Page 1


BINNENKANT KAFT


Dani (Daniel Louis Polak) werd geboren op 6 mei, precies een dag na bevrijdingsdag 1986. Joey (Jozef Gerardus Boeters) niet. Hij werd gewoon op 15 juli in Alkmaar geboren, een jaar voordat Dani ter wereld kwam. Beiden vielen op de basisschool nogal eens buiten de groep omdat ze geen ADHD, dyslexie of dyscalculie hadden. Desondanks halen ze zonder al te veel problemen hun HAVO-diploma en treffen ze elkaar, via een omweg, op de JUNIOR* Academie in Amsterdam. Nadat ze er achter kwamen dat ze vroeger allebei diepe gevoelens hadden voor Anita van 2 Unlimited besluiten ze samen een creatief team te vormen. De vervoegingen van het werkwoord ‘aanwezig zijn’ kennen Dani & Joey helemaal uit hun hoofd, maar gelukkig hebben ze beiden ook wel eens last van een autistisch momentje. Ze zijn beiden gek op de jaren ‘90, behalve als het om reclame maken gaat. Dan zijn ze juist weer gek op het jaar 2030. Huh? Precies!


Huh? Bij het vak butler denken mensen nog steeds aan een oude man in rokkostuum die het eten komt brengen. Is dat alles? Wedden van niet!

print

Oh! Door de functieomschrijving van een butler te linken aan verschillende vacatures, wordt het duidelijk dat je als butler meerdere functies in ĂŠĂŠn ervaart. Butler. Een multifunctie. En? Nominatie SJP/VEA Jong Talent 2007

media

Print Online Ambient Wildplak


Huh? Net als Dani&Joey is de Wii tof. Maar laat dat maar eens zien.

print

Oh! Een Hot Wheels met een wielklem. Logisch? Wel als je een Wii hebt, want wie gebruikt dan nog de Hot Wheels? De dubbelzinnige heading maakt het af. Wii did it. Logisch.

media

Print


print

Huh? Tegenwoordig staan mensen niet meer stil bij wat de mensen vroeger voor ons en ons land hebben gedaan. Heel veel mensen hebben gestreden voor de vrijheid waar wij nu de vruchten van plukken. Het feit dat we dat vieren op 5 mei, heeft te maken met wat we op 4 mei herdenken. Zonder 4 mei kan er geen 5 mei bestaan. Het is belangrijk om stil te staan bij het verleden, en dat om te buigen naar een betere toekomst. ‘Geef het verleden een toekomst’. Oh! Korte, maar krachtige commercials waarin échte mensen een hoofdrol spelen. Vertel maar waar 4&5 mei bij jou voor staan en hoe jij het verleden een toekomst geeft.

media

Commercial


Huh? De Gouden Peperbus is een prijs voor de beste outdoor print campagne/advertentie. Genereer daar maar eens meer stemmen voor. Poeh.

print

Oh! Door de mensen dichterbij het medium outdoor te brengen worden ze meer geconfronteerd met de Gouden Peperbus-award. Door van mupi’s en abri’s stempunten te maken is het voor de mensen makkelijker te stemmen. Geef de straat een stem. En? Eervolle vermelding Jonge Honden-pitch

media

Spectaculars


Huh? Child Surgery Vietnam is een organisatie die gehandicapte kinderen in Vietnam helpt aan protheses of het leven gemakkelijker maakt met behulp van operaties. Daar is geld voor nodig. It’s all about the money.

print

Oh! Geïnspireerd op de ‘milliondollarwebsite’ kwamen Dani&Joey op een concept waarmee CSV gemakkelijk geld binnen kon halen voor de kinderen in Vietnam. De donateur ziet meteen waar het geld heen gaat. Een euro per bit. Geen geld. Maar ach,‘every little bit helps’. En? Eervolle vermelding Jonge Honden-pitch

media

Online


Huh? Dani&Joey zijn gevraagd door de Nederlandse Hartstichting om het concept ‘Heart Dance Award’ een creatieve schop onder de kont te geven. Pas de problème.

print

Oh! Het probleem van het verder goede concept van de HDA, is de beperkte doelgroep die aangesproken wordt. Maar hoe spreek je een puberende doelgroep aan? Precies, met Apenkooien, want Apenkooien is tof.

media

Teaser Freecard ambient Freecards Mupi spectacular


Huh? Prius is de natuurvriendelijkste auto op aarde. Daar houden Dani&Joey van. Oh! ‘We love nature, and we know nature loves us right back.’

print

media

Print


Huh? Dani&Joey zijn eigenlijk nog kinderen. Helaas zijn er ook kinderen die het minder hebben. Help.

print

Oh! Hoe benader je de ouders die donateur moeten worden? Zet War Child-poppen tussen de speelgoedpoppen die ze kopen voor de kids. Speelgoed om achter je oren van te krabben.

media

Ambient


Huh? Global Warming is hot en een betere wereld begint in je portfolio. Punt.

print

Oh! Gebouwen onder water en mensen die maar net naar lucht kunnen happen. Daar schrik je van.

media

Ambient


Portfolio  
Portfolio  

The official Dani & Joey Portfolio

Advertisement