Page 1


ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ Τo σχολείο μας ήταν το πρώτο Δημοτικό Σχολείο που ιδρύθηκε στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη με απόφαση που δημοσιεύτηκε σε Φ.Ε.Κ. του 1901. Το πρώτο δημοτικό σχολείο στην αρχή λειτούργησε αποκλειστικά ως σχολείο αρρένων και από το 1922 ως μονοτάξιο χωριστά αρρένων και θηλέων. Το 1928 το σχολείο, όντας μεικτό, μετακόμισε από τα ’’κελιά’’ και στεγάστηκε σε πλινθόκτιστο κτήριο, το οποίο με διάφορες αλλαγές και προσθήκες υπάρχει μέχρι και σήμερα.

Μετακομίσαμε στο νέο κτίριο τον Νοέμβριο του 2013. Το νέο κτίριο είναι πολύ εντυπωσιακό και λειτουργικό. Έχει πολλές και ευρύχωρες αίθουσες που βοηθούν στην καλή λειτουργία του μαθήματος .Έχει αίθουσα υπολογιστών, χημείο, ιατρείο, βιβλιοθήκη, μουσείο, κυλικείο, αίθριο και ένα τεράστιο προαύλιο!

Εμμανουέλ A Ιωάννα K.

Μαριάντα Ρ. Εύη Χ.


Σας αρέσει το καινούριο μας σχολείο και γιατί;

Όταν τελικά γίνατε διευθύντρια του σχολείου μας, πώς αισθανθήκατε;

Ναι! Είναι ένα εξαίρετο σχολείο, μοντέρνο και λειτουργικό.

Συγκίνηση , αλλά και ευθύνη.

Θεωρείτε ότι πρέπει να κάνετε αλλαγές σε θέματα στο σχολείο και γιατί;

Ναι.

Θα έπρεπε να υπάρχουν τουαλέτες σε κάθε όροφο καθώς και ένα κλειστό γυμναστήριο. Τι δε σας αρέσει από τη συμπεριφορά των παιδιών; Δε μου αρέσει όταν τσακώνονται συνήθως για ασήμαντους λόγους, όταν πετούν σκουπίδια κι όταν δεν ακούν τους δασκάλους τους. Τι σας αρέσει περισσότερο στο εργασιακό σας περιβάλλον; Οι συνάδελφοί μου, οι οποίοι είναι όλοι τους εξαίρετοι άνθρωποι, ευαίσθητοι και χαρούμενοι. Αγαπούν και σέβονται το επάγγελμά τους.

Σας αρέσει το πρόγραμμα του φαγητού;

Θα θέλατε να κάνετε κάποια αλλαγή στο σχολείο; Ναι. Πώς σας φαίνεται το γεγονός ότι μερικά παιδιά δε σέβονται το καινούριο τους σχολείο; Δεν το θεωρώ καλό. Με ποιον τρόπο θα αντιμετωπίζατε την κακή συμπεριφορά των παιδιών; Ψάχνω πάντα να βρω την αιτία μιας μη επιθυμητής συμπεριφοράς (κακής). Μετά με τις κατάλληλες παιδαγωγικές μεθόδους προσπαθώ για την αλλαγή της.

Σε ποια άλλα σχολεία έχετε διδάξει; Σε αρκετά. Τελευταία ήμουν υποδιευθύντρια στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο ΠΙΚΠΑ Πειραιά.

Στ΄ Τάξη— 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Ποιο ήταν το αγαπημένο σας μάθημα κατά τα χρόνια που διδάσκατε;

Μαρίζα Τ.

Όλα θα έλεγα.

Γιάννα Ν. Σωτήρης Ν. Αριάν Χ.


Συνεχείς σεισμοί συμβαίνουν στην Κεφαλονιά . Ο μεγαλύτερος σεισμός ήταν 5,9 της κλίμακας Ρίχτερ. Οι κάτοικοι του νησιού είναι αναστατωμένοι.

Το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε κατά 0,3 % από τον προηγούμενο μήνα και από 27,7,% έγινε 28%. Τώρα πολλοί ΄Ελληνες έμειναν άνεργοι.

Το μήνα Φλεβάρη σημειώθηκε κακοκαιρία, ιδιαίτερα στις βόρειες περιοχές της Ελλάδας, όπου χιόνισε κιόλας. Το χιόνι έφτασε μέχρι και την Αττική.

Δύο νεαροί άντρες περίμεναν έξω από κατάστημα με είδη δώρων στο κέντρο της Πάτρας, στις 14-2-1014 και αποφάσισαν να κλέψουν δώρα για τις καλές τους.

