Page 1

Τάξη Στ΄2 Τεύχος Πρώτο Δεκέμβριος 2011


Εμείς, τα παιδιά του Στ΄2 τη σχολική χρονιά 2011-2012, σας παρουσιάζουμε την πρώτη μας προσπάθεια να φτιάξουμε την ηλεκτρονική μας εφημερίδα. Στο ξεκίνημά μας θα αναφερθούμε στις ομάδες εργασίας που λειτουργούν στην τάξη μας. Ο καθένας μας διάλεξε το δικό τρόπο για να παρουσιάσει τον εαυτό του, χρησιμοποιώντας διαφορετική μορφοποίηση στο κείμενό του αλλά ως ομάδα θα παρουσιάσουμε ένα θέμα που διαλέξαμε όλοι μαζί από τη σχολική μας δραστηριότητα. Ιδού λοιπόν……. (Η σειρά παρουσίασης είναι τυχαία)

Α΄ΟΜΑΔΑ: ΟΙ ΠΕΝΤΑΡΕΣ ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ: ΕΥΑΝΘΙΑ ΜΑΝΗ, ΑΛΕΞΙΑ ΚΟΥΤΟΥΛΑ, ΤΖΕΙΣΕΝ ΝΤΟΤΣΙ, ΜΑΡΙΑ ΠΕΡΤΣΙΝΙΔΟΥ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΑΜΑΝΙΔΗΣ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: UP 4 FUN

ΕΥΑΝΘΙΑ ΜΑΝΗ Γεια σας! Με λένε Eύα (πολύ που σας νοιάζει τώρα αλλά λέμε τώρα)και είμαι 12 χρονών. Μου αρέσει να χορεύω, να μιλάω με φίλους μου και να μην έχω σχολείο.


ΑΛΕΞΙΑ ΚΟΥΤΟΥΛΑ Γεια χαρά ,φίλοι μου. Με λένε Αλεξία και είμαι 12 ετών. Λατρεύω το πιάνο και την συλλογή γραμματοσήμων. Οι φίλοι μου μού λένε ότι είμαι ευχάριστος άνθρωπος και έτσι θέλω να πιστεύω. Ακόμα έχω ένα χαριτωμένο γατάκι που μου κρατάει συντροφιά σε όλες τις μοναχικές μου στιγμές. Τέλος μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια και οι ταινίες. ΤΖΕΙΣΕΝ ΝΤΟΤΣΙ Με λένε Tζέισεν και είμαι 12 χρονών. Πάω στην Έκτη τάξη. Πάω στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης.

ΜΑΡΙΑ ΠΕΡΤΣΙΝΙΔΟΥ

Γεια! Με λένε Μαρία και πάω έκτη τάξη και είμαι 12 χρονών. Πάω στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης. Έχω πολλούς φίλους .

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΑΜΑΝΙΔΗΣ Με λένε Θοδωρή και είμαι 12 χρονών. Πάω στην έκτη(Στ) τάξη. Πηγαίνω στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης. Μου αρέσει να μιλάω με τους κολλητούς, μου αρέσουν τα ηλεκτρονικά και θα ήθελα να μην έχουμε λιγότερο σχολείο

Up 4fun Το UP 4 fun στην αρχή ξεκίνησε σαν μια ευχάριστη δραστηριότητα


αλλά στην συνέχεια μας ανάγκασε να χαλάμε τα σχέδια μας, να βγούμε έξω από το πρόγραμμα μας και να μειώσουμε την διασκέδασή μας. Παρόλα αυτά μετά από πολύ κόπο καταφέραμε να μειώσουμε τον καθιστικό μας χρόνο και να μπορούμε να διασκεδάζουμε και με μη καθιστικές δραστηριότητες. Κάθε εβδομάδα μας δίνει διάφορα ενημερωτικά φυλλάδια που δίνουν συμβουλές στους γονείς μας και σε εμάς. Ακόμα μας δίνουν βηματομετρητές οι οποίοι μετρούν τα βήματά μας. Μας έδωσαν βραχιόλια, αυτοκόλλητα και άλλες εκπλήξεις. Σε μία βδομάδα θα τελειώσει το πρόγραμμα και όλοι λυπόμαστε πολύ. Αλλά θα κάνουμε μία τελετή λήξης με πολύ χορό και τραγούδι. ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ UP 4FUN .

