Page 1

www.247press.com.gr

Μηνιαία τοπική έκδοση | Mάρτιος 2016 | Τιμή: 0,01 € | Φύλλο 54

Διαβάστε στον

3

Βρέθηκαν 30 αργύρια... ποιός τα έχασε; σελ 4

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΕΛΕΚΟΣ

Παρέμβαση για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθν. Τράπεζας ΤΖΑΝEΤΟΣ ΦΙΛΙΠΠAΚΟΣ

σελ 10

“Η στήριξη των συμπολιτών μου με έχει συγκινήσει”

Μεγάλη συμμετοχή στις αποκριάτικες εκδηλώσεις

σελ 7

www.facebook.com/247press.com.gr

32 σελίδες

μελάγχθων

τα πρόσωπα της επικαιρότητας

σελ 20

like us on

σελ 12 έως 16


2 24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Μάρτιος 2016

Το θέμα Σκανάρετε, για περισσότερες σχετικές ειδήσεις

Μηνιαία Τοπική Έκδοση Τιμή: 0,01 € Εκδότης: Ίδρυμα Σπουδών Σύγχρονων Τεχνολογιών Αρχισυντάκτης: Μπάμπης Σταύρου Σύμβουλος Έκδοσης: Σταύρος Μπαλοδήμας Υπεύθυνος Αθλητικού Ρεπορτάζ: Γιάννης Πανόπουλος Συνεργάτες: Π. Νιζάμης, Μ. Στεφανάκης, Μ. Παπαμανώλης, Χ. Σπυρόπουλος, Υπεύθυνος διανομής: Παναγιώτης Δηλμπέρης Επικοινωνία: e-mail: 247pressgr@gmail.com info@247press.com.gr, Φαβιέρου 23, Χαϊδάρι, ΤΚ 12461 τηλ.: 210 5323263 Εκτύπωση: Graphisma Creative Συνδρομές: Παναγιώτης Δηλμπέρης - τηλ.: 694 5596245

Όλη η Ελλάδα ένα απέραντο Hot Spot Από την Ειδομένη ως το Χαϊδάρι και τα νησιά

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση άρθρων ή ρεπορτάζ της εφημερίδας χωρίς την άδεια της 24 ΩΡΕΣ Χαϊδάρι. Επίσης οι απόψεις των αρθρογράφων και συνεργατών, οι οποίοι υπογράφουν τη στήλη τους, εκφράζουν τους ίδιους τους συντάκτες τους και όχι την εφημερίδα. Η 24 ΩΡΕΣ Χαϊδάρι θα δημοσιεύει κάθε επώνυμη επιστολή, που θα είναι σύντομη και κόσμια.

Σε ένα απέραντο Ηot Spot μετατρέπεται η Ελλάδα, με την κυβέρνηση να ετοιμάζει αρχικά 15 νέα σημεία για να μεταφερθούν εκεί οι χιλιάδες εγκλωβισμένοι μετανάστες και πρόσφυγες. Μάλιστα, μετά και την ομολογία του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα για πολύ μεγάλο αριθμό προσφύγων, οι νέοι χώροι φιλοξενίας σε όλη τη χώρα κρίνονται απαραίτητοι, αφού το κλείσιμο των συνόρων είναι πια δεδομένο. Ένα τέτοιο Ηot Spot για 1500 πρόσφυγες/μετανάστες ετοιμάζεται πλέον και στην Ακτή Σκαραμαγκά, οι οποίοι αν προστεθούν στους 1800 που φιλοξενούνται στο Ηot Spot του Σχιστού, ανεβάζουν τον αριθμό αυτών που θα είναι στα όρια και πλησίον του δήμου μας, στους 3.300 πρόσφυγες/μετανάστες.

Σημεία διανομής 24 ΩΡΕΣ Χαϊδάρι Επαγγελματίες προβληθείτε μέσα από τις σελίδες της 24 ΩΡΕΣ Χαϊδάρι Ο κάθε κάτοικος του Χαϊδαρίου μπορεί πλέον να βρίσκει την 24 ΩΡΕΣ Χαϊδάρι σε συγκεκριμένα σημεία διανομής στα κεντρικότερα σημεία της πόλης. Για την εξυπηρέτηση των αναγνωστών μας τοποθετήθηκαν ήδη σταθερά stands σε πολυσύχναστα σημεία του Χαϊδαρίου κι έτσι μπορείτε να την αναζητείτε σε αυτά κάθε μήνα. Τα stands είναι τοποθετημένα στα εξής σημεία: • • • • •

Δημαρχείο Χαϊδαρίου Καραϊσκάκη & Δαβάκη Εθνική Τράπεζα Bar by Enigma Κολυμβητήριο

• Κινηματογράφος“ΑΝΟΙΞΗ” • Ταχυδρομείο (οδός Αγ. Στρατοπέδου) • Πλατεία Κουνελίων

• • • •

Εμπορικό κέντρο Δάσους Κεντρική πλατεία Δάσους Ταχυδρομείο Δάσους Φαβιέρου & Φειδιππίδου

like us on

• Πεζόδρομος Δάσους • ΚΕΠ (Αγων. Στρατοπέδου) • Στρ. Καραϊσκάκη & Κερασούντος

www.facebook.com/247press.com.gr


24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé 3

www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Μάρτιος 2016

τα

Επιμέλεια σελίδας: Μπάμπης Σταύρου

Ποιός

Βασίλης Νέγρης

Γιατί;

Μ

Για την ανάληψη της προεδρίας στον ιστορικό σύλλογο της Δάφνης Δαφνίου

Ποιός

ετά την παραίτηση του κ. Σπανόπουλου από την προεδρία του συλλόγου, το Δ.Σ. της ιστορικής Δάφνης Δαφνίου συνήλθε έκτακτα και αποφάσισε ομόφωνα όπως τη θέση του προέδρου του συλλόγου αναλάβει ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος κ. Βασίλης Νέγρης. Ο 44χρονος κ. Νέγρης, αριστούχος πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής, είναι διακεκριμένος γιατρός, με ειδικότητα στην παθολογοανατομία. Από το 2014 ο κ. Νέγρης ασχολείται

πολύ ενεργά με την ιστορική Δάφνη ως μέλος του Δ.Σ. ενώ από τις εκλογές του 2015 κατείχε τη θέση του αντιπροέδρου, έχοντας όλο και πιο ενεργό ρόλο στα διοικητικά δρώμενα του συλλόγου. Από τον περασμένο μήνα, ο κ. Νέγρης είναι ο νέος πρόεδρος του συλλόγου και στόχος του φυσικά είναι η θητεία του στην προεδρία να συνδυαστεί με την επιστροφή της Δάφνης Δαφνίου στα "σαλόνια" των εθνικών κατηγοριών, μετά από πάρα πολλά χρόνια.

Τζανέτος Φιλιππάκος

Γιατί;

O

Από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του των Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, συντονίζει υπηρεσιακά το ευαίσθητο θέμα μεταναστευτικής πολιτικής

Στην αποκλειστική συνέντευξη που μας παραχώρησε, στο φλέγον θέμα της εγκατάστασης προσφύγων και μετανα-

Ποιός

Χαϊδαριώτης Γενικός Γραμματέας έχει ως κύρια αρμοδιότητα το Συντονισμό των Υπηρεσιών των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, όσον αφορά στο ευαίσθητο θέμα της διαχείρισης της μετανάστευσης στη χώρα μας.

στών στο Χαϊδάρι τόνισε ανάμεσα σε άλλα: "... Η απόφαση που λαμβάνεται από την Κυβέρνηση για την δημιουργία μιας προσωρινής δομής φιλοξενίας προσφύγων, δεν λαμβάνεται αυθαίρετα, αλλά εξαρτάται από τη συνεργασία των τοπικών φορέων του εκάστοτε Δήμου... Οι όποιες αποφάσεις και πρωτοβουλίες δεν λαμβάνονται μονομερώς, αλλά βασίζονται σε ένα στρατηγικό πλάνο και σχεδιασμό και πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη οι θέσεις και οι απόψεις των τοπικών κοινοτήτων".

Άγγελος Πυρένης

Γιατί;

Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του ιστορικού Α.Ο. Χαϊδαρίου

like us on

3 πρόσωπα της επικαιρότητας

www.facebook.com/247press.com.gr

Η

διοίκηση του Χαϊδαρίου, μετά την παραίτηση του κ. Λαϊβερά, κινήθηκε άμεσα και προχώρησε στην πρόσληψη του Άγγελου Πυρένη. Ο κ. Πυρένης, που σαν ποδοσφαιριστής έχει φορέσει για πολλά χρόνια τη φανέλλα του συλλόγου και ήταν μέλος της μεγάλης ομάδας του Α.Ο.Χ. που μεγαλούργησε την περασμένη δεκαετία, δέχθηκε την πρόταση που του έγινε, με σκοπό να μπούνε οι βάσεις για μία χρονιά πρωταθλητισμού την επόμενη σεζόν.

Με την πρόσληψη του κ. Πυρένη, το Χαϊδάρι δείχνει ότι δεν τα παρατά ποτέ και οι στόχοι του είναι πάντα υψηλοί. Ο κ. Πυρένης, μας τόνισε: “Χαίρομαι που έρχομαι μετά από πολλά χρόνια και πάλι στο Χαϊδάρι, με τη φανέλλα του οποίου γνώρισα μεγάλες χαρές σαν ποδοσφαιριστής. Tο μέγεθος της ομάδας είναι τεράστιο, για αυτό κι εγώ από την πλευρά μου θα κάνω ότι μπορώ, ώστε η ομάδα να επανέλθει σύντομα εκεί όπου αρμόζει στη μεγάλη ιστορία της.”


4 24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Μάρτιος 2016

Επικαιρότητα

γράφει

Ο μελάγχθων

Εδώ δεν αναλύουμε την είδηση…

την λιβανίζουμε Βρέθηκαν 30 αργύρια... ποιός τα έχασε; “Από τα μάτια σου ως τον... κώλο σου δεν μπορείς να μάθεις την αλήθεια” Πριν αρχίσετε να χρεώνετε, σε μένα φράσεις σαν τις παραπάνω, θα πω πως θα ήταν τουλάχιστον άσεμνο να πείτε ότι εγώ είπα κάτι τέτοιο πρώτος. Επειδή την ψάχνετε πολύ την δουλειά, το λέω... Αλλά αυτά παρακάτω… Για την ώρα μαθήματα ιστορίας, μιας και η 25η Μαρτίου μάλλον θα είναι το σήμα κατετεθέν μας απο εδώ και πέρα. Είναι δύσκολο να βρει κανείς την αλήθεια. Εξάλλου, η αλήθεια είναι πάντα πικρή. Έτσι, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, βρήκε κάποτε την ευκαιρία να το πει με έναν δικό του τρόπο που απο τότε έμεινε παρομοιώδης η φράση του. Γράφει λοιπόν ο Τερτσέτης “Ευρισκόμενος (ο Κολοκοτρώνης) εις τάς Αθήνας, έβγαλε στα οπίσθια του ένα σπυρί. Δια να μάθη πόσον ήτο μεγάλο, έκραξεν έναν να του το ιδή και αυτός του απεκρίθη: Είναι σαν ρεβύθι. Κράζει άλλον έπειτα, τον ρωτά, και του λέγει: Είναι σαν καρύδι. Κράζει τρίτον: Και του λέγει: Είναι σαν αυγό. Περίεργο, εστράφη τότε και είπε: Από το κεφάλι μου ως τον κώλον μου, και δεν μπορώ να μάθω την αλήθεια”. (Ο Γέρων Κολοκοτρώνης, Βιβλιοθήκη της Εστίας, αρ.2 σ.95)... Το παραπάνω συνέβη μιαν άλλη εποχή, αλλά έχει μια σοφία που ταιριάζει και στην δική μας. Πηγάζει από μια έκφραση που λέμε και σήμερα: “κακό σπυρί στον κόρφο μου”... Τώρα ποιος είναι το σπυρί και ποιος ο κόρφος δεν ξέρω... Ο Μιχάλης μάλλον ξέρει, που λέει τα βαθυστόχαστα μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια... Όχι σαν άλλος Κολοκοτρώνης και σίγουρα όχι σαν Χριστός... Πριν συνεχίσουμε, να πούμε πώς ο Μελάγχθων ήταν θεολόγος και βασικός ηγέτης του Λουθηρανικού ανασχηματισμού... Εδώ είναι απλά ένας τίτλος που “τσαμπουκαλεύεται”σε όσους ασκούν παράδοξα την εξουσία... Δεν είναι πραγματικό πρόσωπο σε αυτήν την σελίδα, ούτε μονάδα...

Εδώ μαζεύονται από όλους μας τα παραδημοτικά του μήνα. Τώρα, πως ο Δήμαρχος κατάλαβε ποιος είναι ο μελάγχθων δίνοντας τοπικούς προσδιορισμούς μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων, δεν ξέρω. Ούτε που είδε τα 30 αργύρια που παίρνει για αποστολές ο παπάς του χωριού. Το σίγουρο πάντως είναι ότι στην ιστορία που ξεκινήσαμε, ο ίδιος δεν είναι ο Κολοκοτρώνης και στην ιστορία που εξιστόρησε δεν είναι σίγουρα ο Χριστός... Έλα και μπήκαμε στην Σαρακοστή και δεν θέλω να λέω κακές κουβέντες. Ότι βγαίνει απο το στόμα μου έλεγε ένας αιρετικός συμφοιτητής μου είναι αμαρτία και όχι ότι μπαίνει, οπότε όλοι εσείς που φυλάγεστε απο την coca-cola, να πω πως δεν είναι αμαρτία. Το λέω για όσους άκουσαν τελευταία την ντουντούκα που βγαίνει στις πλατείες. Μην πίνετε coca-cola, κάνετε κακό στην χώρα... Ακούω πως τελευταία έχει βάλει και τσιλιαδόρους στο σούπερ μάρκετ! Μην δει coca-cola σε τσάντα, σε έχει ταμπελιάσει απο δεξιό μέχρι ακρογωνιαίο λίθο της Νομεκλατούρας του ιμπεριαλισμού... Το γράφω καλά αυτό το τελευταίο ή μου έφυγε κανένα γράμμα; Στην παλιά παρέα πάντως, ότι και να έφυγε “δεν τρέχει τσαϊ”. Νιώθουν καλοί στο μπάλωμα και ο Δημήτρης και ο Μιχάλης. Ο ένας αρέσκεται με τίτλους φίλων που τρώνε ηλιόσπορους και ο άλλος ότι και να πει το καλύπτει γρήγορα, αν όχι πάντα αποτελεσματικά. Σε αυτή την ιστορία ο Ιούδας ποιος είναι απο τους δύο; Ποιά ιστορία; Αυτή της έκτακτης μετεγκατάστασης μεταναστών στην πόλη μας; Σε αυτήν δεν υπάρχουν 30 αργύρια; Ώπα να μαζευτώ... Γιατί το ‘πε το ‘πε ο παπαγάλος θα τιμωρηθούν και τα φανταστικά πρόσωπα... Με τα 1500 που μας έφερε τι γίνεται; Που είναι πραγματικά και μάλλον θα ριζώσουν για κανά δυο χρονάκια... Δεν το είπαμε αυτό εμείς... Το ποστάρει σε όλα τα site… Βίτσιο του θα είναι...Να αποπροσανατολίζει... Αφού έφυγε μια και καλή απο την πόλη μας, και την επισκέπτεται για να την φορτώνει με σκοτούρες.