Γαλήνη Λ.— Θεοδώρα Γκ.— Τσέτσο Χρ.—Φίλιππος Λ.


ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!!!!!!!!!!!! 1. Η μεγαλύτερη καθύστερηση επιστροφης βιβλιού ηταν 288 χρονια!!!!

Εδώ σας έχουμε μερικά βιβλία που πιστεύουμε πως θα σας αρέσουν και θα τα διαβάζετε για πολύ καιρό! 

Τα παραμύθια του Άντερσεν

Η μικρή γοργόνα

Το έλατο

Η καμπάνες

Το πουλί φοίνικας

Η βασίλισσα του χιονιού

Το πιο όμορφο τριαντάφυλλο του κόσμου

Το πρώτο θαύμα στη ζωή της Άννας

Κάνε μια απολαυστική βουτιά στα βαθιά

Ο Αλέκος και η χώρα των παθημάτων

Θέλω να γίνω μάγος

2. Μερικα σαλιγκαρια κοιμούνται μεχρι 3 χρονια!!!! 3. Τα αλογα τρεχούν στα δακτύλα!!!!!! 4. Έχούν φτιαχτει νύφικα απο χαρτι τούαλετας!!! 5. Απο τα κακα των Παντα μπορει να φτιαχτει χαρτι!!!!! 6. Το μακρύτερο πεταγμα σαιτας ηταν 2 χλμ!!!!

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ!!!!!

7. Το μεγαλύτερο μιλκσεικ τού κοσμού ηταν25.000 λιτρα δηλαδη καπού στις 100 μπανιερες θα γεμιζαν!!!!!!! 8. Ζαχαροπλαστες στην Τούρκια εφτιαξαν μια τούρτα μηκούς 2χλμ και710 μετρων δηλαδη 114 γηπεδα τενις 9. Η στολη ενος αστροναύτη ζύγιζει 127 κιλα— χωρις τον αστροναύτη!!!!!!!!!!! 10. Ένας ανθρωπος χτύπηθηκε απο κεραύνο 7 φορες και επεζησε!!!!!!!!!!

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΑΑΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!! Εδώ έχουμε μόνο 2 βιβλία αλλά με περίληψη.

«Ο κύριος Βρομύλος» Η Χλόη είναι το πιο μοναχικό κορίτσι στον κόσμο . Αλλά μια μέρα γνώρισε τον κύριο Βρομύλο, έναν άστεγο. Μύριζε λιγάκι αλλά ήταν ο μόνος άνθρωπος που της είχε φερθεί καλά. Στο τέλος Χλόη θα ανακαλύψει μυστικά που θατην οδηγήσουν στην καταστροφή .

«Πρώτη μέρα στο σχολειό για πάντα» Ο ΄Αρτι , την πρώτη μέρα στο σχολείο πέφτει από το κρεβάτι του και χτυπάει το κεφάλι του . Στο πρωινό ο αδερφός του ,ο ΄Εντι, τον πιτσιλάει με σιρόπια . Στο δρόμο βρέχεται με λασπόνερα και είναι σαν να τα έχει κάνει πάνω του. Η χειρότερη μέρα στο σχολείο. Την επόμενη πάλι τα ίδια . Θα βρει τρόπο να την αλλάξει ή θα μείνει κολλημένος στην πρώτη μέρα του σχολείου;


ΑΝΕΚΔΟΤΑ

QUIZ

1. Πηγαίνει ο Τοτός στο δάσκαλο του και του λέει: - Κύριε αν δεν μου βάλατε καλό βαθμό θα πέσω στη θάλασσα να πνιγώ! Και ο δάσκαλος απαντά: - Δεν πειράζει παιδί μου, τα κούτσουρα επιπλέουν.

QUIZ 1: “TO ΜΠΑΛΟΝΙ “ Έχουμε ένα μπαλόνι ακανόνιστου σχήματος κ’ θέλουμε να γεμίσουμε ακριβώς μέχρι τη μέση με νερό (δηλαδή να περιέχει το μισό όγκο νερό, απ’ όσο θα περίεχε αν ήταν τέλειος γεμάτο). Στη διάθεση μας έχουμε μόνο μία βρύση, με άφθονο νερό, και τίποτα άλλο. Κανένα όργανο μέτρησης όργανο μέτρησης π.χ. δακτυλήθρες, για να μετρήσουμε το νερό, ούτε μπορούμε να βασιστούμε σε μέτρηση σταγόνα κάτι τέτοιο παρόμοιο.

