Page 1

Dubai

Dubai

Billeder fra Google Billeder

Kort

Vi har valgt at skrive om Dubai, vi syntes begge to, det er en spĂŚndende by, og vi vil gerne vide mere om Dubai. De laver spĂŚndende ting og bygger store bygninger.

Alexander og Majken

Marts 2012

1


Dubai

Indhold:

Problemformulering

Side 3

Lidt fakta om Dubai

Side 4

Hoteller

Side 4-5

De ”kunstige” øer

Side 5

Shopping

Side 6

Strande

Side 6

Politik

Side 6

Turister

Side 7

Historie

Side 7

Huse

Side 7

Olie/benzin

Side 8

Økonomi

Side 8

Vandrende arbejdstagere

Side 8

Underholdning

Side 9

Seværdigheder

Side 9

Byggerier

Side 10

Livet i Dubai

Side 10

Vores mening om Dubai

Side 11

Kilder

Side 12

Alexander og Majken

Marts 2012

2


Dubai

Problemformulering:

Hvordan kan det være at de bruger så mange penge på at bygge i Dubai? Hvad og hvordan bygger de? Hvordan kan det være at de har så seje hoteller? Hvorfor er det at det er så dyrt at tage på ferie i Dubai? Hvad er grunden til at alle er rige i Dubai? Hvordan er livet i Dubai? Hvem laver ”møg-arbejdet”? Hvilke årsager er der til at de vil bo i så fine huse? Hvad er de i gang med at bygge? Hvordan bliver landet styret? Hvordan har byen udviklet sig i de senere år?

Alexander og Majken

Marts 2012

3


Dubai

Lidt fakta om Dubai: Der er 1,2 millioner indbyggere i Dubai. Kun ca. 20% er “lokale” folk, 80% er fra 100 andre forskellige lande. Især fra Indien, Pakistan og Filippinerne. De taler arabisk og engelsk. Byen ligger i de Forenede Arabiske Emirater. I Dubai kommer der næsten ingen regn. Der er dobbelt så mange mænd dernede, som der er kvinder. Dubai har styr på økonomien. Når man skal ringe til en i Forenede Arabiske Emirater, skal man taste +971. og så telefonnummeret. De Forenede Arabiske Emirater bliver også kaldt UAE. I gennemsnit føder hver kvinde i Dubai 3,6 børn. 79% voksne i Dubai kan læse/skrive. Dubai bruger det der hedder en dirham (deres penge). En dirham svarer til halvanden krone. På et år kommer der 5 millioner turister, Dubai vil gerne op på 15 millioner turister om året. Hvis nu er ikke er mere olie tilbage, så får de penge fra indtægter af turister.

Hoteller: Dubai har ca. over 400 hoteller. De har bla. et hotel der hedder Burj Al Arab (Det Arabiske Tårn), det er 321 meter højt, og det ligger ude i havet på en “ø”. Der er en bro over til hotellet, så man kan køre derover. Indeni ser det meget dyrt ud. Det er verdens eneste 7 stjernede hotel. Hotellet er 7 stjernet fordi hvert værelse har en butler, bærbar computer med fax og printer, internettilslutning, interaktivt video, 42 tommer plasmaskærm,og jacuzzi. Hotellet har 6 restauranter, blandt de 6 restauranter er der en undervandsrestaurant. På taget kan man spille tennis. Der er en lille rund platform, der sidder helt oppe i toppen af hotellet, det er der man kan spille tennis. Dubai har planer om et 10 stjernet hotel, der ligger ude på havet, så man skal sejle derud. Det bliver verdens største