Ένας άλλος είπε κάτι καλό και το όνομα του θυμίζει κουβάρι... Να τους φέρουμε λέει στο Δημαρχείο αν καταστεί ανάγκη. Μην κρυώσουν στην παραλία... Και σπίτι σου αν θέλεις να πώ εγώ. Και εσύ μεγάλο θα το έχεις. Όλοι εκεί μεγάλο το έχετε. Καλά, Ζοζεφ Πιέρ μόνο εγώ έχω διαβάσει; Περι ιδιοκτησίας το ανάγνωσμα. Για ποιον χτυπάει η καμπάνα... Για το Περιστέρι χτύπησε κάποια στιγμή, αλλά εκεί έχουν Δήμαρχο που δεν “κοκκινίζει” την πόλη του. Με ΒΙΑ έσπρωχναν το ΑΜΑΞ(ι) προς τα εκεί αλλά δεν μάσησε. Το έσπρωξε προς τα πάνω. Μέχρι και ο Γιάννης ο... μπερδεψιάρης έφτασε στο Χαϊδάρι για να κάνει τον πρόδρομο... Καμία σχέση με τον Ιωάννη των γραφών βέβαια... Την 25η Μαρτίου θα την γιορτάσουμε λέει στον δήμο μας... Επειδή με ρωτούν κάθε ημέρα που περνάει, είπα να το γράψω εδώ να ξεμπερδεύω. Επειδή έχουμε αλλάξει τόσες συνήθειες δεν είναι ανάγκη να αλλάξουμε και αυτή. Το Κ.Κ.Ε. άλλωστε πάει με όλα...Σαν την coca-cola. Ποιητής εκ του προχείρου, έχων την μορφήν του χοίρου... Γι’ αυτό και οι μουσουλμάνοι με βλέπουν και κρύβονται στα στενά. Είναι ίσως και τα ράσα που κάτι τους κάνουν... Τι να πω... Το πράγμα θέλει λίγη σκέψη παραπάνω για να δω τι φταίει. Δώστε μου λίγο χρόνο τώρα που θα τους γνωρίσω και καλύτερα. Άλλωστε θα περάσω να τους αγιάσω αυτές τις ημέρες. Κάτω από εκείνο το κιόσκι που έφτιαξε φέτος όπως είχε υποσχεθεί πριν ένα χρόνο ο Δήμαρχος. Δεν ξέρω, το έχει βάλει στο πρόγραμμα με εκείνη την αξιοποιήση όλης της ακτής; Στο πρόγραμμα μπορεί να μην βάζει πράγματα, βάζει όμως στο μάτι πρόσωπα. Βρε Ιορδάνη μου τι το ήθελες αυτό που είπες στο τέλος σε εκείνη την εκπομπή που κάνεις με τον Τάκη; Γιος του Δημάρχου που έφτιαξε το Χαϊδάρι ο Βαγγέλης; Θα έχει σπάσει το τηλεφωνικό σου κέντρο τα Σαββατοκύριακα που μεσολάβησαν πριν αρχίσω να γράφω. Πρέπει να παίρνει κάθε τρεις και λίγο για να στα χώσει onair. Ίσως για να μιλήσει για το νέο site που ετοιμάζει. Θα είναι έτοιμο και διαδραστικό από ότι ακούω το 2025...

like us on

www.facebook.com/247press.com.gr


24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé 5

www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Μάρτιος 2016

Ρεπορτάζ

Λόγια σταράτα Του

Παναγιώτη Νιζάμη Κενά στην τεκμηριωμένη επικοινωνία αποκαλύπτεται μέρα με την μέρα ότι έχει η διοίκηση του Δήμου μας και μάλιστα απέναντι σε θέματα που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής για την επόμενη ημέρα της πόλης μας και αυτό καλό είναι οι δημότες να αρχίσουν να το παρατηρούν. Όπως και τις “εμμονές” που φανερώνει πως έχει ο ίδιος ο Δήμαρχος απέναντι σε συγκεκριμένα πρόσωπα και καταστάσεις.

Επικοινωνίας το ανάγνωσμα... 19.02.2016: Ήταν μόλις 2 ημέρες πριν δούμε την αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου να κατακλύζεται από κόσμο, όταν ο επικεφαλής του συνδυασμού “Χαϊδάρι Ξανά” Βαγγέλης Ντηνιακός, παρουσίασε στην εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης “on ΕΡΤ”, την πρωτοποριακή πλατφόρμα “Χαϊδάρι ατζέντα”, μέσω της οποίας ο κάθε Χαϊδαριώτης μπορεί πλέον να καταθέτει στο δήμο και στο δημοτικό συμβούλιο, τις ιδέες και τις προτάσεις του για την πόλη, ή να ζητά άμεσες λύσεις στα προβλήματα που εντοπίζει. Δεν πρόλαβε να ξεκινήσει να μιλά ο εκπρόσωπος της πόλης μας, και οι παρουσιαστές της εκπομπής δέχτηκαν παρέμβαση μέσω του ακουστικού τους διακόπτοντας την ροή του προγράμματος. Στην άλλη άκρη της γραμμής δεν ήταν άλλος, από τον Δήμαρχο Χαϊδαρίου. Ναι, καλά ακούσατε! Ο Μιχάλης Σελέκος ήταν αυτός που παρενέβη τηλεφωνικά, προσπαθώντας φανερά εκνευρισμένος να πείσει ότι η πρόταση Ντηνιακού εφαρμόζεται ήδη από το δήμο. Όταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο για το τί ακριβώς εφαρμόζει ο δήμος, ο Δήμαρχος τα “γύρισε” αναφερόμενος στο επίσημο site του δήμου και αποδέχτηκε πως κάτι τέτοιο δεν υπήρχε ποτέ με πρωτοβουλία της διοίκησης του, αλλά ότι πρόκειται “να” το εφαρμόσει… Και αφού του τελείωσαν τα επιχειρήματα, αμέσως κατέφυγε στις οικονομικές δυσκολίες των Δήμων για τη μη λύση των προβλημάτων, ισχυριζόμενος ότι αυτό φταίει που δε μπορεί ως δήμαρχος να λύσει βασικά προβλήματα της πόλης. Φυσικά, σε ζωντανή εκπομπή, η ροή έτρεχε εις βάρος μιας ολοκαίνουριας ιδέας, οπότε και ευγενικά οι παρουσιαστές εξήγησαν στον Μ. Σελέκο πως αν θέλει να μιλήσει κάποια στιγμή για τα προβλήματα της πόλης, μπορεί να κληθεί για να το κάνει. Ο Βαγγέλης Ντηνιακος τόνισε ζωντανά πως τον είχε ενημερώσει για την κίνηση του, απέφυγε να του ασκήσει κριτική και αναφέρθηκε στην ηλεκτρονική

like us on

εφαρμογή “Χαϊδάρι ατζέντα” στον χρόνο που είχε απομείνει. Η νέα διαδυκτιακή πλατφόρμα έκτοτε παρουσιάστηκε μαζί με την κοπή της πίτας του συνδυασμού “Χαϊδάρι Ξανά” (21-02-16) στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου και μέχρι αυτή τη στιγμή έχει φέρει και θέματα (όπως θα διαβάσατε) εντός του δημοτικού Συμβουλίου μαζί με νέες προτάσεις... Ο Μιχάλης Σελέκος, πιστός στα λεγόμενα του, δεν έμεινε πίσω... Τρεις περίπου ημέρες μετά την παρουσίαση της νέας πλατφόρμας του Β. Ντηνιακού φρόντισε με απόφαση του να συγκροτήσει ομάδα για να καθορίσει το πλαίσιο αλλά και τον τρόπο λειτουργίας της διαδικτυακής Πύλης Χαϊδαρίου, ώστε αυτή να καταστεί επικοινωνιακή, διαδραστική και αντιπροσωπευτική των δραστηριοτήτων του Δήµου. Όπως αναφέρεται στο κείμενο που απέστειλε, με ευθύνη του Αντιδηµάρχου - Συντονιστή θα επιλέγεται η υποστήριξη της παρούσας Οµάδας από υπηρεσιακούς παράγοντες, κατά περίπτωση. Και εδώ θα μπορούσε κάποιος να αναρωτηθεί για το τι διαφορετικό θα κάνει το siteτου δήμου όταν οι δημότες δημοσιοποιούσαν (πρωτοκολημένα) αιτήματα τους που κανείς δεν είχε επιλύσει από το 2014! Και αν αυτό “κοστίσει” δεν θα ήταν καλό να ρωτηθεί ο κόσμος αν θέλει να πριμοδοτήσει τον δήμο με μια δεύτερη ευκαιρία την ώρα που υπάρχει κάτι νέο για την καταγραφή των προβλημάτων της πόλης και κανείς δεν έχει βάλει το χέρι στην τσέπη του; Θα μου πείτε, αν αναρωτηθεί κανείς σε μια δημοκρατική χώρα, ίσως είναι στήριξη στους “αντιπάλους” της διοίκησης του δήμου... Δεν μπορούμε όλοι όμως να μείνουμε πίσω από τον φόβο που δημιουργεί η Δημοτική Αρχή σε όσους καταγράφουν τα εμφανή. Εμφανής είναι άλλωστε ο εκνευρισμός του Δημάρχου σε κάθε Δημοτικό συμβούλιο κατηγορώντας τους δημοσιογράφους που καταγράφουν τις ειδήσεις

www.facebook.com/247press.com.gr

-που βγάζουν μάτι- ειδικά όταν προβάλουν την δράση του Βαγγέλη Ντηνιακού Δεν έχει διστάσει δε πολλές φορές να μιλήσει για χρηματισμό χωρίς να αποδεικνύει με στοιχεία τα λεγόμενα του. Κάτι που αντιθέτως φροντίζει να κάνει ο τύπος, γι΄ αυτό και ενοχλεί. Να μιλά με αποδείξεις. Όπως ενοχλήσαμε όταν δημοσιεύσαμε την δήλωση του Γ. Καμίνη, από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ και ο επικοινωνιακός πόλεμος που δεχτήκαμε δεν ήταν μικρός. Ακόμα και λεκτικούς προπηλακισμούς δεχτήκαμε για κάτι που μεταδόθηκε στο πανελλήνιο και λίγες ημέρες αργότερα βλέπαμε παντού ανακοινώσεις που φανέρωναν την απόλυτα θετική διάθεση της διοίκησης να δεχτεί μετανάστες στην πόλη μας χωρίς να έχει προσδιορίσει το “πού”... Σε αυτό το φύλλο φροντίσαμε να εξασφαλίσουμε απο επίσημα χείλη ότι το στρατόπεδο δεν βρίσκεται στα πλάνα του Υπουργείου, δυστυχώς όμως επιβεβαιωθήκαμε στο θέμα της Ακτής Σκαραμαγκά που πρώτοι αποκαλύψαμε, αναφέροντας χαρακτηριστικά για το ανοικτό κάλεσμα του Δημάρχου, πως καλό θα ήταν να μην “ξυνόμαστε στην γκλίτσα του τσοπάνη”. Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές το Δ.Σ της πόλης αποφάσιζε για την μεταφορά 1500 μεταναστών από τον Πειραιά στον Σκαραμαγκά. Τα βλέμματα των συμπολιτών μας που διαμένουν στην Αφαία ήταν γεμάτα απορίες που θέλανε να επιλυθούν και παραβρέθηκαν στο έκτακτο συμβούλιο. Πριν λίγες ημέρες διάβαζαν την δήλωση του Μ. Σελέκου ότι ο Σκαραμαγκάς δεν θα γίνει κέντρο φιλοξενίας προσφύγων... Τώρα μάλλον θα μας πει πως το μέτρο είναι προσωρινό λόγω της έκτακτης κατάστασης και θα σταθεί στο γεγονός ότι θεωρεί ακατάλληλο τον χώρο αλλά δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς... Μην το κάψουμε όμως... Γιατί ενοχλούμε όταν επιβεβαιωνόμαστε... Επικοινωνίας το ανάγνωσμα...


6 24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Μάρτιος 2016

Τοπικά

Απαλλαγές και μειώσεις τελών σε πολύτεκνους, τρίτεκνους, ΑμεΑ και άπορους Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου αποφασίστηκαν οι κατηγορίες των ευπαθών ομάδων, που εμπίπτουν στην ευνοϊκή ρύθμιση ως προς τη μείωση ή την απαλλαγή τους από τα ανταποδοτικά τέλη, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όπως επίσης και στον καθορισμό των απαραίτητων προσκομιζόμενων δικαιολογητικών τα οποία αναφέρονται ακολούθως. Δικαιούχοι της ανωτέρω ρύθμισης είναι οι κάτοικοι του Δήμου Χαϊδαρίου που ανήκουν στις παρακάτω αναφερόμενες κατηγορίες: Δικαιούχοι 1. Πολύτεκνοι α. Για τις πολύτεκνες οικογένειες, όπως αυτές καθορίζονται από την υφιστάμενη νομοθεσία δηλ. για οικογένειες με τέσσερα (4) και άνω ανήλικα τέκνα ή προστατευόμενα μέλη (φοιτητές, στρατευμένοι) μείωση των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού σε ποσοστό 50% . β. Για τις οικογένειες όπου ο γονέας χωρίς σύζυγο έχει τη γονική μέριμνα και επιμέλεια τριών ανήλικων τέκνων ή προστατευόμενων μελών (φοιτητές, στρατευμένοι) (Ν.3454/2006 εξομοίωση με τις πολύτεκνες οικογένειες), μείωση των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού σε ποσοστό 50%. 2. Α.Μ.Ε.Α. Για τα άτομα με αναπηρίες (Α.Μ.Ε.Α.) 67% και άνω ή μέλη των οικογενειών τους εφόσον συγκατοικούν, πλήρη απαλλαγή των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού εφόσον έχουν ετήσιο εισόδημα έως 35.000,00 €

Η Θέση μας

Φιλοξενία μεταναστών Ο πραγματικός ανθρωπισμός, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, για να παίζει κανείς με “τσιτάτα” Δεν ξέρουμε αν πρόκειται να διεκδικήσουν και τα Μέσα Ενημέρωσης της πόλης μας νόμπελ ειρήνης, όπως τα νησιά μας, σίγουρα πάντως βλέποντας κάποιος τον τρόπο προσέγγισης του “τοσυβαλιασμένου” πλέον προσφυγικού, θα αναρωτηθεί: Τελικά, εμείς είμαστε από όλους τους δήμους της Αττικής, οι μοναδικοί που θέλουμε να έρθουν τόσο πολύ οι πρόσφυγες/παράνομοι μετανάστες δίπλα στα σπίτια μας και στα σχολεία που πηγαίνουν τα παιδιά μας; Όπως έδειξαν τα πράγματα, μάλλον εμείς μόνο είμαστε, αφού με έκτακτη διαδικασία και μια “προειλημμένη” απόφαση, τους δεχόμαστε όλους (1500!) χωρίς να συνεκτιμήθει το δεδομένο της ποσόστωσης και με άλλους δήμους της Αττικής, χωρίς να τεθεί το θέμα σε συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, χωρίς να αναλάβουν και οι υπόλοιποι τις ευθύνες τους. Οι παραπάνω πρότασεις τέθηκαν απο τον Β. Ντηνιακό πριν απο 3 περίπου εβδομάδες μετά απο ερώτηση δημοσιογράφου της πόλης. Ο Κώστας Φουρλής είχε αναφέρει τότε (στο ίδιο ρεπορτάζ) και το θέμα του ήδη υπάρχοντως ανοικτού χώρου φιλοξενίας στο Σχιστό που βρίσκεται δίπλα μας ενώ ο Α. Μποζίκας και ο Φ. Θεοδωρακόπουλος αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων και αυτοί στον αριθμό και στις προυποθέσεις. Στις τελευταίες στάθηκε και ο Ηρακλής Δρούλιας. Γιατί όλο αυτό το διάστημα ο Δήμαρχος δεν έκανε τίποτα; Γιατί οι 1500 του Πειραιά δεν διαιρέθηκαν δια του... 3, του 4 ή του 5 μετά απο διεργασίες και συζητήσεις;

Γιατί αυτό δεν έγινε μετά απο κοινή σύσκεψη των Δήμων της Αττικής; Ή μηπως μετά απο αυτό θα πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί και ο κ.Μουζάλας δεν επέλεξε να μιλήσει για παράδειγμα με τους 8 του ΑΣΔΑ στο ΚΥΒΕ Περιστερίου, αλλά στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου Χαϊδαρίου; Και πριν ξεκινήσουν τα ανθρωπιστικά “τσιτάτα”, είναι γνωστό πλέον ότι δεν μιλάμε μόνο για πρόσφυγες, ούτε η περιοχή του Σκαραμαγκά έχει την δυνατότητα μέσα σε 2 ήμερες να τους φιλοξενήσει.. Να προειδοποιήσουμε επίσης πως δεν έχουμε γίνει ακόμη ήρωες του Αιγαίου και λόγω της γεωγραφικής μας θέσης, σίγουρα δεν θα γίνουμε, άσχετα αν βρήκαμε και εμείς μια ακτή για να τους φιλοξενήσουμε. Η σημερινή διοίκηση ουσιαστικά “στηρίζει” μία κυβέρνηση που το έφερε απο εδώ, το έφερε απο εκεί και μας ανάγκασε στα μάτια ανήμπορων μικρών παιδιών να βλέπουμε την κατάντια συμφωνιών που πρέπει να τηρήσουμε εμείς,ανέτοιμοι και ανεκπαίδευτοι.

ΒΙΟΛΑΤΟΣ Δ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Πνευμονολόγος - Φυματιολόγος Επιστημονικός συνεργάτης 4ης Πνευμονολογικής Κλινικής ΓΝΝΘΑ “Η Σωτηρία”

Σπιρομέτρηση - Βρογχοσκόπηση Μελέτη ύπνου - Οξυγονοθεραπεία Νεφελοποίηση Διακοπή Καπνίσματος Παιδοπνευμονικά περιστατικά Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση και Εξετάσεις

Επισκέψεις κατ’ οίκον

Ιατρείο: Αγωνιστων Στρατοπέδου 60, Χαϊδάρι, ΤΚ 124 61 Τηλ(fax): 216 700 1938 Κιν.: 6932 764166

Ε-mail: g.violatos@yahoo.gr www.pneumoiasis.gr

“δέχεται καθημερινά απόγευμα με ραντεβού”

like us on

www.facebook.com/247press.com.gr


24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé 7

www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Μάρτιος 2016

Τοπικά

Σκανάρετε, για περισσότερες σχετικές ειδήσεις

Μεγάλη συμμετοχή στις αποκριάτικες εκδηλώσεις Με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση στη συμμετοχή από τον κόσμο ολοκληρώθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Χαϊδαρίου την Κυριακή 13/2 με το Αποκριάτικο ξεφάντωμα για τα παιδιά και την Καθαρά Δευτέρα με το παραδοσιακό γλέντι- “πέταγμα του αετού”.

