Page 9

24 ÙÑÅÓ ×áúäÜñé 9

www.247press.com.gr Μηνιαία τοπική έκδοση / Μάρτιος 2015

Ανακοινώσατε μειώσεις τελών. Πώς αντανακλά αυτό στον προϋπολογισμό του Δήμου; Οι μειώσεις των δημοτικών τελών και των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, ήταν οι πρώτες κινήσεις της νέας Διοίκησης. Όταν υπάρχει δημοσιονομικό κόστος δεν σημαίνει πώς δεν μειώνεται τίποτα, όπως λένε οι σημερινοί κυβερνώντες. Ελαφρύναμε όσο μπορούμε σ΄ αυτή τη φάση τούς συμπολίτες μας που όπως και εμείς, πλήττονται βάναυσα από την καπιταλιστική κρίση. Το στοίχημα μας είναι την επόμενη χρόνια οι ελαφρύνσεις να είναι μεγαλύτερες. Παράλληλα να γίνουν ακόμα καλύτερες οι υπηρεσίες που ο δήμος παρέχει σε μας και τα παιδιά μας.

Έχετε εξαγγείλει διαχειριστικό έλεγχο. Πώς οδηγηθήκατε σε αυτό και που βρίσκεται αυτή διαδικασία; Στόχος μας είναι να διορθωθούν τα κακώς κείμενα ώστε να μην επαναλαμβάνονται σε διάφορες κατηγορίες δαπανών του Δήμου και αν χρειαστεί να αποδοθούν και ευθύνες όπου υπάρχουν. Είμαστε ήδη σε συζητήσεις για το ζήτημα του Διαχειριστικού Έλεγχου με εταιρείες Ορκωτών Λογιστών. Είναι ένα λεπτό ζήτημα που χρειάζεται υπεύθυνο χειρισμό. Εστιάσαμε στην ΚΕΔΧ και στις δαπάνες τρίτων γιατί εκεί για κάποια χρόνια τα ποσά ήταν τεράστια! Μας απασχολεί όμως και το ζήτημα των μισθωμάτων των ακινήτων του Δήμου, όπου η οικονομική ζημιά είναι μεγάλη λόγω των ανείσπρακτων οφειλών. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα υπόλοιπα δεν χρήζουν διερεύνησης. Μας απασχολεί το ζήτημα των προμηθειών και των έργων σε διαφόρους τομείς πχ αθλητισμός παιδικοί σταθμοί κ.α. Η λογική μας είναι όλα στο φως, όπου χρειάζεται, αλλά να βγαίνουν και πολιτικά συμπεράσματα από αυτή τη διαδικασία. Εκεί είναι και η διαφορά μας με την αντιπολίτευση που εστιάζει το πρόβλημα μόνο σε προσωπικό επίπεδο γιατί ουσιαστικά συμφωνεί με την πολιτική που εφαρμόστηκε τόσα χρόνια στην πατρίδα μας.

Τι αλλαγές θα κάνατε στον προϋπολογισμό αν τον φτιάχνατε τώρα;

like us on

Συνέντευξη

των προμηθειών μας το κριτήριο και όχι μόνο η χαμηλότερη τιμή, να υπάρχει ουσιαστικός συνδυασμός και των δυο αυτών στοιχείων. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του αρμόδιου τμήματος. δεν είμαστε όμως ακόμα στο επίπεδο που θέλουμε και χρειαζόμαστε.

Μιλώντας για τον προϋπολογισμό του Δήμου δεν πρέπει να ξεχνάμε για τι ακριβώς συζητάμε σήμερα. Ο Δήμος είναι πλέον το μακρύ χέρι του κράτους και έχει απεμπολήσει σε μεγάλο βαθμό χαρακτηριστικά που του έδωσαν παλαιότερα την ονομασία «Τοπική Αυτοδιοίκηση». Μέσω των κατευθύνσεων της Ε.Ε. και των εκάστοτε κυβερνήσεων γίνεται προσπάθεια να λειτουργήσει ως φορομπηχτικός και ανταποδοτικός οργανισμός ώστε κάθε υπηρεσία που προσφέρει να επιβαρύνει οικονομικά τους δημότες. Εμείς πάμε κόντρα σε αυτή την πολιτική και καλούμε τους εργαζόμενους, τους ΕΒΕ, όλους τους δημότες να παλέψουν μαζί μας σε μια τέτοια κατεύθυνση για ένα καλύτερο αύριο. Αν έφτιαχνα τον προϋπολογισμό από την αρχή; Να ξεκαθαρίσουμε πρώτα το ύψος της κρατικής χρηματοδότησης, γιατί αν ισχύσει αυτό που ψιθυρίζουν στην κυβέρνηση περι κατάργησης της και αντικατάστασης της από τον ΕΝΦΙΑ ή όπως αλλιώς θα λέγεται, τα πράγματα γίνονται δυσοίωνα. Ο βασικός στόχος θα ήταν η αντιμετώπιση των τεράστιων αναγκών σε εξοπλισμό στην καθαριότητα και υποδομών στα σχολεία. Η απρόσκοπτη λειτουργία των παιδικών σταθμών σε συνδυασμό με πρόσληψη προσωπικού και ο εξορθολογισμός των δαπανών του Δήμου για παράδειγμα σε γραφική ύλη τηλεφωνία, τέλη κλπ. Τέλος η εξασφάλιση της μισθοδοσίας, η αναβάθμιση και ενίσχυση της αυτεπιστασίας με προσωπικό ώστε να μην αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιούμε εργολάβους που αμέσως τριπλασιάζουν το κόστος για την πραγματοποίηση των παρεμβάσεων του Δήμου.

