Page 1

0 1 . pa g


Pastile vesele • Intră un rus într-un bar din Germania. Cere o bere, barmanul așează pe bar un cartonaș (un suport de pahar) și, peste el, așează o halbă. Bea rusul berea. O cere pe a doua. Barmanul se uită pe bar. Nici urmă de cartonaș. Pune alt cartonaș pe bar și halba deasupra. Rusul bea și o cere pe a treia. Se uită barmanul pe bar. Cartonașul a dispărut. Se gândește puțin barmanul: - “Ăsta mă lasă fără cartonașe ... Îi pun berea direct pe bar.” Așa și face. Bea rusul berea, se uită sub halba goală, și zice: - Niet biscuit???

Fie-ți zecele aproape, lasă proful să se culce. Peste-a fizicii probleme, elevul șterge tabla lună, Totu-i vis și armonie, când se sună.

• Somnoroase profesoare, pe la clase se adună, Se ascund după catedră, noapte bună! Și elevii toți suspină, catalogul negru tace, Chiar și creta de pe tablă, somnu-și face. Un elev iese la tablă printre cifre să se-ncurce,

• – Ți-am zis să nu mai mănânci prăjituri că nu sunt sănătoase! – Ba sunt sănătoase, mi-a zis doctorul! – Care doctor?! – Dr. Oetker!

4

...in misiune, sub acoperire...


Pentru prima dată în orașul dvs. LEON Gourmet Bakery BISTRO, vă așteaptă cu produse de cea mai bună calitate pe b-dul Nicolae Bălcescu nr. 49. Tel.: 0769.624 630


Auto Faraday Future FF 91: mult-aşteptatul rival al lui Tesla are 1.050 de cai putere şi autonomie de 700 de kilometri

Start-up-ul american cu finanţare chineză Faraday Future a dezvăluit în sfârşit primul său model, la un an de la prezentarea unui concept futuristic şi la capătul a numeroase teasere mai mult sau mai puţin spectaculoase. Botezat Faraday Future FF 91, noul model a fost prezentat la Consumer Electronics Show (CES) într-o versiune foarte apropiată de cea de serie înainte de startul producţiei în 2018. Din punct de vedere al designului este un crossover care va rivaliza cu Tesla Model X şi este echipat cu 4 motoare electrice care generează echivalentul a 1.050 de cai putere şi un cuplu de 1.800 Nm, iar producătorul susţine că maşina va fi capabilă să accelereze de la 0-96 km/h în numai 2.39 secunde. FF 91 mizează pe o baterie cu capacitatea de 130 kW dezvoltată împreună cu LG Chem care asigură o autonomie de peste 700 de kilometri conform standardului european NEDC, iar

8

acumulatorul poate fi încărcat la o capacitate de 50% în mai puţin de 4 ore şi jumătate la 240 de volţi prin intermediul unui încărcător inclus în pachet. Faraday Future nu a publicat nicio imagine cu interiorul, însă compania susţine că acesta a fost optimizat pentru a oferi un spaţiu cât mai generos, iar scaunele spate se pot rabata la 60 de grade pentru un confort sporit. Deloc surprinzător, FF 91 va include şi o serie de funcţii autonome prin intermediul a 13 radare cu rază scurtă şi lungă de acţiune, 10 camere video, 12 senzori şi un sistem Lidar. Faraday Future nu a menţionat exact nivelul de autonomie de care va fi capabil FF 91, însă acesta se va putea parca singur. Compania acceptă deja rezervări pentru primul său model şi solicită un depozit rambursabil de 5.000 de dolari. Primele 300 de unităţi vor face parte din seria limitată FF 91 Alliance Edition. sursa:www.automarket.ro


Interviu

Emilia Musalã ’

Emilia Mușală a moștenit talentul muzical de la părinți, care cântau muzică populară. La 12 ani a înregistrat prima melodie, iar la 18 ani a plecat în Germania unde a semnat primul contract cu o casă de discuri. A făcut timp de șapte ani turul lumii pe un vas de croazieră, unde a fost cântareață. După participarea la Vocea României, își dedică tot timpul muzicii.