2. Ο Τοτός λέει στον καινούριο μαθητή του σχολείου: - Ο καινούριος διευθυντής δε σου τη δίνει στα νεύρα; Και το καινούριο παιδί λέει: - Ξέρεις ποιος είμαι εγώ; ο γιος του

QUIZ 2: “TO ΜΑΥΡΑΚΙ “

Και ο Τοτός:

Είναι ένα νεογέννητο μαυράκι που η Μητέρα του είναι μαύρη κι ο Πατέρας του είναι λευκός .Τι χρώμα δόντια θα έχει;

-Εσύ ξέρεις ποιος είμαι εγώ; -Όχι -Πάλι καλά….

QUIZ 3: “O EKATMMYΡΙΟΥΧΟΣ “ Κάποιος αγόρασε αυγά 20 δραχμές το και πουλούσε 10 δραχμές το ένα.

3. Στο μάθημα της Ιστορίας: - Πότε χτίστηκε παιδί μου η Ρώμη; - Τη νύχτα - Τη νύχτα ;Πώς σου ήρθε αυτό; - Ο Μπαμπάς μου λέει ότι δεν κτίστηκε σε μία μέρα …..Άρα χτίστηκε σε μία νύχτα!

ένα

Πώς έγινε εκατομμυριούχος;

QUIZ 4 :“O TYXEΡOΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ “ Ένας υπάλληλος καθάρισε τα τζάμια των παραθύρων ενός πανύψηλου κτιρίου γραφείων, όταν γλίστρησε κ’ έπεσε από σκάλα ύψους 18 μ. στο τσιμεντένιο πεζοδρόμιο που βρισκόταν από κάτω; Κατά έναν περίεργο τρόπο δεν τραυματίστηκε καθόλου. Γιατί;

4. Πώς χτύπησε ο Τοτός. - Πού χτύπησες ;Ρώτησε η δασκάλα. - Με τσίμπησε μία σφήκα. - Σφήκα σου ‘κανε τέτοιο καρούμπαλο; - Ναι, γιατί μετά ο αδελφός μου τη σκότωσε με ένα τσόκαρο.

QUIZ 5: “O ΕΝΑΣ ΠΙΣΩ ΑΠ’ ΤΟΝ ΆΛΛΟ “ 5.Ξέρεις Τοτέ, γιατί τα πουλάκια βγαίνουν από το αυγό τους; - Ξέρω κυρία. - Γιατί παιδί μου; - Γιατί φοβούνται μη τα βράσουν οι άνθρωποι.

Μπαίνει μες το τζάμι, χωρίς να το σπάει.

Ίσιο είναι σαν κερί, και η φωνή του βροντερή.

Χιλιοτρύπιτο λαγήνι που σταλιά νερό δεν χύνει .

Ένα πράγμα-πραγματάκι μ΄ ένα ποδαράκι.

Κολοκύθι επτάτρυπο, κάθε τρύπα και όνομα.

Πώς είναι δυνατόν να σταθείς πίσω απ’ τον πατέρα σου κ’ εκείνος πίσω από εσένα;

Την ημέρα στολισμένο και τη νύχτα φορτωμένο.

Ήλιος δεν είναι, ακτίνες έχει, πόδια δεν έχει κι όμως τρέχει.

Χωρίς πόδια, χωρίς χέρια ζωγραφίζει και τα αστέρια.

Όποιοι έρχονται και πάνε απ΄ το χέρι την κρατάνε.

Τον έναν άνθρωπο, τον κάνει δύο.


Οι λέξεις παιδί και παιχνίδι πάνε μαζί, δε νοείται παιδί χωρίς παιχνίδι. Άλλωστε η σχέση παιδιού και παιχνιδιού είναι μια ιδανική σχέση αγάπης, μια σχέση τόσο παλιά από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας. Σήμερα υπάρχουν ακόμα ομαδικά παιχνίδια αυλής , επιτραπέζια παιχνίδια, εκπαιδευτικά παιχνίδια, παιχνίδια δράσης, περιπέτειας, στρατηγικής, δημιουργίας αλλά και τα σύγχρονα παιχνίδια ηλεκτρονικού υπολογιστή, τα διαδικτυακά παιχνίδια. Κι εμείς, λοιπόν, με το παιχνίδι του παιδιού θα ασχοληθούμε σε αυτό το άρθρο, προσφέροντας στους συμμαθητές και φίλους ώρες διασκέδασης, ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης. Σας προτείνουμε ως ιδιαίτερα ενδιαφέρον με πολλές και πολύ καλές δραστηριότητες τον ιστοχώρο της Disney: http://www.disney.co.uk/disney-junior/mickey-mouse-clubhouse/ Ο Μίκυ Μάους (mickey mouse club house) θα φέρει τα πάνω κάτω με φανταστικά διαδραστικά παιχνίδια, ιστορίες, μουσική, videos… Η Μίνυ Μάους, ο Γκούφι, ο Ντόναλντ Ντακ, ο Πλούτο και η Νταίζη, όλοι αγαπημένοι χαρακτήρες της Disney, συντροφεύουν τον φίλο τους Μίκυ και περιμένουν και εσάς παιδιά να παίξετε και να χρωματίσετε.