Τα χρήματα που έρχονται μέσω των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων δεν μας τα χαρίζει η Ε.Ε. Είναι χρήματα που χρόνια τώρα έχουν παρθεί από την πατρίδα και τον λαό μας και ένα μέρος τους επιστρέφει πίσω για έργα από τα οποία θα ωφεληθούν κυρίως οι μεγαλοεργολάβοι, το κεφάλαιο που λέμε εμείς. Εμείς θα αξιοποιήσουμε κάθε τέτοιο κονδύλι για να κατευθυνθεί σε δράσεις ωφέλιμες για τους δημότες. Πέρα από τα χρήματα που δίνονται για τους παιδικούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ, στρέφουμε την προσοχή και την έρευνα της αντίστοιχης Διεύθυνσης στους τομείς περιβάλλοντος, της καθαριότητας, του πολιτισμού. Στον άμεσο προγραμματισμό μας είναι η σχεδίαση ενός διεθνούς φεστιβάλ πολιτισμού στην πόλη μας και ενός προγράμματος διαχείρισης χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων που βοηθά και περιβαλλοντικά την περιοχή μας. Μεγάλος μας στόχος: H δημιουργία πολλών αθλητικών χώρων, κυρίως κλειστών γηπέδων, μιας και οι αθλητικοί σύλλογοι που υπάρχουν στην πόλη μας είναι πάρα πολλοί και οι ανάγκες των παιδιών μας τεράστιες.

Υπό ποιο καθεστώς ανατίθενται οι προμήθειες;

Ποιες είναι οι προτεραιότητες σας από την θέση του Αντιδημάρχου Οικονομικών;

Το ζήτημα των προμηθειών είναι ένα τεράστιο θέμα για το δήμο μας. Είναι και ζήτημα γραφειοκρατίας αλλά κυρίως είναι πολιτικό. Όλο το κράτος στηρίζεται σε ένα σύστημα προμηθειών που οδηγεί τα πάντα ώστε να επωφελούνται οι μεγαλέμποροι και μεγαλοεργολάβοι και να πνίγονται οι μικρομεσαίοι ΕΒΕ. Εμείς κάνουμε ότι μπορούμε προκειμένου να μην αποκλείονται οι τελευταίοι. Δημιουργούμε μητρώο προμηθευτών και καλούμε κάθε επαγγελματία της πόλης μας να δώσει στοιχεία και να ενταχθεί σ άυτο και να ενημερώνεται έγκαιρα. Έχουμε κάνει βήματα ώστε ν’ αποτελεί η ποιότητα

Σε εμάς δεν υπάρχουν προσωπικές στρατηγικές, φιλοδοξίες και στρατόπεδα. Αυτά ήταν στοιχεία των προηγούμενων δημοτικών αρχών που νομίζω ότι πλέον ο κόσμος τα απεχθάνεται και ενιοτε τα τιμωρεί παραδειγματικά. Οι προτεραιότητες μου σαν Αντιδήμαρχος Οικονομικών είναι οι ίδιες με αυτές της δημοτικής αρχής.. Ο αγώνας για ένα καλύτερο μέλλον για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Γι αυτό και συμμετέχουμε στους μαζικούς, λαϊκούς εργατικούς φορείς και δεν μένουμε μόνο στα αξιώματα..

www.facebook.com/247press.com.gr

Ο Δήμος τελικά, θα έχει συμμετοχή στα Ευρωπαϊκά προγράμματα;

24 ΩΡΕΣ Χαϊδάρι  

Τεύχος Μαρτίου

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you