Alexander og Majken

Marts 2012

4


Dubai hotel. Først var det planen at hotellet skulle bygges i Dubai, men nu er det flyttet, så det skal bygges i Beirut. Hotellet koster 3,6 billioner dollars. Der er et hotel der hedder Atlantis The Palm Hotel. Der er 1539 værelser på hotellet. I nogle værelser er et bassin i væggene. Der er fisk i bassinerne, de er der fordi at de ser pæne ud og det er der næsten ingen andre hoteller der har. Så vil det måske give lidt flere gæster. Hotellet har et delfin-bassin, hvor man kan svømme og snakke med delfinerne. Det ser rigtig dyrt ud. Der er flere hoteller på vej. Dubai er et vigtigt turistområde, det er det blevet pga. sit hurtigt voksende flyselskab, der ledes af Sheik Ahmed bin Saeed al-Maktoum. Dubai har mange hoteller, fordi at der kommer mange turister, og turisterne vil gerne have nogle hoteller at vælge i mellem. Da Dubai er et vigtigt område, pga. sine mange turister, skal de have mange hoteller, til mange turister. De mangler jo ikke penge til at bygge hoteller. Folk vil gerne bo på et sejt hotel, det tror vi at de tænker på når det er at de bygger et hotel. Folk snakker godt om hoteller der var seje, eller meget luksusagtig. Det tænker de nok også på, når de bygger et hotel. Dubai vil gerne have turister til byen, for at tjene penge, og vise dem at Dubai er en dejlig by at være i.

De “kunstige” øer: Dubai har lavet øer ud af sand, det er derfor at man kalder dem kunstige. De har lavet 3 palme-øer og nogle øer der til sammen ligner hele verdenen. The World Islands hedder de øer, der ligner verdenen. De andre 3 “kunstige” øer hedder The Palm Jebel Ali, The Palm Jumeira og The Palm Deira. De har tænkt sig at bygge flere “kunstige “øer. The Palm Deira er stadig under konstruktion, de andre er færdige. The Palm Jebel Ali er den største indtil videre, men det er meningen at Palm Deira skal være den største palme-ø. Der 60 luksushoteller fordelt på de 3 palmeøer. Der er også fordelt 10.000 villaer og 5.000 lejligheder på de 3 palmeøer.

Alexander og Majken

Marts 2012

5


Dubai

Shopping: Dubai har et stort center der hedder Mall of the Emirates. Centreret indeholder 450 butikker, der er fordelt på tre etager. Der er også en indendørs forlystelsespark i centret. Forlystelsesparken er Dubais største indendørs forlystelsespark. Parken hedder Magic Planet. Næsten alle centre har åbent til kl. 22:00 til dagligt. Dubai sælger ting billigt fordi der ikke skal betales moms. Så hvis man elsker at shoppe skal man tage til Dubai, de har mange centre. Dubai har verdens største center, det hedder Dubai Mall. Der er 1400 butikker i centret. Dubai Aquarium & Underwater Zoo, Reel Cinemas, Kidzania m.fl. er i centret. Centret er ikke bare et indkøbcenter, det er et underholdningscenter. Der er flere butikker på vej.

Strande: Der er en strand i Dubai, der hedder Jumeira Beach, den strækker sig fra Dubai Maritime City (uddannelses-”by”) og ned til den første palmeø. De har nogle lækre strande. Nogle strande hører til hoteller. Så dem må man ikke bade eller hygge sig ved, medmindre at man er på det hotel, der ejer stranden.

Politik: Der er valg hvert femte år. Der er ingen grænse for hvor mange perioder en præsident kan sidde. Hvert enkelt emirat har deres egen lokale regering. Sheik Khalifa bin Zayed al-Nahyan er den nuværende præsident af alle emirater, det var rigtigt hans far, Sheikh Zayed Bin Sultan Al Nahyaner der var præsident, men han døde d. 2. november 2004. Sheik Khalifa bin

Alexander og Majken

Marts 2012

6


Dubai Zayed al-Nahyan kommer fra Abu Dhabi, det største emirat, og det emirat der har de største oliereserver. Sheik Maktoum bin Rashid Al Maktoum er vicepræsident og premierminister, han er fra Dubai.

Turister: Rejsen til Dubai, starter ikke så godt hvis der er snestorm. Der kan være lang ventetid på bagage. Rejsen til Dubai er dyr, især hvis man skal være på et meget højt stjernet hotel. Nogle mennesker har råd til en dyr ferie, andre har ikke råd til så dyr en ferie. Det kommer også an på om man f.eks. shopper meget, eller tager på ture der koster meget. Man kan selv bestemme om man skal bruge mange penge på en ferie, eller knap så mange penge. Det er en god idé at bestemme sig derhjemme. Det er ikke så dyrt at spise dernede, men alkohol er dyrt. Der er mange turister i Dubai.

