Page 42

profil

Jeg har det bedst pŒ gr¿nsv¾ren 18-Œrige Nanna Christiansen har spillet fodbold, siden hun var otte Œr. Alle Œr i k¿benhavnerklubben Skjold, indtil hun i juli i Œr skiftede til Br¿ndby, hvor hun spiller pŒ elitedivisionsholdet. I 2005 debuterede hun pŒ U-19-landsholdet, hvor hun er topscorer med 19 mŒl i 28 kampe. Sidste Œr blev hun kŒret til Œrets kvindelige talent ved DBUs fodboldgalla.

Er herrerne bedre end jer?

Er pigefodbold mere hygge end seri¿s sport?

Hvordan er du pΠbanen?

Der er piger, der går til fodbold for at hygge, men der er også piger som mig, der spiller for at blive virkelig gode og for at vinde. Jeg spiller primært, fordi det er sjovt, men jeg kan også rigtig godt lide konkurrenceelementet i sporten. Alle os, der spiller i den bedste række, tager fodbolden seriøst, og vores ønske er at blive dygtige fodboldspillere. I Brøndby, hvor jeg spiller nu, spiller mange af A-spillerne, og tempoet er højt, og der vil alle på holdet ud og vinde kampe. Der er selvfølgelig nogle, der tror, at piger slet ikke kan spille fodbold, men det er bare, fordi de ikke ved bedre.

Jeg er meget koncentreret og målrettet, fordi jeg ønsker at vinde. Når jeg er på en grøn fodboldbane, er jeg der, hvor jeg kan lide at være. Det tror jeg godt, man kan se, når jeg spiller. Det kan mine venner i hvert fald både se og mærke. De kan se, at jeg er et sted, hvor jeg har det godt, og hvor jeg ønsker at gøre det godt.

Hvordan var det at blive kŒret til Œrets talent?

Det var rigtig fedt. Jeg blev virkelig glad, da de råbte mit navn op. Jeg tænkte yes, men samtidig tænkte jeg åh nej, nu skal jeg op og stå og snakke foran alle folk. Men det var virkelig en kæmpestor oplevelse. Det, at jeg blev kåret til årets talent, har gjort, at jeg har tænkt over, at jeg måske skal være en af dem, der bærer holdet, men jeg føler ikke noget pres, eller at jeg skal leve op til nogen særlige forventninger, for jeg har altid haft en meget fri rolle på holdet. rets talent pŒ herresiden, Daniel Agger, kan leve af sin sport, hvordan har du det med den forskel?

Jeg synes, at det er irriterende, at vi piger ikke kan leve af vores sport, når nu vi rent faktisk godt kan spille fodbold, men man må bare finde sig i det, for sådan er det ikke for pigerne endnu. Så må vi håbe, at det kommer senere på et tidspunkt, hvor kvindefodbold måske bliver mere populær. Og det kan godt være, at jeg ikke kan leve af at spille fodbold, men jeg spiller jo også, fordi jeg synes, det er sjovt.

TEK ST AHN LINE ANDERSEN WOO SHING HAI F O T O P. W E S S E L 42

Ud & Se S E P T E M B E R 2 0 0 7

Jeg synes, vi går rigtig meget til den, men selvfølgelig er det rigtigt, at herrerne har meget mere fysik, og de er også hurtigere. Jeg kigger selv over på herresiden, og ser hvad de gør, og det er måske lidt mærkeligt, at jeg som kvindelig fodboldspiller gør det, men jeg ser på, hvad de kan, fordi jeg gerne vil være lige så god som dem. Der er alligevel forskel på, hvad vi kan. Men teknisk er mange af os piger også utrolig dygtige, og vi bliver bedre og bedre.

Profile for 2005UdOgSe2018DSB

UD & SE - Passagermagasin - Oktober 2007 - DSB  

UD & SE - Passagermagasin - Oktober 2007 - DSB

UD & SE - Passagermagasin - Oktober 2007 - DSB  

UD & SE - Passagermagasin - Oktober 2007 - DSB

Advertisement