Page 5

24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé 5

www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Aπρίλιος 2015

Ρεπορτάζ

Κυκλοφοριακό αδιέξοδο στο Χαϊδάρι

Υπάρχει λύση; Επειδή όλοι στην ίδια πόλη ζούμε, νομίζω πώς οι περισσότεροι θα συμφωνήσουμε πώς το κυκλοφοριακό πρόβλημα παραμένει εδώ και αρκετά χρόνια ένα από τα πιο δυσεπίλυτα προβλήματα του Χαϊδαρίου. Όσοι ανέλαβαν τα ηνία αυτής της πόλης, το μόνο που έκαναν ήταν μεγάλες μελέτες που δεν μπορούσαν ποτέ να γίνουν πράξεις. Κάποια πράγματα όμως δυστυχώς δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Η αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου, η μεγάλη έκταση του δήμου, σε συνδυασμό με τις μορφολογικές ιδιαιτερότητες του τοπικού οδικού δικτύου και την αύξηση του πληθυσμού, έχουν δημιουργήσει ένα “κοκτέιλ” κυκλοφοριακής ασφυξίας στην πόλη μας. Το πρόβλημα εντοπίζεται σε συγκεκριμένους δρόμους και φυσικά δε θα αναφερθούμε στη Λεωφόρο Αθηνών που “κόβει” στα δυο την πόλη, αλλά σε δρόμους του εσωτερικού οδικού δικτύου. Πάμε μαζί, μια βόλτα στους δρόμους της πόλης. Ξεκινάμε από το κέντρο Χαϊδαρίου, με την οδό Στρ. Καραϊσκάκη σε συγκεκριμένες στιγμές της ημέρας να είναι κυριολεκτικά απροσπέλαστη.

Ειδικά το κομμάτι του δρόμου από την οδό Δαβάκη μέχρι την οδό Πλαστήρα που συγκεντρώνονται τράπεζες, μαγαζιά και καφετέριες είναι ο εφιάλτης του κάθε οδηγού, ειδικά τις μεσημβρινές ώρες. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται συχνότατα και στην οδό Αγων. Στρατοπέδου, ειδικότερα στο κομμάτι από την οδό Δαβάκη ως την οδό Ρόδου. Στο Δάσος Χαϊδαρίου η κατάσταση μπορεί να βελτιώθηκε τα τελευταία χρόνια με τη διάνοιξη της οδού Πλουτάρχου και τη διαπλάτυνση στην έξοδο της Γ. Παπανδρέου, όμως η τελευταία από το εμπορικό κέντρο, μέχρι και το τελείωμά της στο Άνω Δάσος είναι ένας πολύ επικίνδυνος δρόμος λόγω των παράνομα σταθμευμένων οχημάτων.

Η ίδια και χειρότερη κατάσταση επικρατεί στην οδό Ηρ. Πολυτεχνείου, η οποία είναι διπλής κατεύθυνσης. Τελειώνοντας θα αναφέρουμε την περιοχή της Αγίας Γρηγορούσας με το καθημερινό κομφούζιο της οδού Φαβιέρου, ειδικότερα στην αρχή της, από την οδό Φειδιππίδου ως την οδό Ικάρων, λόγω της παράνομης στάσης και στάθμευσης των οχημάτων. Η ίδια κατάσταση και στα Κουνέλια, με τον κεντρικότερο δρόμο, την οδό Κύπρου, να υποφέρει κυκλοφοριακά λόγω του μικρού πλάτους του δρόμου και των παράνομα σταθμευμένων οχημάτων.

