Page 1

MALING Køb også på produkterne XL-BYG.DK

GUIDE Få masser af inspiration og gode tips til farverne i dit hjem

Velkommen til en verden af farver


Velkom

TIL EN VERDEN

Farver påvirker i stor udstrækning vores humør. Lyse, transparente pasteller skaber en luftig fornemmelse af blødhed, der giver velvære og ro. Stærkere, mættede farver formidler kraft, energi og vovemod. Lyse farver får rummene til at virke større og mere åbne, mørke farver understreger en stemning af hygge og intimitet. Med farver kan du således tænde for den indre varme i et køligt rum, eller skabe et svalende helle på en varm sommerdag. Farver udstråler essensen af dig. Er din stil minimalistisk, romantisk eller dramatisk? Er du til mørke eller lyse farver? Kolde eller varme? Med farver kan du vise omgivelserne, hvem du er.


mmen

N AF FARVER

I denne brochure præsenterer vi de nyeste tendenser indenfor farver og tapeter til boligen. Vi giver også idéer til, hvordan du kan sammensætte og tilpasse farver, mønstre og materialer, så de tilsammen udstråler netop dit og din families personlige udtryk. VI HAR FARVER TIL ENHVER SMAG – OGSÅ DIN!


TENDENSER To stærke farvetendenser påvirker boligindretningen i 2014. Mørke, mættede farver inspirereret af naturen: havets blågønne nuancer, varm mulvarpegrå og jordens rødbrune toner dækker den ene skala. Lyse, næsten gennemsigtige pasteller i blød beige og sarte grønlige og rosa toner udgør den anden. Store farveflader kan med fordel kombineres med mønstrede eller strukturerede tapeter på udvalgte vægge eller som enkelte, afgrænsede felter. Det skaber afveksling, og tilfører rummet dynamik og energi.

SADOLIN VÆGMALING XTRAMAT

Slidstærk og vaskbar helmat vægmaling. Den slidstærke og vaskbare overflade gør det nemt at fjerne smuds, fedtpletter, sprittusch, vandfarve, fingermaling, olie, rødvin osv., og så fås den i tusindvis af farver. Den er nem at påføre, flyder fint sammen og tåler ekstrem rengøring. Anvendes på vægge og lofter indendørs. Svanemærket.

4


VI BLANDER DEN FARVE, DU DRØMMER OM

KØB OGSÅ PÅ XL-BYG.DK

Vi kan nu tilbyde dig endnu flere farver end tidligere, da vi har fået et nyt tonesystem. Det betyder, at du kan vælge mellem tusindvis af flotte farver – også til indendørs brug. I XL-BYG er vi altid klar til at give dig ordentlig vejledning og gode råd om dit malerarbejde.

VALG AF MALING Når du vælger maling skal du være opmærksom på, at jo højere glansen er, jo tydeligere ses ujævnheder, men samtidig øges rengøringsvenligheden. Til lofter vil man typisk vælge Home Loftmaling 2 helmat eller Sadolin glans 3 helmat. Til væggene afhænger glans-graden af rummets anvendelse. Jo mere trafikeret et rum er, jo større er behovet for, at væggene er robuste og rengøringsvenlige, og jo højere glansgrad bør man vælge. Alternativt kan man vælge Sadolin Xtramat, der både er helmat og tåler hyppig rengøring.

Vælg den rigtige glans SE EFTER DETTE MÆRKE PÅ SPANDEN LOFTER

3 10 20 40 80 90

HELMAT

MAT

VÆRELSER

X

STUE

X

GANG

X

KØKKEN BADEVÆRELSER PANELER OG TRÆ

HALVMAT

HALVBLANK

BLANK

HELBLANK

X

X

X

X X X

5


DAGLIGSTUE/ SPISESTUE

Stue og spisestue er samlingssted for hele familien - og vennerne med. Det er her vi underholder os med hinanden, og her vi ser fjernsyn, spiser og hygger os. Du kan med fordel male væggene i farver, som matcher de ting, du omgiver dig med. På den måde kan du lade farverne binde indretningen af hjemmets forskellige rum sammen og skabe en harmonisk helhed. I stue/spisestue foreslår vi, at du maler med en mat kvalitet som Sadolin Vægmaling glans 10, der giver en æstetisk smuk og elegant stemning til rummet. Du kan også vælge Light & Space som er en unik maling, der reflekterer lyset op til 40% mere end alm. maling og derved skaber lysere rum.