Vacanta perfectã ’ este întotdeauna la soare, pe malul mãrii Cum a descoperit mama ta că ai voce? Nu mama a descoperit ci băieții din Taraf în timp ce înregistrau un disc la Electrecord. Și pentru mama a fost o surpriză. Cum este să îți petreci timpul pe un vas de croazieră? Este un alt fel de armată. Am carnet de marinar atestat de Hamburg :) Însă este inedit să te trezești în fiecare zi în alt oraș și să faci înconjurul lumii, să cunoști atâtea popoare și obiceiuri. Ai un band, “The Gentlemen”, alături de patru parteneri. Ce ne poți spune despre viața în echipă? E mai greu decât o carieră solo? Cătălin, Dragoș, Doru și Filip sunt a doua mea familie, petrec oricum mai mult timp cu ei decât cu familia :) Este o responsabilitate mai mare,

10

însă munca în echipă este cu mult mai frumoasă când ai oameni deosebiți și muzicieni buni alături. Te gândeai să îți lansezi și o firmă de evenimente. Ce proiecte de viitor mai ai? Anul trecut am deschis "Events by Emilia". De mulți ani aveam asta în plan pentru că sunt un bun organizator și am o experiență de câteva sute de evenimente în spate. Ador să iau parte la momente importante din viața oamenilor. Am multe proiecte în paralel însă cel de suflet rămâne bandul meu "The Gentlemen". Cum arată vacanța perfectă? Și alături de cine? Vacanța perfectă este întotdeauna la soare, pe malul mării. Alături de prieteni momentan pentru că nu mi-a "furat" nimeni inima....încă :))

Te-ar fi tentat și o carieră în modeling? Am avut o tentativă până la 18 ani pentru că mă "obliga" sora mea să particip la concursuri, însă drumul meu era clar în muzică. Mergi la sală? Merg la sală doar să mă relaxez atunci când am timp, dar în schimb sunt foarte strictă în ce privește alimentația. Și pe scenă tot sport faci pentru că depui efort și descarci adrenalină. Ce anume ți-ai dori să încerci nou? Foarte bună întrebarea :) Anul acesta mi-am făcut o listă cu tot ce nu am făcut până acum. Și anume câteva sporturi extreme pe care nu am avut timp să le încerc și nici curaj. Aștept să vină căldura ca să pot zbura cu parapanta :)

Bogdan Diculoiu


Pastile vesele • O blondă îi povesteşte unei prietene: – În weekend o să plec cu iubitul meu în Antarctica! – Ţi-a spus el? – Ei, n-a spus chiar aşa… – Dar cum a zis? – A zis că la sfârşitul săptămânii mă voi juca cu pinguinul. • Bacterii: singurul tip de cultură pe care unii oameni o au. • Cele două motive pentru care nu dau bani la cerșetori: 1. Îi vor cheltui pe băutură și femei; 2. Tot pentru asta îi strâng eu. • Cuvântul “NU” rămâne şi în anul 2017 cea mai răspândită metodă de contracepţie. • Se spune că dacă găsești broaște la ușă, nu e de bine, le-a descântat vreo vrăjitoare de babă și le-a pus acolo, să-ți aducă ghinion în casă. Așa că azi m-am apucat și le-am demontat pe toate.

14

• Ţiganca la judecătorie divorţează de ţigan. Judecătorul întreabă pe fiecare în parte: – De ce vrei să divorţezi de ţigan? – Pentru că ţiganul nu mai e de rangul meu! – Dar tu ţigane de ce divorţezi? – Apoi dom’ judecător, nici ea nu mai e de ranga mea! • La duşuri, două adolescente discutau: – Să ştii că pe “maimuţica” mea a început să crească păr! La care cealaltă zice: – “Maimuţica” mea a început deja să mănânce banane…


COMANDÃ ACUM! 0744 99 33 44 www.culinarte.ro

Comenzile se pot ridica de la magazinul Culinarte, Bld. Nicolae Bălcescu, nr.17


Culinarte e alături de tine la toate evenimentele importante TORTURI CANDY BAR ÎNGHEŢATĂ

DESERTURI

facebook/casaculinarte


Pastile vesele • Domn onest, om serios, Este oprit de-un puști nervos, Cu o țigară ruptă-n două Și, ani avea, vreo opt sau nouă. -Alo! Colega, dă-mi un foc! Vreau să aprind acest chiștoc. -De ce fumezi tu, măi nepoate? -Păi...nu mai am stupefiante. Și știi ceva?Anul trecut, Eu chiar și dragoste-am făcut. -Fugi mă, de-aici!! Și ai și ejaculat?! -Nu mai știu frate,eram muci de beat.