Παρά το ότι οι καιρικές συνθήκες δεν βοήθησαν να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις ακριβώς όπως είχαν προγραμματιστεί, η εκδήλωση της Καθαράς Δευτέρας μεταφέρθηκε εκτάκτως στο Δημαρχείο, ο κόσμος συμμετείχε και στις δύο εκδηλώσεις. Ξεχωριστό ρόλο είχαν οι εθνικοτοπικοί σύλλογοι που συμμετείχαν στη γιορτή, με τους παραδοσιακούς τους χορούς και τα έθιμα από τους τόπους τους, έδωσαν επιπλέον ενδιαφέρον στη γιορτή. Την παράσταση έκλεψε

like us on

www.facebook.com/247press.com.gr

το χορευτικό του Δήμου παρουσιάζοντας αποκριάτικους παραδοσιακούς χορούς και τα αποκριάτικα “πειράγματα”. Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος ευχαρίστησε έναν προς έναν τους Εθνικοτοπικούς Συλλόγους για την παρουσία τους και την προσφορά τους στην εκδήλωση αλλά και γενικότερα στην πόλη, για την συμβολή τους στην προώθηση του πολιτισμού.


8 24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Μάρτιος 2016

Τοπικά

Το 2ο γυμνάσιο Χαϊδαρίου είπε “OXI στον Σχολικό Εκφοβισμό” Το 2ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου επισκέφτηκε η Ολυμπιονίκης της Πάλης Βούλα Ζυγούρη στο πλαίσιο του προγράμματος “Σέβομαι την Διαφορετικότητα” του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Η Ολυμπιονίκης και ο ειδικός εκπαιδευτικός κ. Cliff Parry πραγματοποίησαν ένα workshop ειδικά για τους μαθητές του σχολείου που βασίζεται στις αξίες και στα ιδανικά του Ολυμπισμού και της Εκεχειρίας έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά για την ανάγκη του σεβασμού στην διαφορετικότητα. Η δράση - που είναι εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας - έλαβε χώρα στις 24/2/2016.

like us on

www.facebook.com/247press.com.gr


24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé 9

www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Μάρτιος 2016

Τοπικά

Έντονη παρουσία της κ. Λυμπουσάκη, εκεί όπου υπάρχει το Χιώτικο στοιχείο Δραστήρια και πραγματικά ακούραστη η αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ειρήνη Λυμπουσάκη, η οποία έχει αφιερωθεί στην προσφορά στα κοινά, είτε αυτή εκφράζεται στην πόλη του Χαϊδαρίου, είτε αφορά τις δράσεις του Χιώτικου στοιχείου στην Αττική. Μία πολύ σημαντική εκδήλωση ήταν αυτή, όπου η Αντιπεριφέρεια Χίου κάλεσε τον πολύ δραστήριο σύλλογο Πυργουσών να εκπροσωπήσει το νησί της Χίου, στις αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από την Περιφέρεια Αιγαίου στην Πλατεία Συντάγματος. Εκεί, όπου τον σύλλογο εκπρόσωπησαν οι κ.κ. Μπρη και Λυμπουσάκη, τοπικά καρναβαλικά έθιμα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, παρουσιάστηκαν στους Αθηναίους με τον τίτλο "Μία μικρή Ελλάδα στην Αθήνα". Φυσικά, η κ. Λυμπουσάκη δεν θα μπορούσε να λείψει από την ετήσια κοπή πίτας της Ομοσπονδίας

like us on

Χιακών Σωματείων Αττικής, όπου εκπροσώπησε τον σύλλογο Πυργουσών. Η εκδήλωση έγινε στην Καλλιθέα και παρόντες ήταν πλήθος εκπροσώπων Χιώτικων σωματείων, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης, βουλευτές Χίου και πολλοί άλλοι. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη επιτυχία που είχε ο χορός του συλλόγου Πυργουσών, ο οποίος έγινε στο "Συντριβάνι" στην Αγία Βαρβάρα και δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο. Εκεί, οι φίλοι και οι φίλες του συλλόγου διασκέδασαν με την ψυχή τους, χόρεψαν και σύσφιξαν ακόμα περισσότερο τους ισχυρούς δεσμούς που έχουν οι Χιώτες μεταξύ τους.

www.facebook.com/247press.com.gr


10 24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Μάρτιος 2016

Συνέντευξη

Τζανέτος Φιλιππάκος Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

“Συνεχίζω να μοιράζομαι την καθημερινότητα και τους προβληματισμούς των συμπολιτών μου στο Χαϊδάρι” O Χαϊδαριώτης Γενικός Γραμματέας έχει ως κύρια αρμοδιότητα το Συντονισμό των Υπηρεσιών των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής πολιτικής, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, όσον αφορά στο ευαίσθητο θέμα της μετανάστευσης. Επίσης, εκπροσωπεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συναντήσεις, συνέδρια και fora εθνικού, ευρωπαϊκού και διεθνούς επιπέδου, σε ζητήματα μεταναστευτικής πολιτικής και διαχείρισης προσφυγικών ροών.

Κοιτώντας το βιογραφικό σας, κύριε Φιλιππάκο, παρατηρείκανείς πως η μόνιμη διαμονή σας στην πόλη μας, βρίσκεται σε περίοπτη θέση. Ποια θα λέγατε πως είναι η θέση που έχει το Χαϊδάρι στην καρδιά σας; Kατάγομαι όπως ξέρετε από το Γύθειο Λακωνίας, αλλά το Χαϊδάρι αποτελεί τη μόνιμη κατοικία μου τα τελευταία 45χρόνια. Είναι η δεύτερη Πατρίδα μου και σαφώς κατέχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου. Εδώ δημιούργησα την οικογένειά μου και μεγάλωσα τα παιδιά μου. Το Χαϊδάρι είναι ο τόπος όπου “έχτισα” τα όνειρά μου και πάλεψα ενάντια στους φόβους και τις ανησυχίες, που εύλογα χαρακτηρίζουν κάθε άνθρωπο, καθώς εξελίσσεται μέσα στη ζωή. Στο πέρασμα των χρόνων, βίωσα τις σημαντικότερες αλλαγές στην εικόνα του Δήμου μας, τις

καλές και τις άσχημες Διοικήσεις της πόλης, την αγωνία των κατοίκων και μοιράστηκα και συνεχίζω να μοιράζομαι την καθημερινότητακαι τους προβληματισμούς των γειτόνων και συμπολιτών μου. Πάντοτε στη ζωή μου υπηρετούσα και υπηρετώ αδιαπραγμάτευτα αρχές και αξίες που με συνοδεύουν σε όλη την προσωπική και επαγγελματική μου πορεία. Γι' αυτό και οι σχέσεις μου με το Χαϊδάρι και τους συμπολίτες μου, καθώς και η ενασχόλησή μου με τα προβλήματα των ανθρώπων της περιοχής, ξεκινά από πολύ παλιά. Πάντοτε με διακριτικότητα από τις θέσεις που κατείχα, όπως άλλωστε και από τη σημερινή θέση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, μία από τις βασικές μου επιδιώξεις εξακολουθεί να είναι η ενασχόληση με τα κοινά και η στήριξη του δήμου και των συμπολιτών μου.

Συνέντευξη στον

Παναγιώτη Νιζάμη

Πώς αντιμετώπισαν οι συμπολίτες μας στο Χαϊδάρι την ανάληψη των καθηκόντων σας στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης; Για εσάς που υπήρξατε επί σειρά ετών στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να βρίσκεστε στη θέση του Γενικού Γραμματέα, υπεύθυνου για τόσο κρίσιμα ζητήματα; Η στήριξη των συμπολιτών μουμε έχει συγκινήσει. Κι αυτό το λέω, λαμβάνοντας υπόψη τα προσωπικά μηνύματα που μου στέλνουν, αλλά και τον τρόπο που εκδηλώνουν ένθερμα την αγάπη τους προς το πρόσωπό μου κάθε φορά που με συναντούν και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου γι΄ αυτό. Ως προς το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας.

like us on

www.facebook.com/247press.com.gr


24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé 11

www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Μάρτιος 2016

Θα μπορούσα να σας πω ότι ποτέ στη ζωή μου δεν φοβήθηκα την ευθύνη που μπορεί να αποπνέει οποιαδήποτε τιμητική θέση που μου δίδεται και είμαι από τους ανθρώπους εκείνους πουδιατηρώ έντονο το αίσθημα της φιλοπατρίας και αγωνίζομαι για το συμφέρον του τόπου μου και όλων των Ελλήνων. Αυτό έκανα ως στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας, αυτό εξακολουθώ να πράττω και τώρα. Σαφώς μία τέτοια θέση, όπως αυτή που βρίσκομαι, με γεμίζει με πρόσθετη ευθύνη και αποφασιστικότητα, καθώς απαιτεί λεπτούς χειρισμούς.Ο ρόλος του συντονιστή και ουσιαστικά του “συνδετικού κρίκου” μεταξύ των συναρμοδίων Υπουργείων, προκειμένου να επιτελεστεί σημαντικό έργο σε άμεση συνεργασία και επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τις υπηρεσίες, αποσκοπεί στη διαφύλαξη των συμφερόντων της Πατρίδας μας, αλλά και όλων των Ελλήνων. Και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζομαι καθημερινά, με τη βοήθεια των πολύτιμων συνεργατών μου.

Συνέντευξη

γεγονός που θα ωφελήσει όλους τους επιχειρησιακούς και δημοτικούς φορείς. • Να εκμεταλλευτούμε τη δημοτική περιουσία και τις ομορφιές της περιοχής μας, να προβάλλουμε τα αξιοθέατα του Δήμου μας μέσω μιας οργανωμένης και στοχευμένης διαφημιστικής καμπάνιας, με στόχο και την εισροή χρηματικών ποσών στα δημοτικά ταμεία, αλλά και την προώθηση των δημοτικών και εμπορικών επιχειρήσεών της περιοχής μας. • Να θέσουμε σε άμεση προτεραιότητα το θέμα της συντήρησης των δημοτικών σχολείων και κάλυψης των αναγκών τους. Λαμβάνοντας υπόψη την ανθρωπιστική κρίση, να μπορούσαμε να οργανώσουμε καλύτερα την υλική και οικονομική προσφορά του Δήμου μας σε οικογένειες που έχουν ανάγκη επιβίωσης και να τις ελαφρύνουμε, όσο μπορούμε, από τις οικο-

Πώς βιώνετε την καθημερινότητα σας, στα όρια του Δήμου μας; Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης; Μπορούν να προχωρήσουν σε αυτά οι Τοπικές Διοικήσεις από μόνες τους; Δυστυχώς στην εποχή που ζούμε, βιώνοντας την τεράστια ανθρωπιστική κρίση, η καθημερινότητα όλων μας έχει μεταβληθεί. Συνεχίζουμε, όμως, να ελπίζουμε, να διεκδικούμε, να παλεύουμε ενάντια στις αντιξοότητες. Σαφέστατα, όσο δύσκολη κι αν είναι η καθημερινότητά μας, περιμένουμε από την Κεντρική Εξουσία, αλλά και τις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις, μέσα σε ένα πνεύμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης να συνδράμουν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής. Μπορώ να σας αναφέρω επιγραμματικά μια σειρά από ενέργειες και πρωτοβουλίες σε τοπικό επίπεδο, που θα ήταν ενδεχομένως εφικτά να ακολουθήσει η Δημοτική Αρχή και να είναι προς όφελος των κατοίκων της. Πιο συγκεκριμένα: • Να εστιάσουμε στην εκμετάλλευση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και κονδυλίων για δημιουργία θέσεων εργασίας και για την βελτίωση της εικόνας του Δήμου μας. • Να επενδύσουμε στον αθλητισμό και να δοθούν κίνητρα στους δημότες για τη συμμετοχή τους, με στόχο τη σωματική και πνευματική καλλιέργεια και επιδεξιότητα • Να παράσχουμε βοήθεια οικονομική, αλλά και τεχνική σε πολιτιστικούς συλλόγους, με σκοπό την προώθηση της ιστορίας και πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου μας και των εκδηλώσεών του, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση των δημοτικών εσόδων. • Να βελτιστοποιήσουμε τις υπηρεσίες του Δήμου μας σε όλους τους τομείς, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας και παράλληλα να προωθηθεί η αναδιάρθρωση και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δήμου μέσω της τεχνολογίας. Στο ίδιο πλαίσιο, θα μπορούσαμε: • Να διεξάγουμε επιμορφωτικά προγράμματα και σεμινάρια για την εκπαίδευση των δημοτικών υπαλλήλων σε σχέση με τις νέες μορφές της τεχνολογίας και Διοίκησης. • Να αναπτύξουμε σε τακτική βάση συλλογικές δράσεις και συνεργασίες με άλλους Δήμους,

like us on

πρόγραμμα, με στόχο την αναβάθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο, από όποια υψηλή θέση κι αν κατέχει.

Μέσααπό τις αρμοδιότητες σας σε θέματα μετανάστευσης πώς θα αντιμετωπίζατε την απόφαση να φιλοξενήσει το στρατόπεδο Χαϊδαρίου μέρος ενός νέου προσφυγικού κύματος; Κύριε Νιζάμη, επειδή το τελευταίο διάστημα επικρατεί ένας φόβος με τις προσωρινές δομές φιλοξενίας και μια παραφιλολογία που περισσότερο μπερδεύει και αγχώνει τους κατοίκους των Δήμων, ώστε να εξυπηρετούνται συμφέροντα, ίσως, πολιτικά από τρίτους, θα ήθελα να επισημάνω το εξής: Η απόφαση που λαμβάνεται από την Κυβέρνηση για την δημιουργία μιας προσωρινής δομής φιλοξενίας προσφύγων, δεν λαμβάνεται αυθαίρετα, αλλά εξαρτάται από τη συνεργασία των τοπικών φορέων του εκάστοτε Δήμου, την περιοχή - τοποθεσία, τη δημογραφική σύνθεση, το αν είναι πυκνοκατοικημένη τοποθεσία, την εύκολη πρόσβαση λεωφορείων στο χώρο, αλλά και στους γύρω δρόμους, την επίδραση στη ζωή των κατοίκων, καθώς και από πολλούς άλλους παράγοντες. Δεν επιλέγονται χώροι μόνο και μόνο επειδή μας προτείνονται, ούτε επειδή είναι προς εκμετάλλευση, αλλά και ούτε επειδή πληρούν ως ένα βαθμό την ανάλογη έκταση. Υπάρχει μια ευρεία συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τα αρμόδια Υπουργεία και οι όποιες αποφάσεις και πρωτοβουλίες δεν λαμβάνονται μονομερώς, αλλά βασίζονται σε ένα στρατηγικό πλάνο και σχεδιασμό και πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη οι θέσεις και οι απόψεις των τοπικών κοινοτήτων. Σε αυτό το σημείο δεν θα μπορούσα πάντως να μην εξάρω την αλληλεγγύη που έχει επιδείξει ο Δήμος Χαϊδαρίου, προς τους δοκιμασμένους πρόσφυγες που αναζητούν ασφαλές καταφύγιο στην Ευρώπη, προσφέροντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στο πλαίσιο σχετικών δράσεων.

Το σπάσιμο των Περιφερειών θα μπορούσε να οδηγήσει σε καλύτερο έλεγχο του αυτοδιοικητικού έργου;

νομικές υποχρεώσεις τους προς το Δήμο. Για την υλοποίηση όλων των παραπάνω σαφώς και απαιτείται ένα “νοικοκύρεμα” στα οικονομικά του Δήμου μας και ένας περιορισμός στις περιττές δαπάνες. Τέλος, θα πρέπει να εισπραχθούν όλα τα ποσά που οφείλονται στο Δήμο μας εδώ και πολλά χρόνια από τους μεγαλοϊδιοκτήτες και να προάγουμε τα συμφέροντα της πόλης μας προς πάσα κατεύθυνση. Πολλά από τα ανωτέρω μπορούν να υλοποιηθούν άμεσα με πρωτοβουλία του Δήμου μας και των Αρχών του. Σαφώς υπάρχουν και άλλα που προϋποθέτουν την άμεση συνεργασία των Αρχών σε Κεντρικό επίπεδο με την υποβολή ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου, πέρα από κόμματα και ιδεολογίες, που θα έχει ως βάση και στόχο την οικονομική και πνευματική ανάπτυξη του τόπου. Ένα ολοκληρωμένο και κοστολογημένο

www.facebook.com/247press.com.gr

Θεωρώ πως ότανμία Περιφέρεια έχει να συντονίσει λιγότερους Δήμους, τότε επιτελεί ένα πιο ολοκληρωμένο έργο και δύναται να συνδράμει οικονομικά και στοχευμένα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπου παρίσταται ανάγκη. Αντιστρόφως ανάλογα το ίδιο ισχύει και με τις τοπικές αυτοδιοικήσεις, καθώς υπάρχει πιο βελτιωμένο πλαίσιο συνεργασίας και επιτάχυνση των διαδικασιών και κάλυψης των αναγκών του εκάστοτε Δήμου με την Περιφέρεια, γεγονός που θα μειώσει τη γραφειοκρατία και το χρόνο κωλυσιεργίας και αναμονής των αιτημάτων των αυτοδιοικήσεων. Επιπρόσθετα, θεωρώ ότι το σπάσιμο των μεγάλων Περιφερειών θα αναβαθμίσει το εκλογικό σύστημα και θα επανεκκινήσει τον τρόπο έκφρασης της βούλησης των πολιτών, ενισχύοντας σημαντικά τη λειτουργία της Δημοκρατίας στη Χώρα μας. Θέλω να πιστεύω, ότι κάθε αλλαγή που γίνεται θα είναι προς την ορθή κατεύθυνση και προς όφελος της Πατρίδας μας, με μια ανθρωποκεντρική διάσταση και θεώρηση, με ένα και μόνο σκοπό, τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας.