SADOLIN VÆGMALING MAT

Lugtsvag, vandfortyndbar plastmaling, der efter optørring giver en smuk mat overflade. Er fyldig, har god dækkeevne, gode påførings­egenskaber og stænker minimalt. Overfladen er robust og slidstærk. Svanemærket. Tåler normal rengøring og aftørring.

6


KØB OGSÅ PÅ XL-BYG.DK PINOTEX PANELHVID

Til ubehandlede eller behandlede loft- eller vægpaneler, der er blevet gule. Lysner træet som var det ludbehandlet.

SADOLIN LIGHT & SPACE HELMAT

Svanemærket vægmaling i høj kvalitet som får dit hjem til at virke større og lysere. God dækkeevne og nem at påføre.

HOMESTAR STUK

Stuklisterne har en perfekt glat overflade og er nemme at arbejde med. Sættes op ved brug af klæber og kan males over med enhver vandbaseret acrylmaling.

7


ENTRÉ/GANG Velkommen indenfor! Her hænger vi overtøjet, lægger tasken og stiller skoene. Og her går vi igennem, når vi skal til andre områder af boligen. Der er ofte tale om hjemmets mest trafikerede rum, og du kan derfor med fordel vælge farver fra en farvepalette, der angiver grundstemningen i familien, så alle medlemmer bliver glade, når de åbner hoveddøren. Den megen aktivitet kræver både robuste og rengøringsvenlige vægge, karme og døre. Til væggene anbefaler vi, at du vælger Home Halvmat eller Sadolin Vægmaling glans 20, som er skabt til formålet. Anbefaling af glans er vejledende, og måske har du særlige hensyn, som kræver mere af din maling.

MALING AF INDENDØRS TRÆVÆRK OG MØBLER Scan koden eller læs mere på www.xl-byg.dk/xl-indemaling 8


SKAB EN NY STEMNING I BOLIGEN MED MALEDE GULVE Trægulve er smukke, og giver en skøn fornemmelse af at være tæt på naturen. Men trægulve slides og kan blive triste at se på. I stedet for at slibe det slidte gulv ned kan du skabe en helt ny stemning i boligen ved at male gulvet. Et hvidmalet trægulv bringer lyset ind i boligen, og selv på en gråvejrsdag synes dejlige, varme sommerdage på terrassen lige om hjørnet. Mørke gulve emmer af hygge og karakterfuld charme.

KØB OGSÅ PÅ XL-BYG.DK

Med Sadolins robuste gulvmaling tåler dine gulve dagligt brug uden at miste det rene udtryk.

TRIN-FOR-TRIN VEJLEDNING • Hvis gulvet har været malet før, skal du starte med at fjerne løstsiddende maling • Vask gulvet med grundrens og tør af med en blød klud • Kalk og sæberester fjernes med eddikesyre fortyndet med vand. Vask efter med rent vand • Eventuelle harpikspletter fjernes med cellulosefortynder • Spartl eventuelle huller med træspartelmasse • Når gulvet er helt tørt, slibes overfladen med fint sandpapir • Støvsug herefter gulvet, så slibestøvet fjernes • Nu er du klar til at male. Du kan enten påføre malingen med en korthåret rulle eller med pensel • Start med at male langs panelerne hele vejen rundt i rummet • Mal derefter gulvet i bræddernes længderetning • Vi anbefaler, at du maler mindst to gange for at opnå optimal dækkeevne og slidstyrke • Hvis du anvender en måtte ved entredøren og undgår at benytte udendørs fodtøj indendørs, bevarer malingen sit flotte, rene udseende i lang tid

SADOLIN TRÆ & METAL SUPER

Vælg mellem Helmat glans 5 eller Blank glans 40. Polyuretanforstærket akrylplastemalje af høj kvalitet med ekstrem god sammenflydning, samt høj overfladestyrke og ridsefasthed. Den høje overfladestyrke gør den særlig velegnet til maling af f.eks. døre, paneler, bordflader, køkkenlåger og indvendigt i køkkenskabe som typisk udsættes for meget slid.