Historie: For ca. 200 år siden var UAE ikke andet end ørken og alle var fattige. De tjente ikke særlig mange penge. Men så fandt de olie, så gik de fra at være et U-land til at være et af det rigeste muslimske land. I 1820 indgik Storbritannien og de 7 emiratter en aftale om at overtage ansvaret for landet, og beskytte det mod andre lande. De fik navnet, Traktatkysten. Før dette blev det kaldt Piratkysten, på grund af der var så mange pirater. I år 1830 slog Baniyas-stammen under ledelse af al-Maktoum familien sig ned i Dubai. I 1853 blev Dubai en af The Trucial States.

Huse: Dubai bygger utroligt meget. Der er en bolig til enhver smag. Og der er meget forskel på priserne. Næsten hver bolig på palmeøerne har en swimming-pool. Den er ved nogle lille, og ved andre stor. De kan godt lide store huse, med swimmingpool, og de har jo også pengene til

Alexander og Majken

Marts 2012

7


Dubai at bygge det. Indvandrerne bor i små huse eller lejligheder, de har ikke penge til at bo i store huse.

Olie/benzin: De Forenede Arabiske Emirater er kendt for deres olie, som de sælger til andre lande. Det er derfor at de tjener ret meget, men der er selvfølgelig en anden grund til at de tjener meget. I Danmark koster benzin ca. 11-13 kr. pr. liter, dernede koster det 2 kr. pr. liter. At leje en bil dernede for en dag til 4 personer koster 300 kr. Det koster i Danmark i gennemsnit 757,5 kr. for en dag (www.europcar.dk)

Økonomi: Dubais økonomi vokser dobbelt så hurtigt som Kinas. De Forenede Arabiske Emirater tjener meget på olien. Dubai bygger meget, og det koster kassen, men alligevel har de mange penge. Dubai er kendt for sin økonomi. De er også kendt for at når de bygger noget er det altid det største, højeste eller det første af den art. Varerne er billige pga. at de betaler ikke moms. Det gør vi i Danmark, det er derfor at varerne er dyre i Danmark. I Dubai betaler man ikke skat, så de får ikke penge ind for det.

Vandrende arbejdstagere: I Dubai er der nogle der skal tage “møg-arbejdet”, det er indvandrer der skal tjene penge. Dem der kommer fra Dubai, har jo “drømme-jobbet”. De tjener mange penge og det er derfor at de har så fine huse med swimming-pools, og det hele. Dem der er indvandrer som arbejder, hedder vandrende arbejdstagere. De køber ind for folk, rydder op for folk. De gør alt det de andre ikke “gider” gøre. De går vandre rundt, indtil de finder et

Alexander og Majken

Marts 2012

8


Dubai stykke arbejde som de kan lave, og sådan bliver de ved. 20% er “lokale” folk, de har det gode arbejde, 80% er indvandrer, de kommer fra 100 andre forskellige lande. Det er dem der laver “møg-arbejdet”.

Underholdning: Dubailand er en forlystelsespark. Der kommer 200.000 besøgende hver dag, det er ikke bygget helt færdig. Ski Dubai er den første indendørs ski ressort. Hvis man trænger til at komme lidt væk fra solen, skal man tage et sted hen som dette. I Dubai er der et godt natteliv, der bliver festet igennem på hotellernes pubber med cocktails og højt musik. Dubai har mange golf-baner og klubber. Der er gode muligheder for træning og øvelse. Der er flere klubber i byen, bla. golfklubberne: Dubai Creek Golf, The Montgomerie, og The Four Seasons Golf Club. Det er nogle af de førende golfklubber i Dubai.

