective ambițioase și dă-i bătaie! TAUR • 20 aprilie - 20 mai Taurii ar putea să fie nemulțumiți de relațiile cu partenerii de cuplu. Configurația lunii este favorabilă doar pasiunilor secrete și iubirilor interzise. Deși presupune strădanii asidue și destul de mult stres, februarie este o lună performantă, care îți poate aduce succes și bani. Este indicat să păstrezi discreția cu privire la planurile tale și să nu le discuți decât cu persoane de încredere. Te afli într-o perioadă delicată pentru sănătate. Nu evita medicul și respectă-i indicațiile! Sfat: Ai face bine să participi la evenimente colective. Eclipsa de Soare este de bun augur pentru Tauri în activitățile care presupun un public sau un grup. GEMENI • 21 mai - 20 iunie În februarie 2017 trăiești într-un climat romantic și erotic foarte dens, care-ți poate aduce în orice moment o aventură pasională sau chiar o mare dragoste. Încărcătura emoțională poate fi uneori excesivă, iar situațiile pot scăpa lesne de sub control. În cazuri extreme, se poate ajunge chiar la conflict. Pentru toți Gemenii, perioada poate fi fructuoasă în ceea ce privește studiile, călătoriile și demersurile culturale sau spirituale. Sfat: Cultivă prietenia și activitățile de grup, dar bizuie-te în primul rând pe forțele tale! RAC • 21 iunie - 23 iulie Februarie 2017 este o lună relativ liniștită în viața sentimentală a Racilor. Se prefigurează o lună fructuoasă în plan profesional, cu realizări deosebite, o lună în care te afirmi, te impui, câștigi atenția celorlalți. Banii Racilor depind mult de ceilalți, dar februarie e generos cu câștigurile comune, cadourile, investițiile, afacerile și conexiunile cu mediile financiare.  Racii se agită mult, au ambiții mari și sunt mereu în priză, lucru care le-ar putea supune trupul și mintea la un stres destul de serios. Sfat: Atenție la drum lung și în relațiile cu cei de departe!

BALANTA • 24 septembrie - 23 octombrie Februarie 2017 este pentru Balanțe cea mai pasională și mai nebună lună din acest an. În februarie 2017, în viața sentimentală a Balanțelor se poate întâmpla orice: partide de sex turbat, izbucnirea unui amor nimicitor, implicarea în campanii furibunde de cucerire sau de aflare a perechii, unirea forțelor cu ale partenerului/partenerei într-un efort de a realiza ceva deosebit, sau iubiri cu năbădăi, cu gesturi dramatice și certuri în stil italian. Parteneriatele sunt foarte stimulante și îți aduc câștiguri financiare. Sfat: Ai grijă de ale tale și mai lasă-i pe ceilalți să se descurce și singuri! SCORPION • 23 octombrie - 22 noiembrie Se putea și mai bine...În februarie 2017, astrele sunt cam zgârcite cu Scorpionii în ceea ce privește efuziunile sentimentale. Nu îți permit prea multă fantezie, nici prea mult romantism și nu te lasă să ieși din perimetrul responsabilităților. Februarie 2017 este o lună extrem de solicitantă pentru Scorpioni în plan profesional. Banii vin taman la fix pentru a face niște achiziții pentru casă sau pentru alt gen de investiție pe termen lung.  Sfat: Condu atent și mânuiește cu grijă mecanismele cu piese în mișcare, obiectele fierbinți sau tăioase, substanțele toxice, inflamabile, explozive! SAGETATOR • 23 noiembrie - 21 decembrie În viața sentimentală și relațională, februarie 2017 accentuează natura dublă a zodiei tale. Cine va câștiga? Probabil că inițial vor învinge instinctele primare, emoțiile descătușate, actele necugetate. Abia după aceea, mintea va începe să discearnă, să evalueze. Februarie 2017 este excepțional pentru etalarea talentelor, pentru promovare, reclamă, prezentări, spectacole etc. Banii vin, dar sunt greu de păstrat, iar speculațiile trebuie privite cu reținere. Sfat: Păstreazăți mintea limpede, mai ales când este vorba de bani! CAPRICORN • 22 decembrie - 19 ianuarie Pari a trece prin frământări domestice sau amoroase pe care ți-e greu să le exteriorizezi sau pe care le discuți doar în cadru intim. Frământările lunii februarie 2017 pot fi legate de finanțele comune sau de altă problemă bănească, de locuință, de o investiție sau de niște bunuri pe care le dețineți împreună. Februarie 2017 este o lună foarte activă pentru Capricorni în plan financiar. Ai un tonus fizic mai bun decât luna trecută, dar încă trebuie să îți dozezi bine energia. Sfat: Ai grijă cu instalațiile electrice, sanitare sau de încălzire, cu gazele, aparatele casnice etc.! Există un risc de incidente, accidente sau defecțiuni în locuință.