12 24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Μάρτιος 2016

Το θέμα του μήνα

“Ηaidari Agenda”

Ο Βαγγέλης Ντηνιακός δυναμώνει τη φωνή των πολιτών Συνεπής στην υπόσχεση που είχε δώσει, έναν χρόνο πριν, στον Χαϊδαριώτικο λαό, πως η παράταξη “Χαϊδάρι ξανά” “δεν θα μείνει αδρανής, αλλά θα συνεχίσει να εργάζεται με κριτήριο το συμφέρον της πόλης και των κατοίκων της”, ο Βαγγέλης Ντηνιακός παρουσίασε την διαδικτυακή και ανα-

λογική πλατφόρμα “Ηaidari Agenda”. Είναι ενδεικτικό πώς για πρώτη φορά στον Δήμο μας, και μάλιστα με ενέργειες της Αντιπολίτευσης, αξιοποιούνται οι δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας για να αποκτήσει περισσότερη δύναμη η φωνή των πολιτών.

Επιμέλεια

Παναγιώτης Νιζάμης

Η αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου… δεν έφτασε! 700 και πλέον συμπολίτες μας, κατέκλυσαν τον χώρο της αίθουσας εκδηλώσεων του Δημαρχείου, την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, φτάνοντας μέχρι και το προαύλιό του, αφού μαζί με την κοπή της πίτας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Βαγγέλη Ντηνιακό για το “Ηaidari Agenda”, το νέο αυτό “εργαλείο” που δίνει τη δυνατότητα στους δημότες να συμμετέχουν ενεργά στην αναγέννηση της πόλης, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο ίδιος. - “Εμείς θέλουμε τους δημότες συμμέτοχους.

Θέλουμε τη φωνή τους, θέλουμε τις ιδέες τους. Η τεχνολογία πλέον, αυτή τη δυνατότητα μας τη δίνει. Και αυτό αξιοποιούμε”. - “Πίστεψα και πιστεύω ότι μέσα από τη δυναμική που μπορεί να αναπτυχθεί με την πλατφόρμα, οι ίδιοι οι συμπολίτες μας με τις παρεμβάσεις τους και τον έλεγχο τους, θα μας υποχρεώσουν όλους να γίνουμε καλύτεροι.” - “Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι να φτιάξουμε όλοι μαζί το Χαϊδάρι όπως το ονειρευόμαστε.”

like us on

www.facebook.com/247press.com.gr


24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé 13

www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Μάρτιος 2016

Το θέμα του μήνα

Τι είναι το “Haidari Agenda”; H πλατφόρμα www.haidari-agenda.gr είναι μία πρωτοβουλία της δημοτικής παράταξης “Χαϊδάρι Ξανά”. Αποτελεί ένα καινοτόμο εργαλείο, το οποίο μεταφέρει τα θέματα των πολιτών, που αφορούν την πόλη, στο Δήμο και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στην ισχυρή θέλησή μας, για την ενεργό συμμετοχή όλων των Χαϊδαριωτών, ανεξαρτήτως πολιτικής ή κομματικής τοποθέτησης, με στόχο όλοι μας να νιώθουμε περήφανοι για το Χαϊδάρι.

Πως συμμετέχω; Διαδικτυακά: Μέσω της πλατφόρμας www.haidari-agenda.gr Αναλογικά: Μέσω ειδικής φόρμας, την οποία βρίσκω σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης, από όπου την παραλαμβάνω, τη συμπληρώνω και την επιστρέφω. Συγκεκριμένα, τα διαθέσιμα σημεία είναι τα εξής: Κεντρικό Χαϊδάρι: Ασφάλειες Πετούση, Αγωνιστών Στρατοπέδου 61 Δάσος Χαϊδαρίου: Πέτρινο Περίπτερο,

Ηρώων Πολυτεχνείου 75 Γρηγορούσα: Ασφάλειες Κουτσοδόντη, Φαβιέρου 63

Γιατί να συμμετέχω; Εύκολα και γρήγορα, μπορούμε όλοι, ως ενεργοί πολίτες, να ενημερώνουμε ή να κινητοποιήσουμε το Δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο για θέματα που εντοπίζουμε και να παρακολουθούμε την εξέλιξή τους, συμβάλλοντας έμπρακτα και ουσιαστικά στην αναβάθμιση της πόλης.

Το HaidariAgenda… “Χείρα βοηθείας” στη Δημοτική Αρχή Ο Βαγγέλης Ντηνιακός ξεκαθάρισε πως η πρωτοβουλία για τη δημιουργία του “Haidari agenda” σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει υποκατάσταση της Δημοτικής Αρχής, αλλά “χείρα βοηθείας” προς αυτή, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πώς. - “Έμπρακτα, τώρα, τρία χρόνια και πριν τις εκλογές δίνουμε τη συναίνεσή μας, ως αντιπολίτευση και με δική μας πρωτοβουλία, δικό μας κόστος και δικό μας χρόνο προσπαθούμε να ενώσουμε δυνάμεις, ώστε να γίνει η φωνή των πολιτών, όπως λέει και το σύνθημά μας, πιο ισχυρή. Με το “Ηaidari Agenda” δίνουμε λοιπόν μία “χείρα βοηθείας” στη Δημοτική Αρχή”.

like us on

www.facebook.com/247press.com.gr


14 24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Μάρτιος 2016

Το θέμα του μήνα

Η πρωτοτυπία του “Haidari agenda”… δέχτηκε την άρνηση για συνεργασία απο την Διοίκηση του Δήμου Η πρωτοτυπία της πλατφόρμας “Haidari agenda” έγκειται στο γεγονός ότι την ατζέντα των θεμάτων προσπαθεί να τη φέρει η αντιπολίτευση, αφού όπως τόνισε και στην ομιλία του ο επικεφαλής της παράταξης “Χαϊδάρι Ξανα”, “Η αντιπολίτευση για εμάς οφείλει να συνδράμει στη βελτίωση της πόλης τώρα και όχι να περιμένει τις εκλογές ώστε να διεκδικήσει τον Δήμο” Στην παραπάνω λογική πάντως οι πρώτες αντιδράσεις της Δημοτικής Αρχής δεν ήταν οι αναμενόμενες, αφού δεν θέλησε να συνεργαστεί με την νέα πλατφόρμα επικοινωνίας για το καλό της πόλης., αντίθετα απο την πρώτη στιγμή θέλησε να κερδίσει επικοινωνιακά τις εντυπώσεις, κατηγορώντας τον Βαγγέλη Ντηνιακό για την προσφορά του στο ίδιο της το έργο! Για την παραπάνω λογική ο Β. Ντηνιακός σε ήπιους τόνους σημείωσε: - “Ίσως αυτά τα ήθη στην πολιτική να φαίνονται πρωτόγνωρα στον Δήμαρχο και η πρόσφατη απρόκλητη επίθεσή του να είναι αποτέλεσμα της αρχικής του έκπληξης ότι ναι, υπάρχουν και δημοτικές παρατάξεις που θέλουν να πάει καλύτερα ο Δήμος εδώ και τώρα! Για την πλατφόρμα τον ενημέρωσα επίσημα, όπως απαιτεί θεωρώ και η δεοντολογία, και του ανέφερα ότι θέλουμε να βοηθήσουμε τον Δήμο και ότι αυτή η κίνηση, επειδή έχει στοιχεία καινοτομίας και πρωτοτυπίας, μας έχουν ζητήσει να προβληθεί. Ο ίδιος, ενώ έδειξε να συμφωνεί, αντιδεοντολογικά έπειτα παρενέβη σε τηλεοπτική εκπομπή που παρουσιαζόταν η πλατφόρμα με στόχο να αποπροσανατολίσει το κοινό. Τί φοβάται άραγε; Τελικά δεν θέλει τη συνεργασία; Δεν επιδιώκει τη συναίνεση; Δεν ενδιαφέρεται για το καλό της πόλης;”.

“Ηaidari Agenda”

Χαϊδάρι Ξανά

Ένας χρόνος με συγκεκριμένες προτάσεις και ενέργειες για Στρατόπεδο, Μετρό, Σκαραμαγκά Για το Στρατόπεδο:

- “Αρχικά φέραμε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Η διατύπωση της πρότασης για δέσμευση ως ιστορικού τόπου ολόκληρης της έκτασης του Στρατοπέδου είναι ο μόνος τρόπος για να σώσουμε τον χώρο στο σύνολό του, για να αποκτήσει την ιστορική αξία που του αρμόζει και να μην τσιμεντοποιηθεί. Δε μείναμε μόνο στο Δημοτικό Συμβούλιο. Κάναμε επαφές με τον ΑΣΔΑ και πήραμε τη στήριξή του. Θέσαμε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και λάβαμε το ομόφωνο ψήφισμά του.”

Για το Μετρό:

- “Ολοκληρώσαμε τεχνοοικονομικά την πρότασή μας και την κάναμε γνωστή με συνέντευξη Τύπου. Ζητήσαμε να έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη απόφασης. Η πρότασή μας για το Μετρό δεν ήταν απλά μια πρόταση. Δουλέψαμε με τους ειδικούς συνεργάτες μας, μηχανικούς και προτείναμε τις καλύτερες και τις πιο εφικτές λύσεις. Για να το πετύχουμε αυτό κάναμε επαφές και με τη Διεύθυνση Μελετών της “Αττικό Μετρό” και με άλλους αρμόδιους.”

Για την ακτή Σκαραμαγκά:

- “Φέραμε πρόσφατα ολοκληρωμένη πρότασή με

σχεδιο και ποιοτικό περιεχόμενο για την αξιοποίηση της ακτής Σκαραμαγκά προς όφελος όλων των Χαϊδαριωτών και των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας. Αν δε χρησιμοποιηθεί απο την Δημοτική Αρχή τώρα που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας το είχε ζητήσει όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση, πότε θα γίνει; Τώρα υπάρχουν οι καλύτερες προϋποθέσεις.” Σε ό,τι αφορά στην αντίδραση της Διοίκησης του Δήμου στις παραπάνω ενέργειες,ο Βαγγέλης Ντηνιακός σημείωσε πως η Δημοτική Αρχή τις είδε με μικροψυχία και καχυποψία επισημαίνοντας, ταυτόχρονα, πως σε συμμετοχή του σε συνάντηση Δημάρχων της Δυτικής Αθήνας και της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Μιχάλης Σελέκος, δεν αναφέρθηκε καθόλου σε κανένα από τα παραπάνω τρία μεγάλα ζητήματα. Ο Βαγγέλης Ντηνιακός εξέφρασε την ευχή να αλλάξει η σημερινή Διοίκηση τη στάση της προς όφελος της πόλης. - “Για φανταστείτε για την πόλη μας ένα κοινό μέτωπο όλων και της αντιπολίτευσης και της δημοτικής αρχής, τι αποτελέσματα θα έφερνε για το Χαϊδάρι”, τόνισε.

like us on

www.facebook.com/247press.com.gr


24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé 15

www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Μάρτιος 2016

Το θέμα του μήνα

“Ηaidari Agenda” Η σημερινή Δημοτική Αρχή... σε ρόλο κομματικής αντιπολίτευσης! - “Δυστυχώς ο Δήμαρχος και η ομάδα του δείχνουν με τις ενέργειές τους (συνθήματα, πανό στο Δημαρχείο, κομματικά προσανατολισμένες εκδηλώσεις κ.ά.) ότι πάνω από όλα δουλεύουν για το κόμμα.Ο κ. Σελέκος, ενώ έχει την ευθύνη της διοίκησης που του ανατέθηκε, δυστυχώς δρα ως αντιπολίτευση, μένοντας σε αόριστες καταγγελίες, προς την Κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, αντί να προχωρά σε συγκεκριμένες διοικητικές πράξεις και ενέργειες, που θα έλυναν προβλήματα της πόλης”, ανέφερε ο Βαγγέλης Ντηνιακός. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα των παρα-

πάνω ανέφερε τις διαμαρτυρίες της Δημοτικής Αρχής αλλά τη μη κατάθεση των απαιτούμενων μελετών, έτσι ώστε να λάβει ο Δήμος μας την αναγκαία χρηματοδότηση από την Περιφέρεια, και να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα, κάτι που αποδείχθηκε έπειτα από ενέργειες της παράταξης “Χαϊδάρι ξανά”. - “Εμείς δεν υπηρετούμε κανένα κόμμα. Υπηρετούμε και θα υπηρετούμε το συμφέρον της πόλης και μόνον. Δίνουμε και θα δίνουμε μάχες στο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι μόνο, προκειμένου να δοθούν λύσεις εδώ και τώρα στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δημότης”.

Θα αλλάξουμε την μίζερη κατάσταση της πόλης! Συνεχίζοντας τις αναφορές στο έργο της σημερινής Δημοτικής Αρχής ο Βαγγέλης Ντηνιακός αναφέρθηκε στην τραγική εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το Χαϊδάρι και από την οποία προκύπτει ολοφάνερα η έλλειψη οργάνωσης και συντονισμού των υπηρεσιών του Δήμου - “Συνεχή είναι τα θέματα που καταθέτουμε στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου: καθαριότητα, πεζοδρόμια, κοπή δέντρων, πράσινο, κτήρια, κυκλοφοριακά κ.ά. Ωστόσο συνήθως απλά γίνεται η παραδοχή τους χωρίς να προχωρά η επίλυσή τους” τόνισε ο Βαγγέλης Ντηνιακός, για να υπενθυμίσει παραδείγματα συνδημοτών μας, που η Δημοτική Αρχή “κώφευε” επί μήνες στις εκκλήσεις τους για επίλυση των θεμάτων τους,και

στα οποία δόθηκε λύση έπειτα από παρέμβαση της παράταξης “Χαϊδάρι ξανά””. - “Και για κάποιο νέο έργο ούτε λόγος. Λένε δεν υπάρχουν χρήματα, δεν υπάρχουν δυνατότητες, φταίει το σύστημα. Άραγε σε άλλους δήμους πώς τα καταφέρνουν καλύτερα; Πώς γίνονται έργα; Αλήθεια πώς να γίνουν έργα όταν δεν αξιοποιούνται ευρωπαϊκά προγράμματα, γιατί λόγω ιδεολογίας τα ξορκίζουμε;” σημείωσε ο Βαγγέλης Ντηνιακός για να συμπληρώσει πως “Εμείς αυτή τη μίζερη κατάσταση δεν την αντέχουμε και θα την αλλάξουμε. Και μάλιστα δεν περιμένουμε τις δημοτικές εκλογές. Και ακόμα περισσότερο δεν μένουμε στα λόγια”.

Αναλαμβάνονται διεκπεραιώσεις ασφαλιστικών εταιριών

ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ● ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ● ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Λ. Καραγιάννη 4, Χαϊδάρι (1η παράλληλος από Λ. Αθηνών 202), Τηλ. 210.5817120

like us on

www.facebook.com/247press.com.gr

Η σκυτάλη σε όλους... για μια καλύτερη πόλη - “Από τώρα και στο εξής, με την πλατφόρμα “HaidariAgenda”, δίνουμε τη σκυτάλη στους δημότες”, είπε ο Βαγγέλης Ντηνιακός. - “Μπορούμε να τρέχουμε όλοι μαζί, με την ταχύτητα που απαιτούν οι καιροί, και για την επίλυση των προβλημάτων και για την εφαρμογή νέων ιδεών και προτάσεων που θα κάνουν την πόλη και τη ζωή μας καλύτερη”. - “Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε όλο και περισσότερους Χαϊδαριώτες, όλο και περισσότερους συμπολίτες μας μαζί μας και δεν στεκόμαστε καθόλου στις τυχόν διαφορές που μπορεί να προηγήθηκαν με οποιαδήποτε επιλογή ο καθένας έκανε στο παρελθόν. Ένα μόνο κριτήριο βάζουμε και για εμάς αρκεί: Την πραγματική αγάπη για την πόλη και τους ανθρώπους της”.