SADOLIN GULVMALING

Slidstærk, halvblank akrylmaling. Den er nem at påføre og afgiver ingen generende fordampning af opløsningsmidler. Efter gennemhærdning tåler malingen påvirkning af olie (ikke bremsevæske), fedt, svage syrer samt traditionelle rengøringsmidler. Vandig.

SADOLIN VÆGMALING HALVMAT

En halvmat vægmaling, som er god til prisen. Anvendes til vægge af beton, letbeton, puds og gipskarton, hvor der kræves en robust, slidstærk og vaskbar overflade f.eks. områder med stor trafik. Kan ligeledes anvendes på facader af beton, puds og tegl. Vandfortyndbar.

9


SOVEVÆRELSE Det er i soveværelset, de fleste mennesker søger ro efter en travl hverdag. Det er her, vi trækker os tilbage fra omverdenen, og gennem søvn og hvile samler energi til næste dags gøremål. Et enkelt indrettet rum i beroligende farver kan skabe en afslappende atmosfære, som fremmer den gode søvn. For at understrege stemningen kan du med fordel vælge puddermat og elegant Home eller Sadolin Vægmaling glans 5. Den matte kvalitet reflekterer ikke lyset fra lyskilder i rummet, og bidrager således til at skabe ro. Du skal dog være opmærksom på, at helmat maling ikke er så rengøringsvenlig som en maling med mere glans.

SADOLIN VÆGMALING HELMAT Fyldig med god dækkeevne, gode påførings­egenskaber og stænker minimalt.

10


HOME VÆGMALING MAT

HOME VÆGMALING HELMAT

Til alle typer vægge, hvor der ikke stilles større krav til rengøring. Glans 5. Fås i hvid og kan tones i mange lyse farver.

HOME VÆGMALING HALVMAT

Velegnet til køkken og bad. Tåler hyppig rengøring. Glans 25. Fås i hvid og kan tones i mange lyse farver.

HOME TRÆ & METAL MALING

Halvblank vandbaseret maling til træ og metal. Glans 40. Fås i hvid og kan tones i mange lyse farver.

HOME LOFTMALING HELMAT

Økonomisk maling til lofter/vægge hvor der ikke stilles krav til rengøring. Hvid.

KØB OGSÅ PÅ XL-BYG.DK

Vaskbar vægmaling til alle typer vægge. Glans 10. Fås i hvid og kan tones i mange lyse farver.

11


BØRNEVÆRELSE De fleste børn elsker farver. Farver inspirerer til kreativitet og leg. De kan skabe hygge og hulestemning, og bruges til udsmykning eller som rumdeler. Med farver kan du f.eks. signalere hvor i rummet, der soves, og hvor der leges. Med skønne farver og måske et par baner mønstret tapet, der passer til barnets alder, kan du skabe et værelse, som opfylder netop dit barns behov. Vi anbefaler, at du i børneværelset anvender maling med lidt glans, f.eks. Home Mat eller Sadolin Vægmaling glans 10, som er både robust og rengøringsvenlig.

SADOLIN VÆGMALING MAT

Lugtsvag, vandfortyndbar plastmaling, der efter optørring giver en smuk mat overflade. Er fyldig, har god dækkeevne, gode påførings­egenskaber og stænker minimalt. Overfladen er robust og slidstærk. Svanemærket. Tåler normal rengøring og aftørring.

12


KØB OGSÅ PÅ XL-BYG.DK

KOM IND OG BLIV INSPIRERET Vi har et stort udvalg af spændende tapeter – også til børneværelset. Få mere inspiration på www.xl-byg.dk/xl-tapet DET HAR ALDRIG VÆRET LETTERE AT SÆTTE TAPET OP

TAPET

Vliestapet i høj kvalitet med fodboldtema. Tapetet har en flot grøn farve med målnet i baggrunden samt fodbolde og fodboldtrøjer i forskellige farver. Ideelt til drenge, der elsker fodbold. Rullestørrelse: 10,05 x 0,53 m. Mønstertilpasning: 32 cm. Smart paper (lim påføres væggen).