LEU • 24 iulie - 23 august Atenția ți se centrează pe celălalt, capacitatea de a dărui și de a împărtăși crește, setea de afecțiune se acutizează. Luna februarie 2017 este favorabilă inclusiv Leilor singuri, care acum au mai multe șanse să întâlnească omul visat. Colaborările și contractele aduc Leilor bani și succes. Luna februarie 2017 îți solicită foarte mult sistemul nervos. Ai o predispoziție către agitație, nerăbdare, iritabilitate și poți atinge cote înalte de stres. Sfat: Susține-ți convingerile cu tact și nu vorbi mai mult decât trebuie! Ai grijă ce spui sau scrii!

VARSATOR • 20 ianuarie - 18 februarie Configurația astrală anunță evenimente semnificative și, probabil, neașteptate sau ieșite din comun. Se poate să întâlnești o nouă iubire, să primești dovada că cel/cea la care visezi îți împărtășește sentimentele, să ai parte de o împăcare mult dorită sau de momente magice, de neuitat. Dacă te afli deja într-o relație, este rost de o realizare comună sau, poate, de un succes al partenerului /partenerei, care se răsfrânge și asupra ta.  Faci drumuri, iar drumurile pot fi cu profit, dar și cu peripeții. În plan financiar, apar câștiguri neașteptate, dar nu trebuie să te pripești în decizii. Există o predispoziție către accidentări la drum sau prin manevrarea unor obiecte cu potențial periculos. Sfat: Verifică starea tehnică a mașinii!

FECIOARA • 24 august - 23 septembrie Este posibil ca “furtuna”din februarie 2017 să aibă legătură cu banii sau cu bunurile comune ori cu valorile în general: stima de sine, supraaprecierea sau subaprecierea celuilalt, criteriile de evaluare. Se mai poate ca tu și perechea să trebuiască să faceți față unor provocări financiare.  Februarie 2017 are puternice conotații financiare pentru Fecioare. Riscurile sunt însă desul de mari, așa că ai grijă! Casa și proprietățile Fecioarelor sunt avantajate pe tot parcursul lunii. Sfat: Nu irosi banii! Nu te îndatora! Dacă te împrumuți, ai face bine să te limitezi la strictul necesar și doar pentru a investi, nu pentru a cheltui.

PESTI • 19 februarie - 20 martie După câte se pare, în februarie o lași mai domol cu dragostea. Cel mai banal motiv ar fi că ai alte priorități, care îți ocupă în asemenea măsură timpul și gândurile încât relațiile rămân undeva în fundal, într-un fel de hibernare. Oricum, nu te îngrijora, nu vei șoma prea multă vreme: acțiunea va începe în curând! În plan profesional, îți iei avânt. Succesul se apropie! În primele două decade ale lunii nu dispui de un stoc de energie prea mare, așa că e bine să-l drămuiești cu grijă. Sfat: Luptă pentru eficiență: fă-ți programe, liste, strategii etc.! Organizează-te! Sursa:

44

site-ul de astrologie Nr. 1 din România.


Publicitate

46


Pastile vesele • O blondă îi povesteşte unei prietene: – În weekend o să plec cu iubitul meu în Antarctica! – Ţi-a spus el? – Ei, n-a spus chiar aşa… – Dar cum a zis? – A zis că la sfârşitul săptămânii mă voi juca cu pinguinul. • Bacterii: singurul tip de cultură pe care unii oameni o au. • Cele două motive pentru care nu dau bani la cerșetori: 1. Îi vor cheltui pe băutură și femei; 2. Tot pentru asta îi strâng eu. • Cuvântul “NU” rămâne şi în anul 2017 cea mai răspândită metodă de contracepţie. • Se spune că dacă găsești broaște la ușă, nu e de bine, le-a descântat vreo vrăjitoare de babă și le-a pus acolo, să-ți aducă ghinion în casă. Așa că azi m-am apucat și le-am demontat pe toate.