16 24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Μάρτιος 2016

Το θέμα του μήνα

“Ηaidari Agenda” Διπλός ο στόχος της νέας πλατφόρμας

To Haidari Agenda “μίλησε”

Καταπολέμηση της ανεργίας με την ανανέωση της πόλης! Μαζί με τους συνεργάτες του, ο Βαγγέλης Ντηνιακός, αξιοποιώντας τα παραπάνω στοιχεία σε συνδυασμό με την τεράστια κοινωνική ανάγκη για νέες θέσεις εργασίας, πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο τη σύνταξη και προώθηση προγράμματος αυτεπιστασίας για άνεργους οικοδόμους και τεχνίτες διαφόρων ειδικοτήτων ώστε να σχηματιστούν τα κατάλληλα συνεργεία που σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου θα προχωρήσουν σε αποκατάσταση των παραπάνω προβλημάτων. Το πρόγραμμα δεν απαιτεί ιδιαίτερα μεγάλα κόστη και μπορεί να το υλοποιήσει ο Δήμος. Υπάρχει όμως και η δυνατότητα, με την κατάλληλη τεκμηρίωση και διεκδίκηση να υλοποιηθεί με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ σε συνεργασία με τον ΑΣΔΑ και την Περιφέρεια. Με τον τρόπο αυτό, και άνεργοι συμπολίτες μας θα βρουν δουλειά, που στις μέρες μας την έχουν μεγάλη ανάγκη και η πόλη θα ανακάμψει από τη φθίνουσα πορεία της τα τελευταία χρόνια. Η πρόταση αυτή ιδιαίτερα για τους οικοδόμους που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη είναι απολύτως αναγκαία καθώς στερούνται ενσήμων που είναι όμως απαραίτητα για τη συνταξιοδότησή τους. Η Δημοτική Αρχή οφείλει να ασχοληθεί υπεύθυνα με το θέμα, ώστε να εξασφαλίσει την υλοποίησή του και να μην περιοριστεί όπως το συνηθίζει σε καταγγελίες και μετάθεση ευθυνών.

Εργα με αυτεπιστασία και νέες θέσεις εργασίας στο Δήμο προτείνει ο Βαγγέλης Ντηνιακός Πολλοί είναι ήδη οι συμπολίτες μας που καταγράφουν στην ηλεκτρονική και αναλογική μορφή της πλατφόρμας “HaidariAgenda” τις παρατηρήσεις τους και τις προτάσεις τους, ελπίζοντας επιτέλους να ακουστεί η φωνή τους στο Δήμο. Με μια πρώτη ανάλυση των αιτημάτων απο τη Δημοτική Ομάδα “Χαϊδάρι Ξανά”, το πρώτο που προέκυψε είναι η κατεπείγουσα ανάγκη εργασιών, συντήρησης των κοινόχτηστων και κοινοφελών χώρων ακόμη και των εγκαταστάσεων του Δήμου. Επικίνδυνα παγκάκια, επικίνδυνα φρεάτια, σπασμένες πλάκες πεζοδρομίων, πινακίδες καλυμμένες

με αυτοκόλλητα, τοίχοι γεμάτοι συνθήματα, λακκούβες στους δρόμους, εγκατελειμμένα αυτοκίνητα, κτήρια με φθορές και διάβρωση από υγρασίες και τοσα άλλα. Δημότες της πόλης μέσα απο φωτογραφίες και αναφορές δίνουν την εικόνα μιας κουρασμένης πόλης που όλο και περισσότερο απαξιώνεται και οι ίδιοι στερούνται τη χρήση των δημοτικών εγκαταστάσεωντης. Σε ορισμένες δε περιπτώσεις οι τελευταίες μετατρέπονται σε παγίδες και γίνονται επικίνδυνες!

•–¹ŒÈЋ½ÓÎÊÇÅɸÎÊÓ •–¹ŒÈЋ½ÓÎÊÇÅɸÎÊÓ •–¹ŒÈЋ½¤ÄÒ½É¸Ñ •–¹ŒÈЋ½¤ÄÒ½É¸Ñ •šÌºÎӌÊÇ·ÉÎÌÊÏÁÐ̹½Ñ •šÌºÎӌÊÇ·ÉÎÌÊÏÁÐ̹½Ñ •ŸŒÁÇΩÍÁÅÑ• – Ÿ •ŸŒÁÇΩÍÁÅÑ• – Ÿ É½ÉÁËÍÁÅÑ ••É½ÉÁËÍÁÅÑ •–ÅÁnjÁ̽ÅËÍÁÅÑ•šŸ¢ •–ÅÁnjÁ̽ÅËÍÁÅÑ•šŸ¢

% %SJWF8BZ žÁÌʼÒÄÑ

SJWF8BZ žÁÌʼÒÄÑ

£ £®š¬«® ¯œ–¬¢ ®š¬«® ¯œ–¬¢ ­¡˜ ­ ¡˜ £¢ª £ ¢ª FNBJMWFSPVYJT!HNBJMDPN F NBJMWFSPVYJT!HNBJMDPN

like us on

www.facebook.com/247press.com.gr


18 24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Μάρτιος 2016

Τοπικά

“Χαϊδάρι Ξανά”

Και οι λεπτομέρειες... κάνουν την διαφορα Σε όλους τους παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν βασιλόπιτα και αναψυκτικά. Στον χώρο του κυλικείου φιλοξενήθηκε ψυχαγωγική δράση όπου οι μικροί φίλοι της παράταξης έφτιαξαν τις δικές τους αποκριάτικες μάσκες και ζωγράφισαν την πόλη που ονειρεύονται! Τα δύο φλουριά, που περιέχονταν στα κομμάτια της πίτας, αντιστοιχούσαν σε μια ετήσια υποτροφία σε ειδικότητα της επιλογής του νικητή ή της νικήτριας στο ΙΕΚ CityUnity, αξίας 3.000 ευρώ, προσφορά του μέλους της παράταξης κ. Γιώργου Μπίσδα και σε μια διπλή πρόσκληση για τη θεατρική παράσταση “Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου” προσφορά του μέλους της παράταξης κ. Μάνου Πετούση.

Η πρωτοχρονιάτικη πίτα της παράταξης

Στην ίδια εκδήλωση τα μέλη της παράταξης “Χαϊδάρι ξανά” έκοψαν εθιμοτυπικά και την πρωτοχρονιάτικη πίτα, που ευλόγησε ο πατέρας Ιγνάτιος, από τον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας. Ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Τσατσαμπάς, σημείωσε πως ανήκει στην “αυτοδιοικητική σχολή” του Κυριάκου Ντηνιακού, που σημαίνει εντιμότητα, εργατικότητα, έργο ποιοτικό και ουσιαστικό για την πόλη και τους δημότες, τονίζοντας χαρακτρηιστικά. - “Σημαίνει το Δημαρχείο, το Παλατάκι, το κτήριο Γύζη, η ανάπλαση στο Δαφνί, τα 65 στρέμματα στο Στρατόπεδο, τα Αθλητικά Κέντρα, οι μεγάλες και μικρές πλατείες με πράσινο, οι Δημοτικές Επιχειρήσεις. Σε αυτούς τους κανόνες πιστεύουμε και με αυτούς τους κανόνες δουλεύουμε”. Ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Καρατζαφέρης τόνισε πως χαρακτηριστικό της παράταξης “Χαϊδάρι ξανά” είναι η δίψα για ανιδιοτελή προσφορά στο Χαϊδάρι σημειώνοντας πως “από την θέση μας στο δημοτικό συμβούλιο αγωνιζόμαστε για επίλυση των προβλημάτων που μας απασχολούν καθημερινά.

Ο αγώνας και η προσπάθεια μας θα συνεχιστεί έτσι ώστε να μην παραμένουμε στην επίλυση απλά κάποιων προβλημάτων αλλά να προσδώσουμε όραμα και προοπτική στην πόλη μας”. Χαρακτήρισε την πλατφόρμα “HaidariAgenda” ως “δείγμα της νεανικότητας και της δημιουργικότητας της παράταξης” αλλά και απόδειξη της σύγχρονης αντίληψης για τον Δήμο με σκοπό να γίνουν οι πολίτες “πρωταγωνιστές στη διοίκηση της πόλης μας”. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων οι Καραπέτρος Απόστολος, Πρόεδρος Ένωσης Μακεδόνων Δυτικής Αττικής “Μέγας Αλέξανδρος”,Συργιανόγλου Γιώργος, Πρόεδρος Εστίας Κρητών Χαϊδαρίου, Ράγγος Ηλίας, μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ψ.Ν.Α,Πετρόπουλος Γιώργος, Πρόεδρος της Foresight - HLT Hellas,Καλογεροπούλου Ζωή, Πρόεδρος του Εξωραϊστικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αφαίας-Σκαραμαγκά,Καλογράνας Γιώργος, Πρόεδρος

Κέντρου Λαογραφίας και Πολιτισμού Δυτικής Αττικής, Γουράνιος Διονύσης, Πρόεδρος της “Γέφυρας ζωής Α.μεΑ Δυτικού Τομέα” ,Κλεισιάρης Δημήτρης, Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου “Θεσσαλική Γη” Χαϊδαρίου και αντιπρόσωπος Πανθεσσαλικής Ομοσπονδία,Δεσάντης Πλάτωνας, Πρόεδρος Αθλητικού Ομίλου “Πήγασος” Χαϊδαρίου,Βελέντζας Ιωάννης, Πρόεδρος του Σύνδεσμου Νεοφωκααίων, Παπαμακαρίου-Μπρη Μαρία, Πρόεδρος του Συλλόγου Πυργουσών Αττικής “Το Πυργί Χίου”, Σαρρής Παναγιώτης, εκπρόσωπος του Αθλητικού Συλλόγου “Υπερίωνα”, Καράμπελας Κώστας, Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό “Αττική” Γιάννης Σγουρός, Ντάγκας Θωμάς, Ιδιοκτήτης Εκπαιδευτηρίων “Νέα Παιδεία”, Σπανού Ρέα, εκπρόσωπος Γυμναστικού Συλλόγου “Δάφνη Δαφνίου”Κρυστάλλης Γρηγόρης, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Ηπειρωτών Χαϊδαρίου “Δωδωναίον Φως”, Δεληγιάννης Σωκράτης, Πρόεδρος νεοσύστατου Συλλόγου Κάτω Αφαίας – Σκαραμαγκά, Χατζίρης Πέτρος, Πρόεδρος Επαγγελματικής Ένωσης Μικροπωλητών Δήμου Αιγάλεω, Νταβαρίνου Λήδα, Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκπαιδευτικών, Καραδήμα Γιούλη, Γενική Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκπαιδευτικών – Τμήμα Ελλάδος.

like us on

www.facebook.com/247press.com.gr


24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé 19

www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Μάρτιος 2016

Η “24 Ώρες Χαϊδάρι” φιλοξενώντας φωτογραφίες από το ανεκτίμητης συλλεκτικής αξίας αρχείο του Γιάννη Ιγγλέση, παρουσιάζει κάθε μήνα φωτογραφίες από το παρελθόν της πόλης του Χαϊδαρίου. Οι φωτογραφίες ανήκουν στο αρχείο του Γιάννη Ιγγλέση, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την παραχώρησή τους. Όσοι ενδιαφέρεστε να έχετε και ηλεκτρονική πρόσβαση σε αυτές, μπορείτε να γίνετε μέλη στο group ΧΑΪΔΑΡΙ – Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΚΡΥΜΜΕΝΩΝ ΘΗΣΑΥΡΩΝ. Photo 1: Photo 2: Photo 3: Photo 4: Photo 5:

Photo 6:

like us on

Δεκατία '70 Άνω Δάσος Δεκατία '70 Άνω Δάσος 1983, Λ. Αθηνών, Δαφνί, Αποκριάτικες εκδηλώσεις 1982, Γιορτή Κρασιού, Χαϊδαριώτικα Κούλουμα 1978, Καθαρή Δευτέρα, Δάσος, συμβολή των οδών Αφροδίτης και Μάνης. 1983, Απόκριες, συμβολή των οδών Στρ. Καραϊσκάκη και Πλαστήρα

Ρετρό

Χαϊδάρι, η πόλη των κρυμμένων θησαυρών 1

2

3

4

5

6

www.facebook.com/247press.com.gr


20 24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Μάρτιος 2016

Ρεπορτάζ

Αναστάτωση στην Στρ. Καραϊσκάκη όταν γνωστό κατάστημα γέμισε καπνούς. Ξαφνική αναστάτωση είχαμε στην Στρ. Kαραϊσκάκη όταν το γνωστό κατάστημα Elias Frozen Factory γέμισε καπνούς. Το προσωπικό του καταστήματος βγήκε έντρομο από το κατάστημα, αφού η ατμόσφαιρα στον εσωτερικό χώρο ήταν αποπνικτική. Οι κάτοικοι της περιοχής ανησύχησαν όπως ήταν φυσικό και κλήθηκε άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα. Επί τόπου έφτασαν δύο οχήματα με 8 άνδρες, οι οποίοι όμως δεν χρειάστηκε τελικά να επιχειρήσουν, καθώς οι καπνοί και η αποπνικτική ατμόσφαιρα δεν οφειλόταν τελικά σε κάποια μεγάλη σε έκταση πυρκαγιά. Tο λάδι σε μία φριτέζα, από λάθος υπαλλήλου ανέβασε μεγάλη θερμοκρασία και έβγαλε φλόγα. Ο υπάλληλος δυστυχώς δεν ενέργησε σωστά, σε μία κατάσταση που μπορεί να τύχει σε κάθε κουζίνα και αντί να σκεπάσει τη φλόγα στη φριτέζα με ένα καπάκι, σβήνοντας άμεσα τη φλόγα, πανικοβλήθηκε και χρησιμοποίησε πυροσβεστήρα για να σβήσει την μικρή φλόγα! Το αποτέλεσμα το φαντάζεστε, καθώς στιγμιαία η μικρή φλόγα έγινε τεράστια, πριν σβήσει, όμως ο καπνός από την αντίδραση του λαδιού στο υλικό του πυροσβεστήρα, ήταν φυσιολογικά τεραστίων διαστάσεων. Ως αποτέλεσμα του λάθους του υπαλλήλου, είχαμε ένα μαγαζί γεματο από κανπό, στο οποίο δεν μπορούσε να σταθεί άνθρωπος, ενώ και η εικόνα της κατάστασης ήταν πολύ πιο ανησυχητική από την πραγματική διάσταση του γεγονότος. Τα περιπολικά της Π.Υ. αποχώρησαν λίγη ώρα αργότερα, απλά το μαγαζί χρειάστηκε μερικές ώρες για να καθαρίσει από τους καπνούς.

Παρέμβαση Μ. Σελέκου για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Μ. Σελέκος προέβη σε παρέμβαση στην Πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας κ. Λούκα Κατσέλη για το κλείσιμο του υποκαταστήματος στη συμβολή των οδών Επαύλεως & Καραϊσκάκη, στην οποία αναφέρονται: - “Σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει από το αιφνίδιο κλείσιμο του υποκαταστήματος της εθνικής τράπεζας που βρίσκεται επί της οδού Καραϊσκάκη & Επαύλεως πλησίον του Δημαρχείου της πόλης μας. Καθημερινά παρατηρούνται τεράστιες ουρές και πολύωρες αναμονές προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες όχι μόνο μεγαλύτερης ηλικίας αλλά και οι επαγγελματίες της περιοχής. Από το κλείσιμο του καταστήματος μέχρι σήμερα έχουμε γίνει αποδέκτες πολλών και έντονων παραπόνων. Ένα και μοναδικό κατάστημα σε μία πόλη 70.000 κατοίκων σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για να καλύψει τις υπάρχουσες ανάγκες. Εάν δε ληφθεί υπόψη και το γεγονός ότι

like us on

δύο μηχανήματα Αυτόματων συναλλαγών (ΑΤΜ) έχουν επίσης απομακρυνθεί τις τελευταίες μέρες, επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την δυσχερή αυτή κατάσταση και μάλιστα στην περίοδο ελέγχου κεφαλαίων που διανύουμε. Παράλληλα έχει δημιουργηθεί και έντονο πρόβλημα στην Υπηρεσία του Δήμου μας διότι όπως γνωρίζετε από δεκαετίας και πλέον το σύνολο των συναλλαγών του διενεργείται μέσω της τραπέζης σας, ενώ έχουμε γίνει αποδέκτες παραπόνων και από το προσωπικό δεδομένου ότι η μισθοδοσία του διενεργείται μέσω της Τράπεζάς σας. Κατόπιν των ανωτέρω για την αποκατάσταση της εύρυθμης και ομαλής λειτουργίας της τράπεζάς σας στην περιοχή του Δήμου μας και την διασφάλιση της καλύτερης δυνατής εξυπηρέτησης των πελατών σας παρακαλούμε να αναθεωρήσετε την απόφασή σας για κλείσιμο του υπόψη καταστήματος λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα που έχουν ήδη δημιουργηθεί από την απόφασή σας αυτή”.