TAPET

Tapet i høj kvalitet med farvestråelende får. Et sjovt tapet, der skaber liv og energi i rummet. Tapet rullestørrelse: 10,05 x 0,53 m. Mønstertilpasning: 64 cm. Smart paper (lim påføres væggen)

Mange af de nye typer tapet har en ”nonwoven” Easy-up bagside. Det gør det væsentligt nemmere at arbejde med tapet med denne nye type bagside, fordi man arbejder med tørre baner. Klisteren smøres direkte på væggen, hvilket betyder en let og hurtig arbejdsproces. Ikke alene er det let at sætte op, det er også let at tage ned igen, da denne type har en spaltbar overflade, så det let kan fjernes uden brug af kemikalier og uden beskadigelse af væggen. Tilmed efterlader du en væg, som er klar til en ny omgang tapet - så det er bare at komme i gang!

13


KØKKEN/BADEVÆRELSE Køkkenet er hjemmets hjerte. Det er her familien mødes efter en lang dag på arbejde og i skole. Her kokkereres og laves lektier, her hygges og snakkes. Køkkenet er samtidig et af de rum i hjemmet, hvor klimaet er hårdest ved overfladerne. Damp og fedtsprøjt fra madlavning kan sætte sine spor. Vi anbefaler, at du vælger Home Halvmat eller Sadolin Vægmaling glans 20, hvis du vil have rengøringsvenlige og robuste vægge, som skal kunne holde til lidt af hvert. Til badeværelset anbefaler vi, at du bruger vådrumsmaling.

SADOLIN VÆGMALING HALVMAT

En halvmat vægmaling, som er god til prisen. Anvendes til vægge af beton, letbeton, puds og gipskarton, hvor der kræves en robust, slidstærk og vaskbar overflade f.eks. områder med stor trafik. Kan ligeledes anvendes på facader af beton, puds og tegl. Vandfortyndbar.

14


SADOLIN VÅDRUMSGRUNDER

SADOLIN VÅDRUMSMALING Halvblank acrylplastvægmaling. Giver en robust og vaskbar overflade, der tåler fugt- og vandpåvirkning i våde rum.

KØB OGSÅ PÅ XL-BYG.DK

Kombineret fugtstabil lim og grundmaling. Til limning, opsætning og grunding af vådrumsglasvæv i én og samme arbejdsgang.

DANA LIM GLASFILT

Giver en flot ensfarvet overflade. Er grundet. Sælges kun i hele ruller. 1×25 m pr. rulle.

DANA LIM GLASVÆV

1. sortering, mellemstruktur. Fås som grundet eller ikke grundet. Sælges kun i hele ruller. 1×25 m pr. rulle.

15


HJEMMETS GULVE Et velbehandlet trægulv giver naturlig glød og varme til omgivelserne. Og med den rigtige behandling bevarer dit gulv sit flotte udtryk i lang tid.

PINOTEX TRÆGULVOLIE Gør træet meget modstandsdygtigt og efterlader overfladen slidstærk, smudsog væskeafvisende, så den er let at holde. Natur.

Du kan vælge mellem lak, olie og sæbe. Lak danner et beskyttende slidlag, der forebygger mod misfarvning og forhindrer fugt i at trænge ind i træet. Oliebehandling er den mest naturlige overfladebeskyttelse til dit trægulv. Med oliebehandling kan du let fjerne ridser, og olien beskytter samtidig træet mod pletter. Sæbebehandling gør gulvet modstandsdygtigt overfor slag og trykmærker, og små skrammer kan repareres med let nedslibning og gentagen sæbebehandling. Kig ind – vi har også et produkt til dit gulv.

PINOTEX TRÆGULVOLIE EKSTRA Hvid. Oliebaseret. Et olieprodukt der efterlader træets overflade slidstærk, smuds- og væskeafvisende. Overfladen bliver modstandsdygtig og let at holde. Anvendes til grundbehandling af ubehandlede, afslebne og ludbehandlede trægulve. Ekstra Hvid anvendes til lyse træsorter og giver træet en lys nuance, og bevarer træets struktur.

PINOTEX HURTIGTØRRENDE GULVLAK

Da lakken er vandig, er den lugtfri og gulner ikke. Indeholder UV-filter. Vælg mellem halvmat (glans 20), halvblank (glans 50) eller blank glans 80.

PINOTEX LAKSÆBE

Er specielt udviklet til efterbehandling og vedligeholdelse af lakerede overflader. Produktet giver en silkemat, smuds- og vandafvisende overflade. Kan også benyttes på klinker og fliser, laminat etc. Efterlader ikke sæbefilm på overfladen, og kan derfor anvendes til overflader, der kræver hyppig vask.