Seværdigheder: Der er mange seværdigheder i Dubai bla. Burj Khalifa (tidligere Burj Dubai) der er byens skyskraber. Det er verdens højeste menneskeskabte skulptur. Den er 828 meter høj. Burj Khalifa er arabisk, men det betyder Khalif-tårnet på dansk. I skyskraberen er der lejligheder og hoteller. Der skal bygges en sø og et stort parkanlæg ved siden af skyskaberen. Man kunne også se de 4 “kunstige” øer, man kan flyve over dem i en helikopter eller man kunne også kører en tur derud. Dubai Museum er et gammelt fort fra 1799, fortet blev brugt til at forsvare sig mod fjender. I indgangen er der en stor samling kort, der viser udviklingen i byerne i Dubai

Alexander og Majken

Marts 2012

9


Dubai fra 1960 til 1980. Dette kan du få en tur om: ørken liv, traditionelle arabiske huse, fiskeri, moskeer, perle-dykning og handel. Du kan se våben, grave og meget mere. Museet er Dubais ældste bygning. Væggene i fortet er lavet af koraler. Der er mange ting på udstilling i museet.

Byggerier: Den 3. palmeø, som hedder Palme Deira er ved at blive bygget færdig, man regner med at den er færdig i år 2013. Dubailand er åbnet, men det er ikke helt færdig. Det var planlagt at forlystelsesparken var færdig i år 2009, men projektet er skredet frem til år 2020. Det er mange år det er skredet frem, der var sikkert en ting her og der, der ikke var færdig. Dubai bruger mange penge på bygninger, men de har pengene til det. Hvis alle havde penge til det, ville man da have et større hus, og de har pengene, så det bygger nyt hele tiden. På et tidspunkt vil de ikke havde flere penge, man kan ikke blive ved med at have mange penge. De eksportere olie i stor stil, det er derfra mange af pengene kommer fra. Olien er blevet overhalet af turisme, de tjener flere penge på indtægter fra turister. Nu håber de at de får pengene fra indtægter af turister.

Livet i Dubai: Der er dejlig varmt i Dubai. -Dubai er et inspirerende sted at bo, fordi der er så mange spændende ting, man kan engagere sig i. Der er også et hav af forskellige nationaliteter, så man kommer i kontakt med mange kulturer, når man bor her i byen(Citat fra Ugeavisen) siger Charlotte Mahaini som har boet i Dubai siden 2009, hun kommer fra Danmark. Jo flere penge man har, jo større et hus kan man få. Det samme gælder med tøj, mad, indretning af hus og transportmidler. Folk arbejder for at får penge. Nogle tjener dem nemt, andre skal arbejde længe for at får penge, bare til at købe mad for. Enten er man rig, eller også er man fattig.

Alexander og Majken

Marts 2012

10


Dubai

Vores mening om Dubai: Vi synes Dubai er en spændende by, vi har lært meget mere om Dubai ved at skrive denne rapport. Dubai er en speciel by, den har alt, shoppingc entre, hoteller, lufthavn, “kunstige” øer, mm. Der sker hele tiden noget, enten så bygger de, eller også så er de ved at planlægge noget nyt. Vi synes at de bruger lidt for mange penge på at bygge. Lige pludselig har de ikke flere penge, og hvad gør de så? Det kunne være en god idé at begynde og kræve skat. Så får de lidt flere penge. Moms ville gøre det lidt bedre, men så er der jo ingen der gider købe varerne, når de er så dyre. Nogle tager måske derned for at købe nogle af de billige varer de har, det ville trække lidt ned i turister, hvis der kom moms oveni. Vi synes hotel-priserne er meget dyre, de kunne bygge et hotel hvor det var lidt billigere, så ville der komme flere turister.

Alexander og Majken

Marts 2012

11


Dubai

Kilder:

www.dubai.dk www.wikipedia.dk www.youtube.com www.google.dk til billeder, kort, søgning og oversætning. www.boligudland.dk www.cityguidedubai.dk www.rejse-dubai.info www.b.dk www.aerenlund.dk www.gkdubai.dk www.dubaimaritimecity.com – oversat fra engelsk med Google Oversæt. www.ugeavisen.dk www.europcar.dk www.resfeber.se www.dubaiproperty.ch www.dubaicity.com – oversat fra engelsk med Google Oversæt.

Alexander og Majken

Marts 2012

12


Dubai

Alexander og Majken

Marts 2012

13

Dubai  

Projektopgave skrevet af Alexander og Majken

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you