Page 11

24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé 11

www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Aπρίλιος 2015

Το θέμα του μήνα

“Άλλα λέει η γιαγιά μου, άλλα ακούν τα αυτιά μου”

Συγχωροχάρτι για την ώρα για τις παράνομες διαφημίσεις Και αφού όλα προσκρούουν στην κακή κυβέρνηση και με αυτή την Δημοτική Αρχή, γιατί δεν εφαρμόζει τα όσα πρεσβεύει αυτή η κυβέρνηση όταν ευνοείται; Για παράδειγμα, το “θα σας ταράξουμε στην νομιμότητα” δεν είναι κακό. Λόγια του Ηλία Ηλίου (πρόεδρος της Ε.Δ.Α) αλλά και του Αλέξη Τσίπρα μέσα στην Ελληνική βουλή είναι και μάλιστα έτοιμα προς χρήση. Τι δεν αρέσει από αυτή την φράση στην αριστερή Δημοτική Αρχή και δεν την εφαρμόζει; Τέσσερις επιχειρήσεις στην πόλη μας πιάστηκαν στα πράσα για παράνομες τοποθετήσεις διαφημιστικών πινακίδων και βρέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η προβολή υπαίθριας διαφήμισης επιτρέπεται να διενεργείται μόνο μέσα σε ειδικά διαμορφωμένα πλαίσια (διαφημιστικά), τα οποία τοποθετούνται στους χώρους που έχουν καθοριστεί για την προβολή υπαίθριας διαφήμισης. Καμία από τις επιχειρήσεις δεν τηρούσε το γράμμα του νόμου. Το πρόστιμο κανονικά ξεκινά από 1.467,50€ και μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 29.347,03€, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου- ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης. Τι αποφάσισε το Συμβούλιο; Το κατώτερο του

like us on

προστίμου αν δεν συμμορφωθούν οι παραβάτες σε συνδυασμό με την αποξήλωση της παράνομης διαφήμισης. Τώρα το γιατί, ρωτήστε την διοίκηση… Είναι οι ίδιοι που έβγαιναν στα κάγκελα όταν έβλεπαν αφίσες του καπιταλισμού πάνω στην λεωφόρο Αθηνών. Θα μου πείτε πονούν και οι επιχειρήσεις εν καιρώ κρίσης. Αυτό μην το λέτε σε εμάς όμως, πείτε το σε αυτούς που έχουν χάσει ανθρώπινες ζωές στην άσφαλτο από παρόμοιες διαφημίσεις που διώκονται και από τον Κ.Ο.Κ. Και μην μου πείτε ότι τους έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία γιατί δεν ήξεραν. Αν υπολογίσετε πόσα χρήματα γλίτωσαν προς συμμόρφωση αυτοί οι επιχειρηματίες και πόσοι άλλοι επιχειρηματίες έχαναν λεφτά όσο υπήρχαν αυτές οι ταμπέλες σε κεντρικά σημεία του δήμου μας, θα καταλάβετε ότι αυτό το συγχωροχάρτι βρωμάει λίγο.

www.facebook.com/247press.com.gr

Το νερό του Αγίου Ανδρέα Από ότι φαίνεται οι αγριάδες του δημάρχου δεν περνούν στις δημόσιες υπηρεσίες. Όπως τόνισε στο <ημοτικό Συμβούλιο ο Μιχάλης Σελέκος, πήγε και διαμήνυσε στην ΕΥ<ΑΠ να μην διανοηθεί και κόψει το νερό στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, παρότι χρωστά καμιά εκατοστή χιλιαρικάκια. 92.000 ευρώ για την ακρίβεια ήταν το ποσό το 2008. Το θέμα το είχαμε αναφέρει στο παρελθόν και αφορά “διαρροή” της υδροδότησης του Ιερού Ναού από αμέλεια ενός δημοτικού υπαλλήλου. Τώρα που πήγαινε αυτό το νερό κανείς δεν ξέρει αλλά και αυτό διερευνάται. Νομίζω ότι με κάποιον τρόπο διερευνάται και το ποιος θα πληρώσει την νύφη, αφού η ΕΥ<ΑΠ δεν άκουσε τον <ήμαρχο και έκοψε την παροχή. Ο Μιχάλης Σελέκος πάντως εντός του <ημοτικού Συμβουλίου δεν θέλησε να μιλήσει στο ανοικτό μι: κρόφωνο (προφανώς για να μην γραφτεί στα πρα: κτικά), αλλά φρόντισε να σημειώσει πώς νερό θα δίνει στην ενορία από άλλη πηγή αφού από την ενορία σήκωσαν ακόμα και το ρολόι. Την ερώτηση για το που βρίσκεται η υπόθεση την έκανε ο Βαγ: γέλης Ντηνιακός και απάντηση για το ποιος θα πληρώσει τον παλιότερο λογαριασμό δεν πήρε. Την ίδια απορία από ότι μαθαίνουμε έχει και εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Ανδρέα Πατέρας Βλάσ: σης, που είναι γνωστός στα <ημοτικά δρώμενα.

24 ΩΡΕΣ Χαϊδάρι  

Τεύχος Απριλίου

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you