www.facebook.com/247press.com.gr


24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé 21

www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Μάρτιος 2016

Αθλητικά

Όμιλος Αντισφαίρισης Χαϊδαρίου Σκανάρετε, για περισσότερες σχετικές ειδήσεις

"Αργυρό" για τον Θωμά Σκαλτσογιάννη (Α12) Στο 1ο Ε3

Πανελλαδικές διακρίσεις για τους Χαϊδαριώτες τεννίστες Την 2η θέση κατέκτησε το δίδυμο Σκαλτσογιάννη/Κατσιμίχα στα διπλά του 1ου Ε1 Πανελλαδικού Πρωταθλήματος στην κατηγορία ΑΓΟΡΙΑ 12. Η διοργάνωση διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του Α.Ο. Αντισφαίρισης Παπάγου στις 26/02-1/03. Το τελικό είχε τη χαρά να παρακολουθήσει και η πρόεδρος του ομίλου κ. Χαντζή Δήμητρα η οποία έδωσε στα παιδιά τα συγχαρητήριά της και έκανε την απονομή της 1ης θέσης. Την 2η θέση κατέκτησε και ο αθλητής του ομίλου Κάσσης Παναγιώτης στα ΑΓΟΡΙΑ 12 στο 1ο Ε4 Πρωτάθλημα που διοργανώθηκε στον Α.Ο. Αντισφαίρισης Ηλιούπολης την ίδια χρονική περίοδο. Ο Κάσσης κατάφερε να κερδίσει 5 αγώνες αλλά "λύγισε" στον τελικό έναντι του Χόλμπαν κάνοντας όμως ένα πολύ καλό παιχνίδι. Αναλυτικά τα αποτελεσματα όλων των παιδιών που συμμετείχαν στα Πρωταθλήματα στους παρακάτω πίνακες.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ 1ο Ε1 (26/02-1/03) ΘΕΣΗ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΚΑΛΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΘΩΜΑΣ 2η ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΛΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΘΩΜΑΣ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ ΝΙΚΟΣ 8ΑΔΑ ΒΙΟΛΑΤΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ ΜΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΗΘΩΜΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 16ΑΔΑ ΜΠΑΛΟΥΜΗ ΒΑΣΙΛΙΝΑ ΒΕΝΙΟΥ ΝΑΤΑΛΙΑ ΒΙΟΛΑΤΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 32ΑΔΑ ΜΠΑΛΟΥΜΗ ΒΑΣΙΛΙΝΑ ΚΑΣΣΗ ΝΑΤΑΛΙΑ 2ος ΓΥΡΟΣ ΧΑΤΖΗΘΩΜΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥΡΟΥΤΣΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΑΣΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 1ος ΓΥΡΟΣ ΒΕΝΙΟΥ ΝΑΤΑΛΙΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΣΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΕΜΙΝΑ ΚΑΖΕΛΙΔΗ ΜΑΡΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α12 ΔΙΠΛΑ Α12 ΔΙΠΛΑ Α12 Κ.Τ. Α12 Κ.Τ Α12 ΔΙΠΛΑ Α12 Κ.Τ + ΔΙΠΛΑ Α12 ΔΙΠΛΑ Κ12 ΔΙΠΛΑ Κ14 ΔΙΠΛΑ Κ12 ΔΙΠΛΑ Α12 Κ.Τ. Α12 Κ.Τ. Κ12 Κ.Τ. Κ12 Κ12 Κ12 Α14 Α14 Κ12 Κ12 Κ16

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ 1ο Ε4 (26/02-1/03) ΘΕΣΗ 2η 8ΑΔΑ 16ΑΔΑ

32ΑΔΑ

64ΑΔΑ

like us on

www.facebook.com/247press.com.gr

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΚΑΣΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΑΝΤΩΝΕΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΑΖΕΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΚΚΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΜΠΕΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΦΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΠΤΙΣΤΗΣ ΜΟΥΖΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΣΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΚΑΒΒΑΔΑ ΔΩΡΟΘΕΑ ΤΖΩΡΤΖΑΚΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΗΜΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΑΝΑΛΟΓΛΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΧΑΤΖΗΜΠΑΤΖΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α12 Α12 Α14 Α12 Κ12 Α12 Α12 Α14 Α16 Κ12 Κ12 Α12 Α12 Α12 Α12

Την 2η Θέση κατέκτησε ο Θωμάς Σκαλτογιάννης στο 1ο Ε3 2016 στην κατηγορία Α12. Η διοργάνωση έγινε στις εγκαταστάσεις του Χαϊδαρίου στις 12-14/02 κι έτσι είχαν την ευκαιρία 41 αθλητές του Α.Ο.Α.Χ. να αγωνιστούν στην έδρα τους! Στον ημιτελικό σταμάτησαν οι αθλητές Μάνος Τσιτσάνης(Α12), Νίκος Κατσιμίχας(Α12), Ευγενία Μουρούτσου(Κ12), Ναταλία Κασσή(Κ12), Βασιλίνα Μπαλούμη(Κ14) και Ορέστης Καραμάνης(Α14). Στους 8 του τουρνουά έφτασαν οι Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας(Α12), Διομήδης Βιολάτος(Α12), Δωροθέα Καββαδά(Κ12), Βάλια Χατζηθωμά(Κ12), Κασσής Γιάννης(Α14), Κωνσταντίνος Σπηλιωτόπουλος(Α14), Νάσια Μαστραγγελή(Κ14), και Μαρία Καζελίδη(Κ16). Οι υπόλοιποι αθλητές του ομίλου που συμμετείχαν, έκαναν εξαιρετική προσπάθεια με τους περισσότερους να καταφέρνουν μία νίκη.

Διακρίσεις και για τους junior αθλητές Πολλές οι διακρίσεις των junior αθλητών του ομίλου στα Open Πρωταθλήματα που διοργανώθηκαν στην Αττική το Φεβρουάριο. Ο Μάνος Τσιτσάνης κατέκτησε την πρώτη θέση στα Α12 στο 13ο Junior Open του Forty Love. Επικράτησε εύκολα στον τελικό με 61 61 και ύστερα από 5 νίκες πήρε το "χρυσό". Την 3η θέση κατέκτησαν ο Φώτης Σκαλτσογιάννης(Α10) και η Μαρία Σακκά(Κ12) στην ίδια διοργάνωση. Την 2η θέση κατέκτησε η Τσέτσου Έλενα στα ΚΟΡΙΤΣΙΑ 10 στο 7o tennis4u στο Ace Club που ολοκληρώθηκε στις 21/02, ενώ στην 3η θέση τερμάτησε η Σεμίνα Σακογιάννηστα Κ12. Ο Μιχαήλ Γκίκας(Α10) και ο Γιάννης Σακκάς(Α10) έφτασαν στους 8 στο 13ο Junior Open του Forty Love, ενώ ο Δημοσθένης Μανάλογλου(Α12) και ο Κωνσταντίνος Καλαμπαλίκης(Α10) σταμάτησαν στους 16 της διοργάνωσης.


22 24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Μάρτιος 2016

Αθλητικά

Συνεχίζει με νέο προπονητή

Α ΚATHΓΟΡΙΑ

2ος Όμιλος 1.

ΑΓ. ΙΕΡΟΘΕΟΣ

61

2.

ΑΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

45

3.

ΧΟΛΑΡΓΟΣ

42

4.

ΧΑΪΔΑΡΙ

40

5.

ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΠΕΡ/ΡΙΟΥ

40

6.

ΑΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ

38

7.

ΦΩΣΤΗΡΑΣ ΗΛΙΟΥ.

37

8.

ΚΑΜΑΤΕΡΟ

36

9.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

32

10.

ΔΙΑΝΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

30

11.

ΠΕΥΚΗ

29

12.

ΙΑΣΩΝ

29

13.

ΧΑΛΑΝΔΡΙ

28

14.

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

27

15.

ΕΝΩΣΗ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ

12

16.

ΕΙΡΗΝΗ ΠΕΤΡ/ΛΗΣ

5

Ντεφορμάρισμα, ατυχίες, απουσίες παιχτών και γενικότερα κακή περιοδος για το Χαϊδάρι, που υπέστη τέσσερις συνεχόμες ήττες και άλλαξε προπονητή για να προγραμματίσει σιγά σιγά τη νέα σεζόν. Ο κ. Λαϊβεράς αποτελεί παρελθόν για το σύλλογο, ενώ στον "κυανέρυθρο" πάγκο κάθεται πλέον μία μεγάλη δόξα του παρελθόντος του, ο κ. Άγγελος Πυρένης, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του ως παίχτης με τα πιο ένδοξα χρόνια της ιστορίας του συλλογο στη Β΄ Εθνική Κατηγορία. Η ομάδα βρίσκει σιγά σιγά το ρυθμό της και οι άνθρωποι του συλλόγου ετοιμάζουν από τώρα τα πλάνα για τη νέα χρονιά, όπου η ομάδα θα κληθεί και πάλι να πρωταγωνιστήσει.

Σκανάρετε, για περισσότερες σχετικές ειδήσεις

Κακό "φεγγάρι" για το Χαϊδάρι ΚΑΜΑΤΕΡΟ-ΧΑΪΔΑΡΙ:2-0

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 23΄ όταν ο Καλογερόπουλος με κοντινό πλασέ έγραψε το 1-0. Ο Αρβανίτης στο 55΄ αποβλήθηκε, όμως παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ο Α.Ο.Χ. κυριάρχησε στο γήπεδο. Στο 60΄ ο Σαλαπάτας σκόραρε, όμως το γκολ ακυρώθηκε μετά από λανθασμένη υπόδειξη της κ. Δέτση, η οποία ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών. Το Καματερό στο 87΄ με τον Σπυρόπουλο έγραψε το 2-0, που ήταν και το τελικό σκορ.

ΧΑΪΔΑΡΙ-ΠΕΥΚΗ:2-3 Εκτός προγράμματος ήττα για το αποδεκατισμένο από τις απουσίες Χαϊδάρι. Στο 3΄ μετά από σέντρα του Τσάνι, ο Σαλαπάτας με κεφαλιά έγραψε το 1-0. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση και στο 5′ ο Ζαφειράκης με σουτ έγραψε το 1-1. Ο Α.Ο.Χ. έχασε πολλές ευκαιρίες με τους Καρώνα και Καλαμπαλίκη, για να έρθει στο 53΄ ο Ντοβλετάκηςνα κάνει το 1-2.

Στο 60΄ ο Πολίτης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή, με τον κ. Αντωνίου να υποδεικνύει το πέναλτυ και τον Σαλαπάτα να γράφει το 2-2. Οι “κυανέρυθροι” συνέχισαν να πιέζουν, όμως δεν είχαν καθαρό μυαλό και στο 93΄, ο Κουτούζης, έγραψε το 2-3 για τους φιλοξενούμενους, “παγώνοντας” το “Τ. Χαραλαμπίδης”.

ΙΑΣΩΝ-ΧΑΪΔΑΡΙ:3-1 Στο 24΄ ο Μιχαλόπουλος πλάσαρε εύστοχα για το 1-0. Οι “κυανέρυθροι” συνέχισαν να μοιάζουν υπνωτισμένοι και στο 28΄ ο Καριατλής σέντραρε, ο Μίχος έκανε λάθος εκτίμηση και ο Μιχαλόπουλος από κοντά έγραψε το 2-0. Το χατ-τρικ του Μιχαλόπουλου ήρθε στο 42΄ με ωραία ατομική προσπάθεια και πλασέ μέσα από την περιοχή, σε μία άμυνα που κανείς δεν κατάλαβε πως έπαιζε σε αυτό το διάστημα. Οι φωνές του κ. Πυρένη άλλαξαν την κατάσταση στο β΄ μέρος, όμως το μόνο που κατάφεραν οι Χαϊδαιρώτες ήταν να μειώσουν σε 3-1 με σουτ του Ρούσα στο 67΄.

like us on

www.facebook.com/247press.com.gr


24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé 23

www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Μάρτιος 2016

Αθλητικά

Συνεχείς οι δραστηριότητες των Βετεράνων του Α.Ο. Χαϊδαρίου Σε ένα πολύ δραστήριο φορέα έχουν μετεξελιχθεί οι Βετεράνοι του Α.Ο. Χαϊδαρίου, που με συνεχείς δραστηριότητες δίνουν το στίγμα τους στην πόλη.

ΧΑΪΔΑΡΙ-ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ:0-2 Στο γήπεδο της Αργυρούπολης που αγωνίστηκε ως γηπεδούχος λόγω της τιμωρίας του “Τ. Χαραλαμπίδης”, οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν και στο 13΄ ο Κραψίτης με ωραία ατομική προσπάθεια και πλασέ στην κλειστή γωνία του Μίχου έγραψε το 0-1. Στο 65΄ ο Σαλαπάτας ανατράπηκε από τον Δωριάδη και ο κ. Σφακιανάκης υπέδειξε την εσχάτη των ποινών, όμως το γωνιακό του σουτ απέκρουσε ο Δωριάδης, κρατώντας την εστία του ανέπαφη. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά και τελικά στο 84΄ με κοντινό πλασέ του Ντάτη έγραψαν το 0-2 που ήταν και το τελικό σκορ.

ΦΩΣΤΗΡ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ-ΧΑΪΔΑΡΙ:0-0

Ο κ. Πυρένης κατέβασε στην 11άδα πολλά νέα παιδιά. Το παιχνίδι δεν είχε πολλές φάσεις. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στον 30΄ όταν ο Ασωνίτης έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Μίχου. Στο 35΄ ο Καλαμπαλίκης με κεφαλιά ανάγκασε τον Μωραΐτη σε σπουδαία επέμβαση, ενώ στο 42΄ ο Καρώνας, αντί να πλασάρει, προτίμησε να σιγουρέψει το γκολ κάνοντας πάσα στον Καλαμπαλίκη, ο οποίος όμως δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα στην εστία. Τέλος, στο 85΄ ο Πολίτης σέντραρε, ο Καλαμπαλίκης στόπαρε και πραγματοποίησε ένα φανταστικό γυριστό σουτ, το οποίο όμως απεσόβησε σωτήρια ο Μωραΐτης.

like us on

www.facebook.com/247press.com.gr

Με συνεχείς παρουσίες σε δράσεις, όπως ο ετήσιος χορός της Ένωσης Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Αθήνας, αλλά και με εξαιρετική αγωνιστική παρουσία στο αντίστοιχο πρωτάθλημα, όπου οι Χαϊδαριώτες άσσοι του παρελθόντος διαπρέπουν. Και όλα αυτά, σε εξαιρετικό κλίμα και καταπληκτικές διαπροσωπικές σχέσεις ανάμεσα σε ανθρώπους που ενώνονται κάτω από την "σημαία" του ιστορικού Α.Ο. Χαϊδαρίου, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Στα αγωνιστικά δε, τα τελευταία παιχνίδια των Βετεράνων του Α.Ο.Χ. ήταν:

ΧΑΪΔΑΡΙ-ΒΡΙΛΛΗΣΙΑ:6-0 Εύκολη νίκη για το Χαϊδάρι με σκόρερς τους Μηλιώνη (3), Δρόσο, Πορφύρη και Μπάρκογλου. Αξιοσημείωτη η επανεμφάνιση

του Κοντογουλίδη μετά τον τραυματισμό του.

ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ-ΧΑΪΔΑΡΙ: 2-4 Ηταν ενας αγώνας που προσδιόρισε τη ουσιαστική και βαθύτερη εννοια του θεσμού των βετεράνων: Αληλλοσεβασμός, άριστη φιλοξενία, ποδόσφαιρο σε αθλητικότατα πλαίσια, ευγενής άμιλλα, διασκέδαση και απόλαυση. Τα γκολ για το Χαϊδάρι σημείωσαν οι: Μπάρκογλου (2), Παπαδοπουλος, Χ"κων/νου. Αξιοσημείωτο του αγώνα ηταν η απόκρουση πέναλτι του Δαμαλίδη.

ΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΧΑΪΔΑΡΙ:3-1 Την ήττα γνώρισε το Χαϊδάρι στο φιλικό παιχνίδι με τον Άρη Πετρούπολης, καθώς παρατάχθηκε με πολλές απουσίες. Σκόρερ ήταν ο Μητσάκης.


24 24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Μάρτιος 2016

Αθλητικά

Με όλες του τις δυνάμεις θα παλέψει για την παραμονή στην Α΄ ΕΠΣΑ ο νεοφώτιστος Θρίαμβος Χαϊδαρίου, ο οποίος μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θα πρέπει να τα δώσει όλα για να επιτευχθεί ο στόχος. Η ομάδα του Χρ. Κιούρκου έχει πολύ καλό υλικό, όμως η ατυχία σε κάποια παιχνίδια και η έλλειψη εμπειρίας, δεν της έχουν επιτρέψει να έχει μία καλύτερη θέση στη βαθμολογία. Οι φίλοι του συλλόγου πάντως είναι αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε καλά και η ομάδα θα πετύχει το στόχο της.

Α ΚATHΓΟΡΙΑ

1ος Όμιλος

Σκανάρετε, για περισσότερες σχετικές ειδήσεις

1.

ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

62

2.

ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ

56

3.

ΣΟΥΡΜΕΝΑ

44

4.

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

41

5.

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ

41

6.

ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΟΣ

39

7.

ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ

38

8.

ΓΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

37

9.

ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

37

10. ΑΓ. ΕΛΕΟΥΣΑ

33

11. ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

28

12. ΡΟΥΦ

27

13. ΘΥΕΛΛΑ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

23

14. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ν.ΛΙΟΣΙΩΝ

17

15. ΑΤΤΙΚΟΣ

7

16. ΑΦΟΒΟΣ

3

Μάχη για την παραμονή στην κατηγορία δίνει ο Θρίαμβος ΘΡΙΑΜΒΟΣ-ΑΤΤΙΚΟΣ: 2-1 Οι “κυανόλευκοι” μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 25′ ο Μαστρογιάννης με πολύ ωραία ατομική ενέργεια άνοιξε το σκορ. Η αντίδραση από τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 36′ όταν ο Λαπαρδάς έγραψε το 1-1. Στο β΄ μέρος η πίεση των γηπεδούχων αυξήθηκε και τελικά στο 76΄ ήρθε η λύτρωση για τον Θρίαμβο όταν ο Μπανιάς με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έγραψε το 2-1, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΑΘ.-ΘΡΙΑΜΒΟΣ: 2-2 Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 39′, όταν ο Σπανός έγραψε το 1-0. Στο 80΄ ο Παπαναστασίου ανατράπηκε εντός της περιοχής και ο παθών από τα 11 βήματα έγραψε το 1-1. Μέχρι να συνέλθουν μάλιστα οι γηπεδούχοι, στο 82΄ ο Ρούπι, με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ μέσα από την περιοχή, έγραψε το 1-2. Δυστυχώς, οι αντίδραση του Θριάμβου Αθηνών ήταν άμεση κι έτσι στο 84′, ο Ευαγγελόπουλος με προσπάθεια από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

ΘΡΙΑΜΒΟΣ-ΑΓ. ΕΛΕΟΥΣΑ: 2-2 Το α΄ μέρος ήταν μοιρασμένο, με τον Θρίαμβο να ανοίγει το σκορ στο 32′,

όταν ο Παπαναστασίου με σουτ έγραψε το 1-0, που ήταν και σκορ ημιχρόνου. Στο 56΄ κόντρα στη ροή του παιχνιδιού ο Κλωνάρης με κεφαλιά έγραψε το 1-1 για την Α.Π.Ε. Στο 71′ είχαμε την ολική ανατροπή για τους φιλοξενούμενους, όταν ο Πολυκρέτης με σουτ έγραψε το 1-2, όμως ο Θρίαμβος στο 84΄, με τον Αποστολόπουλο, ισοφάρισε σε 2-2.

ΟΛ. ΛΙΟΣΙΩΝ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ: 1-0

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 51΄ όταν ο Παναγιωτακόπουλοςσέντραρε, ο Μπινιάκος έπιασε καρφωτή κεφαλιά, ο Σκυριώτης απέκρουσε με τη βοήθεια του δοκαριού, στην επαναφορά όμως ο Μπινιάκος πλάσαρε εύστοχα από κοντά για να γράψει το 1-0. Οι “κυανόλευκοι” στη συνέχεια πίεσαν ασφυκτικά, στο 82΄ μάλιστα είχαν και δοκάρι μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσούκη, όμως δεν κατάφεραν τελικά να φτάσουν στην ισοφάριση.

ΘΡΙΑΜΒΟΣ-ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: 0-0

Ο Θρίαμβος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δεν κατάφερε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενουμένων, σε ένα παιχνίδι κέντρου με λίγες φάσεις.

Λ. Αθηνών 282, Χαϊδάρι Τηλ.: 210 5813424, Fax: 210 5813015, Κιν.: 6989083257 e-mail: info@gasautocar.gr, www.gasautocar.gr

like us on

www.facebook.com/247press.com.gr


24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé 25

www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Μάρτιος 2016

Αθλητικά

Γ ΚATHΓΟΡΙΑ

2ος Όμιλος 1.

ΒΥΡΩΝ

49

2.

ΑΕ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΠΟΣ. ΟΔ.

47

3.

ΑΕ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

41

4.

ΚΗΦΙΣΙΑ 2010

40

5.

ΚΗΠΟΥΠΟΛΗ

37

6.

ΝΕΑ ΖΩΗ ΜΕΤ/ΣΗΣ

34

7.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΙΣ/ΝΗΣ

30

8.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΕΤΡ/ΛΗΣ

30

9.

ΔΑΣΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

24

10. ΔΑΦΝΗ ΑΘΗΝΩΝ

23

11. ΑΕΤΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

21

12. ΑΟ ΚΩΦΩΝ

13

13. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

13

14. ΚΡΟΝΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

12

Ο ερχομός νέου προπονητή, έφερε μία βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας της ομάδας, όμως η βαθμολογική συγκομιδή εξακολουθεί να παραμένει πενιχρή. Το θετικό είναι ότι προωθούνται σταδιακά νέα παιδιά στην α΄ ομάδα και οι άνθρωποι του συλλόγου ελπίζουν ότι έτσι θα μπούνε σιγά σιγά οι βάσεις για μία καλύτερη παρουσία την επόμενη χρονιά.

Σκανάρετε, για περισσότερες σχετικές ειδήσεις

Χαμηλές πτήσεις για το Δάσος Χαϊδαρίου ΔΑΣΟΣ-ΚΗΦΙΣΙΑ: 0-1 Οι Δασιώτες παρουσιάστηκαν στον αγωνιστικό χώρο καλά στημένοι, όμως παρά την υπεροχή τους και τις μεγάλες ευκαιρίες που έχασαν, δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλά οργανωμένοι, αλλά και τυχεροί και κατάφεραν να “αποδράσουν” από το Χαϊδάρι με ένα διπλό που δεν έξιζαν βάση της εικόνας των δύο ομάδων. το γκολ που έκρινε τον αγώνα ήρθε στο 61΄ μετά από ωραία προσπάθεια του Καλδή.

ΔΑΣΟΣ ΑΕΤΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ: 0-0

Σε ένα παιχνίδι επιθετικό μονόλογο για το Δάσος, οι “πράσινοι” αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς σκορ με τον Αετό Καλλιθέας. Από την αρχή οι "πράσινοι" είχαν τα ηνία της αναμέτρησης κι έχασαν μεγάλες ευκαιρίες με τους Χαλιλάι στο 32΄, Αποστολάκη στο 65΄, ενώ είχαν και δοκάρι με κεφαλιά του Σακαρτζή στο 79΄.

ΒΥΡΩΝ-ΔΑΣΟΣ: 3-0 Δεν τα κατάφεραν οι “πράσινοι” κόντρα στον πρωτοπόρο

like us on

www.facebook.com/247press.com.gr

της βαθμολογίας Α.Ο. Βύρωνα και ηττήθηκαν με 3-0 σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε από την παρουσία με τη φανέλλα των γηπεδούχων του Ίβιτσα Μαϊστόροβιτς. Ο 35χρονος Γερμανός άσσος, με την πολυετή παρουσία του στη Super League πέτυχε τρία γκολ στο 39′, στο 42′ και στο 55′ και καθόρισε την έκβαση του παιχνιδιού.

ΔΑΣΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ: 0-1

Το Δάσος κοίταξε στα μάτια την ομάδα της Μεταμόρφωσης. Οι "πράσινοι" έχασαν πολλές ευκαιρίες. Στο 33΄ ο Καράμπελας έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Ιωαννίδη, ενώ στο 35΄ ο Χαλιλάι, μόνος από την μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα απελπιστικά άουτ! Η φάση που σημάδεψε το παιχνίδι ήταν δίχως άλλο το ακυρωθέν γκολ του Λέζο, ο οποίος σκόραρε με κεφαλιά, όμως υποδείχθηκε λανθασμένα οφσάιντ. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τον εκνευρισμό των “πράσινων”, σκόραραν στο 67΄ με τον Νικολάου και με τύχη και μαζική άμυνα, κατάφεραν να κρατήσουν τη νίκη.


26 24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Μάρτιος 2016

Αθλητικά

Ο δήμος Χαϊδαρίου διοργανώνει σχολικό τουρνουά ποδοσφαίρου Ξεκίνησε την Κυριακή 6/3 το “Δημοτικό Σχολικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου 2016” που διοργανώνει ο Δήμος Χαϊδαρίου στα πλαίσια της προώθησης του αθλητισμού στις παιδικές ηλικίες. Πολλά παιδιά από Δημοτικά Σχολεία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου και έφτιαξαν με την παρέα τους ομάδες ώστε να διεκδικήσουν την 1η θέση. Οι όμιλοι του τουρνουά είναι οι εξής: 1. Α’ ΟΜΙΛΟΣ 1ο Δ.Σ , 10ο Δ.Σ , 14ο Δ.Σ 2. Β’ ΟΜΙΛΟΣ 6ο Δ.Σ , 5ο Δ.Σ , 9ο Δ.Σ 3. Γ’ ΟΜΙΛΟΣ 8ο Δ.Σ , 3ο Δ.Σ , 7ο Δ.Σ , 4ο Δ.Σ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ (με πούλμαν).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Α2 1

ΓΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

43

2

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ

40

3

ΑΣΠ ΚΟΡΙΝΘΟΣ

37

4

ΓΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

34

5

ΑΟ ΠΑΛΛΗΝΗ

23

6

ΓΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

22

7

ΑΟ ΑΚΡΙΤΑΣ

21

8

ΑΣΠ ΙΩΝΕΣ

20

9

ΑΣ ΙΩΝΙΚΟΣ

19

10 ΑΟ ΘΡΙΑΜΒΟΣ

18

11 ΑΓΟ ΕΥΡΥΑΛΗ

8

Δυσκολεύει η παραμονή για τον Θρίαμβο

Σκανάρετε, για περισσότερες σχετικές ειδήσεις

Παρά τη βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας της ομάδας, η βαθμολογική συγκομιδή παραμένει πενιχρή κι έτσι οι "κυανόλευκες" εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τη νοητή γραμμή του υποβιβασμού. Οι φίλοι του συλλόγου ελπίζουν ότι στους τρεις εναπομείναντες αγώνες, οι αθλήτριες του κ. Μαύρου θα μπορέσουν να αναστρέψουν την δύσκολη κατάσταση. Τα τελευταία παιχνίδια της ομάδας ήταν: ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ: 2-3 ΘΡΙΑΜΒΟΣ-ΧΑΛΑΝΔΡΙ: 2-3 ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ: 3-0 ΘΡΙΑΜΒΟΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: 2-3

like us on

www.facebook.com/247press.com.gr


24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé 27

www.247press.com.gr

Αθλητικά

Μηνιαία τοπική έκδοση / Μάρτιος 2016

Ξεκινάνε τα play offs στο Palataki Athens Club 5x5 Ολοκληρώθηκαν τα πρωταθλήματα και των δύο ομίλων με απόλυτη επιτυχία και τώρα όλες οι ομάδες ετοιμάζονται για τα play offs που αναμένονται συναρπαστικά. Οι τελικές βαθμολογίες ήταν:

Σκανάρετε, για περισσότερες σχετικές ειδήσεις

Δ ΕΣΚΑ - 3ος ΟΜΙΛΟΣ 1 ΑΣ ΔΙΑΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

35

2 ΚΑΟ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ

34

3 ΑΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

33

4 ΑΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

29

5 ΑΟ ΑΤΤΑΛΟΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ 27 6 Α.Σ.Ο.Χ. "ΦΟΙΒΟΣ"

27

7 ΑΣΚ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ

25

8 ΑΣ ΝΙΚΗ ΔΡΟΣΙΑΣ

24

9 ΓΣ ΩΡΩΠΟΥ

23

10 ΑΠΕΣ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙΟΥ

19

11 ΑΟ ΕΚΑΛΗΣ

0

Μία "ανάσα" από την άνοδο ο Δίας Χαϊδαρίου Την άνοδο στην Γ΄ ΕΣΚΑ για πρώτη φορά στην ιστορία του είναι έτοιμος να πανηγυρίσει ο Δίας Χαϊδαρίου, ο οποίος μία αγωνιστική πριν το τέλος του πρωταθλήματος είναι στην 1η θέση και βρίσκεται αγκαλιά με την επίτευξη του μεγάλου του στόχου. Με πολύ ταλέντο και μαεστρική καθοδήγηση από τον πάγκο, η ομάδα του Δία κερδίζει μέσα στο παρκέ όσα της αναλογούν βάση της σκληρής

Γραφτείτε συνδρομητές μόνο με 20€ το χρόνο και η εφημερίδα μας θα έρχεται στην πόρτα σας!

like us on

δουλειάς που γίνεται στο σύλλογο. Οι Χαϊδαριώτες έχουν επιδείξει εξαιρετική σταθερότητα όλη τη χρονιά και με μία μόλις ήττα, δικαιότατα θα κατακτήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή. Τα τελευταία παιχνίδια της ομάδας ήταν: ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΔΙΑΣ: 62-36 ΔΙΑΣ-ΑΤΤΑΛΟΣ: 62-52 ΠΟΛΙΤΕΙΑ-ΔΙΑΣ: 43-53 ΔΙΑΣ-ΔΡΟΣΙΑ: 73-36 ΚΡΥΟΝΕΡΙ-ΔΙΑΣ: 57-60

Επικοινωνείστε στα Email: 247pressgr@gmail.com, info@247press.com.gr και στο τηλέφωνο 694 5596245

www.facebook.com/247press.com.gr

"

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Α΄ΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ 43 ΔΡΑΚΟΜΠΑΛΕΣ 42 ΜΠΙΣΤΡΙΤΣΑ 42 ΘΕΑΤΡΑΚΙ 36 ΤΡΙΚΟΛΟΡ 33 ΠΑΓΚΙΤΕΣ 30 Α.Ε. ΧΟΝΤΡΩΝ 16 ΧΑΪΔΑΡΙ CITY 15 ΜΟΥΡΑΤΟΙ 10 ΦΥΣΤΙΚΙΕΣ 1

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ 33 ROSSONERI 32 ΘΡΙΑΜΒΟΣ 28 ΟΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙ 23 ΚΩΘΑΣΠΥΓΙΑ 18 ΑΛΙΓΑΤΟΡΕΣ 16 BENFICA 10 THE CARTEL 4

Τα τελικά ζευγάρια των play offs είναι τα εξής: ΗΡΑΚΛΗΣ-ΦΥΣΤΙΚΙΕΣ ΚΩΘΑΣΠΥΓΙΑ-ΑΛΙΓΑΤΟΡΕΣ ΔΡΑΚΟΜΠΑΛΕΣ-ΜΟΥΡΑΤΟΙ ΜΠΙΣΤΡΙΤΣΑ - ΧΑΪΔΑΡΙ CITY ΘΕΑΤΡΑΚΙ-Α.Ε. ΧΟΝΤΡΩΝ ΠΑΓΚΙΤΕΣ - ΤΡΙΚΟΛΟΡ ROSSONERI - THE CARTEL ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ - BENFICA Το νέο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις αρχές Απριλίου, ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής είναι μέχρι τις 5 Απριλίου. Θυμίζουμε ότι όλοι οι αγώνες μεταδίδονται σε ζωντανή μετάδοση από το ΠΑΛΑΤΑΚΙ TV στο www.5x5football.gr


28 24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Μάρτιος 2016

Αθλητικά

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Α ΕΣΚΑ 1. ΔAΦΝΗ ΔΑΦΝΊΟΥ 2. ΠΕYΚΗ 3. ΔΙΑΓOΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔEΩΝ 4. ΚΟΥΚAΚΙ 5. ΙΩΝΙΚOΣ 6. ΑΟΚ ΧΑΛAΝΔΡΙ 7. ΑIΟΛΟΣ ΤΑYΡΟΣ 8. ΑΙΓAΛΕΩ 9. ΠΑΛΑΤΙΑΝH 11. ΝΙΚΗΦOΡΟΣ 10. ΝHΑΡ ΗΣΤ 12. Γ.Σ. ΧΑΛΑΝΔΡIΟΥ 13. ΑΜΠΕΛOΚΗΠΟΙ

Σκανάρετε, για περισσότερες σχετικές ειδήσεις

36 34 32 31 30 28 27 26 26 24 24 22 20

Συνεχίζει την προέλασή της προς τη Γ΄ Εθνική η Δάφνη Παρά την απρόσμενη ήττα από την αδύναμη Νήαρ Ηστ, η ομάδα του κ. Δεσποτάκη δεν φαίνεται να έχει αντίπαλο φέτος, ο οποίος θα την εμποδίσει να κατακτήσει το μεγάλο στόχο της ανόδου. Κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της ομάδας είναι μάλλλον φυσιολογικά και τίποτε δεν δείχνει ικανό να στερήσει την άνοδο της ομάδας και την επιστροφή της στα "σαλόνια" των εθνικών κατηγοριών. Τα τελευταία παιχνίδια ήταν:

ΔΑΦΝΗ-ΑΙΓΑΛΕΩ: 75-59 Η Δάφνη πήρε από νωρίς το προβάδισμα στο παιχνίδι και στο ημίχρονο προηγήθηκε με 41-29. Στο δεύτερο μέρος το Αιγάλεω στάθηκε αξιοπρεπώς, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει και οι γηπεδούχοι έφτασαν εύκολα στη νίκη. Δεκάλεπτα: 21-12, 4129, 63-42, 75-59.