16

PINOTEX GULVSÆBE

Beskytter træets overflade effektivt. Natur anvendes til mørke træsorter, hvid og ekstra hvid til lyse træsorter.


ANZA ELITE OVALPENSEL

Super pensel som giver et flot strøg.

I XL-BYG finder du et bredt udvalg af tilbehør til dine malerprojekter. Vore kompetente medarbejdere er klar til at hjælpe og vejlede dig, så du får det optimale resultat.

DANA MALERFINISH

Den nemmeste måde at rulle maling på. Fortynd eventuelt malingen, stik sugerøret ned i malerspanden og sug maling op i farverøret ved at trække i stemplet. Tryk på aftrækkeren, så pumpes malingen ind i farvevalsen. Mal ca. 5 m2 på en opfyldning og bestem selv arbejdshastigheden. Valsebredde 230 mm, luvhøjde 12 mm.

Acrylfugemasse. Kan slibes efter hærdning og overmales. 310 ml.

WALLPERFECT W 985 E

Få førsteklasses overflader i en fart med sprøjteanlægget, der er specielt udviklet til vandbaseret loft- og vægmaling. Med den lette og komfortable sprøjtelanse kan du nemt selv sprøjtemale store flader. Uden grunding af hjørner og kanter kan man således hurtigt og nemt sprøjte hele rum med et perfekt resultat. Malingen suges direkte op fra malespanden. Nem rengøring takket være selvrensning af slangerne.

SADOLIN GRUNDRENS

Anvendes inden maling. Fjerner enhver form for snavs.

SADOLIN GRUNDMALING VÆG OG LOFT

KØB OGSÅ PÅ XL-BYG.DK

MALERULLE HANDIROLL 550

TESA AFDÆKNINGSTAPE

Ekstra tynd malertape til de fleste overflader. Kan sidde i op til 20 uger indendørs uden at efterlade klæberester. Til ekstra skarpe og præcise farvekanter. Egnet til alle vandbaserede farver og lakker.

Helmat vandig grundmaling i miljømærket kvalitet, velegnet til grundmaling af vægge og lofter indendørs. Den er let at påføre og har god dækkeevne. Hvid, kan også tones.

ORDENTLIG FORBEREDELSE GIVER FLOTTERE RESULTAT Vi ved det godt – du vil bare gerne i gang med at svinge malepenslen med det samme, så du kan få de flotte vægge, lofter eller gulv, du går og ønsker dig. Men hvis du bruger lidt tid på at forberede maleprocessen ordentligt, sparer du dels tid i den sidste ende, og dels opnår du kvalitetsmæssigt et resultat, som du kan glæde dig over i mange år. Uanset om det er vægge, lofter, karme eller gulv, du skal male, bør du starte med at fjerne al løs maling eller tapet. Stikkontakter etc. dækkes med malertape. Lofter og vægge

rengøres herefter med Sadolin Grundrens. Overfladen skal tørre, før du fortsætter med at spartle eventuelle huller og revner. Hvis du grunder huller og revner med Sadolin Grunder Puds og Beton, inden du spartler, hæfter spartelmassen bedre. Spørg eventuelt i din lokale XL-BYG malerafdeling hvilken spartelmasse, du bør anvende til dit projekt. Efter at have grundrenset væggen eller loftet kan du med fordel male med Sadolin Grundmaling til Væg og Loft, før du dækker med slutmalingen. Grundmalingen lægger en bund, der hjælper slutmalingen med at dække optimalt.

17


HVIS DU VIL VÆRE MED PÅ BOLIG-TRENDEN I 2014, SÅ LAD DIG INSPIRERE AF ALLE DE NYE TAPETER, OG KØB DET, DER PASSER LIGE TIL DIG OG DIN BOLIG Scan koden eller se vores udvalg på xl-byg.dk/xl-tapet

