Page 1

Kรถszรถntรถm a Bubu Nagyi oldal lรกtogatรณit!


Sok év tapasztalatát, ismereteit szeretném megosztani Veletek! Fiatalon én sem foglalkoztam különösebben azzal, hogy miből készül ez+az. Ha valaminek jó íze volt szívesen megettem, ha egy kozmetikumnak finom illata volt és pláne elegáns csomagolásban pompázott, azonnal (vagy gyűjtögetve rá) megvettem! Nagyon jó érzés volt, hogy kenhettem, illatosíthattam magam ezekkel az általam bombasztikusnak tartott termékekkel. Mint a legtöbb nőnek, számtalan tégely, flakon sorakozott a fürdőszoba polcon, addig, amíg, egy újonnan vásárolt sampon miatt kórházban kötöttem ki... . Hosszas vizsgálódás után derült ki, hogy nem neurológiai problémáim vannak, hanem egy bizonyos vegyi anyag a SODIUM LAURIT SULFÁT a bűnös! Mikor hazakerültem, kíváncsiságból végignéztem az összes kozmetikumom összetevőit! Döbbenten fedeztem föl, hogy mennyi termékben megtalálható! Na jó, de akkor mivel mossam a hajam? Mosakodáshoz mit használjak? Jártam a drogériákat, illatszer üzleteket, de elkeseredve láttam, hogy mindegyikben ez förtelmes SLS található. Így hát - "Magad uram, ha szolgád nincsen" - csináld meg a tisztálkodáshoz szükséges dolgokat! Két éven keresztül tanulmányoztam az alapanyagok és a természetben előforduló felhasználható növények sokaságát, mire belevágtam az első szappanom, samponom, krémem elkészítésébe. A másik dolog, (ez főleg az élelmiszerek, de a kozmetikai cikkek területén is fellelhető pofátlan megtévesztése, becsapása a vásárlóknak), ami arra késztetett, hogy végül is mindent magam próbáltam előállítani. Tudom, hogy nem mentesülök bizonyos alapanyagok külső beszerzésétől, de törekszem azt, megbízható helyről megvásárolni. A portékáim a legjobb tudásom szerint készülnek, lehetőség szerint tiszta alapanyagokból. Amit feltüntetek összetevőként, az van benne!!!!!! Csak kézzel készítem dolgaim (fiaim szerint "Őskövület" vagyok), de még az elektromos eszközöket is kerülöm! Ezen okok miatt, csak szerény készletekkel rendelkezem! Szívesen válaszolok kérdéseitekre, (már amiről van ismeretem), vagy segítek megtalálni azt az oldalt, ahol informálódhattok. Ja, és fogtok találni cikkeket, teszteket, amik úgy gondolom, figyelemre méltók!


Szappanokról: Leggyakoribb összetételek: Extra szűz olíva olaj, extra szűz kókuszolaj, pálmamag olaj, lenmagolaj, sheavaj, kakaóvaj, gyümölcslevek (saját préselés friss gyümölcsökből), narancs, vagy levendula illóolaj. Súlyuk általában 6-20 dkg (Egy-két deka eltérés lehet, mert ez kézzel készül, de a valós súlyt és ennek megfelelő árat a csomagoláson feltüntetem). Miért jó?? Csak természetes és növényi összetevőinél fogva allergiát, irritációt nem okoz, méreganyagok nem terhelik a bőrt, habja selymes, illata diszkrét.


Krémekről: Hidratálókrém. Összetétel: extra szűz mandulaolaj, extra szűz kókuszolaj, sheavaj, természetes méhviasz. Mennyiség:50 ml Mélyhidratáló spirulinával. Összetétel: spirulina (tengeri algafajta, mely kiváló vízmegtartó képességgel rendelkezik) extra szűz kókuszolaj, barackmagolaj, kakaóvaj, méhviasz Mennyiség:50 ml Avocadó, sheavajas krém száraz, érett bőrre. Összetétel: extra szűz avocadó olaj, sheavaj, szezámolaj, Mennyiség:50 ml A krémeket kérésre illatosítom, levendula, citrom, narancs, geránium illóolajjal. A krémek színezéket, állagjavítókat, tartósítókat nem tartalmaznak, ezért egy hónapon belül használjuk fel, a nyári hónapokban célszerű hűtőben tartani! Miért jó? Igényes növényi olajok a bőrt hagyják szabadon lélegezni, táplálják, nem szívnak el nedvességet a bőr mélyebb rétegeiből, ezért nem alakul ki kényszeres" kenési mánia". (Figyeljétek meg az ajakír használóit, folytonos késztetést éreznek, szájuk újra krémezésére. Ez annak a jele, hogy a termék nemhogy táplálná, hanem kiszívja a nedvességet a bőrből).


Bubu nagyi portékái  

Natúrkozmetikumok