48

• Ţiganca la judecătorie divorţează de ţigan. Judecătorul întreabă pe fiecare în parte: – De ce vrei să divorţezi de ţigan? – Pentru că ţiganul nu mai e de rangul meu! – Dar tu ţigane de ce divorţezi? – Apoi dom’ judecător, nici ea nu mai e de ranga mea! • La duşuri, două adolescente discutau: – Să ştii că pe “maimuţica” mea a început să crească păr! La care cealaltă zice: – “Maimuţica” mea a început deja să mănânce banane…


Expresii celebre FESTINA LENTE! - grăbește-te încet! – Suetoniu, „De vita XII Caesarum”. Cuvinte atribuite lui August. Rezultatele bune se obțin fără a te pripi. Ave Caesar, morituri te salutant ! - ”Slavă Ție  Împărate, cei care se duc la moarte te salută!”   – sunt cuvintele pe care acei luptători, cunoscuți sub numele de gladiatori salutau  pe mai marele din timpul și din vremurile lor înainte de a intra în arenă, unde urmau să se lupte pe viață și pe moarte. „A vinde pielea ursului din pădure” înseamnă a promite un lucru pe care nu îl ai. Expresia a fost preluată din fabula „Ursul şi cei doi tovarăşi”, scrisă de La Fontaine. Doi prieteni i-au promis unui blănar pielea unui urs care încă era viu, însă când au mers în pădure şi s-au întâlnit cu ursul, unul dintre ei s-a urcat în copac, iar celălalt a făcut pe mortul. Acestuia din urmă ursul i-a spus “să nu vinzi pielea mea, până nu mă vei fi ucis mai întâi” Ave Caesar, morituri te salutant ! - ”Slavă Ție  Împărate, cei care se duc la moarte te salută!”   – sunt cuvintele pe care acei luptători, cunoscuți sub numele de gladiatori salutau  pe mai marele din timpul și din vremurile lor înainte de a intra în arenă, unde urmau să se lupte pe viață și pe moarte.

38 54

„A vinde pielea ursului din pădure” înseamnă a promite un lucru pe care nu îl ai. Expresia a fost preluată din fabula „Ursul şi cei doi tovarăşi”, scrisă de La Fontaine. Doi prieteni i-au promis unui blănar pielea unui urs care încă era viu, însă când au mers în pădure şi s-au întâlnit cu ursul, unul dintre ei s-a urcat în copac, iar celălalt a făcut pe mortul. Acestuia din urmă ursul i-a spus “să nu vinzi pielea mea, până nu mă vei fi ucis mai întâi”. A se bate cu morile de vânt - De trei veacuri şi jumătate sunt cunoscute aventurile lui Don Quijote, eroul celebrului scriitor spaniol Cervantes. Între alte isprăvi din timpul peregrinărilor sale, faimosul „cavaler” a pornit să se lupte cu nişte mori de vânt pe care, în închipuirea lui înfierbântată, le luase drept adversari. De atunci, a te bate cu morile de vânt înseamnă a te lupta cu năluci, cu himere. „În al nouălea cer” este o expresie folosită atunci când cineva este în culmea fericirii. Pe vremuri, oamenii credeau că lumea este împărţită pe mai multe trepte, iar al nouălea cer era destinat „preafericiţilor”.


Auto Faraday Future FF 91: mult-aşteptatul rival al lui Tesla are 1.050 de cai putere şi autonomie de 700 de kilometri

Start-up-ul american cu finanţare chineză Faraday Future a dezvăluit în sfârşit primul său model, la un an de la prezentarea unui concept futuristic şi la capătul a numeroase teasere mai mult sau mai puţin spectaculoase. Botezat Faraday Future FF 91, noul model a fost prezentat la Consumer Electronics Show (CES) într-o versiune foarte apropiată de cea de serie înainte de startul producţiei în 2018. Din punct de vedere al designului este un crossover care va rivaliza cu Tesla Model X şi este echipat cu 4 motoare electrice care generează echivalentul a 1.050 de cai putere şi un cuplu de 1.800 Nm, iar producătorul susţine că maşina va fi capabilă să accelereze de la 0-96 km/h în numai 2.39 secunde. FF 91 mizează pe o baterie cu capacitatea de 130 kW dezvoltată împreună cu LG Chem care asigură o autonomie de peste 700 de kilometri conform standardului european NEDC, iar

56

acumulatorul poate fi încărcat la o capacitate de 50% în mai puţin de 4 ore şi jumătate la 240 de volţi prin intermediul unui încărcător inclus în pachet. Faraday Future nu a publicat nicio imagine cu interiorul, însă compania susţine că acesta a fost optimizat pentru a oferi un spaţiu cât mai generos, iar scaunele spate se pot rabata la 60 de grade pentru un confort sporit. Deloc surprinzător, FF 91 va include şi o serie de funcţii autonome prin intermediul a 13 radare cu rază scurtă şi lungă de acţiune, 10 camere video, 12 senzori şi un sistem Lidar. Faraday Future nu a menţionat exact nivelul de autonomie de care va fi capabil FF 91, însă acesta se va putea parca singur. Compania acceptă deja rezervări pentru primul său model şi solicită un depozit rambursabil de 5.000 de dolari. Primele 300 de unităţi vor face parte din seria limitată FF 91 Alliance Edition. sursa:www.automarket.ro