TAPET 2014 Boligtrenden i 2014 foreskriver tapet i alle afskygninger: Blomster, træ, natur, sten, geometriske mønstre, dyremotiver og andre lækre overflader og motiver. Du kan skabe hygge, æstetik, moderne eller retro-stemning. TRENDEN ER PERSONLIG STIL UDTRYKT MED TAPET Der findes et utal af forskellige typer, overflader og stile. Vi elsker det, fordi det giver os mulighed for at udtrykke vores

personlige stil, og give vores boligindretning et twist med tapetsering af et helt rum, en væg eller blot en enkelt bane placeret et helt specielt sted. Tapeter er blevet det personlige statement, som er med til at ramme vores boligstil ind, og som kan give din bolig et unikt udtryk. Tapet er ikke længere noget, man brugte i gamle dage. I dag giver den digitale teknologi os mulighed for mange nye

PATTEX FLYDENDE TAPETLIM – KONCENTRAT

Universal tapetlim fungerer på alle typer tapeter (må ikke bruges i vådrum). Flydende koncentrat på 500 ml. 0,5 liter giver 10 liter færdigblandet tapetlim. Koncentratet omrøres med vand på under 2 min. giver ingen klumper. Rækker til ca. 5 m2.

trykmetoder og teknikker, som gør det muligt at trykke tapeter med helt ekstreme, naturtro overflader. VI LUKKER NATUREN IND Trenden er inspireret af træ og organiske overflader, mursten og cement. Hvad siger du til en væg bygget op af små træstykker, en skifervæg eller en endevæg fuld af naturtro zebraskind? Mulighederne er mange, og der er noget for enhver smag og stil.

ANZA SPANDESÆT

18 cm rulle og skaft til væg-, loftog facademaling samt til påføring af tapetlim direkte på væggene, når der skal sættes nyt tapet op. Inkl. rullespand.

ANZA TAPETBØRSTE Tapetbørste med træskaft, børster i 3 rækker

18


WEBSHOP

Køb online og få leveret direkte hjem til dig På xl-byg.dk kan du handle, lige når det passer dig.

TILBUDSAVIS Få tilbudsavisen direkte i din indbakke Tilmeld dig på xl-byg.dk

Søndag d. 26. januar

20995

SøndaGSåBenT

KoSanGaS 10/11 kg gas. Ekskl. flaske.

I udvaLGTe BYGGecenTre Se på XL-BYG.dk

Tilbuddene gælder i udvalgte byggecentre fra søndag den 26/1 til lørdag den 8/2 2014

Priserne gælder ved kontant afhentning, så længe lager haves. Køb også varerne på www.xl-byg.dk

– InKL. 18v aKKu BaTT erIer 2×1,5 ah

Pr. PLade

3495

KnauF BYGGePLade GdS 13×900×2400 mm. Anvendes indendørs i tørre rum til beklædning af vægge og lofter. Må ikke anvendes til MK-godkendte konstruktioner.

ISover FormSTYKKer Q-BIG 95×600×960 mm. Sælges kun i hele pakker.

deWaLT KomPaKT 18v LI-Ion BoremaSKIne

Pr. m²

1995

DCD780C2 AKKU. 18V XR Li-Ion kompakt 13 mm 2-gears boremaskine inkl. 2×1,5 Ah-batterier, lader og transportkuffert. Normalpris 1.799,-

å er PrISaPLIT vI SæTTTL Kv eT IG n e d r o IFÖ cera ToILeT Med S-vandlås og dobbelt skyl 2/4 ltr. Hvid. Ekskl. toiletsæde.

Se PrISen!

98995 duraForm SoFTcLoSe ToILeTSæde Cera. Hvid. Rengøringsvenligt.

39995

1.399,-

SPar 400,-

GØR-DET-SELV FILM

Scan koden og se hvordan du lettest kommer i gang med dit malerprojekt Her finder du inspiration til bla. maling af lofter, vægge og indendørs træværk og møbler.

oP TIL

SadoLIn væGmaLInG maT Giver en smuk mat overflade. Stænker minimalt. Svanemærket. Tåler normal rengøring og aftørring.

10 LTr.

FrIT vaLG

89995

SadoLIn væGmaLInG XTramaT Slidstærk og vaskbar helmat vægmaling. Fås i tusindvis af farver. Nem at påføre, flyder fint sammen og tåler ekstrem rengøring. Svanemærket.

SadoLIn LIGhT & SPace heLmaT Svanemærket vægmaling i høj kvalitet som får dit hjem til at virke større og lysere. God dækkeevne og nem at påføre.