ΑΙΟΛΟΣ-ΔΑΦΝΗ: 54-72

Οι “πράσινοι” πήραν από την αρχή τα ηνία της αναμέτρησης, δεν απειλήθηκαν σε καμία στιγμή του αγώνα και έφτασαν σε μία δίκαιη και άνετη

νίκη με 54-72, επί ενός αντιπάλου με τον οποίον προήχθησαν μαζί πέρυσι. Χαρακτηριστικό της επιθετικής πολυφωνίας των “πρασίνων” είναι ότι πέντε παίχτες της Δάφνης είχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Δεκάλεπτα: 1020, 24-38, 36-58, 54-72.

ΔΑΦΝΗ-ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ: 80-54 Το παιχνίδι κρίθηκε ουσιαστικά στη “διαστημική” α΄ περίοδο, όταν οι “πράσινοι” προηγήθηκαν με 25-6 (!) και καθάρισαν ουσιαστικά το παιχνίδι. Στην υπόλοιπη διάρκεια της αναμέτρησης, οι Χαϊδαριώτες δεν απειλήθηκαν απο τους αδύναμους Αμπελόκηπους, έπαιξαν ωραίο και επιθετικό μπάσκετ, με μεγάλη πολυφωνία στην επίθεση και χαρακτηριστικό είναι ότι σκόραραν και οι 12 παίχτες που χρησιμοποιήθηκαν. Δεκάλεπτα: 25-6, 41-19, 63-38, 80-54.

ΝΗΑΡ ΗΣΤ-ΔΑΦΝΗ: 84-73 Οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν ψυχωμένοι από την αρχή της αναμέτρησης, η οποία πήγε πόντο πόντο. Οι παίχτες του κ. Δεσποτάκη δεν κατάφεραν σε καμία στιγμή να επιβάλλουν το ρυθμό τους, ενώ στο β΄ μέρος, οι γηπεδούχοι έδειξαν ότι ήθελαν τη νίκη περισσότερο και έφτασαν σε μία δίκαιη και σημαντική για τη σωτηρία τους, νίκη. Δεκάλεπτα: 24-23, 38-38, 60-55, 84-73.

like us on

www.facebook.com/247press.com.gr


24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé 29

www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Μάρτιος 2016

Αθλητικά

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Β ΕΣΚΑ 1. ΦΟ ΤΟΥΦΑΣ

38

2. ΕΥΝΙΚΟΣ ΓΑΣ

34

3. ΑΕ ΕΣΤΙΑ ΦΙΛΙΑΣ

34

4. ΑΚΟ ΑΡΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

33

5. ΓΣ ΔΑΦΝΗ ΔΑΦΝΙΟΥ

32

6. ΑΟ ΤΡΙΤΩΝ

32

7. ΓΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

32

8. ΠΟ ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ

28

9. ΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ

28

10. ΠΑΟ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΑΘ. ΔΑ.

27

11. ΑΟΝΝΝΕ ΑΜΑΖΟΝΕΣ

22

12. ΓΑΟ ΚΟΥΚΟΥΒΑΟΥΝΩΝ

20

Σκανάρετε, για περισσότερες σχετικές ειδήσεις

Απομακρύνεται το όνειρο της ανόδου για τις "πράσινες" Την υπέρβαση προσπάθησαν να κάνουν φέτος οι αθλήτριες της Δάφνης, σε ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα και τηρουμένων των αναλογιών τα πήγαν πάρα πολύ καλά. Η διοίκηση του συλλόγου αποφάσισε να αντικαταστήσει μετά την ήττα από την ομάδα της Τούφας τον προπονητή κ. Μουέ, μία απόφαση που διατάραξε αρχικά την ηρεμία στο τμήμα. Στη συνέχεια όμως όλα πήραν το δρόμο τους. Αντικαταστάτης του κ. Μουέ είναι πλέον ο κ. Νίκος Μαούνης, ενώ και το ρόστερ της ομάδας ανανεώθηκε σε μεγάλο βαθμό, με αρκετές νεάνιδες να προωθούνται στη Γυναικεία ομάδα. Τα τελευταία παιχνίδια ήταν:

ΔΑΦΝΗ-Φ.Ο. ΤΟΥΦΑΣ: 47-50 Δεν τα κατάφεραν οι αθλήτριες του κ. Μουέ, οι οποίες ηττήθηκαν με 47-50 από την ομάδα του Φ.Ο. Τούφας Χαλανδρίου, η οποία με τη νίκη αυτή στέφθηκε και μαθηματικά πρωταθλήτρια. Οι “πράσινες” έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στο “Χρ. Αγγουράκης” κόντρα στην καλύτερη ομάδα της κατηγορίας, όμως δεν τα κατάφεραν κι έχασαν στις λεπτομέρειες με 47-50.

ΕΥΝΙΚΟΣ-ΔΑΦΝΗ: 52-46 ΔΑΦΝΗ-ΑΜΑΖΟΝΕΣ: 69-48 Οι “πράσινες” ήταν ομαδικές, αποφασιστικές και μπήκαν από την αρχή στον αγώνα με νοοτροπία νικητή. Ήταν πολύ παραγωγικές στην επίθεση, ειδικά στο β΄ μέρος, έπαιξαν πολύ καλό μπάσκετ και επικράτησαν δίκαια και με μεγάλη διαφορά. Τα δεκάλεπτα ήταν: 11-13, 24-20, 44-35 και 6948.

ΔΑΦΝΗ-ΠΑΠΑΓΟΥ: 47-44 Το παιχνίδι δεν ήταν εύκολο για τις “πράσινες”,

like us on

οι οποίες δεν ήταν ιδιαίτερα εύστοχες στην επίθεση. Παρόλα αυτά, έστω και δύσκολα, έδειξαν χαρακτήρα, επικράτησαν με 47-44 και παρέμειναν στο γκρουπ των πρωτοπόρων.

ΑΡΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΔΑΦΝΗ: 51-40 Οι “πράσινες” που αγωνίστηκαν με απουσίες, πάλεψαν το παιχνίδι, όμως υστέρησαν στις λεπτομέρειες και ηττήθηκαν μάλλον δίκαια, από μία ομάδα που έδειξε να θέλει το παιχνίδι περισσότερο. Τα δεκάλεπτα ήταν: 6-7, 18-15, 37-29 και 51-40.

www.facebook.com/247press.com.gr

Με τον κ. Νίκο Μαούνη στον πάγκο τους, οι “πράσινες” κατέβηκαν με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους και με αρκετές αθλήτριες από τα τμήματα υποδομών του συλλόγου. Παρόλα αυτά, παρουσίασαν ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο και ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες. Οι γηπεδούχες ξέφυγαν στο σκορ στο α΄ μέρος με 31-20, όμως στην επανάληψη οι Χαϊδαριώτισσες αντέδρασαν και μείωσαν τη διαφορά απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Τα δεκάλεπτα ήταν: 17-11, 31-20, 41-36, 52-46


30 24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé

www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Μάρτιος 2016

Αθλητικά

Σκανάρετε, για περισσότερες σχετικές ειδήσεις

Πρωταθλητής Μικτού ΕΣΠΕΔΑ ο Πήγασος Χαϊδαρίου Τεράστια επιτυχία για την ομάδα Μικτού Vintage του Πήγασου Χαϊδαρίου, η οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα Μικτού Vintage της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α. για την περίοδο 2015-2016. Το Final4 Μικτού Vintage πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 5-6 Μαρτίου 2016 στο κλειστό γυμναστήριο Δραπετσώνας “Γ. Κασιμάτης” και φέτος είχε ρεκόρ συμμετοχών (19 ομάδες). Οι “πορτοκαλί” κατέκτησαν τον τίτλο κερδίζοντας σε ένα συγκλονιστικό τελικό με 3-2 σετ τους ΤΕΡΜΙΤΕΣ. Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός και είχε διάρκεια 130 λεπτα! Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Πήγασου βρέθηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά στον τελικό της διοργάνωσης, έχοντας κατακτήσει μέχρι στιγμής δύο φορές την 1η θέση και μία φορά την 2η. Μεγάλη συμβολή στην επιτυχία του Πήγασου είχαν και οι 150 περίπου φίλοι της ομάδας, που κατέκλυσαν το Κλειστό της Δραπετσώνας και δημιούργησαν μια φανταστική ατμόσφαιρα που στο κρίσιμο 5ο σετ του τελικού, έδωσε την ώθηση στην ομάδα να φτάσει στον τίτλο. Τα σετ του τελικού ήταν: 21-25,25-14,25-19, 18-25, 17-15. Στον ημιτελικό του Σαββάτου η ομάδα του Πήγασου είχε επικρατήσει επί της γηπεδούχου ομάδας της ΔΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ με 3-1 σετ.

Kορασίδες Πήγασος Χαϊδαρίου

2η θέση και άνοδος Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε η αγωνιστική χρονιά για την ομάδα των κορασίδων του Πήγασου Χαϊδαρίου. Αφού τερμάτισε στην 4η θέση στον ομιλό της, πήρε το εισητήριο για τον προημιτελικό. Εκεί, κέρδισε μέσα στον Πειραιά την ομάδα του Πειραϊκού Συνδέσμου με 3-1 σετ που είχε 11-1 νίκες και πήρε το εισιτήριο για το φαϊναλ φορ.΄ Ετσι, στο Γήπεδο Ταύρου το Σάββατο στον ημιτελικό κέρδισε την Αμιλλα Καματερού με 3-1 σετ. Με την νίκη αυτή κέρδισε την συμμετοχή της στον τελικό αλλά και την άνοδο στην Β΄κατηγορία της ΕΣΠΕΔΑ. Την Κυριακή παίζοντας με πολύ άγχος έχασε από τον γηπεδούχο Αίολο Ταύ-

ρου με 3-0 σετ τερμάτισε τελικά στην 2η θέση. Ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει στους φίλους του συλλόγου που με τύμπανα, τρομπέτες και κόρνες στήριξαν και τις δύο ημέρες την ομάδα του Πήγασου. Τέλος, άξια συγχαρητηρίων είναι και η ομάδα του Αίολου Ταύρου τόσο για την 1η θέση, όσο και για την άψογη διοργάνωση. Α.Ο.ΠΗΓΑΣΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ: Προπονήτρια Αγγελική Γεωργοπούλου, ΄ Εφορος Παύλος Δεσάντης Μαίρη Στρατινάκη (αρχηγός), Λήδα Λειβαδάρου, Αγγελική Λαλοπούλου, Ελενα Κανάνη, Γκούμα Κατερίνα, Κολοβού Εβαντίνα, Καρόλου Ειρήνη, Αναστασία Νταγκουνάκη, Αιμιλία Μάνο, Μαρίλη Λιουλιούκου, Παναγιώτα Γούση, Ευαγγελία Σαλαπάτα, Αθηνά Μπουλούμπαση (λίμπερο), Νατάσα Πανέτα (λίμπερο).

Οι συνθέσεις του τελικού ήταν: Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ (Πανίδη Ιόλη): Μπελεβράτης Γ., Παπαγεωργίου Ε., Μπαρμπάτσης Κ.(αρχηγός), Κογκαλίδου Α, Δημητρούλιας Ι., Δρακούλη Ρ / Σιδέρης Γ., Δημητρούλιας Π., Ντουλμά Ε., Μανωλέα Ε, Δημητριάδης Σπ., Κουτσουράκης Α, Κιτσάκη Θ(λ), Κυριαζής Α., ΤΕΡΜΙΤΕΣ: Sota A., Παγανόπουλος Δ., Daci L., Αλτιπαρμάκ Δ., Πυρένη Ε., Φραντζής Α., / Κορκοβέλος Χ., Παπαδοπούλου Μ., Παυλάκης Α(αρχηγός), Παππά Μ., Μαυρέας Χ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Εδώ αξίζει να σημειωθεί, ότι κατόπιν ψηφοφορίας των προπονητών των ομάδων, δύο παίκτες του Πήγασο ψηφίστηκαν και διακρίθηκαν ως: Καλύτερος μπλοκέρ: ΜΠΑΡΜΠΑΤΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ MVP : ΜΠΕΛΕΒΡΑΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Σε φουλ φόρμα οι Γυναίκες Συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις και τις νίκες η ομάδα της κ. Γεωργοπούλου, με το όνειρο της ανόδου να είναι πάντα στον ορίζοντα. Τα τελευταία παιχνίδια της ομάδας ήταν: ΠΗΓΑΣΟΣ-ΜΙΛΩΝ: 3-2 (25-23, 25-20, 23-25, 22-25, 15-9) Α.Ε. ΡΕΝΤΗ-ΠΗΓΑΣΟΣ: 2-3 (7-25, 15-25, 26-24, 25-21, 9-15) ΠΗΓΑΣΟΣ-ΑΡΗΣ ΑΜΦΙΑΛΗΣ: 3-0 (25-13, 25-18, 25-18) ΙΡΙΣ-ΠΗΓΑΣΟΣ: 2-3 (25-13, 22-25, 25-15, 24-26, 8-15)

like us on

Β ΕΘΝΙΚΗΣ 1 ΑΟΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ 2 ΑΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 3 ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΣ ΧΑΪΔΑΡ. 4 ΑΕΓ ΑΙΞΩΝΗ 5 ΑΓΣ ΑΡΤΕΜΙΣ 6 ΟΦΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ 7 ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ 8 ΑΕ ΡΕΝΤΗ 9 ΓΑΝΣ ΙΡΙΣ 10 ΑΟ ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ 11 ΓΣ ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 12 ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΑΜΦΙΑΛΗΣ

51 49 40 40 38 36 32 26 20 12 11 5

www.facebook.com/247press.com.gr


24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé 31

www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Μάρτιος 2016

Αθλητικά

Σκανάρετε, για περισσότερες σχετικές ειδήσεις

Οι αθλητές της Α.Ε. Χαϊδαρίου βραβεύτηκαν από την Κ.Ο.Ε. Σε μια λαμπρή εκδήλωση-γιορτή για τον Υγρό Στίβο, τα KOE AWARDS 2015, πραγματοποιήθηκαν στις 09/02/2016 οι βραβεύσεις των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών, μαζί με τους προπονητές τους, που ξεχώρισαν στις διοργανώσεις των έξι αθλημάτων της ΚΟΕ. Την όμορφη εκδήλωση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΚΟΕ και σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο, ο Υπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής και πολλοι αλλοι βουλευτές και χορηγοί.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ledra Marriot και φυσικά εκεί έδωσε το παρόν της όπως κάθε χρόνο η Αθλητική Ένωση Χαϊδαρίου. Εκεί τιμήθηκαν οι Παραστατίδης Θεοδόσης και Κατσιάρας Λυκούργος μαζί με τον προπονητή τους Κο Σιάμο Φραγκίσκο καθώς και η Ανδρικοπούλου Έφη με την Μέτσιου Φωτεινή και τον προπονητή τους Κο Καλογερόπουλο Παναγιώτη. Το ΔΣ της Α.Ε. Χαϊδαρίου εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο Κο Μπίρμπα Θεόδωρο και απο τον Κο Καπόγλου Γεώργιο, οι οποίοι δήλωσαν ευχαριστημένοι από τις επιδόσεις των παιδιών της ΑΕΧ , τα οποία παρ' όλες τις δυσκολίες της εποχής , αντιστέκονται και προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό. Επίσης δήλωσαν ότι ο σύλλογος έχει λαμπρό μέλλον γιατί υπάρχουν και άλλα ταλέντα μικρότερης ηλικίας τα οποία και θα πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον και γι αυτό ζητούν την αμέριστη συμπαράσταση όλων των φορέων του τόπου μας. Τέλος ο δευτεραθλητής του Πανευρωπαϊκού Νέων Θεοδόσης Παραστατίδης, μας δήλωσε ότι νιώθει υπερήφανος για την βράβευσή του αυτή. Θα ήθελε να ευχαριστήσει την ΚΟΕ για την υπέροχη εκδήλωση και να δηλώσει ότι θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό ώστε να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών και να τιμήσει για άλλη μια φορά τα χρώματα της Ελλάδας αλλά και του σωματείου του.

Χειμερινοί αγώνες Τεχνικής Ολοκληρώθηκε η διεξαγωγή των Χειμερινών αγώνων Τεχνικής κολύμβησης Κατηγοριών της Νότιας Ελλάδας, με τη συμμετοχή 292 αθλητών και αθλητριών από 15 Σωματεία στο εθνικό κολυμβητήριο "Πέτρος Καπαγέρωφ", με σπουδαίες επιδόσεις από την Αθλητική Ένωση Χαϊδα-

like us on

www.facebook.com/247press.com.gr

ρίου. Αξίζει να αναφέρουμε το πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων στα 100μ. διπλά πέδιλα από την Ευδοξία Θωμάκου του σωματείου μας με χρόνο 50.77. Οι αθλητές και οι αθλήτριες του συλλόγου πραγματοποίησαν πάρα πολύ καλές επιδόσεις και σχεδόν όλοι βελτίωσαν τους χρόνους τους.


24 ΩΡΕΣ Χαϊδάρι  

Τεύχος Μαρτίου

24 ΩΡΕΣ Χαϊδάρι  

Τεύχος Μαρτίου

Advertisement