• Balade din popor Ciocolata Veronica, Face mică găurica, Nu mai intră nici furnica. Vreți să cuceriți femeia, Folosiți săpunul Cheia. Ciocolata Pitic, Vă face voinic. Nu mai fumați țigări Kent, Că vă lasă impotent. Vreți să deveniți bărbați, Fumați doar țigări Carpați. Dacă bei țuică de prună, Orice-babă-ți pare bună. Vinul dulce de Cotnari, Vă transformă-n armăsari. În cămin la medicină, Nicio fată nu-i virgină. Dacă mergi la medicină, Să-ți iei și-o penicilină.

• Când îţi spun că te ador Tu mă iei peste picior Ce-aş putea să-ţi spun eu oare Să mă iei între picioare? • În general, bărbaţii bagă banii în găuri, excepţie fac ginecologii şi dentiştii care scot bani din ele.

IMPORTATOR {I DISTRIBUITOR: SHE ROMANIA

EXTENSII DIN P~R

NATURAL 100%

-20%

EXTENSII FULL HEAD

(120g) 55 cm

18

www.shehairextension.ro www.extensiishe.ro contact@shehairextension.ro

0741.359.993


Expresii celebre FESTINA LENTE! - grăbește-te încet! – Suetoniu, „De vita XII Caesarum”. Cuvinte atribuite lui August. Rezultatele bune se obțin fără a te pripi. Ave Caesar, morituri te salutant ! - ”Slavă Ție  Împărate, cei care se duc la moarte te salută!”   – sunt cuvintele pe care acei luptători, cunoscuți sub numele de gladiatori salutau  pe mai marele din timpul și din vremurile lor înainte de a intra în arenă, unde urmau să se lupte pe viață și pe moarte. „A vinde pielea ursului din pădure” înseamnă a promite un lucru pe care nu îl ai. Expresia a fost preluată din fabula „Ursul şi cei doi tovarăşi”, scrisă de La Fontaine. Doi prieteni i-au promis unui blănar pielea unui urs care încă era viu, însă când au mers în pădure şi s-au întâlnit cu ursul, unul dintre ei s-a urcat în copac, iar celălalt a făcut pe mortul. Acestuia din urmă ursul i-a spus “să nu vinzi pielea mea, până nu mă vei fi ucis mai întâi” Ave Caesar, morituri te salutant ! - ”Slavă Ție  Împărate, cei care se duc la moarte te salută!”   – sunt cuvintele pe care acei luptători, cunoscuți sub numele de gladiatori salutau  pe mai marele din timpul și din vremurile lor înainte de a intra în arenă, unde urmau să se lupte pe viață și pe moarte.

38 20

„A vinde pielea ursului din pădure” înseamnă a promite un lucru pe care nu îl ai. Expresia a fost preluată din fabula „Ursul şi cei doi tovarăşi”, scrisă de La Fontaine. Doi prieteni i-au promis unui blănar pielea unui urs care încă era viu, însă când au mers în pădure şi s-au întâlnit cu ursul, unul dintre ei s-a urcat în copac, iar celălalt a făcut pe mortul. Acestuia din urmă ursul i-a spus “să nu vinzi pielea mea, până nu mă vei fi ucis mai întâi”. A se bate cu morile de vânt - De trei veacuri şi jumătate sunt cunoscute aventurile lui Don Quijote, eroul celebrului scriitor spaniol Cervantes. Între alte isprăvi din timpul peregrinărilor sale, faimosul „cavaler” a pornit să se lupte cu nişte mori de vânt pe care, în închipuirea lui înfierbântată, le luase drept adversari. De atunci, a te bate cu morile de vânt înseamnă a te lupta cu năluci, cu himere. „În al nouălea cer” este o expresie folosită atunci când cineva este în culmea fericirii. Pe vremuri, oamenii credeau că lumea este împărţită pe mai multe trepte, iar al nouălea cer era destinat „preafericiţilor”.


..

®

.

.

5 RESTAURANTE RAPIDE ÎN SIBIU MÂNCARE GĂTITĂ ZILNIC RAPIDITATE ȘI DIVERSITATE

.

. . .

. . * în curând o nouă locație Super Mama în Sibiu


Ştiai cã... ...orașele ocupă doar 2% din suprafața pământului, dar consumă 75% din resurse?