Το 86% της 3ης μεγαλύτερης πόλης της χώρας είπε ναι στις κορίνες

Η πρότασή μας: Ρίχνοντας μια ματιά για το τι συμβαίνει στην υπόλοιπη χώρα και ειδικότερα σε άλλους μεγαλύτερους δήμους από το Χαϊδάρι, διαπιστώνουμε ότι λύσεις υπάρχουν και μάλιστα σχετικά ανέξοδες, που δεν απαιτούν μονοδρομήσεις, δαπανηρές συγκοινωνιακές μελέτες και μεγάλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Οι περισσότεροι κάτοικοι του Χαίδαρίου γνωρίζουν ότι το πρόβλημα δημιουργείται σε συντριπτικό ποσοστό, όχι μόνο από τα σταθμευμένα οχήματα, αλλά από τους ασυνείδητους οδηγούς που χάριν ευκολίας, πατούν το μπουτόν του “alarm” και παρατάνε το όχημά τους στη μέση του δρόμου για να πάνε είτε στο περίπτερο, είτε στην τράπεζα είτε οπουδήποτε αλλού. Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. Δεν γίνεται για τη “διευκόλυνση” κάποιων, ολόκληρος ο αστικός ιστός της πόλης να απειλείται με κυκλοφοριακό έμφραγμα. Η λύση είναι κατά τη γνώμη μας απλή και έχει ήδη εφαρμοστεί σε μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, όπως ο Βόλος, η Λάρισα και η Πάτρα. Η μοναδική άμεσα εφαρμόσιμη λύση, η οποία έχει ελάχιστο οικονομικό κόστος, είναι η τοποθέτηση διαχωριστικών

like us on

κορινών στη μέση του οδοστρώματος. Και στις τρεις προαναφερθείσες πόλεις η κυκλοφοριακή συμφόρηση μειώθηκε δραστικά από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου. Οι οδηγοί αναγκάζονταν να συμμορφωθούν, καθώς πλέον δεν είχαν τη δυνατότητα να “διπλοπαρκάρουν” ούτε για 1’, αφού αυτομάτως σταματούσε η κυκλοφορία του δρόμου. Οι χρόνοι των αποστάσεων μειώθηκαν θεαματικά και το μέτρο αυτό, όπου εφαρμόστηκε αγκαλιάστηκε από όλους τους οδηγούς, ακόμα και από αυτούς που έχασαν την “άνεση” του διπλοπαρκαρίσματος. Φυσικά, δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν αντιδράσεις. Οι τοπικοί άρχοντες σε αρκετές περιπτώσεις έχουν έρθει αντιμέτωποι με τους καταστηματάρχες, που βλέπουν ότι οι πελάτες δεν μπορούν να (διπλο)παρκάρουν πλέον άκριβώς έξω από το μαγαζί τους για να ψωνίσουν. Οι μοτοσυκλετιστές επίσης, αντιδρούν γιατί δεν έχουν πλέον την ίδια δυνατότητα ελιγμών με τα δίκυκλά τους. Όμως, παρά τις αντιδράσεις, οι τοπικές κοινωνίες στην συντριπτική τους πλειοψηφία επικροτούν το μέτρο.

www.facebook.com/247press.com.gr

Σε δημοσκόπηση που διενεργή: θηκε το 2011 από την εφημε: ρίδα “Πελοπόννησος”, οι κάτοικοι της Πάτρας, της 3ης μεγα: λύτερης πόλης της χώρας, τάχθη: καν υπέρ του μέτρου σε ποσοστό 86%, ενώ αρνητικά τοποθετήθηκε μόλις το 13% των ερωτηθέντων. Παρά τις αντιδράσεις των εμπό: ρων, η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Πάτρας τάχθηκε υπέρ του μέτρου επειδή θεωρεί ότι είναι ο κυριότερος τρόπος για να δοθεί ανάσα στο κυκλοφοριακό πρό: βλημα. Είναι μια χρυσή ευκαιρία για τους φορείς της τοπικής αυτοδιοί: κησης του Χαϊδαρίου να μην μεί: νουν στα λόγια και τις ευχές, αλλά να δείξουν ότι στέκονται στο πλευρό του πολίτη. <εν χρειάζονται χρήματα, αρκεί η διάθεση, η θέληση και το όραμα από κάποιους για να γίνει η ζωή στην πόλη λίγο πιο ανθρώπινη. Αν το κάνουν αυτό να είναι σί: γουροι ότι η τοπική κοινωνία θα αγ: καλιάσει αυτή την προσπάθεια και όλοι θα συμμορφωθούν αργά ή γρήγορα για να γίνει το Χαϊδάρι πιο ανθρώπινο.

24 ΩΡΕΣ Χαϊδάρι  

Τεύχος Απριλίου

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you