Β΄ ΟΜΑΔΑ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ, ΙΣΜΗΝΗ ΤΣΙΟΓΚΑ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΡΑΣΙΔΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ


Με λένε Κατερίνα, ζω στην Αθήνα και συγκεκριμένα στη Δάφνη. Έχω δύο ακόμη αδέρφια, τον Κωνσταντίνο και την Χρύσα. Στον ελεύθερο μου χρόνο μου αρέσει να παίζω μπάσκετ, να ζωγραφίζω, να παίζω στον υπολογιστή και να χορεύω. ΙΣΜΗΝΗ ΤΣΙΟΓΚΑ Με λένε Ισμήνη και ζω στη Δάφνη. Στον ελεύθερο μου χρόνο μου αρέσει να παίζω στον υπολογιστή, να βγαίνω βόλτα στην πλατεία και να συναντάω φίλους. Θα ήθελα να έχω ένα ζωάκι όμως επειδή ζω σε πολυκατοικία δεν μπορώ να το έχω.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΡΑΣΙΔΗΣ Mε λένε Αντώνη και ζω στην Ελλάδα. Μένω κοντά στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ. Όταν τελειώνει το σχολείο έρχομαι στο σπίτι κάνω τα μαθήματά μου και μετά φεύγω για το φροντιστήριο αγγλικών .Όταν δεν έχουμε σχολείο πηγαίνω στη δουλειά της μαμάς μου, του μπαμπά μου ή κάθομαι στο σπίτι και παίζω ηλεκτρονικά. Τα βράδια βγαίνω και πηγαίνω με τους φίλους μου βόλτα .Τα Σαββατοκύριακα πηγαίνω έξω με τους γονείς μου για ένα ήσυχο Σαββατοκύριακο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Με λένε Δημήτρη και ζω στην Ελλάδα. Μένω κοντά στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ. Τις περισσότερες ώρες κάθομαι και διαβάζω τα μαθήματα και τον υπόλοιπο χρόνο μου τον περνώ παίζοντας με τα παιχνίδια μου. Έχω πολλά παιχνίδια για PS3 που τα παίζω τα σαββατοκύριακα. Καμιά φορά πηγαίνω τα Σάββατα στο ATHENS METRO MALL.'Oταν δεν ξέρω τι να κάνω ζωγραφίζω.

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΟΤΕ: Στο μουσείο του ΟΤΕ είδαμε πως επικοινωνούσαν οι αρχαίοι Έλληνες. Είδαμε επίσης παλαιά τηλέφωνα. ΣΤΗ ΝΑΝΑ: Στις 27 Οκτωβρίου πήγαμε στη Νανά για να δούμε το «Ξυπόλυτο Τάγμα» που είχε σχέση με την 28η Οκτωβρίου.


ΣΤΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ: Στο Πλανητάριο είδαμε για τον Ήλιο και για τους άλλους πλανήτες. ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΝΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ HAPPY FEET 2

Γ΄ΟΜΑΔΑ: ΤΑ 4 ΔΕΚΑΡΙΑ ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ: ΦΑΙΔΡΑ ΚΟΛΥΔΑ, ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΠΑΡΓΙΝΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡΟΥΣΑΛΙΑΔΗΣ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Η ΤΑΞΗ ΜΑΣ

ΦΑΙΔΡΑ ΚΟΛΥΔΑ Με λένε Φαίδρα και είμαι 12 χρονών. Ζω στην Αθήνα. Ζω με τους γονείς μου και τα αδέρφια μου. Στον ελεύθερο μου χρόνο παίζω με τα αδέρφια μου ή με τα ηλεκτρονικά μου. Τα αγαπημένα μου αθλήματα είναι το tae kwon do,το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο. Το Σαββατοκύριακο μου αρέσει να παίζω ηλεκτρονικά π.χ. ps3,wii,3ds,dsi,ds,psp και υπολογιστή, να ζωγραφίζω ή να διαβάζω λογοτεχνικά βιβλία.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡΟΥΣΑΛΙΑΔΗΣ Με λένε Χρήστο είμαι 12 χρονών και ζω στην Αθήνα. Μένω σε ένα διώροφο σπίτι στην Δάφνη .Όταν γυρνάω από το σχολείο και αφού κάνω τα μαθήματα μου, παίζω ώρες ατελείωτες στον Η/Υ. Έχω μία μεγάλη συλλογή από ηλεκτρονικά παιχνίδια