...memoria unui cal este mai mare decât a unui elefant? Calul nu uită niciodată!

...6 Turnuri Eiffel ar putea fi construite cu metalul care ar putea fi recuperat prin colectarea tuturor dozelor de aluminiu consumate în Franţa, pe parcursul unui an?

...în Roma Antică, articolele vestimentare de culoare mov erau exclusiv rezervate împăraților și magistraților?

...prima revistă de modă a fost publicată în Germania anului 1586? ...un bărbat obişnuit ejaculează în timpul vieţii aproximativ 17 litri de spermă? ...după ce boabele de cafea sunt decofeinizate, producătorii de cafea vând cafeina companiilor farmaceutice sau producătoare de băuturi răcoritoare? ... “Castor oil”- ingredient folosit mai ales în rujuri și glosuri de buze reprezintă de fapt ulei de ricin (în niciun caz “ulei de castor”)? ...părul din sprâncene durează 3-5 luni înainte de a cădea și o geană are o viață de 150 de zile?

22

...până după cel de-al Doilea Război Mondial, femeilor nu le era permis să poarte pantaloni scurți? ...oamenii sunt mai sinceri atunci când sunt obosiţi? ...atunci când gândesc în altă limbă, oamenii au tendinţa să fie mai logici? ...nicio persoană oarbă nu a fost diagnosticată vreodată cu schizofrenie? ...cimpanzeii şi  coţofenele  sunt  singurele animale care îşi pot recunoaşte imaginea într-o oglindă? ...leul românesc provine din secolul XVII, atunci când ţările româneşti foloseau ca monedă talerii olandezi pe care era gravat un leu?


Caricatura lunii

24

Daniela Dumitrascu


Cazare hoteluri Hotel Continental Forum

Golden Tulip Ana Tower

Teatro

Piața Unirii 10 Sibiu 550173 Telefon: 0372 692 692

Str. Școala de Înot 2 Sibiu 550005 Telefon: 0269 234 000

Str. Târgul Peștelui 8 Sibiu 550195 Telefon: 0744 866 267

Ramada Str. Emil Cioran 2 Sibiu 550025

Hilton Str. Pădurea Dumbrava 1, Sibiu 550399 Telefon: 0269 505 600

Premier B-dul Vasile Milea 76 Sibiu 550331

Împăratul Romanilor Str. Nicolae Bălcescu 4 Sibiu 550159 Telefon: 0269 216 500

Parc Str. Școala de Înot 1-3 Sibiu 550005 Telefon: 0269 423 559

Telefon: 0269 235 505 Ibis Calea Dumbrăvii 2-4; Sibiu 550324 Telefon: 0269 218 100

28

Telefon: 0269 244 804


Contact Ediția de SIBIU · Publicație lunară GRATUITĂ editată de S.C. ELCOS Prest S.R.L.

Din CUPRINS: Pastile vesele .................................... pag. 4 l 14 l 18 Auto ............................................................. pag. 8 Interviu ...................................................... pag. 10 Expresii celebre............................................ pag. 20 Știai că........................................................ pag. 22 Caricatura lunii ............................................ pag. 24 Cazare hoteluri............................................ pag. 28 Toate drepturile asupra materialelor din revistă sunt rezervate, ele aparținând 24 Plus. Reproducerea totală sau parțială a conținutului nu se poate face fără acordul scris al 24 Plus. 24 Plus nu își asumă responsabilitatea pentru conținutul materialelor publicitare și pentru modificările de programe survenite ulterior intrării în tipar. Responsabilitatea exactității informațiilor este exclusiv a instituțiilor și/sau a societăților care furnizează. Datele cu caracter personal culese prin intermediul revistei sunt păstrate confidențial și prelucrate conform Legii nr. 677/ 21.11.2001.

30

DESCOPERIȚI-NE și pe: www.24plus.ro

24 plussibiu

contact@24plus.ro Vă stăm la dispoziție:

0745.537 715; 0744.623 879


Tel : 0742.235.694 madalina.cengher@mecatronics.ro

MECATRONICS - dealer Mitsubishi & Hyundai - Sibiu, DN1 - KM 305�500, �elimb�r

Tel : 0757.116.291 dragos.�orea@mecatronics.ro

24 Plus Sibiu Nr 3 Februarie 2017  

www.24plus.ro

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you