http://www.disney.co.uk/phineas-and-ferb/index.jsp Οι πρωταγωνιστές της συναρπαστικής σειράς κινουμένων σχεδίων του Didney chanel, Φινέα και Φερμπ, δυο πολυμήχανα ετεροθαλή αδέρφια που κάνουν με τα φιλόδοξα σχέδιά τους την κάθε μια από τις 104 ημέρες των καλοκαιρινών τους διακοπών ξεχωριστή, εμφανίζονται και στην ιστοσελίδα τους το ίδιο εφευρετικοί και δραστήριοι έτοιμοι να σας συναρπάσουν.


http://www.agkidzone.com/strawberry-shortcake/games H αγαπημένη φίλη των μικρών κοριτσιών Φραουλίτσα μαζί με τις φίλες της τις, την Πορτοκαλίτσα, τη Μαρμελαδίτσα, την Τουρτίτσα, τη Μπισκοτίτσα… σας ξεναγεί στο γλυκό διαδικτυακό φραουλόκοσμό της , στη φραουλοχώρα της, όπου με παιχνίδια και πολλά videos θα σας διασκεδάσει. Ταξιδέψτε στη Φραουλένια Πολιτεία, ξεναγηθείτε στον μαγικό κόσμο που κρύβεται κάτω από τα φύλλα ενός φραουλόκοσμου και φραουλοπετάξτε.

http://spongebob.nick.com/ Ο ήρωας Μπομπ ο Σφουγγαράκης και η απίθανη παρέα του ο Πάτρικ, η Σάντι, ο Καλαμάρης, ο κύριος Καβούρης και άλλοι αγαπημένοι χαρακτήρες από το βυθό του Μπικίνι, έχει τη δική του ιστοσελίδα.

http://garfield.com/ Ο πιο λαίμαργος, υπναράς, παιχνιδιάρης και αγαπησιάρης γάτος του κόσμου που νιαουρίζει, γκρινιάζει, πανηγυρίζει, αθλείται, παίζει μουσική, τρώει σχεδόν ότι βρει μπροστά του. Περιμένει με ανυπομονησία όλα τα παιδιά για τρελά και χαρούμενα νιαουρίσματα.


Στις μέρες μας συμβαίνουν πολλά ατυχήματα και κυρίως στα σχολεία. Αυτά μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Σύμφωνα με έρευνες στις ηλικίες 5 έως 14 ετών συμβαίνουν πολλά ατυχήματα. Τα περισσότερα οφείλονται σε: 

Χτυπήματα επαφής

21,85 %

Πτώση από γλίστρημα 21,59 %

Πτώση από χαμηλό ύψος 11,86 %

Και άλλα 44,7%

Όλα αυτά έχουν και σοβαρές συνέπειες. Οι πιο συνηθισμένες είναι: 

Μώλωπες/εκδορές 28,46 %

Ανοικτές πληγές 28,95 %

Κατάγματα 20,14 %

Εξαρθρώσεις/ διαστρέμματα 9,67 %

Μαρίζα Τσ. Γιάννα Ν. Σωτήρης Ντ. Αριάν Χ.


1.

Γαλήνη Λ.

2.

Γιάννα Ν.

3.

Σωτήρης Ντ.

4.

Καίτη Ρ.

5.

Φίλιππος Λ.

6.

Άρης Κ.

7.

Σάρα Ρ.

8.

Μαρίζα Τσ.

9.

Εύη Χ.

10. Ανδρέας Σκ. 11. Κωνσταντίνος Γκ. 12. Μαριάντα Ρ. 13. Έλλη Πρ. 14. Κωνσταντίνος Λ. 15. Ιωάννα Κ. 16. Θεοδώρα Γκ. 17. Ίριδα Φ. 18. Τσέτσο Χ. 19. Αριάν Χ.

Και ο δάσκαλος Γιαννίκος Φώτης

Ευχαριστο διαλειμμα φυλλο1