δράσης και τέτοια παίζω με τους online φίλους μου. Το Σαββατοκύριακο πάω βόλτες με τους γονείς μου και περνάμε υπέροχα!!!!! ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΠΑΡΓΙΝΟΥ Με λένε Μαριλένα είμαι 12 χρονών και ζω στην Αθήνα. Το περισσότερο χρόνο το περνάω διαβάζοντας στο σπίτι μου αλλά όταν έχω χρόνο διαβάζω λογοτεχνικά βιβλία και παίζω στον υπολογιστή μου. Τα αγαπημένα μου αθλήματα είναι μπάσκετ και πινγκ πονγκ. Τα Σαββατοκύριακα παίζω με τον αδελφό μου ή παίζω στην πλατεία με τους φίλους μου.

Η ΤΑΞΗ ΜΑΣ Η τάξη μας είναι μεγάλη και αποτελείται από 17 θρανία και 26 καρέκλες . Η τάξη μας είναι γεμάτη από αφίσες και ομαδικές ζωγραφιές . Ακόμη στο κέντρο της τάξης υπάρχει η μεγάλη έδρα της κυρίας Κατερίνας. Τα Χριστούγεννα ζωγραφίζουμε όμορφες ζωγραφιές και στολίζουμε το δέντρο πολλά πολύχρωμα μπαλάκια και με πολύχρωμες γιρλάντες και φωτάκια. Έχουμε επίσης ένα μεγάλο πίνακα και γύρω γύρω υπάρχουν τα θρανία. Με λίγα λόγια είναι η καλύτερη του κόσμου.

Δ΄ ΟΜΑΔΑ ΤΑ 5 ΑΣΤΕΡΙΑ Τα μελη της:


Κατερίνα Κοκκινάκη , Αθανασία Λιώλη , Βαγγέλης Σταθόπουλος , Ορέστης Γιούση , Αποστόλης Τρουπάκης!. Θέμα εργασίας : Χριστουγεννιάτικα έθιμα Κατερίνα Κοκκινάκη : Με λένε Κατερίνα και ζω στην Ελλάδα. Κατάγομαι από την Κρήτη και μ' αρέσει να κάνω ταξίδια. Μάλιστα έχω πάει στο Μόναχο και στην Τουρκία και πιστεύω πως όλοι πρέπει να κάνουν αυτά τα ταξίδια. Εγώ και οι συμμαθητές μου σας ευχόμαστε καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά.

Αθανασία Λιώλη: Με λένε Αθανασία και ζω στην Ελλάδα. Πάω στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης που πιστεύω είναι το καλύτερο σχολείο του κόσμου. Σας εύχομαι καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά. Βαγγέλης Σταθόπουλος: Με λένε Βαγγέλη και ζω στην Αθήνα στη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Είμαι 11 χρονών και πάω στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης. Σας εύχομαι καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά.

Ορέστης Γιούση: Με λένε Ορέστη και είμαι 11 χρονών. Συμμετέχω και εγώ στη εφημερίδα και σας εύχομαι καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά

Αποστόλης Τρουπάκης: Με λένε Αποστόλη και είμαι 11 χρονών και ζω στη Δάφνη. Πάω στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης και έχω πολύ καλούς φίλους. Σας εύχομαι καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά.


Χριστουγεννιάτικα Έθιμα

 Στολισμός δέντρου με πολλή αγάπη.

 Φτιάχνουμε παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα μελομακάρονα , κουραμπιέδες , δίπλες κλπ

γλυκά

όπως

:


 Όλα τα παιδιά όπως και εμείς τη Πρωτοχρονιά πηγαίνουμε για κάλαντα με τα τρίγωνά μας.

 Οργανώνουμε γιορτινό τραπέζι με πολλά χριστουγεννιάτικα φαγητά.

 Αγιασμός σπιτιού για να μην έρθουν τα καλικατζαράκια.


ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΜΕ ΧΑΡΑ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ


Ευχαριστούμε θερμά τη δασκάλα μας κ. Κατερίνα Αθανασοπούλου, τη Διευθύντρια του σχολείου μας κ. Βασιλική Πασχαλιώρη και τον καθηγητή της Πληροφορικής κ. Στέργιο Βούλγαρη για την αμέριστη βοήθειά τους στην προσπάθειά μας αυτή.

Υ.Γ. Στο δεύτερο τεύχος θα είμαστε ……… ασυναγώνιστοι!

1 ektipenaissue1  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you