Evenimente nn.ro www.pa Sâmbătă 4 februarie ora 11.30- Sala Mare CIUBOȚELELE OGARULUI Sâmbătă 4 februarie ora 18.00River Plaza Mall CĂSUȚA PRIETENILOR Sâmbătă 11 februarie

ora 11.30- Sala Mare PEȘTIȘORUL DE AUR Sâmbătă 18 februarie ora 19.00 - Sala Studio VERMINE RADIANTE Sâmbătă 25 februarie ora 19.00- Sala Studio AVANPREMIERĂ YEN

NOTĂ: Acestea sunt spectacolele de la sediu cu vânzare bilete la Casa de bilete, şi cele participante la festivalurile din aceasta lună. În afara acestor spectacole, teatrul nostru prezintă săptămânal spectacole organizate. Dacă apar modificări in program vă vom anunţa din timp. PROGRAM CASA DE BILETE Marţi-Vineri 12,00-14,00 şi 15,3018,00 şi cu o oră înainte de spectacole.

Campanie susținută de

58

Pe 2 martie LOREDANA va susţine un show grandios la Sala Sporturilor “Traian” din Râmnicu Vâlcea, de la ora 19:30. Accesul publicului se face începând cu ora 18:30. Concertul face parte din turneul “Sentimente”, pe care artista îl va desfăşura în această primăvară în mai multe oraşe din România. Biletele pentru concertul Sentimente pe care Loredana îl va susţine în Râmnicu Vâlcea se găsesc la River Plaza Mall, la Sala Sporturilor şi online, pe eventim.ro şi bilete.ro. În funcţie de categorie, preţul unui bilet este: 100 lei – categoria VIP, 80 lei – categoria I, 60 lei – categoria a II-a.


Ristorante

D’AMICI

Calitate, stil, rafinament

Râmnicu Vâlcea, str. Regina Maria nr. 5 Tel. 0350 420 777 ; 0766 612 323


Cinema FEBRUARIE

River Plaza Mall, et. 3, Râmnicu Vâlcea

• Resident Evil: The Final Chapter – Capitolul final • • Ma vie de Courgette – Viata mea de Dovlecel • • Gold • • Surf's Up2: WaveMania – Cu totii la surf 2 • • The Lego Batman Movie – Lego Batman: Filmul • • Fifty Shades Darker – Cincizeci de umbre intunecate • • John Wick: Chapter 2 • • A cure for wellness – O terapie pentru viata • • Belgica • • Rings – Avertizarea 3 • • Rock Dog • • A Monster Calls – Copacul cu povesti • • Tulip Fever - Febra lalelelor • • First Fight •

Rezervări: Tel.: 0350 41 77 55 online: www.line-cinema.ro

60


Contact Ediția de Vâlcea · Publicație lunară GRATUITĂ editată de S.C. ELCOS Prest S.R.L.

Din CUPRINS: Pastile vesele ................. pag. 4 l 16 l 22 l 30 l 40 l 48 Interviu .................................................... pag. 10 Caricatura lunii........................................... pag. 28 Ştiai că ...................................................... pag. 36 Horoscop ................................................... pag. 44 Citate celebre.............................................. pag. 54 Auto ........................................................... pag. 56 Cinema....................................................... pag. 60

DESCOPERIȚI-NE și pe:

www.24plus.ro

24 plus

contact@24plus.ro Vă stăm la dispoziție:

0745.537 715; 0744.623 879

Toate drepturile asupra materialelor din revistă sunt rezervate, ele aparținând 24 Plus. Reproducerea totală sau parțială a conținutului nu se poate face fără acordul scris al 24 Plus. 24 Plus nu își asumă responsabilitatea pentru conținutul materialelor publicitare și pentru modificările de programe survenite ulterior intrării în tipar. Responsabilitatea exactității informațiilor este exclusiv a instituțiilor și/sau a societăților care furnizează. Datele cu caracter personal culese prin intermediul revistei sunt păstrate confidențial și prelucrate conform Legii nr. 677/ 21.11.2001.

62


24 Plus Valcea - Nr 49 Februarie 2017  

www.24plus.ro

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you