FÅ ORDENTLIG RÅDGIVNING OG INSPIRATION PÅ XL-BYG.DK -SELV ETGØR-DET-SELV GØR-UDIDENGUIDENGØR-DET-SELV G GUIDEN

FACEBOOK

Følg os på facebook.dk/xl-byg Her kan du blandt andet følge med i aktiviteter hos din lokale XL-BYG, og deltage i en række konkurrencer.

E LYD

BEDR FÅ ET

OG

A

KLIM

INDE

FASKIN

FORHIND

NYT LIV TIL DIN

EN

D EN

RER OVE RSV

ME EN OP ØMM DEL STU ELSE

ÆG TRÆTERRASSE GARAKILLEV MONTÉR

SELV

S GEPORT EN DE TERMOTAG EPLA TRBYGG VÆLG

TIL CARPORTEN

DEN RIGT IGE

BADEVÆ

KYTTE ÆG YDERV

LSE TOEN EKON NR. 2 MARTS132013 NR. 4 · AUGUST

ISOLER

SPAR

RELSET

ÆBES E TIL HEL

BRUG DEN RIGTIGE

TRÆBESKYTTELSE

ARM PÅ V

DEN

KOLDE

NR. 5

BER 20

· OKTO

2013

GØR-DET-SELV GUIDEN

Få inspiration og vejledning til dine projekter i GØR-DET-SELV GUIDEN Det elektroniske magasin på xl-byg.dk guider dig sikkert gennem dine projekter i og omkring hjemmet med grundige trin-for-trin beskrivelser, film, billeder og artikler, så får du succes med dine udfordringer.


SLIP FARVERNE FRI I BOLIGEN

Forestil dig at stå ved farvehandleren for at finde en ny farve til din bolig ud fra de næsten 2000 nuancer, der findes på markedet – lyder det svært?

Vi kender det sikkert alle sammen – når vi trænger til forandringer og fornyelse i livet, vælger mange af os at ændre noget ved det ydre. Det kunne f.eks. være nyt tøj, en ny frisure eller nye møbler og hvis det er en lidt større forandring, vælger vi måske at flytte rundt eller ændre på farverne i boligen. Men vanens magt er stor – især når det gælder farver. Vi har faste normer for, hvordan farver skal være til forskellige ting. Og de fleste vælger at indrette sig med farver, de kender, eller som de er inspireret af i boligmagasiner, fordi det ser pænt ud – og fordi farven er in.

Disse 5 spørgsmål kan du stille dig selv og din evt. partner, når der skal vælges farver til boligen: 1. Hvorfor ønsker jeg/vi nye farver? (f.eks. skal det være en stor eller lille forandring)

Skal man vælge farver ud fra sine fornemmelser og mode? Eller skal man vælge at bruge farverne så bevidst som muligt og til i højere grad at styre, hvilke følelser og reaktioner, der skabes i et rum?

2. Hvilken stemning ønsker jeg/vi i rummet? (f.eks. aktiv, rolig, livlig, afbalanceret …)

Farver giver nemlig liv til hverdagen. Og farver er som musik. De rigtige farver gør os glade, får os til at smile og skaber energi. De forkerte farver giver en modsat effekt… så hvorfor ikke bruge de rigtige farver bevidst?

3. Hvilke farver har jeg det godt med? (f.eks. kolde/varme, lyse/mørke, neutrale/ kulørte, klare/støvede)

Personlige farver skaber personlig balance Når du finder og vælger farver til boligen, som du har et personligt forhold til, bliver du som ofte også mere glad for farven. En enkel og let metode til et personligt og sikkert farvevalg er de 5 farvetrin. Det lettelse er at tage det rum for rum, for så til sidst at finde ”den røde tråd” for hele boligen.

5. Hvor i rummet skal farven placeres? (f.eks. skal rummet blive større/mindre)

www.xl-byg.dk

4. Hvad giver farven mig? (f.eks. ro, energi, glæde)

Der tages forbehold for trykfejl, samt billede og tekstfejl. Vi kan ikke garantere at alle viste produkter findes i alle forretninger. Produceret januar 2014.

Af Rikke Maj Thauer, farvedesigner

Ceste Træ Maling Brochure - Sadolin  

Ny Brochure med inspiration, trends og tendenser

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you